זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 20 דקות
מס’ מנות: 3 מנות
סוג: פרווה
מצרכים:
חצי בצל בינוני קצוץ
בטטה קטנה קלופה חתוכה לקוביות קטנטנות
2 שיני שום קצוצות
400 גרם שעועית ירוקה משקית קפואה
תיבול: כף סילאן, חצי כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור
כפית שומשום (לא חובה)
אופן הכנה:
-מחממים מחבת רחבה עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.
-מוסיפים את קוביות הבטטה, ממליחים מעט ומבשלים עם מכסה במשך כ-5 דקות (אש בינונית).
-מוסיפים שום קצוץ ושעועית ירוקה ומבשלים עם מכסה במשך כ-10 דקות, עד לריכוך (יש לערבב מידי פעם).
הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל
-מתבלים בסילאן, מלח ופלפל שחור ומערבבים. מוסיפים כפית שומשום, מערבבים מעט ומסירים מהאש.
*מומלץ להשתמש במחבת עם ציפוי שאינו נדבק.
ראו גם
- תבשיל כרוב בסויה |
- סלט ברוקולי וירקות אפוי |
- תבשיל כרוב עם תפוח אדמה |
- סלט בטטה ובוטנים |
- ירקות בחרדל ודבש |
- תבשיל שעועית ירוקה ואפונה
מתכון זה שייך לאוסף: תוספות
תגובות
יצא מעולה וטעים מאוד!!
ממש נחטף לא נשאר כלום.
תודה פנינה 🙂
שמחה לקרוא שיצא מוצלח 🌸
יצא אליפות. כל כך בריא וטעים. אפשר גם להוסיף אגוזים ושמיר. תודה רבה. זה הולך לככב אצלי
שמחה לקרוא שאהבת גבריאלה ותודה על הטיפ❗❤️
וואווווווו !!!!!
שמחה שאהבת ❤️
מתכון מוצלח, טעים מאוד👌🏼
תודה אדוה 🌸
מתכון נהדר, אהבתי
ואו נראה מעולה!
תודה נופר 🙂
היי אפרת,
תודה רבה על מתכון מצויין.
השתמשתי בלוביה ירוקה (במקום בשעועית) כסימן לראש השנה (הגעתי דרך סימני ראש השנה שהעלאת),
יצא אחלה טעים, נראה כמו "אוכל מוכן" במובן הטוב של הביטוי 🙂
תודה לך שחזרת לעדכן 🙂
יצא מדהים תודה רבה לך על המתכון❤
נראה מעולה 🙂
תודה הילה
היי אפרת,
קודם כל, חוויה קולינרית כל פעם שאני כאן באתר (ואני כאן הרבה😊), תודה!
רציתי לשאול, אני מכינה כמות גדולה (20 מנות בערך…) ואין לי מספיק שעועית, האם מתאים להוסיף לזה אפונה וגזר? (משקית קפואה)
ואם זה לא מתאים, מה כן אפשר להוסיף?
בתודה מראש,
אפרת
כן, אפשר להוסיף אפונה וגזר 🙂
הי אפרת,
לא צריך לבשל את השעועית לפני כ- 2 דקות? או שהבישול נעשה כבר במחבת?
הבישול נעשה במחבת.
מושלם וטעים והכי חשוב בכלום זמןן
נראה מעולה!
תודה על השיתוף 🙂
אפשר להשתמש בשעועית ירוקה טריה?
כן. מומלץ לחלוט (לבשל) אותה 5 דקות במים רותחים ולסנן. אח"כ אפשר להכין לפי המתכון.
תודה רבה. יצא טעים רק שחתכתי את הבטטה קטן מידי והיא קצת נמעכה לי מידי בערבוב.
ותודה על אתר מדהים שעוזר לי הרבה. מתגעגעת עדין לאופציה של להדפיס מהנייד כמו שזה אפשר לי באתר הישן אבל עדין ממשיכה להעזר בך. ממש תודה והמהירות שאת עונה מדהימה.
היי נעמה,
שמחה שיצא טעים 🙂
לגבי ההדפסה בנייד, טוב שהזכרת לי. זה משהו שבזמנו בדקתי ולא קיבלתי לגביו תשובה. אבדוק מה קורה עם זה.
בס\"ד
הכנתי ויצא טעים ויפה גם לעין תודה רבה
שמחה לשמוע 🙂
תודה גלית
האם המתכון מתאים גם לשעועית צהובה?
תודה על האתר המדהים שלך לא מפסיקה לקחת מתכונים!
נראה לי שכן.
האם אפשר להוסיף מים? כי לא אוכלת מטוגן
כמה ימים זה נשמר טרי?
כן אפשר.
3-4 ימים.
את אלופה!! האתר שלך מקסים.
משתדלת לחזור ולהגיב אך לא תמיד יוצא.
את המתכון הזה ספציפית אימצנו(;
תודה בתאל, נראה מעולה! 🙂
היי אפרת
רוצה להכין את המתכון
אבל מניסיון ישרף לי בלי מים בכלל , את הבצל מאדה בקצת מים במקום שמן
אז מהי כמות המים שכדאי להוסיף כדי שלא ישרף ועדיין המרקם יהיה טוב ?
תודה .
כחצי כוס.
יש לך מתכון לשעועית ירוקה קריספית כזו כמו באיקאה?
לא, אבל לדעתי מכינים את זה עם שעועית ירוקה טריה ולא קפואה.
קל, מהיר וטעים
תודה דני 🙂
השעועית לא מתבשלת ויש לה טעם לואי צריך לבשל את השעועית קודם
השתמשת בשעועית משקית קפואה? אין צורך לבשל קודם.
אם יש לה טעם לוואי אולי היא עמדה יותר מידי זמן במקפיא.
אין לי סילאן, ניתן להשתמש בדבש במקום?
אפשר לשים כפית מלאה דבש.
אין לי סילאן מה אפשר במקום?
אפשר לשים כפית מלאה דבש או סירופ מייפל.
הכנתי ואהבתי, לא היתה ברשותי בטטה אז השתמשתי בתפוח אדמה ושעועית ירוקה, הכנתי בדיוק את המתכון כפי שאפרת הציעה – יצא ממש טעים !! תודה אפרת
תודה יפעת 🙂
שבוע נפלא!
טעים מאוד!
אמנם דורש ערנות כדי שלא ישרף וצריך לערבב מידי פעם ולהיות עם יד על הדופק אבל שוה לגמרי!
יחד עם הבטטה אידיתי גם גזר שחתכתי לגפרורים דקים וקצרים (אני אוהבת לחתוך ירקות דק וקטן קטן).
אני לא מאמינה שגם ילדתי בת השנה שכ"כ בררנית נהנית מהירקות הכתומים ומתחננת לעוד!!
תודה!
מהיום נכין כל שבוע!
שמחה שיצא טעים ושגם הקטנה אהבה 🙂
תודה שחזרת לעדכן!
נראה מעולה!
בדיוק חיפשתי שבוע שעבר כזה מתכון אבל לא מצאתי… אבל עכשיו המתכון כבר הספיק להולד!
תודה!
אני רוצה להכין אבל לא כל כך מבינה מה המילה "מבשלים" מבטאת…
בהתחלה מטגנים ופתאום מבשלים? לא כתוב שמוסיפים מים?!
היי טובה,
ברגע שמכסים את המחבת זה כבר הופך לבישול כי הירקות מפרישים נוזלים.
לילה טוב!
יצא מאד מאד טעים!
מקווה שיישאר מספיק לשבת.
שמתי מעט מאד סילאן ויצא מאד טוב.
(עשיתי עם שעועית חתוכה) לדעתי השומשום מאד חשוב למראה! זה מעצב את זה ונותן חדות או משהו.
תודה רבה!
תודה דבי 🌺
שבת שלום
כמה שאלות:
אחרי הוספת השום והשעועית להמשיך לבשל על אש בינונית או להגביר את האש בחזרה?
אחרי התיבול הסופי של של כל התבלינים והשומשום כמה זמן בערך לערבב לפני שמסירה מהאש?
אפשר להגיש ישר כשזה מוכן?
מבחינת השעועית יש 3 סוגים:
שעועית שלמה מוקפאת
שעועית עדינה שלמה קפואה
שעועית ירוקה חתוכה
מה עדיף לקנות?
אם רוצה להכין את זה כתוספת למשהו, עם איזו מנה עיקרית אפשר להגיש את זה?
אש בינונית.
כ-2 דקות.
אפשר.
שעועית שלמה קפואה או עדינה.
זה הולך עם כל מנה בשרית או עם אורז.
היי אפרת,
1. קוביות בטטה- מה הגודל שלהן צריך להיות בערך? לאיזה גודל לחתוך
2. שתי שיני שום קצוצות – רוצה להחליף בשום כתוש קנוי מהמקרר. אפשר? כמה כפיות לשים?
3.מלח – כתבת להמליח קצת אחרי הוספת הבטטה, כמה זה קצת? ממש לא מבינה בענייני מלח
תודה מראש
1. ס"מ וחצי
2. כפית.
3. קמצוץ עם האצבעות.
שלום!
אני רוצה להכין את המנה הזאת בשישי בבוקר ולהגיד אותה בשישי בערב. איפה לשמור אותה? איך מומלץ לחמם?
כתבת שזה לשלוש מנות ואני רוצה להכפיל את זה פי 1.5 (ל4.5 מנות) איך עושים את זה? פשוט מכפילים את כל הרכיבים פי 1.5? מה קורה מבחינת זמן בישול?
כתב להשתמש בבטטה קטנה – האם בטטה משקית של בייבי בטטה מתאימה מבחינת הגודל? לא קטנה מידי ולא גדולה מידי?
אם את מכינה באותו יום אז אפשר לשמור על השיש מכוסה.
כן, תכפילי הכל ב1.5. זמן בישול אינו משתנה.
כן, בטטה משקית בייבי זה טוב.