זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 30-35 דקות
מס’ מנות: 10 סיגרים
סוג: פרווה
מצרכים:
5 דפי בצק פילו מופשרים (רצוי לילה לפני במקרר)
1 בצל בינוני קצוץ
1/4 כרוב חתוך לרצועות
1 גזר גדול מגורד גס
1 קישוא בינוני מגורד גס (לא חובה)
1 שן שום קצוצה
תיבול: 1/2 כפית אבקת מרק, 2 כפיות רוטב צילי מתוק, 1 כפית רוטב סויה, מלח, פלפל
לקישוט: 1 ביצה טרופה, שומשום
אופן הכנה:
-מומלץ לקרוא לפני ההכנה: איך עובדים עם בצק פילו.
-מטגנים את הבצל עם מעט שמן זית במחבת עד להזהבה. מוסיפים את שאר הירקות, מתבלים ומבשלים תוך כדי ערבוב קל כ-5 דקות עד שהירקות מעט מתרככים. מסירים מהאש ומצננים לטמפ’ החדר.
-מחממים תנור ל 190 מעלות.
-פורשים דף פילו שלם על משטח עבודה. מברישים מחצית מהדף במעט שמן (ניתן להשתמש בספריי שמן) ומקפלים לשני חלקים שווים.
-חותכים את המלבן שנוצר לשני חלקים שווים ומברישים במעט שמן.
-מניחים כף גדושה מהמלית במרכז כל חלק (ובצד שבו מתחילים את הקיפול), מקפלים את השוליים ומגלגלים לצורה של סיגר.
-מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפיה, מורחים את החלק העליון במעט שמן ואחר כך בביצה טרופה ומפזרים שומשום לקישוט. אופים 20-25 דקות עד להזהבה יפה.
*ניתן להכין כמות כפולה (פשוט להכפיל את הכמויות המצוינות במתכון).
*טיפ: ניתן לחסוך את זמן העבודה ולהשתמש בשקית כרוב וגזר חתוכים מוכנה (ניתן להשיג בכל סופר).
בצק פילו ממולא, בצק פילו ממולא בירקות, בצק פילו במילוי ירקות
שלום
אם אני רוצה לעשות גליל שלם ולא סיגר אישי . כמה דפי פילו לגלגל ?
לגלגל 2 כפולים.
כמו במתכון הזה- בצק פילו במילוי פטריות
רציתי לשאול אם אפשר להשתמש ברוטב סויה מתוקה במקום סויה רגיל?
כן:)
היי, אם משתמשים בשקית של גזר וכרוב חתוכים, מה הכמות המתאימה במתכון זה? תודה
שימי כ-300 גרם
תודה רבה
היי,
תודה על האתר המדהים!
יש מצב לוותר על הבצל? אם כן- מה לשים במקום?
כן אפשר. לא צריך לשים כלום במקום.
קודם כל תודה רבה על האתר המוצלח מלווה אותנו כל הזמן!
אני רוצה להכין כמנה ראשונה לכ30 איש יש עוד סוג, בכמה כדי להכפיל? האם יש רוטב מענין שאפשר להגיש איתו?
היי:)
מהכמות במתכון יוצאים כ-10 יחידות.
את יכולה להכפיל ב-2 או ב-3.
אפשר להגיש עם רוטב צ’ילי מתוק ליד.
אפרת המדהימה והאלופה!
האם אפשר לשחק עם הירקות כמו שרוצים?
נגיד – תפוחי אדמה, בטטה, בצל ופטריות – במקום כל מה שכתבת?
אם כן איך מחשבים את הכמויות?
תודה רבה רבה!
כן אפשר.
אפשר לשים אחד מכל סוג (פטריות אפשר לשים חצי חבילה) ומקסימום לשפר תיבול לפי הטעם.
שלום אפרת!
תודה על האתר המדהים שאני לא נכנסת למטבח בלעדיו…
2 שאלות:
1. האם אפשר להוסיף למילוי תפו”א/בטטה/פטריות (אולי אפילו במקום הכרוב שפחות אוהבים אצלי)?
2. האם יהיה טוב בטיגון- או שכדאי רק באפיה?
תודה רבה!!!
היי חיה,
1. כל מה שרשמת מתאים. יש לגרד בפומפיה גסה ולטגן יחד במחבת (את הפטריות מספיק לקצוץ קטן עם סכין).
2. אפשר גם לטגן אבל נראה לי יותר פשוט וקל לאפות:)
וואוו אפרת,
עשיתי את הירקות עם בצק עלים -יצא מוששלם
ואחכ עשיתי את זה יחד עם כבד ועם ירקות -יצא טעיים
עם רוטב פטריות יוצא מושלם
אז תודה עלההמתכון והאפשרות לפתח את זה ..
נשמע מעולה🙂
תודה שחזרת לשתף
אפשרי לעשות זאת מבצק עלים ?
כן אפשר אבל אל תגלגלי לסיגר אלא תחתכי את הבצק לריבועים, שימי מילוי בצד ותסגרי למלבן. חשוב להדק היטב את הקצוות שלא יפתחו באפיה.
שלום אפרת,
אפשר למלא את הבורקס עם גבינה? [לא מתוקה].
א”כ איזה מתכון?
תודה רבה
היי
אפשר, כמו במתכון הזה🩷
בוקר טוב אפרת, איך המלית?
מה הכוונה? המלית כתובה במתכון שצירפתי לך😊
שלום.
אפשר ירק אחר במקום כרוב?
כן, למשל גמבה ופטריות.
האם יש לך מתכון לבצק טוב ליצירת בורקסים?
אני רוצה למלא ירקות בבורקס ביתי
היי
מצרפת לך מתכון לכיסונים.
יש לי חבילת בצק פילו חתוך למשולשים ורוצה להכין את המילוי הזה לבצק האם זה מתאים לבצק כזה או שזה לא מתאים?
ושאלה שניה אני רוצה להכין את המתכון הזה לפורים ורציתי להוסיף לזה נבטים עבים ילך? וכן איזה רוטב מתאים להגשה?
היי,
אפשר למלא את המילוי במשולשי פילו. אני אישית לא הייתי מוסיפה למילוי נבטים, אבל את יכולה לנסות.
אפשר להגיש עם רוטב סויה קנוי או רוטב פטריות או טחינה.
היי אפרת!
כמה מנות יוצא מ 5 דפים?
האם אפשר להשאיר אותם פתוחים אן שהמלית תצא החוצא?
היי,
יוצא 10 סיגרים מ-5 עלי פילו.
לא חושבת שכדאי להשאיר פתוח(:
היי רציתי לשאול אם יש לי בצק פילו שכבר מוכן לשימוש זאת אומרת שאין צורך להקפיא אותו האם זה מתאים למתכון הזה?
היי,
כן, גם מתאים.
היי אפרת, האם אפשר בבצק פילאס מגולגל כרולדה?
היי,
אפשר(:
הי אפרת
האם צריך להגיש את הסיגרים חמים?
אני פוחדת שחימום יהרוס את הקריספיות
אני מתכננת להכין באותו יום של ההגשה אבל לא ממש בסמוך ז״א שזה יהיה בטפרטורת החדר.
כדאי לחמם או לא?
היי,
אין בעיה להגיש בטמפ’ החדר, אך כמובן שהכי טעים לאכול חם.
אם יש לך אפשרות מומלץ לחמם בתנור לכמה דקות.
איך לאכסן אחרי ההכנה?
במקרר או במקפיא?
היי מרים,
אפשר לאחסן במקרר עד 3-4 ימים, אבל הכי טוב להגיש סמוך לזמן ההכנה.
חג שמח!
אפשר להכין את מלית הירקות,
ולהקפיא לשבוע- שבועיים?
היי מירי,
כן, אפשר.
תודה על המענה המהיר,
איזה כיף…
הולכת להעמיד סיר לסוכות
חג שמח!
מה מכל זה ניתן להכין יום מראש?
היי עירית,
ניתן להכין את מילוי הירקות ולשמור במקרר.
היי אפרת,
כמה זמן מחזיק הפילו בירקות קריספי אני רוצה להכין לר”ה?
היי יעל,
הפילו במיטבו כמה שיותר קרוב לזמן ההכנה. ממליצה להכין אותו לא יותר מיום- יומיים לפני ההגשה.
היי אפרת
האם מילוי הירקות יתאים גם לבצק ספידי?
אני לא משתדלת לא להשתמש בבצקים קנויים .
היי הדס,
כן, המילוי יתאים.
הי יעבוד גם עם בצק פילאס?
כן, אפשרי(:
הי, איזה רוטב או מטבל הולך יחד עם המאפה הזה??
היי,
בעיקרון כל רוטב מתובל שאוהבים הולך. ולדעתי הכי משתלב כאן רוטב צ’ילי מתוק.
תודה על התשובה המהירה:)
כמה סיגרים זה מנה?
זה תלוי בגודל הסיגרים שלך, בעיקרון זה יוצא כ-140 קלוריות ל100 גרם
אין מילים:):)
את יודעת כמה קלוריות יוצא כל סיגר עם המילוי
כ-140 קלוריות למנה
יצא טעים מאוד. תודה רבה .
שמחה לקרוא שנהנת אתי 🙂
ערב נעים♥
הכנתי, יצא מושלם!!!!
נראה פשוט מעולה! תודה על השיתוף❤
שלום
אוהבת את האתר המעולה, תודה
האם אפשר להוסיף למילוי נבטים?
אם כן, באיזה שלב להוסיף אותם (לבישול או רק לפני האפייה)?
כן אפשר להוסיף נבטים לתערובת הירקות כדקה לפני סיום הבישול.
תודה אפרת 🙏🏻
את נהדרת!
אם היום עשיתי (יום שישי) פילו ממולא ונשארו לי דפים בחבילה שבמקרר, אפשרי ביום שני עוד לעבוד איתם?
כן אבל יש לעטוף אותם היטב שלא יתייבשו.
היי מה אפשר לשים במקום רוטב צילי
אפשר לשים כפית סילאן או דבש במקום הצ’ילי המתוק.
היי
איך אפשר לעשות את זה עם בצק עלים? (לרדד דק?)
תודה רבה!
אפשר לחתוך בצק עלים למלבנים, לשים את המילוי ולהדק את הקצוות. משהו כמו במתכון הזה- מקלות בצק עלים במילוי גבינה, רק בגלל שהמילוי שונה כדאי להכין את המלבנים קצת יותר גדולים.
שלום אפרת,
אפשר להוסיף לירקות גם פטריות?
כן אפשר.
הי אפרת,
אני שומרת שבת. ויש לי רק פלטת שבת.
המתכון הזה מתאים?
האם אפשר להכין מראש ולחמם על הפלטה?
ואם כן – איך הכי טוב לחמם – מכוסה או פתוח?
תודה על אתר מהמם 🙂
כן אפשר אבל הבצק כבר לא יהיה קריספי.
אפשר לחמן מכוסה כדי שגם המילוי יתחמם ואח”כ פתוח.
הי אפרת. תודה על המתכון המעולה!
שאלה- קניתי כרוב וגזר מוכן בשקית. כמה צריך לשים? (קניתי חבילה של 400 גרם)
תודה מראש
היי נעמה,
שימי כ-300 גרם.
היי יצא מאד מאד טעים אבל טיפה יבש, יש איזשהו רוטב שאפשר להכין ולטבול בו את זה שיהיה פחות יבש?
אפשר להגיש עם רוטב צ’ילי מתוק.
היי אפרת,יש לי שאלה
הבצק פילו היה בהקפאה,הפשרתי את כל החבילה לעשות את המתכון.דרך אגב יצא טעים בטירוף.מה אני עושה עם החבילה של העלי פילו,מקפיאה שוב??
2.יש לך מתכון לבצק פילו עם תפוחים?
תודה רבה ויום טוב
היי שלומית,
כעקרון רשום על האריזה שאין להקפיא שנית כי זה עלול לפגוע במרקם הבצק.
אני מציעה לך להכין משהו נוסף מהבצק.
מצרפת לינק למתכונים עם בצק פילו. יש שם גם שטרודל תפוחים ממש טעים.
בוקר טוב אפרת.
המתכון יתאים עם עלי סיגר?
יתאים להוסיף קוביות חזה עוף?
תודה רבה מאד
היי מלכי,
לגבי עלי סיגר, אני חושבת שכן.
אפשר להוסיף קוביות קטנות של חזה עוף מטוגנות.
תודה אפרת.
בסוף בחרתי במתכון של הטורטיות, אבל עם עלי הסיגר.
יצא יפה מאד.
נועם בשבת…
תודה רבה מאד ושבת שלום
שבת שלום יקרה❤️
היי אפרת,
איזה רוטב ניתן להוסיף לזה?
תודה
ואם אין לי כרוב אז יש תחליף? תודה!
הכרוב מוסיף אבל אם אין לך אפשר לשים פלפל אדום (גמבה) מגורד בפומפיה גסה. מומלץ להוסיף קישוא נוסף שייתן יותר נפח.
ניתן להגיש עם רוטב צ’ילי מתוק.
קפצתי לקנות כרוב, ויצא מדהים!! טעים ממש!! שמחה שלא ויתרתי על הכרוב.
מתכון מעולה!!
שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן!
אפשר להכין בתבנית שקעים (קאפקייקס)??
אפשר לעשות את זה התבנית קעריות (קאפקייקס)?
כן.
איזה תוספת מתאימה ליד הבורקס?
בדר”כ מכינים את זה כמנה ראשונה. אפשר להגיש לצד סלט ירקות או סלט חסה טרי.
