שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

מס’ מנות: 18-20 גליליות

סוג: חלבי/פרווה

מצרכים:

גליליות וופל למילוי (ניתן לרכוש בכל סופר)

חומרים לקרם וניל (כמות: 18-20 גליליות):

1 מיכל שמנת מתוקה/ קצפת צמחית (250 מ”ל)

4 כפות אינסטנט פודינג וניל

2 כפיות אבקת סוכר

חומרים לקרם שוקולד (כמות: 18-20 גליליות)::

1 מיכל שמנת מתוקה/ קצפת צמחית (250 מ”ל)

2 כפות קקאו שטוחות

2 כפות אינסטנט פודינג שוקולד

1 כף גדושה אבקת סוכר

אופן הכנה:

-מקציפים בקערה את כל החומרים (בהתאם לסוג הקרם שבחרתם) עד לקבלת קצפת יציבה.

-בעזרת שקית זילוף ממלאים את הגלילות בקצפת. (*ניתן למלא את הקרם בשקית אוכל רגילה ולגזור את הפינה).

-עוטפים בניילון נצמד ושמים בקירור (מקרר או מקפיא).

*במידה ורוצים לשלב בין הטעמים (להכין חצי כמות שוקולד וחצי וניל), השתמשו במיכל שמנת אחד (250 מ”ל) וחלקו אותו באופן שווה בשתי קערות נפרדות. בקערה אחת הקציפו מחצית מחומרי קרם השוקולד ובקערה שנייה הקציפו מחצית מחומרי קרם הוניל.

 

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
שעועית ירוקה ברוטב עגבניותשעועית ירוקה ברוטב עגבניות
בורקס מלאווח בורקס מלאווח

תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
שירה גלבוע (14:49 18.05.2021)

שלום לך אפרת יקירה!
שמעת פעם על מתכון לגליליות?
כלומר, אני רוצה להכין את הגליליות עצמן!
(אני בעיקר שונאת את השוקולד שיש בתוך הגלילית, הוא דופק את כל הטעם 🙁 )
בקיצור, אם שמעת על מתכון, אפילו אם לא הכנת אותו-אשמח.
תודה מראש.

מתכונים ב-10 דקות (16:59 18.05.2021)

היי שירה,
האמת שאין לי מתכון לגליליות, אבל אם את לא אוהבת את המילוי שלהן- יש גליליות למילוי שנמכרות כמעט בכל סופר. אפשר למלא אותן בכל מילוי שאוהבים😊

שירה גלבוע (02:30 19.05.2021)

שתהיי בריאה!
התכוונתי גליליות למילוי עצמי, אך הן ‘מצופות’ מבפנים בשכבת שוקולד ממש לא טעימה-וזו הבעיה.
הבנת?
ותודה…

מתכונים ב-10 דקות (08:43 19.05.2021)

אני אישית לא מכירה גליליות למילוי ללא שכבת שוקולד פנימית, אבל את יכולה לנסות לבדוק אם יש…
יום מקסים.

ננה (21:46 4.09.2021)

נראה לי שהעיניין של השוקולד בפנים זה לייצוב של הגלילית .
אחרת היא תתפורר …
כך שלא נראה לי שיש גליליות לבד.

שירה גלבוע (21:53 4.09.2021)

יתכן, אך למה היו חייבים לעשות שוקולד כ”כ דוחה :(???
(מריר רגיל אני אוהבת, אבל זה לא מריר, זה עב”ם אחר…)

מירי (13:25 16.12.2020)

הכנתי אתמול יצא טעיםםם
נשאר לי מהקרם וניל והשוקולד יש לך מתכון לקינוח שאפשר להשתמש בזה?

מתכונים ב-10 דקות (13:37 16.12.2020)

היי מירי 🙂
תוכלי אולי להכין את המתכון הזה- קינוח קרם קפה וגבינה

מירי (13:49 16.12.2020)

יכול להיות טעים הקינוח ביסקוויטים אישי (פרווה)?

