שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 50-60 דקות

סוג: פרווה

מצרכים:

שקית תפוחי אדמה קטנים עם הקליפה – “תפוחי אדמה למיקרוגל” (750 גרם)

תיבול: 5 כפות שמן זית, 2 שיני שום כתושות, רבע כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור.

לפיזור מעל: מעט מלח גס, עלי תימין או רוזמרין.

אופן הכנה:

-מניחים את תפוחי האדמה בסיר ומכסים במים. מכסים באופן חלקי (מכסה חצי פתוח) ומחממים על אש גבוהה עד לרתיחה. מנמיכים לאש בינונית וממשיכים לבשל במשך 20-30 דקות, עד שתפוחי האדמה מתרככים אבל לא מאוד (עד שמזלג ננעץ בהם בקלות). מסננים ומנגבים את תפוחי האדמה.

הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל

-מניחים את תפוחי האדמה על נייר אפיה ומועכים בעזרת כוס זכוכית הפוכה עד שהם מתבקעים והקליפה נסדקת (לא לשטח יותר מידי).

-מערבבים בקערית שמן זית, שום כתוש, מלח ופלפל שחור ויוצקים באופן אחיד מעל תפוחי האדמה. מערבבים מעט עם הידיים. מפזרים מעל מעט מלח גס ועלי תימין או רוזמרין.

-מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות ואופים במשך כ-30 דקות עד שתפוחי האדמה מזהיבים.

הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל

תפוחי אדמה מעוכים תפוחי אדמה מעוכים

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
פאי תפוחים
מאפה כבד עוף ופטריות

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
ברכה כהן (11:15 19.09.2021)

הי אפרת! נראה מושלם, בפרט שאצלנו מאוד אוהבים דברים ”שרופים”-שנאפו הרבה מאוד זמן… אני רוצה להכין ולהגיש משהו בשרי ליד, הבעיה היא שיש לי כרגע רק נקניקיות בשריות, נראה לך מתאים? ואם כן מה עוד להכין עם זה? תודה מראש על התשובה ועל כל האתר המטריף הזה!!!!!!!!!

מתכונים ב-10 דקות (12:56 19.09.2021)

היי ברכה,
נקניקיות מתאימות מאד, בייחוד אם המנה מיועדת גם לילדים(:
אפשר להגיש לצד זה אורז וסלט או רק סלט ירקות עשיר. יש המון מתכוני סלטים שתוכלי לבחור בקטגוריית ‘סלטים’.
חג שמח!

ברכה כהן (13:13 19.09.2021)

וואו! תודה! הייתי בטוחה שתגידי שזה ממש לא מתאים, כבר התבאסתי מראש…

ברכה כהן (15:46 19.09.2021)

בסוף לא היה לי אש אז הכנתי במיקרו ורק חלק ניהיו. אז חילקתי ל 3: החלק שניהה הכנתי כמו שכתבת, החלק שניהה רק בחלקו חתחתי כמו במנגו (קוביות לא עד הסוף) והשאר שלא ניהיו חתחתי ל 2. ליד זה הגשתי חתיחות נקניק בשרי בטיבול שווארמה וחוואג’ והגשתי גם סלט עגבניות שרי עם שמן זית, לימון, מלח ופלפל גרוסים. יצא מושלם! בזכותך!!!! רציתי להעלות תמונה אבל זה נגמר לפני שהגשתי…

מתכונים ב-10 דקות (15:57 19.09.2021)

וואי איזה כיף שיצא מוצלח! תודה שחזרת לעדכן❤

מיכל (10:31 13.08.2021)

שלום אפרת.
שאלה.
מאחר ונגמרו לי תפוחי האדמה למיקרוגל, אני רוצה להכין מתפוחי אדמה “דוד משה”, שהם כמובן גדולים יותר.
ראיתי שהמלצת להכין אותם שלמים, אבל יש גם ממש גדולים.
לא כדאי לחצות אותם?
להשאיר בכל מקרה עם הקליפה, נכון?
אשמח לתשובותייך

מתכונים ב-10 דקות (11:59 13.08.2021)

היי מיכל,
אפשר להשאיר לתפוחי האדמה את הקליפה (יש לשטוף היטב). אם הם ממש גדולים אפשר לחצות אותם לחצי.

מיכל (23:40 12.08.2021)

תודה אפרת על המתכון.
טעים ברמות.
איך שהתחיל, כך הסתיים.
שילבתי גם טימין וגם רוזמרין, מעט, בעדינות.
3 כפות שמן, לנו זה הספיק.
הפך למתכון הבית.

מתכונים ב-10 דקות (00:42 13.08.2021)

נראה מעולה! שמחה שיצא מוצלח ותודה שחזרת לעדכן😊

מיכל (11:31 12.08.2021)

שאלה.
עד לכמה ניתן להפחית את כמות השמן?

מתכונים ב-10 דקות (12:09 12.08.2021)

כדאי לשים לא פחות מ-3 כפות כדי שתפוחי האדמה יצאו פריכים ולא יתייבשו מדי.

מיכל (11:19 12.08.2021)

שלום אפרת.
1. איזה עדיף: רוזמרין שהוא מאד דומיננטי? או טימין?
2. אולי שילוב? ואם כן כמה על כל תפוח אדמה?
3. אם רק רוזמרין: כמה לשים מרוזמרין-בגלל הדומיננטיות שלו?
4. אם רק טימין: כמה לשים מהטימין?
5. אם אשלב, לא יהיה בלגן עם הריח?

מתכונים ב-10 דקות (12:07 12.08.2021)

היי מיכל,
1. אישית אני מעדיפה את השילוב של תפוחי אדמה עם רוזמרין, אבל זה לגמרי עניין של טעם.
2. אפשר גם שילוב אם אוהבים תיבול דומיננטי. שימי כמה עלים לפי העין.
3. שוב, שימי לפי העין- פזרי כמה עלים על התפוחי אדמה.
4. כנ”ל, אך כדאי לשים מעט יחסית כדי שטעמו לא ישתלט.
5. בכלל לא, פשוט הטעם יהיה עשיר בתבלינים…
בהצלחה😊

יובל (15:50 6.05.2021)

הי אפרת, צהרים טובים.
הכנתי אתמול את התפוחי אדמה וגם בשבוע שעבר ויצא מהממם. הקריספיות והתבלינים מיוחדים והריח משהו-משהו.
תודה רבה רבה על המתכון. שבת שלום.

מתכונים ב-10 דקות (16:13 6.05.2021)

איזה כיף לשמוע! תודה יובל❤

Saea (14:35 20.03.2021)

נגמר לי השמן זית אפשר להשתמש עם שמן רגיל??

מתכונים ב-10 דקות (18:48 20.03.2021)

היי,
אפשר שמן רגיל😊

מרים (22:58 28.01.2021)

הי אפרת..
עם מה את ממליצה להגיש את תפוחי האדמה? איזו מנה עיקרית?
תודה רבה!! הכל אצלך מוצלח ככ!!

מתכונים ב-10 דקות (08:34 29.01.2021)

היי מרים,
העיקרית שאני הכי אוהבת לצד התפוא זה עוף😃 אז יש לך מגוון רב של מתכוני עוף באתר, אני מצרפת לך אחד תוכלי לבחור מהשאר כמובן. ופשוט אל תכיני את התפוא מהמתכון של העוף, ותשמשי בתפוא שאת מכינה בנפרד.עוף בתנור
בהצלחה❤️

מרים (09:53 29.01.2021)

מעולה..
תודה❤

טרזן😈 (15:42 10.12.2020)

חבל שזה לא יוצא כמו בתמונה

מתכונים ב-10 דקות (19:45 10.12.2020)

למה לא כמו בתמונה? איך זה כן יצא?

חני (12:52 16.05.2021)

יצא לי יותר טוב מהתמונה😋😝

מתכונים ב-10 דקות (13:46 16.05.2021)

תודה על השיתוף מקסימה:) נראה מעולה😊

קרן (21:31 26.11.2020)

היי, תודה על המתכונים, כל מה שבוחרת, מצליח.
בתנור לשים בתכנית טורבו או חום עליון/תחתון ?
תודה רבה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:31 26.11.2020)

אני אפיתי בחום עליון ותחתון אבל אפשר גם בטורבו (ב 185 מעלות).

ליבי:) (11:58 23.06.2020)

היי,
אפשר לקלף את תפו”א?
לא חושבת שאחים שלי יאהבו עם הקליפה….

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:38 23.06.2020)

כן אפשר.

ברכה (22:17 10.06.2020)

שלום אפרת
1. מעכתי את תפוחי האדמה קצת יותר דק
כמה זמן אפיה צריך?
2. קשה למצוא איפה שאני גרה עשבי תיבול טריים, כמה נורא להשתמש בטימין יבש?
תודה מראש 🙂

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:55 10.06.2020)

אפשר לאפות 20-25 דקות, עד שזה מזהיב יפה.
אפשר להוסיף כפית שטוחה טימין מיובש.

דבי (06:52 26.04.2020)

בוקר אור!

אפשר להכין מתפוחי אדמה שלמים אך חתוכים?
האם לבשל שלמים ואז לחתוך או לבשל חתוכים?
תודה!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:22 26.04.2020)

בוקר טוב 🌺
אני חושבת שעדיף לבשל שלמים.
750 גרם יוצא בסביבות 4 תפוחי אדמה בגודל בינוני. אם זה לא מספיק אפשר להכין כמות כפולה גם של התיבול.

ורד (23:35 16.04.2020)

היי אפרת, האם אפשר להכין בטוסטר אובן? אם כן, איזו כמות תספיק והאם זמן ההכנה משתנה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:42 17.04.2020)

אפשר. לא אמור להיות שינוי בזמן אפיה.
לגבי הכמות, תלוי בגודל הטוסטר. תכיני כמות כזאת שתפוחי האדמה יונחו זה לצד זה ולא אחד על השני.

מושיקו (16:36 3.04.2020)

מדהיייייייייםםםםםם!אישתי הכינה לראשונה לפני כחודשיים וכמעט כל שבוע מאז אנחנו מכינים!פשוט תפוחי אדמה מושלמים!!!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:13 3.04.2020)

שמחה לשמוע 🙂
תודה מושיקו

שלומית רז (11:41 19.01.2020)

זהירות! מתכון שחיתות. אי-אפשר להפסיק לאכול מרוב שזה טעים!
והניחוח שמתפשט בכל הבית מהרוזמרין מטריף גם את השכנים. חחחחח

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:08 19.01.2020)

שמחה שאהבת 🙂
תודה שלומית

מיטל (02:33 26.12.2019)

הי אפרת
אפשר להכין יום לפני?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:38 26.12.2019)

פחות מומלץ אבל אפשר לרכך את תפוחי האדמה יום לפני (עם הקליפה כדי שלא ישחירו).

הדר (00:43 10.12.2019)

אפשר להכין מסוג אחר של תפוחי אדמה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:49 10.12.2019)

כן.

דבי (19:55 7.12.2019)

שבוע טוב!

שוב עשיתי ומאד אהבו.

תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:26 7.12.2019)

שבוע טוב!
תודה דבי 🙂

שירה (18:14 31.10.2019)

יצא מושלם!!
לא נשאר כלום כמעט… זה התחסל תוך שניות!!
תודה רבה שעשית לאחיינים שלי ארוחת צהריים מפנקת ותעסוקה נחמדה (הם התלהבו למעוך את התפו”א…)

שירה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:55 31.10.2019)

שמחה שכולכם אהבתם 🙂
תודה שירה

שרית (20:39 23.10.2019)

מעולה ממש
בבקשה יותר מתכונים.ממש יהיה נחמד לבקר יותר באתר אם יהיה יותר מתכונים

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:23 24.10.2019)

אקח לתשומת ליבי 🙂

תקווה (17:25 22.10.2019)

הכנתי לסוכות ויצא פשוט מעולה!
מתכון פשוט ומיוחד בטעמו!
רציתי לצלם ולהעלות תמונה אבל לא הספקתי עם כל העומס של החגים. בכולופן, יצא ממממממש טעיםםםם!
תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:25 23.10.2019)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה תקווה

אלון (23:56 18.10.2019)

מתכון פשוט כמו שאני אוהב. יצא מדהים

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:47 21.10.2019)

נראה מצוין 🙂
תודה אלון

שרה (17:19 17.10.2019)

היי
לגבי התפוא המעוכים אם אין לי תימין או רוזמרין,אפשר לוותר על זה ושישאר טעים, או מה אפשר לשים במקום? אתר מקסים ומתכונים מעולים

תודה שרה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:33 21.10.2019)

אפשר להוסיף כפית שטוחה תבלין מיובש פטרוזיליה או כוסברה או להכין בלי.

אורי (06:46 17.10.2019)

אפרת הי,

מומלץ מאד להשתמש במועך פירה במקום כוס הזכוכית.

אורי

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:34 21.10.2019)

תודה אורי 🙂

הדסה יצחקי (20:17 15.10.2019)

אפרת יקרה
הכוס נשברה לי ביד. עברתי למועך פירה ובא לציון גואל. המתכון מעולה כמו כל קודמיו שאימצתי. מועדים לשמחה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:23 15.10.2019)

אוי 😮 מקווה שלא נפצעת.
שמחה שיצא טעים בסופו של דבר 🙂

אורי (09:35 15.10.2019)

אפרת היי
יופי של מתכון. קל ופשוט וטעים מאד.
יישר כוח.

אורי

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:13 15.10.2019)

שמחה שאהבת 🙂

דבי (22:01 14.10.2019)

מועדים לשמחה!

יצא מעולה!!! מומלץ מאד!!!

הצטערו שלא עשיתי יותר.

הורדתי מכמות השמן ויצא מצוין פלוס!

כבר מכינה שוב להערב רק שמקוביות גדולות של תפו”א.

תודה רבה לך!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:12 15.10.2019)

שמחה שיצא טעים 🙂

ויקטור (15:30 11.10.2019)

תודה רבה
יצא יפה וגם טעים.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:18 11.10.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה ויקטור

ליאת (13:39 11.10.2019)

איפה קונים את הטימין והרוזמרין ?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:16 11.10.2019)

עלי טימין (נקרא גם “קורנית”) ורוזמרין אפשר למצוא בכל סופר. זה נמצא במקרר ליד עלי הפטרוזיליה.

טובי (02:44 11.10.2019)

אפרת האלופה!!
אין כמו האתר שלך, כמה קל ככה טעים🤗
לא תמיד אני זוכרת לחזור ולדווח אבל את התפוחי האדמה האלה נסיתי מיד, והספקתי לצלם רגע לפני שנגמר…
טעימים מאוד!!
תודה רבה♥️

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:00 11.10.2019)

נראה מעולה! 😍
תודה טובי.
שבת שלום וחג שמח ❤️

מירב (00:58 11.10.2019)

היי אפרת,
תודה רבה רבה על כל המתכונים הטעימים וההסברים המפורטים 🙂
שאלה קטנטנה, יש אפשרות להשתמש בתפו”א רגילים? לא קטנים? אם כן כמה?
תודה וגמר חתימה טובה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:06 11.10.2019)

כן אפשר.
750 גרם יוצא בסביבות 4 תפוחי אדמה בגודל בינוני. אפשר להכין יותר ולהגדיל את כמות התיבול.
שנה טובה וגמר חתימה טובה 🌺

שנה (16:17 23.08.2021)

ואיך מועכים את זה?
באותה צורה?

מתכונים ב-10 דקות (17:27 23.08.2021)

כן, באותו אופן. אפשר גם לחצות לפני כן את תפוחי האדמה הגדולים לשניים, ולמעוך כל חצי כשקליפתו כלפי מעלה והצד החצוי כלפי מטה.

שנה (20:18 24.08.2021)

הכנתי בסוף עם תפו״א קטנים יצא מושלם!!!!

מתכונים ב-10 דקות (20:49 24.08.2021)

איזה כיף! תודה שחזרת לעדכן😊

ענת (16:20 5.10.2019)

הי אפרת, האם אפשרי לחמם את שקית תפו”א 10 דקות במיקרו במקום הבישול בסיר מים? לחסוך בזמן וכלים..

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:30 5.10.2019)

כן אפשר לרכך את תפוחי האדמה במיקרו.

Zipi (07:23 4.10.2019)

נראה טוב. איך אוכליים עם הקליפה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:28 4.10.2019)

כן, זה טעים עם הקליפה 🙂

יפה וגם אופה (19:38 11.10.2019)

היי אפרת. לא הבנתי מדוע לבשל בסיר סגור חלקית ולא לגמרי לפני האפיה. זה לא פסטה שתגלוש. בבישול כזה הריכוך לא אחיד ומה שבתוך המים מתרכך קודם. זו המטרה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (00:02 13.10.2019)

הריכוך יוצא אחיד כי כל תפוחי האדמה מכוסים במים.
כאשר מחממים על אש גבוהה המים גולשים החוצה כאשר הסיר מכוסה לגמרי. אם רוצים לכסות את הסיר לגמרי כדאי להנמיך את האש.

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.