שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 31 דקות

סוג: פרווה

מצרכים:

חצי כרוב לבן (כ-500 גרם) חתוך לרצועות דקות

בצל בינוני קצוץ

2 שיני שום כתושות

3 כפות רסק עגבניות

כוס מים חמים

כף גדושה סילאן

תיבול: 3/4 כפית מלח, כפית מלאה פפריקה מתוקה, חצי כפית פפריקה חריפה, פלפל שחור לפי הטעם

אופן הכנה:

-מחממים מחבת גדולה עם 2-3 כפות שמן זית/קנולה ומטגנים את הבצל עד לשקיפות קלה. מוסיפים את הכרוב והשום ומערבבים כדקה.

-שופכים מים חמים ומוסיפים רסק עגבניות, סילאן ומתבלים במלח, פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה ופלפל שחור.

-מערבבים, מכסים ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך כ-25 דקות, עד שהכרוב מתרכך. יש לערבב מידי פעם.

הפעל טיימר (25 דק’)
+
טיימר פועל

-אם עדיין יש מים במחבת, ממשיכים לבשל כ-5 דקות ללא מכסה, תוך כדי ערבוב, עד שהמים מתאדים.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
עוגת גזר טבעוניתעוגת גזר טבעונית
טורטיה אפויה במילוי טורטיה אפויה במילוי

תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
Ortal Kedmi (14:51 14.10.2021)

יצא ממש טעים!
הוספתי חציי עיגולים של גזר והיה מושלם..

מתכונים ב-10 דקות (17:10 14.10.2021)

שמחה מאד לשמוע! תודה על השיתוף❤

לאה (14:31 14.10.2021)

נהדר!! יצא מוצלח במיוחד
תודה:)

מתכונים ב-10 דקות (17:09 14.10.2021)

שמחה מאד לשמוע! תודה על השיתוף❤

נחמה (19:39 3.06.2021)

טעים!!
פעם ראשונה שאני מכינה עם רסק עגבניות – זה מושלם!!
התמכרתי לאתר הזה…
תודה!

מתכונים ב-10 דקות (20:14 3.06.2021)

איזה כיף שאהבת! תודה ששיתפת ושבת שלום😊

טליה (13:36 7.05.2020)

הכנתי. מצויין!!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:02 7.05.2020)

שמחה לשמוע 🙂
תודה טליה

ליהי (12:10 30.04.2020)

היי המתכון נהדר תודה! ושאלה אני רוצה להמיר את הכרוב בקישואים איך אפשרי ? מחפשת מתכון לקישואים ברוטב עגבניות

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:17 30.04.2020)

אני חושבת שאפשר לחתוך 3-4 קישואים לחצאי עיגולים ולהכין באותו אופן.

מיכל (13:18 29.04.2020)

טעים מאד. תודה רבה על כל המתכונים המצויינים. חג עצמאות שמח.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:26 29.04.2020)

תודה מיכל, חג שמח 🌺

מיכל (21:47 27.04.2020)

מתכון מעולה!!!!!!! ממש רציתי להכין את המנה הזאת שממש אהבתי כילדה ותהיתי אם אצליח לשחזר את הטעם המוכר. המתכון מושלם! וקליל! נגמר בציק. פעם הבאה מנה כפולה בטוח!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:08 27.04.2020)

שמחה לשמוע ❤️

מ (15:47 17.02.2020)

מתכון מעולה וטעיים!!
הוספתי חתיכות של חזה עוף ובמקום סילאן שמתי ככפית דבש(בגלל הסוכר..) ויצא מעולה!!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:04 17.02.2020)

מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

צביה (16:32 24.07.2019)

הי שלום המתכון טוב בהקפאה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:10 24.07.2019)

לא אמורה להיות בעיה להקפיא.

