שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 20 דקות

סוג: פרווה

ספרי מתכונים ב10 דקות

מצרכים:

חצי שקית שעועית ירוקה שלמה קפואה.

בצל בינוני קצוץ.

גמבה חתוכה לרצועות ארוכות.

תיבול: כף רוטב סויה, כף רוטב טריאקי, שומשום, מלח לפי הטעם וקמצוץ פלפל שחור

אופן הכנה:

-מחממים מחבת עם 1-2 כפות שמן ומטגנים בצל עד להזהבה.

-מוסיפים רצועות גמבה ומבשלים במשך 3-5 דקות עד לריכוך חלקי.

-מוסיפים שעועית הירוקה, מתבלים ברוטב סויה, טריאקי, שומשום, מלח ופלפל שחור ומקפיצים בזהירות.

-מערבבים, מכסים ומבשלים במשך כ- 10 דקות.

הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל
ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
אפונה ברוטב עגבניות
נאצ’וס

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
הודיה (13:58 11.05.2021)

מממממש מוצלח!!!!
תודה רבההה

מתכונים ב-10 דקות (14:07 11.05.2021)

נראה פשוט מעולה! תודה על השיתוף הודיה❤

פייגי (17:01 5.10.2020)

היי אפרת,
המתכונים שלך מעולים!
יש אפשרות להחליף את הגמבה ברצועות קישוא אולי? לא אוהבים פה פלפל…

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:26 5.10.2020)

כן אפשר.

מרגלית (00:29 14.09.2020)

היי אפרת, אני מחפשת מתכון לשעועית ירוקה ששמים רוטב מעל או בצד לקישוט… האם המתכון הזה מתאים? ואם כן איזה רוטב? האתר מעוצב מקסים!!! ואם היה אפשר לדרג אותו מבחינת ייעול היה מקבל חמישה כוכבים ללא פקפוק! תודה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:18 14.09.2020)

היי מרגלית,
קודם כל תודה רבה 🙂
לגבי השעועית, את מתכוונת לרוטב עגבניות או לרוטב אחר? זה רוטב שאת רוצה להכין בנפרד ולשים מעל השעועית לפני ההגשה?

מרגלית (19:15 14.09.2020)

רוטב אחר סמיך, כן ששמים לפני ההגשה. מכירה? תודה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:50 14.09.2020)

סורי אני לא מכירה אבל אם זה רוטב עם טריאקי או רוטב סויה אז המתכון הזה יכול להתאים.

מרגלית (10:32 15.09.2020)

אוקי תודה

עדן (15:18 28.08.2020)

שמים בצל סגול או בצל לבן?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:50 28.08.2020)

עדיף לבן אבל אפשר גם סגול.

נעמה (20:13 2.08.2020)

אפשרי לאפות במקום טיגון?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:10 3.08.2020)

כן אפשר לאפות ב180 מעלות במשך 20-25 דקות (יש להפשיר לפני).
בנוסף לתיבול הקיים יש להוסיף 2 כפות שמן זית.

אפרת (19:26 16.01.2020)

תתחדשי על האתר!
המון הצלחה.
אוהבת מאוד את האתר שלך..

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:10 16.01.2020)

תודה אפרת! ❤️

iris bahar (12:35 26.11.2019)

עוד שאלה נוספת , האם אפשר במקום גמבה לשים גזר גמדי קפוא ? תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:03 26.11.2019)

היי איריס,
אפשר לשים כף סילאן במקום טריאקי.
אפשר לשים גזר גמדי במקום גמבה.

iris bahar (11:22 26.11.2019)

הי אפרת ,
אם אין טריאקי מה אפשר לשים במקום? תודה ויום נעים

לאה (23:23 1.01.2019)

מתכון מדהים ומהיר הכנה תודה!
יצא מעולה עם שעועית טריה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:56 2.01.2019)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה לאה

לאה (18:42 1.01.2019)

ראיתי שכבר שאלו ויש לי תשובה אז תודה!

לאה (18:38 1.01.2019)

היי אפרת!
אם יש לי שעועית טריה מה השינוי במתכון? תודה!

יוכוש (23:56 5.12.2018)

יצא ממש טעים!!!
אפשר להקפיא?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:11 6.12.2018)

כן אפשר 🙂

מיכל (23:35 23.11.2018)

שלום לך.
הכנתי, ויצא מאד טעים.
שאלות:
1. לשקית שלמה של שעועית, את מציעה להכפיל כמויות או פעם וחצי?
2. את הרוטב הכנתי וערבבתי אחרי שסגרתי את הגז. לזה כוונתך?
3. הגשה חם או קר?
אשמח לתשובותייך

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:47 24.11.2018)

היי מיכל,
1. יש להכפיל כמויות, כולל של התיבול.
2. את התיבול מוסיפים לאחר שמוסיפים את השעועית הירוקה ואז ממשיכים לבשל כ-10 דקות.
3. מגישים חם או בטמפ’ החדר.

