זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 30-35 דקות
מס’ מנות: 25 קציצות
סוג: פרווה
מצרכים:
כוס שעועית מש
חצי כוס בורגול (יש להשרות את הבורגול במים חמים במשך שעה ולסנן היטב מנוזלים) *ניתן לשים כוס אורז מבושל במקום.
בטטה בינונית קלופה מגורדת
חצי כוס עלי כוסברה קצוצים
חצי בצל גדול מגורד
2 כפות שמן זית
2 ביצים
תיבול: כפית גדושה מלח, כפית מלאה כמון, חצי כפית כורכום, קמצוץ פלפל שחור
אופן הכנה:
-מניחים את שעועית המש בסיר וממלאים את הסיר במים. מביאים לרתיחה על אש גבוהה. לאחר שהמים רתחו מבשלים במשך כ-40 דקות עד שהשעועית מתרככת ומתפרקת (אמורה להתקבל תערובת של שעועית חצי שלמה-חצי מפורקת). מסננים היטב מהנוזלים ומניחים בצד לצינון.
-בינתיים מערבבים את כל החומרים בקערה. מוסיפים את שעועית המש לאחר שהתקררה ומערבבים היטב.
-מחממים תנור ל180 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפיה. יוצרים קציצות בגודל כ-5 ס”מ ועובי כס”מ וחצי ומניחים על נייר האפיה. מרססים או מברישים מעל מעט שמן ואופים בתנור במשך 20-25 דקות.
-הופכים צד בזהירות ומשאירים 10 דקות נוספות.
*כדי לחסוך בזמן הבישול ניתן לבשל את שעועית המש יום-יומיים לפני ולשמור במקרר.
- סלט כרוב עם פיצוחים |
- שייק טרופי |
- סלט אנטיפסטי |
- אוסובוקו עגל |
- מאפינס אורז וירקות |
- פרגיות ברוטב צ’ימיצ’ורי
יש לי מש מונבטים ולאור התגובות פה שהעיסה לא נדבקת אני חושבת שאם נבשל את הבטטה ונרסק אותה למחית ואת המש המונבט רק לשטוף עם מים רותחים העיסה תהייה יותר דביקה. לפני שאכין אשמח לקבל את חוות דעתך אפרת?
היי נעמה,
אפשר להכין כפי שהצעת, אך המרקם יצא שונה- רך ודחוס יותר. אבל עדיין יצא טעים ביותר(:
אשמח לשמוע איך יוצא!
תודה אפרת, הכנתי עם בטטה וגזר שלא התבשלו לרך מידיי וגרדתי. את המש המונבט הרתחתי גם לא לא רך מידיי. העיסה הייתה דביקה והטעם היה טוב. פעם הבאה אני חושבת במקום לגרד בצל בטטה ולקצוץ כוסברה אשים את הכל יחד עם חצי כמות המש בקוצץ ירקות
מעולה, שמחה שיצא לטעמך😊
היי אפרת
כרגע זה בדרך לתנור.
לא הצליח לי לחבר לקציצה.
חשבתי אולי בגלל שצריך לסחוט נוזלים אל זה לא בגלל זה .
מכניסה לתבנית זכוכית (בהשראת מספר תגובות פה שקראתי)
האם רצוי שהשכבה תיהיה דקה או שזה פחות חשוב כפשטידה?
תודה מראש על המענה
ויום נפלא.
היי עינת,
רצוי שהשכבה תהיה עבה קצת יותר מעובי של קציצה.
אגב, אם לא מצליחים ליצור קציצות זה ככל הנראה בגלל גודל הביצים והבטטה, ולכן אפשר להוסיף ביצה נוספת כדי לאחד את התערובת.
בהצלחה❤
הי אפרת, אני רוצה להנביט מש ולהשתמש בה. האם לבשל אותה לאחר ההנבטה? ובנוסף- בפעם הקודמת שהנבטתי והשתמשתי במש המונבטת לקציצות ממתכון אחר, הן יצאו עם טעם מר. יכול להיות שזה בגלל שהנבטתי למשך יותר מידי זמן? איך יודעים באיזה שלב להשתמש במש המונבטת? רוב תודות!!!
היי מיכל,
באופן כללי כדי להנביט מש יש להשרות עם מים (על כל כוס מש- 2 כוסות מים) למשך כמה שעות, ואז לשטוף, לסנן ולייבש מהמים ולאחר מכן להניח בכלי למשך לילה.
לא חייב לבשל אחרי ההנבטה, אבל רצוי- טעים יותר.
הי אפרת, את הבטטה והבצל מגרדים גס או דק? תודה!
היי מיכל,
עדיף לגרד דק כדי שהקציצות יצאו אפויות לחלוטין ללא חתיכות לא מבושלות🙂
יצא טעים מאוד! באמת היה קצת קשה ליצור קציצות, אז הוספתי קמח עדשים ושיבולת שועל
נשמע מעולה:) שמחה שאהבת
היי אפרת,
רציתי לשאול האם אפשר להקפיא את הקציצות ואם כן לכמה זמן?
תודה על הסבלנות הנדירה שלך!
היי שרה,
האמת שלא ניסיתי להקפיא את הקציצות האלה אבל אני לא רואה בעיה.
אם כן, לדעתי רצוי עד שבועיים. אפשר יותר אבל אח”כ כבר הטעם מתחיל להיפגע.
שלום
אפשר להחליף את הבורגול בקינואה לבנה ?
תודה
נראה לי שכן. את הקינואה יש לבשל לפני.
אגב יש באתר מתכון לקציצות קינואה אם מעניין אותך.
הי אפרת
אפשר להכין את הקציצות עם מש מונבטת?
תודה 🙂
נראה לי שכן אבל כדאי לבשל אותה עד לריכוך.
שלום,
אפשר להשתמש בגרסה טבעונית ללא ביצים?
היי ספיר,
זה צריך להיות תחליף שידביק את החומרים. לא ניסיתי אבל אולי אפשר להוסיף תפוח אדמה גדול מבושל מעוך לפירה. רק חשוב שתערובת הפירה תהיה קרה.
תודה..
וביצה אפשר להשתמש בביצה אחת?
אפשר להפחית לביצה אחת ואם התערובת לא יציבה להוסיף גם תפו”א מבושל מעוך.
לא ניסיתי אבל לגרסה טבעונית אפשר אולי להמיר את הביצים בקמח חומוס או קמח עדשים
הי אפרת, אני לא בטוחה שאני אוהבת מש. במה אוכל להחליף אותו והאם המתכון יישאר זהה או שאצטרך לשנות משהו? תודה!
דווקא למש יש טעם עדין יחסית, אם לא ניסית אני ממליצה לך לנסות.
את יכולה להשתמש בעדשים ירוקות או שחורות מבושלות אבל אני ממליצה למעוך חלק מהן (אפשר עם מזלג), זה עוזר להדבקת החומרים.
שכנעת אותי. אנסה את המש.
בהצלחה 😉
הייי שפית
ואוווווווווווווו עשיתי קצת מהתערובת קציצות והשאר שיטחתי על תבנית..
א-ב-ל הקציצות התאחו מצוין בתנור ויצאו טעימוווווותתתתתתתת במיוחד !!!!!
פשוט להימכר לאוכל בריא !!
תודה ע-נ-ק-י-ת !!
שמחה שיצא טעים (ובריא)!
כשהכנתי את הקציצות הן נדבקו כמו שצריך עם 2 ביצים. אנסה להכין את המתכון פעם נוספת.
תודה על העדכון ויום נפלא 🙂
שלום
תודה רבה על כל המתכונים המאלפים
בזכותך שידרגנו את התזונה שלנו ליותר בריאה ועוד יותר טעימה 🙂
המון מתכונים כבר הכנו והכל מתוך האתר המדהים הזה.
במתכון הנוכחי פחות הצלחנו…לא נדבק כל המרכיבים אע”פ שהוספנו עוד ביצה….
בסוף השטחנו בתבנית ( הצצתי בתגובות למטה..)
אולי צריך לשנות משהו..
בכ”א אלפי תודות וברכות..:)
היי אפרת 🙂
את המש לא צריך להשרות?
מש לא חובה להשרות.
תודה 🙂
עשיתי הכל לפי הרשימה..הוספתי אפילו עוד ביצה ופירורי לחם.
אך זה לא היה דביק מספיק בשביל קציצות.
החלטתי לשטח את העיסה בתבנית..לאחר האפייה, פשוט פרסתי לחתיכות.
ויצא טעים ופריך.
רעיון מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
שבת שלום!
הקציצות ממש התפוררו אז שיטחתי את התערובת בתנור ועירבבתי מעט. יצאה תוספת טעימה מאוד
אהבתי את האלתור 🙂
פעם הבאה אם התערובת מתפרקת כדאי להוסיף ביצה נוספת.
תודה על העדכון ויום מקסים
היי אפרת,
תודה רבה על המתכונים הנהדרים! 🙂
האם אפשר להחליף את הבטטה בגזר ותפוח אדמה? אין לי בטטה בבית 🙁
וגם – פטרוזיליה במקום כוסברה תעבוד?
המון תודה!!
היי מיכל,
אפשר לשים גזר ותפו”א קטן במקום הבטטה.
ולגבי הפטרוזיליה אין בעיה.
שבוע נפלא 🙂
חוזרת לעדכן שיצא מעולה!! החלטתי לטגן אותן אז הייתי צריכה להוסיף שתי ביצים לתערובת, וגם קצת פירורי לחם, כי התערובת הראשונית יצאה די מתפוררת. יש לך אולי רעיון למה? ומה אפשר להוסיף במקום פירורי לחם?
בכל אופן אחרי ההוספה הקציצות יצאו מאוד טעימות, מכרתי אותן לבן שלי בתור לביבות והוא זלל מהן בתיאבון 🙂
המון תודה!
קודם כל זה נראה מצוין 🙂
בישלת את השעועית עד למצב שבו היא חצי מתפרקת? כי זה גם משהו שמסייע להדבקת החומרים.
כשמטגנים חשוב שהתערובת תהיה יציבה יותר מאשר באפיה ולכן היית צריכה להוסיף יותר ביצים וגם פירורי לחם.
במקום פירורי לחם אני חושבת שאפשר להוסיף לתערובת תפו”א מבושל מעוך לפירה.
היי
יש לך מושג מה הערך הקלורי לקציצה?
כ-30 קלוריות לקציצה.
ערב טוב אפרת! יש לי במקרר שעועית מש שכבר בישלתי לפני יומיים-שלושה, אבל רק מחצי כוס מש יבשה (התכוונתי להכין איתה משהו אחר שבסוף לא יצא לפועל 🙂 ). רוצה להכין מחר את הקציצות האלו. אפשר להשלים את חצי הכוס החסר במשהו אחר או שעדיף פשוט להכין עם מחצית מכמות שאר המרכיבים? תודה רבה ושבוע טוב 🙂
שבוע טוב 🙂
אני חושבת שאם יש לך שעועית לבנה מקופסת שימורים או משקית קפואה את יכולה להשתמש בה. אם היא משקית קפואה כדאי יהיה לבשל אותה במים עד לריכוך.
אם לא, אולי את יכולה פשוט להוסיף יותר בורגול, נגיד להוסיף עוד כרבע כוס בורגול.
חוזרת לעדכן 🙂 הוספתי עוד בורגול ויצא פשוט מושלם!! אומנם הייתי חייבת להוסיף עוד ביצה ופירורי לחם, אבל היה ממש טעים! בטוח שאכין שוב ושוב! תודה רבה אפרת ולילה טוב 🙂
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה אודליה ויום מקסים
יצא מצויין . חלק טיגנתי וחלק אפיתי .
תודה רבה.
שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
היי אפרת הקציצות מושלמות!
באפיה הן התייבשו לי.. יש לך מושג למה?
ניסיתי לטגן אבל זה התפרק… יש לזה פתרון?
המון תודה מתה על המתכונים שלך!!
היי עדי,
פעם הבאה נסי לאפות אותן פחות זמן (לפחות 10 דקות פחות ממה שאפית).
בטיגון הן אכן מתפרקות (כדי לטגן אותן אני חושבת שכדאי להוסיף 2 ביצים נוספות שידביקו את החומרים).
יצא מושלם ואפילו עם הכוסברה
איזה כיף שחזרת לעדכן ולשתף! תודה 🙂
אפשר לוותר על הכוסברה?
היי שי,
הכוסברה מוסיפה לטעם אבל אם לא אוהבים אפשר לוותר.
שבוע נפלא 🙂
מכיר את הילדים, לא רוצה לאתגר את בלוטות הטעם יותר מידי 🙂
חג שמח,
הכנתי את הקציצות והן ממש טעימות ונחטפו בזמן הארוחה. הבעיה היחידה הייתה שבזמן שהנחתי על התבנית הן התחילו להתפרק ולכן הכנתי אותן בתבנית של קאפקייקס. יש לך רעיון למה הן התפרקו?
היי אלון,
יכול להיות שתוספת של ביצה נוספת הייתה עוזרת לקציצות להיות יציבות יותר. פעם הבאה שווה לנסות.
חג שמח 🙂
היי חבר של אחותי הוא צמחוני ותמיד אנחנו בבעיה מה להכין לו לארוחת החג. ראיתי את המתכון הזה ומזה שעועית מש?? יש את בסופר רגיל? וזה טעים או שאפשר תחליף לזה?
היי לאה,
שעועית מש זו שעועית קטנה עם נקודה עליה. מצורפת תמונה.
ניתן להשיג בסופר.
היי יקירה,יש לך מושג איך נקראת שעועית מש באנגלית…?אני לא ממש בטוחה:)
נראה לי mung bean
שלום אפרת, האתר שלך נפלא…..
רציתי לדעת מה ניתן לשים במקום 2 ביצים
לקציצות מאש? תודה
היי יעל,
זה צריך להיות תחליף שידביק את החומרים. אולי הייתי מנסה לשים תפו”א גדול מבושל מעוך לפירה. רק חשוב שתערובת הפירה תהיה קרה.
אפשרי טחינה
יכול להיות, זה משהו שצריך לנסות.
בעיקרון אמא שלי הכינה קציצות מש בהמצאה עצמית אז מגניב פתאום לראות אותו פה..
אה מגניב……….
האם אפשר להחליף בורגול בג’ריש?(בורגול דק)והאם הכמות משתנה?
תודה
כן אפשר, אותן כמויות.
הכנסתי בכל זאת לתנור וזה נראה סוףףףףףףףףףףףף
נדבק לא נדבק, העיקר שייצא טעים 😉
דחוףף
אני באמצע להכין והתערובת יצאה לי לא מספיק מגובשת היא פשוט מתפוררת תוך כדי הכנת הקציצות הוספתי עוד ביצה וזה לא עזר לי
תודה ויום נעים
היי הודיה,
בישלת את השעועית עד לריכוך? עד שהיא התפרקה מעט?
ביצה אמורה לעזור, אולי תוסיפי קצת פירורי לחם.
כן
בישלתי עד לריכוך לגמרי אבל זה יבש ומתפורר ולא רטוב
מוזר כי זה אמור להיות דווקא לח מה שעוזר בהדבקת החומרים. ניסיתי להוסיף פירורי לחם?
איזה חבל קונים את זה בחנות טבע כמו ניצת הדובדבן בעיקרון מבשלים את זה בערך שמונה דקות במים רותחים עם תבלינים ואחרי זה סוחטים את זה ואז זה מוכן לבישול או טיגון אבל צריך לדעת איך להמשיך עם זה הלאה כי אם לא זה ממש דוחה יש לזה מרקם ספוגי
אם תוכלי לברר ולהעלות מתכון הרבה יברכו אותך הצמחוניים משתמשים בזה כמו בשר ועוף זה בא בכמה צורות יש גם ארוכים כאילו רצועות עוף יש גם “סוליות” שזה כמו שניצלים
בכל אופן לך “יש את זה” אם תוכלי לנסות לעזור לנו תשמחי אותנו ממש
תודה
אני זוכרת שבעבר ניסיתי להכין מתכון עם שבבי סויה ויצא גם משהו ספוגי כזה ומאז לא ניסיתי שנית.
בכל מקרה אני לא אתייאש 🙂 ואמשיך להכין מתכונים עם סויה וכמובן שאעלה את המוצלחים ביותר.
היי אפרת,
יש לי שעועית מש יבשה, יש צורך להשרות לפני כן?
שעועית מש לא חובה להשרות אבל אם יש לך זמן שימי את זה במים בין חצי שעה לשעתיים.
היי אפרת
רציתי לדעת אם יש לך נסיון עם המוצרי סויה היבשים אלו שהם דמוי בשר ועוף?
ואם כן אן יש איזה מתכון לבישול של החתיכות דמוי עוף
תעזרי לי ממש לחג!!
לא מצאתי מתכון בשום מקום
מצרפת לך תמונה של הסויה
היי שלי,
סורי אבל אני לא מכירה. מה רשום על זה?