מתכונים ב-10 דקות (14:25 16.12.2020)

אפשרי בהחלט 🙂

אורי (12:55 15.01.2021)

את יכולה להכין קסטה ביתי

לידור (17:18 16.08.2020)

היי אפרת, אם אכין את הגליליות כמה ימים לפני ההגשה ואשמור במקפיא – עדיין כשיאכלו אותן אחרי כמה ימים הן יהיו קריספיות? אני פשוט מפחדת שיהיו רכות מהקרם.
תודה!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (00:18 17.08.2020)

היי לידור,
אם המקפיא מספיק חזק וקר אז כן.

מור (17:10 4.05.2020)

היי,אני רוצה למלא את זה בקרם חלבה ( בלי לערב שוקולד). אשמח למתכון..

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:30 4.05.2020)

1 מיכל שמנת מתוקה/ קצפת צמחית (250 מ”ל)
3 כפות אינסטנט פודינג וניל
3-4 כפות מלאות ממרח חלבה
*אפשר גם להוסיף לתוך הקרם חלבה מפוררת.

חן (09:02 22.01.2020)

היי אפרת, בוקר טוב, ישש לך רעיון מה אפשר לעשות כדי שזה יהיה קצת יותר חורפי? אולי לאפות אותם? אם נעשה בלילה של עוגת שוקולד ונמלא בפנים יצא טוב?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:44 22.01.2020)

היי חן,
לא ניסיתי אבל אם כבר אופים בתוך גביע יש את המתכון הזה – עוגה בגביעי גלידה.
הגליליות פתוחות משני הצדדים הבלילה תשפך.

חן (12:20 22.01.2020)

רציתי להכין לכבוד שבת, ואני בספק אם זה ישאר טרי בגביעים…
לא נורא נמלא בקרם..
תודה רבה

מירי (20:25 1.10.2019)

תודה,
יצא מצוין לחג.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:30 1.10.2019)

שמחה לשמוע 🙂

ויקה (09:12 24.05.2019)

אפשר לוותר על אבקת סוכר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:40 24.05.2019)

אפשר לשים סוכר רגיל במקום.
*אפשר להכין גם בלי אבל זה ייצא פחות מתוק.

עדן (15:49 2.11.2018)

אם כן אז אפשר להוריד את פודינג שוקולד גם ? או לצמצם כמויות ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:00 3.11.2018)

היי עדן,
אפשר לשים כף גדושה ממרח במקום הקקאו ולהפחית את כמות הפודינג לכף אחת.

עדן (15:47 2.11.2018)

היי במקום הקקאו אפשר לשים כף של ממרח שוקולד פסק זמן ?

יפעת (21:11 4.08.2018)

היי, האם אפשר להשתמש בכל השקית אינסטנט, כלומר 95גרם ולהוסיף חצי כוס חד פעמי מים עם השמנת, במקום 4 כפות אינסטנט ושמנת מתוקה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:54 4.08.2018)

היי יפעת,
לא הבנתי. את רוצה להכין קרם ממיכל שמנת מתוקה + שקית אינסטנט פודינג וחצי כוס חד פעמי מים קרים? אם כן, אז אפשר.

יפעת (22:56 4.08.2018)

תודה,ועוד שאלה: האם אני יכולה להכין יום לפני, הגליליות הממולאות מיועדות לקחת למסיבה, האם זה יישאר קראנצ’?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:20 4.08.2018)

כן, אין בעיה להכין יום לפני ולשמור במקפיא. זה נשמר פריך.

יפעת (23:41 4.08.2018)

תודה על התשובה המהירה,דרך אגב ניסיתי את הכדורי שוקולד, ויצא מצוין,האתר שלך מאד שימושי

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:42 5.08.2018)

תודה, שמחה לשמוע 🙂

יפעת (23:15 7.08.2018)

והנה התוצר המוגמר

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:01 8.08.2018)

וואוו 😍 זה מ-ו-ש-ל-ם !!

יפעת (22:15 8.08.2018)

תודה תודה

יפעת (19:22 5.07.2018)

הי אפרת
אפשר להכין מהקצפת הזאת גם את הקרמבו שלך?
תודה!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:14 5.07.2018)

כן אפשר.