שרית (22:36 14.10.2018)

הי אפשר להכין את המנה יום קודם כדי להגיש בארוחה למחרת?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:07 15.10.2018)

כן.
יום נפלא 🌺

גילית (15:38 27.07.2018)

הכנתי עכשיו לליל שבת. טעיםםםםםםםםםםםםםםםםםםם!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:48 27.07.2018)

מצוין 🙂
שבת שלום!

לב (11:20 21.06.2018)

הי אפרת, הכנתי לילדים לא מזמן את הזה עוף ברוטב טיאקי שפרסמת לאחרונה ומאז כל מה שאני שומע זה “אבא תכין עוד משהו ברוטב הזה”.
אז הנה החלטתי לנסות את המתכון הזה ויש לי כמה שאלות:
1. אם אני רוצה להכין כמות יותר גדולה (יש לי ילדים טורפים) האם משהו משתנה מבחינת זמני הבישול?
2. כמה זמן בערך צריך לטגן את הבצל?
3.השעועית לשים אותה ישר מהפריזר או להפשיר קצת? אם להפשיר קצת אז איך וכמה זמן?
4. להקפיץ הכוונה להשתמש בווק?
5. אין לי ווק עם מכסה וכתבת לכסות. אפשר להכין במחבת סוטאז’ עם מכסה? או להקפיץ בהתחלה בווקר ואז לעביר לסוטאז’ עם מכסה?
תודה רבה על החזה עוף ברוטב טריאקי פשוט מושלם!!!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:13 22.06.2018)

1. מומלץ לבשל 15 דקות במקום 10 דקות.
2. 3-4 דקות.
3. אין צורך להפשיר.
4. אם יש לך ווק. אם לא, אפשר במחבת גדולה רגילה ולערבב רגיל.
5. אפשר להשתמש במכסה של סיר אחר שמתאים בגודל או להשתמש במחבת סוטאז’ ולערבב במקום להקפיץ.

זינה (10:20 21.06.2018)

כמה מנות זה יוצא? כמה שומשום, מלח, פלפל לשים? מה אמור להיות עוברי הרצועות של הגמבה?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:51 21.06.2018)

היי,
השבתי לך בתגובה קודמת.
לגבי עובי רצועות – כ1 ס”מ.

סיון (12:10 20.06.2018)

היי אפרת כמה מנות זה יוצא?
כמו כן כמה מלח וכמה פלפל וכמה שומשום לשים?
לגבי השעועית – יש לי שעועית שלמה עדינה. זה שכתוב עליה עדינה משנה משהו מבחינת ההכנה וזמני הבישול?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:50 21.06.2018)

כ-3 מנות.
קמצוץ מכל דבר ולפי הטעם.
אפשר להשתמש בשעועית עדינה באותו אופן.

אורלי (22:08 27.03.2018)

שלום אפרת, אני רוצה להכין תבשיל שעועית לפסח אבל אין רוטב סויה וטריאקי עם כשרות, אפשר להכין בלי או לחילופין יש לך מתכון אחר לשעועית ירוקה שלמה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:10 28.03.2018)

היי אורלי,
את יכולה להכין את המתכונים האלה עם שעועית ירוקה שלמה (את יכולה גם לחתוך את השעועית):
שעועית ירוקה בשום ולימון
שעועית ירוקה עם עגבניות שרי
שעועית ירוקה עם גמבה ושום
חג שמח 🙂

zahava (12:25 9.10.2017)

מה אפשר לשים במקום רוטב טריאקי?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:54 9.10.2017)

אפשר לשים כף סילאן.

מירי (14:55 20.09.2017)

יצא מעולה, תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:24 20.09.2017)

תודה מירי, שנה טובה 🙂

שרי (19:21 23.08.2017)

טעים מאד! הוספתי גם גזר מגורד

מתכונים ב-10 דקות (19:23 23.08.2017)

מצוין 🙂
תודה שרי

דינה (10:52 4.06.2017)

שלום אפרת,
תודה על המתכונים המצוינים אחד אחד!
מתכון מעולה….

מתכונים ב-10 דקות (13:50 4.06.2017)

תודה דינה 🙂
שבוע נפלא

לאה (18:30 21.05.2017)

היי תגידי יש לך במקרה מתכון לשעועית ירוקה שלמה של סנפרוסט אבל כמו תבשביל עם בשר/שוקיים אוממשהו שמשתלב עם זה?

כי אף פעם לא יצא לי להכין שעועית ובעלי ממש אוהב.

מתכונים ב-10 דקות (21:10 21.05.2017)

היי לאה,
כשאת מכינה בשר/עוף בתנור או מבושל בסיר, כחצי שעה לפני סוף הבישול תוסיפי שעועית ירוקה קפואה בכמות הרצויה (מומלץ להפשיר אותה מעט). השעועית תספוג את הטעמים ותתרכך.

רפאל (10:18 13.04.2017)

אני מכין את המתכון הזה כל השנה ולא נשאר ממנו כלום…
לא מצאתי רוטב סויה כשר לפסח במה אפשר להחליף אותו?

מתכונים ב-10 דקות (10:21 13.04.2017)

היי רפאל,
אפשר לוותר על הסויה ולשים 2 כפות רוטב טריאקי.

רפאל (10:26 13.04.2017)

תודה

דנה (16:24 2.10.2016)

היי
אפשר להוסיף שום?
תודה

מתכונים ב-10 דקות (17:40 2.10.2016)

כן דנה, אפשר.
שנה טובה 🙂

שני (14:12 29.07.2016)

הי, אין לי גמבה..במה אפשר להחליף אותה? אולי גזר?

מתכונים ב-10 דקות (16:29 29.07.2016)

כן שני, אפשר גזר.

דור (11:22 4.12.2015)

אפשר לוותר על הבצל?

מתכונים ב-10 דקות (11:27 4.12.2015)

כן, אפשר.

דור (19:17 19.11.2015)

כמה מלח פלפל לשים?

מתכונים ב-10 דקות (20:01 19.11.2015)

ממש מעט, מאחר וברוטב הסויה ובטריאקי יש כבר מלח. שים קצת עם המלחייה.

רחלי (16:51 21.09.2015)

שלום ותודה על המתכונים הטעימים… תמיד שאני מחפשת מתכון אני יודעת איפה לחפש….
יש לי שעועית חתוכה בבית, אפשר להשתמש בה למתכון?

מתכונים ב-10 דקות (17:16 21.09.2015)

כן רחלי, אפשר בהחלט.
גמר חתימה טובה 🙂

אווה (14:10 1.09.2015)

אם מכינים משעועית טרייה אפשר לבשל אותה כמה דקות במים רותחים ואז מיד להוציא מהמים הרותחים לקערה עם מים קרים עם קרח. ואז להוסיף לקראת סיום הבישול של הבצל והגמבה ולערבב שתי דקות.
השעועית יוצאת קרנצ’ית בטירוף

מתכונים ב-10 דקות (14:14 1.09.2015)

עצה מעולה! תודה אווה 🙂

קריסטינה (23:26 14.08.2015)

היי. אני אשתמש בשעועית טריה: מה הכמות ? ולפי מה שהבנתי מהתשובה הקודמת שלך, אין צורך בשינויים כלשהם בבישול?
תודה

מתכונים ב-10 דקות (08:42 15.08.2015)

היי קריסטינה,
זה יוצא בסביבות 300-400 גרם, לא חייב להיות מדויק 🙂
מבשלים באותו אופן חוץ מזה שאולי זמן הבישול יתארך מעט (בכמה דקות).
שבת שלום 🙂

אורית (16:26 17.07.2015)

מכניסים את השעועית קפואה או שמפשירים לפני??

מתכונים ב-10 דקות (17:39 17.07.2015)

לא משנה אורית.

צילה (20:18 11.06.2015)

תודה רבה!

צילה (11:49 11.06.2015)

הי, נראה טעים! במה אפשר להחליף את הטריאקי?

מתכונים ב-10 דקות (12:15 11.06.2015)

היי צילה,
אפשר להחליף בסילאן (בין חצי כף לכף, כדאי להוסיף בהדרגה ולטעום) או בדבש (לדעתי כפית תספיק).
אפשר לשים במקום גם רוטב צ’ילי מתוק אם את אוהבת.

חיים (10:15 8.12.2014)

הי , מה צריך לעשות כדי שהשעועית תצא קראנצ’ית ?

מתכונים ב-10 דקות (10:35 8.12.2014)

היי חיים,
כדי שהשעועית תצא קראנצ’ית יש צורך להשתמש בשעועית טריה ולא קפואה ולבשל באותו האופן.
יום נפלא 🙂

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.