היי תודה על המתכונים!
רציתי לשאול לגבי החיתוך והקיפול של הבצק פילו אחרי שקיפלנו את הבצק לשניים וחתכנו את המלבן שנוצר אני פותחת את הקיפול?
כמה סיגרים יוצא מדף אחד?
תודה רבה
היי,
1. מקפלים את הבצק ל-2.
2. חוצים את המלבן שנוצר (לא פותחים את הקיפול).
3. מניחים מילוי בכל חצי מלבן ומגלגלים.
מכל דף יוצאים 2 סיגרים.
חג שמח 🌺
שלום
ראשית האתר מקסים וממש. עוזר נעזרתי בו מס פעמים.
לגבי הפילו במילוי ירקות. האם ניתן למלא הירקות נוספים כמו בטטה גמבא. תפוח אדמה. וכדומה?
תודה
הייתי הולכת על גמבה 🙂
שנה טובה 🌺
הכנתי
יצא מעולה מעולה
חג שמח
נראה מעולה!
תודה מירי 🙂
היי
זה מתכון כפול?
העם ניתן להכין ואחר כמה שעות לאפות הבצק לא יתפזר ?
היי אינה,
אפשר להכין את מילוי הירקות כמה שעות לפני. את המילוי והגלגול כדאי לעשות סמוך לאפיה כדי שהבצק לא יירטב.
כמה זמן לפני שמגיעים אורחים אני יכולה להכין את הפילו ירקות? האם אפשר יום לפני?
היי סמדר,
את תערובת הירקות אפשר להכין יום לפני ולשמור במקרר. באותו יום למלא את דפי הפילו ולאפות.
יום מקסים 🙂
היי,האם ניתן לאפות את הירקות גם בבצק עלים?
כן בטח.
שאלה דחופה!!!
בטעות חתכתי את הגזר לרצועות דקות (במקום לגרד) וכבר הכנסתי לסיר. יש תקנה או שלהשתמש בזה למשהו אחר?
תודה רבה
היי אסתי,
אין בעיה להשתמש בזה.
אבל הם קצת ארוכים- זה לא יעשה לפילו צורה מוזרה- עם בליטות?
תודה רבה על התגובה!!!!!
את משכיבה אותם אז לא אמורה להיות בעיה.
השתמשתי בזה ויצא מצוין (מבחינת המראה- עוד לא טעמנו אבל נראה טעים מאד)
תודה על ההכוונה!!!
שמחה שהסתדרת 🙂
אין לי נייר אפייה..יש משהו במקום ?
היי מירי,
את יכולה פשוט לשמן היטב את התבנית ולהניח ישירות עליה.
היי,
במידה ואין לי צ’ילי מתוק אפשר להמיר אותו עם משהו אחר או שאפשר לוותר עליו לגמרי?
תודה ושבת שלום.
היי שרה,
את יכולה לשים כפית סילאן במקום/דבש במקום.
שבת שלום 🙂
אפשר כרוב סגול?
כן אפשר.
האם ניתן להכין (כולל אפיה), להקפיא ולהפשיר על פלטה בשבת או שהטעם ייפגם?
היי מיכל,
לא ניסיתי להקפיא בצק פילו אפוי כך שאני לא יודעת. אני חושבת שהטעם והמרקם קצת יפגעו אבל אני לא יודעת לומר כמה.
לא הבנתי אחרי שחותכים לחצי את הבצק פילו חותכים אותם לחתיכות קטנות יותר?
היי טל,
מקפלים דף שלם לשניים ואת המלבן שהתקבל חותכים לשני חצאים שווים. מעבר לזה לא חותכים יותר.
יום נפלא 🙂
האם ניתן להכין את הסיגרים מראש ולהקפיא ללא אפיה?
האם יצא טוב?
היי שירי,
כעקרון רשום על האריזה שלא ניתן להקפיא לאחר ההפשרה כי זה עלול לפגוע במרקם הבצק. אני אישית לא ניסיתי אבל אני יודעת שיש כאלה שמקפיאים והכל בסדר 🙂
בוקר טוב!
במה ניתן להחליף את הצ’ילי?
תודה!
היי לירז,
אפשר לוותר על הצ’ילי המתוק והוסיף חצי כפית דבש רק כדי לאזן את הטעמים. אם נראה לך שחסר תיבול אפשר להעלות את הכמויות ל 2 כפיות רוטב סויה ו3/4 כפית דבש. בכל מקרה התערובת לא צריכה להיות רטובה כי אז תרטיב את דפי הפילו.
בהצלחה ויום נפלא 😉