שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 44-52 דקות

מס’ מנות: 10-12 קציצות כרישה

סוג: פרווה

מצרכים:

כרישה גדולה (300-350 ג’) חתוכה לעיגולים

בצל בינוני קצוץ

תפוח אדמה בינוני קלוף מגורד בפומפייה גסה

2 ביצים

2 כפות גדושות קמח לבן או קמח תפוח אדמה

כפית שטוחה מלח, קמצוץ פלפל שחור




אופן הכנה:

-מחממים מחבת רחבה עם כף שמן. מטגנים את הבצל במשך כ-2 דקות.

-מוסיפים כרישה, מכסים את המחבת ומטגנים על אש בינונית-נמוכה במשך כ-10 דקות, עד שהכרישה מתרככת (במהלך הבישול יש לערבב מידי פעם). מסירים האש ומצננים.

הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל

-סוחטים את תפוח האדמה המגורד משאריות נוזלים ושמים בקערה. מוסיפים את תערובת הבצל והכרישה (מומלץ גם אותה לסחוט מעט מנוזלים), ביצים, קמח, מלח ופלפל שחור. מערבבים היטב.

-מחממים תנור מראש ל-190 מעלות, מרפדים תבנית גדולה בנייר אפיה ומשמנים את הנייר.

-יוצרים קציצות בקוטר כ-6 ס”מ ומניחים על נייר האפיה. מכניסים לתנור החם ואופים במשך 25-30 דקות.

הפעל טיימר (25 דק’)
+
טיימר פועל

-הופכים צד ואופים 7-10 דקות נוספות, עד להזהבה יפה.

*ניתן גם לטגן את הקציצות במחבת כ-2 דקות מכל צד.

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
עוף באננס ואורז לבןעוף באננס ואורז לבן
קסטה אוראו קסטה אוראו
תגובותתגובות

שימו לב – לפני שאתם שואלים בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם.

הוספת תגובה
avatar
נעמה (06:13 30.05.2024)

היי, אם משתמשים בכרישה קפואה איך אני סוחטת אותה אחרי הטיגון. כך מופיע במתכון?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (07:45 30.05.2024)

היי נעמה,
אם זו כרישה קפואה זמן הטיגון מתקצר.
אפשר לסחוט קצת עם הידיים או מסננת.

avatar
נעמה (15:07 30.05.2024)

תודה אבל אחרי הטיגון סוחטים? אני יודעת שסחיטה היא אחרי בישול לא אחרי טיגון

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:33 30.05.2024)

רק אם יש נוזלים. אם לא, אין צורך לסחוט.

avatar
אלינה (13:44 27.04.2024)

יוצא מעולה וממש טעים! השתמשתי ברכישה טרייה, הרבה בצל מטוגן כי יותר טעים לי, ולא שמתי תפוח אדמה, תודה רבה על ה מתכון! הולכת להגיש עם מטבל מגבינה לבנה, שום וירק❤️

קציצות פרסה צמחוניות
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:30 27.04.2024)

איזה כיף שחזרת לעדכן❤️

avatar
יעל (16:50 14.09.2023)

האם אפשר לאפות כפשטידה במקום קציצות נפרדות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:42 14.09.2023)

היי
יצא פחות מוצלח כפשטידה.

avatar
מיכל (13:00 12.09.2023)

היי אפרת
כבר מהריח של הכרישה אחרי הטיגון אני מתמוגגת 🙂

כמו שאת רואה, אני דוגרת על האתר שלך עכשיו לקראת החג…

הכנתי עכשיו את התערובת עד לשלב הקציצות.
אפשר לחכות למחר, או שחייבים להכין עכישו?
תודה מהממת 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:58 12.09.2023)

היי
אפשר להשהות את הקציצות כמה שעות במקרר.
תודה על הפרגון🥰

avatar
מיכל (18:02 12.09.2023)

תודה לך 🙂

avatar
גליתה (01:29 10.09.2023)

אפרת יקרה, מקריאת התגובות אני מבינה שמדובר במתכון בכרישה קפואה (אני אפילו לא יודעת מה זה). כדאי לדעתי להבהיר זאת במתכון עצמו ואם אפשר להוסיף את האופציה של כרישה טרייה. מאמינה שיהיה שימושי להרבה אנשים בעיקר עכשיו, לפני ראש השנה. תודה ושנה טובה ומתוקה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:40 10.09.2023)

היי
אפשר להשתמש בכרישה קפואה ואפשר בטרייה.
תודה על ההערה(:

avatar
רוית (12:44 8.09.2023)

האם ניתן להשתמש בקמח רב תכליתי ללא גלוטן במקום קמח לבן ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:03 8.09.2023)

כן(:

avatar
רחל (10:14 6.09.2023)

אפרת,
אני רוצה להכין היום ולהקפיא, וגם ללא גולטן
מה ההמלצות שלך ואיזה רכיבים לשנות ע”מ שיצא הכי מוצלח וטעים?
סומכת עליך ומכינה את המתכונים שלך בלי סוף !!!!
תודה רבה
רחל

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:23 6.09.2023)

היי
תכיני עם קמח תפוח אדמה או קמח חומוס(:
תודה על המילים הטובות!

avatar
רחל (13:39 6.09.2023)

מה יותר טעים קמח תפו”א או חומוס ?
ומה לגבי התפו”א בהקפאה למה הכי מומלץ להמיר?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:47 6.09.2023)

אין הבדל ביניהם כי הכמות קטנה. אפשר לשים בטטה במקום.

avatar
נטע (09:40 5.04.2023)

היי אפרת חשבתי מדובר בכרישה טליה אז איך מכינים עם טרי? יש חלק עליון עם עלים, מורידים אותם? מקלפים את העלים? לחתול רק את החלק הקשה התחתון לעיגולים?
תודה וחג שמח!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:50 5.04.2023)

היי,
לכרישה טרייה יש לחתוך את החלק העליון ומעט מהחלק התחתון, ולחתוך לפרוסות את החלק הלבן הדק. יש לבשל עד לריכוך ואז להמשיך הבהכנה.
חג שמח!

avatar
ליאת (14:12 4.04.2023)

היי אפרת,חג שמח!
האם אין צורך לחלוט את הכרישה?
מספיק לה 10 דק’ טיגון עם הבצל כדי שתתרכך?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:41 4.04.2023)

היי,
היות ומדובר בכרישה קפואה אין צורך לחלוט. וזמן הבישול קצר יותר

avatar
ליאת (17:02 4.04.2023)

תודה על התגuבה המהירה,
אבל מה לגבי כרישה טריה? לחלוט ואחר כך לטגן עם הבצל?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:01 4.04.2023)

אם משתמשים בכרישה טרייה יש לחלוט אותה עד לריכוך ואין צורך לטגן עם הבצל.

avatar
לירון (09:00 2.03.2023)

הי האם ניתן להכין את התערובת ולשמור במקרר ולמחרת רק ליצור את הלביבות ולאפות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:26 2.03.2023)

היי,
זה אפשרי אבל עדיף להכין את הקציצות ולהקפיא, ויום אחרי זה לאפות.

avatar
יעל (17:40 8.10.2022)

אפשר להוסיף כוסברה ופטרוזיליה ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:38 8.10.2022)

כן, אפשר.

avatar
שיר (16:51 27.09.2022)

יצא נהדר! החלפתי לקמח כוסמין, בטטה במקום תפוח אדמה ועוד כף שמן. מאוד טעים. תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:09 27.09.2022)

שמחה מאד שאהבת את המתכון ושיצא מוצלח עם השינויים שלך!
תודה שחזרת לשתף🌺

avatar
מלה (10:01 23.09.2022)

כמה זמן מראש ניתן להכין?
תודה ושנה טובה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:25 23.09.2022)

היי,
מומלץ להכין עד יום-יומיים לפני ההגשה.
שנה טובה(:

avatar
מלה (14:27 18.09.2022)

כמו תמיד
יצא נהדר…
ניסוי כלים לפני ראש השנה שהצליח…

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:48 18.09.2022)

איזה כיף שיצא מוצלח(:
תודה שחזרת לשתף❤

avatar
דבורה (21:23 31.08.2022)

אפשר לשים קמח מצה במקום קמח לבן?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:19 31.08.2022)

היי,
אפשר, זה ישנה מעט את המרקם.

avatar
דבורה (13:45 1.09.2022)

תודה רבה!
אין לי בעיה לשים קמח רגיל רק רוצה לגמור את הקמח מצה שלי.
אני מאוד אוהבת את המתכונים שלך הם קלילים ועם חומרים זמינים

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:18 1.09.2022)

שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים! תודה על השיתוף🌷

avatar
יפעת (11:59 26.08.2022)

וואו, יצא ממש טעים, תודה🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:35 26.08.2022)

שמחה שיצא מוצלח!
תודה שחזרת לשתף❤

avatar
אירית (16:38 24.05.2022)

הכנתי היום ולא היה לי תפוח אדמה/קישוא אבל היו לי שאריות קוסקוס! הוספתי ויצא מעולה, קציצות טעימות ולא מתפרקות!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:14 24.05.2022)

מעולה, שמחה שיצא מוצלח! תודה על השיתוף(:

avatar
ליאור (16:53 6.05.2022)

הי אפרת. אפשר לשים שיבולת שועל דקה במקום קמח?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:52 6.05.2022)

היי,
אני לא בטוחה ששיבולת שועל תעבוד.
אם מעוניינים לנסות בכל זאת, כדאי לטחון את השיבולת שועל.

avatar
שיר (10:02 3.05.2022)

מתכון נפלא נפלא ופשוט

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:15 3.05.2022)

שמחה ממש לשמוע שיצא מוצלח! תודה שחזרת לשתף😊

avatar
ניצן (17:08 2.04.2022)

יצא כל כך טעים! הוספתי גם עלי סלרי. יש לי נטיה ללא להצליח במתכונים כאלה אז פשוט שמתי ל150 מעלות צד אחד ועוד רבע שעה צד שני. פצצה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:37 2.04.2022)

איזה כיף שאהבת את המתכון ושיצא מוצלח! תודה על השיתוף🌺

avatar
shlomote (11:07 28.12.2021)

תשמעי, אפרת
הייתי ממש סקפטי.
היה לי במקרה כרישה אמרתי ננסה.
אני לא אוהב בצל ולא כל מה דומה לו.
אפיתי וטעמתי והיה ממש טעים!

קציצות פרסה צמחוניות
avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:52 28.12.2021)

שמחה מאד שאהבת את המתכון, נראה טעים ומזמין! תודה ששיתפת😊

avatar
אילון (11:52 29.11.2021)

היי,אני אוהבת את המתכונים שלך.
אפשרות להשתמש בקמח כוסמין מלא במקום? 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:14 29.11.2021)

היי,
אפשר להשתמש בקמח כוסמין מלא, זה עשוי להשפיע מעט על המרקם(:

avatar
סוזן (08:51 27.11.2021)

יצא מעולה!
לסחוט היטב!
אני הפכתי פעמיים מכל צד, יצא קריספי בחוץ ורך וטעים בפנים,
פשוט מתכון מעולה!
אל תוותרו על הטיגון הקל של הבצל והכרשה זה מוסיף המון טעם נפלא,
הוספתי קצת פפריקה בשביל הצבע.
תודה רבה על כל המתכונים הנהדרים שלך 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:25 27.11.2021)

איזה כיף שאהבת את המתכון! תודה על השיתוף😊

avatar
נעמי (19:23 30.09.2021)

היי, הקציצות מתפרקות לי…כבר הוספתי ביצה וזה עדיין לא עוזר..יש מה לעשות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:42 30.09.2021)

היי נעמי,
האם הקפדת לסחוט מנוזלים?
תנסי להוסיף מעט קמח.
אם גם זה לא יעזור את יכולה לאפות בתבניות מאפינס, זמן האפייה עשוי להתקצר לכ-20 דקות.

avatar
מירב (21:32 5.09.2021)

הכנתי לראשונה, יצא מעולה!! אפילו הילדים שסולדים מכל מראה שמזכיר בצל התחננו לקבל טעימה… תודה!! שנה טובה ומתוקה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:04 5.09.2021)

שמחה כל כך לשמוע! שנה טובה🍯

avatar
אילנה (15:29 4.09.2021)

היי אפרת,
לראשונה מכינה כרישה.
איך חותכים אותה? משליכים את השכבה הראשונה? מה עושים עם החלק הירוק מלמעלה, משליכים גם או משתמשים? יש לי 3 כרישות והמתכון נשמע מעולה, כמה ניתן להוסיף מכל דבר? תודה מראש♥️

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:23 4.09.2021)

היי אילנה,
את השורש ניתן לזרוק, בשכבה החיצונית הירוקה גם אפשר להשתמש אם היא נראית טוב.
לכמות של 3 כרישות יש להכפיל את כל המרכיבים פי 3.
בהצלחה❤

avatar
אילנה (22:03 4.09.2021)

6 ביצים? 6 כפות קמח?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:58 4.09.2021)

