שום דבר לא נמצא
    >

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 40-50 דקות

מס’ מנות: 10 לביבות

סוג: פרווה

מצרכים:

200-250 גרם דלעת מגורדת גס (=כוס דחוסה)

3 קישואים בינוניים מגורדים גס

חצי בצל בינוני מגורד

2 כפות עלי פטרוזיליה קצוצים (לא חובה)

1 ביצה גדולה

2 כפות שמן קנולה/זית

2 כפות גדושות קמח רגיל/מלא/כוסמין

4 כפות גדושות פירורי לחם/ קוואקר (שיבולת שועל דקה)

כפית שטוחה מלח, מעט פלפל שחור

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל180 מעלות, מרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה ומשמנים את הנייר.

-סוחטים את הדלעת, הקישואים והבצל מנוזלים ומערבבים את כל החומרים בקערה.

-יוצרים קציצות ומניחים על נייר אפיה משומן. מרססים או מברישים מעל במעט שמן ואופים בתנור במשך 30-35 דקות.

הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל

-הופכים בזהירות את הלביבות צד ואופים 10-15 דקות נוספות.

הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
מאפינס עם ריבהמאפינס עם ריבה
סופגניות טבעוניות סופגניות טבעוניות

תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
שולמית (13:55 19.01.2021)

קצצתי הכל בסלייסר ולא בפומפיה. יצא מעולה!!

מתכונים ב-10 דקות (14:18 19.01.2021)

שמחה לשמוע, תודה שעידכנת.

אופה חדשה (22:47 9.01.2021)

הי אפרת ותודה על המתכונים הנהדרים.
הכנתי עשר לביבות ולמרות סחיטה של הנוזלים לפני ההכנסה לתערובת יצאו קצת מפורקות…יש לך אולי רעיון מה אפשר היה לעשות אחרת?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:54 10.01.2021)

יכול להיות שהיתה חסרה ביצה בתערובת.
הביצים הן שמייצבות את הקציצות. להבא אפשר להוסיף ביצה.

אופה חדשה (19:01 10.01.2021)

תודה רבה!!! שיהיה לך שבוע מעולה

אלה (17:36 20.10.2020)

הי אפרת ❤️
בגלל סוכרת נעורים (מנסים עם פחות פחמימות) – אם אוותר על פירורי הלחם ואוסיף במקומם ביצה נוספת – זה יהיה מספיק טוב בשביל להחזיק את כל הרכיבים?
** והאתר הנפלא שלך הוא אתר הצלה – מאוכלת נקניקיות ושקיות סלט הפכתי לבשלנית שגורמת לכל השכנים לעשן במרפסת מתוך קינאה בריחות שיוצאים מהבית שלי 😂😂

תודה 🙏🙏🙏🙏🙏💖💖💖

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:11 20.10.2020)

היי אלה,
יש במתכון גם פירורי לחם וגם קמח (הם סופחים את הנוזלים).
קמח כלשהו את שמה?
יש סוגי קמח שאת כן משתמשת בהם? כמו קמח חומוס וכדו’?

ישי (13:00 7.02.2020)

האם אפשר להחליף את הקישואים בגזר?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:03 7.02.2020)

אני חושבת שכן.

ישי (15:49 7.02.2020)

תודה, ותודה על האתר הנפלא שבזכותו גם גברים מתחילים לבשל…

עינת (11:49 1.12.2019)

בוקר טוב אפרת

עם איזה סודג דלעת את משתמשת (לא דלורית?)

תודה זה יעזור לי.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:07 1.12.2019)

דלעת רגילה (ארוזה שמוכרים בשופרסל).

עינת (10:23 22.11.2019)

היי אפרת

דלעת ערמונים שהיא קשה יותר אפשרית פה בתור הדלעת

תודה ויום אוב

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:35 22.11.2019)

אני חושבת שכן. היא אמורה להתרכך באפיה.

עינת (11:22 18.11.2019)

היי אפרת
האם את מכירה דלעת יפנית זו דלעת קטנה אך קשה יותר מדלעת רגילה מה דעתך זה יכול להתאים כדלעת?

תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:16 18.11.2019)

כן, אפשר להכין עם דלעת יפנית.

