מצרכים להכנת אלפחורס לפסח
- 50 גרם חמאה רכה בטמפ’ החדר (לא מומסת)
- רבע כוס אבקת סוכר
- ביצה M
- חצי כפית תמצית וניל
- 2/3 כוס קמח תפו”א (90 ג’)
- 3/4 כוס קמח שקדים (75 ג’)
- רבע כפית אבקת אפיה
- למילוי: ריבת חלב כשרה לפסח
- לציפוי: שליש כוס קוקוס טחון
איך מכינים אלפחורס לפסח?
- מערבבים במיקסר או בעזרת כף את החמאה עם אבקת הסוכר במשך כחצי דקה. מוסיפים את הביצה ומערבבים. מוסיפים תמצית וניל ומערבבים.
- מערבבים קמח תפו”א וקמח שקדים עם אבקת אפיה ומוסיפים לקערת המיקסר. לאחר מכן לשים מעט עם הידיים עד לקבלת בצק אחיד, רך ונוח לעבודה (אם הבצק יוצא דביק – יש להוסיף מעט קמח שקדים. אם הבצק יבש – יש להוסיף כמה כפות חלב בהדרגה ולפי הצורך).
- מחממים תנור מראש ל175 מעלות.
- פורשים נייר אפיה על משטח עבודה ומרדדים את הבצק לעובי של כחצי ס”מ (אם הבצק קצת דביק ניתן לרדד בין שני ניירות אפיה). קורצים עיגולים בקוטר של כ-4 ס”מ (בעזרת קורצן עוגיות או כוס קטנה הפוכה). מרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה ומניחים את העוגיות במרווחים קלים.
- מכניסים לתנור החם ואופים במשך 10-11 דקות, עד שהעוגיות מתייצבות אך עדיין רכות (העוגיות נותרות בהירות). מוציאים מהתנור ומניחים לעוגיות להתקרר לגמרי.
- לאחר שהעוגיות התקררו הופכים את מחציתן ומניחים על כל עוגיה כפית שטוחה ממרח ריבת חלב. סוגרים עם עוגיה נוספת (בדומה לסנדוויץ’) ולוחצים קלות מה שגורם לממרח לצאת לשוליים (זה מה שבעצם מסייע להדבקת הקוקוס). מגלגלים כל עוגיה בקוקוס.
מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)
טיפים והערות
אני אוהבת להכין את האלפחורס לפסח דווקא כשמתחשק לי משהו רך ונימוח ליד הקפה, והאורחים תמיד מופתעים כשהם מגלים שמדובר בעוגיות כשרות לפסח.
המרקם המיוחד מגיע מהשילוב של קמח שקדים עם קמח תפוחי אדמה, שנותן תוצאה שמזכירה בדיוק את מה שאנחנו אוהבים ב-עוגיות אלפחורס קלאסיות – רק בלי גלוטן ובלי קמח חיטה.
🗸 אם הבצק יוצא קצת דביק, אל תילחצו – זה טבעי. פשוט הוסיפו מעט קמח שקדים או רדדו בין שני ניירות אפייה.
🗸 רוצים אלפחורס מתכון קל בלי מיקסר? אפשר לערבב הכל גם ידנית בקערה עם כף ואז עם הידיים.
🗸 חשוב להשתמש בממרח ריבת חלב שהוא מוצק ולא נוזלי אחרת כל המילוי עלול לנזול ולגלוש מהעוגיה או לאחסן את ממרח ריבת החלב לילה לפני במקרר כדי שיתייצב.
🗸 העוגיות נשמרות מצוין בקופסה אטומה – אפילו 4-5 ימים. אם רוצים להכין מראש – אפשר גם להקפיא!
🗸 למי שרוצה להפוך את זה לעוגת אלפחורס בחושה – אפשר להכין את אותה התערובת בתבנית אינגליש קייק ולמרוח מעל ריבת חלב וקוקוס. יצא מושלם.
🗸 הן אולי מתחילות כעוגיות לפסח – אבל הן בהחלט נשארות איתנו גם לשאר השנה.
אם אתם כבר במטבח ומחפשים עוד רעיונות שירעננו את שולחן החג – אני מזמינה אתכם להציץ בקטגוריית מתכונים לחג פסח באתר. תמצאו שם מנות עיקריות, תוספות, פשטידות וקינוחים שאפשר להכין בקלות, בלי קמח ובלי מרכיבים מסובכים – בדיוק כמו שאתם אוהבים.
כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.
שאלות על הכנת עוגיות אלפחורס לפסח
בטח! אם אתם לא אוהבים ריבת חלב או לא מוצאים גרסה כשרה לפסח – אפשר למלא גם בשוקולד למריחה או אפילו ממרח לוטוס לפסח. אבל אני חייבת להגיד – האלפחורס לפסח עם ריבת חלב זה פשוט קלאסיקה שאי אפשר לעמוד בפניה.
זה קורה לפעמים, בעיקר כשמודדים בכוסות. פשוט תוסיפו כף או שתיים של קמח שקדים, או תרדדו בין שני ניירות אפייה. המטרה היא להגיע לבצק רך ונוח לעבודה, לא יבש מדי.
כן! אני מכינה את עוגיות האלפחורס הכשרות לפסח כמה ימים לפני החג, שומרת בקופסה אטומה, ואם צריך – גם מקפיאה. שימו לב רק לא למלא מראש בריבת חלב אם אתם מקפיאים – תאחדו אותן אחרי ההפשרה.
אפשר להשתמש בעוגיות יין כשרות לפסח ולהכין כדורי אלפחורס קטנים וטעימים ולגלגל בקוקוס. פתרון מהיר וטעים שמתאים גם למי שמעדיף מתכון קל לאלפחורס.
קמח שקדים הוא הבסיס למרקם הנימוח של עוגיות אלפחורס, במיוחד כשמכינים גרסה לפסח. אם אין – אפשר לנסות קמח אגוזים טחון דק, אבל חשוב לדעת שזה ישפיע גם על הטעם וגם על המרקם.
בדרך כלל 4-5 ימים בקופסה אטומה מחוץ למקרר. אם ממש חם, אפשר גם בקירור. הן כל כך רכות שגם אחרי כמה ימים הן נשארות מעולות.
הן התחילו כגרסה של אלפחורס כשר לפסח, אבל אצלי הן נשארו כל השנה. זה מתכון נטול גלוטן, עם מרקם חלומי – ואין סיבה לא לאפות אותו גם ביולי 😊

