מצרכים להכנת לביבות כרובית וגזר אפויות
- 600 גרם כרובית
- 2 גזרים בינוניים
- 1 בצל קטן
- שליש כוס עלי פטרוזיליה
- שליש כוס פירורי לחם/קוואקר (לרגישים לגלוטן: ניתן לשים קמח חומוס או קמח אורז)
- 1 ביצה
- 1 כף שמן זית/קנולה
- כפית מלח, רבע כפית פלפל שחור
איך מכינים לביבות כרובית וגזר אפויות?
- ממלאים סיר עם מים ומביאים לרתיחה (כשהמים מבעבעים הם רותחים).
- פורסים את הגזרים לעיגולים ואת הכרובית מפרקים לפרחים קטנים ומוסיפים למים הרותחים. מכסים את הסיר ומבשלים במשך 10 דקות.
הפעל טיימר (10 דק’)+טיימר פועל
- מסננים ומעבירים למעבד מזון. חותכים בצל ל-4 חלקים ומוסיפים למעבד המזון. טוחנים (את הגזר, הכרובית והבצל) עד לקבלת תערובת קצוצה דק.
- מעבירים את התערובת לקערה ומוסיפים את שאר החומרים ומערבבים היטב.
- מרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה ומשמנים את הנייר. יוצרים קציצות ומסדרים על נייר אפיה. מרססים/מברישים את הקציצות בשמן.
- אופים בתנור שחומם מראש ל190 מעלות במשך כ-30 דקות.
הפעל טיימר (30 דק’)+טיימר פועל
- הופכים את הקציצות צד ומשאירים 10-15 דקות נוספות, עד להזהבה.
הפעל טיימר (10 דק’)+טיימר פועל
גולשים משתפים
מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)
תגיות
טיפים והערות
המלצה להגשה:
לביבות הכרובית והגזר האפויות הן תוספת מושלמת לחומוס ביתי טרי. טבלו את הלביבות הפריכות בחומוס הקרמי ליצירת שילוב טעמים וטקסטורות מנצח. אם אתם בלחץ זמן, חומוס מקופסת שימורים מוכן ב-10 דקות בלבד ומשדרג כל ארוחה צמחונית.
אהבתם? שתפו את המתכון
כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.
נסו גם את אלו
מתכונים לחורף חם ומפנק
מוצרים מ- 10 דק’ שופינג
מחפשים מתכונים נוספים?
76 תגובות
כניסה
76 תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר
המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות

