שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 20 דקות

סוג: פרווה

מצרכים:

חצי שקית שעועית ירוקה שלמה קפואה.

בצל בינוני קצוץ.

גמבה חתוכה לרצועות ארוכות.

תיבול: כף רוטב סויה, כף רוטב טריאקי, שומשום, מלח לפי הטעם וקמצוץ פלפל שחור




אופן הכנה:

-מחממים מחבת עם 1-2 כפות שמן ומטגנים בצל עד להזהבה.

-מוסיפים רצועות גמבה ומבשלים במשך 3-5 דקות עד לריכוך חלקי.

-מוסיפים שעועית הירוקה, מתבלים ברוטב סויה, טריאקי, שומשום, מלח ופלפל שחור ומקפיצים בזהירות.

-מערבבים, מכסים ומבשלים במשך כ- 10 דקות.

הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
אפונה ברוטב עגבניותאפונה ברוטב עגבניות
נאצ’וס נאצ’וס
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
סימה (11:58 10.12.2023)

מכינה כבר פעם שלישית.
אין על המתכונים שלך קל וטעים

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:34 10.12.2023)

איזה כיף לשמוע🙂
תודה סימה

avatar
אני (20:36 23.11.2023)

היי,
האם אפשר את המתכון עם שעועית קפואה חתוכה?
והאם שעועית קפואה מבושלת לפני במפעלים ותאורטית מספיק רק להפשיר ואפשר לאכול או שלא וחייבים את הבישול?
תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:59 23.11.2023)

כן אפשר.
שעועית קפואה לא מבושלת לגמרי (להבדיל משעועית ירוקה משימורים) ורצוי לבשל אותה.

avatar
גלי (15:15 20.05.2023)

הי אפרת, בכללי אם אני רוצה להקפיץ שעועית ירוקה קפואה לא צריך לבשל אותה? אפשר ישר במחבת??

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:59 20.05.2023)

היי
נכון(:

avatar
נופר (15:04 5.08.2022)

צריך להרתיח את השעועית במים לפני?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:56 5.08.2022)

היי,
אין צורך בבישול מקדים(:

avatar
שרה (22:45 5.09.2021)

האם אפשר להקפיא?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:59 5.09.2021)

כן, אפשר(:

avatar
הודיה (13:58 11.05.2021)

מממממש מוצלח!!!!
תודה רבההה

שעועית ירוקה מוקפצת
avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:07 11.05.2021)

נראה פשוט מעולה! תודה על השיתוף הודיה❤

avatar
פייגי (17:01 5.10.2020)

היי אפרת,
המתכונים שלך מעולים!
יש אפשרות להחליף את הגמבה ברצועות קישוא אולי? לא אוהבים פה פלפל…

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:26 5.10.2020)

כן אפשר.

avatar
מרגלית (00:29 14.09.2020)

היי אפרת, אני מחפשת מתכון לשעועית ירוקה ששמים רוטב מעל או בצד לקישוט… האם המתכון הזה מתאים? ואם כן איזה רוטב? האתר מעוצב מקסים!!! ואם היה אפשר לדרג אותו מבחינת ייעול היה מקבל חמישה כוכבים ללא פקפוק! תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:18 14.09.2020)

היי מרגלית,
קודם כל תודה רבה 🙂
לגבי השעועית, את מתכוונת לרוטב עגבניות או לרוטב אחר? זה רוטב שאת רוצה להכין בנפרד ולשים מעל השעועית לפני ההגשה?

avatar
מרגלית (19:15 14.09.2020)

רוטב אחר סמיך, כן ששמים לפני ההגשה. מכירה? תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:50 14.09.2020)

סורי אני לא מכירה אבל אם זה רוטב עם טריאקי או רוטב סויה אז המתכון הזה יכול להתאים.

avatar
מרגלית (10:32 15.09.2020)

אוקי תודה

avatar
עדן (15:18 28.08.2020)

שמים בצל סגול או בצל לבן?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:50 28.08.2020)

עדיף לבן אבל אפשר גם סגול.

avatar
נעמה (20:13 2.08.2020)

אפשרי לאפות במקום טיגון?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:10 3.08.2020)

כן אפשר לאפות ב180 מעלות במשך 20-25 דקות (יש להפשיר לפני).
בנוסף לתיבול הקיים יש להוסיף 2 כפות שמן זית.

avatar
אפרת (19:26 16.01.2020)

תתחדשי על האתר!
המון הצלחה.
אוהבת מאוד את האתר שלך..

