שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 35 דקות

מס’ מנות: 25 קציצות

מצרכים:

500 גרם בשר בקר טחון

1.5 כרישה גדולה (400-500 ג’) חתוכה לעיגולים

בצל קטן מטוגן עד להזהבה קלה

ביצה גדולה או 2 ביצים S או M

שליש כוס קמח מצות

כפית מלח, חצי כפית כמון, מעט פלפל שחור

אופן הכנה:

-מרתיחים מים בקומקום, שופכים לסיר קטן ומחממים על אש גבוהה. מוסיפים את הכרישה החתוכה ומבשלים במשך כ-5 דקות, עד לריכוך. מעבירים למסננת.

-טוחנים במעבד מזון את הכרישה (למי שאין מעבד מזון כשל”פ ניתן למעוך את הכרישה בעזרת מזלג או לקצוץ דק-דק בעזרת סכין).

-מוסיפים את הבצל והכרישה לקערה (יש לסחוט אותם מעט מנוזלים). מוסיפים בשר טחון, ביצה, קמח מצות, מלח, כמון ופלפל שחור ומערבבים היטב לתערובת אחידה.

-מחממים תנור ל-190 מעלות.

-מרפדים תבנית גדולה בנייר אפיה ומשמנים בנדיבות את התבנית.

-יוצרים קציצות ומניחים על נייר האפיה המשומן. מכניסים לתנור למשך 20 דקות.

הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל

-הופכים את הקציצות צד ואופים כ-10 דקות נוספות.

הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל

פרסה - כרישה

 

כרישה חתוכה ומסוננת קציצות פרסה ובשרקציצות פראסה

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
מעקודה
עוגת בננות לפסח

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
יפעת (09:05 1.04.2021)

היי, עשיתי בטיגון, יצא מאד טעים, תודה רבה🙂

מתכונים ב-10 דקות (10:12 1.04.2021)

מעולה שמחה לשמוע!

לבבית (23:14 21.03.2021)

הי,
תודה רבה על מתכון מנצח. האם אפשר להכין יום קודם או להקפיא?

מתכונים ב-10 דקות (00:00 22.03.2021)

היי לבבית,
אפשר להכין יום קודם ואפשר להקפיא😊

ענת (15:35 23.02.2021)

האם ניתן להחליף את הבקר הטחון בעוף טחון?

מתכונים ב-10 דקות (15:45 23.02.2021)

היי ענת🙂
מניחה שאפשר.

אולי (13:11 9.06.2020)

במקום קמח מצה אני רוצה להשתמש בפירורי לחם / קמח רגיל. מה עדיף ?ואיזה כמות לשים ?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:15 9.06.2020)

אפשר לשים חצי כוס פירורי לחם.

לילי (04:20 1.04.2020)

האם משתמשים רק בחלק הבהיר של השורש או שאפשר להשתמש גם בחלק הפתוח של העלים (אצלי הם יותר כהים מהתמונה שלך)?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:57 1.04.2020)

עדיף להשתמש יותר בחלק הלבן ובחלק בין הלבן לירוק.

לילי (19:09 1.04.2020)

אז אין לי מספיק כרישה.
האם כדאי להוסיף עוד ירק (בצל, קישוא, תפוח אדמה), או שזה יקלקל את הטעם?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:16 1.04.2020)

תכיני עם מה שיש לך. זה ייצא טעים גם בלי תוספת של ירק.

מיכל (00:13 26.06.2019)

האם יש דרך לעשות את הקציצות ללא גלוטן עם קמח טפיוקה או משהו אחר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:30 26.06.2019)

אני חושבת שאפשר לשים 2-3 כפות קמח חומוס.

Zipi (14:11 13.06.2019)

האם ניתן להכינה פשטידה.🍛🍛

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:35 13.06.2019)

לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר. כדאי לשמן היטב את התבנית ובכל מקרה לשים 2 ביצים, גם אם הן גדולות.

Zipi (17:47 6.04.2019)

יש לי המון כירשה האם ניתן לבשל אותה ולהקפיא

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:54 6.04.2019)

כן אפשר.

שרי (23:20 4.04.2018)

נראה מעולה. יש לי הודו ירך טחון גס (שווארמה). מתאים במקום בשר טחון?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:48 4.04.2018)

נראה לי שכן.

חן (20:30 4.04.2018)

אפשר פירורי לחם או קמח תפוחי אדמה במקום ?
ויש לך אתר מעולה מכינה רק דרכו הכל יוצא מישלפ למאותגרת בישול כמוני

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:02 4.04.2018)

היי חן,
אפשר להכין את הקציצות כל השנה ולשים פירורי לחם במקום קמח המצות. לקציצות כשל”פ כדאי לשים קמח מצות. עם קמח תפו”א יוצא פחות מוצלח.

דני (10:54 1.04.2018)

חג שמח כמה זה כוס קמח מצה וכוס קמח תפוחי אדמה בגרמים? תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:00 1.04.2018)

חג שמח דני,
כוס קמח מצה= 120 ג’
כוס קמח תפו”א= 140 ג’

דפנה (11:26 29.03.2018)

מעוניינת להחליף לקציצות טבעוניות. מה להחליף?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:16 29.03.2018)

היי דפנה,
לדעתי אפשר להגדיל את כמות הכרישה ל-3 ולוותר על הביצים והבשר.
חג שמח 🙂

שרון (07:46 29.03.2018)

נראה מעולה! האם מתאים לטגן על מחבת פסים או שעשוי לצאת יבש ועדיף התנור? תודה! זו חלופה טובה לקציצות רגילות.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:04 29.03.2018)

היי שרון,
אפשר לטגן את הקציצות אבל אם מטגנים יש לשים 2 ביצים גדולות ולוודא שהתערובת יציבה. אם היא מתפרקת יש להוסיף עוד קצת קמח מצות.
חג שמח 🙂

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.