שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

סוג: פרווה

רכיבים

6 תפוחי אדמה גדולים (אין צורך לקלף)

מלח גס

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

אופן ההכנה

-מקלפים ופורסים תפוחי אדמה הכי דק שאפשר.

-משרים את פרוסות תפוחי האדמה במים קרים למשך 3 דקות, מסננים ומייבשים היטב בין שתי מגבות.

-מרפדים תבנית ענקית בנייר אפיה ומשמנים היטב את הנייר. מניחים את פרוסות תפוחי האדמה אחת ליד השנייה ומשמנים גם את החלק העליון.

-מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות טורבו ואופים במשך 15-18 דקות.

הפעל טיימר (15 דק’)
+
טיימר פועל

-מכוונים ל-150 מעלות טורבו ואופים כ-5 דקות נוספות.

הפעל טיימר (5 דק’)
+
טיימר פועל

-מוציאים מהתנור ומפזרים מעל מלח גס.

טיפים והערות

*טיפ לקריספיות: לאחר האפיה מומלץ להניח את פרוסות הצ’יפס לקירור על רשת תנור.

*אופצית טיגון- מחממים על אש גבוהה שמן בסיר (השמן צריך להיות לפחות בגובה של 5 ס”מ). כשהשמן חם, מטגנים את פרוסות תפוחי האדמה, עד שהן צפות על פני השמן ומקבלות גוון זהוב-שחום. מוציאים בעזרת כף מחוררת, מניחים לייבוש על נייר סופג וממליחים. מומלץ לטגן בכמה סבבים, כמות קטנה בכל פעם.

 

ראו גם
גלידת אלפחורסגלידת אלפחורס
רוטב בשמל רוטב בשמל
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
אילן (19:32 7.08.2024)

האם צריך להפוך?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:11 7.08.2024)

רצוי

avatar
פז (19:05 9.03.2024)

האם ניתן להשאיר את התפוחי אדמה בבלילה ורק למחרת לאפות?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:14 9.03.2024)

פחות מומלץ כי הם משחירים.

avatar
בתיה (16:16 17.12.2023)

וואלה טעם פצצה אין עליך

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:58 17.12.2023)

תודה לך שחזרת לעדכן❤️

avatar
ירדן (16:13 17.12.2023)

יצא טעם גן עדן !!! תודה רבה

avatar
ברכה (18:27 13.11.2023)

הי אפרת
יצא ממש ממש טעים!
מה שכן היה קצת מבאס זה הזמן שזה לקח לאפות
זה היה המון “נגלות” ותכלס כל הזמן עמדתי ליד התנור בזמן שהחברה מחסלים את מה שכבר מוכן…

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:15 13.11.2023)

צודקת, לזה לא מצאתי פתרון🙂

avatar
ציפורה (14:22 27.09.2023)

מה נותן לי ההשרייה של התפוחי אדמה במים קרים?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (07:58 28.09.2023)

השרייה במים מסירה את עודפי העמילן מה שתורם לפריכות תפוחי האדמה.

avatar
דבורי (21:00 14.08.2023)

תודה רבה אין עליך!!! יצא ממש טעים

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:55 14.08.2023)

איזה כיף לשמוע😊

לקריאת כל התגובות