שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 49 דקות

מס’ מנות: 3-4 מנות

מצרכים:

400 גרם חזה עוף חתוך לקוביות

1 בצל קטן

כוס וחצי עדשים ירוקות משקית קפואה

1 שן שום קצוצה

2 עגבניות בינוניות מגורדות (בלי הקליפה)

2 כוסות מים רותחים

כף גדושה רסק עגבניות

תיבול: כפית גדושה פפריקה מתוקה, חצי כפית מלח, חצי כפית כמון, פלפל שחור לפי הטעם




אופן הכנה:

-מחממים סיר עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.

-מוסיפים חזה עוף ומטגנים כדקה מכל צד (עד שמשנה צבעו ללבן).

-מוסיפים את השום והעגבניות המגורדות, ממליחים מעט עם המלחייה ומערבבים במשך כ-2 דקות.

-מוסיפים את העדשים, שופכים מים רותחים ומתבלים ברסק עגבניות, פפריקה מתוקה, כמון, מלח ופלפל שחור. מערבבים היטב, מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה במשך כ-40 דקות (מידי פעם יש להרים את המכסה ולערבב).

הפעל טיימר (40 דק’)
+
טיימר פועל

*מומלץ להגיש על אורז לבן.

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
טבעות תפוחים מטוגנותטבעות תפוחים מטוגנות
לביבות תפוחי אדמה לביבות תפוחי אדמה
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
יסכה (15:24 5.08.2024)

היי אפרת
בישלתי את העדשים הירוקות במשך 30 דקות. האם זמן הבישול יתקצר עם החזה?
תודה רבה!
נהנית מכל מתכון, הכל יוצא מוצלח!
תודה על הכל!

avatar
יסכה (21:04 5.08.2024)

בסוף אחרי הבישול של העדשים, בישלתי כמו המתכון עם החזה כרגיל,
ויצא ממש טוב !
תודה רבה!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:33 5.08.2024)

שמחה שיצא טעים❤️
תודה לך שחזרת לעדכן

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:43 5.08.2024)

עדיין כדאי לבשל את הכל עם החזה והרוטב במשך 30 דקות לפחות.

avatar
לילי (21:16 28.02.2024)

הי, אם מכפילה עוף להכפיל גם מים או שזה “ישחה”? תודה רבה מראש!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:55 28.02.2024)

אני מציעה שתחליטי אם להוסיף מים בסוף. אולי לא צריך להוסיף יותר מידי.
אם הוספת, תטעמי ותשפרי תיבול לפי הטעם.

avatar
שבי (11:31 25.01.2024)

וואו, לא אחזתי שיש חזה עוף… ברור חלבון…

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:56 25.01.2024)

כן בטח. גם העדשים וגם העוף הם חלבון:)

avatar
שבי (11:30 25.01.2024)

הי אפרת, רציתי רק לשאול זה מנת חלבון?
סורי על הבורות…

avatar
שלומי (14:31 22.12.2023)

אפרת אני מת על המתכונים שלך!
הכנתי את זה היום, יצא מושלם ממש בכלום עבודה, ובמקרה הזה גם מאוד דיאטתי.
תודה רבה לך!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:41 22.12.2023)

תודה שלומי🙂
שמחה שיצא טעים!

avatar
ברוריה (13:06 19.11.2023)

יש לי שתי שאלות יש לי עדשים יבשים איך אפשר להשתמש בהם במתכון זה?
וכן יש לי חזה עוף מעוף שלם (מעוף מחולק)האם זה מספיק או שצריך חזה נוסף?
תמיד אני מרוצה מהמתכונים שלך ודבר ראשון מחפשת כאן רעיונות תודה רבה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:00 19.11.2023)

היי ברוריה,
אפשר להשתמש בעדשים יבשות פשוט לוקח להן יותר זמן להתבשל. מספיק לשים 3/4 כוס.
מומלץ להשרות את העדשים במי ברז כשעתיים לפני ההכנה (לא חובה).
לגבי החזה עוף – זה בסדר.

avatar
נעמה (21:41 5.11.2023)

טעים מאוד וכל כך מנחם בערב קריר..! אחלה ערכים תזונתיים ואף פעם לא חשבתי להחליף את הנקנקיות בעוף (בתבשיל עדשים נקנקיות האהוב.. או שרק אני מכירה אותו?) הפשרתי קילו עוף אז עשיתי את המתכון הזה וגם את עוף בסילאן יצא פגז ממש תודה רבה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:57 5.11.2023)

שמחה שאהבת❤️

avatar
נועם (23:21 16.05.2023)

כמה מים רותחים לשים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:50 17.05.2023)

2 כוסות.

avatar
מלי (10:39 20.03.2023)

הי אפרת,
אני מעוניינת להוסיף לתבשיל פסטה, נראה לך יתקבל טוב?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:54 20.03.2023)

היי,
אפשר להוסיף בסוף הבישול פסטה🙂

avatar
tiki112233b@gmail.com (16:14 21.02.2023)

אפשר להחליף את העדשים הירוקות בשחורות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:33 21.02.2023)

כן, אפשר.

avatar
אסתי (10:50 15.02.2024)

וכשמוסיפים עדשים שחורות (לא קפואות…) אותו תהליך כמויות ותיבול?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:14 15.02.2024)

כן.

avatar
ראיסה (22:39 14.02.2023)

שלום אפרת, אני מחפשת מתכון של חזה עוף וחצילים. האם אפשר במקום עדשים לבשל עם קוביות של חצילים? אם כן, באיזה שלב להוסיף אותם?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (07:56 15.02.2023)

היי,
את יכולה להכין את המתכון הזה לחזה עוף ובמקום הגמבה/פטריות לשים קוביות חצילים באותו שלב.

avatar
אנה (09:41 7.01.2023)

שלום אפרת,
יש לי עדשים ירוקות יבשות שהשריתי והקפאתי בעבר. כאשר אני מוציאה אותם מהמקפיא ומבשלת הם מוכנים תוך רבע שעה.
לפי המתכון שלך צריך קודם לבשל אותם ועוד 40 דקות יחד עם העוף. בזמן הבישול הזה הם פשוט יתפרקו לי לגמרי. אולי להוסיף אותם לעוף ללא בישול מקדים?
ועדיין 40 דקות בישול לעומת רבע שעה שמספיקים בדרך כלל אני חוששת שתהיה לי דייסה. אפשר לבשל פחות זמן או שהעוף לא יהיה מוכן או התבשיל לא יספיק לתפוס את הטעמים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:31 7.01.2023)

היי,
מעניין שזמן הבישול של העדשים שהקפאת קצר יחסית, אבל את יכולה להוסיף אותם ללא בישול מקדים במקרה כזה.
ממליצה לבדוק את העוף לאחר מינימום 35 דקות בישול. אם הכל מבושל לחלוטין אפשר לסיים את הבישול.

avatar
הדסה (19:54 1.01.2023)

שלום. תודה על המתכונים הנפלאים. רציתי לדעת האם חייבים לקלף את העגבניה וכן האם חייבים לגרד או שאפשר לחתוך. תודה.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:10 1.01.2023)

היי,
איזה כיף שאת נהנית מהמתכונים(:
אפשר להשאיר את הקליפה אך אז היא תהיה מורגשת בתבשיל.
אפשר גם לחתוך ממש דק את העגבניות.

avatar
הדסה (21:06 1.01.2023)

תודה

avatar
יהודית (16:18 26.10.2022)

אפשר בלי עדשים בכלל???

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:47 26.10.2022)

אפשר להחליף את העדשים בקטנייה אחרת כמו אפונה. אפשר גם להכין רק עם עוף, אבל זה יהיה פחות מגוון(:
אם את מוותרת על העדשים שימי חצי כוס מים (במקום 2 כוסות), רבע כפית כמון וחצי כפית פפריקה.

avatar
נעמי (15:14 7.08.2022)

נראה מצוין, אשמח מאוד להכין.
האם אפשר להשתמש בעדשים כתומות משקית (לא קפואים)? יש צורך להשרות קודם, וכמה?
כמו כן, האם אפשר להחליף את העגבניות המגורדות בעגבניות מרוסקות?
מנצלת את ההזדמנות לומר שהבלוג שלך כל כך עוזר למי שעושה צעדים ראשונים במטבח!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:59 7.08.2022)

היי,
שמחה שאת נהנית מהמתכונים באתר, תודה על הפרגון(:
מומלץ להשרות את העדשים במי ברז כשעתיים לפני ההכנה (לא חובה).
יש לבשל בנפרד את העדשים במים רותחים כחצי שעה- להניח בסיר כוס עדשים יבשות, לכסות במים ולהביא לרתיחה על אש גבוהה.
לאחר מכן להנמיך לאש בינונית ולבשל חצי שעה. לסנן ולהשתמש בכוס וחצי עדשים מבושלות מסוננות למתכון.
אפשר לשים 2/3 כוס עגבניות מרוסקות בשימורים במקום העגבניות המגורדות.
בהצלחה!

avatar
ליטל (19:16 20.01.2022)

היי, האם אפשר לוותר על העגבנייה המגורדת? נתקעתי בלי
או לחילופין אפשר להכניס עגבניות שרי מגורדות? 😅
תודה רבה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:25 20.01.2022)

היי,
אפשר לוותר על העגבנייה ואפשר גם להשתמש בכמה עגבניות שרי.
בהצלחה(:

avatar
טל (21:19 21.08.2021)

היי, אפשר להכין עם הודו טחון במקום חסה עוף?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:12 21.08.2021)

היי טל,
כן, אפשר(:

avatar
מיכל (12:57 28.05.2021)

הי אפרת, אני מכינה עכשיו. חתיכות העוף נשארות בצבע לבן (אצלך נראה שהן בצבע אדום). להוסיף עוד רסק?

avatar
מיכל (13:12 28.05.2021)

איכשהו אצלך זה נראה הרבה יותר טעים
משום מה העוף לא קיבל את הטעמים של הרוטב…מה לעשות? תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:35 28.05.2021)

העוף נשאר לבן אחרי 40 דקות בישול? יכול להיות שהשתמשת בפחות מ400 גרם עוף? או ששמת יותר מ-2 כוסות מים? או פחות מ-2 עגבניות בינוניות מגורדות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:32 28.05.2021)

אפשר להוסיף עוד קצת רסק, העוף מקבל את הצבע במשך הבישול.

avatar
רינת (15:35 22.11.2020)

אפשר לשים עדשים כתומות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:05 22.11.2020)

אפשר רינת 🙂

avatar
נעמה (20:00 24.09.2020)

הי אפרת, האם ניתן להשתמש במתכון בפפריקה מתוקה בשמן?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:42 25.09.2020)

כן.

avatar
עינת (21:16 28.06.2020)

היי אפרת

עגבניות שרי במקום רסק עגבניות עשוי להתאים פה? ואם כן כמה במקום כף רסק עגבניות ואילו סוג?

או הכרחי פה רסק עגבניות ?

תודה .

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:40 28.06.2020)

פחות מתאים. פשוט תכיני בלי רסק.

avatar
נופר (09:48 7.05.2020)

הכנתי אתמול, היה קל וטעים!! תודה!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:33 7.05.2020)

שמחה לשמוע 🙂
תודה נופר

avatar
לימור (17:07 15.01.2020)

האם אפשרי לבשל עם חלקי עוף – שוקיים וכו?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:42 15.01.2020)

כן אפשר.

avatar
שיראל (17:45 2.01.2020)

הולך עם זה בטטה וקישוא?
מחפשת מתכון לחזה עוף שיהיה אפשר להוסיף בטטה וקישוא. …

דרך אגב, לא קשור לפה, אבל חייבת לומר שהכנתי את העוגת יוגרט קינמון שבאתר לא הייתי בטוחה בזה מאה אחוז כי אני גם פחות טובה בעוגות בחושות ויצא פשוט מעולה!!!! תודה רבה לך!
תודה רבה רבה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:49 2.01.2020)

היי שיראל,
כדאי להכין את המתכון הזה עם בטטה וקישוא – תבשיל חזה עוף וירקות.
שמחה שהעוגה יצאה טעימה 🙂

avatar
ליאור (11:28 18.09.2019)

היי…נראה מתכון מעולה..מבשלת כרגע את העדשים לאחר השריה..
נתקעתי בלי עגבניות..מה אפשר לשים במקומם?
יש לי רסק מרוכז ושימורים של קוביות עגבניות..או משהו טחר?
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:16 18.09.2019)

אפשר להוסיף כשני שליש כוס קוביות עגבניות משימורים.

avatar
ליזו (18:46 11.01.2019)

מושלם !!!!! תודה רבה
לא ידעתי לבשל וכעת אני כל יום מבשלת את התבשילים המדהימים והמדוייקים שלך 🙂
כולם מלקקים את האצבעות -תודה רבה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:19 12.01.2019)

איזה כיף לשמוע!
תודה 🌷

avatar
רינת (21:31 19.06.2018)

היי, תודה על עוד מתכון בריא ומעולה!
אפשר להשתמש ב2 כוסות עדשים מבושלות בערך (אולי 2 וחצי)? רוצה כמות גדולה של עדשים, לכל המשפחה.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:40 19.06.2018)

כן, אפשר להגדיל את כמות העדשים.

avatar
לימור (22:44 30.01.2018)

היי אפרת!
ראשית את אלופה!! אנחנו מאוד נהנים מהמתכונים שלך, וגם הסגנון שלך הוא (כך אני מרגישה) די בריא, שזה מעולה..
שנית, שאלה עם העדשים, אחרי הבישול הקליפה מתנתקת מהעדש ומעכירה את המרק. יש לך פתרון לזה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:05 31.01.2018)

היי לימור,
קודם כל תודה, כיף לשמוע 🙂
לגבי קליפות עדשים, כנראה שזה תלוי בסוג כי זה לא תמיד קורה. השתמשת בעדשים משקית קפואה או עדשים יבשות?

avatar
Orit (04:04 28.01.2018)

Excellent, my tomatoes were sour so I added 1 TB of silan, it worked well. I think I am obsessed with this website, in one month I think I did 20 recipes, I subscribed immediately after the first one that came out delicious (lemon chicken ) but from some reason I am not getting new recipes,thank you so much Efrat

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:24 28.01.2018)

Hi Orit,
glad you enjoy the recipes 🙂
As for the newsletter, if you do not receive this Thursday please let me know
Thanks and a wonderful week

avatar
רוני (22:18 7.01.2018)

היי האם אפשר לוותר על העוף? מה משתנה בבישול? והאם יש לך מתכון לעדשים ברוטב ללא בשר? תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:22 7.01.2018)

היי רוני,
אפשר פשוט לוותר על העוף. מעבר לזה אין לשנות דבר.

avatar
ליעד (13:23 20.08.2017)

היי:)
לא זוכרת אם כבר כתבתי את זה אבל יצא מדהים!!!!!!
האם יש אפשרות להוסיף לסיר גם תפוח אדמה?
תודה!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:11 20.08.2017)

בטח, אפשר לשים קוביות תפוחי אדמה, זה דווקא יכול להוסיף.

avatar
מירי (03:05 16.08.2017)

תודה רבה יצא פשוט טעים

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:57 16.08.2017)

תודה מירי, שמחה שאהבת 🙂

avatar
אלירן (12:56 2.08.2017)

היי,התכונים שלך מושלמים.
שאלה?יש לי עדשים ירוקות משקית של סוגת סגור.
איך מכין אותם ומשרה אותם לתבשיל.
תודה רבה !

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:14 2.08.2017)

היי אלירן,
מומלץ להשרות את העדשים במי ברז כשעתיים לפני ההכנה (לא חובה).
יש לבשל בנפרד את העדשים במים רותחים כחצי שעה- להניח בסיר כוס עדשים יבשות, לכסות במים ולהביא לרתיחה על אש גבוהה. לאחר מכן להנמיך לאש בינונית ולבשל חצי שעה. לסנן ולהשתמש בכוס וחצי עדשים מבושלות מסוננות למתכון.

avatar
אלירן (22:08 2.08.2017)

תודה רבה על הכול יצא מושללםםם!!! אין עלייךך באמת שזכיתי להיות בשלן מושלם בזכותך.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:46 2.08.2017)

איזה כיף! תודה אלירן 🙂

avatar
עומר (18:59 23.09.2017)

גם להשרות וגם לבשל?
תודה.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:27 23.09.2017)

להשרות מומלץ אבל לא חובה. לבשל לפני צריך.

avatar
מיטל (10:00 18.07.2017)

שלום, תודה על המתכונים הנפלאים שלך…..
רציתי לשאול אם אפשרי במקום עדשים לשים שעועית ירוקה או שעועית לבנה ? האם יש צורך לבשלה לפני ?
תודה רבה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:14 18.07.2017)

היי מיטל,
אפשר לשים במקום שעועית ירוקה חתוכה או שעועית לבנה.
אם יש לך שעועית משקית קפואה זה עדיף. קחי בחשבון ששעועית ירוקה מתבשלת מהר ושעועית לבנה צריכה יותר זמן עד שהיא מתרככת לגמרי (גם כשהיא קפואה).

avatar
רוחמה (14:44 6.07.2017)

היי,האם אפשר להכין עם אפונה יבשה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:32 6.07.2017)

כן אפשר אבל מומלץ לבשל אותה לפני במים רותחים עד לריכוך כמעט מלא.

avatar
מאיה (18:55 9.06.2017)

היי אפרת

קודם כל רציתי לומר שהמתכונים שלך נפלאים וקלים להכנה.
האם אפשר לבשל את העדשים מבלי להשרות אותם לפני ?

תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:08 9.06.2017)

היי מאיה,
רצוי להשרות אבל לא חובה.
שבת שלום 🙂

avatar
purple (11:12 2.06.2017)

אפשר להשתמש בעדשים כתומות במקום ירוקות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:46 2.06.2017)

אני חושבת שכן. צריך רק לקחת בחשבון שהעדשים הכתומות מתפרקות בבישול.
יש לשטוף את העדשים היטב במים לפני השימוש.
יכול להיות שהעדשים הכתומות יספגו יותר מים כך שאם התערובת במקרה מתייבשת יש להוסיף מים לפני הצורך ולשפר תיבול.
שבת שלום 🙂

avatar
יהודית (16:55 10.05.2017)

השתמשתי בעדשים יבשות לאחר השריה.
יצא ממש טעים ומזין!
תודה על המתכונים הנהדרים.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:06 10.05.2017)

מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

avatar
יהודית (16:04 7.04.2017)

מאד טעים אכלו הכל בתיאבון רב!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:00 7.04.2017)

שמחה לשמוע!
תודה ושבת שלום 🙂

avatar
עמליה (13:03 25.03.2017)

תודה 🙂

avatar
עמליה (11:06 23.03.2017)

היי,
אפשר אולי לשים במקום עדשים שעועית ירוקה קצוצה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:23 23.03.2017)

כן, אפשר. אם זאת שעועית ירוקה חתוכה משקית קפואה, מומלץ להוסיף אותה כמו שהיא.
אם זאת שעועית ירוקה שלמה, מומלץ לחתוך ל 2-3 חלקים.

avatar
טל (12:04 15.03.2017)

היי, האם המתכון יהיה מוצלח עם טופו במקום עוף? יש לי צמחונים בבית 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:22 15.03.2017)

היי טל,
לא ניסיתי אבל נראה לי שכן. ממליצה לחתוך את הטופו לקוביות קטנות ולטגן כדקה מכל צד, עד להזהבה קלה (בדומה לאופן ההכנה של חזה העוף).

avatar
טל (20:21 18.03.2017)

תודה 🙂

avatar
אורית (10:23 20.05.2022)

שלום טל, לא יודעת אם תראי את התגובה, אבל האם הכנת עם טופו ואיך יצא? תודה

avatar
יפעת (07:23 4.01.2017)

אפשר לשים עדשים כתומותבמקום הירוקות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:52 4.01.2017)

היי יפעת,
אפשר אבל קחי בחשבון שהעדשים הכתומות מתפרקות בבישול.
יום מקסים 🙂

avatar
שושי (01:37 31.12.2016)

לא הבנתי מה כמות העדשים היבשים להשרות .?
לא מעונינת להשרות חבילה שלמה ולהקפיא לאחר מכן ,רוצה רק עבור המנה הזאת.
תודה.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:12 31.12.2016)

היי שושי,
בסביבות כוס עדשים יבשות.

avatar
כרמלה (09:33 27.12.2016)

האם אפשר להשתמש בעדשים יבשות? ואם כן איך?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:19 27.12.2016)

היי כרמלה,
אפשר להשתמש בעדשים יבשות. מומלץ להשרות אותן כשעתיים לפחות במים. לאחר מכן לבשל אותן במים בנפרד כ-25 דקות ואז להשתמש בכמות של כוס וחצי למתכון (את השאריות ניתן לשמור בשקית אטומה ולהקפיא לפעם הבאה).
יום מקסים 🙂

avatar
דבי (07:24 27.12.2016)

בוקר אור!

עדשים ירוקים קפואים או אפונה?

נראה לי שלא כתבת מתי להוסיף את זה.

האם רואים את העגבניה? כי יש לי מי שלא יואכל אם יראו.

הכמון לא קריטי. נכון?

תודה רבה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:18 27.12.2016)

בוקר טוב 🙂
עדשים משקית קפואה (אם אוהבים אצלך יותר אפונה, את יכולה להכין עם אפונה).
תיקנתי במתכון.
העגבניה היא מגורדת ולא אמורים לראות אותה (גרדי אותה דק).
את יכולה לוותר על הכמון.
יום נפלא!

לקריאת כל התגובות