זמן הכנה: 10 דקות
סוג: חלבי/ פרווה
אז מה צריך כדי להכין שייק?
בלנדר – אם אתם רוצים לכתוש גם קרח אז שימו לב שלא כל בלנדר יתאים. יש להשתמש בבלנדר חזק ומקצועי. פירות קפואים בדר”כ אפשר לטחון עם כל בלנדר ביתי רגיל.
פירות קלופים – בננות, תותים, מלון, מנגו, אבטיח, אפרסקים, שזיפים, נקטרינות ועוד.
חלב או מיץ תפוזים– חלב מעניק מרקם עשיר ו”כבד” יותר. עם מיץ תפוזים תקבלו שייק יותר קליל, פירותי ואוורירי.
בגדול יש לקלוף את הפירות, לחתוך לקוביות ולהקפיא (מומלץ להכין פירות קפואים מראש). מומלץ שלפחות פרי אחד יהיה קפוא, למשל אני מחזיקה במקפיא באופן קבוע בננות קלופות חצויות לצורך הכנת שייקים.
איך מכינים?
שמים את הפירות בבלנדר, מוסיפים חלב או מיץ תפוזים בהדרגה ולפי המרקם הרצוי וטוחנים למחית אחידה. טועמים וממתיקים לפי הצורך (לא תמיד צריך להמתיק).
רעיונות לשייקים: *הכמות מספיקה לשייק אחד גדול
שייק בננה ומנגו: 2 בננות בינוניות, 1 מנגו בינוני, חצי כוס מיץ תפוזים.
שייק בננה, מנגו ומלון: 1 בננה גדולה, 1 מנגו בינוני-קטן, חצי כוס מלון חתוך לקוביות, כשליש כוס מים קרים.
שייק תות בננה: 2 בננות בינוניות, 5 תותים, כחצי כוס מים קרים (ניתן לשלב גם אקטימל כחלק מהנוזלים).
שייק קיווי ונענע: 3 קווי, עלי נענע מגבעול אחד, כשליש כוס מים, 1-2 כפיות דבש/סירופ מייפל/סוכר.
שייק בננה ואננס – 2 בננות בינוניות + שני שליש כוס קוביות אננס.
*ניתן להוסיף יותר מים/מיץ כדי לדלדל את המרקם. מומלץ לטעום ולהמתיק לפי הטעם והצורך.
אם יש לכם שילובים מוצלחים נוספים אשמח אם תשתפו בתגובות!
–
היי,
הקפאתי קוביות מנגו ונקטרינה,
ואני רוצה להוסיף עוד איזה פרי,
יש לי הרבה תפוחים, האם מתאים? אם כן איך, מבושל? קפוא?
האם יהיה מתאים להוסיף פרי משימורים (אפרסק,אננס)?
ועוד שאלה- אם אני טוחנת את השייק כמה שעות מראש – איך לאחסן?
תודה רבה, ושבת שלום!
עדיף שתוסיפי פרי משימורים.
במקרר אבל מומלץ לטחון סמוך להגשה כי זה עלול להשחיר.
שבת שלום❤️
האם אפשר להשתמש עם חלב סויה וניל
כן:)
שלום אפרת.
אשמח לדעת – אם אני מכינה שייק מפירות קפואים, תוכלי לומר לי איזה שילובים הכי מומלצים מבין השילובים הבאים?
1 – מנגו, תות, אננס
2 – מנגו, תות, אפרסק
3 – מנגו, תות, מלון
אני יודעת שהכל עניין של טעם, אבל מתחשק לי לגוון את השייק הקבוע שלנו למשהו מרענן, ואני לא מבינה בשילובי פירות בשייקים [השייק הקבוע שלנו – מנגו, תות, פסיפלורה]
תודה רבה
הייתי הולכת על הראשון:)
היום הכנתי 2 שייקים עם בננה, מלון, קיווי, תמר, 2-3 אגוזים מסוכרים – יצא מדהים!
מעולה:)
תודה שחזרת לעדכן!
היי אפרת
יש לי מחר מסיבה בכיתה ואנחנו מכינות שייקים
אשמח אם את יכולה לכתוב לי כמה כמות לשים בגודל של כוס חד”פ
כאילו אני לא יודעת כמה לשים חלב על כמות פירות
תודה.
וכשאת כותבת נגיד 3 בננות אז איך אני יודעת כמה בנות אם זה בא קפוא וחתוך זה לא בא שלם
מקווה שהבנת אותי
אשמח למתכון עם תותים פירות יער אננס אוכמניות בסגנון הזה
תודה😊😋
וכשאת כותבת נגיד 3 בננות אז איך אני יודעת כמה בננות (ולא בנות👆)
סורי ותודה😊
היי בתיה,
מתנצלת אבל ראיתי רק עכשיו.
בגדול בשייקים לא חייבים לדייק בכמויות.
מקווה שהסתדרתן🙏
אפשר להקפיא שייק שמכיל בננות, מנגו וחלב שקדים ?
השאלה היא אם הבננות לא ישחירו עד ההקפאה או אחרי ההפשרה ?
תודה רבה !!
היי יעקב,
נראה לי שאפשר.
מבחינת מרקם – עדיף להקפיא את הפירות בנפרד ואז לטחון.
תודה
היי
תודה על המתכון הנחמד
יש אפשרות להשתמש במוט בלנדר בשביל הכנת השייק?
האמת שלא ניסיתי, לא בטוחה.
היי
אני רוצה להכין שייק בננה ותמרים למשלוח מנות
יש לך רעיון מה מתאים להכין בנוסף לשייק?
תודה על כל המתכונים הטעימים והברורים אני משתמשת הרבה באתר…
היי הדסה,
פחות ממליצה להכין שייק כי הוא משחיר אחרי כמה זמן.
אני רוצה להכין שייק מתות ומנגו
יש לי קוביות קפואות
את יכולה לכתוב לי כמויות מדויקות – כמה גרם תות ומנגו, כמה חלב וסוכר?
למנה אישית – כוס מלאה קוביות מנגו, 3-4 תותים בינוניים, כשליש כוס חלב קר.
אם יש לך בננה כדאי להוסיף חצי בננה.
ההמתקה תלויה במתיקות הפירות. אם יש לך אבקת סוכר או סירופ מייפל את יכולה לטעום ולהמתיק בסוף לפי הטעם.
אין לי בננה בשלה
בתוספת למנגו ותותים, אפשר לשים תמרים?
כן אפשר אבל אם הם מספיק מתוקים אפשר גם לוותר על התמרים.
שלום אפרת! תודה לך על האתר המקסים והשימושי מאוד!
רציתי לשאול, יש לי בננות קפואות, תמרים ופקאנים ואני רוצה להכין שייק לשתי אנשים. כמה כמויות אני צריכה? קיווי יכול גם להשתלב? איזה נוזל מומלץ להוסיף? תודה רבה!
היי
ניתן לשים 2 בננות, 2 קיווי, חצי כוס פקאן ו-5-6 תמרים. להוסיף מים או חלב בהדרגה החל מחצי כוס.
הי, בפעם הקודמת זה יצא לי מיד בטעם בננה. אני רוצה Aפחות ירגישו אותה.
מה לעשות? יש לי עכשיו בננות, קיוי, אפרסק
שימי הפעם רק בננה אחת, 2 קיווי ו2 אפרסקים (קלופים כמובן).
אם אני מכינה יום לפני שנאכל
זה בסדר?
היי
פחות מומלץ.
היי אפרת
בשייק של הקיווי אפשר לעשות את זה בלי נענע?
או שאולי יש לך מתכון לשייק פירות בצבע ירוק בלי קיווי.
תודה!!
היי
ניתן לוותר על נענע(:
היי אפרת, ושתהיה שנה טובה.
יש לי המון שזיפים סגולים, וללא קשר גם מנגו.
האם תוכלי להמליץ לי על שייק מוצלח?
תודה מראש
ראיתי במקרר שיש גם תמרים ותפוחי גרנד… 🙂
תמרים תפוחים ומנגו ישתלבו טוב(:
היי
מנגו ניתן לשלב בכל שייק. לגבי שזיפים זה פרי פחות מתאים לשייק.
שנה טובה😊
תות ומנגו זה טוב?
כן(:
אני גם רוצה להכין מתות ומנגו, יש לי קפוא.
את יכולה לרשום כמויות מדויקות לפי משקל?
כמה חלב?
להוסיף עוד משהו?
למנה אישית – כוס מלאה קוביות מנגו, 3-4 תותים בינוניים, כשליש כוס חלב קר.
אם יש לך בננה כדאי להוסיף חצי בננה
היי אפרת!
אני מעונינת להכין שייק עם אפרסקים,מה אני יכולה לשלב עם אפרסקים?
היי
אפשר לשלב מלון, תמר וכדומה.
הי אפרת, יש לך רעיון לשייק/קינוח עם פסיפלורה?
תודה
היי
אפשר לשלב פסיפלורה במתכון הנוכחי לשייק ואפשר לשלב פסיפלורה בקינוח כוסות של קרם גבינה וביסקוויטים.
היי, ערב טוב
תודה רבה על כל המתכונים המנעולים.
אני רוצה להכין לשבת בלילה קינוח כמו גלידת בננות/שייק
יש לי בננות קפואות ונקטרינות עייפות במקרר, האם יש קשר לעשות איתם יחד, והאם הכמות של הנוזלים משתנה?
בנוסף, אין לי מיץ תפוזים האם קשור להכניס מיץ תפוחים מתרכיז או עדיף מים?
תודה מראש
חג שמח
וקבלת התורה בשמחה ובפנימיות
היי
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים!
עדיף לשלב בננות עם מלון ותמר, אבל אם את אוהבת את השילוב של נקטרינה ובננה זה אפשרי.
עדיף לשים חלב/חלב סויה/מים.
חג שמח😊
היי אפרת תודה רבה על המתכונים!!
מעוניינת להוסיף רוטב נוטלה לשייק תותים כמו ב b-fresh
איך אפשר להכין רוטב נוטלה מבלי שיתגבש ויישאר נוזלי? תודה על הכלל!!
היי,
שמחה שאת נהנית מהמתכונים😊
את מתכוונת לזלף מעל השייק נוטלה? בגלל שהשייק קפוא הנוטלה מתקשה. אפשר לחמם את הנוטלה לפני כן ולזלף ממש סמוך להגשה, כך היא פחות מתקשה.
שלום,
נהנית תמיד מהמתכונים הברורים שלך, ויש לי שאלה:
הכנתי כמות של שייק בבקבוקים למשלוחי מנות (לצד כדורי אלפחורס) ופשוט קניתי מידי קצת חומרים.
יש לך מושג אם ילך כזה דבר:
בננה קפואה, ריבת תות, וחלב?
תודה רבה!
היי,
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים(:
זה אמור להיות בסדר, רק שימי לב להגדיל מעט את כמות הבננות בהתאם לכמות החלב.
היי אפרת,
אני רוצה להכין כמות של 20 שייקים אישיים ( כל שייק בערך 190 מל)
מה הכמות של החלב בננה פקאן ותמרים
אשמח לתגובתך:)
היי שרה,
ל-20 שייקים כדאי לשים את הכמויות המשוערות האלו:
40 בננות, 40 תמרים, 4 כוסות פקאנים, 10 כוסות חלב.
הי, תודה רבה על המתכונים הנפלאים והאתר המושלם והכל כך שימושי
1. אני רוצה להכין שייקים בכוסיות קטנות ולהניח בבר באירוע משפחתי, את חושבת שהמתכונים הנ”ל מתאימים? זה לא יהיה קפוא וסמוך להכנה…
2. כמה זמן קודם אפשר להכין והאם להקפיא או לאכסן במקרר?
היי,
שייקים פחות מתאימים להגשה בבר, הם מיועדים לשתייה סמוך להכנה אחרת הם נמסים. ניתן לשמור שייקים במקרר למשך כשעתיים לכל היותר.
הי אפרת,
יש לי קופסא של מיקס פרות קפואים: תות, מנגו ואננס
הולך עם בסיס של מיץ תפוזים?
מה עוד אפשר להוסיף?
היי שרית,
אפשר להשתמש במיקס פירות עם מיץ תפוזים. לא הייתי מוסיפה עוד פרי כי כבר יש כאן שילוב טעמים מספיק(:
לא התכוונתי לפרי נוסף
אלא פקאן או דברים כאלה שיקפיצו
בטח, אפשר להוסיף כיד הדמיון הטובה(:
פקאנים, מקופלת, עוגיות אוראו, דגני בוקר ועוד
קיווי אפרסק ותפוח זורם?
היי,
כן זה שילוב אפשרי.
היי
אני מחפשת מתכון לארטיק פירות פרווה מעדיפה כמו שייק על בסיס מיץ תפוזים ולא עם ריצ׳
ילך? או שיהיה מרקם קשה מידי ולא טוב?
כאילו חשבתי פשוט להכין כמו שייק ולשים בתבניות סיליקון להקפאה ולהגיד בסוף הארוחה
מה אומרת? או שיש לך רעיון אחר איך לעשות את זה
היי,
אפשר להכין ארטיק על בסיס מיץ תפוזים, הוא יהיה קשה בדומה לארטיק קרח.
בהצלחה!
אז מה אפשר להוסיף כדי שכן יהיה רך יוצר?
קצת כמו לה פרוטה?
בארטיקים תעשייתיים מוסיפים חומרים שונים שמשפרים את המרקם, בבית אפשר לשים חלב מרוכז כמו במתכון הזה לגלידה. לא ידוע לי על אופציות נוספות.
בהצלחה!
היי אפרת אפשר לשים משהו אחר במקום מיץ תפוזים?
היי,
אפשר לשים חלב, חלב סויה, מים או מיץ מתאים אחר (למשל מיץ מנגו לשייק מנגו).
היי אפרת יש לי תפוח ענבים קיוי ותמרים (לא לחים) האם אפשר להכין שייק מהפרות הללו? ועוד שאלה מיץ תפוזים הכוונה למיץ מתפוזים סחוטים או שאפשר גם מבקבוק תעשייתי שקונים בחנות?
היי,
תפוח ותמרים יבשים פחות מומלצים לשייק. קיווי מתאים וענבים גם כן.
ממליצה להוסיף פרי נוסף כמו בננה או מלון.
עדיף להשתמש במיץ תפוזים סחוט שהוא יותר טעים ופחות תעשייתי, אבל אפשר גם בקנוי.
אפשר רק מנגו ואפרסק?
ואם כן איך אני עושה את זה יש לי הרבה אפרסקים ומנגו אחת?
והאם אפשר רק אפרסק ואיך?
צריך לקלף את האפרסק וחתוך לקוביות ולהקפיא לגמרי או איך?
תודה רבה
היי,
אפשר לשים מנגו אחד קלוף וחתוך לקוביות+ 3 אפרסקים חתוכים לקוביות (אין צורך לקלף אותם)+ חצי כוס חלב או מיץ מנגו או מים.
את הפירות יש להקפיא לפני כן.
מומלץ מאוד בננה תמר ופקאן!!
בתאבון!!
תודה על השיתוף😊
❤️
היי אפרת,
אפשר להכין שייק רק ממנגו? ואם כן, תוכלי להגיד לי כמויות?
יש לי כוס אחת של קוביות מנגו, כמה כוסות חלב אני צריכה לשים?
היי,
אפשר להכין שייק ממנגו בלבד, אבל הוא יהיה הרבה פחות טעים מאשר שייק מפירות נוספים…
לשייק מנגו: כוס קוביות מנגו+ כפית דבש/סוכר+ רבע-חצי כוס חלב (להתחיל ברבע כוס ולהוסיף לפי מידת הסמיכות שאוהבים). ממליצה להשתמש ביוגורט במקום חלב אם יש לך.
איך השילוב של מנגו אננס ואוכמניות? יש לי גם פסיפלורה אם מסתדר…
היי,
אוכמניות קצת פחות מתאימות עם אננס ומנגו. הייתי הולכת על שייק טרופי ושמה מנגו, אננס ומעט פסיפלורה.
איזה שייק אפשר להכין מתפול עץ ירוק טיפה חמוץ ואגס?
היי,
אפשר להכין שייק מבננה+תפוח +אגס+ שליש כוס חלב או מים.
אפשר להכין שייק עם אבטיח ואפרסק נקטרינה על בסיס חלב?
והאם אפשר להוסיף לזה פרוזן יוגורט קפוא?
היי,
אפשר להכין שייק מאבטיח (ממליצה לא לערבב עם פירות נוספים מלבד מעט לימון, אבל זה עניין של טעם). לא ניסיתי בעצמי אבל מניחה שאפשר לשלב גם פרוזן יוגורט.
אפשר להכין מאפרסק מקופסת שימורים?
מה אפשר להכין מהפירות:תפוח בננה אגס ענבים?
היי,
אפשר להכין מאפרסק בשימורים לאחר הקפאה.
תפוח, אגס וענבים אינם מתאימים כ”כ לשייק. בננה משתלבת מצוין בשייקים.
הי אפרת,
חיפשתי שייק בלי שמנת מתוקה, והנה יש לך מבחר כזה 🙂 תודה רבה, זה מדהים!
איזה כיף שאהבת את המתכון💜 תודה על השיתוף(:
היי אפרת האם אני יכול להכין את השייקים ביום שישי ולהגיש רק אחרי הארוחה בליל שבת?
היי,
שייקים מיועדים לשתייה סמוך להכנה, לא ניתן להכין מראש ולשמור במקרר/במקפיא.
הי,
הכנתי שייק על בסיס חלב, עם תותים, אננס ומנגו , יצא ממש טעים אבל יום למחרת הוא נהיה מר,
יש איך למנוע את זה? מה ניתן לעשות?
היי,
שייק לא נשמר טוב למשך ארוך כזה- יש להכין אותו סמוך להגשה(:
היי
בשייק בננה ואננס, צריך להקפיא את הבננה?
תודה על האתר המקסים!
היי,
שמחה שאת נהנית מהאתר(:
יש להקפיא את הבננה/כל פרי שמשתמשים בו.
שמעתי שאפשר לשלב קיווי, משקה סברס -ספרינג וריצ’ לקבלת שייק בצבע ירוק בהיר. איזה כמויות נראה לך מכל דבר, ומה עוד צריך להכניס אליו? אני אשמח לקבל מתכון למוצרים אלה. תודה!!!!!!!!!!!
היי,
אפשר להכין שייק מ-4 קיווי+ רבע כוס ריץ’+ רבע כוס משקה סברס+ 1-2 כפיות סוכר/דבש. אפשר להוסיף גם כמה עלי נענע.
בהצלחה!
תודה ענקית!
רק מה הכמות שיוצא לי מזה?
אם אני רוצה שהרוב יהיה המשקה הסברס. והקיווי לתוספת. אז איך אני ממירה את הכמויות?
ושוב אלפי תודות!!
הכמות מתאימה לשני שייקים קטנים. את יכולה להגדיל את כמות המשקה סברס לפי העדפתך(:
עזרת לי מאוד!!!
מיליוני תודות!!!
עשיתי 3 קיווי, חצי כוס מנגו קפוא, רבע כוס חלב ששמתי בו 2 תיוני נענע, כף דבש.
יצא מעולה! תודה!
איזה כיף שיצא מוצלח! תודה על השיתוף🙂
יש לי פירות קפואים של אננס בננה ומנגו,
איך אני עושה שילוב של שייק? (אשמח לדעת גם כמויות)
היי,
הכמויות: כוס בננה קפואה+ כוס אננס קפוא+ כוס מנגו קפוא + כוס מים קרים/חלב.
ניתן להוסיף עוד קצת מים לפי הצורך.
היי אפרת יקרה,
אני רוצה לעצב מגש פירות לט”ו בשבט וגם לנסוע עם זה מחוץ לעיר, לנסיעה של כשעה
ואני רוצה לשלב שייקים, איך את ממליצה להכין את זה, כמה זמן מראש, ואיך {כמובן שאני צריכה שזה יהיה פרווה}
וגם- עם איזה מכשיר אני עושה את זה??
המון שאלות, מקווה שאני לא מטריחה מידי
תהיי בריאה, ותודה רבה
היי,
את הפירות ניתן להכין גם ערב לפני כן ולשמור במקרר מכוסה.
את השייקים קצת בעייתי להעביר נסיעה של שעה, אבל אם את בכל זאת רוצה- כדאי להכין אותם ממש סמוך לנסיעה ולאחסן בצידנית עם קרחונים.
לגבי הכלים- בגדול סכין חדה מספיקה, אבל יש כל מיני כלים ייעודיים לחיתוך פירות מעוצבים (סכינים מיוחדים, כף פריזאית וכו’).
מצרפת לך מתכונים לשייקים(:
תודה רבה, אין מילים
השאלה שלי: האם בלנדר פשוט מספיק כדי להכין שייק טוב?
אגב, פעם הייתי באיזה אירוע והיו שם שייקים וזאת שהכינה הכניסה לבלילה איזה מלית בצבע כתום, והיא אמרה שזה לשייקים, אולי את יודעת מה זה ולמה היא התכוונה???
באופן כללי הבלנדר צריך להיות חזק מספיק כדי לטחון את השייק היטב.
לרוב גם בלנדר סטנדרטי ופשוט יעשה את העבודה.
המלית הכתומה עשויה להיות מחית מנגו או אפרסקים(:
נכון, את יודעת מאיפה משיגים את זה?
באיזה סגנון חנויות
וואו תודה רבה ושבת שלום
ככל הידוע לי יש בחנויות המתמחות במוצרי אפייה, או בחנויות שמוכרות פירות קפואים ומוצרי פירות נלווים.
שבת שלום(:
אין מילים
את פשוט אלופה
את השפית שלנו במטבח
❤
אני מוסיפה יוגורט 3% עלי נענע ובמקום סוכר סוויטנגו…
מעולה😊
אין לי מיץ תפוזים בבית ואני רותה להכין את השייק מנגו בננה מה אפשר לעשות? אפשר גם בלעדיו?
היי תמר,
אפשר להמיר את התפוזים בחלב או מיץ מנגו.
אני מכין בננות תותים עם חלב וכף גלידה בטעם “וניל קוקולידה” וזה פשוט מעיף תראש נסו ותראו
תודה על השיתוף(:
אני מכורה למלון ותמרים
אם המלון לא קפוא אז לבוסיף קרח
ואפשר על בסיס מים או בסיס חלב שניהם יוצאים אש
שמחה שאהבת את המתכון רותם😊
היי
לי יש את השייק הקבוע שלי והוא מנצח לדעתי!!
אני שמה תות בננה מנגו וקרן
על בסיס חלב ..
יוצא אשש כדאי לנסות!!
תודה אדל😊
הי אפרת
התמכרתי לשייק תות בננה-כמעט מידי יום אני מכינה אותו
יש לי בבית הרבה אגסים בשלים מאד
איך אפשר לשלב אותם בשייק?
היי רחלי,
אפשר לחתוך לקוביות ולנקות מגרעינים, ולהוסיף לשאר המרכיבים בבלנדר.
קחי בחשבון שאגס הוא פרי קשה יותר, ולא כולם אוהבים את טעמו בשייקים, כך שהמרקם והטעם של השייק יושפעו מהוספת אגסים.
אני מכינה שייקים עם פירות קפואים, גיל ותמצית וניל. אני אץ פעם לא מוסיפה סוכר לפעמים אם אני רוצה להוסיף בריאות אני מוסיפה כפית זרעי צ’יה לבנה, זה קצת משנה את המרקם אבל הילדים אוהבים מאוד!
אפשר גם להכים עם מים ושקדים מולבנים ואז זה יוצא יותר כמו חלב שקדים.
תודה על השיתוף שבי😊
אפשר להכין את השייק בצהריים ולשמור לערב? אם כן, לשמור במקרר או מקפיא?
היי הילה,
פחות כדאי לשמור, מומלץ לאכול את השייק סמוך להכנה. אם אין לך אפשרות תשמרי בהקפאה, אבל המרקם ישתנה מעט.
הי אפרת, כתוב בשייק בננה ותות להוסיף מים ובהוראות הכלליות כתוב לשים חלב או מיץ תפוזים. החלב או תפוזים באים במקום המים?
היי ענת,
נכון, פשוט חלב מעניק מרקם עשיר ו”כבד” יותר. עם מיץ תפוזים מתקבל שייק יותר קליל ואוורירי.
אני יכולה להוסיף לשייקים חלב? זה ישנה את הטעם או את המרקם? ואם אני מוסיפה מה הכמות שכדאי להוסיף?
היי נעמה,
את יכולה להוסיף חלב. תתחילי מחצי כוס כוס חלב ותוסיפי יותר לפי הצורך והסמיכות הרצויה.
אם אני מודדת בכוס את הפירות כמה דרוש למתכון כזה
היי אפרת:)
במתכון רשומות הכמויות לשייק גדול.
בגדול היחס הוא סה”כ 250 גרם פרי על 400 מ”ל נוזל. פירות חתוכים תופסים בכל פעם נפח שונה ולכן קשה לומר בדיוק כמה כוסות זה יוצא…
בהצלחנ🙂
זה גם תשובה , תודה לך ממש מעולים הרעיונות שלך!!!
תודה🥰
תודה רבה על המתכונים הנפלאים והטעימים שלך זה נותן לי חשק לבשל אוכל טעים ובריא תבורכי מיפי עליון
היי שמעון, תודה רבה:)
שבוע טוב!
אשמח לדעת אם אפשרי להכין שייקים יום לפני ההגשה ולשמור במקרר?
זה מאבד ממרקם הטחינה של הפירות הקפואים? האם יש פתרון?
תודה רבה רבה!!
היי הדסה,
בעיקרון עדיף שתכיני מעט זמן לפני ההגשה כדי לשמור על המרקם😃 את יכולה לנסות להקפיא אולי כמות קטנה ולראות איך יוצא…
בהצלחה:)
השייק שאני מכינה הוא מאוד טעים בריא ומשביע לכל היום!
בננה! תפוח! אגס ! תות שדה ! שקדים טבעים ! אגוזי מלך ! חמוציות ! קוקוס טובעי ! חמוציות ! 2 תמרים ! ולפעמים חתיכת חלבה ! להוסיף חלב והשייק פשוט פצצה וטעים ובריא!!!!
השילוב של מנגו אפרסק ותות הולך
אני חושבת שכן:)
היי אפרת
יש לך אחלה מתכונים וכל מתכון יוצא פצצה
למרות שאני די טריה במטבח…
יש לך אולי גם מתכון למילק שייק ריבת חלב?
היי ריקי,
יש לך את המתכון של גלידת ריבת חלב
פשוט במקום לשים במקפיא הוסיפי קרח ותגרסי לך שיהיה שייק.
בהצלחה:)
תודה!
אפשר להכין ולא להגיש מיד?
אני רוצה להכין למשלוח מנות מתי הכי מוקדם אפשר להכין?
היי,
עדיף להכין ולהגיש מיד. כי השייק טעים רק שמוגש קר.
עדיף שתכיני מעט זמן לפני ההגשה😃
אז אין סיכוי למשלוח מנות?? 🤔
רציתי להכין שיק תות בננה כי הבנות מתחפשות לתות ובננה
תוכלי להכין להם בבוקר לפני שיצאו ושימי הרבה קרח.
בהצלחה❤️
הי פעם ראשונה שאני מכין שייק אז סורי על הבורות
1). האם אפשר להשתמש בפירות טריים ולא קפואים?
2). האם שילוב של תפוח ובננה ילך טוב ואם כן התפוח עם קליפה או ללא קליפה ? תודה רבה על האתר המדהים
היי יוסי 😃
1. עדיף להשתמש בפירות קפואים, או שלפחות אחד הפירות יהיו קפואים.
2.בננה ותפוח ילכו טוב, ומומלץ להוריד את הקליפה של התפוח.
בהצלחה 😍
יש לי תות ומנגו קפואים. הולך יחד?
בטח 🙂
יש לי חצי מנגו ענק ובערך 4-5 קיווי. איך אפשר להכין מהם שייק?
תודה ענקית!
אפשר. תוסיפי מים לפי הצורך.
הי,
מה את ממליצה לעונה הזאת?
בכוונה לא כתבת חלב באפשרויות עדיף מיץ תפוזים?
תכיני לפי הפירות שיש לך במקרר, האמת שהכל טעים 🙂
זה טעים גם עם חלב.
עשיתי שייק מוצלח : ננה תמר טחינה שקדים ואפרסק יוצא מווווושלם שווה לנסות!!!!!!!
תודה על השיתוף 🙂
בננה ומנגו, הולך יחד?
כן.
שלום אפרת
נתקעתי עם כמות גדולה של ענבים ירוקים אבל הם כבר התרככו ככה שלא כיף לאכול אותם
רציתי לשאול האם אפשר להכין שייק רק מענבים שאני יקפיא בלי פרי נוסף
ומה מתאים להוסיף?(חלב/פקאן/וכד’)
האמת שאני לא יודעת, לא ניסיתי.
היי, לדעתך שילוב של ענבים, מלון ואבטיח ייצא טוב?
או רק ענבים ומלון/אבטיח ומלון/ענבים ואבטיח?
*על בסיס מים
תודה!
אפשר להכין שייק רק של אבטיח או רק של מלון. לא בטוחה אם הולך יחד.
תודה 🙂
מה לגבי ענבים ותפוח?
לא בטוחה (לא ניסיתי).
הי אפשר לשים את הפירות בקוצץ ירקות?
פירות טריים אני חושבת שאפשר.
תותים, מנגו, בננה, תמרים, חלב אחלה שייק
תנסי בלי המנגו ואפשר להוסיף קצת פקאן מסוכר
רציתי לשאול איך מקלפים שזיפים ונקטרינות אם בכלל?
תודה רבה!
עם קולפן או סכין.
אם לא מפריע לך שיש קצת חתיכות של קליפה בשייק אפשר גם לא לקלף.
שלום, אני רוצה להכין עם בננות ושזיפים הולך ביחד?
לא ניסיתי אבל אפשר לנסות.
יש לי בננות קפואות וקיווי, מתאים ביחד?
איך להקפיא את הקיווי? וכמה שעות מראש?
אפשר מים במקום תפוזים/חלב? יצא מוצלח?
מתאים להוסיף שוקולד? זה ישדרג?
היי רבקה,
אפשר להכין שייק מבננות וקיווי.
את הקיווי יש לקלף, לחתוך ל-4 ולשים בשקית סגורה. לשמור במקפיא 5-6 שעות, עד שזה קופא.
אפשר מים במקום תפוזים/חלב ושוקולד תמיד משדרג 🙂
קניתי פרות קפואים ויש גם מיקס מנגו,תות,אננס האם זה שילוב סבבה או שצריך להוסיף משהו אשמח לקבל תשובה
כן, זה אמור לצאת טעים.
👍
מה אפשר לעשות עם פטל אדום קפוא??
אפשר לשלב אותו עם בננה.
הי
אפשר חעשות שייק ממלון ואבטיח?
כן אפשר.
האם שילוב של מילון, נקטרינות, בננה קפואה, ומיץ תפוזים ילך טוב ביחד?
כן.
אפשר להקפיא מיילשייק
אפשר אבל קחי בחשבון שזה יהפוך לגוש קפוא ויהיו צורך להפשיר במקרר.
אחרי שמפשירים זה יחזור למרקם של שייק או שיהיה נוזלי מידי או קרחי מידי?
אני רוצה להכין לחג בתור מנה אחרונה מראש
יהיה נוזלי מדי.
שלום אפרת
רציתי לדעת באיזה מיץ תפיזים להשתמש סחוט או קנוי מבקבוק?
מה שיש לך.
היוש!
יש לי בבית שקית אוחמניות מה אני יכולה ליצר מהם?(איזה סוג של שייק פשוט לא כתבת מתכון לשייק אם אוחמניות)
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!
אוכמניות ובננה הולך טוב. אפשר לשים חלב או מיץ תפוזים.
יש לי רעיון נוסף להכנת השייק אננס תות מלון קיווי פסיפלורה בתוספת חלב ושתי עוגיות אוראו
פצצצצצהההההההה
תודה מלכי 🙂
בוקר טוב אפרת
אני רוצה להכין עכשיו לבני שייק בננה ותות (שייק תות בננה: 2 בננות בינוניות, 5 תותים, כחצי כוס מים קרים ) השאלה אם אכין מחצי מהכמות עבור מנה אחת ( 1 בננה שתיים וחצי תותים רבע כוס מים קרים) יצא טעים גם?
תודה מראש ויום נפלא לך.
כן.
היי אפרת,
יש לי בבית פירות קפואים,האם צריך להוסיף קרח בנוסף לפירות?
אין צורך.
היי אפרת,
רציתי לישאול מה את מציעה לי לעשות אם יש לי פרות קפואים בטעמי תות, בננה ומנגו.
איך לדעתך אפשר להכין משלושתם או אפילו משתיים מהם את השייק הכי טעים?
תודה🤗
אפשר לשלב בננה ומנגו או בננה ותותים.
אפרת היקרה,
הכנתי שייק מנגו, בננה, מלון ואננס על חלב, שיצא מעולה.
הוספתי סילאן בכמות גדולה מדי והשייק הפך מתוק מדי ודליל.. חבל לי לזרוק, הכנתי כמות ענקית (כמעט בלנדר שלם), יש לך רעיון כיצד להציל אותו?
תודה רבה !!
היי,
מתנצלת על העיכוב בתשובה, ראיתי עכשיו.
אפשר להכין שייק חדש בלי להמתיק בכלל ובמקום נוזלים להוסיף את השייק הדליל והמתוק שיצא לך.
פסח שמח והמון בריאות 🌺
היי אפרת תאמת שאין לי כח לעבור על הכל, אז רציתי לשאול אם יש אפשרות לעשות שייק רק ורד בלי הבננות- כדי שלא ישחיר ומיפירות לא מאוד יקרים…
בגלל שאני קונה הכל חסלט אז זה יוצא קצת יקר .
אני צריכה לכמות של בערך 12/14 בקבוקים אישים…
תודה רבה!!
היי אסתי,
לא בטוחה שהבנתי. מאיזה פירות את רוצה להכין את השייק?
כמה זמן לפני את מתכננת להכין את השייק? כי שייק הכי טעים כשמכינים אותו במקום.
לפחות יום לפני…
ואם אפשר לעשות אותו רק מתותים
היי אסתי,
אפשר להכין שייק רק מתותים ולהוסיף לו חלב או מים אם לא רוצים שיהיה חלבי. מומלץ להוסיף גם אבקת סוכר או דבש לפי הטעם (כי יש תותים יותר מתוקים ויש פחות).
אם את מכינה יום לפני אפשר לשמור במקרר אבל אם יותר אז כדאי להקפיא ולהפשיר במקרר כ-8 שעות לפני. חשוב שאם את מקפיאה לא למלא את הבקבוק לגמרי עד הסוף.
לגבי כמויות, אני לא יודעת להגיד בדיוק כמה תותים צריך. אני ממליצה לך להכין כמות מסוימת ולבדוק לאיזו כמות זה מספיק וכך לעשות את החישוב. את מה שהכנת את יכולה להקפיא.
תודה 🙂
1. אפשר להכין שייק בננה תמר חלב ולהקפיא אותו מוכן ?
2. אפשר להוסיף לימון להנ\”ל?
היי אסף,
1. לא יודעת, לא ניסיתי. אפשר לנסות ולראות.
2. אפשר להוסיף כפית מיץ לימון.
ממש שמחה לקרוא את השאלות והתשובות של אפרת
מה שם הספר?
תודה רינה 🙂
שם הספר “מתכונים ב-10 דקות” אבל הוא אזל במלאי ובקרוב מאוד תצא סדרת ספרים חדשה. אעדכן באתר.
