זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 60 דקות

מס’ מנות: 3 מנות

סוג: פרווה

רכיבים

3 תפוחי אדמה גדולים קלופים חתוכים לקוביות בגודל 2X2 ס”מ

4 כפות שמן זית

2 קוביות שום קפוא (או 2 שיני שום כתושות)

חצי כפית בזיליקום מיובש (תבלין)

חצי כפית אורגנו מיובש (תבלין)

חצי כפית מלח

קמצוץ פלפל שחור

אופן ההכנה

מחממים תנור ל-190 מעלות.

-מניחים את תפוחי האדמה בתבנית ענקית.

-מערבבים בקערית: שמן זית, שום, בזיליקום, אורגנו, מלח ופלפל שחור. יוצקים מעל תפוחי האדמה ומתבלים באופן אחיד.

-משטחים את התערובת בתבנית ומכניסים לתנור. אופים במשך כשעה, עד שתפוחי האדמה מתרככים ומזהיבים.

הפעל טיימר (60 דק’)
+
טיימר פועל
ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
עוגיות שיבולת שועל וחמאת בוטניםעוגיות שיבולת שועל וחמאת בוטנים
עוגת בננה נוטלה עוגת בננה נוטלה
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
avatar
אניה (15:28 20.11.2021)

הי אפרת יקרה מה שלומך?
הכנתי לפני שבוע ויצא פשוט מושלם❤!
הכנתי היום שוב והאמת שיצא קצת יבש🤔(חייבת לציין שלא שמתי לב ששכחתי להוסיף שום ובזיליקום!) חושבת שאולי קשור? אני מניחה שיש קשר אבל לא בטוחה
בכל מקרה אנסה להכין שוב בלי לשכוח מרכיבים ובטוחה שיצא כמו שבוע שעבר
תודה רבה לך אפרת מקסימה על הכל😘

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:51 20.11.2021)

שמחה מאד שאהבת את המתכון(:

avatar
אניה (19:27 20.11.2021)

לדעתך זה ששכחתי להוסיף שום ובזיליקום קשור לכך שיצא יבש משבוע שעבר?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:41 20.11.2021)

זה לא אמור להפוך את המנה ליבשה.

avatar
דינה (15:22 20.11.2021)

הי אפרת האם ניתן יהיה לוותר על האורגנו או שהוא ממש קריטי? ועל הפלפל? (יכולה להמיר את האורגנו בפסטו)

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:50 20.11.2021)

אפשר לוותר על האורגנו.
על הפלפל מומלץ מאד שלא לוותר.

avatar
דינה (21:24 20.11.2021)

ויתרתי על האורגנו ועדיין יצא מדהים! תודה רבה(פלפל בסוף השאלתי מאחד השכנים)

avatar
תמר (15:17 20.11.2021)

הי אפרת האם ניתן יהיה להוסיף חצי כף סוכר ולפזר מלמעלה כדי קצת ליצור טעם מתוק לתפוחי האדמה? ואם כן אז לוותר על המלח כדי שלא יצור בלאגן בטעם או להשאיר?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:49 20.11.2021)

אישית לא הייתי מפזרת סוכר, קצת פחות מתחברת לרעיון. כמובן שאת יכולה לנסות…
בכל מקרה לא לוותר על המלח(:

avatar
מעין (14:35 20.11.2021)

הי אפרת הכנתי לארוחת שישי שעשינו אצל חמותי( הוספתי גם מלפופנים קטנים כאלה חתוכים לפרוסות ועגבניות שרי מסביב) ופשוט היה מושלם.
זה היה המאכל הכי מוצלח בארוחה הזאת!! חייבת לשתף אותך שהילדים לא נגעו במה שחמותי וגיסותיי 5 הכינו ורק בקשו עוד מהתפוחי אדמה.
מודה לך מקרב לב אפרת המדהימה❤
נ.ב שבוע טוב ומבורך שיהיה לך ולכל עם ישראל!🌹🌺🌹🌺🌹🌺

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:46 20.11.2021)

שמחה מאד שאהבתם את המתכון! תודה על השיתוף ושבוע טוב🌺

avatar
טליה (14:27 20.11.2021)

הי אפרת
תודה רבה על האתר המושלם.
כבר שנים שאני מבשלת רק ממך
ולא זכור לי מתי פעם אחרונה בשלתי משהו שהוא לא מהאתר שלך.
רציתי לשאול האם ניתן
להחליף את השמן זית בשמן קנולה?בידיוק נגמר לנו השמן זית
ונשאר רק קנולה ובמוצאי שבת
באים אלינו אורחים והתפוחי אדמה חייבים להיות מוכנים עד אז..(כמובן שרוב הסופרים סגורים עכשיו לפחות בסביבה שקרובה אליי)
תודה רבה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:45 20.11.2021)

היי,
אפשר להשתמש בשמן קנולה(:
שבוע מקסים!

avatar
טליה (19:31 20.11.2021)

בסוף השתמשתי והאורחים עוד לא טעמו את זה אבל לטעמי יצא מעולה!
תודה רבה(השתמשתי לפני שקראתי את התשובה שלך, עכשיו אני עוד יותר רגועה שזה בסדר❤)

avatar
אורנה ברכה כהן (14:20 20.11.2021)

שלום אפרת, ברצוני לשאול אותך שאלה לגבי המתכון המצוין שהעלת לאתרך במרשתת”מתכונים ב10 דקות”
שאלתי היא האם ניתן להוסיף לתפוחי האדמה פסטו או שמה הפסטו לא מתאים למתכון זה ועלול אפילו להרוסו
תודה רבה יום טוב

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:43 20.11.2021)

היי אורנה,
אפשר להוסיף מעט פסטו אבל יש במתכון מספיק תבלינים כך שיצא מאד מתובל.

avatar
לילך (17:57 4.11.2021)

האם אפשר להשתמש בתפוחי אדמה קטנים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:22 4.11.2021)

היי,
בוודאי🙂

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות