שום דבר לא נמצא
ספרי מתכונים ב10 דקות

תבשיל עדשים עם קוביות חזה עוף ברוטב אדום – מומלץ להגיש על אורז לבן

תבשיל עדשים ועוף

מצרכים (3-4 מנות):

400 גרם חזה עוף חתוך לקוביות

1 בצל קטן

כוס וחצי עדשים ירוקות משקית קפואה

1 שן שום קצוצה

2 עגבניות בינוניות מגורדות (בלי הקליפה)

2 כוסות מים רותחים

כף גדושה רסק עגבניות

תיבול: כפית גדושה פפריקה מתוקה, חצי כפית מלח, חצי כפית כמון, פלפל שחור לפי הטעם

אופן הכנה:

-מחממים סיר עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.

-מוסיפים חזה עוף ומטגנים כדקה מכל צד (עד שמשנה צבעו ללבן).

-מוסיפים את השום והעגבניות המגורדות, ממליחים מעט עם המלחייה ומערבבים במשך כ-2 דקות.

-מוסיפים את העדשים, שופכים מים רותחים ומתבלים ברסק עגבניות, פפריקה מתוקה, כמון, מלח ופלפל שחור. מערבבים היטב, מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה במשך כ-40 דקות (מידי פעם יש להרים את המכסה ולערבב).

*מומלץ להגיש על אורז לבן.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
טבעות תפוחים מטוגנות
לביבות תפוחי אדמה

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
Avatar
עינת (21:16 28.06.2020)

היי אפרת

עגבניות שרי במקום רסק עגבניות עשוי להתאים פה? ואם כן כמה במקום כף רסק עגבניות ואילו סוג?

או הכרחי פה רסק עגבניות ?

תודה .

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:40 28.06.2020)

פחות מתאים. פשוט תכיני בלי רסק.

Avatar
נופר (09:48 7.05.2020)

הכנתי אתמול, היה קל וטעים!! תודה!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:33 7.05.2020)

שמחה לשמוע 🙂
תודה נופר

Avatar
לימור (17:07 15.01.2020)

האם אפשרי לבשל עם חלקי עוף – שוקיים וכו?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:42 15.01.2020)

כן אפשר.

Avatar
שיראל (17:45 2.01.2020)

הולך עם זה בטטה וקישוא?
מחפשת מתכון לחזה עוף שיהיה אפשר להוסיף בטטה וקישוא. …

דרך אגב, לא קשור לפה, אבל חייבת לומר שהכנתי את העוגת יוגרט קינמון שבאתר לא הייתי בטוחה בזה מאה אחוז כי אני גם פחות טובה בעוגות בחושות ויצא פשוט מעולה!!!! תודה רבה לך!
תודה רבה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:49 2.01.2020)

היי שיראל,
כדאי להכין את המתכון הזה עם בטטה וקישוא – תבשיל חזה עוף וירקות.
שמחה שהעוגה יצאה טעימה 🙂

Avatar
ליאור (11:28 18.09.2019)

היי…נראה מתכון מעולה..מבשלת כרגע את העדשים לאחר השריה..
נתקעתי בלי עגבניות..מה אפשר לשים במקומם?
יש לי רסק מרוכז ושימורים של קוביות עגבניות..או משהו טחר?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:16 18.09.2019)

אפשר להוסיף כשני שליש כוס קוביות עגבניות משימורים.

Avatar
ליזו (18:46 11.01.2019)

מושלם !!!!! תודה רבה
לא ידעתי לבשל וכעת אני כל יום מבשלת את התבשילים המדהימים והמדוייקים שלך 🙂
כולם מלקקים את האצבעות -תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:19 12.01.2019)

איזה כיף לשמוע!
תודה 🌷

Avatar
רינת (21:31 19.06.2018)

היי, תודה על עוד מתכון בריא ומעולה!
אפשר להשתמש ב2 כוסות עדשים מבושלות בערך (אולי 2 וחצי)? רוצה כמות גדולה של עדשים, לכל המשפחה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:40 19.06.2018)

כן, אפשר להגדיל את כמות העדשים.

