שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 49 דקות

מס’ מנות: 3-4 מנות

מצרכים:

400 גרם חזה עוף חתוך לקוביות

1 בצל קטן

כוס וחצי עדשים ירוקות משקית קפואה

1 שן שום קצוצה

2 עגבניות בינוניות מגורדות (בלי הקליפה)

2 כוסות מים רותחים

כף גדושה רסק עגבניות

תיבול: כפית גדושה פפריקה מתוקה, חצי כפית מלח, חצי כפית כמון, פלפל שחור לפי הטעם

אופן הכנה:

-מחממים סיר עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.

-מוסיפים חזה עוף ומטגנים כדקה מכל צד (עד שמשנה צבעו ללבן).

-מוסיפים את השום והעגבניות המגורדות, ממליחים מעט עם המלחייה ומערבבים במשך כ-2 דקות.

-מוסיפים את העדשים, שופכים מים רותחים ומתבלים ברסק עגבניות, פפריקה מתוקה, כמון, מלח ופלפל שחור. מערבבים היטב, מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה במשך כ-40 דקות (מידי פעם יש להרים את המכסה ולערבב).

הפעל טיימר (40 דק’)
+
טיימר פועל

*מומלץ להגיש על אורז לבן.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
טבעות תפוחים מטוגנות
לביבות תפוחי אדמה

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
טל (21:19 21.08.2021)

היי, אפשר להכין עם הודו טחון במקום חסה עוף?

מתכונים ב-10 דקות (23:12 21.08.2021)

היי טל,
כן, אפשר(:

מיכל (12:57 28.05.2021)

הי אפרת, אני מכינה עכשיו. חתיכות העוף נשארות בצבע לבן (אצלך נראה שהן בצבע אדום). להוסיף עוד רסק?

מיכל (13:12 28.05.2021)

איכשהו אצלך זה נראה הרבה יותר טעים
משום מה העוף לא קיבל את הטעמים של הרוטב…מה לעשות? תודה!

מתכונים ב-10 דקות (13:35 28.05.2021)

העוף נשאר לבן אחרי 40 דקות בישול? יכול להיות שהשתמשת בפחות מ400 גרם עוף? או ששמת יותר מ-2 כוסות מים? או פחות מ-2 עגבניות בינוניות מגורדות?

מתכונים ב-10 דקות (13:32 28.05.2021)

אפשר להוסיף עוד קצת רסק, העוף מקבל את הצבע במשך הבישול.

רינת (15:35 22.11.2020)

אפשר לשים עדשים כתומות?

מתכונים ב-10 דקות (18:05 22.11.2020)

אפשר רינת 🙂

נעמה (20:00 24.09.2020)

הי אפרת, האם ניתן להשתמש במתכון בפפריקה מתוקה בשמן?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:42 25.09.2020)

כן.

עינת (21:16 28.06.2020)

היי אפרת

עגבניות שרי במקום רסק עגבניות עשוי להתאים פה? ואם כן כמה במקום כף רסק עגבניות ואילו סוג?

או הכרחי פה רסק עגבניות ?

תודה .

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:40 28.06.2020)

פחות מתאים. פשוט תכיני בלי רסק.

נופר (09:48 7.05.2020)

הכנתי אתמול, היה קל וטעים!! תודה!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:33 7.05.2020)

שמחה לשמוע 🙂
תודה נופר

לימור (17:07 15.01.2020)

האם אפשרי לבשל עם חלקי עוף – שוקיים וכו?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:42 15.01.2020)

כן אפשר.

שיראל (17:45 2.01.2020)

הולך עם זה בטטה וקישוא?
מחפשת מתכון לחזה עוף שיהיה אפשר להוסיף בטטה וקישוא. …

דרך אגב, לא קשור לפה, אבל חייבת לומר שהכנתי את העוגת יוגרט קינמון שבאתר לא הייתי בטוחה בזה מאה אחוז כי אני גם פחות טובה בעוגות בחושות ויצא פשוט מעולה!!!! תודה רבה לך!
תודה רבה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:49 2.01.2020)

היי שיראל,
כדאי להכין את המתכון הזה עם בטטה וקישוא – תבשיל חזה עוף וירקות.
שמחה שהעוגה יצאה טעימה 🙂

ליאור (11:28 18.09.2019)

היי…נראה מתכון מעולה..מבשלת כרגע את העדשים לאחר השריה..
נתקעתי בלי עגבניות..מה אפשר לשים במקומם?
יש לי רסק מרוכז ושימורים של קוביות עגבניות..או משהו טחר?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:16 18.09.2019)

אפשר להוסיף כשני שליש כוס קוביות עגבניות משימורים.

ליזו (18:46 11.01.2019)

מושלם !!!!! תודה רבה
לא ידעתי לבשל וכעת אני כל יום מבשלת את התבשילים המדהימים והמדוייקים שלך 🙂
כולם מלקקים את האצבעות -תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:19 12.01.2019)

איזה כיף לשמוע!
תודה 🌷

רינת (21:31 19.06.2018)

היי, תודה על עוד מתכון בריא ומעולה!
אפשר להשתמש ב2 כוסות עדשים מבושלות בערך (אולי 2 וחצי)? רוצה כמות גדולה של עדשים, לכל המשפחה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:40 19.06.2018)

כן, אפשר להגדיל את כמות העדשים.

לימור (22:44 30.01.2018)

היי אפרת!
ראשית את אלופה!! אנחנו מאוד נהנים מהמתכונים שלך, וגם הסגנון שלך הוא (כך אני מרגישה) די בריא, שזה מעולה..
שנית, שאלה עם העדשים, אחרי הבישול הקליפה מתנתקת מהעדש ומעכירה את המרק. יש לך פתרון לזה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:05 31.01.2018)

היי לימור,
קודם כל תודה, כיף לשמוע 🙂
לגבי קליפות עדשים, כנראה שזה תלוי בסוג כי זה לא תמיד קורה. השתמשת בעדשים משקית קפואה או עדשים יבשות?

Orit (04:04 28.01.2018)

Excellent, my tomatoes were sour so I added 1 TB of silan, it worked well. I think I am obsessed with this website, in one month I think I did 20 recipes, I subscribed immediately after the first one that came out delicious (lemon chicken ) but from some reason I am not getting new recipes,thank you so much Efrat

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:24 28.01.2018)

Hi Orit,
glad you enjoy the recipes 🙂
As for the newsletter, if you do not receive this Thursday please let me know
Thanks and a wonderful week

רוני (22:18 7.01.2018)

היי האם אפשר לוותר על העוף? מה משתנה בבישול? והאם יש לך מתכון לעדשים ברוטב ללא בשר? תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:22 7.01.2018)

היי רוני,
אפשר פשוט לוותר על העוף. מעבר לזה אין לשנות דבר.

ליעד (13:23 20.08.2017)

היי:)
לא זוכרת אם כבר כתבתי את זה אבל יצא מדהים!!!!!!
האם יש אפשרות להוסיף לסיר גם תפוח אדמה?
תודה!!

מתכונים ב-10 דקות (18:11 20.08.2017)

בטח, אפשר לשים קוביות תפוחי אדמה, זה דווקא יכול להוסיף.

מירי (03:05 16.08.2017)

תודה רבה יצא פשוט טעים

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:57 16.08.2017)

תודה מירי, שמחה שאהבת 🙂

אלירן (12:56 2.08.2017)

היי,התכונים שלך מושלמים.
שאלה?יש לי עדשים ירוקות משקית של סוגת סגור.
איך מכין אותם ומשרה אותם לתבשיל.
תודה רבה !

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:14 2.08.2017)

היי אלירן,
מומלץ להשרות את העדשים במי ברז כשעתיים לפני ההכנה (לא חובה).
יש לבשל בנפרד את העדשים במים רותחים כחצי שעה- להניח בסיר כוס עדשים יבשות, לכסות במים ולהביא לרתיחה על אש גבוהה. לאחר מכן להנמיך לאש בינונית ולבשל חצי שעה. לסנן ולהשתמש בכוס וחצי עדשים מבושלות מסוננות למתכון.

אלירן (22:08 2.08.2017)

תודה רבה על הכול יצא מושללםםם!!! אין עלייךך באמת שזכיתי להיות בשלן מושלם בזכותך.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:46 2.08.2017)

איזה כיף! תודה אלירן 🙂

עומר (18:59 23.09.2017)

גם להשרות וגם לבשל?
תודה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:27 23.09.2017)

להשרות מומלץ אבל לא חובה. לבשל לפני צריך.

מיטל (10:00 18.07.2017)

שלום, תודה על המתכונים הנפלאים שלך…..
רציתי לשאול אם אפשרי במקום עדשים לשים שעועית ירוקה או שעועית לבנה ? האם יש צורך לבשלה לפני ?
תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות (11:14 18.07.2017)

היי מיטל,
אפשר לשים במקום שעועית ירוקה חתוכה או שעועית לבנה.
אם יש לך שעועית משקית קפואה זה עדיף. קחי בחשבון ששעועית ירוקה מתבשלת מהר ושעועית לבנה צריכה יותר זמן עד שהיא מתרככת לגמרי (גם כשהיא קפואה).

רוחמה (14:44 6.07.2017)

היי,האם אפשר להכין עם אפונה יבשה?

מתכונים ב-10 דקות (19:32 6.07.2017)

כן אפשר אבל מומלץ לבשל אותה לפני במים רותחים עד לריכוך כמעט מלא.

מאיה (18:55 9.06.2017)

היי אפרת

קודם כל רציתי לומר שהמתכונים שלך נפלאים וקלים להכנה.
האם אפשר לבשל את העדשים מבלי להשרות אותם לפני ?

תודה

מתכונים ב-10 דקות (19:08 9.06.2017)

היי מאיה,
רצוי להשרות אבל לא חובה.
שבת שלום 🙂

purple (11:12 2.06.2017)

אפשר להשתמש בעדשים כתומות במקום ירוקות?

מתכונים ב-10 דקות (11:46 2.06.2017)

אני חושבת שכן. צריך רק לקחת בחשבון שהעדשים הכתומות מתפרקות בבישול.
יש לשטוף את העדשים היטב במים לפני השימוש.
יכול להיות שהעדשים הכתומות יספגו יותר מים כך שאם התערובת במקרה מתייבשת יש להוסיף מים לפני הצורך ולשפר תיבול.
שבת שלום 🙂

יהודית (16:55 10.05.2017)

השתמשתי בעדשים יבשות לאחר השריה.
יצא ממש טעים ומזין!
תודה על המתכונים הנהדרים.

מתכונים ב-10 דקות (20:06 10.05.2017)

מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

יהודית (16:04 7.04.2017)

מאד טעים אכלו הכל בתיאבון רב!!!

מתכונים ב-10 דקות (17:00 7.04.2017)

שמחה לשמוע!
תודה ושבת שלום 🙂

עמליה (13:03 25.03.2017)

תודה 🙂

עמליה (11:06 23.03.2017)

היי,
אפשר אולי לשים במקום עדשים שעועית ירוקה קצוצה?

מתכונים ב-10 דקות (11:23 23.03.2017)

כן, אפשר. אם זאת שעועית ירוקה חתוכה משקית קפואה, מומלץ להוסיף אותה כמו שהיא.
אם זאת שעועית ירוקה שלמה, מומלץ לחתוך ל 2-3 חלקים.

טל (12:04 15.03.2017)

היי, האם המתכון יהיה מוצלח עם טופו במקום עוף? יש לי צמחונים בבית 🙂

מתכונים ב-10 דקות (12:22 15.03.2017)

היי טל,
לא ניסיתי אבל נראה לי שכן. ממליצה לחתוך את הטופו לקוביות קטנות ולטגן כדקה מכל צד, עד להזהבה קלה (בדומה לאופן ההכנה של חזה העוף).

טל (20:21 18.03.2017)

תודה 🙂

יפעת (07:23 4.01.2017)

אפשר לשים עדשים כתומותבמקום הירוקות?

מתכונים ב-10 דקות (08:52 4.01.2017)

היי יפעת,
אפשר אבל קחי בחשבון שהעדשים הכתומות מתפרקות בבישול.
יום מקסים 🙂

שושי (01:37 31.12.2016)

לא הבנתי מה כמות העדשים היבשים להשרות .?
לא מעונינת להשרות חבילה שלמה ולהקפיא לאחר מכן ,רוצה רק עבור המנה הזאת.
תודה.

מתכונים ב-10 דקות (12:12 31.12.2016)

היי שושי,
בסביבות כוס עדשים יבשות.

כרמלה (09:33 27.12.2016)

האם אפשר להשתמש בעדשים יבשות? ואם כן איך?

מתכונים ב-10 דקות (10:19 27.12.2016)

היי כרמלה,
אפשר להשתמש בעדשים יבשות. מומלץ להשרות אותן כשעתיים לפחות במים. לאחר מכן לבשל אותן במים בנפרד כ-25 דקות ואז להשתמש בכמות של כוס וחצי למתכון (את השאריות ניתן לשמור בשקית אטומה ולהקפיא לפעם הבאה).
יום מקסים 🙂

דבי (07:24 27.12.2016)

בוקר אור!

עדשים ירוקים קפואים או אפונה?

נראה לי שלא כתבת מתי להוסיף את זה.

האם רואים את העגבניה? כי יש לי מי שלא יואכל אם יראו.

הכמון לא קריטי. נכון?

תודה רבה!

מתכונים ב-10 דקות (09:18 27.12.2016)

בוקר טוב 🙂
עדשים משקית קפואה (אם אוהבים אצלך יותר אפונה, את יכולה להכין עם אפונה).
תיקנתי במתכון.
העגבניה היא מגורדת ולא אמורים לראות אותה (גרדי אותה דק).
את יכולה לוותר על הכמון.
יום נפלא!

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.