שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 55 דקות

מס’ מנות: 15 קציצות

סוג: חלבי/ פרווה

מצרכים:

1/2 כוס קינואה שטופה ומסוננת

1 כוס מים רותחים

1 כף שמן

1/2 כפית מלח (תיבול לבישול הקינואה)

2 ביצים

1/2 בצל בינוני מגורד

1 גזר מגורד

1 קישוא מגורד

1/3 כוס פטרוזילה קצוצה

1/3 כוס פירורי לחם

תיבול לתערובת: 1/2 כפית מלח, פלפל שחור

*ניתן להוסיף לתערובת (לפי הטעם):  2 כפות גבינה מגורדת (פטה, בולגרית, פרמזן)
או  חצי כפית כמון או  חצי כפית אבקת קינמון.

אופן הכנה:

-בישול מקדים של הקינואה:  מחממים סיר קטן עם כף שמן. מוסיפים את הקינואה, ממליחים בחצי כפית מלח ומערבבים. מוסיפים כוס מים רותחים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה (זה רותח כשהמים מבעבעים). מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים 15 דקות.

הפעל טיימר (15 דק’)
+
טיימר פועל

-מכבים את האש ומשאירים מכוסה במשך 15 דקות לפחות.

-מחממים תנור ל190 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפיה ומשמנים את הנייר.

-מערבבים היטב את כל החומרים בקערה ויוצרים קציצות. מניחים על נייר האפיה המשומן ומרססים מעל הקציצות מעט שמן.

-אופים במשך 30 דקות.

הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל

-הופכים בזהירות את הקציצות וממשיכים לאפות כ-10 דקות נוספת, עד שהקציצות מעט מזהיבות.

הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
עוגה במלית ממרח השחר ופקאן
עוגיות סנדוויץ

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
רחלי (09:04 13.07.2021)

הכנתי את זה כבר בפעם השניה, במקום קישוא (שבעלי לא אוהב) החלפתי בתפו”א.
יצא מדהים!!!
הילדים שלי לא התאפקו ולקחו לגנים בבוקר במקום חטיף.
לא נשאר להם לארוחת צהריים 🙁

מתכונים ב-10 דקות (11:08 13.07.2021)

איזה כיף לשמוע! תודה על השיתוף רחלי🙂

איילת (12:39 2.07.2021)

אין לי גזר ופטרוזיליה. אפשרי לעשות בלי שניהם?

מתכונים ב-10 דקות (13:34 2.07.2021)

אפשר לוותר על הפטרוזיליה, ואפשר לשים במקום הגזר בטטה מגורדת.

הודיה (20:19 28.06.2021)

אם אין לי פירורי לחם מה אשים?

מתכונים ב-10 דקות (22:01 28.06.2021)

היי,
במקום פירורי לחם אפשר לשים 2 כפות מלאות קוואקר, או קמח חומוס או קמח תפו”א.

טליה (14:44 2.03.2021)

ממש מוצלח
כולם אהבו

מתכונים ב-10 דקות (15:05 2.03.2021)

שמחה שאהבתם, תודה טליה.

מעיין ינאי פרץ (14:02 21.02.2021)

ילד בררני אכל וטרף תודה

מתכונים ב-10 דקות (15:41 21.02.2021)

שמחה לשמוע! תודה מעיין😊

אודליה (16:20 31.01.2021)

היי, הכנתי את הקציצות ויצא טעים אבל הקינואה מלמעלה יצאה יבשה (מבפנים בסדר), מדוע? זה אמור להיות ככה?

מתכונים ב-10 דקות (17:01 31.01.2021)

היי אודליה,
הקציצות צריכות להיות יבשות מבחוץ אבל לא יבשות מידי.

אודליה (19:38 31.01.2021)

הקינואה רק מלמעלה יצאה יבשה מאוד , אולי זה בגלל שלא ריססתי מספיק שמן? מלמטה זה היה בסדר

מתכונים ב-10 דקות (20:06 31.01.2021)

היי אודליה, כן כנראה שזה בגלל השמן.
בטוחה שפעם הבאה יצא לך מושלם😃

אוסנת (19:27 20.01.2021)

ממש מעולה

מתכונים ב-10 דקות (19:54 20.01.2021)

נראה מצויין!

אוסנת (19:25 20.01.2021)

ראשית תודה רבה לך עלה האתר, בזכותו למדתי לבשל ,כבר 3 שנים שאני משתמשת במתכונים שלך, שנית הכנתי את הקציצות ויצא לי מושלם אמנם החלפתי את הקינואה בעדשים כתומות.

מתכונים ב-10 דקות (19:54 20.01.2021)

אווסנת היקרה, שמחה לשמוע על כך ❤️

שירלי (16:10 5.01.2021)

מתכון מעולה!!! הכנתי כמות כפולה ובמקום 2 גזרים שמתי גזר ובטטה – יצא מצוין.
תודה רבה!

מתכונים ב-10 דקות (21:30 5.01.2021)

תודה שירלי 🙂
שמחה לקרוא שאהבת יקירה❤️

תהילה (14:06 30.12.2020)

יצא מצוין! רעיון מהמם לגיוון!!

מתכונים ב-10 דקות (16:08 30.12.2020)

תודה תהילה❤️

רינת פניגר שאל (20:15 2.11.2020)

הכנו ויצא מעולה, נטרף תוך דקות, פעם הבאה כמות כפולה!

מתכונים ב-10 דקות (20:32 2.11.2020)

היי רינת,
איזה כיף לקרוא 💕
שמחה שאהבת.

———–
מזמינה אתכם לרכוש את ספרי המתכונים האהובים עלייכם, במבצע מיוחד ועם שליח עד הבית-
https://10dakot-shop.co.il

הדס (21:00 11.10.2020)

היי, לא ברור לי כלכך אשמח לעזרה:)
אני אמורה לסנן את הקינואה? היא אמורה לצאת קצת דיסתית?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:15 11.10.2020)

אין צורך לסנן.
אם זה יצא עיסתי אין בעיה אבל אם זה יצא נוזלי אז אפשר להמשיך לבשל על אש בינונית ללא מכסה, תוך כדי ערבוב, עד שהנוזלים יתאדו.

הדס (21:21 11.10.2020)

תודה!!

שירה (13:19 3.08.2020)

היי.. אפשר להכין ולהקפיא?
וכמה זמן הקציצות נשמרות במקרר?
תודה מראש

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (00:15 4.08.2020)

אפשר להקפיא.
הקציצות נשמרות במקרר כ-4 ימים.

זהבה (23:19 28.07.2020)

יצא נהדר ממליצה בחום. הוספתי קצת תבלינים . הכנתי כמות כפולה הילדים טרפו הכל….ל

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:44 29.07.2020)

תודה זהבה 🙂

ענבל (16:31 24.06.2020)

היי אפרת
עשיתי חצי כוס קינואה (חצי חצי של אדומה ורגילה)
וגררתי את הירקות בפומפיה גסה (גזר,חצי בטטה במקום קישוא,ובצל) ואת כל השאר כמו שכתבת,הקציצות היו קצת לא אחידות בתבנית אבל זה הסתדר באפייה,עם זאת הטעם של הקציצות קצת של ביצה והבפנים לא מרגיש אפוי מספיק.יש לך רעיון מה הסיבה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:30 24.06.2020)

היי ענבל,
יכול להיות שהוספת את הביצים לתערובת כשהקינואה היתה חמה?
אולי הכנת קציצות עבות?

ענבל (14:31 25.06.2020)

היי אפרת.את הקינואה הכנתי יום לפני והכנסתי אותה מהמקרר לתערובת
והקציצות היו קצת עבות אבל אחרת הם היו מתפוררות לי

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:26 25.06.2020)

אז לגבי הטעם של הביצה אין לי מושג. ממש מוזר. לא אמורים בכלל להרגיש את הביצה.
אם הקציצות היו קצת עבות אז יכול להיות שהיה כדאי לאפות אותן קצת יותר בטמפ’ של 180 מעלות.

דידייה (09:17 23.06.2020)

היי האם יש מצב במקום פירורי הלחם לשים קמח אורז?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:57 23.06.2020)

כן אבל לדעתי מספיק רבע כוס.

בת חן (11:56 17.06.2020)

היי, הקציצות מושלמות! אשמח לדעת כמה קלוריות יש לכל הקציצות?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:15 17.06.2020)

שמחה שאהבת 🙂
זה יוצא כ-60 קלוריות לקציצה.

מרים (10:49 22.05.2020)

תודה, תודה, תודה!
הכנתי כמות כפולה כי אני סומכת על המתכונים שלך
יצא מהמם וטעים נורא.
סופסוף מצאתי את הפיתרון של מנת חלבון לקחת לעבודה, ועוד אפשר להקפיא מראש- בכלל גן עדן.

מה שכן- הוספתי קצת יותר תבלינים:
אגוז מוסקט וגם צ’ילי גרוס שיתן קצת טוויסט פיקנטי.

שוב, אין עליך

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:46 22.05.2020)

נראה מעולה 😍
תודה מרים ❤️

מורן (21:13 1.05.2020)

האם במקום קישוא ופטרוזיליה אפשר להוסיף 2 גזרים ותפוח אדמה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:08 2.05.2020)

אפשר לשים סה”כ 2 גזרים קטנים ותפו”א קטן.

ירה (23:54 21.04.2020)

לגבי קישוא לא אוהבים, ראיתי שאפשר להוסיף תפוח אדמה או בטטה,
שאלה באיזה צורה?מגורד?מבושל? אשמח לפירוט בנושא

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:17 22.04.2020)

אפשר לשים תפו”א או בטטה מגורדים בפומפיה. אין צורך לבשל לפני.
יום מקסים 🙂

מיכל (16:16 5.04.2020)

פשוט מעולה !

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:39 5.04.2020)

תודה מיכל 🙂

לירון (13:36 6.02.2020)

מה אפשר במקום פירורי לחם?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:51 6.02.2020)

היי לירון,
במקום פירורי לחם אפשר לשים 2 כפות מלאות קוואקר או קמח חומוס או קמח תפו”א.

נדב (23:08 7.04.2020)

קמח חומוס או טחינה מלאה או את שניהם.

הילה (15:45 20.12.2019)

פצצה יצא מעולה
מתכון מדויק

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:59 20.12.2019)

שמחה שאהבת 🙂
תודה הילה

רותי (14:40 9.12.2019)

בסוף אפיתי ויצא מושלם.
כולם אכלו ונהנו.
תודה רבה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:41 9.12.2019)

שמחה שאהבו 🙂
תודה שחזרת לעדכן

רותי (11:47 9.12.2019)

אפרת היקרה,
האם אפשר לטגן כדי שהילדים (ובעיקר בעלי המפונק…) יתגרו לאכול או שזה טעים גם ככה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:44 9.12.2019)

היי רותי,
לא ניסיתי לטגן. יכול להיות שהתערובת תתפרק קצת בטיגון. אם כן, כדאי להוסיף ביצה נוספת ו 1-2 כפות פירורי לחם.
האמת שזה טעים גם באפיה.

חן (01:30 25.09.2019)

שלום אפרץ, האתר שלך מקסים!וכמובן המתכונים!
ניתן להקפיא את הקציצות אחרי האפיה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:17 25.09.2019)

כן, אפשר.

