זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 55 דקות
מס’ מנות: 15 קציצות
סוג: חלבי/ פרווה
מצרכים:
1/2 כוס קינואה שטופה ומסוננת
1 כוס מים רותחים
1 כף שמן
1/2 כפית מלח (תיבול לבישול הקינואה)
2 ביצים
1/2 בצל בינוני מגורד
1 גזר מגורד
1 קישוא מגורד
1/3 כוס פטרוזילה קצוצה
1/3 כוס פירורי לחם
תיבול לתערובת: 1/2 כפית מלח, פלפל שחור
*ניתן להוסיף לתערובת (לפי הטעם): 2 כפות גבינה מגורדת (פטה, בולגרית, פרמזן)
או חצי כפית כמון או חצי כפית אבקת קינמון.
אופן הכנה:
-בישול מקדים של הקינואה: מחממים סיר קטן עם כף שמן. מוסיפים את הקינואה, ממליחים בחצי כפית מלח ומערבבים. מוסיפים כוס מים רותחים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה (זה רותח כשהמים מבעבעים). מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים 15 דקות.
-מכבים את האש ומשאירים מכוסה במשך 15 דקות לפחות.
-מחממים תנור ל190 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפיה ומשמנים את הנייר.
-מערבבים היטב את כל החומרים בקערה ויוצרים קציצות. מניחים על נייר האפיה המשומן ומרססים מעל הקציצות מעט שמן.
-אופים במשך 30 דקות.
-הופכים בזהירות את הקציצות וממשיכים לאפות כ-10 דקות נוספת, עד שהקציצות מעט מזהיבות.
- קינואה עם בטטה |
- קציצות פרסה צמחוניות |
- לביבות כרישה |
- קינואה עם עדשים |
- לביבות ברוקולי וחומוס |
- קינואה עם פטריות
תודה רבה לך אפרת על המתכונים הכל כך מוצלחים!
רציתי לשאול, אם יש לי קינואה כבר מבושלת, מה הכמות של הקינואה שאצטרך למתכון זה? (אני מתכוונת, כמה זה חצי כוס קינואה כשזה כבר מבושל?)
תודה רבה!
בערך כוס קינואה מבושלת.
תודה רבה לך!
תודה,
הכל פה מדהים ומושלם.
רציתי לשאול לגבי ירקות עליים,
תמיד אני מסתבכת,
אני רוצה לכל תבשיל מעט
ולא מצליחה להקפיא ולהוציא ראוי לאכילה,
מה ניתן לעשות?
היי ברורית,
כשמקפיאים את העלים הם הופכים ל”סמרטוטיים” ולכן אפשר להשתמש בהם רק לבישול ולא לסלטים או כשרוצים עלים טריים.
אני ממליצה לך לקצוץ את העלים כשהם טריים, לחלק לשקיות קטנות ולהקפיא. כך תפשירי כל פעם כמות קטנה למרקים או תבשילים שאת מכינה.
היי אפרת,
האם לכמות כפולה אפשר להסתפק בשלוש ביצים או שחייבים ארבע?
תתחילי ב-3 ביצים. אם התערובת לא מתפרקת אז אין בעיה.
היי אפרת רק עכשיו מגיבה אבל בהחלט לא חדשה אצלך באתר והרבה מתכונים ממך מכינה ותמיד יוצאים מוצלחים קציצות הקינואה שלך מככבות אצלי כבר שנים 😀 והיום הייתי חייבת לפרגן לך (עדיף מאוחר מאף פעם..) במקום קישוא הוספתי בטטה מעוכה לתערובת וכמובן הכפלתי כמויות כמו תמיד ..תודה על אתר מוצלח ויישר כח
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
אפשר להחליף את הפרורי לחם במשהו ללא גלוטן?
אפשר להשתמש בפירורי לחם ללא גלוטן או בקוואקר ללא גלוטן.
יצא מצוין!! וטעים ביותר איזה כיף שאפשר להכין קינואה בעוד גרסאות
בכלל כשיש לי מוצר שאני רוצה להכין איתו משהו אני פשוט מקלידה באתר שלך ועולה לי מלא רעיונות זה פשוט כיף ופרקטי ברמות למי שרוצה לא לזרוק אוכל ורק זה כבר שווה!
כמה את משמחת אותי (ואת אמא שלי 🙂 שאני לא זורקת אוכל בזכות האתר חחח:-)
איזה כיף שאהבת את המתכון ושאת נהנית מהאתר!
תודה שחזרת לפרגן❤️
היי תודה על המתכונים המהממים אין על האתר שלך בעולםםם
יש לי קינואה שהכנתי כבר,את יודעת כמה כוסות קינואה מוכנה מתאימות למתכון?
היי,
שמחה שאת נהנית מהמתכונים!
יש לשים כוס פחות 2 כפות קינואה מבושלת.
תודה רבה איך את עונה מהר!!
יצא מושלםםם וואו טעים בטירוף
הכפלתי את המתכון ב 4 ומחסלים פה
איזה כיף לשמוע!
תודה על השיתוף❤
איזה מתכון מדויק ומדהים.
כל הכבוד!!!
שמחה שאהבת 🙂
היי אפרת,
איך מכינים בנינג’הגריל (במקום בתנור)?
תודה
היי,
לאחר יצירת הקציצות יש להכניס אותן לנינג’ה ולרסס שמן מעל ומתחת להן.
לאפות בתכנית AIR FRY על 180 מעלות כ-20 דקות או עד לאפייה מלאה.
תודה רבה! הכנתי ויצא מדהיםם
כיף לשמוע🙂
הכנתי את קציצות הקינואה והן יצאו וואו!
מתכון מדהים!
כולם התלהבו מהן.
שמחה שאהבתם את המתכון ושיצא מוצלח!
תודה על השיתוף😊
תודה על מתכונים מעולים! יתאים גם עם קינואה אדומה?
היי,
אני מניחה שכן(:
ועוד דבר – האם ניתן להקפיא את הקציצות?
כן, אפשר.
הי תודה על המתכונים המעולים ,כבר בישלתי את הקינואה אז מה כמות לקינואה מבושלת שעליי לקחת ? ואשמח להכפיל כמויות יש משהו שעלי להוסיף ?
היי,
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים!
אפשר להשתמש בכוס פחות 2 כפות קינואה מבושלת.
לכמות כפולה יש להכפיל את כל הכמויות פי 2 ללא שינוי נוסף.
אני יכולה להחליף את הפירורי לחם בקמח מצה?
אם כן, אפשרי בכל מתכון להחליף?
נשאר לי הרבה מפסח🤦♀️
תודה רבה 🤗
היי,
לא בכל מתכון יהיה מוצלח להשתמש בקמח מצה.
במתכון הזה את יכולה לנסות לשים רבע-שליש כוס קמח מצה.
בהצלחה!
היי במה אפשר להחליף את הביצה-לטבעונים.
תודה
היי,
מישהי בתגובות רשמה שהיא הכינה עם זרעי פשתן. לא ניסיתי בעצמי, אבל אמור לצאת טוב גם עם בתפו”א בינוני מבושל מעוך לפירה.
בנוסף, יש עוד אופציות שעשויות להתאים:
-1 ביצה = 2-3 כפות קמח תפו”א או קמח חומוס או קורנפלור מעורבבים עם 1-2 כפות מים.
-1 ביצה = חצי כוס גרגירי חומוס או שעועית מבושלים מעוכים למחית (אפשר להשתמש בשעועית או חומוס מקופסת שימורים)
-1 ביצה = כף זרעי צ’יה טחונים + 3 כפות מים – יש לערבב ולהשרות למשך כ-15 דקות לפני השימוש.
תודה רבה על המענה המהיר והמפורט 🙏…חג אביב שמח 🌹
חג שמח🌺
הקציצות יצאו עם טעם טוב אבל בחוץ היו מאוד יבשות. אולי היו צריכות פחות טמפרטורה? שמתי שיבולת שועל ושני גזרים כי לא היה לי קישוא. מה אפשר לעשות שיהיו רכות יותר? תודה על המתכון.
היי,
הקציצות אמורות לצאת מעט יבשות מבחוץ אבל לא מאד. כמה שאלות:
האם השתמשת בכוס מדידה ודייקת בכמויות? שימנת כמו שצריך את נייר האפייה ואת הקציצות בחלק העליון?
בנוסף, יתכן ובגלל שלא שמת קישוא יצא יבש יותר (בקישוא יש יותר נוזלים).
בפעם הבאה אפשר לאפות על 180 מעלות כדי לקבל קציצות קצת יותר רכות.
האם אפשרי בלי כוסברה /פטרוזיליה?
היי,
העלים מוסיפים אבל אפשר לוותר עליהם(:
אני רוצה להוריד את הפרורי לחם ולא לשים כלום מקום זה אפשרי?
היי,
המרקם עשוי לצאת לא יציב אם מוותרים על פירורי לחם. במקום פירורי לחם אפשר לשים 2 כפות מלאות קוואקר או קמח חומוס או קמח עדשים או קמח תפו”א.
יתאים עם כוסברה במקום פטרוזיליה ?
היי,
כן, גם כוסברה תתאים.
בוקר טוב, מה הכמות לקינואה מבושלת כבר?
היי,
חצי כוס קינואה מבושלת= כ-90 גרם.
האים אפשר להישתמש בקמח קינואה קנוי?
היי שרה,
עם קמח קינואה יצא שונה- יותר כמו סוג של מאפה ופחות כמו קציצות (בגלל המרקם החלק של קמח הקינואה).
אם את אוהבת את הרעיון של מרקם אחיד וסמיך את יכולה להכין עם קמח קינואה.
אשמח לשמוע איך יוצא(:
בס”ד
היי אפרת,
רק קפצתי שוב לומר תודה ושוב תודה. הקציצות נפלאות וטעימות מאוד.
השם יברך אותך
תודה על הפרגון! שמחה שאהבת את המתכון❤
הכנתי את זה כבר בפעם השניה, במקום קישוא (שבעלי לא אוהב) החלפתי בתפו”א.
יצא מדהים!!!
הילדים שלי לא התאפקו ולקחו לגנים בבוקר במקום חטיף.
לא נשאר להם לארוחת צהריים 🙁
איזה כיף לשמוע! תודה על השיתוף רחלי🙂
אין לי גזר ופטרוזיליה. אפשרי לעשות בלי שניהם?
אפשר לוותר על הפטרוזיליה, ואפשר לשים במקום הגזר בטטה מגורדת.
אם אין לי פירורי לחם מה אשים?
היי,
במקום פירורי לחם אפשר לשים 2 כפות מלאות קוואקר, או קמח חומוס או קמח תפו”א.
ממש מוצלח
כולם אהבו
שמחה שאהבתם, תודה טליה.
