זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 25 דקות
מס’ מנות: 2-3 מנות
סוג: חלבי
50 גרם חמאה או 2 כפות שמן זית
1 בצל בינוני קצוץ
סלסלת פטריות חתוכות גס
4 שיני שום פרוסות דק
כוס וחצי פתיתים עגולים (מסוג “קוסקוס”)
2 כוסות מים רותחים
כפית שטוחה תבלין אורגנו מיובש (לא חובה)
כפית מלח, פלפל שחור
רבע כוס גבינת פרמזן מגורדת
-מחממים סיר עם חמאה או שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.
-מוסיפים את הפטריות ופרוסות השום, ממליחים מעט ומטגנים תוך ערבוב במשך כ-5 דקות, עד שהפטריות מגירות נוזלים ומצטמצמות.
-מוסיפים את הפתיתים ומערבבים במשך כ-2 דקות.
-מתבלים באורגנו, מלח ופלפל שחור ומוזגים מים רותחים. מערבבים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים במשך 12 דקות.
-מרימים את המכסה ומוסיפים גבינת פרמזן. מערבבים, מכסים את הסיר, מכבים את האש ומניחים לתבשיל לנוח במשך כ-5 דקות.
-מגישים מיד.
*ניתן לפזר מעל גבינת פרמזן לקישוט ולטעם.
*ניתן להחליף את גבינת פרמזן בגבינה צהובה מגורדת.
- פתיתים עם נקניקיות |
- פתיתים ברוטב סויה וירקות |
- פתיתים עם ברוקולי וגזר |
- פתיתים פיקנטיים |
- פתיתים עם פרגיות |
- מתכון לפתיתים עם בשר טחון
היי אפרת 🙂
רציתי לשאול זה בסדר להכין עם אורז ריזוטו כמו בתמונה, אופן ההכנה לא משתנה?
היי ליאל,
סורי זה לא מתאים במתכון הזה.
היי
אם אני רוצה להחליף את הפתיתים באורז ריזוטו- האם משהו מהמתכון משתנה? כמות אורז/מים/זמן בישול וכו. תודה♥️
זה הופך למתכון אחר לגמרי מבחינת אופן ההכנה ואין לי מתכון מדויק:)
מצוין ממש, הכנתי בפרווה ויצא טעים ונהדר.
שמחה שיצא טעים:)
תודה שחזרת לעדכן
הי אפרת
מה החלופה לפיטריות או שניתן לוותר
ושאלה נוספת אפשר מוצרלה מגורדת ?
אפשר לוותר.
אפשר לשים מוצרלה מגורדת
וואי וואי, חבל שטעמתי. עכשיו לא בטוחה שיישאר משהו לערב… שלמות פשוט מתכון שלמות !!!!!!
איזה כיף לשמוע! תודה על השיתוף🩷
אפרת מתכון אליפות, טעים מאוד!
בעלי אמר שזה אוכל של מסעדות 😊
אין על המתכונים שלך♥️
איזה כיף שאהבתם את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
יצא מעולה!
טעים ועדין.
השתמשתי בחצי כוס שמנת לבישול והפחתתי מהמים.
מה שכן אין מה לעשות עם השאריות
ניסיתי לעשות ממה שנשאר כמו ארנציני אבל בגלל שזה פתיתים ולא אורז זה התפרק בטיגון והייתי צריכה לאפות
אבל המתכון מצוין וכבר שמרתי אותו אצלי😍
תודה רבה
שמחה מאד שיצא מוצלח😊
היי.
יש אפשרות להוסיף שמנת לבישול?
כן, אפשר.
הי אפרת.
האם אפשר להכין עם פטריות מקופסת שימורים?
היי,
אפשר אם אין פטריות טריות(:
וואי היה לי טעיםםם ממש
ארוחת ערב מנחמת
תודה.
שמחה מאד שיצא מוצלח ושאהבת את המתכון! תודה שחזרת לשתף😊
שלום,
המתכון הזה מושלם!!!
אני הכנתי אותו עם גבינה מלוחה. מה זה גבינת פרמזן? ולמה אני לא רואה בחנויות?
תודה.
היי,
איזה כיף שאהבת את המתכון(:
גבינת פרמז’ן היא גבינה איטלקית קשה בעלת טעם ייחודי.
היא נמכרת כיום בכל סופר- חפשי במדף הגבינות במקרר.
זו גבינה קשה . תבקשי במעדנייה , כי על המדף זו כמות גדולה לרב
מתכון נהדר! תודה
שמחה שאהבת את המתכון❤
היי אפרת.
יש עניין דווקא לסוג הזה של הפתיתים, או שיצא טוב עם כל סוג? נגיד, כוכבים
היי,
הצורה של הפתיתים שבמתכון הכי קרובה לצורת ריזוטו, אבל יצא טוב גם עם כל צורה אחרת.
יצא מעולה! תודה רבה
שמחה מאד לשמוע! תודה שחזרת לעדכן🌺
היי אפרת! מתכונים נהדרים כרגיל, תודה לך 🙂 אם אני מכינה כמות כפולה של פתיתים, כמה מים לשים?
היי,
איזה כיף שאת נהנית מהמתכונים!
יש לשים 4 כוסות מים- להכפיל את כמויות כל המרכיבים פי 2.
האם אפשר להחליף את הפטריות החיות הפטריות משימורים?
היי הראל,
פטריות טריות מומלצות יותר, אבל אפשר גם פטריות שימורים(:
האם אפשר לחמם גם לחמם ולאכול יום למוחרות או לא מומלץ בכלל?
אפשר לחמם ולהגיש גם יום אחרי ההכנה.
היי אפרת
האם את משתמשת ושמה גם את רגל הפטרייה או רק את החלק העליון של הפיטרייה?
תודה לך ושבת נפלאה .
כהמשך
האם את שוטפת את הפיטריות או רק עם נייר מנגבת?
אישית מעדיפה לשטוף ואז לנגב בעדינות עם נייר סופג.
שבת שלום❤
היי עינת,
אפשר להשתמש גם ברגל הפטרייה אם היא נראית טוב. אם הרגל במרקם רטוב או ספוגי יחסית כדאי לחתוך אותה.
היי אפרת
הירוק על התבשיל זה?
תודה על המענה מראש.
יום נפלא לך.
היי עינת,
אלו עלי אורגנו. אפשר לשים גם כל עלי תבלין אחרים שאוהבים (בזיליקום, רוזמרין…)😊
שלום
האם ניתן להשתמש בקוסקוס במקום בפתיתים
תודה
היי עליזה,
כן זה תחליף מעולה, רק שדרך הבישול שונה: אם משתמשים בקוסקוס אינסטנט יש לבשל את הקוסקוס לפי ההוראות, לאחר מכן לטגן את הפטריות בחמאה ואז להוסיף אותן אל הקוסקוס יחד עם פרמז’ן ולערבב.
היו אפרת,
האם אפשר להכין כמה שעות מראש ולחמם? תודה מראש. ובהזדמנות זו, תודה על היותך….. 99% ממה שאני מכינה במטבח – ואני מאוהבי המטבח כלומר מבשלת ואופה הרבה – אני מכינה מהמתכונים הנפלאים שלך. מכורה אמיתית 😍
היי שרה,
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים❤
אפשר להכין מראש ולחמם, מומלץ להגיש כמה שיותר קרוב לזמן ההכנה.
הכנתי יצא טעים ממש תודה רבה על המתכון המושלם😋😋
שמחה שיצא מוצלח! תודה שחזרת לשתף😊
הי
האם ניתן להחליף את הפריטים בורגול או הפסטה.
אין לנו פתיתים בקנדה.
תודה.
היי,
את יכולה להכין עם אורז ריזוטו (אורז עגול) או עם פסטה בכל צורה שיש לך😊
תודה. יצא טעים ברמות כרגיל
איזה כיף לשמוע😊
אפשר גבינה צהובה במקום הפרזמן, או לוותר?
היי מרים,
אפשר להמיר את הפרמז’ן בגבינה צהובה.
הי,
אפשר פרווה?
תודה
היי,
אפשר במקום חמאה לשים שמן זית או מחמאה.
אפשר לוותר על הפרמז’ן או אם יש לך- לשים גבינה טבעונית קשה מגורדת.
בהצלחה😊
תודה רבה אפרת
הכנתי ויצא מדהים.
הורדתי את נאפליקציה שלך לנייד, והיא נוחה וטעימה😃
היי יער,
שמחה ממש לשמוע שאהבת את המתכון ואת האפליקציה❤
מה זה ריזוטו?
היי רחלי,
במקור ריזוטו זו מנה איטלקית העשויה מאורז עגול. המנה הופכת בזכות ערבוב מתמיד עם שאר המרכיבים לסמיכה ודביקה מעט, כך שהאורז מבושל כמעט לחלוטין, ומרכז הגרגיר מעט לא מבושל.
במתכון הנוכחי הבאתי גרסה קלה יותר וטעימה לא פחות מהריזוטו המסורתי העשוי מאורז.😊