זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 49 דקות
מס’ מנות: 3-4 מנות
מצרכים:
400 גרם חזה עוף חתוך לקוביות
1 בצל קטן
כוס וחצי עדשים ירוקות משקית קפואה
1 שן שום קצוצה
2 עגבניות בינוניות מגורדות (בלי הקליפה)
2 כוסות מים רותחים
כף גדושה רסק עגבניות
תיבול: כפית גדושה פפריקה מתוקה, חצי כפית מלח, חצי כפית כמון, פלפל שחור לפי הטעם
אופן הכנה:
-מחממים סיר עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.
-מוסיפים חזה עוף ומטגנים כדקה מכל צד (עד שמשנה צבעו ללבן).
-מוסיפים את השום והעגבניות המגורדות, ממליחים מעט עם המלחייה ומערבבים במשך כ-2 דקות.
-מוסיפים את העדשים, שופכים מים רותחים ומתבלים ברסק עגבניות, פפריקה מתוקה, כמון, מלח ופלפל שחור. מערבבים היטב, מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה במשך כ-40 דקות (מידי פעם יש להרים את המכסה ולערבב).
*מומלץ להגיש על אורז לבן.
היי אפרת
בישלתי את העדשים הירוקות במשך 30 דקות. האם זמן הבישול יתקצר עם החזה?
תודה רבה!
נהנית מכל מתכון, הכל יוצא מוצלח!
תודה על הכל!
בסוף אחרי הבישול של העדשים, בישלתי כמו המתכון עם החזה כרגיל,
ויצא ממש טוב !
תודה רבה!
שמחה שיצא טעים❤️
תודה לך שחזרת לעדכן
עדיין כדאי לבשל את הכל עם החזה והרוטב במשך 30 דקות לפחות.
הי, אם מכפילה עוף להכפיל גם מים או שזה “ישחה”? תודה רבה מראש!
אני מציעה שתחליטי אם להוסיף מים בסוף. אולי לא צריך להוסיף יותר מידי.
אם הוספת, תטעמי ותשפרי תיבול לפי הטעם.
וואו, לא אחזתי שיש חזה עוף… ברור חלבון…
כן בטח. גם העדשים וגם העוף הם חלבון:)
הי אפרת, רציתי רק לשאול זה מנת חלבון?
סורי על הבורות…
אפרת אני מת על המתכונים שלך!
הכנתי את זה היום, יצא מושלם ממש בכלום עבודה, ובמקרה הזה גם מאוד דיאטתי.
תודה רבה לך!
תודה שלומי🙂
שמחה שיצא טעים!
יש לי שתי שאלות יש לי עדשים יבשים איך אפשר להשתמש בהם במתכון זה?
וכן יש לי חזה עוף מעוף שלם (מעוף מחולק)האם זה מספיק או שצריך חזה נוסף?
תמיד אני מרוצה מהמתכונים שלך ודבר ראשון מחפשת כאן רעיונות תודה רבה
היי ברוריה,
אפשר להשתמש בעדשים יבשות פשוט לוקח להן יותר זמן להתבשל. מספיק לשים 3/4 כוס.
מומלץ להשרות את העדשים במי ברז כשעתיים לפני ההכנה (לא חובה).
לגבי החזה עוף – זה בסדר.
טעים מאוד וכל כך מנחם בערב קריר..! אחלה ערכים תזונתיים ואף פעם לא חשבתי להחליף את הנקנקיות בעוף (בתבשיל עדשים נקנקיות האהוב.. או שרק אני מכירה אותו?) הפשרתי קילו עוף אז עשיתי את המתכון הזה וגם את עוף בסילאן יצא פגז ממש תודה רבה
שמחה שאהבת❤️
כמה מים רותחים לשים?
2 כוסות.
הי אפרת,
אני מעוניינת להוסיף לתבשיל פסטה, נראה לך יתקבל טוב?
היי,
אפשר להוסיף בסוף הבישול פסטה🙂
אפשר להחליף את העדשים הירוקות בשחורות?
כן, אפשר.
וכשמוסיפים עדשים שחורות (לא קפואות…) אותו תהליך כמויות ותיבול?
כן.
שלום אפרת, אני מחפשת מתכון של חזה עוף וחצילים. האם אפשר במקום עדשים לבשל עם קוביות של חצילים? אם כן, באיזה שלב להוסיף אותם?
היי,
את יכולה להכין את המתכון הזה לחזה עוף ובמקום הגמבה/פטריות לשים קוביות חצילים באותו שלב.
שלום אפרת,
יש לי עדשים ירוקות יבשות שהשריתי והקפאתי בעבר. כאשר אני מוציאה אותם מהמקפיא ומבשלת הם מוכנים תוך רבע שעה.
לפי המתכון שלך צריך קודם לבשל אותם ועוד 40 דקות יחד עם העוף. בזמן הבישול הזה הם פשוט יתפרקו לי לגמרי. אולי להוסיף אותם לעוף ללא בישול מקדים?
ועדיין 40 דקות בישול לעומת רבע שעה שמספיקים בדרך כלל אני חוששת שתהיה לי דייסה. אפשר לבשל פחות זמן או שהעוף לא יהיה מוכן או התבשיל לא יספיק לתפוס את הטעמים?
היי,
מעניין שזמן הבישול של העדשים שהקפאת קצר יחסית, אבל את יכולה להוסיף אותם ללא בישול מקדים במקרה כזה.
ממליצה לבדוק את העוף לאחר מינימום 35 דקות בישול. אם הכל מבושל לחלוטין אפשר לסיים את הבישול.
שלום. תודה על המתכונים הנפלאים. רציתי לדעת האם חייבים לקלף את העגבניה וכן האם חייבים לגרד או שאפשר לחתוך. תודה.
היי,
איזה כיף שאת נהנית מהמתכונים(:
אפשר להשאיר את הקליפה אך אז היא תהיה מורגשת בתבשיל.
אפשר גם לחתוך ממש דק את העגבניות.
תודה
אפשר בלי עדשים בכלל???
אפשר להחליף את העדשים בקטנייה אחרת כמו אפונה. אפשר גם להכין רק עם עוף, אבל זה יהיה פחות מגוון(:
אם את מוותרת על העדשים שימי חצי כוס מים (במקום 2 כוסות), רבע כפית כמון וחצי כפית פפריקה.
נראה מצוין, אשמח מאוד להכין.
האם אפשר להשתמש בעדשים כתומות משקית (לא קפואים)? יש צורך להשרות קודם, וכמה?
כמו כן, האם אפשר להחליף את העגבניות המגורדות בעגבניות מרוסקות?
מנצלת את ההזדמנות לומר שהבלוג שלך כל כך עוזר למי שעושה צעדים ראשונים במטבח!
היי,
שמחה שאת נהנית מהמתכונים באתר, תודה על הפרגון(:
מומלץ להשרות את העדשים במי ברז כשעתיים לפני ההכנה (לא חובה).
יש לבשל בנפרד את העדשים במים רותחים כחצי שעה- להניח בסיר כוס עדשים יבשות, לכסות במים ולהביא לרתיחה על אש גבוהה.
לאחר מכן להנמיך לאש בינונית ולבשל חצי שעה. לסנן ולהשתמש בכוס וחצי עדשים מבושלות מסוננות למתכון.
אפשר לשים 2/3 כוס עגבניות מרוסקות בשימורים במקום העגבניות המגורדות.
בהצלחה!
היי, האם אפשר לוותר על העגבנייה המגורדת? נתקעתי בלי
או לחילופין אפשר להכניס עגבניות שרי מגורדות? 😅
תודה רבה!
היי,
אפשר לוותר על העגבנייה ואפשר גם להשתמש בכמה עגבניות שרי.
בהצלחה(:
היי, אפשר להכין עם הודו טחון במקום חסה עוף?
היי טל,
כן, אפשר(:
הי אפרת, אני מכינה עכשיו. חתיכות העוף נשארות בצבע לבן (אצלך נראה שהן בצבע אדום). להוסיף עוד רסק?
איכשהו אצלך זה נראה הרבה יותר טעים
משום מה העוף לא קיבל את הטעמים של הרוטב…מה לעשות? תודה!
העוף נשאר לבן אחרי 40 דקות בישול? יכול להיות שהשתמשת בפחות מ400 גרם עוף? או ששמת יותר מ-2 כוסות מים? או פחות מ-2 עגבניות בינוניות מגורדות?
אפשר להוסיף עוד קצת רסק, העוף מקבל את הצבע במשך הבישול.
אפשר לשים עדשים כתומות?
אפשר רינת 🙂
הי אפרת, האם ניתן להשתמש במתכון בפפריקה מתוקה בשמן?
כן.
היי אפרת
עגבניות שרי במקום רסק עגבניות עשוי להתאים פה? ואם כן כמה במקום כף רסק עגבניות ואילו סוג?