Avatar
לימור (22:44 30.01.2018)

היי אפרת!
ראשית את אלופה!! אנחנו מאוד נהנים מהמתכונים שלך, וגם הסגנון שלך הוא (כך אני מרגישה) די בריא, שזה מעולה..
שנית, שאלה עם העדשים, אחרי הבישול הקליפה מתנתקת מהעדש ומעכירה את המרק. יש לך פתרון לזה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:05 31.01.2018)

היי לימור,
קודם כל תודה, כיף לשמוע 🙂
לגבי קליפות עדשים, כנראה שזה תלוי בסוג כי זה לא תמיד קורה. השתמשת בעדשים משקית קפואה או עדשים יבשות?

Avatar
Orit (04:04 28.01.2018)

Excellent, my tomatoes were sour so I added 1 TB of silan, it worked well. I think I am obsessed with this website, in one month I think I did 20 recipes, I subscribed immediately after the first one that came out delicious (lemon chicken ) but from some reason I am not getting new recipes,thank you so much Efrat

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:24 28.01.2018)

Hi Orit,
glad you enjoy the recipes 🙂
As for the newsletter, if you do not receive this Thursday please let me know
Thanks and a wonderful week

Avatar
רוני (22:18 7.01.2018)

היי האם אפשר לוותר על העוף? מה משתנה בבישול? והאם יש לך מתכון לעדשים ברוטב ללא בשר? תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:22 7.01.2018)

היי רוני,
אפשר פשוט לוותר על העוף. מעבר לזה אין לשנות דבר.

Avatar
ליעד (13:23 20.08.2017)

היי:)
לא זוכרת אם כבר כתבתי את זה אבל יצא מדהים!!!!!!
האם יש אפשרות להוסיף לסיר גם תפוח אדמה?
תודה!!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (18:11 20.08.2017)

בטח, אפשר לשים קוביות תפוחי אדמה, זה דווקא יכול להוסיף.

Avatar
מירי (03:05 16.08.2017)

תודה רבה יצא פשוט טעים

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:57 16.08.2017)

תודה מירי, שמחה שאהבת 🙂

Avatar
אלירן (12:56 2.08.2017)

היי,התכונים שלך מושלמים.
שאלה?יש לי עדשים ירוקות משקית של סוגת סגור.
איך מכין אותם ומשרה אותם לתבשיל.
תודה רבה !

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:14 2.08.2017)

היי אלירן,
מומלץ להשרות את העדשים במי ברז כשעתיים לפני ההכנה (לא חובה).
יש לבשל בנפרד את העדשים במים רותחים כחצי שעה- להניח בסיר כוס עדשים יבשות, לכסות במים ולהביא לרתיחה על אש גבוהה. לאחר מכן להנמיך לאש בינונית ולבשל חצי שעה. לסנן ולהשתמש בכוס וחצי עדשים מבושלות מסוננות למתכון.

Avatar
אלירן (22:08 2.08.2017)

תודה רבה על הכול יצא מושללםםם!!! אין עלייךך באמת שזכיתי להיות בשלן מושלם בזכותך.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:46 2.08.2017)

איזה כיף! תודה אלירן 🙂

Avatar
עומר (18:59 23.09.2017)

גם להשרות וגם לבשל?
תודה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:27 23.09.2017)

להשרות מומלץ אבל לא חובה. לבשל לפני צריך.

Avatar
מיטל (10:00 18.07.2017)

שלום, תודה על המתכונים הנפלאים שלך…..
רציתי לשאול אם אפשרי במקום עדשים לשים שעועית ירוקה או שעועית לבנה ? האם יש צורך לבשלה לפני ?
תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (11:14 18.07.2017)

היי מיטל,
אפשר לשים במקום שעועית ירוקה חתוכה או שעועית לבנה.
אם יש לך שעועית משקית קפואה זה עדיף. קחי בחשבון ששעועית ירוקה מתבשלת מהר ושעועית לבנה צריכה יותר זמן עד שהיא מתרככת לגמרי (גם כשהיא קפואה).

Avatar
רוחמה (14:44 6.07.2017)

היי,האם אפשר להכין עם אפונה יבשה?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (19:32 6.07.2017)

כן אפשר אבל מומלץ לבשל אותה לפני במים רותחים עד לריכוך כמעט מלא.

