שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 20 דקות

מס’ מנות: 3 מנות

סוג: פרווה

מצרכים:

חצי בצל בינוני קצוץ

בטטה קטנה קלופה חתוכה לקוביות קטנטנות

2 שיני שום קצוצות

400 גרם שעועית ירוקה משקית קפואה

תיבול: כף סילאן, חצי כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור

כפית שומשום (לא חובה)




אופן הכנה:

-מחממים מחבת רחבה עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.

-מוסיפים את קוביות הבטטה, ממליחים מעט ומבשלים עם מכסה במשך כ-5 דקות (אש בינונית).

-מוסיפים שום קצוץ ושעועית ירוקה ומבשלים עם מכסה במשך כ-10 דקות, עד לריכוך (יש לערבב מידי פעם).

הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל

-מתבלים בסילאן, מלח ופלפל שחור ומערבבים. מוסיפים כפית שומשום, מערבבים מעט ומסירים מהאש.

*מומלץ להשתמש במחבת עם ציפוי שאינו נדבק.

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
תבשיל אורז, עוף ואפונהתבשיל אורז, עוף ואפונה
פנקייק במילוי ריבה פנקייק במילוי ריבה
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
ז׳ניה (19:25 16.08.2024)

האם אפשר להשתמש בשועית טרייה? איך להכין במקרה כזה? לבשל אותה קודם?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:41 17.08.2024)

כדאי לחתוך אותה ואפשר להוסיף אותה כבר כשמוסיפים את הבטטה.

avatar
אורנה (19:24 30.03.2023)

כמה פשוט ככה טעים 😃
הכפלתי כמויות וכולנו ליקקנו את האצבעות ולא נשאר כלוםםם
קל להכנה וטעיםםם
תודה אפרת 💯

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:35 30.03.2023)

שמחה שיצא מוצלח!
תודה על השיתוף😊

avatar
הילי קשרי (20:33 4.02.2023)

זו כבר פעם שניה שאני מכינה את המתכון וזה נגמר מהר מדי (למרות שאני מכפילה כמויות😅)
מה שיפה זה שאפשר לאכול את זה גם כתוספת חמה וגם כסלט קר וזה מעדן!
(הרשתי לעצמי להוסיף אגוזים קצוצים)
תודה רבה❤️

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:48 4.02.2023)

איזה כיף לשמוע(:
תודה שחזרת לשתף❤

avatar
ר. (15:50 28.09.2022)

אני רוצה להשתמש במתכון כתוספת למנה עיקרית אבל קלילה. יש לך רעיון למה זה יכול להתאים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:56 28.09.2022)

את יכולה להגיש עם זה מנה בשרית כמו קציצות עוף, שניצל, פרגיות וכו’.
את גם יכולה להגיש עם דג מטוגן או אפוי/מבושל.
ואם את רוצה ארוחה צמחונית- אפשר להגיש עם כל תוספת כמו אורז, בורגול, אטריות…

avatar
תיקה חדד (13:33 28.07.2022)

אתר יעיל ומקסים,רק חבל שיש כל כך הרבה פרסומות וחלונות קופצים ממש מייאש וחבל!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:03 28.07.2022)

היי,
שמחה שאת נהנית מהאתר(:
הפרסומות נחוצות לצורך המשך קיום של האתר בצורה חינמית לגולשים…
גם לי זה מפריע ואני מנסה לצמצם בפרסומות כמה שניתן, אך זה לא תלוי רק בי🙂

avatar
דניאל (11:04 28.06.2022)

היי אפרת, אם יש לי שעועית שהיא כבר מופשרת, ניתן להשתמש בה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:52 28.06.2022)

היי דניאל,
אין בעיה להשתמש בשעועית ירוקה קפואה שהפשרת.

avatar
רותי (13:14 1.05.2022)

הי אפרת,
בטיגון של הבטטה עם הבצל במכסה סגור הבצל נשרף לי.. מה יכולה להיות הסיבה? היתה אש בינונית נמוכה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:58 1.05.2022)

היי,
זה יכול לקרות אם מטגנים למשך ארוך מהדרוש וכן אם לא מערבבים את הבצל.

avatar
ariel (09:13 6.01.2022)

יצא נהדר, תודה רבה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:01 6.01.2022)

איזה כיף שיצא מוצלח! תודה שחזרת לשתף🌺

avatar
שירה (08:54 23.12.2021)

שלום,
האם צריך להפשיר את השעועית או להשתמש ישר מההקפאה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:59 23.12.2021)

היי,
אין צורך להפשיר.

avatar
מירי (13:48 28.10.2021)

ניתן לטגן בצל סגול?
זה ישנה בטעם?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:51 28.10.2021)

כן, אפשר. הטעם ישתנה מעט בהתאם…

avatar
יפעת (17:55 10.09.2021)

היי, האם אפשר להוסיף צילי מתוק? או לשים במקום הסילאן?

avatar
יפעת (18:00 10.09.2021)

האם אפשר להוסיף פיטריות? אודה על התשובה המהירה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:29 10.09.2021)

אפשר להוסיף גם פטריות(:

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:28 10.09.2021)

אפשר להוסיף כפית צ’ילי מתוק.

avatar
יפעת (22:11 11.09.2021)

היי, יצא נהדר, תודה רבה🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:43 11.09.2021)

איזה כיף😊

avatar
גיטי (14:47 31.08.2021)

הכנתי שוב ויצא לדעתי נהדר. הילדות שלי פחות אהבו כנראה בגלל שהיה חסר סילאן.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:08 31.08.2021)

שמחה שאהבתן! בפעם הבאה כדאי כנראה להגדיל את כמות הסילאן(:

avatar
שרית (10:38 30.08.2021)

היי אפרת, אפשר להוסיף לתבשיל חזה עוף? או עדיף לטגן בצד? אם עדיף לטגן, על איזו מרינדה את ממליצה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:59 30.08.2021)

היי שרית,
אפשר לטגן בנפרד ואפשר גם באותו תבשיל- לטגן לאחר טיגון הבצל ולפני הוספת הבטטה. אין צורך להשרות במרינדה, אלא להוסיף לתיבול כף סילאן, כף רוטב סויה, מלח ופלפל לפי הטעם.

avatar
חיה (16:51 12.08.2021)

האם ניתן להקפיא?
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:35 12.08.2021)

היי חיה,
אפשר להקפיא(:

avatar
אסתר (17:17 19.11.2023)

ואיך מפשירים?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:35 19.11.2023)

מוציאים החוצה לשיש.

avatar
קרן (13:55 26.05.2021)

יצא מעדן, תודה! לא היה לי סילאן אז החלפתי אותו במעט רוטב צ’ילי מתוק. הוספתי גם פולי סויה עם מעט מלח 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:24 26.05.2021)

שדרוג מעולה! שמחה שאהבת❤

avatar
אילה (22:10 18.03.2021)

הכנסתי את המרכיבים לתנור יחד והבטטה לא מתבשלת לי מה עושים ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (00:06 19.03.2021)

היי אילה,
בגלל שאת לא מבשלת אלא אופה צריך יותר זמן ויתכן שגם קצת יותר נוזלים כמו שמן /סויה. על איזה חום וכמה זמן אפית? ואיך תיבלת?

avatar
ללי (09:11 28.02.2021)

יצא מעולה, טעים ביותר וקל להכנה תודה רבה !

