זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 50-60 דקות
סוג: פרווה
שקית תפוחי אדמה קטנים עם הקליפה
תיבול: 5 כפות שמן זית, 2 שיני שום כתושות, רבע כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור.
לפיזור מעל: מעט מלח גס, עלי תימין או רוזמרין
-מניחים את תפוחי האדמה בסיר ומכסים במים. מכסים באופן חלקי (מכסה חצי פתוח) ומחממים על אש גבוהה עד לרתיחה. מנמיכים לאש בינונית וממשיכים לבשל במשך 20-30 דקות, עד שתפוחי האדמה מתרככים אבל לא מאוד (עד שמזלג ננעץ בהם בקלות). מסננים ומנגבים את תפוחי האדמה.
-מניחים את תפוחי האדמה על נייר אפיה ומועכים בעזרת כוס זכוכית הפוכה עד שהם מתבקעים והקליפה נסדקת (לא לשטח יותר מידי).
-מערבבים בקערית שמן זית, שום כתוש, מלח ופלפל שחור ויוצקים באופן אחיד מעל תפוחי האדמה. מערבבים מעט עם הידיים. מפזרים מעל מעט מלח גס ועלי תימין או רוזמרין.
-מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות ואופים במשך כ-30 דקות עד שתפוחי האדמה מזהיבים.
המתכונים מעולים. אפשר להחליף את התימין בעשבי תיבול אחרים כגון פטרוזליה כוסברבה
בטח שאפשר🙂
יצא מעולההההההה
שמחה לשמוע🙂
שלום אפרת,
ניסיתי את המתכון ויצא מעולה! מנסיוני אני יודע שבישול תפו”דים במיקרו במקום במים רותחים מקצר את זמן הבישול. האם זה יכול לפגוע בתוצאה הסופית של המתכון, אם אני משתמש בתפוחי אדמה בייבי?
היי אריה,
צודק, במיקרו זה יותר מהיר.
אין שום בעיה להשתמש בתפו”א בייבי.
ועוד שאלה- האם ניתן לתבל באורגנו יבש?
תודה רבה!
כן בטח
הי אפרת, אפשר להשתמש בתפ”א בגודל בינוני וגדול (תפ”א סטנדרטיים ברשת שקונים בסופר)?
כן אפשר:)
וואוו מתכון אלוף!!🤩
אנחנו אוכלים את זה מלאא ותמיד זה טעים!
תודה על כל המתכונים,אני מכינה הרבה מתכונים שלך
תמיד יוצא טעים ומאלף!!🍟🥰
שמחה שנהניתם מהמתכון🥰
שלום אפרת
רציתי לשאול אם מותר לי להעתיק מהמתכונים ולהדפיס לי אשמח לתשובה מהירה
היי
מה הכוונה להעתיק?
אפשר להדפיס כל מתכון באתר בלחיצה על ‘הדפסה’.
שיהיה לי יותר קל להכין
הכוונה לכמה מתכונים
ב WORD
כדי שאני אוכל לסדר לי את זה השם להדפיס?
אם זה לשימושך האישי אין בעיה.
את יכולה להעתיק לword ולסדר איך שאת רוצה.
וואוו!!!!!
פשוט מעדן גן עדן!!
לא חשבתי שמתפוחי אדמה אפשר להוציא כזה מעדןןן😋😋
לא היה לי רוזמרין אז לא שמתי
תודה אפרת😍
שמחה כל כך שאהבת את המתכון ושיצא טעים(:
תודה על השיתוף❤
היי, אשמח לדעת אם אפשר לבשל את התפוא ולשמור אותם שלמים במקרר ויום למחרת למעוך ולאפות?
היי,
לא כדאי לעשות כך, יש סיכוי רב שתפוחי האדמה יתפרקו בחיתוך לאחר שהייה במקרר.
הי אפרת,
האם אפשר להכין את זה מראש לשבת ולחמם על הפלטה?
תודה
היי,
התפוחי אדמה מוצלחים יותר סמוך להכנה, אך אפשר לחמם על פלטה. רק קחי בחשבון שהם יתייבשו מעט.
מתכון מומלץ – תוצאה מדהימה ועם מינימום התעסקות.
שמחה ממש שאהבת את המתכון! תודה על השיתוף🌺
הי אפרת! נראה מושלם, בפרט שאצלנו מאוד אוהבים דברים ”שרופים”-שנאפו הרבה מאוד זמן… אני רוצה להכין ולהגיש משהו בשרי ליד, הבעיה היא שיש לי כרגע רק נקניקיות בשריות, נראה לך מתאים? ואם כן מה עוד להכין עם זה? תודה מראש על התשובה ועל כל האתר המטריף הזה!!!!!!!!!
היי ברכה,
נקניקיות מתאימות מאד, בייחוד אם המנה מיועדת גם לילדים(:
אפשר להגיש לצד זה אורז וסלט או רק סלט ירקות עשיר. יש המון מתכוני סלטים שתוכלי לבחור בקטגוריית ‘סלטים’.
חג שמח!
וואו! תודה! הייתי בטוחה שתגידי שזה ממש לא מתאים, כבר התבאסתי מראש…
בסוף לא היה לי אש אז הכנתי במיקרו ורק חלק ניהיו. אז חילקתי ל 3: החלק שניהה הכנתי כמו שכתבת, החלק שניהה רק בחלקו חתחתי כמו במנגו (קוביות לא עד הסוף) והשאר שלא ניהיו חתחתי ל 2. ליד זה הגשתי חתיחות נקניק בשרי בטיבול שווארמה וחוואג’ והגשתי גם סלט עגבניות שרי עם שמן זית, לימון, מלח ופלפל גרוסים. יצא מושלם! בזכותך!!!! רציתי להעלות תמונה אבל זה נגמר לפני שהגשתי…
וואי איזה כיף שיצא מוצלח! תודה שחזרת לעדכן❤
שלום אפרת.
שאלה.
מאחר ונגמרו לי תפוחי האדמה למיקרוגל, אני רוצה להכין מתפוחי אדמה “דוד משה”, שהם כמובן גדולים יותר.
ראיתי שהמלצת להכין אותם שלמים, אבל יש גם ממש גדולים.
לא כדאי לחצות אותם?
להשאיר בכל מקרה עם הקליפה, נכון?
אשמח לתשובותייך
היי מיכל,
אפשר להשאיר לתפוחי האדמה את הקליפה (יש לשטוף היטב). אם הם ממש גדולים אפשר לחצות אותם לחצי.
תודה אפרת על המתכון.
טעים ברמות.
איך שהתחיל, כך הסתיים.
שילבתי גם טימין וגם רוזמרין, מעט, בעדינות.
3 כפות שמן, לנו זה הספיק.
הפך למתכון הבית.
נראה מעולה! שמחה שיצא מוצלח ותודה שחזרת לעדכן😊
שאלה.
עד לכמה ניתן להפחית את כמות השמן?
כדאי לשים לא פחות מ-3 כפות כדי שתפוחי האדמה יצאו פריכים ולא יתייבשו מדי.
שלום אפרת.
1. איזה עדיף: רוזמרין שהוא מאד דומיננטי? או טימין?
2. אולי שילוב? ואם כן כמה על כל תפוח אדמה?
3. אם רק רוזמרין: כמה לשים מרוזמרין-בגלל הדומיננטיות שלו?
4. אם רק טימין: כמה לשים מהטימין?
5. אם אשלב, לא יהיה בלגן עם הריח?
היי מיכל,
1. אישית אני מעדיפה את השילוב של תפוחי אדמה עם רוזמרין, אבל זה לגמרי עניין של טעם.
2. אפשר גם שילוב אם אוהבים תיבול דומיננטי. שימי כמה עלים לפי העין.
3. שוב, שימי לפי העין- פזרי כמה עלים על התפוחי אדמה.
4. כנ”ל, אך כדאי לשים מעט יחסית כדי שטעמו לא ישתלט.
5. בכלל לא, פשוט הטעם יהיה עשיר בתבלינים…
בהצלחה😊
הי אפרת, צהרים טובים.
הכנתי אתמול את התפוחי אדמה וגם בשבוע שעבר ויצא מהממם. הקריספיות והתבלינים מיוחדים והריח משהו-משהו.
תודה רבה רבה על המתכון. שבת שלום.