דפנה (19:24 26.08.2019)

היי אפרת, כותבת לך מבוסטון הרחוקה , משתמשת באתר הזה כמעט כל היום עם מתכונים מצויינים בריאים וקלים להכנה! דפנה 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:35 26.08.2019)

שמחה לשמוע! תודה 🌷

מיכל (23:28 22.06.2019)

הי נראה מעולה מכינה השבוע! שאלה- האם אפשר להוסיף לתערובת עדשים אדומות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:02 23.06.2019)

נראה לי שכן.
שבוע נפלא 🌷

טלי (09:45 23.05.2019)

היי אפרת. אפשר תפ”א במקום קישוא?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:53 23.05.2019)

כן. תפו”א קטן–בינוני.

אילנה (22:53 9.05.2019)

שלום,
לאחרונה גיליתי את האתר, ופשוט נהנית כל כך להתחדש המתכונים טעימים.

שאלה- האם אפשר להשתמש במתכון הזה בקינואה אדומה? יש הבדל באופן ההכנה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:05 10.05.2019)

היי 🙂 לא ניסיתי אבל זה אמור לעבוד באותו אופן גם עם קינואה אדומה.

דלית (09:42 28.02.2019)

היי
עושה פעם שלישית ופשוט יוצא מצויין טעים וכולם אוהבים.
תודה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:08 28.02.2019)

תודה דלית 🙂
יום מקסים

רבקה (15:44 27.02.2019)

ביום ראשון הכנתי, שמתי בטטה במקום קישוא, ויצא מעולה! הילדים שלי בת שנה ובן שנתיים התלקקו😋
עכשיו אני מכינה שוב, כמות כפולה!
תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:08 27.02.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה רבקה

אמירה (15:41 27.02.2019)

הי אפרת;
יש לי במקרר שאריות של קינואה עם גזר (המתכון שלך) חשבתי לעשות מהם קציצות, בכמה כוסות להשתמש?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:07 27.02.2019)

היי אמירה,
בסביבות כוס ורבע קינואה עם גזר.

טל (15:29 8.02.2019)

ניסיתי גם מטוגן וגם אפוי יצא מעולה כמו כל המתכונים שלך 🌸
מה אפשר לשים במקום פירורי לחם (שיהיה בלי גלוטן) ? תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:56 8.02.2019)

היי טל,
במקום פירורי לחם אפשר לשים 2 כפות מלאות קוואקר ללא גלוטן או קמח חומוס או קמח עדשים או קמח תפו”א.

אורלי (10:06 24.12.2018)

הי אפרת
אפשר לגרד פנימה בנוסף גם בטטה?
תודה על מתכונים נהדרים

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:17 24.12.2018)

כן. בטטה קטנה.
יום מקסים 🙂

שיר (11:47 16.12.2018)

הי אפרת,

שוב תודה על מתכונים מעולים וטעימים! אני נעזרת הרבה באתר שלך. יש לי שאלה לגבי הקינואה-יש לי כבר קינואה מבושלת (קצת פחות מכוס). בכמה קינואה מבושלת להשתמש עבור הקציצות (בגרמים או בכוס)?

תודה,
שיר

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:32 16.12.2018)

היי שיר,
אפשר להשתמש בכמות שיש לך.

שרון (14:33 15.12.2018)

היי , יש לך רעיון למשהו במקום ביצה על מנת שיהיה טבעוני, תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:31 15.12.2018)

היי שרון,
מישהי בתגובות רשמה שהיא הכינה עם זרעי פשטן. לדעתי אפשר גם להשתמש בתפו”א בינוני מבושל מעוך לפירה.
כדאי להסתכל על תחליפי ביצים בפשטידות, קציצות ולביבות.

דלית (19:05 18.11.2018)

שלום
רציתי לסםר שעשיתי ויצא מצויין.
אני רוצה לעשות 3 כוסות קינואה.
האם להכפיל הכל פי 6?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:01 18.11.2018)

שמחה שיצא טעים 🙂
כן, צריך להכפיל את כל הכמויות ב-6 (תצא כמות של 90-100 קציצות).

קובי (17:56 23.10.2018)

אפשר להשתמש בקמח טפיוקה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:18 23.10.2018)

לא ניסיתי אבל נראה לי שאפשר. מספיק לשים 1-2 כפות.

דנית (10:37 22.10.2018)

היי אפרת,
נשמע מתכון מעולה.. האם ילך עם תוספת חמוציות בפנים??
בא לי שיהיה קצת שילוב של מתוק טעמתי משהו כזה במסעדה ומנסה לשחזר..

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:45 22.10.2018)

היי דנית,
זה משהו שצריך לנסות 🙂
את יכולה להוסיף חמוציות רק לחלק מהתערובת ולבדוק איך יוצא.

חנה (08:14 13.09.2018)

היי, אם אני רוצה להכפיל כמויות כמה זה כוס קינואה בגרמים?
ואם יש לי ביצים מידה L עדיין להכפיל ולשים 4 ?
תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:24 13.09.2018)

היי חנה,
כוס קינואה לבנה = 200 גרם.
חשוב להשתמש באותה כוס גם למדידת הקינואה וגם למים כדי לשמור על יחס נכון.
כדאי לשים 4 ביצים כי הן מדביקות את התערובת.
יום מקסים 🌺

שרי (14:57 4.09.2018)

חייבת לשתף… הכנתי היום את הקציצות כמובן יצאו מעולות. רציתי להכין תוספת כמו שהצעת- ירקות. טגנתי בצל, הכנסתי שעועית ירוקה, תחתיות ארטישוק וכיסיתי במים. אחרי שהירקות התרככו סיננתי את רב הנוזלים, חתכתי את התחתיות לחתיכות קטנות, ותבלתי בשמן, מלח, פלפל ולימון. יצא טעים במיוחד!!! ממליצה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:14 4.09.2018)

נשמע מעולה! תודה שחזרת לעדכן 🙂

נורית (14:56 4.09.2018)

הי
נראה מתכון מעולה
אפשר לוותר על פירורי הלחם או להחליף?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:13 4.09.2018)

במקום פירורי לחם אפשר לשים 2 כפות מלאות קוואקר או קמח חומוס או קמח עדשים או קמח תפו”א.

חיה (20:29 30.08.2018)

שלום
יש לי קינואה מבושלת עם בטטה ובצל אפשר להוסיף ביצים ופרורי לחם ולהכין מזה קציצות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:37 30.08.2018)

כן אפשר.

שרי (14:17 22.08.2018)

אין אין אין על הקציצות האלה!! מכינה בכל הזדמנות… יוצא מהתנור והכל מתחסל. הבעיה היחידה שיש לי איתן שאין לי רעיון מה להכין כתוספת לקציצות. קינואה זו פחמימה (תקני אותי אם אני טועה) אז לא בא בחשבון עם פירה (פחמימה עם פחמימה?!) בקיצור אשמח לשמוע מה יכול לבא בחשבון שתהיה ארוחה מזינה ובריאה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:16 22.08.2018)

היי שרי,
שמחה שאהבת את הקציצות 🙂
נכון, קינואה זו פחמימה וגם תפו”א. אני אוכלת אותן עם סלט.
את מחפשת תוספת בשרית?

שרי (21:13 22.08.2018)

לא בשרי דווקא רוצה להשאיר את זה כארוחה פרווה. לעצמי מספיק לי באמת סלט ירקות חי כתוספת אבל לילדים חשבתי שכן הם צריכים משהו נוסף. אולי כן זה רעיון להכין משהו בשרי (חלבון) לילדים ולי אשאיר את הקציצות עם סלט. אם יש לך עוד רעיון לתוספת פרווה אשמח לשמוע

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:38 23.08.2018)

זה יכול ללכת עם ספגטי קישואים.
אפשר גם להכין לצד תבשיל שעועית ירוקה כלשהו כמו קישואים ושעועית ירוקה, קולורבי ושעועית ירוקה, שעועית ירוקה בשום ולימון.

יעל (17:59 12.08.2018)

היי אפרת! רציתי לנסות את המתכון אבל השמן שרף לי את הקינואה…
רציתי לשאול האם זה בגלל שחיממתי את השמן יותר מידי?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:56 12.08.2018)

כן, כנראה זה בגלל שהשמן היה חם מידי.

ברכה (13:19 31.07.2018)

היי אפרת האם אפשר לטגן במקום אפיה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:38 31.07.2018)

לא ניסיתי אבל נראה לי שכן. אם במקרה התערובת מתפרקת יש להוסיף ביצה נוספת ו 1-2 כפות פירורי לחם.

קרולין (22:10 23.07.2018)

היי אפרת! החלטתי להכין קציצות קינואה בפעם הראשונה בחיי (פעם ראשונה קציצות ופעם שנייה קינואה 🙂 וכך הגעתי למתכון שלך! מתכון פשוט וברור כמו שרציתי ויצא מעולה! לא היו לי פרורי לחם ובמקום פטרוזיליה שמתי כוסברה ויצא בכל זאת טעיםםם תודה! מחכה לנסות עוד מתכונים שלך 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:38 24.07.2018)

שמחה שיצא טעים!
תודה קרולין ויום נפלא 🌷

ענתי (09:05 22.07.2018)

היי אפרת .העיסה יצאה מאוד נוזלית כף שלא יכולתי ביד לעצב את הקציצה (כמו אצלך בתמונה) אלא עם כף לקחת ופשוט לשים בתבנית.סחטתי את הירקות היטב.בישלתי את הקינואה ועשיתי בדיוק כמו שרשמת. עלי לציין שבמקום פרורי לחם שמתי קמח חומוס להיות מה יכולה להיות הסיבה? אשמח להכין שוב.תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:56 22.07.2018)

היי ענתי,
אם אני זוכרת נכון גם קציצות החומוס יצאו לך נוזליות. כנראה שמשהו לא בסדר בהכנה כי זה ממש לא אמור לצאת ככה.
איך את מגרדת את הירקות? בפומפיה גסה רגילה או שאת טוחנת אותם? את סוחטת אותם מנוזלים?
לא הוספת במקרה כוס מים לתערובת נכון? כוס המים היא לבישול הקינואה.

ענתי (15:01 22.07.2018)

היי אפרת. טחנתי במעבד מזון וסחטתי -פעם הבאה לגרד בפומפיה גס?
לא הוספתי מים. הקינואה יצאה מעולה -בזכות ההסבר המפורט שלך. (פעם ראשונה משתמשת).
צודקת-גם בקציצות החומוס יצא ול כך -אבל נהפכו לי ממש יפה באפיה בתנור.מאוד טעימות.תודה ושבוע מבורך

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:21 22.07.2018)

אז אולי הטחינה במעבד המזון גורמת לזה? נסי פעם הבאה לגרד בפומפיה גסה ותגידי לי אם יש שיפור. גם אז כדאי לסחוט את הירקות מנוזלים.
שבוע נפלא 🙂

ענתי (11:39 23.07.2018)

תודה רבה. אנסה שוב . שבוע מבורך

ענתי (11:49 24.07.2018)

היי אפרת -הפעם יצאה מעולההה. הפעם גירדתי ירקות במפומפיה גסה ולא במעבד וסחטתי היטב את הירקות.
במקום פרורי לחם שמתי קמח חומוס .יצא מושלם וטעים.תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:21 24.07.2018)

איזה כיף לשמוע!
שמחה שעלינו על הבעיה 🙂

ענתי (10:11 20.06.2018)

טעים ביותר. ת

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:40 20.06.2018)

תודה 🙂

תמר (15:30 18.06.2018)

ממש ממש טעים!!!
שווה להכפיל כמויות

פייר? הופעתי!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:40 18.06.2018)

תודה תמר, שמחה שאהבת 🙂

רוני (00:13 7.06.2018)

אפשר לוותר על הפירורי לחם? ??