Avatar
מאיה (18:55 9.06.2017)

היי אפרת

קודם כל רציתי לומר שהמתכונים שלך נפלאים וקלים להכנה.
האם אפשר לבשל את העדשים מבלי להשרות אותם לפני ?

תודה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (19:08 9.06.2017)

היי מאיה,
רצוי להשרות אבל לא חובה.
שבת שלום 🙂

Avatar
purple (11:12 2.06.2017)

אפשר להשתמש בעדשים כתומות במקום ירוקות?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (11:46 2.06.2017)

אני חושבת שכן. צריך רק לקחת בחשבון שהעדשים הכתומות מתפרקות בבישול.
יש לשטוף את העדשים היטב במים לפני השימוש.
יכול להיות שהעדשים הכתומות יספגו יותר מים כך שאם התערובת במקרה מתייבשת יש להוסיף מים לפני הצורך ולשפר תיבול.
שבת שלום 🙂

Avatar
יהודית (16:55 10.05.2017)

השתמשתי בעדשים יבשות לאחר השריה.
יצא ממש טעים ומזין!
תודה על המתכונים הנהדרים.

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (20:06 10.05.2017)

מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

Avatar
יהודית (16:04 7.04.2017)

מאד טעים אכלו הכל בתיאבון רב!!!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (17:00 7.04.2017)

שמחה לשמוע!
תודה ושבת שלום 🙂

Avatar
עמליה (13:03 25.03.2017)

תודה 🙂

Avatar
עמליה (11:06 23.03.2017)

היי,
אפשר אולי לשים במקום עדשים שעועית ירוקה קצוצה?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (11:23 23.03.2017)

כן, אפשר. אם זאת שעועית ירוקה חתוכה משקית קפואה, מומלץ להוסיף אותה כמו שהיא.
אם זאת שעועית ירוקה שלמה, מומלץ לחתוך ל 2-3 חלקים.

Avatar
טל (12:04 15.03.2017)

היי, האם המתכון יהיה מוצלח עם טופו במקום עוף? יש לי צמחונים בבית 🙂

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (12:22 15.03.2017)

היי טל,
לא ניסיתי אבל נראה לי שכן. ממליצה לחתוך את הטופו לקוביות קטנות ולטגן כדקה מכל צד, עד להזהבה קלה (בדומה לאופן ההכנה של חזה העוף).

Avatar
טל (20:21 18.03.2017)

תודה 🙂

Avatar
יפעת (07:23 4.01.2017)

אפשר לשים עדשים כתומותבמקום הירוקות?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (08:52 4.01.2017)

היי יפעת,
אפשר אבל קחי בחשבון שהעדשים הכתומות מתפרקות בבישול.
יום מקסים 🙂

Avatar
שושי (01:37 31.12.2016)

לא הבנתי מה כמות העדשים היבשים להשרות .?
לא מעונינת להשרות חבילה שלמה ולהקפיא לאחר מכן ,רוצה רק עבור המנה הזאת.
תודה.

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (12:12 31.12.2016)

היי שושי,
בסביבות כוס עדשים יבשות.

Avatar
כרמלה (09:33 27.12.2016)

האם אפשר להשתמש בעדשים יבשות? ואם כן איך?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (10:19 27.12.2016)

היי כרמלה,
אפשר להשתמש בעדשים יבשות. מומלץ להשרות אותן כשעתיים לפחות במים. לאחר מכן לבשל אותן במים בנפרד כ-25 דקות ואז להשתמש בכמות של כוס וחצי למתכון (את השאריות ניתן לשמור בשקית אטומה ולהקפיא לפעם הבאה).
יום מקסים 🙂

Avatar
דבי (07:24 27.12.2016)

בוקר אור!

עדשים ירוקים קפואים או אפונה?

נראה לי שלא כתבת מתי להוסיף את זה.

האם רואים את העגבניה? כי יש לי מי שלא יואכל אם יראו.

הכמון לא קריטי. נכון?

תודה רבה!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (09:18 27.12.2016)

בוקר טוב 🙂
עדשים משקית קפואה (אם אוהבים אצלך יותר אפונה, את יכולה להכין עם אפונה).
תיקנתי במתכון.
העגבניה היא מגורדת ולא אמורים לראות אותה (גרדי אותה דק).
את יכולה לוותר על הכמון.
יום נפלא!

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.