מצרכים להכנת בקלוואה
- 10 דפי פילו
תערובת מילוי:
- 250 גרם תערובת אגוזים טבעיים טחונים: אגוזי מלך, פיסטוקים, שקדים, קשיו, פקאן (2.5 כוסות)
- כפית שטוחה אבקת קינמון
- 4 כפות דבש או מייפל
סירופ:
- כוס (240 מ”ל) מים
- ⅔ כוס (130 ג’) סוכר
- *50 גרם פיסטוקים או אגוזי מלך טחונים גס (כשליש כוס)
איך מכינים בקלוואה?
- מחממים תנור מראש ל-180 מעלות.
- מערבבים בקערית: אגוזים, קינמון ודבש (או מייפל).
- מברישים דף פילו בשמן (ניתן להשתמש בתרסיס שמן). מעליו מדביקים דף פילו נוסף שגם אותו מברישים בשמן.
- מניחים חמישית מתערובת המילוי לאורך צד אחד של הדף ומגלגלים לסיגר. חוזרים על הפעולה עם דפי הפילו הנוספים עד שמתקבלים 5 סיגרים ארוכים.
- מסדרים את הסיגרים בתבנית מרופדת בנייר אפיה. חותכים לריבועים או מלבנים קטנים ומורחים את החלק העליון בשמן.
- מכניסים לתנור החם ואופים במשך 30 דקות, עד להזהבה יפה.
- בינתיים מכינים את הסירופ: מחממים בסיר קטן כוס מים עם ⅔ כוס סוכר עד שהסוכר נמס (אש גבוהה). מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומבשלים במשך 10 דקות. מסירים מאש ומצננים.
- שופכים את הסירופ על הבקלאווה החמה מיד שהיא יוצאת מהתנור (לא חייב לשפוך את כל הסירופ), מפזרים מעל פיסטוקים או אגוזים.
גולשים משתפים
מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)
תגיות
אהבתם? שתפו את המתכון
כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.
נסו גם את אלו
מתכונים לחורף חם ומפנק
מוצרים מ- 10 דק’ שופינג
מחפשים מתכונים נוספים?
56 תגובות
כניסה
56 תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר
המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות