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:29 7.06.2018)

אפשר לשים במקום כמה כפות קמח תפו”א או קוואקר.

שני (10:20 27.04.2018)

אפשר לטגן את זה לדעתך?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:17 27.04.2018)

אני חושבת שכן. אם במקרה התערובת מתפרקת יש להוסיף ביצה נוספת + כף פירורי לחם.

juliam (20:05 22.04.2018)

חצי כוס קינואה לפני בישול-כמה זה קינואה מבושלת?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:56 22.04.2018)

אני לא זוכרת בדיוק כמה זה יוצא. אני מעריכה שחצי כוס קינואה אחרי בישול זה יוצא כוס.

סיון (15:29 11.04.2018)

הכנתי יצא טעים מאוד . במקום פירורי לחם שמתי קמח תפוחי אדמה. ועישיתי את הקציצה ללא ציפוי מעל.יצא פצצה.תודה רבה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:13 11.04.2018)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

עינת (15:23 11.04.2018)

היי אפרת

ייתכן שהקציצות יצאו יבשות חיצונית בגלל שלא שמתי פירורי לחם ?

האם זה הכרחי או שאפשר לוותר ?

שמתי שיבולת שועל במקום ביצה .

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:12 11.04.2018)

היי עינת,
לא נראה לי שזה קשור לפירורי הלחם. הביצה מעניקה עסיסיות בעיקר בפנים של הקציצות. שימנת כמו שצריך את נייר האפיה? ואת הקציצות בחלק העליון?

ננה (11:58 11.04.2018)

האם ניתן להקפיא את הקציצות המוכנות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:00 11.04.2018)

סורי שכחתי לענות לגבי הקפאה. כן, אפשר להקפיא.

ננה (09:03 11.04.2018)

קודם כל מודה על המתכונים הנפלאים באתר! כיף לנסות דברים חדשים ובריאים בזכותך:)

אני מתכננת להכפיל את הכמות ובמקום לשים 4 ביצים, רציתי לשים 2 ביצים ולהוסיף טחינה או קמח חומוס. השאלה כמה כפות של טחינה או של קמח חומוס להוסיף?

בנוסף, האם ניתן להקפיא את הקציצות המוכנות?

תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:48 11.04.2018)

היי,
אני מקווה שהקציצות יהיה יציבות עם 2 ביצים בלבד. בדר”כ ההמרה המומלצת היא 2 כפות קמח חומוס על ביצה אחת.
יום מקסים 🙂

ענת (19:56 22.03.2018)

תודה על מתכון מעולה! הקציצות האלו מככבות אצלנו מידי שבוע. אני מוסיפה פטה ולפעמים מגישה לילדות עם טחינה גולמית. כיף שזה גם בריא וגם טעים וזה נישנוש מצויין כשחוזרים הביתה ואין כוח לארגן ארוחת ערב. הן גם טעימות קרות. בקיצור, מומלץ 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:13 22.03.2018)

תודה ענת, שמחה לשמוע 🙂

עינת (20:03 14.03.2018)

היי

אם שמה שיבולת שועל במקום פירורי לחם האם זה יכול לשמש תחליף לביצים ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:25 14.03.2018)

לא בטוחה שזה יחזיק את התערובת.
מישהי רשמה בתגובות שהיא הכינה עם זרעי פשתן במקום הביצים ויצא מוצלח. תחפשי תגובה של מעיין.

דורית קאופמן (07:48 7.02.2018)

במה ניתן להחליף את הביצים אנתנו טבעונים . תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:16 7.02.2018)
חיה (12:42 4.02.2018)

היי,
אפשר להקפיא??

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:45 4.02.2018)

נראה לי שכן.

עדי (20:36 21.01.2018)

אין מילים

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:08 21.01.2018)

נראה מעולה 🙂
תודה עדי ושבוע נפלא

עדי (20:35 21.01.2018)

הי.. כמו תמיד מאכלים שהוכנו על פי המתכונים באתר הזה יצאו חלומיים… הכנתי את הקציצות ציק צאק יש לומר לא היה לי קישוא אז במקום שמתי בטטה קצוצה במעבד מזון (לא מבושלת) עשיתי אותן בצורת לב לצד זה הכנתי טחינה מעלפת משומשום מלא.והגדולים פשוט טבלו בהנאה, הקציצות פשוט מדהימות ובריאות.ואפילו הקטנה אכלה אותן בתוך מרק ירקות

חני (22:28 6.11.2017)

הי,
חזרתי רק כדי להודות לך על המתכון המוצלח הזה, ועל עוד מתכונים מעולים וקלים שיש כאן באתר.
בזכותך אני אמא טובה יותר ואישה מפנקת יותר (;

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:44 6.11.2017)

כיף גדול לשמוע 🙂
תודה

נועם (16:59 30.10.2017)

אפשר בלי ביצים

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:45 30.10.2017)

היי נועם,
בתגובות מישהי (מעיין) רשמה שהיא הכינה עם זרעי פשתן במקום הביצים ויצא מוצלח.
בכל מקרה, מצרפת מדריך לתחליפי ביצים.

אודיה (09:51 17.10.2017)

תודה רבה על האתר היעיל ועל כל המתכונים הקלים והנפלאים! מאד מאד שימושי. כל הכבוד! כל מה שניסיתי וניסיתי הרבה יצא מעולה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:54 17.10.2017)

תודה אודיה, כיף לשמוע 🙂

אתי (11:12 13.09.2017)

שלום,
האם אפשר לעשות עם קינואה שחורה?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:23 13.09.2017)

אני חושבת שכן.

נעמי (11:06 27.08.2017)

בוקר טוב!
מה אפשר לשים במקום פרורי לחם? (אין לי קוואקר…)
קמח (כוסמין/לבן) הולך?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:15 27.08.2017)

היי נעמי,
אני חושבת שאת יכולה לשים 2-3 כפות קמח לבן או כוסמין.

ליאור (11:22 12.08.2017)

הכנו לארוחת ערב אתמול את הקציצות ויצא מעולה! הוספנו בולגרית מגורדת לבלילה והגשנו עם טחינה- ממליצה לכולם. היה פיצוץ! אפילו הבת שלי בת השנה וחצי התלהבה! תודה 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:40 12.08.2017)

מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן!

שרי (14:15 25.07.2017)

יצא ממש טעים! תודה על המתכון

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:23 25.07.2017)

תודה שרי, שמחה שאהבת 🙂

בלה (11:23 21.07.2017)

היי,
אפשר להקפיא את הקציצות לפני האפייה?
ולאפות שמתחשק?

תודה!

מתכונים ב-10 דקות (12:14 21.07.2017)

היי בלה,
לא ניסיתי להקפיא לפני אפיה אבל אני חושבת שאפשר.

מרב (13:06 16.07.2017)

אפשר להוסיף קוטג’ או גבינה לבנה?

מתכונים ב-10 דקות (14:41 16.07.2017)

לא ניסיתי אבל אני חושבת שכן. ממליצה להתחיל ב 2-3 כפות.

נטע (14:43 12.07.2017)

יצא קצת מלוח אבל טעים מאוד!

מתכונים ב-10 דקות (14:48 12.07.2017)

היי נטע,
שמח חצי כפית מלח ועדיין יצא מלוח?
תודה שחזרת לעדכן 🙂

שושית (20:00 20.06.2017)

האם אפשר להחליף את הקינואה בכוסמת?

מתכונים ב-10 דקות (21:55 20.06.2017)

לא בטוחה (לא ניסיתי).

טלי (11:38 14.03.2017)

הכנתי קינואה שיצאה קצת מושי לא כיפית לאכילה אז הכנתי ממנה את הקציצות האלה עם קינמון ויצא מעולה!!תודה!

מתכונים ב-10 דקות (11:49 14.03.2017)

שמחה שמצאת לזה פתרון 🙂
תודה טלי ויום מקסים

קארין (09:00 26.01.2017)

הי
נשמע ממש טעים ואנסה להכין היום. איזו תוספת היית ממליצה להגיש ליד?

מתכונים ב-10 דקות (09:25 26.01.2017)

היי קארין,
מאחר והקציצות מכילות כבר קינואה וירקות, הייתי מגישה עם סלט עלים או סלט ירקות.
יום נפלא 🙂

מלי ולטמן (15:53 10.12.2016)

היי

יכולה לטבען את המתכון?
כמה כפיות ציה או טחינה להמיר ב2 בביצים?

מתכונים ב-10 דקות (18:58 10.12.2016)

היי מלי,
לא ניסיתי במתכון הזה אבל בדר”כ שמים במקום ביצה אחת כף צ’יה (רצוי לטחון את הזרעים) + 3 כפות מים ומשרים כ-15 דקות לפני. אפשר גם לשים 2 כפות טחינה גולמית.

טל (14:43 10.11.2016)

היי, קודם כל תודה רבה על האתר המצויין. הקציצות יצאו טעימות,אבל יבשות מדי מבחוץ. אפיתי 30 דק ב190 מעלות ורק עוד 5 דק אחרי שהפכתי.
האם הן אמורות לצאת יבשות או שיש צורך לקצר זמנים/להוריד טמפרטורה?
תודה מראש.

מתכונים ב-10 דקות (16:10 10.11.2016)

היי טל,
הקציצות צריכות להיות יבשות מבחוץ אבל לא יבשות מידי.
יכול להיות שהתנור שלך חזק ופעם הבאה כדאי לאפות ב180 מעלות.

אדוה (16:58 16.02.2017)

אפיתי את הקציצות ולצערי גם לי הן יצאו יבשות. אנסה שוב בפעם הבאה לאפות בטמפרטורה יותר נמוכה ולדעתי גם כדאי לשים רק ביצה אחת ולא 2 כי זה נאפה כמו פשטידה
תודה לך

מתכונים ב-10 דקות (18:01 16.02.2017)

היי אדוה,
יכול להיות שזה כתוצאה מאפיה ממושכת או טמפ’ גבוהה מידי. מקווה שפעם הבאה ייצא מוצלח יותר.
תודה שחזרת לעדכן.

נעם (13:31 12.09.2016)

היי
אפשר לשים במקום קישוא ברוקולי?

מתכונים ב-10 דקות (14:01 12.09.2016)

היי נעם,
אני חושבת שכן. אם זה לא ברוקולי משקית קפואה כדאי לחלוט אותו במים רותחים כ-5 דקות ולקצוץ.

