שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 19-26 דקות

מס’ מנות: 2 מנות

סוג: פרווה

מצרכים:

500 גרם פילה אמנון (3-4 פילטים)

2 תפוחי אדמה בינוניים קלופים חתוכים לפרוסות בעובי כחצי ס”מ

תיבול לדג: כף שמן זית, 4 כפות מיץ לימון, שן שום שמנה כתושה, כף עלי כוסברה קצוצים, שליש כפית כמון, רבע כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור

תיבול לתפוחי האדמה: 3 כפות שמן זית, שן שום שמנה כתושה, רבע כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור.

אופן הכנה:

-מניחים את פרוסות תפוחי האדמה בצלחת זכוכית שטוחה ומכניסים למיקרוגל למשך 4 דקות (רצוי לכסות). פותחים את המיקרו, מאווררים מעט מאדים ומכניסים ל-3 דקות נוספות, עד שתפוחי האדמה נעשים רכים (ניתן לרכך את תפוחי האדמה על ידי בישול במים רותחים).

-מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.

-מניחים את הפילטים על נייר אפיה. מערבבים בקערית את חומרי תיבול הדג ומתבלים את הפילטים באופן אחיד.

-מערבבים באותה קערית את חומרי תיבול תפו”א ומתבלים את פרוסות תפוחי האדמה באופן אחיד. מסדרים על נייר האפיה מסביב לדג.

-אופים בתנור במשך 12-15 דקות.

הפעל טיימר (12 דק’)
+
טיימר פועל

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
קינוח קרם קפה וגבינהקינוח קרם קפה וגבינה
אורז עם כרובית אורז עם כרובית

תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
תהילה (09:48 5.08.2021)

האם ניתן להשתמש בפילה סלמון?

מתכונים ב-10 דקות (10:42 5.08.2021)

כן, אפשר(:

שרי (18:00 14.07.2021)

יצא מעדן! גם לגדולים וגם לקטנים
תודה

מתכונים ב-10 דקות (20:51 14.07.2021)

שמחה מאד שאהבתם! תודה ששיתפת🌺

הדי (00:29 28.06.2021)

הכנתי יצא מושלם!!!
תמיד לפני שאני רוצה לאפות/לבשל אני פותחתלראות במתכונים ב10דק’
תודה תודה,

מתכונים ב-10 דקות (10:08 28.06.2021)

נראה מעולה!
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים באתר❤

מיכל (00:24 13.05.2021)

אפרת
אתחיל שמאוהבת במתכונים שלך
שאלה
האם הדג מתאים לארוחה חלבית
)שבועות)

מתכונים ב-10 דקות (08:43 13.05.2021)

היי מיכל,
הדג מתאים מאד לארוחה חלבית ומשתלב מעולה עם פשטידות, פסטות וכו’…

מיכל (09:05 13.05.2021)

תודה יקירה
עזרת לי מאוד
חג שמח ❤❤

מתכונים ב-10 דקות (09:30 13.05.2021)

חג שמח אהובה🌺

אופה חדשה (21:18 23.08.2020)

הכנתי ללא תפוחי האדמה ויצא מעדן! תודה רבה רבה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:14 23.08.2020)

תודה שחזרת לעדכן 🙂

לאה (20:26 19.08.2020)

הכנתי ויצא מהמם! עשיתי בלי התפו”א מקוצר זמן וסבלנות…
אבל עדיין- מתכון מומלץ!
תודה אפרת על מתכונים אלופים

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:48 20.08.2020)

תודה לאה 🙂

ליאת (13:57 24.06.2020)

אפשר להשתמש בדג מושט?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:46 24.06.2020)

כן.

Ben Åhr (15:37 18.05.2020)

אם אין לי מיקרוגל – כמה זמן התפוא צריך להתבשל במים רותחים? לבשל אותו כבר חתוך?

תודה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:18 18.05.2020)

יש לבשל עד שמזלג ננעץ בקלות בתפוח האדמה.
אפשר לחתוך לפני הבישול, זה יזרז את משך הבישול.

אורן (20:59 14.01.2021)

היי אבל זה לא יכו ל להתפרק?שהם חתיכות קטנות?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:34 14.01.2021)

אם לא מבשלים יותר מידי אין בעיה.
יש לבשל עד שמזלג ננעץ די בקלות בתפו”א.

דליה (15:32 1.04.2020)

היי אפרת, אפשר להשתמש בפטרוזיליה במקום כוסברה? יש לנו שונאי כוסברה בבית….

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:56 1.04.2020)

כן אפשר.

דליה (11:33 2.04.2020)

תודה רבה! המתכונים שלך נהדרים!!!

חנה (13:40 19.12.2019)

היי אפרת,
אני כבר המון זמן מנויה לאתר שלך ומכורה אליו רק לא טיפוס שכותב תגובות…
אבל המתכון הזה הוא יוצא מן הכלל – זה הפבורייט שלנו
אני מכינה אותו המוןןןןןן
והרבה פעמים לשבתות רק את הדג בלי התפו”א עם התיבול המעולה הזה – וכל פעם מחדש בעלי שואל אותי וואו מה עשית בדג השבוע זה מתכון חדש? לא טעמתי כזה דבר טעים…

המון המון תודה לך
המתכונים שלך משמחים כל כך הרבה אנשים

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:46 19.12.2019)

תודה רבה חנה יקרה, כיף לשמוע 💖

ארז (19:34 27.09.2019)

תודה על המתכון. אישתי מבסוטה.
השתמשתי ב4 פילה של דג אדמונית.
בפעם הבאה אנסה להוסיף יותר שום, יותר כוסברה ואולי לבדוק השרייה של הדג לחצי שעה במקרר לפני האפייה.
שנה טובה וחג שמח.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:18 28.09.2019)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה ארז ושנה טובה!

הודיה (19:38 5.03.2019)

יצא טעים!! פשוט טעים !!

כמעט ואכלתי לבעלי את שלו …

אתר מושלם !

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:43 5.03.2019)

נראה מעולה 🙂
שמחה שנהניתם, תודה שחזרת לעדכן!

מירי (10:52 14.02.2019)

תודה על המתכון!
האם ניתן להכין עם נסיכת הנילוס?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:53 14.02.2019)

כן.

ציפי (08:00 10.11.2018)

אהבתי! פשוט להכנה ומאד מאד טעים. תודה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:38 10.11.2018)

תודה ציפי, שמחה שאהבת 🙂

אסתר (10:07 11.10.2018)

שלום אפרת.
אני לא משתמשת במיקרוגל, איך אפשר לרכך את פרוסות התפוחי אדמה?
תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:52 11.10.2018)

אפשר לבשל את תפוחי האדמה במים כשהם שלמים, לצנן קצת ולחתוך לפרוסות.

צופית (19:02 21.09.2018)

היי,
האם צריך לכסות את התבנית? ובאופן כללי האם את מציינת במתכון במידה וכן?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:09 22.09.2018)

היי צופית,
אין צורך לכסות אלא אם כן מצוין במתכון.

נטלי (02:01 16.09.2018)

יצא מושלם יחד עם ברוקולי בתנור

אפרת - מתכונים ב10 דקות (07:46 16.09.2018)

נראה מעולה!
תודה נטלי ושבוע נפלא 🙂

שרון (19:42 14.07.2018)

יצא נהדר! תודה ושבוע נפלא

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:29 14.07.2018)

נראה מעולה!
תודה שרון

שרון (11:54 6.07.2018)

היי אפרת 🙂 את האמנון לא צריך להשרות לפני האפייה?
אם אני מוותרת על התוספת של תפוחי האדמה, הטמ”פ של האפייה צריכה להשתנות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:05 6.07.2018)

היי שרון,
אין צורך בהשרייה מוקדמת של הדג.
זמן האפיה אינו משתנה.

שרון (12:31 6.07.2018)

תודה רבה 🙂

ישראל (21:30 5.07.2018)

הבנתי שמתבלים את התפו״א יחד עם חומרי התיבול שנשארו בקערית עוד מהדג (ששוכן כבוד כבר על הנייר אפיה) חוץ מחומרי התיבול שמוסיפים לתפו״א. האם הבנתי נכון?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:16 6.07.2018)

היי ישראל,
יש תיבול נפרד לדג ותיבול נפרד לתפוחי האדמה.
אם נשאר קצת תיבול בקערית לאחר שמתבלים את הדג אין בעיה, מוסיפים על זה את חומרי התיבול של תפוחי האדמה.

לימ1ר (14:31 5.07.2018)

מעולה!! עסיסי ורך, והטעם מעודן וייחודי. התפוחי אדמה משתלבים יופי! תודה רבה רבה!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:52 5.07.2018)

תודה לימור, שמחה שאהבת 🙂

יפית (14:09 25.06.2018)

המתכון נראה מצוין. בהחלט הולכת לנסות.
אם אני מחליפה ללברק או דניס משתנה זמן האפיה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:11 25.06.2018)

היי יפית,
זמן האפיה לא אמור להשתנות.

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.