רעות (10:24 24.06.2019)

היוש,
בתור נערה, כרוב מאודה הייתה אחת התוספות היותר אהובות עליי. מאז ניסיתי כמה וכמה פעמים להכין ולהתחקות אחר הטעם ופשוט לא הצלחתי. ואז ניסיתי את המתכון שלך, וכפי כל המתכונים באתר – הוא מושלם (חריף קצת אמנם בשבילי, אבל להבא אדע להפחית בכמות), וטעים טעים.
תודה רבה!!!!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:11 24.06.2019)

שמחה שאהבת ❤️

נורית (13:17 25.06.2019)

אני קיבוצניקית וזהו מאכל ילדות-מכינה אותו קבוע ואוהבת אותו דווקא קר ובלי החריף .שמחתי מאד לגלות שאינו סלט של קיבוצניקים-מה שישר מעלה אסוציאציה של אוכל משמים(ודי בצדק).כיף לגלות פתאום את המתכון סתם כך בשיטוט.

איריס (18:57 30.01.2019)

היי אפרת
מאד טעים הוספתי קינואה ליד .
תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:52 30.01.2019)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה איריס

חפצי כהן (19:53 14.01.2019)

אין אפשרות להדפיס. חבל.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:48 15.01.2019)

יש לך איזושהי חסימה באינטרנט?

עינת (13:03 5.12.2018)

היי אפרת

אם אוסיף פפריקה חריפה וגם פלפל שחור לא יצא חריף?

אני פחות אוהבת חריף אפילו לא מעט.

בתודה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:50 5.12.2018)

אם את לא אוהבת בכלל חריף תוותרי על הפפריקה החריפה והפלפל השחור.

חני (20:06 17.10.2018)

הי אפרת,
אין על האתר שלך!
תודה רבה על מתכונים מדהימים אחד אחד!
יש לי חבילת כרוב סגול קצוץ
יכול להתאים? או שמתאים רק לכרוב הלבן?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:35 17.10.2018)

היי חני 🙂
אני חושבת שכרוב לבן הולך יותר טוב עם התיבול הזה.
בכל מקרה, יש מתכון לכרוב סגול מבושל.

יובל (13:35 23.09.2018)

מעולה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:37 23.09.2018)

שמחה שאהבת 🙂

זיו (08:39 23.09.2018)

הי, אתר מדהים!
כל כך פרקטי וטעים!
שאלתי היא איך ניתן להוסיף למתכון הזה חלבון?
( עדשים/ עוף)
תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:50 23.09.2018)

תודה זיו 🙂
אפשר להוסיף עדשים מבושלות.
חג שמח 🌺

עדי (00:17 10.08.2018)

הכי קל בעולם וטעים טעים טעים

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:05 10.08.2018)

תודה עדי 🙂

מרים (23:20 30.07.2018)

מחר עומדת לעשות זאת, יש לי סילאן ללא תוספת סוכר. אין לי בעיית סוכר אבל למה שתהייה

השתדלו להוציא אל הסוכר מן המתכונים. יש גם שקיות של סוכר סלק, כדאי לשמור גם כשאתן עדיין צעירות.
תודה על הרעיון לבישול הכרוב.

הדר (05:53 27.07.2018)

היי האם אפשר להחליף את הסילאן בדבש? תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:20 27.07.2018)

כן אפשר. כף רגילה תספיק (לא גדושה).

יסמין (21:24 15.03.2018)

וואו יצא לי כל כך טעים! אני אוהבת את האתר הזה! תודה על המתכונים המעולים

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:38 15.03.2018)

איזה כיף לשמוע!
תודה יסמין 🙂

עינת (14:00 18.02.2018)

היי

הכנתי הרגע יצא מדהים

העיניין הוא שנוצרו מעין חוטים בכרוב וכמעט “נחנקתי”
הצלחתי להוציא .
מה עושים כדי שלא יצרו חוטים .

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:04 18.02.2018)

לא נתקלתי בתופעה. מה הכוונה חוטים? הם נוצרו במהלך הבישול או שמת לב אליהם כבר בשלב חיתוך הכרוב? זה כרוב לבן רגיל?

מלכי (12:03 5.06.2017)

היי אפרת
אני משתמשת המון באתר ומאד מאד נהנית ממנו.
נתקעתי עם כרוב קצוץ שהתחיל להיות ‘רטוב’ במקרר.
לא אוהבים אצלי כרוב מאודה.
יש לך אולי איזו פשטידה בשבילי?
תודה רבה מאד!!!

מתכונים ב-10 דקות (17:27 5.06.2017)

היי מלכי,
אין לי מתכון לפשטידת כרוב. אשתדל להעלות בהמשך.
כעקרון הייתי מנסה לטגן בצל קצוץ ואז את הכרוב. לסחוט מנוזלים ולערבב עם 2-3 ביצים, 3-4 כפות קמח ו3-4 כפות גבינה לבנה. מתבלת בכפית אבקת מרק, מלח ופלפל שחור ושולחת לתנור ב180 מעלות במשך לפחות 45 דקות.

רויטל (15:15 24.03.2017)

היי אפרת, רציתי לדעת אם אפשר להוסיף רצועות גמבה? אם כן, צריך לשנות משהו מבחינת התבלינים או כמות המים??

מתכונים ב-10 דקות (17:10 24.03.2017)

כן אפשר. אין צורך לשנות דבר.
שבת שלום 🙂

יהודית (15:44 16.03.2017)

עשיתי אתמול בהנחיתך, ויצא פשוט מהמם!
לא ידעתי שכרוב יכול להןוות תוספת חמה לארוחת צהרים. תודה!

מתכונים ב-10 דקות (15:51 16.03.2017)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן

תמי מ (17:53 14.01.2017)

האם אפשר לוותר על סילאן (סכרתיים)ואם חשוב ! אז אולי אפשר מייפל
ואגב תודה אל מתכון מרק המש יצא מעולה כולם נהנו בערב שבת ממרק מעולה

מתכונים ב-10 דקות (18:38 14.01.2017)

היי תמי,
שמחה שהמרק יצא טעים 🙂
אפשר לוותר על הסילאן ולטעום את התבשיל. אם תרגישי שחסרה מתיקות אפשר להוסיף קצת מייפל לפי הטעם.
שבוע טוב

גליה (10:18 6.12.2016)

שלום, תודה על המתכונים הנהדרים. אין לי סילאן.. ישנה אפשרות לשים סוכר במקום?

מתכונים ב-10 דקות (10:35 6.12.2016)

כן גליה, תתחילי מחצי כף סוכר ותוסיפי יותר לפי הטעם.
יום נפלא 🙂

גליה (11:00 6.12.2016)

תודה על התגובה המהירה. יום נפלא גם לך

רחל (12:04 3.11.2016)

עוד תוספת קטנה,
באם תוסיפו בתום הבישול כ- 1/2 לימון על התבשיל ותערבבו פשוט מעדן.

מתכונים ב-10 דקות (12:07 3.11.2016)

תודה רחל 🙂

ענת (15:58 21.10.2016)

לא ידעתי שכרוב יכול להיות כל כך טעים… את אלופה !! תודה

מתכונים ב-10 דקות (16:07 21.10.2016)

תודה ענת 🙂
שבת שלום!

גרציה (16:51 20.09.2016)

שלום
אני מתמשת בחלק מהמתכונים שאת מפרסמת ונהנית מהם יחד עם בני משפחתי..
שאלתי למה אי אפשר לעשות העתק הדבק למתכון שאני בוחרת?
תודה

מתכונים ב-10 דקות (17:27 20.09.2016)

היי גרציה,
את יכולה לעשות “העתק-הדבק” מדף ההדפסה. הכוונה ללחוץ על הדפסה ומהדף שיפתח תוכלי להעתיק את הטקסט.

יפה (15:36 19.09.2016)

היי,
האם יש בעיה עם הדפסת המתכונים ?
כאשר לוחצים הדפסה מראה את המתכון בצד שמאל כמו באנגלית.