ילד בררני אכל וטרף תודה
שמחה לשמוע! תודה מעיין😊
היי, הכנתי את הקציצות ויצא טעים אבל הקינואה מלמעלה יצאה יבשה (מבפנים בסדר), מדוע? זה אמור להיות ככה?
היי אודליה,
הקציצות צריכות להיות יבשות מבחוץ אבל לא יבשות מידי.
הקינואה רק מלמעלה יצאה יבשה מאוד , אולי זה בגלל שלא ריססתי מספיק שמן? מלמטה זה היה בסדר
היי אודליה, כן כנראה שזה בגלל השמן.
בטוחה שפעם הבאה יצא לך מושלם😃
ממש מעולה
נראה מצויין!
ראשית תודה רבה לך עלה האתר, בזכותו למדתי לבשל ,כבר 3 שנים שאני משתמשת במתכונים שלך, שנית הכנתי את הקציצות ויצא לי מושלם אמנם החלפתי את הקינואה בעדשים כתומות.
אווסנת היקרה, שמחה לשמוע על כך ❤️
מתכון מעולה!!! הכנתי כמות כפולה ובמקום 2 גזרים שמתי גזר ובטטה – יצא מצוין.
תודה רבה!
תודה שירלי 🙂
שמחה לקרוא שאהבת יקירה❤️
יצא מצוין! רעיון מהמם לגיוון!!
תודה תהילה❤️
הכנו ויצא מעולה, נטרף תוך דקות, פעם הבאה כמות כפולה!
היי רינת,
איזה כיף לקרוא 💕
שמחה שאהבת.
———–
מזמינה אתכם לרכוש את ספרי המתכונים האהובים עלייכם, במבצע מיוחד ועם שליח עד הבית-
https://10dakot-shop.co.il
היי, לא ברור לי כלכך אשמח לעזרה:)
אני אמורה לסנן את הקינואה? היא אמורה לצאת קצת דיסתית?
אין צורך לסנן.
אם זה יצא עיסתי אין בעיה אבל אם זה יצא נוזלי אז אפשר להמשיך לבשל על אש בינונית ללא מכסה, תוך כדי ערבוב, עד שהנוזלים יתאדו.
תודה!!
היי.. אפשר להכין ולהקפיא?
וכמה זמן הקציצות נשמרות במקרר?
תודה מראש
אפשר להקפיא.
הקציצות נשמרות במקרר כ-4 ימים.
יצא נהדר ממליצה בחום. הוספתי קצת תבלינים . הכנתי כמות כפולה הילדים טרפו הכל….ל
תודה זהבה 🙂
היי אפרת
עשיתי חצי כוס קינואה (חצי חצי של אדומה ורגילה)
וגררתי את הירקות בפומפיה גסה (גזר,חצי בטטה במקום קישוא,ובצל) ואת כל השאר כמו שכתבת,הקציצות היו קצת לא אחידות בתבנית אבל זה הסתדר באפייה,עם זאת הטעם של הקציצות קצת של ביצה והבפנים לא מרגיש אפוי מספיק.יש לך רעיון מה הסיבה?
היי ענבל,
יכול להיות שהוספת את הביצים לתערובת כשהקינואה היתה חמה?
אולי הכנת קציצות עבות?
היי אפרת.את הקינואה הכנתי יום לפני והכנסתי אותה מהמקרר לתערובת
והקציצות היו קצת עבות אבל אחרת הם היו מתפוררות לי
אז לגבי הטעם של הביצה אין לי מושג. ממש מוזר. לא אמורים בכלל להרגיש את הביצה.
אם הקציצות היו קצת עבות אז יכול להיות שהיה כדאי לאפות אותן קצת יותר בטמפ’ של 180 מעלות.
היי האם יש מצב במקום פירורי הלחם לשים קמח אורז?
כן אבל לדעתי מספיק רבע כוס.
היי, הקציצות מושלמות! אשמח לדעת כמה קלוריות יש לכל הקציצות?
שמחה שאהבת 🙂
זה יוצא כ-60 קלוריות לקציצה.
תודה, תודה, תודה!
הכנתי כמות כפולה כי אני סומכת על המתכונים שלך
יצא מהמם וטעים נורא.
סופסוף מצאתי את הפיתרון של מנת חלבון לקחת לעבודה, ועוד אפשר להקפיא מראש- בכלל גן עדן.
מה שכן- הוספתי קצת יותר תבלינים:
אגוז מוסקט וגם צ’ילי גרוס שיתן קצת טוויסט פיקנטי.
שוב, אין עליך
נראה מעולה 😍
תודה מרים ❤️
האם במקום קישוא ופטרוזיליה אפשר להוסיף 2 גזרים ותפוח אדמה?
אפשר לשים סה”כ 2 גזרים קטנים ותפו”א קטן.
לגבי קישוא לא אוהבים, ראיתי שאפשר להוסיף תפוח אדמה או בטטה,
שאלה באיזה צורה?מגורד?מבושל? אשמח לפירוט בנושא
אפשר לשים תפו”א או בטטה מגורדים בפומפיה. אין צורך לבשל לפני.
יום מקסים 🙂
פשוט מעולה !
תודה מיכל 🙂
מה אפשר במקום פירורי לחם?
היי לירון,
במקום פירורי לחם אפשר לשים 2 כפות מלאות קוואקר או קמח חומוס או קמח תפו”א.
קמח חומוס או טחינה מלאה או את שניהם.
פצצה יצא מעולה
מתכון מדויק
שמחה שאהבת 🙂
תודה הילה
בסוף אפיתי ויצא מושלם.
כולם אכלו ונהנו.
תודה רבה.
שמחה שאהבו 🙂
תודה שחזרת לעדכן
אפרת היקרה,
האם אפשר לטגן כדי שהילדים (ובעיקר בעלי המפונק…) יתגרו לאכול או שזה טעים גם ככה?
היי רותי,
לא ניסיתי לטגן. יכול להיות שהתערובת תתפרק קצת בטיגון. אם כן, כדאי להוסיף ביצה נוספת ו 1-2 כפות פירורי לחם.
האמת שזה טעים גם באפיה.
שלום אפרץ, האתר שלך מקסים!וכמובן המתכונים!
ניתן להקפיא את הקציצות אחרי האפיה?
כן, אפשר.
היי אפרת, כותבת לך מבוסטון הרחוקה , משתמשת באתר הזה כמעט כל היום עם מתכונים מצויינים בריאים וקלים להכנה! דפנה 🙂
שמחה לשמוע! תודה 🌷
הי נראה מעולה מכינה השבוע! שאלה- האם אפשר להוסיף לתערובת עדשים אדומות?
נראה לי שכן.
שבוע נפלא 🌷
היי אפרת. אפשר תפ”א במקום קישוא?
כן. תפו”א קטן–בינוני.
שלום,
לאחרונה גיליתי את האתר, ופשוט נהנית כל כך להתחדש המתכונים טעימים.
שאלה- האם אפשר להשתמש במתכון הזה בקינואה אדומה? יש הבדל באופן ההכנה?
היי 🙂 לא ניסיתי אבל זה אמור לעבוד באותו אופן גם עם קינואה אדומה.
היי
עושה פעם שלישית ופשוט יוצא מצויין טעים וכולם אוהבים.
תודה.
תודה דלית 🙂
יום מקסים
ביום ראשון הכנתי, שמתי בטטה במקום קישוא, ויצא מעולה! הילדים שלי בת שנה ובן שנתיים התלקקו😋
עכשיו אני מכינה שוב, כמות כפולה!
תודה רבה!
שמחה לשמוע 🙂
תודה רבקה
הי אפרת;
יש לי במקרר שאריות של קינואה עם גזר (המתכון שלך) חשבתי לעשות מהם קציצות, בכמה כוסות להשתמש?
היי אמירה,
בסביבות כוס ורבע קינואה עם גזר.
ניסיתי גם מטוגן וגם אפוי יצא מעולה כמו כל המתכונים שלך 🌸
מה אפשר לשים במקום פירורי לחם (שיהיה בלי גלוטן) ? תודה
היי טל,
במקום פירורי לחם אפשר לשים 2 כפות מלאות קוואקר ללא גלוטן או קמח חומוס או קמח עדשים או קמח תפו”א.
הי אפרת
אפשר לגרד פנימה בנוסף גם בטטה?
תודה על מתכונים נהדרים
כן. בטטה קטנה.
יום מקסים 🙂
הי אפרת,
שוב תודה על מתכונים מעולים וטעימים! אני נעזרת הרבה באתר שלך. יש לי שאלה לגבי הקינואה-יש לי כבר קינואה מבושלת (קצת פחות מכוס). בכמה קינואה מבושלת להשתמש עבור הקציצות (בגרמים או בכוס)?
תודה,
שיר
היי שיר,
אפשר להשתמש בכמות שיש לך.
היי , יש לך רעיון למשהו במקום ביצה על מנת שיהיה טבעוני, תודה
היי שרון,
מישהי בתגובות רשמה שהיא הכינה עם זרעי פשטן. לדעתי אפשר גם להשתמש בתפו”א בינוני מבושל מעוך לפירה.
כדאי להסתכל על תחליפי ביצים בפשטידות, קציצות ולביבות.
שלום
רציתי לסםר שעשיתי ויצא מצויין.
אני רוצה לעשות 3 כוסות קינואה.
האם להכפיל הכל פי 6?
שמחה שיצא טעים 🙂
כן, צריך להכפיל את כל הכמויות ב-6 (תצא כמות של 90-100 קציצות).
אפשר להשתמש בקמח טפיוקה?
לא ניסיתי אבל נראה לי שאפשר. מספיק לשים 1-2 כפות.
היי אפרת,
נשמע מתכון מעולה.. האם ילך עם תוספת חמוציות בפנים??
בא לי שיהיה קצת שילוב של מתוק טעמתי משהו כזה במסעדה ומנסה לשחזר..
היי דנית,
זה משהו שצריך לנסות 🙂
את יכולה להוסיף חמוציות רק לחלק מהתערובת ולבדוק איך יוצא.
היי, אם אני רוצה להכפיל כמויות כמה זה כוס קינואה בגרמים?
ואם יש לי ביצים מידה L עדיין להכפיל ולשים 4 ?
תודה רבה
היי חנה,
כוס קינואה לבנה = 200 גרם.
חשוב להשתמש באותה כוס גם למדידת הקינואה וגם למים כדי לשמור על יחס נכון.
כדאי לשים 4 ביצים כי הן מדביקות את התערובת.
יום מקסים 🌺
חייבת לשתף… הכנתי היום את הקציצות כמובן יצאו מעולות. רציתי להכין תוספת כמו שהצעת- ירקות. טגנתי בצל, הכנסתי שעועית ירוקה, תחתיות ארטישוק וכיסיתי במים. אחרי שהירקות התרככו סיננתי את רב הנוזלים, חתכתי את התחתיות לחתיכות קטנות, ותבלתי בשמן, מלח, פלפל ולימון. יצא טעים במיוחד!!! ממליצה!
נשמע מעולה! תודה שחזרת לעדכן 🙂
הי
נראה מתכון מעולה
אפשר לוותר על פירורי הלחם או להחליף?
במקום פירורי לחם אפשר לשים 2 כפות מלאות קוואקר או קמח חומוס או קמח עדשים או קמח תפו”א.
שלום
יש לי קינואה מבושלת עם בטטה ובצל אפשר להוסיף ביצים ופרורי לחם ולהכין מזה קציצות?
כן אפשר.
אין אין אין על הקציצות האלה!! מכינה בכל הזדמנות… יוצא מהתנור והכל מתחסל. הבעיה היחידה שיש לי איתן שאין לי רעיון מה להכין כתוספת לקציצות. קינואה זו פחמימה (תקני אותי אם אני טועה) אז לא בא בחשבון עם פירה (פחמימה עם פחמימה?!) בקיצור אשמח לשמוע מה יכול לבא בחשבון שתהיה ארוחה מזינה ובריאה
היי שרי,
שמחה שאהבת את הקציצות 🙂
נכון, קינואה זו פחמימה וגם תפו”א. אני אוכלת אותן עם סלט.
את מחפשת תוספת בשרית?
לא בשרי דווקא רוצה להשאיר את זה כארוחה פרווה. לעצמי מספיק לי באמת סלט ירקות חי כתוספת אבל לילדים חשבתי שכן הם צריכים משהו נוסף. אולי כן זה רעיון להכין משהו בשרי (חלבון) לילדים ולי אשאיר את הקציצות עם סלט. אם יש לך עוד רעיון לתוספת פרווה אשמח לשמוע
זה יכול ללכת עם ספגטי קישואים.
אפשר גם להכין לצד תבשיל שעועית ירוקה כלשהו כמו קישואים ושעועית ירוקה, קולורבי ושעועית ירוקה, שעועית ירוקה בשום ולימון.
היי אפרת! רציתי לנסות את המתכון אבל השמן שרף לי את הקינואה…
רציתי לשאול האם זה בגלל שחיממתי את השמן יותר מידי?
כן, כנראה זה בגלל שהשמן היה חם מידי.
היי אפרת האם אפשר לטגן במקום אפיה?
לא ניסיתי אבל נראה לי שכן. אם במקרה התערובת מתפרקת יש להוסיף ביצה נוספת ו 1-2 כפות פירורי לחם.
היי אפרת! החלטתי להכין קציצות קינואה בפעם הראשונה בחיי (פעם ראשונה קציצות ופעם שנייה קינואה 🙂 וכך הגעתי למתכון שלך! מתכון פשוט וברור כמו שרציתי ויצא מעולה! לא היו לי פרורי לחם ובמקום פטרוזיליה שמתי כוסברה ויצא בכל זאת טעיםםם תודה! מחכה לנסות עוד מתכונים שלך 🙂
שמחה שיצא טעים!
תודה קרולין ויום נפלא 🌷
היי אפרת .העיסה יצאה מאוד נוזלית כף שלא יכולתי ביד לעצב את הקציצה (כמו אצלך בתמונה) אלא עם כף לקחת ופשוט לשים בתבנית.סחטתי את הירקות היטב.בישלתי את הקינואה ועשיתי בדיוק כמו שרשמת. עלי לציין שבמקום פרורי לחם שמתי קמח חומוס להיות מה יכולה להיות הסיבה? אשמח להכין שוב.תודה
היי ענתי,
אם אני זוכרת נכון גם קציצות החומוס יצאו לך נוזליות. כנראה שמשהו לא בסדר בהכנה כי זה ממש לא אמור לצאת ככה.
איך את מגרדת את הירקות? בפומפיה גסה רגילה או שאת טוחנת אותם? את סוחטת אותם מנוזלים?
לא הוספת במקרה כוס מים לתערובת נכון? כוס המים היא לבישול הקינואה.
היי אפרת. טחנתי במעבד מזון וסחטתי -פעם הבאה לגרד בפומפיה גס?
לא הוספתי מים. הקינואה יצאה מעולה -בזכות ההסבר המפורט שלך. (פעם ראשונה משתמשת).
צודקת-גם בקציצות החומוס יצא ול כך -אבל נהפכו לי ממש יפה באפיה בתנור.מאוד טעימות.תודה ושבוע מבורך
אז אולי הטחינה במעבד המזון גורמת לזה? נסי פעם הבאה לגרד בפומפיה גסה ותגידי לי אם יש שיפור. גם אז כדאי לסחוט את הירקות מנוזלים.
שבוע נפלא 🙂
תודה רבה. אנסה שוב . שבוע מבורך
היי אפרת -הפעם יצאה מעולההה. הפעם גירדתי ירקות במפומפיה גסה ולא במעבד וסחטתי היטב את הירקות.
במקום פרורי לחם שמתי קמח חומוס .יצא מושלם וטעים.תודה רבה
איזה כיף לשמוע!
שמחה שעלינו על הבעיה 🙂
טעים ביותר. ת
תודה 🙂
ממש ממש טעים!!!
שווה להכפיל כמויות
פייר? הופעתי!
תודה תמר, שמחה שאהבת 🙂
אפשר לוותר על הפירורי לחם? ??
אפשר לשים במקום כמה כפות קמח תפו”א או קוואקר.
אפשר לטגן את זה לדעתך?
אני חושבת שכן. אם במקרה התערובת מתפרקת יש להוסיף ביצה נוספת + כף פירורי לחם.
חצי כוס קינואה לפני בישול-כמה זה קינואה מבושלת?
אני לא זוכרת בדיוק כמה זה יוצא. אני מעריכה שחצי כוס קינואה אחרי בישול זה יוצא כוס.
הכנתי יצא טעים מאוד . במקום פירורי לחם שמתי קמח תפוחי אדמה. ועישיתי את הקציצה ללא ציפוי מעל.יצא פצצה.תודה רבה.
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
היי אפרת
ייתכן שהקציצות יצאו יבשות חיצונית בגלל שלא שמתי פירורי לחם ?
האם זה הכרחי או שאפשר לוותר ?
שמתי שיבולת שועל במקום ביצה .
היי עינת,
לא נראה לי שזה קשור לפירורי הלחם. הביצה מעניקה עסיסיות בעיקר בפנים של הקציצות. שימנת כמו שצריך את נייר האפיה? ואת הקציצות בחלק העליון?
האם ניתן להקפיא את הקציצות המוכנות?
סורי שכחתי לענות לגבי הקפאה. כן, אפשר להקפיא.
קודם כל מודה על המתכונים הנפלאים באתר! כיף לנסות דברים חדשים ובריאים בזכותך:)
אני מתכננת להכפיל את הכמות ובמקום לשים 4 ביצים, רציתי לשים 2 ביצים ולהוסיף טחינה או קמח חומוס. השאלה כמה כפות של טחינה או של קמח חומוס להוסיף?
בנוסף, האם ניתן להקפיא את הקציצות המוכנות?
תודה רבה!
היי,
אני מקווה שהקציצות יהיה יציבות עם 2 ביצים בלבד. בדר”כ ההמרה המומלצת היא 2 כפות קמח חומוס על ביצה אחת.
יום מקסים 🙂
תודה על מתכון מעולה! הקציצות האלו מככבות אצלנו מידי שבוע. אני מוסיפה פטה ולפעמים מגישה לילדות עם טחינה גולמית. כיף שזה גם בריא וגם טעים וזה נישנוש מצויין כשחוזרים הביתה ואין כוח לארגן ארוחת ערב. הן גם טעימות קרות. בקיצור, מומלץ 🙂
תודה ענת, שמחה לשמוע 🙂
היי
אם שמה שיבולת שועל במקום פירורי לחם האם זה יכול לשמש תחליף לביצים ?
לא בטוחה שזה יחזיק את התערובת.
מישהי רשמה בתגובות שהיא הכינה עם זרעי פשתן במקום הביצים ויצא מוצלח. תחפשי תגובה של מעיין.
במה ניתן להחליף את הביצים אנתנו טבעונים . תודה
היי דורית,
ראי תחליפים אפשריים לביצים בפשטידות, קציצות ולביבות.
יום נפלא
היי,
אפשר להקפיא??
נראה לי שכן.
אין מילים
נראה מעולה 🙂
תודה עדי ושבוע נפלא
הי.. כמו תמיד מאכלים שהוכנו על פי המתכונים באתר הזה יצאו חלומיים… הכנתי את הקציצות ציק צאק יש לומר לא היה לי קישוא אז במקום שמתי בטטה קצוצה במעבד מזון (לא מבושלת) עשיתי אותן בצורת לב לצד זה הכנתי טחינה מעלפת משומשום מלא.והגדולים פשוט טבלו בהנאה, הקציצות פשוט מדהימות ובריאות.ואפילו הקטנה אכלה אותן בתוך מרק ירקות
הי,
חזרתי רק כדי להודות לך על המתכון המוצלח הזה, ועל עוד מתכונים מעולים וקלים שיש כאן באתר.
בזכותך אני אמא טובה יותר ואישה מפנקת יותר (;
כיף גדול לשמוע 🙂
תודה
אפשר בלי ביצים
היי נועם,
בתגובות מישהי (מעיין) רשמה שהיא הכינה עם זרעי פשתן במקום הביצים ויצא מוצלח.
בכל מקרה, מצרפת מדריך לתחליפי ביצים.
תודה רבה על האתר היעיל ועל כל המתכונים הקלים והנפלאים! מאד מאד שימושי. כל הכבוד! כל מה שניסיתי וניסיתי הרבה יצא מעולה!
תודה אודיה, כיף לשמוע 🙂
שלום,
האם אפשר לעשות עם קינואה שחורה?
תודה
אני חושבת שכן.
בוקר טוב!
מה אפשר לשים במקום פרורי לחם? (אין לי קוואקר…)
קמח (כוסמין/לבן) הולך?
תודה
היי נעמי,
אני חושבת שאת יכולה לשים 2-3 כפות קמח לבן או כוסמין.
הכנו לארוחת ערב אתמול את הקציצות ויצא מעולה! הוספנו בולגרית מגורדת לבלילה והגשנו עם טחינה- ממליצה לכולם. היה פיצוץ! אפילו הבת שלי בת השנה וחצי התלהבה! תודה 🙂
מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן!
יצא ממש טעים! תודה על המתכון
תודה שרי, שמחה שאהבת 🙂
היי,
אפשר להקפיא את הקציצות לפני האפייה?
ולאפות שמתחשק?
תודה!
היי בלה,
לא ניסיתי להקפיא לפני אפיה אבל אני חושבת שאפשר.
אפשר להוסיף קוטג’ או גבינה לבנה?
לא ניסיתי אבל אני חושבת שכן. ממליצה להתחיל ב 2-3 כפות.
יצא קצת מלוח אבל טעים מאוד!
היי נטע,
שמח חצי כפית מלח ועדיין יצא מלוח?
תודה שחזרת לעדכן 🙂
האם אפשר להחליף את הקינואה בכוסמת?
לא בטוחה (לא ניסיתי).
הכנתי קינואה שיצאה קצת מושי לא כיפית לאכילה אז הכנתי ממנה את הקציצות האלה עם קינמון ויצא מעולה!!תודה!
שמחה שמצאת לזה פתרון 🙂
תודה טלי ויום מקסים
הי
נשמע ממש טעים ואנסה להכין היום. איזו תוספת היית ממליצה להגיש ליד?
היי קארין,
מאחר והקציצות מכילות כבר קינואה וירקות, הייתי מגישה עם סלט עלים או סלט ירקות.
יום נפלא 🙂
היי
יכולה לטבען את המתכון?
כמה כפיות ציה או טחינה להמיר ב2 בביצים?
היי מלי,
לא ניסיתי במתכון הזה אבל בדר”כ שמים במקום ביצה אחת כף צ’יה (רצוי לטחון את הזרעים) + 3 כפות מים ומשרים כ-15 דקות לפני. אפשר גם לשים 2 כפות טחינה גולמית.
היי, קודם כל תודה רבה על האתר המצויין. הקציצות יצאו טעימות,אבל יבשות מדי מבחוץ. אפיתי 30 דק ב190 מעלות ורק עוד 5 דק אחרי שהפכתי.
האם הן אמורות לצאת יבשות או שיש צורך לקצר זמנים/להוריד טמפרטורה?
תודה מראש.
היי טל,
הקציצות צריכות להיות יבשות מבחוץ אבל לא יבשות מידי.
יכול להיות שהתנור שלך חזק ופעם הבאה כדאי לאפות ב180 מעלות.
אפיתי את הקציצות ולצערי גם לי הן יצאו יבשות. אנסה שוב בפעם הבאה לאפות בטמפרטורה יותר נמוכה ולדעתי גם כדאי לשים רק ביצה אחת ולא 2 כי זה נאפה כמו פשטידה
תודה לך
היי אדוה,
יכול להיות שזה כתוצאה מאפיה ממושכת או טמפ’ גבוהה מידי. מקווה שפעם הבאה ייצא מוצלח יותר.
תודה שחזרת לעדכן.
היי
אפשר לשים במקום קישוא ברוקולי?
היי נעם,
אני חושבת שכן. אם זה לא ברוקולי משקית קפואה כדאי לחלוט אותו במים רותחים כ-5 דקות ולקצוץ.
תודה וחיבוק למי שעומד מאחורי האתר המדהים הזה!!!!!!!!!!!!
איזה מתכונים נפלאים וקלים להכנה והכי הכי מוצלחים וטעימים, כל הכבוד לכם!!!!!!!!!!
תודה טובית! שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
שלום.אתר מדהים וכמעט כל מה שאני מכינה בבית , זה מכאן, פשוט התמכרתי…יום אחד לא היה לי אינטרנט והשתגעתי שלא יכולתי להתחבר…חחח…
רציתי לשאול האם אפשר לוותר על הפטרוזיליה? אין לי בבית שום ירק ירוק. תודה
תודה דליה, כיף לשמוע 🙂
את יכולה להכין גם בלי הפטרוזיליה.
יום נפלא!
תודה, אנסה היום!!
מה אפשר במקום הקישוא? 🙂
היי דנה,
תפו”א קטן מגורד דק, חצי בטטה בינונית מגורדת, חצי כוס דלעת/דלורית מגורדת או שאפשר להוסיף גזר נוסף 🙂
מתכון שאני מכינה כל הזמן,מוסיפה לפעמים מוצרלה במקום פרמזן ובנוסף לכל החומרים,
גם תוכן של חציל או שניים שאפיתי וקילפתי.
תבלינים אני מוסיפה כורכום ותבלין חאויג’.
מאוד טעימות!
נשמע מעולה!
תודה ליאת והמשך יום נפלא 🙂
תודה לך על האתר המעולה (בסופ’ש אני מתכוונת לנסות שוב את הסופלה שלך למרות שפעמיים לא הייתי מרוצה ממה שיצא לי. בסוף אצליח :-))
בהצלחה 😉
מה אפשר לעשות כדי להוריד פירורי לחם – שיהיה ללא גלוטן?
היי אדוה,
אפשר לשים פירורי לחם ללא גלוטן או קמח אורז.
אפשרות נוספת שלא ניסיתי אבל לדעתי יכולה לעבוד היא למעוך תפו”א בינוני מבושל (כמו פירה). זה אמור “לתפוס” את הקציצות.
בהצלחה 😉
במקום פירורי לחם אני שמה קוואקר= מעולה!
מתכון מעולה! הכנתי גרסה טבעונית עם פשתן טחון במקום הביצים, יצא נהדר. ממליצה על התחליף הזה גם ללא טבעוניות כי הוא ממש בריא. הוספתי גם בהרט
תודה מעיין! נשמע מעולה 🙂
היי, כמה פשתן טחון שמת? השרית אותו במים לפני או שהוספת ככה?
מעיין מהי הכמות ששמת במקום הביצים?
מכורה לאתר הזה!!!
הכנתי היום, ויתרתי על קישוא, הוספתי כרבע כפית של שום כתוב וכרבע כפית של כורכום.
יצא מדהים, תודה!
מעולה! איזה כיף לשמוע! 🙂
היי, האם אפשר לטגן? (התנור כרגע לא עובד)
ואם כן, לשנות משהו בהכנה?
כן נופר, אפשר.
אין צורך לשנות שום דבר.
האם במקום קינואה אפשר להשתמש בבורגול דק(ג’ריש)?
היי צילה,
אני מניחה שכן, לא אמורה להיות בעיה.
שבוע נפלא 🙂
הכנתי ויצא ממש טעים! פריך בחוץ ורך ועדין בפנים. הוספתי מעט כורכום וזה הספיק
אני שמחה לשמוע בתאל!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
טעים הוספתי בטטה במקום קישוא , תודה על המתכון
מעולה! תודה שחזרת לעדכן ויום נפלא 🙂
שלום!!
יש תחליף לביצים?
כי שמעתי פעם שגם קווקאר או קמח תירס עושים את הפעולה של הביצה.
מה דעתך?
הי אילנה,
תנסי להכין את התערובת כמו שהיא רק ללא הביצים ותניחי אותה במקרר כחצי שעה- שעה לצורך התגבשות החומרים. יכול להיות שתצליחי לצור קציצות גם בלי תחליף.
אם גם לאחר מכן הקציצות ממש מתפרקות אפשר להוסיף כ-2 כפות טחינה גולמית. אפשר להוסיף גם כמה כפות של פירה (תפוח אדמה מבושל מעוך) או קמח חומוס או קמח תפוחי אדמה.
לגבי קמח תירס או קוואקר, אני פחות מכירה אותם כתחליף.
בהצלחה ואם תנסי אשמח לקבל עדכון בתוצאות 😉
שלום 🙂 באיזה שלב להוסיף את הדייסת קוואקר? צריך לבשל אותה לפני או שהיא מתבשלת בתנור…?
היי גל,
הכוונה לקוואקר להכנה מהירה (שיבולת שועל דקה), לא לדייסה עצמה.
את הקוואקר מוסיפים יחד עם כל החומרים. אין צורך לבשל או להרטיב לפני, פשוט להוסיף לתערובת הקציצות ולערבב.
בהצלחה וערב נעים 🙂
תודה, יצא נפלא!
מצוין! שמחה לשמוע 🙂
היי, הקציצות לא הכי נדבקות לי. זה בסדר? קצת מתפרקות…
היי נטלי,
תנסי להכין מהן קציצות אפילו שהן מעט מתפרקות. לאחר האפיה הן יתחברו לקציצות.
אם הן ממש מתפרקות בצורה כזאת שאי אפשר להכין מהן קציצות אז את יכולה להוסיף עוד ביצה.
סקרנות – למה או פרמזן או כמון או…למה לא הכל?
הי לימור,
כל אחד בפני עצמו הוא בעל טעם דומיננטי ויחסית חזק (קינמון, כמון ופרמזן) לכן לא מומלץ לערבב בניהם 🙂
אם אין לי קינואה.. אפשר להכין עם בורגול/גריסים/חיטה או קטניה אחרת? תודה! האתר מצויין!!
הי שקד,
לא ניסיתי אבל אני מניחה שעם בורגול זה גם ייצא טעים 🙂
היי
האם לא כדאי לבשל את כל הירקות והבצל לפני ולסנן את הנוזלים שהופרשו?
הי מיטל,
אפשר לבשל את הירקות לפני אבל זה לא הכרחי כי הירקות מתרככים באפיה גם ללא בישול מוקדם.
יום נעים 🙂
תודה!אני אכין היום ואספר איך היה…
היי,
הכנתי קציצות בצורת המבורגר והוספתי קינמון לפי המלצתך, הקטינא סירבה באלגנטיות לטעום. לא בענייני ירקות אפויים וקינואה. השארתי לידה, שיהיה. בשלב כלשהו היא טעמה בהיסח הדעת. מאז, כל הזמן מבקשת, ההמבוקינואה נחטף אצלנו, והרעיון של הוספת הקינמון שוס היסטרי. רוב תודות לך!!
היי, איזה כיף לשמוע! במיוחד שזה מתכון בריא 😉
תודה על העדכון ויום נפלא!
לכמה קציצות זה מספיק?
ואם רוצים כמות כפולה – להכפיל את הכמויות שכתובות?
היי דורין,
הכמות מספיקה לכ15 קציצות ואין שום בעיה להכפיל כמויות אם רוצים כמות כפולה.
סופשבוע נעים 🙂
הכנתי אתמול עם קוואקר וקינמון. שוס היסטרי!! קל להכנה, טעים והכי חשוב בריא. תודה.
מעולה! תודה על העדכון 🙂
היי, רציתי לדעת האם השתמשת בקוואקר במקום קינואה או בנוסף?
היי עינב,
אני מניחה שהקוואקר היה במקום פירורי הלחם.
המשך יום נפלא 🙂
יצא טעים משהו משהו! תודה רבה על המתכון!
תודה שרה שחזרת לעדכן!
יום נפלא 🙂
שלום, רציתי לדעת אם יש תחליף לפירורי לחם?
תודה רבה!
היי רינת,
אפשר לשים במקום קוואקר.
יש לי רגישות לגלותן מה אפשר להוסיף במקום פרורי לחם
היי אלי,
יש פירורי לחם ללא גלוטן שאפשר להשתמש בהם. אפשר גם להשתמש בקמח אורז ואפשר להוסיף במקום תפוח אדמה בינוני מגורד.