איזה כיף לשמוע! תודה יובל❤
נגמר לי השמן זית אפשר להשתמש עם שמן רגיל??
היי,
אפשר שמן רגיל😊
הי אפרת..
עם מה את ממליצה להגיש את תפוחי האדמה? איזו מנה עיקרית?
תודה רבה!! הכל אצלך מוצלח ככ!!
היי מרים,
העיקרית שאני הכי אוהבת לצד התפוא זה עוף😃 אז יש לך מגוון רב של מתכוני עוף באתר, אני מצרפת לך אחד תוכלי לבחור מהשאר כמובן. ופשוט אל תכיני את התפוא מהמתכון של העוף, ותשמשי בתפוא שאת מכינה בנפרד.עוף בתנור
בהצלחה❤️
מעולה..
תודה❤
חבל שזה לא יוצא כמו בתמונה
למה לא כמו בתמונה? איך זה כן יצא?
יצא לי יותר טוב מהתמונה😋😝
תודה על השיתוף מקסימה:) נראה מעולה😊
היי, תודה על המתכונים, כל מה שבוחרת, מצליח.
בתנור לשים בתכנית טורבו או חום עליון/תחתון ?
תודה רבה
אני אפיתי בחום עליון ותחתון אבל אפשר גם בטורבו (ב 185 מעלות).
היי,
אפשר לקלף את תפו”א?
לא חושבת שאחים שלי יאהבו עם הקליפה….
כן אפשר.
שלום אפרת
1. מעכתי את תפוחי האדמה קצת יותר דק
כמה זמן אפיה צריך?
2. קשה למצוא איפה שאני גרה עשבי תיבול טריים, כמה נורא להשתמש בטימין יבש?
תודה מראש 🙂
אפשר לאפות 20-25 דקות, עד שזה מזהיב יפה.
אפשר להוסיף כפית שטוחה טימין מיובש.
בוקר אור!
אפשר להכין מתפוחי אדמה שלמים אך חתוכים?
האם לבשל שלמים ואז לחתוך או לבשל חתוכים?
תודה!
בוקר טוב 🌺
אני חושבת שעדיף לבשל שלמים.
750 גרם יוצא בסביבות 4 תפוחי אדמה בגודל בינוני. אם זה לא מספיק אפשר להכין כמות כפולה גם של התיבול.
היי אפרת, האם אפשר להכין בטוסטר אובן? אם כן, איזו כמות תספיק והאם זמן ההכנה משתנה?
אפשר. לא אמור להיות שינוי בזמן אפיה.
לגבי הכמות, תלוי בגודל הטוסטר. תכיני כמות כזאת שתפוחי האדמה יונחו זה לצד זה ולא אחד על השני.
מדהיייייייייםםםםםם!אישתי הכינה לראשונה לפני כחודשיים וכמעט כל שבוע מאז אנחנו מכינים!פשוט תפוחי אדמה מושלמים!!!
שמחה לשמוע 🙂
תודה מושיקו
זהירות! מתכון שחיתות. אי-אפשר להפסיק לאכול מרוב שזה טעים!
והניחוח שמתפשט בכל הבית מהרוזמרין מטריף גם את השכנים. חחחחח
שמחה שאהבת 🙂
תודה שלומית
הי אפרת
אפשר להכין יום לפני?
פחות מומלץ אבל אפשר לרכך את תפוחי האדמה יום לפני (עם הקליפה כדי שלא ישחירו).
אפשר להכין מסוג אחר של תפוחי אדמה?
כן.
שבוע טוב!
שוב עשיתי ומאד אהבו.
תודה!
שבוע טוב!
תודה דבי 🙂
יצא מושלם!!
לא נשאר כלום כמעט… זה התחסל תוך שניות!!
תודה רבה שעשית לאחיינים שלי ארוחת צהריים מפנקת ותעסוקה נחמדה (הם התלהבו למעוך את התפו”א…)
שירה
שמחה שכולכם אהבתם 🙂
תודה שירה
מעולה ממש
בבקשה יותר מתכונים.ממש יהיה נחמד לבקר יותר באתר אם יהיה יותר מתכונים
אקח לתשומת ליבי 🙂
הכנתי לסוכות ויצא פשוט מעולה!