דינה (11:36 5.12.2018)

2 כפות שמן במתכון זה לבלילה או לשימון?
במידה וזה לבלילה, האם אפשר לוותר על השמן? (שואלת בגלל מגבלות בריאותיות)

תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:23 5.12.2018)

2 כפות זמן זה לבלילה. את יכולה לוותר על השמן בבלילה אבל יהיה כדאי לשמן קצת את נייר האפיה.

רונית (16:24 23.11.2018)

אפשר קמח תירס במקום פירורי לחם?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:02 24.11.2018)

עדיף קמח תפו”א.

חני (12:23 5.09.2018)

האם אפשר להקפיא?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:49 5.09.2018)

כן אפשר.

ליאב (17:28 10.12.2017)

היי
האם אפשר להכין את התערובת , לשים במקרר ולאפות מאוחר יותר?1

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:47 10.12.2017)

כן, אפשר.

אתי (19:27 23.09.2017)

הכנתי כפשטידה. יצא טעים מאד!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:27 23.09.2017)

מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן!

רותי (18:46 19.09.2017)

האם אפשר להכין יום קודם להגשת?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:39 19.09.2017)

כן, אפשר.

תמר (13:44 18.09.2017)

הי
אפשר לאפות במאפינס זה יחזיק?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:05 18.09.2017)

לדעתי כן רק חשוב לשמן היטב את השקעים וכדאי להוסיף לתערובת ביצה נוספת.

רות (14:13 10.01.2017)

יצא מאד טעים !

מתכונים ב-10 דקות (15:16 10.01.2017)

תודה רות, שמחה שאהבת 🙂

עדי (15:04 9.11.2016)

היי, אפשר להכין את זה בתור פשטידה? צריך לשנות משהו בשביל זה?
תודה

מתכונים ב-10 דקות (15:09 9.11.2016)

היי עדי,
אני מניחה שאפשר להכין בתבנית אינגליש קייק. יש לשמן את התבנית לפני. מומלץ להוסיף קצת יותר קמח/פירורי לחם כדי שהפשטידה תהיה יציבה (עוד כף גדושה קמח ועוד כף גדושה פירורי לחם). אני חושבת שיהיה כדאי לשים 2 ביצים.
אני מניחה שזמן האפיה יתארך ל 40-45 דקות.
חשוב להניח לפשטידה להתקרר לגמרי כדי שהיא תתייצב.

תמי (14:18 29.08.2016)

היי.צריך להרתיח??

מתכונים ב-10 דקות (14:29 29.08.2016)

לא תמי, אין צורך.

אורה (10:52 13.07.2016)

שכחתי להשים שמן בתבנית…..

מתכונים ב-10 דקות (10:55 13.07.2016)

היי אורה,
את יכולה לשים עכשיו אם הכנסת אותן לא מזמן.

אור (09:49 6.06.2016)

היי! אפשר לטבען את המתכון ולשים טחינה במקום ביצה?
הולכת להכין היום- נראה חאמי! 🙂

מתכונים ב-10 דקות (11:32 6.06.2016)

היי אור,
לא ניסיתי אבל אני חושבת שאפשר.
אפשרות נוספת היא לבשל תפו”א בינוני ולמעוך אותו ואז תערובת הפירה “תופסת” את החומרים.
בהצלחה 🙂

רבקה (22:41 13.04.2016)

שלום!
האם אפשר להשתמש בבטטה או ירק אחר במקום הדלעת?

מתכונים ב-10 דקות (08:54 14.04.2016)

היי רבקה,
אפשר לשים בטטה או דלורית או גזר.
יום נפלא 🙂

רותם (20:40 10.12.2015)

קציצות טעימות ביותר! נהננו מארוחה בריאה וטעימה גם בחנוכה 🙂

מתכונים ב-10 דקות (20:51 10.12.2015)

תודה רותם, שמחה שנהנתם 🙂

ציפי (13:04 10.12.2015)

אפשר גם בצורת פשטידה?

מתכונים ב-10 דקות (13:16 10.12.2015)

היי ציפי,
בגלל שהתערובת יחסית רכה ונוזלית (בעיקר בגלל הקישואים) עדיף לאפות בצורת קציצות לא עבות.
אני חוששת שאם תאפי בצורת פשטידה המרקם בפנים ירגיש כאילו לא אפוי מספיק.

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.