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:30 28.02.2021)

היי ללי,
שמחה לשמוע!😊

avatar
יעל (13:16 29.01.2021)

הכנתי שבת אחת ומאז בעלי מבקש שאני יכין כול שבת תודה רבה על המתכונים המושלמים שלך

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:00 29.01.2021)

שמחה לשמוע 🙂
תודה יעל ושבת שלום!

avatar
שפרה (12:39 24.01.2021)

יצאה מושללם!!!
תודה על כל המתכונים כל מה שאני מכינה זה מהאתר
הכל טעים ומזין.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:47 24.01.2021)

שמחה שאהבת.
שבוע טוב

avatar
פנינה (15:20 13.01.2021)

יצא מעולה וטעים מאוד!!
ממש נחטף לא נשאר כלום.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:55 13.01.2021)

תודה פנינה 🙂
שמחה לקרוא שיצא מוצלח 🌸

avatar
גבריאלה (14:50 31.12.2020)

יצא אליפות. כל כך בריא וטעים. אפשר גם להוסיף אגוזים ושמיר. תודה רבה. זה הולך לככב אצלי

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:47 31.12.2020)

שמחה לקרוא שאהבת גבריאלה ותודה על הטיפ❗❤️

avatar
גילה (09:32 18.12.2020)

וואווווווו !!!!!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:57 18.12.2020)

שמחה שאהבת ❤️

avatar
אדוה (20:32 9.12.2020)

מתכון מוצלח, טעים מאוד👌🏼

avatar
מתכונים ב-10 דקות (00:37 10.12.2020)

תודה אדוה 🌸

avatar
Nofar k (13:33 5.10.2020)

מתכון נהדר, אהבתי

שעועית ירוקה עם בטטה
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:44 5.10.2020)

ואו נראה מעולה!
תודה נופר 🙂

avatar
גל בוסקו (11:05 22.09.2020)

היי אפרת,
תודה רבה על מתכון מצויין.
השתמשתי בלוביה ירוקה (במקום בשעועית) כסימן לראש השנה (הגעתי דרך סימני ראש השנה שהעלאת),
יצא אחלה טעים, נראה כמו “אוכל מוכן” במובן הטוב של הביטוי 🙂

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:58 22.09.2020)

תודה לך שחזרת לעדכן 🙂

avatar
הילה צולפייב (21:38 24.08.2020)

יצא מדהים תודה רבה לך על המתכון❤

שעועית ירוקה עם בטטה
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:58 25.08.2020)

נראה מעולה 🙂
תודה הילה

avatar
אפרת (14:43 21.06.2020)

היי אפרת,
קודם כל, חוויה קולינרית כל פעם שאני כאן באתר (ואני כאן הרבה😊), תודה!
רציתי לשאול, אני מכינה כמות גדולה (20 מנות בערך…) ואין לי מספיק שעועית, האם מתאים להוסיף לזה אפונה וגזר? (משקית קפואה)
ואם זה לא מתאים, מה כן אפשר להוסיף?
בתודה מראש,
אפרת

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:38 21.06.2020)

כן, אפשר להוסיף אפונה וגזר 🙂

avatar
לימור (14:28 19.06.2020)

הי אפרת,
לא צריך לבשל את השעועית לפני כ- 2 דקות? או שהבישול נעשה כבר במחבת?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:01 19.06.2020)

הבישול נעשה במחבת.

avatar
סמדר (21:56 7.06.2020)

מושלם וטעים והכי חשוב בכלום זמןן

שעועית ירוקה עם בטטה
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:05 7.06.2020)

נראה מעולה!
תודה על השיתוף 🙂

avatar
נעמה (20:14 31.05.2020)

אפשר להשתמש בשעועית ירוקה טריה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:19 31.05.2020)

כן. מומלץ לחלוט (לבשל) אותה 5 דקות במים רותחים ולסנן. אח”כ אפשר להכין לפי המתכון.

avatar
נעמה (18:54 1.06.2020)

תודה רבה. יצא טעים רק שחתכתי את הבטטה קטן מידי והיא קצת נמעכה לי מידי בערבוב.
ותודה על אתר מדהים שעוזר לי הרבה. מתגעגעת עדין לאופציה של להדפיס מהנייד כמו שזה אפשר לי באתר הישן אבל עדין ממשיכה להעזר בך. ממש תודה והמהירות שאת עונה מדהימה.

שעועית ירוקה עם בטטה
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:49 1.06.2020)

היי נעמה,
שמחה שיצא טעים 🙂
לגבי ההדפסה בנייד, טוב שהזכרת לי. זה משהו שבזמנו בדקתי ולא קיבלתי לגביו תשובה. אבדוק מה קורה עם זה.

avatar
גלית (03:26 7.05.2020)

בס\”ד
הכנתי ויצא טעים ויפה גם לעין תודה רבה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:34 7.05.2020)

שמחה לשמוע 🙂
תודה גלית

avatar
גיל (12:17 1.05.2020)

האם המתכון מתאים גם לשעועית צהובה?
תודה על האתר המדהים שלך לא מפסיקה לקחת מתכונים!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:50 1.05.2020)

נראה לי שכן.

avatar
מיכל (23:42 16.04.2020)

האם אפשר להוסיף מים? כי לא אוכלת מטוגן
כמה ימים זה נשמר טרי?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:40 17.04.2020)

כן אפשר.
3-4 ימים.

avatar
בתאל (19:28 16.04.2020)

את אלופה!! האתר שלך מקסים.
משתדלת לחזור ולהגיב אך לא תמיד יוצא.
את המתכון הזה ספציפית אימצנו(;

שעועית ירוקה עם בטטה
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:40 16.04.2020)

תודה בתאל, נראה מעולה! 🙂

avatar
עינת (13:22 12.04.2020)

היי אפרת
רוצה להכין את המתכון
אבל מניסיון ישרף לי בלי מים בכלל , את הבצל מאדה בקצת מים במקום שמן

אז מהי כמות המים שכדאי להוסיף כדי שלא ישרף ועדיין המרקם יהיה טוב ?

תודה .

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:01 12.04.2020)

כחצי כוס.

avatar
אסתי (09:22 4.03.2020)

יש לך מתכון לשעועית ירוקה קריספית כזו כמו באיקאה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:01 4.03.2020)

לא, אבל לדעתי מכינים את זה עם שעועית ירוקה טריה ולא קפואה.

avatar
דני (00:52 16.02.2020)

קל, מהיר וטעים

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:51 16.02.2020)

תודה דני 🙂

avatar
אדר (20:09 27.01.2020)

השעועית לא מתבשלת ויש לה טעם לואי צריך לבשל את השעועית קודם

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:17 28.01.2020)

השתמשת בשעועית משקית קפואה? אין צורך לבשל קודם.
אם יש לה טעם לוואי אולי היא עמדה יותר מידי זמן במקפיא.

avatar
עדי (16:44 23.01.2020)

אין לי סילאן, ניתן להשתמש בדבש במקום?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:52 23.01.2020)

אפשר לשים כפית מלאה דבש.

avatar
מיכל (18:20 14.01.2020)

אין לי סילאן מה אפשר במקום?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:24 14.01.2020)

אפשר לשים כפית מלאה דבש או סירופ מייפל.

avatar
יפעת (05:59 12.01.2020)

הכנתי ואהבתי, לא היתה ברשותי בטטה אז השתמשתי בתפוח אדמה ושעועית ירוקה, הכנתי בדיוק את המתכון כפי שאפרת הציעה – יצא ממש טעים !! תודה אפרת

שעועית ירוקה עם בטטה
avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:20 12.01.2020)

תודה יפעת 🙂
שבוע נפלא!

avatar
טובה (14:24 18.12.2019)

טעים מאוד!
אמנם דורש ערנות כדי שלא ישרף וצריך לערבב מידי פעם ולהיות עם יד על הדופק אבל שוה לגמרי!
יחד עם הבטטה אידיתי גם גזר שחתכתי לגפרורים דקים וקצרים (אני אוהבת לחתוך ירקות דק וקטן קטן).
אני לא מאמינה שגם ילדתי בת השנה שכ”כ בררנית נהנית מהירקות הכתומים ומתחננת לעוד!!
תודה!
מהיום נכין כל שבוע!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:28 18.12.2019)

שמחה שיצא טעים ושגם הקטנה אהבה 🙂
תודה שחזרת לעדכן!

avatar
טובה (22:30 14.12.2019)

נראה מעולה!
בדיוק חיפשתי שבוע שעבר כזה מתכון אבל לא מצאתי… אבל עכשיו המתכון כבר הספיק להולד!
תודה!
אני רוצה להכין אבל לא כל כך מבינה מה המילה “מבשלים” מבטאת…
בהתחלה מטגנים ופתאום מבשלים? לא כתוב שמוסיפים מים?!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:20 15.12.2019)

היי טובה,
ברגע שמכסים את המחבת זה כבר הופך לבישול כי הירקות מפרישים נוזלים.

avatar
דבי (00:57 13.12.2019)

לילה טוב!

יצא מאד מאד טעים!

מקווה שיישאר מספיק לשבת.

שמתי מעט מאד סילאן ויצא מאד טוב.

(עשיתי עם שעועית חתוכה) לדעתי השומשום מאד חשוב למראה! זה מעצב את זה ונותן חדות או משהו.

תודה רבה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (07:54 13.12.2019)

תודה דבי 🌺
שבת שלום

avatar
יולי (11:09 12.12.2019)

כמה שאלות:

אחרי הוספת השום והשעועית להמשיך לבשל על אש בינונית או להגביר את האש בחזרה?

אחרי התיבול הסופי של של כל התבלינים והשומשום כמה זמן בערך לערבב לפני שמסירה מהאש?

אפשר להגיש ישר כשזה מוכן?

מבחינת השעועית יש 3 סוגים:
שעועית שלמה מוקפאת
שעועית עדינה שלמה קפואה
שעועית ירוקה חתוכה
מה עדיף לקנות?

אם רוצה להכין את זה כתוספת למשהו, עם איזו מנה עיקרית אפשר להגיש את זה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:21 12.12.2019)

אש בינונית.
כ-2 דקות.
אפשר.
שעועית שלמה קפואה או עדינה.
זה הולך עם כל מנה בשרית או עם אורז.

avatar
הילה (10:15 12.12.2019)

היי אפרת,
1. קוביות בטטה- מה הגודל שלהן צריך להיות בערך? לאיזה גודל לחתוך
2. שתי שיני שום קצוצות – רוצה להחליף בשום כתוש קנוי מהמקרר. אפשר? כמה כפיות לשים?
3.מלח – כתבת להמליח קצת אחרי הוספת הבטטה, כמה זה קצת? ממש לא מבינה בענייני מלח
תודה מראש

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:18 12.12.2019)

1. ס”מ וחצי
2. כפית.
3. קמצוץ עם האצבעות.

avatar
לימור (03:38 12.12.2019)

שלום!

אני רוצה להכין את המנה הזאת בשישי בבוקר ולהגיד אותה בשישי בערב. איפה לשמור אותה? איך מומלץ לחמם?

כתבת שזה לשלוש מנות ואני רוצה להכפיל את זה פי 1.5 (ל4.5 מנות) איך עושים את זה? פשוט מכפילים את כל הרכיבים פי 1.5? מה קורה מבחינת זמן בישול?

כתב להשתמש בבטטה קטנה – האם בטטה משקית של בייבי בטטה מתאימה מבחינת הגודל? לא קטנה מידי ולא גדולה מידי?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:58 12.12.2019)

אם את מכינה באותו יום אז אפשר לשמור על השיש מכוסה.
כן, תכפילי הכל ב1.5. זמן בישול אינו משתנה.
כן, בטטה משקית בייבי זה טוב.

לקריאת כל התגובות