זמן הכנה: 10 דקות
סוג: פרווה
6 תפוחי אדמה גדולים (אין צורך לקלף)
מלח גס
-מקלפים ופורסים תפוחי אדמה הכי דק שאפשר.
-משרים את פרוסות תפוחי האדמה במים קרים למשך 3 דקות, מסננים ומייבשים היטב בין שתי מגבות.
-מרפדים תבנית ענקית בנייר אפיה ומשמנים היטב את הנייר. מניחים את פרוסות תפוחי האדמה אחת ליד השנייה ומשמנים גם את החלק העליון.
-מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות טורבו ואופים במשך 15-18 דקות.
-מכוונים ל-150 מעלות טורבו ואופים כ-5 דקות נוספות.
-מוציאים מהתנור ומפזרים מעל מלח גס.
*טיפ לקריספיות: לאחר האפיה מומלץ להניח את פרוסות הצ’יפס לקירור על רשת תנור.
*אופצית טיגון- מחממים על אש גבוהה שמן בסיר (השמן צריך להיות לפחות בגובה של 5 ס”מ). כשהשמן חם, מטגנים את פרוסות תפוחי האדמה, עד שהן צפות על פני השמן ומקבלות גוון זהוב-שחום. מוציאים בעזרת כף מחוררת, מניחים לייבוש על נייר סופג וממליחים. מומלץ לטגן בכמה סבבים, כמות קטנה בכל פעם.
View this post on Instagram
האם צריך להפוך?
רצוי
האם ניתן להשאיר את התפוחי אדמה בבלילה ורק למחרת לאפות?
פחות מומלץ כי הם משחירים.
וואלה טעם פצצה אין עליך
תודה לך שחזרת לעדכן❤️
יצא טעם גן עדן !!! תודה רבה
הי אפרת
יצא ממש ממש טעים!
מה שכן היה קצת מבאס זה הזמן שזה לקח לאפות
זה היה המון “נגלות” ותכלס כל הזמן עמדתי ליד התנור בזמן שהחברה מחסלים את מה שכבר מוכן…
צודקת, לזה לא מצאתי פתרון🙂
מה נותן לי ההשרייה של התפוחי אדמה במים קרים?
השרייה במים מסירה את עודפי העמילן מה שתורם לפריכות תפוחי האדמה.
תודה רבה אין עליך!!! יצא ממש טעים
איזה כיף לשמוע😊