מלי (14:42 19.01.2018)

אני רוצה להכין את הגליליות לשבת- הוופל ישאר טרי- אם אני יכניס את הקצפת בערב שבת- עד שבת בבוקר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:05 19.01.2018)

כן. תשמרי בקופסה אטומה (או מכוסה בנייר כסף) במקפיא.

אני (09:08 16.01.2018)

תודה, יצא טעים אבל כשהוצאתי את הוופל שממולא עם הקרם מההקפאה, הוופל כבר לא היה קריספי כמו שהיה לפני, ואחי שהשארתי בטמפ’ החדר הוופלים קיבלו רטיבות ונהיו לחים. מה ניתן לעשות בעניין?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:08 16.01.2018)

מוזר כי דווקא הוופל אמור לשמור על הפריכות שלו בהקפאה.
כיסית את הוופלים? שמת אותם בתוך קופסה אטומה?
אין להשאיר את הוופלים בטמפ’ החדר יותר מידי זמן. יש להגיש אותם ומיד לאכול אחרת הם מתרככים כתוצאה מהקרם שנמס.

אני (15:40 16.01.2018)

בהקפאה הם היו בתוך קופסא סגורה אטומה.
וטמפ החדר הכוונה אחרי שהם היו בהקפאה הוצאתי אותם לאיזה חצי שעה לטמפ’ החדר ואז טעמתי וראיתי שזה נהיה לח

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:56 16.01.2018)

אז זה בגלל שטעמת אחרי חצי שעה. חשוב לאכול את הגליליות ישר מהמקפיא ואז הן פריכות וטעימות.

צופיה (20:20 4.01.2018)

הי! אני רוצה לקחת את הגלילית לשבת מחוץ לבית, בערך שעה וחצי נסיעה. איך כדאי לי לעשות את זה כדי שהקצפת לא תימס לי?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:13 4.01.2018)

אני מאוד מתלבטת. אני חוששת שזה יימס.
אם בכל זאת תחליטי לקחת אני מציעה שתשימי בתוך צידנית קטנה עם קרח.

סיגל כהן (13:52 15.11.2017)

הי חייב להקציף?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:43 15.11.2017)

רצוי מאוד כדי שהקרם יהיה יציב.

נועה (13:58 11.09.2017)

היי,
דבר ראשון אתר מעולה. תודה!
האם אפשר להשתמש בקרם הזה למילוי תחתית פאי בסקוויטים קנוי? או שיש לך איזשהו רעיון לקרם אחר למלא כזו תחתית? משהו פשוט וטעים.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:20 11.09.2017)

כן, אפשר בהחלט.

הודיה (01:08 28.08.2017)

רציתי להגיד לכם שאפשר גם למלאות בפודינג ריבת חלב פרווה אני עשיתי את זה וזה יצא מעולה רק דבר אחד מי יכול להסביר לי איך ממיסים את השוקולד כדי לסגור את זה עם שוקולד משני הצדדים אשמח לתגובה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:43 28.08.2017)

היי הודיה,
מצורף לינק המסביר איך להמיס שוקולד.
יום מקסים 🙂

ליאת (06:47 16.07.2017)

יצא פצצה. נחטף ברגע

מתכונים ב-10 דקות (08:41 16.07.2017)

שמחה לשמוע 🙂
תודה ליאת ושבוע נפלא

דני (15:33 14.06.2017)

החי
אפשר לצפות בגנאש או שלא צריך?

מתכונים ב-10 דקות (15:42 14.06.2017)

אפשר לצפות באופן מלא, לטבול רק את הצדדים או לזלף דוגמאות של פסים.

ליאן (23:01 21.05.2017)

ויש לי אריזה של גליליות שיש בה 24 אני מתכוונת להכין בכל גליליה חצי וניל חצי שוקולד. המתכון יספיק לי ל 24?

ליאן (22:59 21.05.2017)

היי אפרת תודה רבה הכנתי ויצא מעולה .

אם אין לי פודינג שוקולד איך אני יכולה לתת צבע וטעם?
אני מתכוונת שאין באפשרותי כרגע לקנות ואני רוצה להכין עכשיו.
תודההה.