מתכון פשוט ומיוחד בטעמו!
רציתי לצלם ולהעלות תמונה אבל לא הספקתי עם כל העומס של החגים. בכולופן, יצא ממממממש טעיםםםם!
תודה רבה!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה תקווה
מתכון פשוט כמו שאני אוהב. יצא מדהים
נראה מצוין 🙂
תודה אלון
היי
לגבי התפוא המעוכים אם אין לי תימין או רוזמרין,אפשר לוותר על זה ושישאר טעים, או מה אפשר לשים במקום? אתר מקסים ומתכונים מעולים
תודה שרה
אפשר להוסיף כפית שטוחה תבלין מיובש פטרוזיליה או כוסברה או להכין בלי.
אפרת הי,
מומלץ מאד להשתמש במועך פירה במקום כוס הזכוכית.
אורי
תודה אורי 🙂
אפרת יקרה
הכוס נשברה לי ביד. עברתי למועך פירה ובא לציון גואל. המתכון מעולה כמו כל קודמיו שאימצתי. מועדים לשמחה
אוי 😮 מקווה שלא נפצעת.
שמחה שיצא טעים בסופו של דבר 🙂
אפרת היי
יופי של מתכון. קל ופשוט וטעים מאד.
יישר כוח.
אורי
שמחה שאהבת 🙂
מועדים לשמחה!
יצא מעולה!!! מומלץ מאד!!!
הצטערו שלא עשיתי יותר.
הורדתי מכמות השמן ויצא מצוין פלוס!
כבר מכינה שוב להערב רק שמקוביות גדולות של תפו”א.
תודה רבה לך!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה רבה
יצא יפה וגם טעים.
שמחה לשמוע 🙂
תודה ויקטור
איפה קונים את הטימין והרוזמרין ?
תודה
עלי טימין (נקרא גם “קורנית”) ורוזמרין אפשר למצוא בכל סופר. זה נמצא במקרר ליד עלי הפטרוזיליה.
אפרת האלופה!!
אין כמו האתר שלך, כמה קל ככה טעים🤗
לא תמיד אני זוכרת לחזור ולדווח אבל את התפוחי האדמה האלה נסיתי מיד, והספקתי לצלם רגע לפני שנגמר…
טעימים מאוד!!
תודה רבה♥️
נראה מעולה! 😍
תודה טובי.
שבת שלום וחג שמח ❤️
היי אפרת,
תודה רבה רבה על כל המתכונים הטעימים וההסברים המפורטים 🙂
שאלה קטנטנה, יש אפשרות להשתמש בתפו”א רגילים? לא קטנים? אם כן כמה?
תודה וגמר חתימה טובה!
כן אפשר.
750 גרם יוצא בסביבות 4 תפוחי אדמה בגודל בינוני. אפשר להכין יותר ולהגדיל את כמות התיבול.
שנה טובה וגמר חתימה טובה 🌺
ואיך מועכים את זה?
באותה צורה?
כן, באותו אופן. אפשר גם לחצות לפני כן את תפוחי האדמה הגדולים לשניים, ולמעוך כל חצי כשקליפתו כלפי מעלה והצד החצוי כלפי מטה.
הכנתי בסוף עם תפו״א קטנים יצא מושלם!!!!
איזה כיף! תודה שחזרת לעדכן😊
הי אפרת, האם אפשרי לחמם את שקית תפו”א 10 דקות במיקרו במקום הבישול בסיר מים? לחסוך בזמן וכלים..
כן אפשר לרכך את תפוחי האדמה במיקרו.
נראה טוב. איך אוכליים עם הקליפה?
כן, זה טעים עם הקליפה 🙂
היי אפרת. לא הבנתי מדוע לבשל בסיר סגור חלקית ולא לגמרי לפני האפיה. זה לא פסטה שתגלוש. בבישול כזה הריכוך לא אחיד ומה שבתוך המים מתרכך קודם. זו המטרה?
הריכוך יוצא אחיד כי כל תפוחי האדמה מכוסים במים.
כאשר מחממים על אש גבוהה המים גולשים החוצה כאשר הסיר מכוסה לגמרי. אם רוצים לכסות את הסיר לגמרי כדאי להנמיך את האש.