מצרכים להכנת לביבות טבעוניות ללא גלוטן
- 1 תפוח אדמה קלוף מבושל ומעוך לפירה
- 2 תפוחי אדמה בינוניים קלופים ומגורדים בפומפיה גסה
- חצי בצל קטן מגורד בפומפיה וסחוט מנוזלים
- שני שליש כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור
- כף שמן זית (יש להוסיף אם אופים בתנור)
איך מכינים לביבות טבעוניות ללא גלוטן?
- מערבבים את כל החומרים בקערה עד לקבלת תערובת אחידה ומעט דביקה. יוצרים קציצות עם הידיים.
- לביבות תפוחי אדמה מטוגנות: מחממים מחבת עם שמן (כרבע כוס) ומטגנים את הלביבות 3-4 דקות מכל צד (אש בינונית) עד להזהבה יפה. מעבירים לנייר סופג.
- לביבות תפוחי אדמה אפויות: מחממים תנור מראש ל190 מעלות. מוסיפים כף שמן זית לתערובת ומערבבים. מרפדים תבנית בנייר אפיה ומשמנים את הנייר. מניחים את הלביבות ומרססים/מברישים מעל במעט שמן. מכניסים לתנור החם ואופים 25-30 דקות. הופכים צד ואופים 10-15 דקות נוספות, עד להזהבה.
מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)
טיפים מקצועיים להכנת לביבות טבעוניות ללא גלוטן שלא מתפרקות
- הטריק המרכזי ללביבות טבעוניות ללא ביצים שמחזיקות מעמד הוא השילוב בין תפוח אדמה מבושל לבין תפוחי אדמה טריים – הפירה משמש כחומר מדביק טבעי בזכות העמילן שבו, והתפוחי אדמה המגורדים נותנים את המרקם והפריכות.
- כשמכינים לביבות תפוחי אדמה ללא קמח, חשוב מאוד לסחוט היטב את הבצל המגורד מכל הנוזלים העודפים, כי עודף לחות גורם ללביבות להתפרק במחבת. אם בכל זאת הלביבות נראות לכם רטובות מדי, אפשר להוסיף כף קמח תפוחי אדמה או קמח עדשים שהם גם ללא גלוטן וגם מוסיפים חלבון לתערובת.
- כשבוחרים תפוחי אדמה ללביבות טבעוניות, עדיף להשתמש בזנים עמילניים כמו תפוחי אדמה אדומי קליפה שמכילים יותר עמילן ועוזרים ללביבות להיות מלוכדות יותר.
- ללביבות אפויות בתנור ללא שמן עמוק, הסוד הוא לשמן היטב את נייר האפייה ולרסס גם מעל הלביבות עצמן – ככה מקבלים שכבה חיצונית פריכה וזהובה בלי טיגון. אם אתם אוהבים קציצות ירק אפויות, תגלו שהטכניקה דומה מאוד!
רוצים עוד רעיונות לחנוכה? נסו גם את הסופגניות האפויות שלנו או את לביבות תפו”א הקלאסיות.
כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.
שאלות ותשובות להכנת לביבות ללא גלוטן שתמיד מצליחות
כנראה שיש יותר מדי לחות בתערובת. חשוב לסחוט היטב את הבצל המגורד ולוודא שהפירה לא רטוב מדי. אם עדיין יש בעיה, אפשר להוסיף כף קמח עדשים או קמח תפוחי אדמה שיעזרו לחבר את התערובת.
כן, אפשר. הסוד הוא לסחוט את תפוחי האדמה המגוררים, לשמור את הנוזל, ולחכות שהעמילן ישקע בתחתית. אז מוסיפים את העמילן חזרה לתפוחי האדמה והוא משמש כדבק טבעי. אבל השיטה עם פירה קלה יותר ומצליחה תמיד.
זה עניין של טעם אישי. לביבות מטוגנות יוצאות יותר פריכות ועם טעם עשיר יותר, אבל סופגות יותר שמן. לביבות אפויות בתנור הן בריאות יותר ועם פחות קלוריות, אבל המרקם קצת שונה. שתי הגרסאות טעימות!
קמח עדשים, קמח חומוס, קמח תפוחי אדמה או קמח אורז – כולם עובדים מצוין. קמח עדשים גם מוסיף חלבון צמחי למנה.
לביבות מטוגנות או אפויות אפשר לשמור במקרר עד 3 ימים במיכל אטום. לחימום מחדש, עדיף בתנור או בטוסטר כדי שיחזרו להיות פריכות. אפשר גם להקפיא לביבות מוכנות ולחמם ישירות מהמקפיא.
בהחלט! הרבה ילדים עם אלרגיה לביצים או רגישות לגלוטן יכולים ליהנות מהלביבות האלה. הטעם כמעט זהה ללביבות רגילות.
שמנת חמוצה טבעונית, יוגורט סויה, טחינה, או סתם קטשופ. גם סלט ירקות טרי משלים מצוין את המנה.
כן! אפשר להוסיף גזר מגורד או בטטה לשילוב צבעים וטעמים. רק חשוב לסחוט היטב כל ירק שמוסיפים כדי שלא יהיה יותר מדי לחות.








