זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 20 דקות
סוג: פרווה
מצרכים:
חצי שקית שעועית ירוקה שלמה קפואה.
בצל בינוני קצוץ.
גמבה חתוכה לרצועות ארוכות.
תיבול: כף רוטב סויה, כף רוטב טריאקי, שומשום, מלח לפי הטעם וקמצוץ פלפל שחור
אופן הכנה:
-מחממים מחבת עם 1-2 כפות שמן ומטגנים בצל עד להזהבה.
-מוסיפים רצועות גמבה ומבשלים במשך 3-5 דקות עד לריכוך חלקי.
-מוסיפים שעועית הירוקה, מתבלים ברוטב סויה, טריאקי, שומשום, מלח ופלפל שחור ומקפיצים בזהירות.
-מערבבים, מכסים ומבשלים במשך כ- 10 דקות.
הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל
ראו גם
מכינה כבר פעם שלישית.
אין על המתכונים שלך קל וטעים
איזה כיף לשמוע🙂
תודה סימה
היי,
האם אפשר את המתכון עם שעועית קפואה חתוכה?
והאם שעועית קפואה מבושלת לפני במפעלים ותאורטית מספיק רק להפשיר ואפשר לאכול או שלא וחייבים את הבישול?
תודה
כן אפשר.
שעועית קפואה לא מבושלת לגמרי (להבדיל משעועית ירוקה משימורים) ורצוי לבשל אותה.
הי אפרת, בכללי אם אני רוצה להקפיץ שעועית ירוקה קפואה לא צריך לבשל אותה? אפשר ישר במחבת??
היי
נכון(:
צריך להרתיח את השעועית במים לפני?
היי,
אין צורך בבישול מקדים(:
האם אפשר להקפיא?
כן, אפשר(:
מממממש מוצלח!!!!
תודה רבההה
נראה פשוט מעולה! תודה על השיתוף הודיה❤
היי אפרת,
המתכונים שלך מעולים!
יש אפשרות להחליף את הגמבה ברצועות קישוא אולי? לא אוהבים פה פלפל…
כן אפשר.
היי אפרת, אני מחפשת מתכון לשעועית ירוקה ששמים רוטב מעל או בצד לקישוט… האם המתכון הזה מתאים? ואם כן איזה רוטב? האתר מעוצב מקסים!!! ואם היה אפשר לדרג אותו מבחינת ייעול היה מקבל חמישה כוכבים ללא פקפוק! תודה
היי מרגלית,
קודם כל תודה רבה 🙂
לגבי השעועית, את מתכוונת לרוטב עגבניות או לרוטב אחר? זה רוטב שאת רוצה להכין בנפרד ולשים מעל השעועית לפני ההגשה?
רוטב אחר סמיך, כן ששמים לפני ההגשה. מכירה? תודה
סורי אני לא מכירה אבל אם זה רוטב עם טריאקי או רוטב סויה אז המתכון הזה יכול להתאים.
אוקי תודה
שמים בצל סגול או בצל לבן?
עדיף לבן אבל אפשר גם סגול.
אפשרי לאפות במקום טיגון?
כן אפשר לאפות ב180 מעלות במשך 20-25 דקות (יש להפשיר לפני).
בנוסף לתיבול הקיים יש להוסיף 2 כפות שמן זית.
תתחדשי על האתר!
המון הצלחה.
אוהבת מאוד את האתר שלך..
תודה אפרת! ❤️
עוד שאלה נוספת , האם אפשר במקום גמבה לשים גזר גמדי קפוא ? תודה רבה
היי איריס,
אפשר לשים כף סילאן במקום טריאקי.
אפשר לשים גזר גמדי במקום גמבה.
הי אפרת ,
אם אין טריאקי מה אפשר לשים במקום? תודה ויום נעים
מתכון מדהים ומהיר הכנה תודה!
יצא מעולה עם שעועית טריה
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה לאה
ראיתי שכבר שאלו ויש לי תשובה אז תודה!
היי אפרת!
אם יש לי שעועית טריה מה השינוי במתכון? תודה!
יצא ממש טעים!!!
אפשר להקפיא?
כן אפשר 🙂
שלום לך.
הכנתי, ויצא מאד טעים.
שאלות:
1. לשקית שלמה של שעועית, את מציעה להכפיל כמויות או פעם וחצי?
2. את הרוטב הכנתי וערבבתי אחרי שסגרתי את הגז. לזה כוונתך?
3. הגשה חם או קר?
אשמח לתשובותייך
היי מיכל,
1. יש להכפיל כמויות, כולל של התיבול.
2. את התיבול מוסיפים לאחר שמוסיפים את השעועית הירוקה ואז ממשיכים לבשל כ-10 דקות.
3. מגישים חם או בטמפ’ החדר.
הי אפשר להכין את המנה יום קודם כדי להגיש בארוחה למחרת?
כן.
יום נפלא 🌺
הכנתי עכשיו לליל שבת. טעיםםםםםםםםםםםםםםםםםםם!!!
מצוין 🙂
שבת שלום!
הי אפרת, הכנתי לילדים לא מזמן את הזה עוף ברוטב טיאקי שפרסמת לאחרונה ומאז כל מה שאני שומע זה “אבא תכין עוד משהו ברוטב הזה”.
אז הנה החלטתי לנסות את המתכון הזה ויש לי כמה שאלות:
1. אם אני רוצה להכין כמות יותר גדולה (יש לי ילדים טורפים) האם משהו משתנה מבחינת זמני הבישול?
2. כמה זמן בערך צריך לטגן את הבצל?
3.השעועית לשים אותה ישר מהפריזר או להפשיר קצת? אם להפשיר קצת אז איך וכמה זמן?
4. להקפיץ הכוונה להשתמש בווק?
5. אין לי ווק עם מכסה וכתבת לכסות. אפשר להכין במחבת סוטאז’ עם מכסה? או להקפיץ בהתחלה בווקר ואז לעביר לסוטאז’ עם מכסה?
תודה רבה על החזה עוף ברוטב טריאקי פשוט מושלם!!!!!
1. מומלץ לבשל 15 דקות במקום 10 דקות.
2. 3-4 דקות.
3. אין צורך להפשיר.
4. אם יש לך ווק. אם לא, אפשר במחבת גדולה רגילה ולערבב רגיל.
5. אפשר להשתמש במכסה של סיר אחר שמתאים בגודל או להשתמש במחבת סוטאז’ ולערבב במקום להקפיץ.
כמה מנות זה יוצא? כמה שומשום, מלח, פלפל לשים? מה אמור להיות עוברי הרצועות של הגמבה?
תודה
היי,
השבתי לך בתגובה קודמת.
לגבי עובי רצועות – כ1 ס”מ.
היי אפרת כמה מנות זה יוצא?
כמו כן כמה מלח וכמה פלפל וכמה שומשום לשים?
לגבי השעועית – יש לי שעועית שלמה עדינה. זה שכתוב עליה עדינה משנה משהו מבחינת ההכנה וזמני הבישול?
תודה
כ-3 מנות.
קמצוץ מכל דבר ולפי הטעם.
אפשר להשתמש בשעועית עדינה באותו אופן.
שלום אפרת, אני רוצה להכין תבשיל שעועית לפסח אבל אין רוטב סויה וטריאקי עם כשרות, אפשר להכין בלי או לחילופין יש לך מתכון אחר לשעועית ירוקה שלמה?
היי אורלי,
את יכולה להכין את המתכונים האלה עם שעועית ירוקה שלמה (את יכולה גם לחתוך את השעועית):
שעועית ירוקה בשום ולימון
שעועית ירוקה עם עגבניות שרי
שעועית ירוקה עם גמבה ושום
חג שמח 🙂
מה אפשר לשים במקום רוטב טריאקי?
אפשר לשים כף סילאן.
יצא מעולה, תודה
תודה מירי, שנה טובה 🙂
טעים מאד! הוספתי גם גזר מגורד
מצוין 🙂
תודה שרי
שלום אפרת,
תודה על המתכונים המצוינים אחד אחד!
מתכון מעולה….
תודה דינה 🙂
שבוע נפלא
היי תגידי יש לך במקרה מתכון לשעועית ירוקה שלמה של סנפרוסט אבל כמו תבשביל עם בשר/שוקיים אוממשהו שמשתלב עם זה?
כי אף פעם לא יצא לי להכין שעועית ובעלי ממש אוהב.
היי לאה,
כשאת מכינה בשר/עוף בתנור או מבושל בסיר, כחצי שעה לפני סוף הבישול תוסיפי שעועית ירוקה קפואה בכמות הרצויה (מומלץ להפשיר אותה מעט). השעועית תספוג את הטעמים ותתרכך.
אני מכין את המתכון הזה כל השנה ולא נשאר ממנו כלום…
לא מצאתי רוטב סויה כשר לפסח במה אפשר להחליף אותו?
היי רפאל,
אפשר לוותר על הסויה ולשים 2 כפות רוטב טריאקי.
תודה
היי
אפשר להוסיף שום?
תודה
כן דנה, אפשר.
שנה טובה 🙂
הי, אין לי גמבה..במה אפשר להחליף אותה? אולי גזר?
כן שני, אפשר גזר.
אפשר לוותר על הבצל?
כן, אפשר.
כמה מלח פלפל לשים?
ממש מעט, מאחר וברוטב הסויה ובטריאקי יש כבר מלח. שים קצת עם המלחייה.
שלום ותודה על המתכונים הטעימים… תמיד שאני מחפשת מתכון אני יודעת איפה לחפש….
יש לי שעועית חתוכה בבית, אפשר להשתמש בה למתכון?
כן רחלי, אפשר בהחלט.
גמר חתימה טובה 🙂
אם מכינים משעועית טרייה אפשר לבשל אותה כמה דקות במים רותחים ואז מיד להוציא מהמים הרותחים לקערה עם מים קרים עם קרח. ואז להוסיף לקראת סיום הבישול של הבצל והגמבה ולערבב שתי דקות.
השעועית יוצאת קרנצ’ית בטירוף
עצה מעולה! תודה אווה 🙂
היי. אני אשתמש בשעועית טריה: מה הכמות ? ולפי מה שהבנתי מהתשובה הקודמת שלך, אין צורך בשינויים כלשהם בבישול?
תודה
היי קריסטינה,
זה יוצא בסביבות 300-400 גרם, לא חייב להיות מדויק 🙂
מבשלים באותו אופן חוץ מזה שאולי זמן הבישול יתארך מעט (בכמה דקות).
שבת שלום 🙂
מכניסים את השעועית קפואה או שמפשירים לפני??
לא משנה אורית.
תודה רבה!
הי, נראה טעים! במה אפשר להחליף את הטריאקי?
היי צילה,
אפשר להחליף בסילאן (בין חצי כף לכף, כדאי להוסיף בהדרגה ולטעום) או בדבש (לדעתי כפית תספיק).
אפשר לשים במקום גם רוטב צ’ילי מתוק אם את אוהבת.
הי , מה צריך לעשות כדי שהשעועית תצא קראנצ’ית ?
היי חיים,
כדי שהשעועית תצא קראנצ’ית יש צורך להשתמש בשעועית טריה ולא קפואה ולבשל באותו האופן.
יום נפלא 🙂