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:10 16.01.2020)

תודה אפרת! ❤️

avatar
iris bahar (12:35 26.11.2019)

עוד שאלה נוספת , האם אפשר במקום גמבה לשים גזר גמדי קפוא ? תודה רבה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:03 26.11.2019)

היי איריס,
אפשר לשים כף סילאן במקום טריאקי.
אפשר לשים גזר גמדי במקום גמבה.

avatar
iris bahar (11:22 26.11.2019)

הי אפרת ,
אם אין טריאקי מה אפשר לשים במקום? תודה ויום נעים

avatar
לאה (23:23 1.01.2019)

מתכון מדהים ומהיר הכנה תודה!
יצא מעולה עם שעועית טריה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:56 2.01.2019)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה לאה

avatar
לאה (18:42 1.01.2019)

ראיתי שכבר שאלו ויש לי תשובה אז תודה!

avatar
לאה (18:38 1.01.2019)

היי אפרת!
אם יש לי שעועית טריה מה השינוי במתכון? תודה!

avatar
יוכוש (23:56 5.12.2018)

יצא ממש טעים!!!
אפשר להקפיא?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:11 6.12.2018)

כן אפשר 🙂

avatar
מיכל (23:35 23.11.2018)

שלום לך.
הכנתי, ויצא מאד טעים.
שאלות:
1. לשקית שלמה של שעועית, את מציעה להכפיל כמויות או פעם וחצי?
2. את הרוטב הכנתי וערבבתי אחרי שסגרתי את הגז. לזה כוונתך?
3. הגשה חם או קר?
אשמח לתשובותייך

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:47 24.11.2018)

היי מיכל,
1. יש להכפיל כמויות, כולל של התיבול.
2. את התיבול מוסיפים לאחר שמוסיפים את השעועית הירוקה ואז ממשיכים לבשל כ-10 דקות.
3. מגישים חם או בטמפ’ החדר.

avatar
שרית (22:36 14.10.2018)

הי אפשר להכין את המנה יום קודם כדי להגיש בארוחה למחרת?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:07 15.10.2018)

כן.
יום נפלא 🌺

avatar
גילית (15:38 27.07.2018)

הכנתי עכשיו לליל שבת. טעיםםםםםםםםםםםםםםםםםםם!!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:48 27.07.2018)

מצוין 🙂
שבת שלום!

avatar
לב (11:20 21.06.2018)

הי אפרת, הכנתי לילדים לא מזמן את הזה עוף ברוטב טיאקי שפרסמת לאחרונה ומאז כל מה שאני שומע זה “אבא תכין עוד משהו ברוטב הזה”.
אז הנה החלטתי לנסות את המתכון הזה ויש לי כמה שאלות:
1. אם אני רוצה להכין כמות יותר גדולה (יש לי ילדים טורפים) האם משהו משתנה מבחינת זמני הבישול?
2. כמה זמן בערך צריך לטגן את הבצל?
3.השעועית לשים אותה ישר מהפריזר או להפשיר קצת? אם להפשיר קצת אז איך וכמה זמן?
4. להקפיץ הכוונה להשתמש בווק?
5. אין לי ווק עם מכסה וכתבת לכסות. אפשר להכין במחבת סוטאז’ עם מכסה? או להקפיץ בהתחלה בווקר ואז לעביר לסוטאז’ עם מכסה?
תודה רבה על החזה עוף ברוטב טריאקי פשוט מושלם!!!!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:13 22.06.2018)

1. מומלץ לבשל 15 דקות במקום 10 דקות.
2. 3-4 דקות.
3. אין צורך להפשיר.
4. אם יש לך ווק. אם לא, אפשר במחבת גדולה רגילה ולערבב רגיל.
5. אפשר להשתמש במכסה של סיר אחר שמתאים בגודל או להשתמש במחבת סוטאז’ ולערבב במקום להקפיץ.

avatar
זינה (10:20 21.06.2018)

כמה מנות זה יוצא? כמה שומשום, מלח, פלפל לשים? מה אמור להיות עוברי הרצועות של הגמבה?
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:51 21.06.2018)

היי,
השבתי לך בתגובה קודמת.
לגבי עובי רצועות – כ1 ס”מ.

avatar
סיון (12:10 20.06.2018)

היי אפרת כמה מנות זה יוצא?
כמו כן כמה מלח וכמה פלפל וכמה שומשום לשים?
לגבי השעועית – יש לי שעועית שלמה עדינה. זה שכתוב עליה עדינה משנה משהו מבחינת ההכנה וזמני הבישול?
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:50 21.06.2018)

כ-3 מנות.
קמצוץ מכל דבר ולפי הטעם.
אפשר להשתמש בשעועית עדינה באותו אופן.

avatar
אורלי (22:08 27.03.2018)

שלום אפרת, אני רוצה להכין תבשיל שעועית לפסח אבל אין רוטב סויה וטריאקי עם כשרות, אפשר להכין בלי או לחילופין יש לך מתכון אחר לשעועית ירוקה שלמה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:10 28.03.2018)

היי אורלי,
את יכולה להכין את המתכונים האלה עם שעועית ירוקה שלמה (את יכולה גם לחתוך את השעועית):
שעועית ירוקה בשום ולימון
שעועית ירוקה עם עגבניות שרי
שעועית ירוקה עם גמבה ושום
חג שמח 🙂

avatar
zahava (12:25 9.10.2017)

מה אפשר לשים במקום רוטב טריאקי?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:54 9.10.2017)

אפשר לשים כף סילאן.

avatar
מירי (14:55 20.09.2017)

יצא מעולה, תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:24 20.09.2017)

תודה מירי, שנה טובה 🙂

avatar
שרי (19:21 23.08.2017)

טעים מאד! הוספתי גם גזר מגורד

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:23 23.08.2017)

מצוין 🙂
תודה שרי

avatar
דינה (10:52 4.06.2017)

שלום אפרת,
תודה על המתכונים המצוינים אחד אחד!
מתכון מעולה….

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:50 4.06.2017)

תודה דינה 🙂
שבוע נפלא

avatar
לאה (18:30 21.05.2017)

היי תגידי יש לך במקרה מתכון לשעועית ירוקה שלמה של סנפרוסט אבל כמו תבשביל עם בשר/שוקיים אוממשהו שמשתלב עם זה?

כי אף פעם לא יצא לי להכין שעועית ובעלי ממש אוהב.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:10 21.05.2017)

היי לאה,
כשאת מכינה בשר/עוף בתנור או מבושל בסיר, כחצי שעה לפני סוף הבישול תוסיפי שעועית ירוקה קפואה בכמות הרצויה (מומלץ להפשיר אותה מעט). השעועית תספוג את הטעמים ותתרכך.

avatar
רפאל (10:18 13.04.2017)

אני מכין את המתכון הזה כל השנה ולא נשאר ממנו כלום…
לא מצאתי רוטב סויה כשר לפסח במה אפשר להחליף אותו?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:21 13.04.2017)

היי רפאל,
אפשר לוותר על הסויה ולשים 2 כפות רוטב טריאקי.

avatar
רפאל (10:26 13.04.2017)

תודה

avatar
דנה (16:24 2.10.2016)

היי
אפשר להוסיף שום?
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:40 2.10.2016)

כן דנה, אפשר.
שנה טובה 🙂

avatar
שני (14:12 29.07.2016)

הי, אין לי גמבה..במה אפשר להחליף אותה? אולי גזר?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:29 29.07.2016)

כן שני, אפשר גזר.

avatar
דור (11:22 4.12.2015)

אפשר לוותר על הבצל?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:27 4.12.2015)

כן, אפשר.

avatar
דור (19:17 19.11.2015)

כמה מלח פלפל לשים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:01 19.11.2015)

ממש מעט, מאחר וברוטב הסויה ובטריאקי יש כבר מלח. שים קצת עם המלחייה.

avatar
רחלי (16:51 21.09.2015)

שלום ותודה על המתכונים הטעימים… תמיד שאני מחפשת מתכון אני יודעת איפה לחפש….
יש לי שעועית חתוכה בבית, אפשר להשתמש בה למתכון?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:16 21.09.2015)

כן רחלי, אפשר בהחלט.
גמר חתימה טובה 🙂

avatar
אווה (14:10 1.09.2015)

אם מכינים משעועית טרייה אפשר לבשל אותה כמה דקות במים רותחים ואז מיד להוציא מהמים הרותחים לקערה עם מים קרים עם קרח. ואז להוסיף לקראת סיום הבישול של הבצל והגמבה ולערבב שתי דקות.
השעועית יוצאת קרנצ’ית בטירוף

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:14 1.09.2015)

עצה מעולה! תודה אווה 🙂

avatar
קריסטינה (23:26 14.08.2015)

היי. אני אשתמש בשעועית טריה: מה הכמות ? ולפי מה שהבנתי מהתשובה הקודמת שלך, אין צורך בשינויים כלשהם בבישול?
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:42 15.08.2015)

היי קריסטינה,
זה יוצא בסביבות 300-400 גרם, לא חייב להיות מדויק 🙂
מבשלים באותו אופן חוץ מזה שאולי זמן הבישול יתארך מעט (בכמה דקות).
שבת שלום 🙂

avatar
אורית (16:26 17.07.2015)

מכניסים את השעועית קפואה או שמפשירים לפני??

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:39 17.07.2015)

לא משנה אורית.

avatar
צילה (20:18 11.06.2015)

תודה רבה!

avatar
צילה (11:49 11.06.2015)

הי, נראה טעים! במה אפשר להחליף את הטריאקי?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:15 11.06.2015)

היי צילה,
אפשר להחליף בסילאן (בין חצי כף לכף, כדאי להוסיף בהדרגה ולטעום) או בדבש (לדעתי כפית תספיק).
אפשר לשים במקום גם רוטב צ’ילי מתוק אם את אוהבת.

avatar
חיים (10:15 8.12.2014)

הי , מה צריך לעשות כדי שהשעועית תצא קראנצ’ית ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:35 8.12.2014)

היי חיים,
כדי שהשעועית תצא קראנצ’ית יש צורך להשתמש בשעועית טריה ולא קפואה ולבשל באותו האופן.
יום נפלא 🙂

לקריאת כל התגובות