שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 20-25 דקות

סוג: פרווה

מצרכים:

3 כוסות גרגירי חומוס משקית קפואה / מקופסת שימורים

4 כפות שמן זית / קנולה

כפית גדושה פפריקה מתוקה

כפית כמון

חצי כפית מלח

פלפל שחור לפי הטעם

חצי כפית פפריקה חריפה (לא חובה)

אופן הכנה:

-אם משתמשים בגרגירי חומוס משקית קפואה– יש להשרות אותם כ-5 דקות במים רותחים ולסנן. לאחר מכן לייבש היטב במגבת נקיה  (ככל וגרגירי החומוס יבשים הם יוצאים יותר פריכים).

-אם משתמשים בגרגירי חומוס מקופסת שימורים– יש להניח במסננת ולשטוף אותם מתחת לברז. לאחר מכן להניח על מגבת יבשה ולייבש לגמרי.

-מרפדים תבנית בנייר אפיה ומחממים תנור ל200 מעלות.

-מניחים את גרגירי החומוס על נייר האפיה ומתבלים היטב ובאופן אחיד בשמן זית, פפריקה מתוקה, כמון, מלח, פלפל שחור ופפריקה חריפה (למי שאוהב).

-מכניסים לתנור החם ואופים במשך 20-25 דקות, עד שהגרגירים משחימים ונעשים מעט פריכים (מאחר ועוצמת החום שונה בין תנור לתנור כדאי לבדוק כבר אחרי 15 דקות). מומלץ לערבב כל 10 דקות. מצננים היטב לפני שאוכלים.

הפעל טיימר (15 דק’)
+
טיימר פועל

*אזהרה! יכול לקרות מצב שכמה גרגירי חומוס יתפוצצו ויקפצו כתוצאה מחימום בטמפ’ גבוהה (כמו פופקורן) לכן חשוב להתרחק מהתבנית כאשר מוציאים אותה מהתנור.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
עוגיות ספירלהעוגיות ספירלה
בייגלה ירושלמי בייגלה ירושלמי

תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
רבקי (20:19 14.07.2021)

תודה רבה למתכונים הטעימים. רציתי לשאול האם יש לך ידע איך מנביטים חומוס. חומוס טרי מונבט מקבל ערך תזונתי גבוה.

מתכונים ב-10 דקות (00:17 15.07.2021)

היי רבקי,
הנה אופן ההנבטה:
משרים גרגרי חומוס בקערה עם הרבה מים קרים ל-24 שעות. מחליפים את מי ההשריה מדי 8 שעות בערך. מסננים ושוטפים היטב תחת מי ברז. משאירים את גרגרי החומוס במסננת כשהם עדיין לחים ומכסים במגבת (כדאי להניח במקום חשוך).
ביומיים הבאים מסירים את המגבת פעמיים ביום, שוטפים את הגרגרים, מסננים ומכסים שוב במגבת. לאחר יומיים הגרגירים ינבטו ומוכנים לבישול(:

ליטל (19:24 2.07.2021)

בישלתי את זה בטיגון אוויר במשך שעה עם יותר שמן, יצא טעים ממש!!

מתכונים ב-10 דקות (19:29 2.07.2021)

נראה מעולה👌 תודה על השיתוף ושבת שלום(:

יומית (18:26 17.06.2021)

היי! אשמח לדעת כמה זמן הנשנוש הזה יכול להישמר בקופסא….?

מתכונים ב-10 דקות (19:27 17.06.2021)

במקרר בקופסה אטומה, מומלץ עד 5-7 ימים:)

כוכבה (09:32 19.05.2021)

הכנתי חומוס מטוגן אבל לא יצא קריספי מה הבעיה

מתכונים ב-10 דקות (09:44 19.05.2021)

היי כוכבה, בואי ננסה להבין למה זה קרה😊:
הקפדת לייבש את החומוס היטב לפני האפייה? לא הפחתת בכמות השמן? אפית במקרה פחות זמן? ערבבת את החומוס במהלך האפייה?

שני (10:02 14.11.2020)

היי אפרת שאלה, אני רוצה לעשות תבשיל של גרגירי חומוס גזר וקציצות. אם אני אעשה קודם את הגרגירים בתנור לפי מתכון זה, זה ישדרג את התבשיל? או שכל הציפוי ייהרס בבישול

מתכונים ב-10 דקות (22:28 14.11.2020)

עדיף לבשל את גרגירי החומוס יחד עם התבשיל עצמו כדי שיספח את טעמי התבשיל
שבוע טוב 🙂

יפה (10:00 2.06.2020)

האם ניתן להקפיא את הגרגרים וישאר טוב?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:15 2.06.2020)

לא ניסיתי. הבעיה שאחרי הפשרה הגרגירים מפרישים נוזלים ולכן אני מניחה שיהיה צורך לייבש אותם בתנור.

גרשי הלר (21:25 29.03.2019)

שאלת תם
למה צריך לייבש לפני?
הם הריי יתייבשו בתנור..לא?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:33 30.03.2019)

היי, הם לא מספיקים להתייבש באופן מוחלט ונשארים עדיין רכים לכן כדאי לייבש אותם היטב לפני האפיה.

גרשי הלר (15:39 16.03.2019)

היי אפרת
כרגע סיימתי לבשל את החומוס.
יש מצב להמשיך מכאן (לאחר יבוש טוב) לשלב התנור?..או חובה להקפיא קודם.
שבת טובה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:26 16.03.2019)

מספיק לייבש היטב ולאפות.

ריטה (17:15 1.09.2018)

היי, מה הכוונה לייבש לגמרי? מספיק לנגב מבחוץ או שצריך לחכות שיתייבש גם מבפנים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:49 1.09.2018)

רק מבחוץ.

שירוש (11:01 2.05.2018)

הי אפרת,רציתי לשאול
השריתי לפני כמה חודשים חומוס גרגרים,ואז אחסנתי אותו בקופסה במקפיא,איך עכשיו אני אמורה להתנהל איתו מבחינת בישול?תודה על האתר..

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:48 2.05.2018)

היי,
אם השרת ללא בישול אז יש לבשל את החומוס במים רותחים עד לריכוך ואז להכין עם זה את המתכון.

יסכה (20:47 6.02.2018)

היי אפרת,
אם רוצים להשתמש בגרגירי חומוס יבש – איך זה משתלב ?
תודה מראש

יסכה (20:48 6.02.2018)

מתנצלת עכשיו ראיתי שענית על זה..

dany (11:40 1.02.2018)

היי
חומוס שהושרה במים 12 שעות הולך?
כמה זה שלוש כוסות?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:32 1.02.2018)

היי דני,
זה צריך להיות חומוס מבושל. מושרה לא מספיק, הוא עדיין קשה מידי ובלתי אכיל.
תבשל את גרגירי החומוס שהשרית במים עד שהם נעשים רכים, תייבש אותם היטב ותשתמש ב-3 כוסות. את היתר אפשר לשים בשקית ולהקפיא לפעם אחרת.

אורית (09:08 22.12.2017)

הי אפרת.
האם לא נוח יותר לתבל את הגרגרים בקערה על מנת שתוכלו באופן אחיד ורק אז לפזר בתבנית?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:19 22.12.2017)

כן, זאת גם אפשרות. ניסיתי לחסוך קערה לשטוף 😉

דליה (19:19 13.12.2017)

תודה רבה . יצא מצויין . חטיף קל , טעים ובריא .

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:33 13.12.2017)

תודה דליה 🙂

תמר (18:56 11.12.2017)

הי אפרת
מנשנשים את החומוס כשהוא חם או קר?

תמר (19:12 11.12.2017)

סליחה אני רואה שכתבת לצנן היטב

מיטל (12:27 3.12.2017)

שלום רב
רציתי לשאול האם אפשר להשתמש בחומוס יבש?
תודה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:48 3.12.2017)

היי מיטל,
אם משתמשים בחומוס יבש יש להשרות אותו קודם במי ברז לפחות לילה לפני ואז לבשל אותו במים רותחים עד לריכוך. לאחר מכן, לסנן וייבש היטב.
שבוע מקסים 🙂

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.