מתכונים ב-10 דקות (11:43 22.05.2017)

היי ליאן,
אפשר לשים 2 כפות גדושות אינסטנט פודינג וניל + 2 כפות שטוחות אבקת קקאו (+ אבקת סוכר). אפשר לחזק את הטעם על ידי הוספת 1-2 כפות גדושות ממרח שוקולד או 50 גרם שוקולד מריר מומס (יש לקרר את התערובת לפני שמקציפים עם הקצפת).
מיכל שמנת אחד מספיק ל18-20 גליליות. אם את מכינה 2 מיכלי שמנת, זה יספיק בהחלט ויישאר לך אפילו עודף שתוכלי למלא בכוסות אישיות.

מריה (08:03 2.05.2017)

במידה ואני רוצה תמילוי בצבעים איך עושים זאת

מתכונים ב-10 דקות (10:15 2.05.2017)

את מתכוונת שהקרם יהיה בצבעים שונים? יש צורך להשתמש לצורך כך בצבעי מאכל ופשוט לצבוע את הקרם.

אפרת (16:40 12.03.2017)

היי
אפרת תודה רבה על המתכון הכנתי ויצא מושלם!
פורים שמח:)

מתכונים ב-10 דקות (18:47 12.03.2017)

שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן!

זיו (17:01 25.01.2017)

היי נהנה מאד מהמתכונים שלך פשוט אתר נפלא!
אני רוצה להכין כמות די גדולה של הגלילות לכמה זמן מקסימום זה ישמר במקפיא?

מתכונים ב-10 דקות (17:24 25.01.2017)

היי זיו 🙂
לדעתי לשבועיים לפחות בתנאי שתשים את זה בקופסה אטומה.

קריסטינה (19:06 25.12.2016)

אפרת היקרה!!! יצא משגע : אני הייתי אחראית על הקינוח, הכנתי סורבה ואת הגלילות שוקולד+וניל ויצא משגע!!! לא מתוק מדי, טעם רך ועדין! תןדה

מתכונים ב-10 דקות (20:45 25.12.2016)

שמחה שיצא טעים!
תודה יקירתי 🙂

קריסטינה (00:37 23.12.2016)

היי יקירה. אני מכינה לנו לארוחת ערב חנוכה. מה המשקל של הפודינג, כי קניתי 1 שוקו 1 ואניל כל קופסא מכילה 75 גר’. מכינה חצי חצי. זה מספיק?
תודה

מתכונים ב-10 דקות (09:49 23.12.2016)

היי יקירתי,
זה מספיק. 4 כפות אינסטנט פודינג זה יוצא בסביבות 65-70 גרם.
אם את מכינה חצי חצי את צריכה להשתמש ב-2 כפות וניל ו-2 כפות שוקו. זה יוצא קצת פחות מחצי חבילה מכל סוג.
חג חנוכה שמח 🙂

אורטל (15:26 27.10.2016)

האם אפשר להכין את הקרן ללא אינסטנט פודינג?

ענבר (11:23 16.10.2016)

היי
אני רוצה למלא אותן בשמנת מתוקה עם נוטלה
יש לך מתכון לזה אם צריך את הפודינג או בלי ?

תודה רבה רבה

מתכונים ב-10 דקות (11:50 16.10.2016)

היי ענבר,
ממליצה בכל זאת להוסיף כ-2 כפות אינסטנט פודינג וניל או שוקולד לכל מיכל שמנת כי הוא מייצב את הקרם. על כל מיכל הייתי מוסיפה כ3 כפות נוטלה.
חג שמח 🙂

ענבר (12:15 16.10.2016)

תודה רבה
חג שמיח

יפית (15:31 30.09.2016)

אם אכין היום לערב חג זה בסדר?

מתכונים ב-10 דקות (15:50 30.09.2016)

כן יפית, תכיני ותקפיאי.

רות (12:04 29.09.2016)

שלום,
במידה ומכינים עם קצפת צימחית, גם מתאים להקפאה?

מתכונים ב-10 דקות (13:17 29.09.2016)

כן רות, זה מעולה בהקפאה גם כשזה פרווה 🙂

גילי (19:13 29.08.2016)

היי.. אני מאוד רוצה להכין לשבת חתן. כלומר אני חייבת למלא מיום שישי לפחות..
כיצד ניתן לשמור זאת שישאר פריך.
וכיצד ניתן לשמור על מרקם הקצפת במידה ואמלא יום שבת.
תודהההה

מתכונים ב-10 דקות (19:34 29.08.2016)

היי גילי,
אין שום בעיה להכין יום לפני (כולל למלא את הגליליות) ולשמור במקפיא עד ההגשה בשבת. הגליליות יישארו פריכות וטעימות.

גילי (14:39 30.08.2016)

תודה רבה על המענה המהיר.:-)
במידה ואשמור את הקרם קצפת במקרר כיצד ניתן לשמור עליו על מנת שהמרקם שלו לא יתקשה על מנת שאוכל למלא את הגליליות ללא קושי.
תודה

מתכונים ב-10 דקות (14:46 30.08.2016)

היי גילי,
אפשר לשמור את הקרם במקרר, להפך לאחר קירור הוא מתייצב ויותר קל לזלף איתו.

גילי (15:03 30.08.2016)

תודה רבה לך על המענה המהיר.
בד”כ כשאני משאירה קצפת בקופסה סגורה במקרר המרקם שלה משתנה לרעה ולא נוח לזילוף או לאכילה.
יכול להיות שזה בגלל שאני מוסיפה הרבה פודינג?
תודה

מתכונים ב-10 דקות (18:12 30.08.2016)

כן, אני מניחה שזה בגלל הוספה של יותר מידי אינסטנט פוידנג שהוא בעצם מסמיך את הקצפת.
אם הקצפת סמיכה או קשה מידי לזילוף אני ממליצה למלא כבר יום לפני ולשמור במקפיא. מניסיון, זה יוצא פריך, טרי ומעולה (והאמת שטעים יותר לאכול את זה כשזה קפוא כמו גלידוניות).

גל (16:17 12.08.2016)

רציתי לדעת האם הגליליות הן פרווה?

מתכונים ב-10 דקות (16:19 12.08.2016)

היי גל,
הגליליות בדר”כ פרווה. בכל מקרה כדאי לקרוא מה רשום על האריזה.
שבת שלום 🙂

אסתי (12:52 7.08.2016)

היי לאחר שהכנתי את זה אוכל לשמור את זה במקפיא? האם זה יאבד את הפריכיות שלו ?

מתכונים ב-10 דקות (12:58 7.08.2016)

כן אסתי, אין בעיה לשמור במקפיא, זה עדיין יהיה פריך.
רק חשוב לאחסן בקופסה אטומה או לעטוף בניילון נצמד.
שבוע נפלא 🙂

יפעת (22:29 9.06.2016)

.ערב טוב יש אפשרות למלא בקרם וניל ולהקפיא? האם יצא כמו גלידה או שיהיה קשה מידי ללעיסה?

מתכונים ב-10 דקות (22:35 9.06.2016)

כן בטח יפעת. אני תמיד מקפיאה ומגישה ישר מהמקפיא וזה יוצא מאוד מרענן וטעים.
חג שמח 🙂

תמיר (13:21 28.05.2016)

האם קרם פטיסייר מתאים גם למילוי הגליליות? אם כן אשמח למתכון פשוט של קרם פטיסייר.

תודה!

מתכונים ב-10 דקות (18:31 28.05.2016)

היי תמיר,
קרם פטיסייר יכול להתאים למילוי הגליליות.
לצערי אין לי מתכון אבל אתה יכול להשתמש תערובת מוכנה להכנת קרם פטיסייר (יש של חב’ מימונס).
בהצלחה 🙂

לאה (10:10 9.10.2015)

קודם כל תודה לך על האתר הנפלא .זכיתי להכיר את האתר שלך לפני ראש השנה והכנתי המון מתכונים וכולם יצאו מוצלחים.אין כמעט יום שאני לא נכנסת לאתר ונהנית .
רק שאלה קטנה אם אני רוצה למלא את הגליליות בגלידה האם צריך להפשיר אותה לפני ?והאם אפשר למלא בשקית זילוף?