נכון(:

avatar
אילנה (23:29 4.09.2021)

תודה יקירה, חג שמח ♥️

avatar
מיכל (00:12 13.08.2021)

הי אפרת, איך את סוחטת את תפוחי האדמה ואת תערובת הבצל והכרישה (וגם במתכוני לביבות אחרים)? יש דרך מומלצת לעשות את זה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (00:51 13.08.2021)

היי מיכל,
באופן כללי אפשר לסחוט ירקות מגורדים ע”י הנחתם במסננת למשך כחצי שעה, או לסחוט עם נייר סופג.
אפשר בנוסף לסחוט בשלב יצירת הקציצות- לסחוט עם הידיים תוך כדי יצירת הקציצות.

avatar
עינת (18:49 9.02.2021)

היי אפרת
את הקציצות מניחים על רשת התנור או על תבנית התנור?
בתודה מראש.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:37 9.02.2021)

את הקציצות מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה.
את התבנית אפשר להניח על רשת התנור.

avatar
עינת (12:09 1.04.2021)

היי אפרת

מכינה על תבנית התנור הגדולה
ישירות על תבנית זו
זו הכוונה
מה דעתך?
בתודה מראש על התשובה.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:39 1.04.2021)

כן, על נייר אפיה שמונח על תבנית התנור הגדולה:)

avatar
שני שפר (09:44 14.12.2020)

כמה קלוריות יש ביחידה ?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:07 14.12.2020)

כ-60 קלוריות לקציצה.

avatar
קרן (14:51 2.11.2020)

היי, אפשרי לשים במקום – קמח חומוס או קמח אורז?
ומה אפשרי במקום תפוח אדמה? (קישוא/זוקיני?)
תודה מראש

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:50 3.11.2020)

אפשר לשים זוקיני במקום תפו”א.
אני חושבת שעדיף קמח חומוס.

avatar
שיר (23:15 15.09.2020)

סליחה. ראיתי שענית שלא מומלץ. (אלא אם מחליפים לקישוא)

avatar
שירה (19:39 14.09.2020)

אפשר במקום כרישה בצל ירוק?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:55 14.09.2020)

לא בטוחה.

avatar
מאיה (07:02 6.06.2020)

שלום,

האם ניתן לעשות את זה טבעוני? הכוונה ניתן להמיר ביצים במשהו אחר?

תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:27 6.06.2020)

לא ניסיתי אבל אולי אפשר להכין עם 2 תפו”א אבל לבשל אותם שלמים ולאחר שהם מתקררים לגרד אותם בפומפיה גסה כדי שישמשו כמו דבק לחומרים.

avatar
דניאלה (15:29 25.04.2020)

הכנתי, מאד טעים! תודה
ממליצה בחום

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:11 25.04.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂

avatar
עדן (09:54 12.04.2020)

היי האם אפשר להשתמש בקמח מצה במקום בקמח תפוח אדמה? תודה!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:34 12.04.2020)

הטעם יותר מעודן עם קמח תפו”א (או קמח תופח לפסח) אבל אפשר לשים גם קמח מצה.

avatar
ענת (21:20 6.04.2020)

אפשר קורנפלור במקום הקמח?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:41 6.04.2020)

לא ניסיתי אבל עדיף קמח תפו”א אם יש לך.

avatar
יעל (15:21 4.04.2020)

הי
הכנתי שניצל תירס לפי המתכון שלך ויצא מצוין.
אפשר לבשל את תפוח האדמה? בגירסה המטוגנת או גם באפיה ?
צריך לבשל את הכרישה ואיך? או לטגן אותה ?
תודה ושבת שלום

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:53 4.04.2020)

כן אפשר בשתי הגרסאות.
את הכרישה יש לטגן כמו שרשום במתכון.
חג שמח והמון בריאות ❤️️

avatar
Pazit Ribak-Barnoy (22:59 16.02.2020)

עשיתי מנה כפולה, הכפלתי הכל פרט לבייצים מהן שמתי 3 יחידות. תהליך הבישול היה הרבה יותר ארוך עד שהכל התרכך וגם בתנור שמתי יותר זמן בהתחלה על אפיה רגילה ואחרי חצי שעה עוד כמה דקות על טורבו.
יצא מדהים.

קציצות פרסה צמחוניות
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:43 17.02.2020)

נראה מעולה 🙂
תודה על השיתוף

avatar
הדר (20:47 5.02.2020)

בגרסה אחרת, אותם מרכיבים. מושלם!! תודה

קציצות פרסה צמחוניות
avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:21 6.02.2020)

מעולה 🙂
תודה על השיתוף

avatar
ענבר (16:16 18.12.2019)

האם אפשר לוותר על הבצל?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:11 18.12.2019)

כן.

avatar
דיאנה (18:42 5.12.2019)

עשיתי ויצא טעים מאוד. תודה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:38 5.12.2019)

שמחה לשמוע 🙂

avatar
דורון (19:29 23.09.2019)

הי,
לא הבנתי משהו: את אומרת לחתוך את הכרישה לעיגולים ואז לטגן עם הבצל. עיגולים של כרישה הם משהו גדול יחסית. איך זה הופך לקציצות אחר כך? במתכון של קציצות פארסה בשריות רשמת גם לטחון במעבד מזון שזה יותר הגיוני. העיגולים פה מצליחים להתכווץ משמעותית בטיגון? לא צריך לקצוץ אותם עוד?
ולוודא עוד משהו: לא מרתיחים בכלל במים? רק טיגון?
תודה מראש על העזרה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:50 23.09.2019)

היי דורון,
במתכון הזה דווקא זה בסדר וטעים שהחתיכות יהיו מורגשות קצת במרקם לכן מספיק לחתוך לעיגולים.
אין צורך להרתיח במים, רק לטגן.

avatar
לאה וייץ (12:00 25.04.2019)

עשיתי לארוחת חג השני ויצא מדהים…..
יש לך מתכונים נהדרים, קלים לבצוע וברורים
חג שמח

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:18 25.04.2019)

תודה לאה יקרה ❤️
חג שמח

avatar
עינת (15:24 3.03.2019)

היי אפרת

עכשיו אופה העיניין הוא שלא טיגנתי בשמן את הבצל והכרישה אלא בקצת מים אידיתי (מטעמי בריאות)

ושימנתי את התבנית האם יש לזה קשר לדעתך שהלביבות יצאו חיורות ועדיין לא נראות אפויות גם לאחר זמן האפייה שנדרש

והן שרופות בשוליים מה דעתך?
תודה מראש.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:42 3.03.2019)

היי עינת,
שמת ביצים בסוף? אני שואלת כי הביצים מוסיפות עסיסיות וצבע.

avatar
Pazit Ribak-Barnoy (23:01 16.02.2020)

לי קרה אותו הדבר. העברתי את התנור לטורבו לעוד 10 דקות והכל קיבל צבע שחום יפה.

avatar
עינת (14:48 3.03.2019)

היי אפרת

האם יש מצב לוותר על הביצים בגלל תפוח האדמה שישמש כדבק?
תודה.

avatar
עינת (11:00 3.03.2019)

בוקר טוב אפרת

האם קמח טף אפשרי פה?

תודה ויום טוב .

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:10 3.03.2019)

לא ניסיתי, אין לי מושג.
שבוע נפלא 🙂

avatar
עדי (16:24 19.02.2019)

היי, אפשר להפוך את זה למיני פשטידות?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:36 19.02.2019)

אני מניחה שכן. מומלץ להכין אותן דווקא נמוכות ולא גבוהות.

avatar
נעמה (12:54 2.12.2018)

שלום! האם התכוונת לחתוך את כל הכרישה או רק החלק הלבן?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:39 2.12.2018)

כל הכרישה.

avatar
נופר (14:34 21.10.2018)

שלום, מעוניינת להכין השבוע את המתכון. למה הכוונה בלסחוט את תפוא הכרישה והבצל?
איך אפשר לסחוט אותם? תודה רבה.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:27 21.10.2018)

אפשר לסחוט את התערובת עם הידיים או לשים במסננת וללחוץ בעזרת משהו כבד.

avatar
ענת (08:22 9.04.2020)

יצא מאד טעים אבל הסחיטה חשובה מאד, בתהליך לא נראה צורך אבל בשלב ההנחה בתבנית היו הרבה נוזלים וכבר היה מאוחר לסחוט ופגם בתוצאה.

avatar
מיכל (00:33 10.09.2018)

עשיתי את כל הברכות לפי המתכונים שלך. הכל היה מעולה אבל הלביבות כרישה נטרפו. תודה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:39 11.09.2018)

שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן ושנה טובה ❤️

avatar
ש.ק (22:18 8.09.2018)

שבוע טוב,אולי יש לך רעיון מה לעשות עם קרעה ( תבשיל או קציצות)?
תודה רבה ושנה טובה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:20 8.09.2018)

שבוע טוב,
הכוונה לקישוא או לדלעת? אצל כל עדה זה משהו אחר.
שנה טובה 🌺

avatar
חן (16:08 6.09.2018)

אפרת תודה רבה על המתכונים המדהימים!! אגב, אפשר להשתמש בקמח מלא במקום הלבן/תפוחי אדמה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:33 6.09.2018)

כן אפשר. מספיק לשים 2 כפות רגילות (לא גדושות).
שנה טובה ומתוקה 💕

avatar
דורית (17:38 5.09.2018)

אני ממש אוהבת את האתר שלך כל מתכון מצוין ולפעמים אין כוח להרבה זמן וזה אחלה אתר
שאלה קטנה לגבי המתכון אפשר לוותר על החלק של הטיגון של הכרישה עם הבצל?
פשוט לערבב הכל ולתנור
תודה רבה ושתיהיה לך שנה טובה ותמשיכי לפרסם מתכונים מצוינים אחד אחד

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:05 5.09.2018)

היי דורית,
פחות מומלץ לוותר על החלק של הטיגון המקדים, גם מבחינת טעם וגם מרקם.
שנה טובה ומתוקה ❤️

avatar
בסי (21:05 30.08.2018)

והגב נשמע ממש טעים, וכמו אחת שאף פעם לא התאכזבה מהמתכונים האלופים והמהירים שלך אני ינסה גם את זה…
תודה רבה!

avatar
בסי (21:04 30.08.2018)

לא הבנתי על איזה ירק מדובר עד שראיתי את התמונה.
זה נקרא גם כרתי וגם לוף בנוסף לכל השמות שלו…;)
שנה טובה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:47 30.08.2018)

נכון 🙂
תודה ושנה טובה ❤️

avatar
יוכי (10:17 30.08.2018)

אפשר להוסיף תפוח אדמה מבושל מעוך במקום תפוח האדמה המגורר ואז אפשר להקפיא.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:16 30.08.2018)

אפשר אבל עדיין רצוי להמנע בהקפאה.
יום מקסים 🙂

avatar
מירי (09:28 30.08.2018)

תודה על המתכון!
האם אפשר להקפיא את הקציצות? או לחילופין כמה זמן אפשר לשמור אותם במקרר?
שאלה נוספת – מגישים את הקציצות חם או קר?
תודה מראש!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:09 30.08.2018)

היי מירי,
לא מומלץ להקפיא.
אפשר להכין אותן עד יומיים לפני ולשמור במקרר. מומלץ לחמם לפני ההגשה.
ניתן להגיש אותן חמות או בטמפ’ החדר (לא קר).
יום נפלא 🙂

avatar
הדסה יצחקי (09:08 30.08.2018)

אפרת שלום
עזרת לי מאד (גם היום) להשלים את שולחן החג. כל המתכונים יבוצעו ויפארו את שולחן החג שלנו.
תודה רבה
שנה טובה והמון בריאות
הדסה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:06 30.08.2018)

תודה הדסה יקרה.
שנה טובה ומבורכת 💕

avatar
מרים (07:34 30.08.2018)

שלום אפרת
תודה על המתכון….. אני מתכוננת לראש השנה.
שאלות: האם חבה לשים תפוח אדמה
ומה אפשר לשים במקומו?!
והאם אפשר להקפיאן?
תודה גדולה כרגיל🌸

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:05 30.08.2018)

היי מרים,
לא מומלץ להקפיא מאכלים שיש בהם תפוח אדמה.
במקום תפוח אדמה אני מניחה שאפשר לשים קישוא בינוני מגורד. הקישוא מכיל הרבה נוזלים וחשוב לסחוט מעודפי נוזלים.
אם את שמה קישוא אפשר להקפיא אבל אם יש אפשרות להמנע מהקפאה אז עדיף כי אני חוששת שהטעם והמרקם קצת ייפגעו.
יום מקסים 🌷

avatar
צופיה (18:23 29.08.2018)

היי,
אם אפשר לתת לי הסבר על הירק הזה ששמו כרישה…
מהו? איפה גדל וכו’…
תודה רבה מראש.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:45 29.08.2018)

מדובר בירק ממשפחת השומיים. המראה שלו הוא כמו של בצל ירוק גדול ועבה. כרישה נקראת גם לוף או פראסה.

לקריאת כל התגובות