או הכרחי פה רסק עגבניות ?
תודה .
פחות מתאים. פשוט תכיני בלי רסק.
הכנתי אתמול, היה קל וטעים!! תודה!
שמחה לשמוע 🙂
תודה נופר
האם אפשרי לבשל עם חלקי עוף – שוקיים וכו?
כן אפשר.
הולך עם זה בטטה וקישוא?
מחפשת מתכון לחזה עוף שיהיה אפשר להוסיף בטטה וקישוא. …
דרך אגב, לא קשור לפה, אבל חייבת לומר שהכנתי את העוגת יוגרט קינמון שבאתר לא הייתי בטוחה בזה מאה אחוז כי אני גם פחות טובה בעוגות בחושות ויצא פשוט מעולה!!!! תודה רבה לך!
תודה רבה רבה!
היי שיראל,
כדאי להכין את המתכון הזה עם בטטה וקישוא – תבשיל חזה עוף וירקות.
שמחה שהעוגה יצאה טעימה 🙂
היי…נראה מתכון מעולה..מבשלת כרגע את העדשים לאחר השריה..
נתקעתי בלי עגבניות..מה אפשר לשים במקומם?
יש לי רסק מרוכז ושימורים של קוביות עגבניות..או משהו טחר?
תודה
אפשר להוסיף כשני שליש כוס קוביות עגבניות משימורים.
מושלם !!!!! תודה רבה
לא ידעתי לבשל וכעת אני כל יום מבשלת את התבשילים המדהימים והמדוייקים שלך 🙂
כולם מלקקים את האצבעות -תודה רבה
איזה כיף לשמוע!
תודה 🌷
היי, תודה על עוד מתכון בריא ומעולה!
אפשר להשתמש ב2 כוסות עדשים מבושלות בערך (אולי 2 וחצי)? רוצה כמות גדולה של עדשים, לכל המשפחה.
כן, אפשר להגדיל את כמות העדשים.
היי אפרת!
ראשית את אלופה!! אנחנו מאוד נהנים מהמתכונים שלך, וגם הסגנון שלך הוא (כך אני מרגישה) די בריא, שזה מעולה..
שנית, שאלה עם העדשים, אחרי הבישול הקליפה מתנתקת מהעדש ומעכירה את המרק. יש לך פתרון לזה?
היי לימור,
קודם כל תודה, כיף לשמוע 🙂
לגבי קליפות עדשים, כנראה שזה תלוי בסוג כי זה לא תמיד קורה. השתמשת בעדשים משקית קפואה או עדשים יבשות?
Excellent, my tomatoes were sour so I added 1 TB of silan, it worked well. I think I am obsessed with this website, in one month I think I did 20 recipes, I subscribed immediately after the first one that came out delicious (lemon chicken ) but from some reason I am not getting new recipes,thank you so much Efrat
Hi Orit,
glad you enjoy the recipes 🙂
As for the newsletter, if you do not receive this Thursday please let me know
Thanks and a wonderful week
היי האם אפשר לוותר על העוף? מה משתנה בבישול? והאם יש לך מתכון לעדשים ברוטב ללא בשר? תודה
היי רוני,
אפשר פשוט לוותר על העוף. מעבר לזה אין לשנות דבר.
היי:)
לא זוכרת אם כבר כתבתי את זה אבל יצא מדהים!!!!!!
האם יש אפשרות להוסיף לסיר גם תפוח אדמה?
תודה!!
בטח, אפשר לשים קוביות תפוחי אדמה, זה דווקא יכול להוסיף.
תודה רבה יצא פשוט טעים
תודה מירי, שמחה שאהבת 🙂
היי,התכונים שלך מושלמים.
שאלה?יש לי עדשים ירוקות משקית של סוגת סגור.
איך מכין אותם ומשרה אותם לתבשיל.
תודה רבה !
היי אלירן,
מומלץ להשרות את העדשים במי ברז כשעתיים לפני ההכנה (לא חובה).
יש לבשל בנפרד את העדשים במים רותחים כחצי שעה- להניח בסיר כוס עדשים יבשות, לכסות במים ולהביא לרתיחה על אש גבוהה. לאחר מכן להנמיך לאש בינונית ולבשל חצי שעה. לסנן ולהשתמש בכוס וחצי עדשים מבושלות מסוננות למתכון.
תודה רבה על הכול יצא מושללםםם!!! אין עלייךך באמת שזכיתי להיות בשלן מושלם בזכותך.
איזה כיף! תודה אלירן 🙂
גם להשרות וגם לבשל?
תודה.
להשרות מומלץ אבל לא חובה. לבשל לפני צריך.
שלום, תודה על המתכונים הנפלאים שלך…..
רציתי לשאול אם אפשרי במקום עדשים לשים שעועית ירוקה או שעועית לבנה ? האם יש צורך לבשלה לפני ?
תודה רבה
היי מיטל,
אפשר לשים במקום שעועית ירוקה חתוכה או שעועית לבנה.
אם יש לך שעועית משקית קפואה זה עדיף. קחי בחשבון ששעועית ירוקה מתבשלת מהר ושעועית לבנה צריכה יותר זמן עד שהיא מתרככת לגמרי (גם כשהיא קפואה).
היי,האם אפשר להכין עם אפונה יבשה?
כן אפשר אבל מומלץ לבשל אותה לפני במים רותחים עד לריכוך כמעט מלא.
היי אפרת
קודם כל רציתי לומר שהמתכונים שלך נפלאים וקלים להכנה.
האם אפשר לבשל את העדשים מבלי להשרות אותם לפני ?
תודה
היי מאיה,
רצוי להשרות אבל לא חובה.
שבת שלום 🙂
אפשר להשתמש בעדשים כתומות במקום ירוקות?
אני חושבת שכן. צריך רק לקחת בחשבון שהעדשים הכתומות מתפרקות בבישול.
יש לשטוף את העדשים היטב במים לפני השימוש.
יכול להיות שהעדשים הכתומות יספגו יותר מים כך שאם התערובת במקרה מתייבשת יש להוסיף מים לפני הצורך ולשפר תיבול.
שבת שלום 🙂
השתמשתי בעדשים יבשות לאחר השריה.
יצא ממש טעים ומזין!
תודה על המתכונים הנהדרים.
מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
מאד טעים אכלו הכל בתיאבון רב!!!
שמחה לשמוע!
תודה ושבת שלום 🙂
תודה 🙂
היי,
אפשר אולי לשים במקום עדשים שעועית ירוקה קצוצה?
כן, אפשר. אם זאת שעועית ירוקה חתוכה משקית קפואה, מומלץ להוסיף אותה כמו שהיא.
אם זאת שעועית ירוקה שלמה, מומלץ לחתוך ל 2-3 חלקים.
היי, האם המתכון יהיה מוצלח עם טופו במקום עוף? יש לי צמחונים בבית 🙂
היי טל,
לא ניסיתי אבל נראה לי שכן. ממליצה לחתוך את הטופו לקוביות קטנות ולטגן כדקה מכל צד, עד להזהבה קלה (בדומה לאופן ההכנה של חזה העוף).
תודה 🙂
שלום טל, לא יודעת אם תראי את התגובה, אבל האם הכנת עם טופו ואיך יצא? תודה
אפשר לשים עדשים כתומותבמקום הירוקות?
היי יפעת,
אפשר אבל קחי בחשבון שהעדשים הכתומות מתפרקות בבישול.
יום מקסים 🙂
לא הבנתי מה כמות העדשים היבשים להשרות .?
לא מעונינת להשרות חבילה שלמה ולהקפיא לאחר מכן ,רוצה רק עבור המנה הזאת.
תודה.
היי שושי,
בסביבות כוס עדשים יבשות.
האם אפשר להשתמש בעדשים יבשות? ואם כן איך?
היי כרמלה,
אפשר להשתמש בעדשים יבשות. מומלץ להשרות אותן כשעתיים לפחות במים. לאחר מכן לבשל אותן במים בנפרד כ-25 דקות ואז להשתמש בכמות של כוס וחצי למתכון (את השאריות ניתן לשמור בשקית אטומה ולהקפיא לפעם הבאה).
יום מקסים 🙂
בוקר אור!
עדשים ירוקים קפואים או אפונה?
נראה לי שלא כתבת מתי להוסיף את זה.
האם רואים את העגבניה? כי יש לי מי שלא יואכל אם יראו.
הכמון לא קריטי. נכון?
תודה רבה!
בוקר טוב 🙂
עדשים משקית קפואה (אם אוהבים אצלך יותר אפונה, את יכולה להכין עם אפונה).
תיקנתי במתכון.
העגבניה היא מגורדת ולא אמורים לראות אותה (גרדי אותה דק).
את יכולה לוותר על הכמון.
יום נפלא!