זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 25 דקות

מס’ מנות: 2-3 מנות

סוג: חלבי

רכיבים

50 גרם חמאה או 2 כפות שמן זית

1 בצל בינוני קצוץ

סלסלת פטריות חתוכות גס

4 שיני שום פרוסות דק

כוס וחצי פתיתים עגולים (מסוג “קוסקוס”)

2 כוסות מים רותחים

כפית שטוחה תבלין אורגנו מיובש (לא חובה)

כפית מלח, פלפל שחור

רבע כוס גבינת פרמזן מגורדת

אופן ההכנה

-מחממים סיר עם חמאה או שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.

-מוסיפים את הפטריות ופרוסות השום, ממליחים מעט ומטגנים תוך ערבוב במשך כ-5 דקות, עד שהפטריות מגירות נוזלים ומצטמצמות.

-מוסיפים את הפתיתים ומערבבים במשך כ-2 דקות.

-מתבלים באורגנו, מלח ופלפל שחור ומוזגים מים רותחים. מערבבים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים במשך 12 דקות.

-מרימים את המכסה ומוסיפים גבינת פרמזן. מערבבים, מכסים את הסיר, מכבים את האש ומניחים לתבשיל לנוח במשך כ-5 דקות.

-מגישים מיד.

*ניתן לפזר מעל גבינת פרמזן לקישוט ולטעם.

טיפים והערות

*ניתן להחליף את גבינת פרמזן בגבינה צהובה מגורדת.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
מיני פוקצ’ות מבצק גבינהמיני פוקצ’ות מבצק גבינה
חיתוכיות שוקולד חיתוכיות שוקולד
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
avatar
הראל (14:54 7.11.2021)

האם אפשר להחליף את הפטריות החיות הפטריות משימורים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:19 7.11.2021)

היי הראל,
פטריות טריות מומלצות יותר, אבל אפשר גם פטריות שימורים(:

avatar
הראל (15:38 7.11.2021)

האם אפשר לחמם גם לחמם ולאכול יום למוחרות או לא מומלץ בכלל?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:58 7.11.2021)

אפשר לחמם ולהגיש גם יום אחרי ההכנה.

avatar
עינת (10:40 20.08.2021)

היי אפרת
האם את משתמשת ושמה גם את רגל הפטרייה או רק את החלק העליון של הפיטרייה?
תודה לך ושבת נפלאה .

avatar
עינת (10:41 20.08.2021)

כהמשך
האם את שוטפת את הפיטריות או רק עם נייר מנגבת?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:14 20.08.2021)

אישית מעדיפה לשטוף ואז לנגב בעדינות עם נייר סופג.
שבת שלום❤

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:13 20.08.2021)

היי עינת,
אפשר להשתמש גם ברגל הפטרייה אם היא נראית טוב. אם הרגל במרקם רטוב או ספוגי יחסית כדאי לחתוך אותה.

avatar
עינת (12:10 19.08.2021)

היי אפרת
הירוק על התבשיל זה?
תודה על המענה מראש.
יום נפלא לך.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:46 19.08.2021)

היי עינת,
אלו עלי אורגנו. אפשר לשים גם כל עלי תבלין אחרים שאוהבים (בזיליקום, רוזמרין…)😊

avatar
עליזה (17:06 17.08.2021)

שלום
האם ניתן להשתמש בקוסקוס במקום בפתיתים
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:38 17.08.2021)

היי עליזה,
כן זה תחליף מעולה, רק שדרך הבישול שונה: אם משתמשים בקוסקוס אינסטנט יש לבשל את הקוסקוס לפי ההוראות, לאחר מכן לטגן את הפטריות בחמאה ואז להוסיף אותן אל הקוסקוס יחד עם פרמז’ן ולערבב.

avatar
שרה (12:07 17.08.2021)

היו אפרת,
האם אפשר להכין כמה שעות מראש ולחמם? תודה מראש. ובהזדמנות זו, תודה על היותך….. 99% ממה שאני מכינה במטבח – ואני מאוהבי המטבח כלומר מבשלת ואופה הרבה – אני מכינה מהמתכונים הנפלאים שלך. מכורה אמיתית 😍

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:53 17.08.2021)

היי שרה,
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים❤
אפשר להכין מראש ולחמם, מומלץ להגיש כמה שיותר קרוב לזמן ההכנה.

avatar
קרן בן עמי (22:17 16.08.2021)

הכנתי יצא טעים ממש תודה רבה על המתכון המושלם😋😋

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:05 16.08.2021)

שמחה שיצא מוצלח! תודה שחזרת לשתף😊

avatar
Bruria (17:02 14.08.2021)

הי
האם ניתן להחליף את הפריטים בורגול או הפסטה.
אין לנו פתיתים בקנדה.
תודה.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:15 14.08.2021)

היי,
את יכולה להכין עם אורז ריזוטו (אורז עגול) או עם פסטה בכל צורה שיש לך😊

avatar
שרה (17:19 17.08.2021)

תודה. יצא טעים ברמות כרגיל

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:17 17.08.2021)

איזה כיף לשמוע😊

avatar
מרים (15:29 12.08.2021)

אפשר גבינה צהובה במקום הפרזמן, או לוותר?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:40 12.08.2021)

היי מרים,
אפשר להמיר את הפרמז’ן בגבינה צהובה.

avatar
אפרת (11:21 12.08.2021)

הי,
אפשר פרווה?
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:08 12.08.2021)

היי,
אפשר במקום חמאה לשים שמן זית או מחמאה.
אפשר לוותר על הפרמז’ן או אם יש לך- לשים גבינה טבעונית קשה מגורדת.
בהצלחה😊

avatar
יער (09:14 12.08.2021)

תודה רבה אפרת
הכנתי ויצא מדהים.
הורדתי את נאפליקציה שלך לנייד, והיא נוחה וטעימה😃

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:05 12.08.2021)

היי יער,
שמחה ממש לשמוע שאהבת את המתכון ואת האפליקציה❤

avatar
רחלי (20:02 10.08.2021)

מה זה ריזוטו?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:09 10.08.2021)

היי רחלי,
במקור ריזוטו זו מנה איטלקית העשויה מאורז עגול. המנה הופכת בזכות ערבוב מתמיד עם שאר המרכיבים לסמיכה ודביקה מעט, כך שהאורז מבושל כמעט לחלוטין, ומרכז הגרגיר מעט לא מבושל.
במתכון הנוכחי הבאתי גרסה קלה יותר וטעימה לא פחות מהריזוטו המסורתי העשוי מאורז.😊

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות