שום דבר לא נמצא
ספרי מתכונים ב10 דקות

קציצות כרישה (פרסה) צמחוניות טעימות במיוחד, גם בגרסה ללא גלוטן

קציצות כרישה

מצרכים (10-12 קציצות כרישה):

כרישה גדולה (300-350 ג') חתוכה לעיגולים

בצל בינוני קצוץ

תפוח אדמה בינוני קלוף מגורד בפומפיה גסה

2 ביצים

2 כפות גדושות קמח לבן או קמח תפוח אדמה

כפית שטוחה מלח, קמצוץ פלפל שחור

אופן הכנה:

-מחממים מחבת רחבה עם כף שמן. מטגנים את הבצל במשך כ-2 דקות. מוסיפים כרישה, מכסים את המחבת ומטגנים על אש בינונית-נמוכה במשך כ-10 דקות, עד שהכרישה מתרככת (במהלך הבישול יש לערבב מידי פעם). מסירים האש ומצננים.

-סוחטים את תפוח האדמה המגורד משאריות נוזלים ושמים בקערה. מוסיפים את תערובת הבצל והכרישה (מומלץ גם אותה לסחוט מעט מנוזלים), ביצים, קמח, מלח ופלפל שחור. מערבבים היטב.

-מחממים תנור מראש ל-190 מעלות, מרפדים תבנית גדולה בנייר אפיה ומשמנים את הנייר.

-יוצרים קציצות בקוטר כ-6 ס"מ ומניחים על נייר האפיה. מכניסים לתנור החם ואופים במשך 25-30 דקות. הופכים צד ואופים 7-10 דקות נוספות, עד להזהבה יפה.

*ניתן גם לטגן את הקציצות במחבת כ-2 דקות מכל צד.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
עוף עם פטריות
עוגת שיש דבש שוקולד

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
Avatar
דניאלה (15:29 25.04.2020)

הכנתי, מאד טעים! תודה
ממליצה בחום

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:11 25.04.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂

Avatar
עדן (09:54 12.04.2020)

היי האם אפשר להשתמש בקמח מצה במקום בקמח תפוח אדמה? תודה!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:34 12.04.2020)

הטעם יותר מעודן עם קמח תפו"א (או קמח תופח לפסח) אבל אפשר לשים גם קמח מצה.

Avatar
ענת (21:20 6.04.2020)

אפשר קורנפלור במקום הקמח?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:41 6.04.2020)

לא ניסיתי אבל עדיף קמח תפו"א אם יש לך.

Avatar
יעל (15:21 4.04.2020)

הי
הכנתי שניצל תירס לפי המתכון שלך ויצא מצוין.
אפשר לבשל את תפוח האדמה? בגירסה המטוגנת או גם באפיה ?
צריך לבשל את הכרישה ואיך? או לטגן אותה ?
תודה ושבת שלום

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:53 4.04.2020)

כן אפשר בשתי הגרסאות.
את הכרישה יש לטגן כמו שרשום במתכון.
חג שמח והמון בריאות ❤️️

Avatar
Pazit Ribak-Barnoy (22:59 16.02.2020)

עשיתי מנה כפולה, הכפלתי הכל פרט לבייצים מהן שמתי 3 יחידות. תהליך הבישול היה הרבה יותר ארוך עד שהכל התרכך וגם בתנור שמתי יותר זמן בהתחלה על אפיה רגילה ואחרי חצי שעה עוד כמה דקות על טורבו.
יצא מדהים.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:43 17.02.2020)

נראה מעולה 🙂
תודה על השיתוף

Avatar
הדר (20:47 5.02.2020)

בגרסה אחרת, אותם מרכיבים. מושלם!! תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:21 6.02.2020)

מעולה 🙂
תודה על השיתוף

Avatar
ענבר (16:16 18.12.2019)

האם אפשר לוותר על הבצל?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:11 18.12.2019)

כן.

Avatar
דיאנה (18:42 5.12.2019)

עשיתי ויצא טעים מאוד. תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:38 5.12.2019)

שמחה לשמוע 🙂

Avatar
דורון (19:29 23.09.2019)

הי,
לא הבנתי משהו: את אומרת לחתוך את הכרישה לעיגולים ואז לטגן עם הבצל. עיגולים של כרישה הם משהו גדול יחסית. איך זה הופך לקציצות אחר כך? במתכון של קציצות פארסה בשריות רשמת גם לטחון במעבד מזון שזה יותר הגיוני. העיגולים פה מצליחים להתכווץ משמעותית בטיגון? לא צריך לקצוץ אותם עוד?
ולוודא עוד משהו: לא מרתיחים בכלל במים? רק טיגון?
תודה מראש על העזרה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:50 23.09.2019)

היי דורון,
במתכון הזה דווקא זה בסדר וטעים שהחתיכות יהיו מורגשות קצת במרקם לכן מספיק לחתוך לעיגולים.
אין צורך להרתיח במים, רק לטגן.

Avatar
לאה וייץ (12:00 25.04.2019)

עשיתי לארוחת חג השני ויצא מדהים…..
יש לך מתכונים נהדרים, קלים לבצוע וברורים
חג שמח

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:18 25.04.2019)

תודה לאה יקרה ❤️
חג שמח

Avatar
עינת (15:24 3.03.2019)

היי אפרת

עכשיו אופה העיניין הוא שלא טיגנתי בשמן את הבצל והכרישה אלא בקצת מים אידיתי (מטעמי בריאות)

ושימנתי את התבנית האם יש לזה קשר לדעתך שהלביבות יצאו חיורות ועדיין לא נראות אפויות גם לאחר זמן האפייה שנדרש

והן שרופות בשוליים מה דעתך?
תודה מראש.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:42 3.03.2019)

היי עינת,
שמת ביצים בסוף? אני שואלת כי הביצים מוסיפות עסיסיות וצבע.

Avatar
Pazit Ribak-Barnoy (23:01 16.02.2020)

לי קרה אותו הדבר. העברתי את התנור לטורבו לעוד 10 דקות והכל קיבל צבע שחום יפה.

Avatar
עינת (14:48 3.03.2019)

היי אפרת

האם יש מצב לוותר על הביצים בגלל תפוח האדמה שישמש כדבק?
תודה.

Avatar
עינת (11:00 3.03.2019)

בוקר טוב אפרת

האם קמח טף אפשרי פה?

תודה ויום טוב .

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:10 3.03.2019)

לא ניסיתי, אין לי מושג.
שבוע נפלא 🙂

Avatar
עדי (16:24 19.02.2019)

היי, אפשר להפוך את זה למיני פשטידות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:36 19.02.2019)

אני מניחה שכן. מומלץ להכין אותן דווקא נמוכות ולא גבוהות.

Avatar
נעמה (12:54 2.12.2018)

שלום! האם התכוונת לחתוך את כל הכרישה או רק החלק הלבן?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:39 2.12.2018)

כל הכרישה.

Avatar
נופר (14:34 21.10.2018)

שלום, מעוניינת להכין השבוע את המתכון. למה הכוונה בלסחוט את תפוא הכרישה והבצל?
איך אפשר לסחוט אותם? תודה רבה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:27 21.10.2018)

אפשר לסחוט את התערובת עם הידיים או לשים במסננת וללחוץ בעזרת משהו כבד.

Avatar
ענת (08:22 9.04.2020)

יצא מאד טעים אבל הסחיטה חשובה מאד, בתהליך לא נראה צורך אבל בשלב ההנחה בתבנית היו הרבה נוזלים וכבר היה מאוחר לסחוט ופגם בתוצאה.

Avatar
מיכל (00:33 10.09.2018)

עשיתי את כל הברכות לפי המתכונים שלך. הכל היה מעולה אבל הלביבות כרישה נטרפו. תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:39 11.09.2018)

שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן ושנה טובה ❤️

Avatar
ש.ק (22:18 8.09.2018)

שבוע טוב,אולי יש לך רעיון מה לעשות עם קרעה ( תבשיל או קציצות)?
תודה רבה ושנה טובה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:20 8.09.2018)

שבוע טוב,
הכוונה לקישוא או לדלעת? אצל כל עדה זה משהו אחר.
שנה טובה 🌺

Avatar
חן (16:08 6.09.2018)

אפרת תודה רבה על המתכונים המדהימים!! אגב, אפשר להשתמש בקמח מלא במקום הלבן/תפוחי אדמה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:33 6.09.2018)

כן אפשר. מספיק לשים 2 כפות רגילות (לא גדושות).
שנה טובה ומתוקה 💕

Avatar
דורית (17:38 5.09.2018)

אני ממש אוהבת את האתר שלך כל מתכון מצוין ולפעמים אין כוח להרבה זמן וזה אחלה אתר
שאלה קטנה לגבי המתכון אפשר לוותר על החלק של הטיגון של הכרישה עם הבצל?
פשוט לערבב הכל ולתנור
תודה רבה ושתיהיה לך שנה טובה ותמשיכי לפרסם מתכונים מצוינים אחד אחד

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:05 5.09.2018)

היי דורית,
פחות מומלץ לוותר על החלק של הטיגון המקדים, גם מבחינת טעם וגם מרקם.
שנה טובה ומתוקה ❤️

Avatar
בסי (21:05 30.08.2018)

והגב נשמע ממש טעים, וכמו אחת שאף פעם לא התאכזבה מהמתכונים האלופים והמהירים שלך אני ינסה גם את זה…
תודה רבה!

Avatar
בסי (21:04 30.08.2018)

לא הבנתי על איזה ירק מדובר עד שראיתי את התמונה.
זה נקרא גם כרתי וגם לוף בנוסף לכל השמות שלו…;)
שנה טובה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:47 30.08.2018)

נכון 🙂
תודה ושנה טובה ❤️

Avatar
יוכי (10:17 30.08.2018)

אפשר להוסיף תפוח אדמה מבושל מעוך במקום תפוח האדמה המגורר ואז אפשר להקפיא.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:16 30.08.2018)

אפשר אבל עדיין רצוי להמנע בהקפאה.
יום מקסים 🙂

Avatar
מירי (09:28 30.08.2018)

תודה על המתכון!
האם אפשר להקפיא את הקציצות? או לחילופין כמה זמן אפשר לשמור אותם במקרר?
שאלה נוספת – מגישים את הקציצות חם או קר?
תודה מראש!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:09 30.08.2018)

היי מירי,
לא מומלץ להקפיא.
אפשר להכין אותן עד יומיים לפני ולשמור במקרר. מומלץ לחמם לפני ההגשה.
ניתן להגיש אותן חמות או בטמפ' החדר (לא קר).
יום נפלא 🙂

Avatar
הדסה יצחקי (09:08 30.08.2018)

אפרת שלום
עזרת לי מאד (גם היום) להשלים את שולחן החג. כל המתכונים יבוצעו ויפארו את שולחן החג שלנו.
תודה רבה
שנה טובה והמון בריאות
הדסה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:06 30.08.2018)

תודה הדסה יקרה.
שנה טובה ומבורכת 💕

Avatar
מרים (07:34 30.08.2018)

שלום אפרת
תודה על המתכון….. אני מתכוננת לראש השנה.
שאלות: האם חבה לשים תפוח אדמה
ומה אפשר לשים במקומו?!
והאם אפשר להקפיאן?
תודה גדולה כרגיל🌸

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:05 30.08.2018)

היי מרים,
לא מומלץ להקפיא מאכלים שיש בהם תפוח אדמה.
במקום תפוח אדמה אני מניחה שאפשר לשים קישוא בינוני מגורד. הקישוא מכיל הרבה נוזלים וחשוב לסחוט מעודפי נוזלים.
אם את שמה קישוא אפשר להקפיא אבל אם יש אפשרות להמנע מהקפאה אז עדיף כי אני חוששת שהטעם והמרקם קצת ייפגעו.
יום מקסים 🌷

Avatar
צופיה (18:23 29.08.2018)

היי,
אם אפשר לתת לי הסבר על הירק הזה ששמו כרישה…
מהו? איפה גדל וכו'…
תודה רבה מראש.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:45 29.08.2018)

מדובר בירק ממשפחת השומיים. המראה שלו הוא כמו של בצל ירוק גדול ועבה. כרישה נקראת גם לוף או פראסה.

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.