יפה

מתכונים ב-10 דקות (15:58 19.09.2016)

היי יפה,
אצלי אני רואה את זה בצורה תקינה (מיושר לימין).
מאיזה דפדפן את גולשת?
האם את יכולה לשלוח צילום מסך לכתובת מייל [email protected]?

שרה (16:10 22.08.2016)

אפשר לוותר על הסילאן??

מתכונים ב-10 דקות (16:58 22.08.2016)

כן שרה, אפשר.

אורית (17:32 30.06.2016)

מתכונים מעוררי תיאבון ופשוטים להכנה שוב תודה!!!!

במקום רסק עגבניות… האם ניסית עגבניות קצוצות?? פשוט החוזק שונה ואני שואלת את עצמי אם זה ישנה במידה רצינית את התבשיל. ??

מתכונים ב-10 דקות (18:20 30.06.2016)

היי אורית,
לא ניסיתי אבל אני חושבת שאפשר. כדאי לבשל קצת את העגבניות הקצוצות עם מכסה (אחרי טיגון הבצל) ולהמליח מעט עם המלחייה כדי לזרז את התרככותן ורק אז להוסיף את הכרוב.
בהצלחה 🙂

מלי (12:56 9.06.2016)

היי
תודה על האתר המדהים!
אפשרי להכין מקולסלואו כרוב לבן וגזר?
תודה!

מתכונים ב-10 דקות (13:19 9.06.2016)

היי מלי,
את מתכוונת שאת רוצה להכין מתערובת של כרוב וגזר טריים? אם כן, אני חושבת שאפשר.
חג שמח 🙂

ענתי (09:44 2.06.2016)

שלשום הכנתי יצא טעים ביותר .ובטוח שאכין שוב .תודה רבה.
חשבתי להכין מחר ליום שישי בערב. אם אחמם קצת בתנור על חום שבת-ישאר ככה ולא יתייבש?תודה

מתכונים ב-10 דקות (11:04 2.06.2016)

היי ענתי,
מאחר והתבשיל עצמו הוא רטוב ולא יבש אז לא אמורה להיות בעיה.
יום נפלא 🙂

ענתי (11:14 2.06.2016)

תודה רבה.שבת שלום

ענבל (10:01 26.05.2016)

תודה נראה מצויין ! האם אפשר גם עם כרוב סגול במקום לבן?

מתכונים ב-10 דקות (12:08 26.05.2016)

היי ענבל,
אני מתלבטת (רק לגבי השילוב של הכרוב הסגול עם הרסק) אבל אני חושבת שאפשר.

אביאלה (09:19 9.04.2016)

מתכון קל להכנה וטעים!

מתכונים ב-10 דקות (09:39 9.04.2016)

תודה אביאלה, שמחה שאהבת 🙂

דבי (00:21 3.04.2016)

שבוע טוב!

אפשר בלי רסק?
תודה!

מתכונים ב-10 דקות (09:56 3.04.2016)

היי דבי,
נראה לי שאפשר למרות שהרסק מוסיף טעם.
אם את מכינה בלי אולי כדאי שתוסיפי 1-2 כפיות אבקת מרק.
שבוע טוב 🙂

דורית (14:44 1.04.2016)

הכנתי אתמול וכרגיל יצא מדהים.
שלחתי לנכדים וקבלתי הודעה עם סמיילי גדול שהיה מאד טעים.
הסמיילי הוא בשבילך!!!!!!!!!!!1

מתכונים ב-10 דקות (15:31 1.04.2016)

איזה כיף לשמוע!
תודה דורית ושבת שלום 🙂

רינת אברהם (09:37 29.03.2016)

אתמול הכנתי לארוחת צהריים לצד קינואה וסלט היה מושלםםםם לא נתתי למים לגמרי להיספג כי רציתי שירטיב את הקינואה….תודה רבה על האתר הניפלא שתמיד מציל אותי!!:)

מתכונים ב-10 דקות (10:09 29.03.2016)

תודה רינת, שמחה לשמוע!
יום נפלא 🙂

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.