שום דבר לא נמצא
ספרי מתכונים ב10 דקות

קציצות פרסה ובשר לפסח – אפויות בתנור 

מי שלא מכיר, פרסה הכוונה לכרישה או לוף. זה ירק ממשפחת השומיים. המראה של זה הוא כמו של בצל ירוק גדול ועבה.

קציצות פרסה ובשרמצרכים (כ-25 קציצות):

500 גרם בשר בקר טחון

1.5 כרישה גדולה (400-500 ג') חתוכה לעיגולים

בצל קטן מטוגן עד להזהבה קלה

ביצה גדולה או 2 ביצים S או M

שליש כוס קמח מצות

כפית מלח, חצי כפית כמון, מעט פלפל שחור

אופן הכנה:

-מרתיחים מים בקומקום, שופכים לסיר קטן ומחממים על אש גבוהה. מוסיפים את הכרישה החתוכה ומבשלים במשך כ-5 דקות, עד לריכוך. מעבירים למסננת.

-טוחנים במעבד מזון את הכרישה (למי שאין מעבד מזון כשל"פ ניתן למעוך את הכרישה בעזרת מזלג או לקצוץ דק-דק בעזרת סכין).

-מוסיפים את הבצל והכרישה לקערה (יש לסחוט אותם מעט מנוזלים). מוסיפים בשר טחון, ביצה, קמח מצות, מלח, כמון ופלפל שחור ומערבבים היטב לתערובת אחידה.

-מחממים תנור ל-190 מעלות.

-מרפדים תבנית גדולה בנייר אפיה ומשמנים בנדיבות את התבנית.

-יוצרים קציצות ומניחים על נייר האפיה המשומן. מכניסים לתנור למשך 20 דקות. הופכים את הקציצות צד ואופים כ-10 דקות נוספות.פרסה - כרישה

 

כרישה חתוכה ומסוננת קציצות פרסה ובשרקציצות פראסה

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
מעקודה
עוגת בננות לפסח

תגובות

לפני שאתם שואלים מומלץ לחפש בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
Avatar
לילי (04:20 1.04.2020)

האם משתמשים רק בחלק הבהיר של השורש או שאפשר להשתמש גם בחלק הפתוח של העלים (אצלי הם יותר כהים מהתמונה שלך)?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:57 1.04.2020)

עדיף להשתמש יותר בחלק הלבן ובחלק בין הלבן לירוק.

Avatar
לילי (19:09 1.04.2020)

אז אין לי מספיק כרישה.
האם כדאי להוסיף עוד ירק (בצל, קישוא, תפוח אדמה), או שזה יקלקל את הטעם?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:16 1.04.2020)

תכיני עם מה שיש לך. זה ייצא טעים גם בלי תוספת של ירק.

Avatar
מיכל (00:13 26.06.2019)

האם יש דרך לעשות את הקציצות ללא גלוטן עם קמח טפיוקה או משהו אחר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:30 26.06.2019)

אני חושבת שאפשר לשים 2-3 כפות קמח חומוס.

Avatar
Zipi (14:11 13.06.2019)

האם ניתן להכינה פשטידה.🍛🍛

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:35 13.06.2019)

לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר. כדאי לשמן היטב את התבנית ובכל מקרה לשים 2 ביצים, גם אם הן גדולות.

Avatar
Zipi (17:47 6.04.2019)

יש לי המון כירשה האם ניתן לבשל אותה ולהקפיא

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:54 6.04.2019)

כן אפשר.

Avatar
שרי (23:20 4.04.2018)

נראה מעולה. יש לי הודו ירך טחון גס (שווארמה). מתאים במקום בשר טחון?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:48 4.04.2018)

נראה לי שכן.

Avatar
חן (20:30 4.04.2018)

אפשר פירורי לחם או קמח תפוחי אדמה במקום ?
ויש לך אתר מעולה מכינה רק דרכו הכל יוצא מישלפ למאותגרת בישול כמוני

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:02 4.04.2018)

היי חן,
אפשר להכין את הקציצות כל השנה ולשים פירורי לחם במקום קמח המצות. לקציצות כשל"פ כדאי לשים קמח מצות. עם קמח תפו"א יוצא פחות מוצלח.

Avatar
דני (10:54 1.04.2018)

חג שמח כמה זה כוס קמח מצה וכוס קמח תפוחי אדמה בגרמים? תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:00 1.04.2018)

חג שמח דני,
כוס קמח מצה= 120 ג'
כוס קמח תפו"א= 140 ג'

Avatar
דפנה (11:26 29.03.2018)

מעוניינת להחליף לקציצות טבעוניות. מה להחליף?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:16 29.03.2018)

היי דפנה,
לדעתי אפשר להגדיל את כמות הכרישה ל-3 ולוותר על הביצים והבשר.
חג שמח 🙂

Avatar
שרון (07:46 29.03.2018)

נראה מעולה! האם מתאים לטגן על מחבת פסים או שעשוי לצאת יבש ועדיף התנור? תודה! זו חלופה טובה לקציצות רגילות.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:04 29.03.2018)

היי שרון,
אפשר לטגן את הקציצות אבל אם מטגנים יש לשים 2 ביצים גדולות ולוודא שהתערובת יציבה. אם היא מתפרקת יש להוסיף עוד קצת קמח מצות.
חג שמח 🙂

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.