זמן הכנה: 10 דקות
מצרכים:
500 גרם חזה עוף פרוס לרצועות שניצלים
תיבול: ¾ כפית מלח, ¾ פפריקה מתוקה, רבע כפית כורכום, מעט פלפל שחור.
¾ כוס פירורי לחם
2 כפות שומשום
*במתכון זה אין צורך להשתמש בביצה.
אופן הכנה:
-מתבלים את רצועות השניצלים בפפריקה מתוקה, כורכום, מלח ופלפל שחור.
-מערבבים בצלחת פירורי לחם עם שומשום.
-מהדקים את השניצלים בפירורי הלחם והשומשום משני הצדדים.
-מחממים מחבת עם שמן וכשהשמן חם, מטגנים במשך כ-2 דקות מכל צד, עד להזהבה יפה.
מתכון לשניצלונים, שניצל, מתכון לשניצל, שניצלונים בשומשום
טיפים והערות
מחפשים תוספת טעימה לצד השניצל? לחצו כאן – תוספות לשניצל.
הי אפרת, מה הכמויות אם אני רוצה להכין 4-5 מנות? תודה!
700-750 גרם חזה עוף.
תכפילי כמויות ב1.5.
הי אפרת, בכמה שמן בערך צריך להשתמש בטיגון?
אם זו מחבת עם ציפוי שאינו נדבק אז מספיק שליש-חצי כוס.
היי אפרת,
קודם כל יישר כח עצום על המתכונים שבאתר
את אלופהה!!!
כולם בבית בטוחים שאני שפית ואני פשוט יודעת שאני משתמשת במתכונים מהאתר הזה.
רציתי לשאול
אפשר להקפיא את השניצלים לאחר הטיגון?
ואם כן כיצד להקפיא בצורה שלא יצאו יבשים אח”כ?
תודה!
היי רחלי,
זה הטאצ’ שלך אז את האלופה🙂
אפשר להקפיא אחרי טיגון, כמובן שאחרי שהם מתקררים לגמרי לטמפ’ החדר.
מספיק לשים בקופסה אטומה ולעטוף אותה בניילון נצמד.
הי אפרת,
אתר מדהים!
שאלה – כשאני באה לטבל את השניצלונים, הם אמורים להיות יבשים / רטובים? איך בדיוק?
תודה מראש.
היי
עדיף שיהיו יבשים🙂
היי, יש מתכון לשניצלים בלי פרורי לחם?
היי
מצרפת לך מתכון לחזה עוף במחבת.
הי אפרת,
דבר ראשון אין על האתר שלך!!!
אני כל יום מכינה ממנו ארוחות ללקק את האצבעות
דבר שני:
יש לי שניצלונים מופשרים שאני רוצה להשתמש בהם היום אבל עשיתי השבוע כבר שניצלונים מטוגנים במחבת ורציתי קצת גיוון
האם יש לך רעיון למתכון אחר איתם:
נגיד מתכון לשניצלונים בתנור או שניצלונים בטיבול שונה?
תודה רבה
היי,
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים באתר!
אפשר להכין עם שניצלונים את המתכון הזה לשניצלים בתנור, ואפשר לגוון גם בתיבול עצמו (להוסיף כף רוטב סויה/חרדל/קטשופ/תבלין גריל וכדומה).
איך מכינים את השניצלונים ללא ביצים?
היי,
כפי שאפשר לראות- אין במתכון ביצים.
מסיבה זו חשוב להדק היטב את הפירורים לשניצל.
מטגנים עם השמן ויצא לי מעולההההה
היי,
האם אפשר להכין ולהקפיא לפני הטיגון
וכשרוצים לאכול להפשיר ולטגן?
היי,
אפשר להקפיא עם ניירות אפייה שמפרידים בין השניצלונים (כדי שלא יידבקו).
יצאו מעולה😃, תודה!
שמחה שאהבת! תודה על השיתוף❤
שלום אפרת רציתי לשאול האם אפשר לעשות שניצל מחזה עוף קפוא שאין לי זמן להפשיר?
תודה רבה!
היי,
אני לא חושבת שזה אפשרי. מה שכן, ראיתי שיש דרך להפשיר במהירות בשר/עוף:(השיטה מתאימה לחלקי עוף, בשר טחון או סטייקים לא עבים, ולא לחתיכות גדולות יותר)
מחממים מים בסיר לחום של בערך 60 מעלות- זה אמור להיות מעט יותר חם מהמים החמים בברז. עד שנוצרות מעט בועות בתחתית הסיר, ואפשר להכניס אצבע במים ללא יותר מ-2 שניות.
מכניסים את הבשר שרוצים להפשיר לשקית סנדוויץ’ או שקית ייעודית למזון אטומה, ומכניסים אותה אל תוך המים. העוף יפשיר תוך בערך 10 דקות.
בהצלחה:)
בוקר טוב אפרת יש לי בערך 700 גרם משהו משתנה מבחינת כמויות התיבול?
תודה והמשך יום נעים😊
תכיני לפי המתכון, זה אמור להיות בסדר 🙂
נראה לי שאלה לא רצינית בכלל, תבלינים הם לפי טעם של כל אחד בפני עצמו. וכמובן שאת ורק קובעת את כמות התבלינים לפי כמות העוף / הרצועות.
היי אין לי כרגע ביצים שווה להמר ולהכין כי אולי זה לא ידבק
לא אמורה להיות בעיה 🙂
היי אפרת,
רציתי לשאול מה הכמויות של התיבול עבור קילו של רצועות חזה?
ומה כדאי לעשות במקרה שהפרורים לא נדבקים?
היי שולי,
כמויות לקילו עוף: כפית מלח, כפית פפריקה מתוקה, שליש כפית כורכום, מעט פלפל שחור.
הפירורים אמורים להדבק. מקסימום תמיד אפשר להוסיף ביצה.
תודה רבה על התגובה.
האתר שלך מספר 1
אפשר בהחלט להוסיף כף של מיונז – זה מסייע להידבקות פירורי הלחם וזה בדוק 🙂
היי, יצא טעים מאד, את נהדרת וסבלנית, אני משתמשת קבוע במתכונים שלך🙂
כיף לקרוא שאת נהנת 🙂
תודה🌸
אין על המתכונים שלך רשמית !!!
צפוי שיצא טוב אך מפתיע ,
יצא מעולה קריספי מבחוץ רך מבפנים,
אין על השניצל הזה ,
תודה רבה לך אפרת !
שמחה לקרוא שאהבת אגם 🙂
ערב נפלא 🌸
היי
לא הבנתי איך פירורי הלחם נדבקים לחזה עוף. מפחדת להתחיל ושכל הפירורים יפלו. מצד שני לוותר על שלב הטבילה בביצה זה בהחלט מפתה…
תנסי ותראי 🙂
מקסימום תמיד אפשר להוסיף ביצה.
היי אפרת,
תיבלתי את חזה העוף בתערובת התבלינים היבשה, אבל איך אני מצפה בפירורי לחם? איך שום דבר רטוב ש”מדביק” אותם לחזה המתובל ואני לא מצליחה לצפות
היי שרון,
ראיתי רק עכשיו. הסתדרת?
חזה העוף היה יבש מידי או רטוב מידי במקרה?
יש לי בבית חזה עוף שהקצב פרס לי דק. האם אני יכולה לעשות מזה שניצלונים?
כן.
איזה תבלים אפשר לשים במקום כורכום? אנח כן רוצה לשים משהו, אולי כמון או תבלין לשווארמה?
אפשר לוותר לגבי על הכורכום ולא חייבים לשים משהו במקום.
אם בכל זאת את רוצה להוסיף אז קצת תבלין שווארמה.
היי האם אפשר גם לאפות?
מצרפת מתכון לשניצלים בתנור.
שלום אפרת דבר ראשון ממש תודה על המתכונים המוצלחים שתמיד מצליחים בה!! בזכות האתר הזה הל הופך לקל יותר ופשוט וטעיםם!
דבר שני בתבלינים אפשר להוריד ולהוסיף עוד תבלינים אם רוצים??
תודה מאירה, כיף לשמוע 🙂
לגבי התבלינים, כן אפשר.
היי אפרת. האם אפשר להכין מראש, במקרר ולטגן מאוחר יותר? תודה מראש
כן אפשר.
יום מקסים 🌷
מעולה. את מדהימה. תודה
הי
בלי שומשום זה בטח לא שווה אה? חסר לי השומשום וממש בא לי להכין כעת.
תודה
אפשר להכין גם בלי השומשום.
היי אפרת,
תודה על השדרוג, יצא מושלם!!! חשוב לציין שהציפוי ללא הביצה, אינו סופח את השמן כפי שקורה בטיגון עם הביצה.
רווח של כולנו.
תודה אריאלה, שמחה שיצא טעים 🙂
אפשר להכין עם חזה הודו??
אני חושבת שכן.
יוצא מוצלח גם באפייה (במקום טיגון)?
האתר מאוד מוצלח, הן באדיבות בתגובות והן בתוצאה הסופית – המאכלים טעימים!
השתמשתי במספר רב של מתכונים ותמיד הצליח. תודה רבה.
היי ענת,
שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
יש מתכון לשניצלים בתנור.
חג שמח!
הכנתי עכשיו, כבר נגמר…. היה טעים מאוד!!! חבל על כל הביצים שבזבזנו עד היום…
מתכון מהמם וקל להכנה, תודה רבה לך
תודה דיקלה, שמחה לשמוע 🙂
היי,
לא הבנתי לגבי התיבול, איך אני מכין את התיבול ?
היי מושיקו,
חותכים את חזה העוף לרצועות ומניחים בקערה. מוסיפים כרבע כפית כורכום, כפית שטוחה פפריקה מתוקה, מלח וקמצוץ פלפל שחור ומערבבים עם העוף.
אחר כך מגלגלים את חזה העוף המתובל עם פירורי הלחם והשומשום ומטגנים.
בהצלחה 🙂
היי, תודה רבה 🙂
הי אפרת, מה שלומך? רציתי לעדכן אותך שהכנתי אתמול את השניצלונים ויצאו ממש טעימים, פעם ראשונה שאני מכינה בלי ביצה ויצא פצצה…(יצא לי חרוז) מתכון מהיר, קל וטעים, תודה!
היי אפרת,
אני שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן (כמו תמיד 🙂 ) וחג שמח!
-הכוונה לכמות של 4-5 חתיכות שאחתוך אותן לרצועות
היי, בשביל 4-5 חתיכות כמה להשים מכל תבלין?(פפריקה,כורכום,מלח ופלפל)
תודה רבה 🙂
היי לי,
חצי כפית פפריקה, רבע כפית שטוחה כורכום, רבע כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור.
בהצלחה ושבת שלום 🙂
בס”ד
מתכון מושלם
כמה שנים בזבזתי על ביצה {עם תיבול מיוחד} פרורי לחם {עם תיבול מיוחד שלא תמיד הצלחתי
לשחזר},
זה מתכון שחוסך את כל זה. לא צריך ביצה והמון כאב ראש בתיבול,זה מושלם ככה.
:}
תודה שירה, שמחה שאהבת את המתכון 🙂
חג שמח ושבת שלום
אפשר לוותר על הכורכום נכון?
כן שני, אפשר לוותר.
שלום. מדוע מוותרים במתכון זה על הביצה והאם זה לא פוגם בטעם/ברכות? תודה
היי,
אין צורך בביצה מאחר והציפוי נדבק לשניצל גם בלי ביצה והטעם לא נפגע כתוצאה מכך. אין בעיה להוסיף ביצה אם מעדיפים או אם הציפוי אינו נדבק כמו שצריך.
במקום לשים על נייר סופג מומלץ לאחר הטיגון להניח על מסננת ממתכת ככה השניצל ישאר פריך יותר
היי בר,
תודה על הטיפ 😉
יום נפלא
לבר- תודה על הטיפ. הוסיף לטעם הטיפ.
לאפרת-
א. וואו וואו וואו. יצאת גדולה. איזה מתכון מהמם. שניצלונים כמו בסטקיות!!
נכנס אחר כבוד למתכונים הקבועים בביתנו!
ב. להערכתך, תיבול זה מתאים גם לשניצלים?
היי עדינה,
שמחה שיצא טעים 🙂
התיבול מתאים גם לשניצלים רגילים.
תודה ושבת שלום!
פתרון מעולה למי שיש אלרגיה לביצים!!!