זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 35 דקות
מס’ מנות: 25 קציצות
סוג: בשרי
500 גרם בשר בקר טחון
בצל קטן מטוגן עד להזהבה קלה
1.5 כרישה גדולה (400-500 ג’) חתוכה לעיגולים
ביצה גדולה או 2 ביצים S או M
שליש כוס קמח מצות
תיבול: חצי כפית כמון, כפית מלח, מעט פלפל שחור
-מרתיחים מים בקומקום, שופכים לסיר קטן ומחממים על אש גבוהה. מוסיפים את הכרישה החתוכה ומבשלים במשך כ-5 דקות, עד לריכוך. מעבירים למסננת.
-טוחנים במעבד מזון את הכרישה (למי שאין מעבד מזון כשל”פ ניתן למעוך את הכרישה בעזרת מזלג או לקצוץ דק-דק בעזרת סכין).
-מוסיפים את הבצל והכרישה לקערה (יש לסחוט אותם מעט מנוזלים). מוסיפים בשר טחון, ביצה, קמח מצות, מלח, כמון ופלפל שחור ומערבבים היטב לתערובת אחידה.
-מחממים תנור ל-190 מעלות.
-מרפדים תבנית גדולה בנייר אפיה ומשמנים בנדיבות את התבנית.
-יוצרים קציצות ומניחים על נייר האפיה המשומן. מכניסים לתנור למשך 20 דקות.
-הופכים את הקציצות צד ואופים כ-10 דקות נוספות.
קציצות פראסה
1.האם יש תחליף לקמח מצות?
2. אם יש אפשרות לבשל בסיר?
1. פירורי לחם
2. אפשר(:
חובה להשתמש בכרישה במתכון?
תודה מראש!
אפשר להשתמש בבצל במקום(:
תודה 👍
הי, האם אפשר להשתמש בכרישה של סנפרוסט ואם כן אז מה הכמויות. תודה!
היי,
אפשר להשתמש באותה כמות.
שלום לך.
ניתן להכין את התערובת יום לפני, ואז לטגן 24 שעות אחרי?
היי,
לא מומלץ להשהות למשך כזה.
מה שכן אפשר ליצור קציצות, להקפיא עד ליום ההגשה ולאפות.
הי, האם אפשר במקום בשר להכין עם הודו אדום?
היי,
אני מניחה שאפשר.
חג שמח!
הי אפרת, האם אפשר להחליף את הקמח מצה בקמח כוסמין מלא? ואם כן אז באיזו כמות? תודה 🙂
היי,
אפשר להשתמש בשליש כוס קמח כוסמין אך המרקם ישתנה מעט ויהיה כבד יותר.
יצא מעולה! מאוד טעים, הקציצות עסיסיות ורכות.
תודה על המתכון הקל והמדוייק.
אין על האתר שלך, כל פעם חוזרת שוב ושוב 💛
שמחה מאד שאהבת את המתכון ושאת נהנית מהאתר! תודה על הפרגון😊
היי, עשיתי בטיגון, יצא מאד טעים, תודה רבה🙂
מעולה שמחה לשמוע!
הי,
תודה רבה על מתכון מנצח. האם אפשר להכין יום קודם או להקפיא?
היי לבבית,
אפשר להכין יום קודם ואפשר להקפיא😊
האם ניתן להחליף את הבקר הטחון בעוף טחון?
היי ענת🙂
מניחה שאפשר.
במקום קמח מצה אני רוצה להשתמש בפירורי לחם / קמח רגיל. מה עדיף ?ואיזה כמות לשים ?
אפשר לשים חצי כוס פירורי לחם.
האם משתמשים רק בחלק הבהיר של השורש או שאפשר להשתמש גם בחלק הפתוח של העלים (אצלי הם יותר כהים מהתמונה שלך)?
עדיף להשתמש יותר בחלק הלבן ובחלק בין הלבן לירוק.
אז אין לי מספיק כרישה.
האם כדאי להוסיף עוד ירק (בצל, קישוא, תפוח אדמה), או שזה יקלקל את הטעם?
תכיני עם מה שיש לך. זה ייצא טעים גם בלי תוספת של ירק.
האם יש דרך לעשות את הקציצות ללא גלוטן עם קמח טפיוקה או משהו אחר?
אני חושבת שאפשר לשים 2-3 כפות קמח חומוס.
האם ניתן להכינה פשטידה.🍛🍛
לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר. כדאי לשמן היטב את התבנית ובכל מקרה לשים 2 ביצים, גם אם הן גדולות.
יש לי המון כירשה האם ניתן לבשל אותה ולהקפיא
כן אפשר.
נראה מעולה. יש לי הודו ירך טחון גס (שווארמה). מתאים במקום בשר טחון?
נראה לי שכן.
אפשר פירורי לחם או קמח תפוחי אדמה במקום ?
ויש לך אתר מעולה מכינה רק דרכו הכל יוצא מישלפ למאותגרת בישול כמוני
היי חן,
אפשר להכין את הקציצות כל השנה ולשים פירורי לחם במקום קמח המצות. לקציצות כשל”פ כדאי לשים קמח מצות. עם קמח תפו”א יוצא פחות מוצלח.
חג שמח כמה זה כוס קמח מצה וכוס קמח תפוחי אדמה בגרמים? תודה
חג שמח דני,
כוס קמח מצה= 120 ג’
כוס קמח תפו”א= 140 ג’
מעוניינת להחליף לקציצות טבעוניות. מה להחליף?
היי דפנה,
לדעתי אפשר להגדיל את כמות הכרישה ל-3 ולוותר על הביצים והבשר.
חג שמח 🙂
נראה מעולה! האם מתאים לטגן על מחבת פסים או שעשוי לצאת יבש ועדיף התנור? תודה! זו חלופה טובה לקציצות רגילות.
היי שרון,
אפשר לטגן את הקציצות אבל אם מטגנים יש לשים 2 ביצים גדולות ולוודא שהתערובת יציבה. אם היא מתפרקת יש להוסיף עוד קצת קמח מצות.
חג שמח 🙂