שיהיה לך שבוע נפלא 🌺
היי אפרת,
אנו מבינה שניתן להוסיף מיץ או חלב לשייקים.
האם ניתן להוסיף מים במקום?
תודה,
עינת
היי עינת,
המיץ מוסיף טעם והחלב מעשיר את המרקם אבל אפשר לשים גם מים.
הי
אפשרי שילוב של בננה- מנגו- תותים?
כן.
ניסיתי להכין עם בננה טריה, היה טעים אבל השחיר ממש מהר.
מה הרעיון של הפירות הקפואים?
היי חני,
בננות משחירות מהר.
כשהפרי קפוא מקבלים מרקם מוצלח יותר, כמו של סורבה.
שלום לכולם.
יש למישהו רעיון לשייק עם קווי?
אני רוצה להכין אותו עם בננה תמרים וכדו’…
אשמח לשמוע
אפשר להכין שייק מבננה גדולה, 2 קיווי, 1-2 תמרים ומיץ תפוזים.
אני שותה כל בוקר שייק מתפוז, 1-2 קיווי וחצי אגס
יוצא מעדן!
יש מתכון ללא צורך בבלנדר?
סורי, כל שייק מצריך שימוש בבלנדר.
הי
אפשר לעשות שייק שיורכב רק מתותים ומנגו?
כן.
העם יוצא טעים בננה עם תפוח עם חלב
והאם אפשר להכין רק שייק בננה חלב ויצא טעים העם ניסית פעם את הדברים האלו ?
שייק בננה וחלב ניסיתי וזה יוצא טעים. אפשר גם להוסיף תמר.
היי אפרת. יש לי ענבים, נקטרינה, קייוי ותפוח, איזה שילוב אפשר לעשות?
אפשר להכין שייק מ-3 נקטרינות וכוס ענבים. להוסיף מים/מיץ ענבים בהדרגה לפי הצורך.
בעלי מאוד אוהב את השייק הבא:
1 בננה, 1 תפוח, 1 מלפפון, 2 כפות סילאן, מים עד גובה הפירות.
לבריאות..
תודה דניאל 🙂
הי
רציתי לדעת האם ניתן לשלב מספר פירות כמו אפרסק אפרסמון אגס תפוח האם יוצא טעים ?
כן.
היי אפרת,
יש לך מתכונים לשייק טבעוני ללא חלב?
לא חייבים לשים חלב. אפשר לשים גם מיץ תפוזים.
אפשר לשים חלב שקדים זה ממש טעים
היי אפרת,
אני טבעונית, האם ניתן חלב שקדים או אורז או סויה במקום חלב? ניסית פעם והאם את ממליצה על הטעם?, תודה
כן אפשר. לא ניסיתי אבל שמעתי שעם חלב שקדים יוצא טעים.
איפה משיגים חלב שקדים?
האם יש צורך להקפיא את החלב?
לא, אין צורך.
אפרת היקרה,
האם לדעתך ניתן להכין את השייק במג’ימיקס?
לדעתי כן.
יש לי הצעה מעולה לשייק מאלף חושים והוא:בננה, תמר, פקאן, על בסיס חלב, יאמי מאמי
תודה 🙂
רציתי לדעת מה הכמויות בערך.
הי אפרת,
נהנית בכל פעם לקבל עדכונים על מתכונים חדשים..
הכל כל כך טעים!
תודה רבה!!
שמחה לשמוע ❤️
תודה
הכנתי שייק תות בננה מנגו ואננס יצא אליפות
שילוב מעולה 🙂
הי
אני ממש נהנית מהמתכונים כאן כל דבר יוצא מוצלח וטעים!
אני רוצה להכין שייק ויש לי בננה קפואה,תמרים,מלון,אבטיח,תפוח
איזה שילוב אפשר לעשות?
ראיתי שרשמת למלעה אפש להוסיף חלב-כמה צריך לשים? אם יש לי בננה גדולה.?
אני ממליצה על שילוב של בננה גדולה, 1-2תמרים ומלון.
תתחילי מחצי כוס כוס חלב ותוסיפי יותר לפי הצורך והסמיכות הרצויה.
דבר ראשון תודה על התשובה
דבר שני יש אפשרות לעשות גם עם ריצ פרווה או חלב או שזה יצא מיד מתוק?
לדעתי חלב עדיף.
הי אפרת!
יש אפשרות לעשות שייק רק עם מנגו? יש לך מתכון אולי?
אני עושה ארוע בצבעים צהוב ושחור ואני רוצה שייק צהוב בלי בננות … ואני צריכה כמות גדולה
תודב רבה רבה!!
היי שלומית,
אפשר להכין שייק רק עם מנגו ומיץ תפוזים. כדאי לחתוך את המנגו לקוביות ולהקפיא לפני ההכנה.
הי
בננה ואננס הולך גם עם בסיס חלב?
כן.
אננס שימורים?
כן.
מתכון לשייק טעים:
תפוז
תפוח
אגס
לימון
תודה 🙂
היי אפרת,
עשיתי את המילקשייק עם בננה תותים וקיווי עם כוס וחצי חלב
יצא מאוד טעים.
מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן!
שלום כמה זמן מראש אני יכול להכין את מיץ הפירות לפני שהוא משחיר חוץ מבננה שאת זה שאני יודע
זה תלוי בבשלות הבננה. זה יכול להשחיר כבר אחרי רבע שעה ולפעמים לוקח לזה שעה ויותר.
בגלל זה הכי טוב להכין את זה במקום.
היי אפרת,
לבת שלי אסור פרות טרופיים ותותים ובנוסף היא לא אוהבת בננות.יש לך רעיונות לשייקים שהיא תוכל ןהטנות מהם?
היי גילת,
איזה פירות באים בחשבון?
הי אפרת,
אני רוצה להכין שייק לשבועות, שזה ביום ראשון בלילה, אם אכין בשישי זה ישחיר?
או לשים בפריזר זה טוב?
אי מכינה שייק תות בננה על בסיס מים
הבעיה היא שהבננה נוטה להשחיר לאחר כחצי שעה-שעה מרגע שמכינים את השייק ואז השייק נראה בצבע פחות מגרה.
הבנתי, אז אם אני שמה פירות אחרים בלי בננה ואקפיא את השייק כשהוא מוכן זה כן יהיה טוב?
אפשר להכין ולהקפיא. להעביר למקרר להפשרה 3-4 שעות לפני ההגשה.
יש לי שילוב מנצח לשים מנגו חצי כוס שלושת רבע אננס ואחד פסיפלורה על בסיס מיים.
נשמע מעולה 🙂
תודה
הי אפרת, הכנתי את השייק הירוק עם קיוועי, נענע ודבש ויצא מעולה. האם ניתן להקפיא את עלי הנענע ולהשתמש בהם למנה הבאה? תודה, מיכל.
כן. אפשר לשים אותם בשייק כמו שהם, בלי להפשיר קודם.
מרוב מלל לא ברור לי, נא לכתוב לי מתכון של שייק שמשביע ואינו משמין שטוב בבוקר. מודה לכם מאוד מאוד
היי חנה,
כל השיקיים הרשומים תחת כותרת “רעיונות לשייקים” די משביעים וטובים בתהליך הרזיה.
כדאי לא להתמקד בשייק אחד ולגוון כדי שהגוף יקבל ויטמינים מפירות שונים בכל פעם.
יש לי מתכון ממש טעים: שמים פירות קפואים מוסיפים חלב ויוגורט
היי רציתי לשאול אם לדעתך השילוב קווי ואננס מתאים לשייק? (מבחינת הטעמים הם נראה לי מתאימים ביחד)
לטעמי כן.
שלום אפרת אם אני ישים בננות תמרים ומנגו משימורים כמובן להקפיא אותם לפני וגם מים ומיץ תפוזים זה אמור לצאת טעים?
כן 🙂
אני מעוניינת להכין פרי שייק לשמחה במוצאי שבת, האם אפשר להכין ביום שישי ולשמור במקרר עד למוצאי שבת?
אם כן על איזה שילוב את ממליצה שיחזיק מעמד?
תודה
היי שרה,
פחות מומלץ כי הוא עלול להשחיר קצת.
עדיף להכין אותו במוצאי שבת.
האם ניתן לשלב פירות יער מוקפאים?
כמו אוכמניות או לקט פירןת יער
כן בטח. מומלץ לשלב עם בננה.
אני עושה שייק של בננות ותמרים עם יוגורט ןמעט חלב
מעולה 🙂
תודה רבה, האם חייב לקלף את הפירות?
לא חייב אבל רצוי. זה לא נעים להרגיש את הקליפות בשייק.
אפשר לרסק את השיק עם מקל בלנדר?
כן. יש להוסיף יותר נוזלים במידת הצורך.
אתמול הכנתי שייק : אפרסק, 1 גזר גמדי קטנצ’יק, תותים, וחופן קטן של עלים ירוקים על בסיס מים (מינרלים) וקוביית קרח – יצא אליפות
היום הכנתי שייק אגס, בננה, עלים ירוקים כפית קוקוס בתפזורת על בסיס מים – יצא נחמד (לא נעשה זאת שוב)… מה הולך עם אגס שיצא אליפות ???
חלב עם בננות – ענק
תותים ים בבנות – קליש׳ה אבל טעים
שאלה
על בסיס מים, חסה ותרד ועלים ירוקים אחרים ושהיו רק שני פירות
אגס + פרי
תפוח + פרי
גזר + פרי
תודה רבה מאוד
היי לטי,
תודה ששיתפת בתוצאות 🙂
לא הבנתי את שאלתך, את רוצה להכין שייק של חסה, תרד ועלים ירוקים ולהוסיף 2 פירות?
למה כל השייקים כמעט, כוללים בננות. אני לא סובלת בננה וקשה לי מאוד למצוא שייקים ללא בננה. מעדיפה להמתיק מעט עם תפוח, אגס או מלון. אפשר עוד מתכונים נטולי בננות?
היי,
הבננות מסמיכות את השייק וגם מעיקות מתיקות ולכן מרבים להשתמש בה לשייקים.
אפשר להכין שייק של מנגו,מלון ואננס. רק מנגו ומלון.
אני אישית לא כזה אוהבת שייקים עד שמצאתי שייק שמורכב ממנגו ואפרסק טעים בטירוף ממליצה לנסות:1מנגו, 1אפרסק וקרח
אפשר להסמיך את השייק עם אבוקדו או עם כף טחינה/חמאת בוטנים/שקדיה
גם אני לא סובלת בננות
יש לי מתכון:
פירות קפואים מומלץ פירות יער (כמו תותים)
חלב ויוגורט, מוסיפים קצת סילאן אם זה חמוץ
בתאבון
אני גם לא סובלת בננות
אני ממליצה על תפוז,אגס +אפרסק/קיוי
יוצא משגע
אפשר להוסיף גם שוקולד, חלבה,הולך?
תודה
חלבה – נראה לי שכן. שוקולד – לא בטוחה, תלוי איזה שייק זה.
שלום,
רציתי לשאול איזה רעיון יש לך לשייק פרות טרופיים
היי לירן,
על איזה פירות חשבת? יש שייק בננה, מנגו ומלון.
יש גם שייק של מנגו, אננס ובננה.
הי
יש לך המלצות לשייקים עם נקטרינה/אפרסק או שזה לא הולך טוב בשייקים?
היי תאיר,
לא יצא לי לנסות אבל שמעתי על שייק של אפסקים עם יוגורט וקצת דבש.
אפרסק וקיווי או אפרסק ותפוז יוצא ממש טעים מומלץ 2 אפרסקים אפשר גם עם אגס
הי,
איך אפשר לעשות דיאטטי? אולי מים+ לימון..
מה ממליצה
היי דינה,
את מתכוונת במקום חלב או מיץ תפוזים? אפשר לשים מים.
היי אפרת, אם אני רוצה להוסיף אלכוהול בשייק. למשל, שמפניה (לא משהו חזק). מה ואיך צריך לעשות?
תודה
בנוסף, אם אני שמה את כל הפירות כשהם קפואים. האם חייבים להוסיף גם קרח?
תודה
היי חני,
אני חושבת שאפשר לשים שמפנייה במקום המיץ או המים.
אם הפירות קפואים אין צורך להוסיף קרח.
יש שילוב שאני ממש ממליצה:
לטחון תמרים מגולענים עם בננות ופקאנים לא קלויים או מסורים. ניתן להכין אפילו בתור גלידה
*או מסוכרים. אפשר כמובן להוסיף מים או חלב לפי המרקם הרצוי. רק בריאות!
תודה אילנה 🙂
היי אפרת תןדה על המתכונים הנפלאים. את קוביות הקרח כותשים ביחד עם שאר המרכיבים בשייקים?תודה
כן.
סתם שאלה: זה מומלץ בשביל דיאטת השמנה? המליצו לי להכין ותשתות שייקים וגלידות, אמרו שזה מעלה את המשקל..
היי יוני,
אפשר להעלות את הערך הקלורי בשייק על ידי הוספת שמנת מתוקה או גלידה. גם תוספת של אגוזים היא עשירה בשומן וגם בריאה.
ערב טוב
כמה השיק הוא טוב לדיאטה?
אני מנותחת עם טבעת ולא אוכל פירות שלמים ושייק הכי מתאים לי השאלה כמה פירות אפשר לאכול ביום בדיאטה ואיזה פירות ועם מה מומלץ לערבב עם חלב או מיץ תפוזים או…
תודה רבה
אביטל
היי אביטל,
זה מאוד אינדיבידואלי. זה גם תלוי בסוג הדיאטה שאת נמצאת בה.
אם יש לך דיאטנית או תזונאית שאת יכולה להתייעץ איתה אז כדאי.
בינתיים אני חושבת את יכולה להנות משייק אחד או שניים לפחות ביום, במיוחד אם את לא אוכלת מאכלים שלמים.
יום מקסים
הי אפרת
רציתי לשאול
איזה שילוב של שייק את ממליצה מבין הפירות הבאים?
בננה.מילון.תמרים.אפרסקים.פומלה?
והאם להוסיף חלב או לא?
תודה
חדוה
בננה מלון ותמר. אפשר להוסיף חלב.
אין על שייק תות בננה אננס עם כפית זרעי ציה
מסכימה לגמרי 🙂
עם קרח?
האם אני יכולה להחליף מעבד מזון בבלנדר?
ויש מתכון של שייק חלבי?
הכוונה למעבד מזון במקום בלנדר? נראה לי שכן.
שייק חלבי הוא אותו שייק על בסיס חלב במקום מיץ או מים. בננות הולכות טוב עם חלב לכן אני ממליצה שזה יהיה שייק שמכיל גם בננה.
מעוניינת לעשותכמה מהשייקים המוצעים כקינוחים אישיים למסיבת כלה של חברה, על בסיס מים/תפוזים. האטם זה אפשרי? זה לא יתקלקל?
היי שלי,
את השייקים צריך להכין במקום, אי אפשר להכין את זה מראש ולהקפיא כי זה קופא לגמרי.
אם יש לך מכשיר שייק אז את יכולה להקפיא פירות מראש ולטחון לפני ההגשה (זה עניין של כמה דקות בודדות).
היי אני מוסיפה לשייק גלידה הוא יוצא יותר פרוזן והוא מאוד טעים.
אני עושה על בסיס קבוע (משתדלת:) שייק בננה (לא קפואה)+ תמר או חצי אם הוא גדול+כפית זרעי צ’יה, הטעם לא מורגש+קוואקר יבש+תפוח+חלב שקדים תוצרת בית. יוצא מעולה וטעים בטירוף! אפילו הבת שלי בת 4 זוללת בהנאה את ה”בננה צ’ייק)
האמת שנשמע מעולה 🙂
תודה תהילה.
מה כמות הקוואקר שאת שמה וכמה חלב?
אפרת שלום, אני מעוניינת להכין שייק על בסיס חלב. כמה חלב את ממליצה לשים?
היי עדי,
ממליצה להתחיל מחצי כוס חלב ולהוסיף יותר לפי הסמיכות הרצויה. אפשר להוסיף את החלב בכל שלב כך שאין בעיה.
היי, רציתי לכתוב שהפעם הכנתי את השייק עם 2 בננות, 3 תמרים וכוס חד”פ חלב. יצא לי פחות מתוק מהפעם הקודמת. לטעמי, יותר טעים
מעולה 🙂
תודה שרי
ברעיונות לשייקים שרשמת אני לא רוה חלב בכלל, איפה הוא נכנס? בנוסף למים/למיץ או במקום?
תודה
היי אינאס,
החלב במקום המים/מיץ.
בשייק של הקיווי לא ממליצה לשים חלב. בשייקים האחרים אין בעיה.
היי , נהנת מאד מהמתכונים שלך . אשמח לדעת היכן בת”א אפשרי לאסוף את הזמנת הספר ? תודה ושבת שלום
היי מלי,
אפשר לאסוף את הספר מחנות “מיסטרל” ברחוב דרך בן צבי 29 בת”א.
שבת שלום 🙂
תודהה
ובנוסף האם המתכון עם הבננה המנגו והמלון יש צורך בלהוסיף מיץ תפוזים ? או שרק מים?
אפשר להוסיף מיץ תפוזים או מים. מה שבא לך 🙂
הכנתי שייק מתמרים ובננות. יצא מאד מאד טעים אבל אולי קצת מתוק מידי. איך אפשר לעדן את המתיקות? אולי להוסיף תפוח?
היי שרי,
לדעתי אפשר להפחית בכמות התמרים. כמה בננות ותמרים שמת?
עשיתי כמות ממש קטנה. בננה אחת, שני תמרים (מג’הול) וחצי כוס חלב
יכול להיות שהבננה היתה מתוקה. פעם הבאה אפשר להפחית ולשים תמר אחד על כל בננה.
אני חושבת גם תוספת של אגס או מלון יכולה לאזן את הטעמים. מניסיון תפוח לא תמיד משתלב טוב בשיקיים מסוימים לכן אני פחות ממליצה.
אין כמוך!
אלפי תודות!
מתנצלת שאני שוב כותבת לך היום, דחוף!
הייתי רוצה להכין לשבת אם לא קשה לך לענות לי.
תודה רבה ושבת שלום!
סורי היום אני קצת עסוקה אז לוקח לי יותר זמן להשיב 🙂
אם את רוצה להכין לשבת אז קחי בחשבון שיש להכין את זה במקום, זה פחות מתאים להכנה מראש והקפאה כי זה עלול לקפוא לגוש אחד.
בננה ותמר זה שילוב מצוין.
ל5-6 מנות קטנות הייתי שמה 6 בננות בינוניות גדולות + כ-8 תמרים מגולענים רכים (מומלץ להשרות אותם במים קצת כדי שיתרככו) + כוס חלב. זה שייק שהוא טעים שהוא חלבי. אם את רוצה פרווה אז יש להשתמש בחלב סויה.
לגבי יתר הפירות לא יודעת איך הם משתלבים, לא ניסיתי.
שבת שלום!
הי אפרת,
רציתי להכין ואין לי את הפירות האלו רק בננות ותמרים, אפרסקים, אגסים, ענבים
אפשר?
תוכלי לתת לי כמויות ל-5-6 אנשים בגביעים קטנים.
אולי אספיק לשבת
הקפאתי אפרסק ובננה
הרבה תודה!
תודה על הרעיונות.
שאלה בנוגע לבננות הקפואות שהמלצת: באיזה שלב של ההבשלה את מקפיאה אותן…?
היי לימור,
אני מקפיאה מרגע שהן מבשילות וראויות למאכל (כאשר קל לקלף אותן) וגם כשהן בשלות יותר מידי.
תודה!!
אני מוסיפה גם טחינה לפעמים לחלב שקדים
טעים..
מכינה שייקים על בסיס ירקות. מלפפון ,תפוח עץ ירוק, חופן עלי תרד בייבי אן פטרוליה , 3 תמרים מהג’ול, קוביות קרח, מיים קרים.
תודה ציפי 🙂
יש כאן מישהו שניסה להכין שייקים במעבד מזון? לפי המדריך שבא עם המעבד שלי, זה אפשרי. מעניין אותי לדעת איך זהי וצא בפועל. תודה.
היי שרון,
אמור להיות אפשרי.
אני מוסיפה תמרים,זה גם בריא וגם מאוד טעים.
תודה הדר 🙂
איזה כיף! אין כמו שייקים בקיץ.
הקבוע שלי: מיקס פירות יער כ3/4 כוס (קפוא), חצי בננה, 3/4 כוס חלב שקדים. לפעמים גם מוסיפה כפית חמאת שקדים, מאוד מעשיר את הטעם.
תודה אורלי, נשמע מעולה 🙂
מתכונים מעולים ,מצילים אותי כל פעם מחדש וגם הספר שלך מדהים. מחכה לעוד אחד
תודה ענת 🙂
יום מקסים
שלום אפרת,
נהנית מהספר שלך , מתכונים מעולים!! מצפה כבר לספר הבא,
האם ניתן להשתמש בחלב קוקוס?
וכמה קוביות קרח צריך לשיק?
היי חדוה,
שמחה שאת נהנית מהספר 🙂
אפשר לשים חלב קוקוס, בעיקר בשייקים שהם על בסיס בננה. ממליצה בתור התחלה לשים כמות קטנה ולטעום, כי הטעם של חלב הקוקוס לעיתים עלול להיות חזק בשיקיים מסוימים.
אם את לא מקפיאה את הפירות אפשר לשים בסביבות כוס קוביות קרח.
יום מקסים!
נשמע עסיסי- עדין לא ניסיתי, אבל מאד מאד רוצה ומתגרה….
תודה לך על הכל!!!!