טובית (17:09 10.05.2016)

תודה וחיבוק למי שעומד מאחורי האתר המדהים הזה!!!!!!!!!!!!
איזה מתכונים נפלאים וקלים להכנה והכי הכי מוצלחים וטעימים, כל הכבוד לכם!!!!!!!!!!

מתכונים ב-10 דקות (19:07 10.05.2016)

תודה טובית! שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂

דליה (09:51 10.05.2016)

שלום.אתר מדהים וכמעט כל מה שאני מכינה בבית , זה מכאן, פשוט התמכרתי…יום אחד לא היה לי אינטרנט והשתגעתי שלא יכולתי להתחבר…חחח…
רציתי לשאול האם אפשר לוותר על הפטרוזיליה? אין לי בבית שום ירק ירוק. תודה

מתכונים ב-10 דקות (10:31 10.05.2016)

תודה דליה, כיף לשמוע 🙂
את יכולה להכין גם בלי הפטרוזיליה.
יום נפלא!

דנה (11:20 16.03.2016)

תודה, אנסה היום!!

דנה (13:43 15.03.2016)

מה אפשר במקום הקישוא? 🙂

מתכונים ב-10 דקות (13:49 15.03.2016)

היי דנה,
תפו”א קטן מגורד דק, חצי בטטה בינונית מגורדת, חצי כוס דלעת/דלורית מגורדת או שאפשר להוסיף גזר נוסף 🙂

ליאת (11:49 20.01.2016)

מתכון שאני מכינה כל הזמן,מוסיפה לפעמים מוצרלה במקום פרמזן ובנוסף לכל החומרים,
גם תוכן של חציל או שניים שאפיתי וקילפתי.
תבלינים אני מוסיפה כורכום ותבלין חאויג’.
מאוד טעימות!

מתכונים ב-10 דקות (12:02 20.01.2016)

נשמע מעולה!
תודה ליאת והמשך יום נפלא 🙂

ליאת (13:56 20.01.2016)

תודה לך על האתר המעולה (בסופ’ש אני מתכוונת לנסות שוב את הסופלה שלך למרות שפעמיים לא הייתי מרוצה ממה שיצא לי. בסוף אצליח :-))

מתכונים ב-10 דקות (14:05 20.01.2016)

בהצלחה 😉

אדוה (15:31 5.01.2016)

מה אפשר לעשות כדי להוריד פירורי לחם – שיהיה ללא גלוטן?

מתכונים ב-10 דקות (15:43 5.01.2016)

היי אדוה,
אפשר לשים פירורי לחם ללא גלוטן או קמח אורז.
אפשרות נוספת שלא ניסיתי אבל לדעתי יכולה לעבוד היא למעוך תפו”א בינוני מבושל (כמו פירה). זה אמור “לתפוס” את הקציצות.
בהצלחה 😉

ליאת (19:29 16.04.2016)

במקום פירורי לחם אני שמה קוואקר= מעולה!

מעיין (19:18 12.12.2015)

מתכון מעולה! הכנתי גרסה טבעונית עם פשתן טחון במקום הביצים, יצא נהדר. ממליצה על התחליף הזה גם ללא טבעוניות כי הוא ממש בריא. הוספתי גם בהרט

מתכונים ב-10 דקות (19:21 12.12.2015)

תודה מעיין! נשמע מעולה 🙂

אנה (17:07 13.02.2016)

היי, כמה פשתן טחון שמת? השרית אותו במים לפני או שהוספת ככה?

מלי ולטמן (15:55 10.12.2016)

מעיין מהי הכמות ששמת במקום הביצים?

טלי (22:05 11.12.2015)

מכורה לאתר הזה!!!
הכנתי היום, ויתרתי על קישוא, הוספתי כרבע כפית של שום כתוב וכרבע כפית של כורכום.
יצא מדהים, תודה!

מתכונים ב-10 דקות (08:27 12.12.2015)

מעולה! איזה כיף לשמוע! 🙂

נופר (17:21 9.11.2015)

היי, האם אפשר לטגן? (התנור כרגע לא עובד)
ואם כן, לשנות משהו בהכנה?

מתכונים ב-10 דקות (17:25 9.11.2015)

כן נופר, אפשר.
אין צורך לשנות שום דבר.

צילה (12:08 30.08.2015)

האם במקום קינואה אפשר להשתמש בבורגול דק(ג’ריש)?

מתכונים ב-10 דקות (12:11 30.08.2015)

היי צילה,
אני מניחה שכן, לא אמורה להיות בעיה.
שבוע נפלא 🙂

בתאל (20:48 5.08.2015)

הכנתי ויצא ממש טעים! פריך בחוץ ורך ועדין בפנים. הוספתי מעט כורכום וזה הספיק

מתכונים ב-10 דקות (22:54 5.08.2015)

אני שמחה לשמוע בתאל!
תודה שחזרת לעדכן 🙂

דקלה (07:20 22.07.2015)

טעים הוספתי בטטה במקום קישוא , תודה על המתכון

מתכונים ב-10 דקות (10:27 22.07.2015)

מעולה! תודה שחזרת לעדכן ויום נפלא 🙂

אילנה. (12:28 9.03.2015)

שלום!!
יש תחליף לביצים?
כי שמעתי פעם שגם קווקאר או קמח תירס עושים את הפעולה של הביצה.
מה דעתך?

מתכונים ב-10 דקות (12:51 9.03.2015)

הי אילנה,
תנסי להכין את התערובת כמו שהיא רק ללא הביצים ותניחי אותה במקרר כחצי שעה- שעה לצורך התגבשות החומרים. יכול להיות שתצליחי לצור קציצות גם בלי תחליף.
אם גם לאחר מכן הקציצות ממש מתפרקות אפשר להוסיף כ-2 כפות טחינה גולמית. אפשר להוסיף גם כמה כפות של פירה (תפוח אדמה מבושל מעוך) או קמח חומוס או קמח תפוחי אדמה.
לגבי קמח תירס או קוואקר, אני פחות מכירה אותם כתחליף.
בהצלחה ואם תנסי אשמח לקבל עדכון בתוצאות 😉

גל (20:42 3.08.2015)

שלום 🙂 באיזה שלב להוסיף את הדייסת קוואקר? צריך לבשל אותה לפני או שהיא מתבשלת בתנור…?

מתכונים ב-10 דקות (20:48 3.08.2015)

היי גל,
הכוונה לקוואקר להכנה מהירה (שיבולת שועל דקה), לא לדייסה עצמה.
את הקוואקר מוסיפים יחד עם כל החומרים. אין צורך לבשל או להרטיב לפני, פשוט להוסיף לתערובת הקציצות ולערבב.
בהצלחה וערב נעים 🙂

נטלי (14:34 8.03.2015)

תודה, יצא נפלא!

מתכונים ב-10 דקות (14:35 8.03.2015)

מצוין! שמחה לשמוע 🙂

נטלי (19:52 4.03.2015)

היי, הקציצות לא הכי נדבקות לי. זה בסדר? קצת מתפרקות…

מתכונים ב-10 דקות (20:15 4.03.2015)

היי נטלי,
תנסי להכין מהן קציצות אפילו שהן מעט מתפרקות. לאחר האפיה הן יתחברו לקציצות.
אם הן ממש מתפרקות בצורה כזאת שאי אפשר להכין מהן קציצות אז את יכולה להוסיף עוד ביצה.

לימור (11:54 1.03.2015)

סקרנות – למה או פרמזן או כמון או…למה לא הכל?

מתכונים ב-10 דקות (12:05 1.03.2015)

הי לימור,
כל אחד בפני עצמו הוא בעל טעם דומיננטי ויחסית חזק (קינמון, כמון ופרמזן) לכן לא מומלץ לערבב בניהם 🙂

שקד (09:45 24.01.2015)

אם אין לי קינואה.. אפשר להכין עם בורגול/גריסים/חיטה או קטניה אחרת? תודה! האתר מצויין!!

מתכונים ב-10 דקות (11:49 24.01.2015)

הי שקד,
לא ניסיתי אבל אני מניחה שעם בורגול זה גם ייצא טעים 🙂

מיטל (08:40 6.01.2015)

היי
האם לא כדאי לבשל את כל הירקות והבצל לפני ולסנן את הנוזלים שהופרשו?

מתכונים ב-10 דקות (08:42 6.01.2015)

הי מיטל,
אפשר לבשל את הירקות לפני אבל זה לא הכרחי כי הירקות מתרככים באפיה גם ללא בישול מוקדם.
יום נעים 🙂

מיטל (08:56 6.01.2015)

תודה!אני אכין היום ואספר איך היה…

אמאשלדינו (10:17 10.12.2014)

היי,
הכנתי קציצות בצורת המבורגר והוספתי קינמון לפי המלצתך, הקטינא סירבה באלגנטיות לטעום. לא בענייני ירקות אפויים וקינואה. השארתי לידה, שיהיה. בשלב כלשהו היא טעמה בהיסח הדעת. מאז, כל הזמן מבקשת, ההמבוקינואה נחטף אצלנו, והרעיון של הוספת הקינמון שוס היסטרי. רוב תודות לך!!

מתכונים ב-10 דקות (11:09 10.12.2014)

היי, איזה כיף לשמוע! במיוחד שזה מתכון בריא 😉
תודה על העדכון ויום נפלא!

דורין (15:12 4.12.2014)

לכמה קציצות זה מספיק?

דורין (15:16 4.12.2014)

ואם רוצים כמות כפולה – להכפיל את הכמויות שכתובות?

מתכונים ב-10 דקות (16:05 4.12.2014)

היי דורין,
הכמות מספיקה לכ15 קציצות ואין שום בעיה להכפיל כמויות אם רוצים כמות כפולה.
סופשבוע נעים 🙂

אמאשלדינו (14:33 13.11.2014)

הכנתי אתמול עם קוואקר וקינמון. שוס היסטרי!! קל להכנה, טעים והכי חשוב בריא. תודה.

מתכונים ב-10 דקות (14:42 13.11.2014)

מעולה! תודה על העדכון 🙂

עינב (15:59 8.12.2014)

היי, רציתי לדעת האם השתמשת בקוואקר במקום קינואה או בנוסף?

מתכונים ב-10 דקות (16:09 8.12.2014)

היי עינב,
אני מניחה שהקוואקר היה במקום פירורי הלחם.
המשך יום נפלא 🙂

שרה אנדרסון (13:01 12.11.2014)

יצא טעים משהו משהו! תודה רבה על המתכון!

מתכונים ב-10 דקות (13:08 12.11.2014)

תודה שרה שחזרת לעדכן!
יום נפלא 🙂

רינת (03:02 7.11.2014)

שלום, רציתי לדעת אם יש תחליף לפירורי לחם?
תודה רבה!

מתכונים ב-10 דקות (08:04 7.11.2014)

היי רינת,
אפשר לשים במקום קוואקר.

אלי יצחק (20:12 17.11.2014)

יש לי רגישות לגלותן מה אפשר להוסיף במקום פרורי לחם

מתכונים ב-10 דקות (20:31 17.11.2014)

היי אלי,
יש פירורי לחם ללא גלוטן שאפשר להשתמש בהם. אפשר גם להשתמש בקמח אורז ואפשר להוסיף במקום תפוח אדמה בינוני מגורד.

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.