מצרכים להכנת מאפה תפוחים
- חצי קילו (500 ג’) בצק עלים מופשר
- 4 תפוחים בגודל בינוני קלופים מגורדים גס
- 2 כפות מלאות סוכר
- 2 כפות גדושות סירופ מייפל או דבש
- כפית אבקת קינמון
- חצי כוס (120 מ”ל) מים
- שמן קנולה/ ספריי שמן (למריחה מעל הבצק)
- *אבקת סוכר לקישוט
איך מכינים מאפה תפוחים?
- מניחים במחבת רחבה את התפוחים המגורדים (אין צורך לשמן את המחבת), מוסיפים סוכר, מייפל, אבקת קינמון ומים. מערבבים ומבשלים עם מכסה במשך כ-10 דקות, עד שהתפוחים מתרככים (אש בינונית-נמוכה).
- (אם נותרו מים במחבת- יש להסיר את המכסה ולבשל על אש בינונית-גבוהה, עד שהמים יתאדו). מסירים מהאש ומצננים.
- חותכים את בצק העלים לריבועים בגודל 10X10 ס”מ.
- מניחים בצד אחד של כל ריבוע כף מתערובת התפוחים ובצד השני עושים 4 חתכים בעזרת הסכין. מקפלים ומהדקים היטב את הקצוות.
- מורחים מעט שמן בחלק העליון ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 190 מעלות. אופים במשך כ-20 דקות, עד להזהבה יפה.
- לאחר שהמאפים מתקררים מפזרים מעל אבקת סוכר.
גולשים משתפים
מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)
תגיות
אהבתם? שתפו את המתכון
כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.
נסו גם את אלו
מתכונים לחורף חם ומפנק
מחפשים מתכונים נוספים?
18 תגובות
כניסה
18 תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר
המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות

