זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 60 דקות
מס’ מנות: 3 מנות
סוג: פרווה
רכיבים
3 תפוחי אדמה גדולים קלופים חתוכים לקוביות בגודל 2X2 ס”מ
4 כפות שמן זית
2 קוביות שום קפוא (או 2 שיני שום כתושות)
חצי כפית בזיליקום מיובש (תבלין)
חצי כפית אורגנו מיובש (תבלין)
חצי כפית מלח
קמצוץ פלפל שחור
אופן ההכנה
מחממים תנור ל-190 מעלות.
-מניחים את תפוחי האדמה בתבנית ענקית.
-מערבבים בקערית: שמן זית, שום, בזיליקום, אורגנו, מלח ופלפל שחור. יוצקים מעל תפוחי האדמה ומתבלים באופן אחיד.
-משטחים את התערובת בתבנית ומכניסים לתנור. אופים במשך כשעה, עד שתפוחי האדמה מתרככים ומזהיבים.
הפעל טיימר (60 דק’)
+
טיימר פועל
ראו גם
- צ’יפס קליפות תפוח אדמה |
- מתכון לניוקי |
- פוטטוס בתנור |
- קוגל תפוחי אדמה |
- תפוצ’יפס אפוי |
- ניוקי עננים צבעוני
מתכון זה שייך לאוסף: תוספות
זה ייצא טעים אם מכינים ביום חמישי ומחממים על הפלטה לליל שבת?
או שזה טעים רק כשהוא טרי מהתנור?
היי,
אין בעיה לחמם על הפלטה.
הי
על איזו תכנית בתנור יש לאפות? טורבו או למעלה- למטה?
היי,
אין בעיה לאפות על טורבו במתכון זה.
גיוונתי עם בטטות ויצא טעים ועדין
תודה רבה!!
בזכותך אני עומדת פחות במטבח , המתכונים שלך מדויקים, קולעים וטעימים!
איזה כיף לשמוע(:
תודה שחזרת לשתף❤
היי אפרת הכנתי פשוט יצא מושלם ארוחת צהריים טעימה ומשביעה אהבנו מאוד!
תודה נעמי
איזה כיף שנהניתם מהמתכון, נראה מעולה!
תודה שחזרת לשתף😊
היי אפרת,
יש לי תפוחי אדמה מבושלים כבר,
איך להכין את אותו מתכון?
היי,
את תפוחי האדמה יש לחתוך לפרוסות בזהירות (שלא יישברו לחתיכות) ולהכין לפי המתכון.
כדאי לאפות על 180 מעלות ומשך האפייה יתקצר ל-30-40 דקות בערך.
היי אפרת רציתי לשאול האם אפשר לוותר על הבזיליקום? אין לי כרגע בבית או שיש משהו אחר שאפשר לשים במקום?
היי,
אפשר לוותר על בזיליקום או להוסיף מעט רוזמרין/טימין.
היי אפרת
אני מאוד רוצה להכין את המתכון הטעים שלך…
האם אפשר להוסיף חתיכות עוולות של גזר?
היי,
אפשר להוסיף גזר אך יש לחתוך אותו לחתיכות קטנות אחרת הוא לא יתרכך.
הכי טוב לבשל אותו כמה דקות במים רותחים עד לריכוך לפני האפייה.
היי,
אפשר לבשל את התפוחי אדמה בגז?
אפשר,
יש לטגן את תפוחי האדמה בשמן כמה דקות ואז להוסיף את שאר המרכיבים+ רבע כוס מים ולבשל עד לריכוך.
היי אפרת
יש לי שאלה אם אני רוצה לעשות
ארבע תפוחי אדמה במקום שלוש
מה הכמויות?
היי,
תוסיפי עוד כף שמן ותגדילי את כמות המלח ל3/4 כפית או קצת פחות, אפשר גם להוסיף יותר אורגנו או בזיליקום לפי הטעם.
תודה רבה אפרת אין עליך!!!👏👏👏👏👏💖💖💖💖
שלום אפרת!
יש לי שאלה מעניינת…..
המתכון נראה מעולה (כמו כל המתכונים שלך), אבל אני משתדלת להמעיט בתפו”א (מטעמי בריאות.)
איזה ירק יכול להחליף את התפו”א, או שכדאי לי פשוט לחפש מתכון אחר מהמתכונים המצוינים שלך?…
היי,
יתכן ותופתעי לגלות שהתחליף הכי קרוב לתפוח אדמה הוא קולרבי(:
בנוסף, אפשר להכין את המתכון הנוכחי עם כל ירק אחר (סלק, גזר, כרובית, ברוקולי וכל ירק שאת אוהבת).
הי אפרת יקרה מה שלומך?
הכנתי לפני שבוע ויצא פשוט מושלם❤!
הכנתי היום שוב והאמת שיצא קצת יבש🤔(חייבת לציין שלא שמתי לב ששכחתי להוסיף שום ובזיליקום!) חושבת שאולי קשור? אני מניחה שיש קשר אבל לא בטוחה
בכל מקרה אנסה להכין שוב בלי לשכוח מרכיבים ובטוחה שיצא כמו שבוע שעבר
תודה רבה לך אפרת מקסימה על הכל😘
שמחה מאד שאהבת את המתכון(:
לדעתך זה ששכחתי להוסיף שום ובזיליקום קשור לכך שיצא יבש משבוע שעבר?
זה לא אמור להפוך את המנה ליבשה.
הי אפרת האם ניתן יהיה לוותר על האורגנו או שהוא ממש קריטי? ועל הפלפל? (יכולה להמיר את האורגנו בפסטו)
אפשר לוותר על האורגנו.
על הפלפל מומלץ מאד שלא לוותר.
ויתרתי על האורגנו ועדיין יצא מדהים! תודה רבה(פלפל בסוף השאלתי מאחד השכנים)
הי אפרת האם ניתן יהיה להוסיף חצי כף סוכר ולפזר מלמעלה כדי קצת ליצור טעם מתוק לתפוחי האדמה? ואם כן אז לוותר על המלח כדי שלא יצור בלאגן בטעם או להשאיר?
אישית לא הייתי מפזרת סוכר, קצת פחות מתחברת לרעיון. כמובן שאת יכולה לנסות…
בכל מקרה לא לוותר על המלח(:
הי אפרת הכנתי לארוחת שישי שעשינו אצל חמותי( הוספתי גם מלפופנים קטנים כאלה חתוכים לפרוסות ועגבניות שרי מסביב) ופשוט היה מושלם.
זה היה המאכל הכי מוצלח בארוחה הזאת!! חייבת לשתף אותך שהילדים לא נגעו במה שחמותי וגיסותיי 5 הכינו ורק בקשו עוד מהתפוחי אדמה.
מודה לך מקרב לב אפרת המדהימה❤
נ.ב שבוע טוב ומבורך שיהיה לך ולכל עם ישראל!🌹🌺🌹🌺🌹🌺
שמחה מאד שאהבתם את המתכון! תודה על השיתוף ושבוע טוב🌺
הי אפרת
תודה רבה על האתר המושלם.
כבר שנים שאני מבשלת רק ממך
ולא זכור לי מתי פעם אחרונה בשלתי משהו שהוא לא מהאתר שלך.
רציתי לשאול האם ניתן
להחליף את השמן זית בשמן קנולה?בידיוק נגמר לנו השמן זית
ונשאר רק קנולה ובמוצאי שבת
באים אלינו אורחים והתפוחי אדמה חייבים להיות מוכנים עד אז..(כמובן שרוב הסופרים סגורים עכשיו לפחות בסביבה שקרובה אליי)
תודה רבה
היי,
אפשר להשתמש בשמן קנולה(:
שבוע מקסים!
בסוף השתמשתי והאורחים עוד לא טעמו את זה אבל לטעמי יצא מעולה!
תודה רבה(השתמשתי לפני שקראתי את התשובה שלך, עכשיו אני עוד יותר רגועה שזה בסדר❤)
שלום אפרת, ברצוני לשאול אותך שאלה לגבי המתכון המצוין שהעלת לאתרך במרשתת”מתכונים ב10 דקות”
שאלתי היא האם ניתן להוסיף לתפוחי האדמה פסטו או שמה הפסטו לא מתאים למתכון זה ועלול אפילו להרוסו
תודה רבה יום טוב
היי אורנה,
אפשר להוסיף מעט פסטו אבל יש במתכון מספיק תבלינים כך שיצא מאד מתובל.
האם אפשר להשתמש בתפוחי אדמה קטנים?
היי,
בוודאי🙂