שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 20 דקות

מס’ מנות: 3 מנות

סוג: פרווה

מצרכים:

חצי בצל בינוני קצוץ

בטטה קטנה קלופה חתוכה לקוביות קטנטנות

2 שיני שום קצוצות

400 גרם שעועית ירוקה משקית קפואה

תיבול: כף סילאן, חצי כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור

כפית שומשום (לא חובה)

אופן הכנה:

-מחממים מחבת רחבה עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.

-מוסיפים את קוביות הבטטה, ממליחים מעט ומבשלים עם מכסה במשך כ-5 דקות (אש בינונית).

-מוסיפים שום קצוץ ושעועית ירוקה ומבשלים עם מכסה במשך כ-10 דקות, עד לריכוך (יש לערבב מידי פעם).

הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל

-מתבלים בסילאן, מלח ופלפל שחור ומערבבים. מוסיפים כפית שומשום, מערבבים מעט ומסירים מהאש.

*מומלץ להשתמש במחבת עם ציפוי שאינו נדבק.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
תבשיל אורז, עוף ואפונה
פנקייק במילוי ריבה

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
יפעת (17:55 10.09.2021)

היי, האם אפשר להוסיף צילי מתוק? או לשים במקום הסילאן?

יפעת (18:00 10.09.2021)

האם אפשר להוסיף פיטריות? אודה על התשובה המהירה

מתכונים ב-10 דקות (18:29 10.09.2021)

אפשר להוסיף גם פטריות(:

מתכונים ב-10 דקות (18:28 10.09.2021)

אפשר להוסיף כפית צ’ילי מתוק.

יפעת (22:11 11.09.2021)

היי, יצא נהדר, תודה רבה🙂

מתכונים ב-10 דקות (22:43 11.09.2021)

איזה כיף😊

גיטי (14:47 31.08.2021)

הכנתי שוב ויצא לדעתי נהדר. הילדות שלי פחות אהבו כנראה בגלל שהיה חסר סילאן.

מתכונים ב-10 דקות (16:08 31.08.2021)

שמחה שאהבתן! בפעם הבאה כדאי כנראה להגדיל את כמות הסילאן(:

שרית (10:38 30.08.2021)

היי אפרת, אפשר להוסיף לתבשיל חזה עוף? או עדיף לטגן בצד? אם עדיף לטגן, על איזו מרינדה את ממליצה?

מתכונים ב-10 דקות (12:59 30.08.2021)

היי שרית,
אפשר לטגן בנפרד ואפשר גם באותו תבשיל- לטגן לאחר טיגון הבצל ולפני הוספת הבטטה. אין צורך להשרות במרינדה, אלא להוסיף לתיבול כף סילאן, כף רוטב סויה, מלח ופלפל לפי הטעם.

חיה (16:51 12.08.2021)

האם ניתן להקפיא?
תודה

מתכונים ב-10 דקות (17:35 12.08.2021)

היי חיה,
אפשר להקפיא(:

קרן (13:55 26.05.2021)

יצא מעדן, תודה! לא היה לי סילאן אז החלפתי אותו במעט רוטב צ’ילי מתוק. הוספתי גם פולי סויה עם מעט מלח 🙂

מתכונים ב-10 דקות (14:24 26.05.2021)

שדרוג מעולה! שמחה שאהבת❤

אילה (22:10 18.03.2021)

הכנסתי את המרכיבים לתנור יחד והבטטה לא מתבשלת לי מה עושים ?

מתכונים ב-10 דקות (00:06 19.03.2021)

היי אילה,
בגלל שאת לא מבשלת אלא אופה צריך יותר זמן ויתכן שגם קצת יותר נוזלים כמו שמן /סויה. על איזה חום וכמה זמן אפית? ואיך תיבלת?

ללי (09:11 28.02.2021)

יצא מעולה, טעים ביותר וקל להכנה תודה רבה !

מתכונים ב-10 דקות (09:30 28.02.2021)

היי ללי,
שמחה לשמוע!😊

יעל (13:16 29.01.2021)

הכנתי שבת אחת ומאז בעלי מבקש שאני יכין כול שבת תודה רבה על המתכונים המושלמים שלך

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:00 29.01.2021)

שמחה לשמוע 🙂
תודה יעל ושבת שלום!

שפרה (12:39 24.01.2021)

יצאה מושללם!!!
תודה על כל המתכונים כל מה שאני מכינה זה מהאתר
הכל טעים ומזין.

מתכונים ב-10 דקות (12:47 24.01.2021)

שמחה שאהבת.
שבוע טוב

פנינה (15:20 13.01.2021)

יצא מעולה וטעים מאוד!!
ממש נחטף לא נשאר כלום.

מתכונים ב-10 דקות (18:55 13.01.2021)

תודה פנינה 🙂
שמחה לקרוא שיצא מוצלח 🌸

גבריאלה (14:50 31.12.2020)

יצא אליפות. כל כך בריא וטעים. אפשר גם להוסיף אגוזים ושמיר. תודה רבה. זה הולך לככב אצלי

מתכונים ב-10 דקות (15:47 31.12.2020)

שמחה לקרוא שאהבת גבריאלה ותודה על הטיפ❗❤️

גילה (09:32 18.12.2020)

וואווווווו !!!!!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:57 18.12.2020)

שמחה שאהבת ❤️

אדוה (20:32 9.12.2020)

מתכון מוצלח, טעים מאוד👌🏼

מתכונים ב-10 דקות (00:37 10.12.2020)

תודה אדוה 🌸

Nofar k (13:33 5.10.2020)

מתכון נהדר, אהבתי

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:44 5.10.2020)

ואו נראה מעולה!
תודה נופר 🙂

גל בוסקו (11:05 22.09.2020)

היי אפרת,
תודה רבה על מתכון מצויין.
השתמשתי בלוביה ירוקה (במקום בשעועית) כסימן לראש השנה (הגעתי דרך סימני ראש השנה שהעלאת),
יצא אחלה טעים, נראה כמו “אוכל מוכן” במובן הטוב של הביטוי 🙂

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:58 22.09.2020)

תודה לך שחזרת לעדכן 🙂

הילה צולפייב (21:38 24.08.2020)

יצא מדהים תודה רבה לך על המתכון❤

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:58 25.08.2020)

נראה מעולה 🙂
תודה הילה

אפרת (14:43 21.06.2020)

היי אפרת,
קודם כל, חוויה קולינרית כל פעם שאני כאן באתר (ואני כאן הרבה😊), תודה!
רציתי לשאול, אני מכינה כמות גדולה (20 מנות בערך…) ואין לי מספיק שעועית, האם מתאים להוסיף לזה אפונה וגזר? (משקית קפואה)
ואם זה לא מתאים, מה כן אפשר להוסיף?
בתודה מראש,
אפרת

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:38 21.06.2020)

כן, אפשר להוסיף אפונה וגזר 🙂

לימור (14:28 19.06.2020)

הי אפרת,
לא צריך לבשל את השעועית לפני כ- 2 דקות? או שהבישול נעשה כבר במחבת?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:01 19.06.2020)

הבישול נעשה במחבת.

סמדר (21:56 7.06.2020)

מושלם וטעים והכי חשוב בכלום זמןן

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:05 7.06.2020)

נראה מעולה!
תודה על השיתוף 🙂

נעמה (20:14 31.05.2020)

אפשר להשתמש בשעועית ירוקה טריה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:19 31.05.2020)

כן. מומלץ לחלוט (לבשל) אותה 5 דקות במים רותחים ולסנן. אח”כ אפשר להכין לפי המתכון.

נעמה (18:54 1.06.2020)

תודה רבה. יצא טעים רק שחתכתי את הבטטה קטן מידי והיא קצת נמעכה לי מידי בערבוב.
ותודה על אתר מדהים שעוזר לי הרבה. מתגעגעת עדין לאופציה של להדפיס מהנייד כמו שזה אפשר לי באתר הישן אבל עדין ממשיכה להעזר בך. ממש תודה והמהירות שאת עונה מדהימה.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:49 1.06.2020)

היי נעמה,
שמחה שיצא טעים 🙂
לגבי ההדפסה בנייד, טוב שהזכרת לי. זה משהו שבזמנו בדקתי ולא קיבלתי לגביו תשובה. אבדוק מה קורה עם זה.

גלית (03:26 7.05.2020)

בס\”ד
הכנתי ויצא טעים ויפה גם לעין תודה רבה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:34 7.05.2020)

שמחה לשמוע 🙂
תודה גלית

גיל (12:17 1.05.2020)

האם המתכון מתאים גם לשעועית צהובה?
תודה על האתר המדהים שלך לא מפסיקה לקחת מתכונים!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:50 1.05.2020)

נראה לי שכן.

מיכל (23:42 16.04.2020)

האם אפשר להוסיף מים? כי לא אוכלת מטוגן
כמה ימים זה נשמר טרי?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:40 17.04.2020)

כן אפשר.
3-4 ימים.

בתאל (19:28 16.04.2020)

את אלופה!! האתר שלך מקסים.
משתדלת לחזור ולהגיב אך לא תמיד יוצא.
את המתכון הזה ספציפית אימצנו(;

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:40 16.04.2020)

תודה בתאל, נראה מעולה! 🙂

עינת (13:22 12.04.2020)

היי אפרת
רוצה להכין את המתכון
אבל מניסיון ישרף לי בלי מים בכלל , את הבצל מאדה בקצת מים במקום שמן

אז מהי כמות המים שכדאי להוסיף כדי שלא ישרף ועדיין המרקם יהיה טוב ?

תודה .

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:01 12.04.2020)

כחצי כוס.

אסתי (09:22 4.03.2020)

יש לך מתכון לשעועית ירוקה קריספית כזו כמו באיקאה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:01 4.03.2020)

לא, אבל לדעתי מכינים את זה עם שעועית ירוקה טריה ולא קפואה.

דני (00:52 16.02.2020)

קל, מהיר וטעים

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:51 16.02.2020)

תודה דני 🙂

אדר (20:09 27.01.2020)

השעועית לא מתבשלת ויש לה טעם לואי צריך לבשל את השעועית קודם

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:17 28.01.2020)

השתמשת בשעועית משקית קפואה? אין צורך לבשל קודם.
אם יש לה טעם לוואי אולי היא עמדה יותר מידי זמן במקפיא.

עדי (16:44 23.01.2020)

אין לי סילאן, ניתן להשתמש בדבש במקום?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:52 23.01.2020)

אפשר לשים כפית מלאה דבש.

מיכל (18:20 14.01.2020)

אין לי סילאן מה אפשר במקום?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:24 14.01.2020)

אפשר לשים כפית מלאה דבש או סירופ מייפל.

יפעת (05:59 12.01.2020)

הכנתי ואהבתי, לא היתה ברשותי בטטה אז השתמשתי בתפוח אדמה ושעועית ירוקה, הכנתי בדיוק את המתכון כפי שאפרת הציעה – יצא ממש טעים !! תודה אפרת

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:20 12.01.2020)

תודה יפעת 🙂
שבוע נפלא!

טובה (14:24 18.12.2019)

טעים מאוד!
אמנם דורש ערנות כדי שלא ישרף וצריך לערבב מידי פעם ולהיות עם יד על הדופק אבל שוה לגמרי!
יחד עם הבטטה אידיתי גם גזר שחתכתי לגפרורים דקים וקצרים (אני אוהבת לחתוך ירקות דק וקטן קטן).
אני לא מאמינה שגם ילדתי בת השנה שכ”כ בררנית נהנית מהירקות הכתומים ומתחננת לעוד!!
תודה!
מהיום נכין כל שבוע!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:28 18.12.2019)

שמחה שיצא טעים ושגם הקטנה אהבה 🙂
תודה שחזרת לעדכן!

טובה (22:30 14.12.2019)

נראה מעולה!
בדיוק חיפשתי שבוע שעבר כזה מתכון אבל לא מצאתי… אבל עכשיו המתכון כבר הספיק להולד!
תודה!
אני רוצה להכין אבל לא כל כך מבינה מה המילה “מבשלים” מבטאת…
בהתחלה מטגנים ופתאום מבשלים? לא כתוב שמוסיפים מים?!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:20 15.12.2019)

היי טובה,
ברגע שמכסים את המחבת זה כבר הופך לבישול כי הירקות מפרישים נוזלים.

דבי (00:57 13.12.2019)

לילה טוב!

יצא מאד מאד טעים!

מקווה שיישאר מספיק לשבת.

שמתי מעט מאד סילאן ויצא מאד טוב.

(עשיתי עם שעועית חתוכה) לדעתי השומשום מאד חשוב למראה! זה מעצב את זה ונותן חדות או משהו.

תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (07:54 13.12.2019)

תודה דבי 🌺
שבת שלום

יולי (11:09 12.12.2019)

כמה שאלות:

אחרי הוספת השום והשעועית להמשיך לבשל על אש בינונית או להגביר את האש בחזרה?

אחרי התיבול הסופי של של כל התבלינים והשומשום כמה זמן בערך לערבב לפני שמסירה מהאש?

אפשר להגיש ישר כשזה מוכן?

מבחינת השעועית יש 3 סוגים:
שעועית שלמה מוקפאת
שעועית עדינה שלמה קפואה
שעועית ירוקה חתוכה
מה עדיף לקנות?

אם רוצה להכין את זה כתוספת למשהו, עם איזו מנה עיקרית אפשר להגיש את זה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:21 12.12.2019)

אש בינונית.
כ-2 דקות.
אפשר.
שעועית שלמה קפואה או עדינה.
זה הולך עם כל מנה בשרית או עם אורז.

הילה (10:15 12.12.2019)

היי אפרת,
1. קוביות בטטה- מה הגודל שלהן צריך להיות בערך? לאיזה גודל לחתוך
2. שתי שיני שום קצוצות – רוצה להחליף בשום כתוש קנוי מהמקרר. אפשר? כמה כפיות לשים?
3.מלח – כתבת להמליח קצת אחרי הוספת הבטטה, כמה זה קצת? ממש לא מבינה בענייני מלח
תודה מראש

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:18 12.12.2019)

1. ס”מ וחצי
2. כפית.
3. קמצוץ עם האצבעות.

לימור (03:38 12.12.2019)

שלום!

אני רוצה להכין את המנה הזאת בשישי בבוקר ולהגיד אותה בשישי בערב. איפה לשמור אותה? איך מומלץ לחמם?

כתבת שזה לשלוש מנות ואני רוצה להכפיל את זה פי 1.5 (ל4.5 מנות) איך עושים את זה? פשוט מכפילים את כל הרכיבים פי 1.5? מה קורה מבחינת זמן בישול?

כתב להשתמש בבטטה קטנה – האם בטטה משקית של בייבי בטטה מתאימה מבחינת הגודל? לא קטנה מידי ולא גדולה מידי?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:58 12.12.2019)

אם את מכינה באותו יום אז אפשר לשמור על השיש מכוסה.
כן, תכפילי הכל ב1.5. זמן בישול אינו משתנה.
כן, בטטה משקית בייבי זה טוב.

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.