מתכונים ב-10 דקות (10:20 9.10.2015)

אני ממה שמחה לשמוע לאה 🙂
לגבי מילוי הגליליות בגלידה, אין צורך להפשיר את הגלידה אבל אם את משתמשת בשקית זילוף כדאי להפשיר אותה מעט כדי שתתרכך ויהיה קל להזליף אותה לתוך הגליליות. כדאי להשתמש בפיה רחבה.
שבת שלום 🙂

בינת (11:08 3.09.2015)

שלום וברכה!
רציתי לשאול אם אפשר להחליף את האבקת סוכר בסוכר רגיל וא”כ אז כמה בדיוק?
תודה רבה!

מתכונים ב-10 דקות (11:21 3.09.2015)

היי בינת,
את יכולה להחליף בסוכר רגיל באותן כמויות.
אם את אוהבת מתיקות מעודכנת את יכולה לוותר בכלל על הסוכר בקרם הוניל. לגבי קרם השוקולד- בגלל שיש אבקת קקאו שהיא מעט מרירה אולי כדאי כן להמתיק בכף סוכר.
יום מקסים 🙂

שרון (19:35 7.05.2015)

הי,
קניתי את הגליליות ואני מתכננת להכין אותן מחר השאלה שלי זה איך לשמור עליהן טריות לאחר ההכנה (הן מיועדות לשבת בבוקר)? האם במקרר הן לא יאבדו מהקריספיות שלהן?
תודה ענקית

מתכונים ב-10 דקות (21:15 7.05.2015)

היי שרון,
הכי מומלץ זה להכין את הקצפות לפני ולשמור במקרר וביום ההכנה למלא את הגליליות ולשמור במקרר (אם את משתמשת בשקית זילוף אז אפשר למלא את השקית בקצפת ולשמור במקרר).
אם את מעדיפה להכין לפני אז הכי טוב זה לשמור במקפיא וביום ההכנה להגיש קפוא ואז המילוי הופך למרקם הדומה לגלידה או להעביר למקרר כשעה-שעתיים לפני ההגשה.
סופשבוע נעים 🙂

יהל (08:30 6.01.2014)

במידה ואני רוצה לעשות חצי וניל וחצי שוקולד
במקום 2 כפות קראו זה יהיה כף ?

מתכונים ב-10 דקות (10:23 6.01.2014)

היי יהל, אם את רוצה חצי וניל חצי שוקולד, את צריכה להקציף בקערה אחרת: חצי מיכל שמנת מתוקה+ 2 כפות אינסטנט פודינג וניל+ כפית אבקת סוכר.
ובקערה שנייה: חצי מיכל שמנת מתוקה+ 1 כף קקאו + 1 כף אינסטנט פודינג שוקולד+ כפית אבקת סוכר. בהצלחה:)

גבריאלה (12:32 7.12.2013)

הי. יש לכם אתר מקסים ןמעולה!!!!! תודה:-)
לגבי המתכון של הגליליות הממולאות…. האם אפשר להקפיא? הגליליות מסתדרות עם הקפאה? יוצאות פריכות באותה מידה?

מתכונים ב-10 דקות (17:19 7.12.2013)

היי גבריאלה, תודה רבה. אפשר להקפיא את הגליליות אך מומלץ לעטוף אותן בניילון נצמד או לשים בקופסה אטומה. לאחר ההקפאה הן מעט פחות פריכות אבל עדיין מאוד טעימות. שבוע נפלא:)

חני בן מאיר (09:32 18.10.2013)

נשמע ונראה טעים להפליא, אך אולי יש לך מילוי לסוכרתיים??? בבקשה.

מתכונים ב-10 דקות (09:55 18.10.2013)

היי חני, יש לוותר על האינסטנט פודינג מאחר והוא מכיל סוכר וניתן להשתמש בשמנת להקצפה לא ממותקת ולהוסיף לה 3-4 כפיות “כמו סוכר” (להוסיף לפי הטעם)או להשתמש בכל ממתיק אחר ללא סוכר.

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.