זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 44-52 דקות
מס’ מנות: 10-12 קציצות כרישה
סוג: פרווה
- כרישה גדולה (300-350 ג’) חתוכה לעיגולים
- בצל בינוני קצוץ
- תפוח אדמה בינוני קלוף מגורד בפומפייה גסה
- 2 ביצים
- 2 כפות גדושות קמח לבן או קמח תפוח אדמה
- כפית שטוחה מלח, קמצוץ פלפל שחור
- מחממים מחבת רחבה עם כף שמן. מטגנים את הבצל במשך כ-2 דקות.
- מוסיפים כרישה, מכסים את המחבת ומטגנים על אש בינונית-נמוכה במשך כ-10 דקות, עד שהכרישה מתרככת (במהלך הבישול יש לערבב מידי פעם). מסירים האש ומצננים.
הפעל טיימר (10 דק’)+טיימר פועל - סוחטים את תפוח האדמה המגורד משאריות נוזלים ושמים בקערה. מוסיפים את תערובת הבצל והכרישה (מומלץ גם אותה לסחוט מעט מנוזלים), ביצים, קמח, מלח ופלפל שחור. מערבבים היטב.
- מחממים תנור מראש ל-190 מעלות, מרפדים תבנית גדולה בנייר אפיה ומשמנים את הנייר.
- יוצרים קציצות בקוטר כ-6 ס”מ ומניחים על נייר האפיה. מכניסים לתנור החם ואופים במשך 25-30 דקות.
הפעל טיימר (25 דק’)+טיימר פועל - הופכים צד ואופים 7-10 דקות נוספות, עד להזהבה יפה.
*ניתן גם לטגן את הקציצות במחבת כ-2 דקות מכל צד.
קציצות פרסה צמחוניות – הקלאסיקה שלא תפסיקו להכין
אם חיפשתם מתכון לקציצות פרסה צמחוניות שיקלע בדיוק לטעם של הבית, הגעתם למקום הנכון. גרסה זו משתמשת בכרישה טרייה (ולא קפואה כמו במתכון של לביבות הכרישה), וכוללת גם בצל מטוגן ותיבול עדין – ליצירת קציצות רכות מבפנים וקריספיות מבחוץ. אפשר להכין אותן גם בלי גלוטן, והן מתאימות גם לאפייה וגם לטיגון.
טיפים לקציצות פרסה מושלמות
- השתמשו רק בחלקים הבהירים של הכרישה – החלק הירוק מתאים יותר למרקים.
- אם הקציצות מתפרקות – הוסיפו עוד מעט קמח תפוח אדמה או שיבולת שועל דקה. זה יעזור לייצוב.
- אפשר להכין גרסה חגיגית במיוחד – הוסיפו מעט אגוז מוסקט טחון וקצת קצח לתערובת ותקבלו טוויסט מרוקאי.
- למי שרוצה להכין מראש: התערובת נשמרת היטב עד ליום למחרת במקרר. גם הקציצות עצמן ניתנות להקפאה אחרי האפייה.
- לא בטוחים איך לסחוט כרישה מבושלת? פשוט שימו אותה במסננת ולחצו בעדינות עם כף. סחיטה חשובה כדי שהקציצות לא יתפרקו.
קישורים למתכונים נוספים שיעניינו אתכם:
- לביבות כרישה אפויות – בגרסה עם כרישה קפואה מתאים לפסח
- עראיס מצה – במילוי בשר בציפוי קראנצ’י
- קציצות ברוקולי ושיבולת שועל אפויות בתנור קלות להכנה בתנור
- פשטידת ירק לפסח – פשטידה פרווה עם ירקות ומצות
- לביבות בטטה וקולורבי – מתכון נדיר חובה להכין כמות כפולה!
אפשר להכין את הקציצות עם כרישה קפואה במקום טרייה?
המתכון הזה נכתב עבור כרישה טרייה שנחתכת לעיגולים ומטוגנת עם בצל ליצירת טעם עמוק ומרקם עשיר. שימוש בכרישה קפואה לא יעניק את אותה תוצאה – היא מתאימה יותר למתכון אחר באתר, של לביבות כרישה, שנבנה במיוחד עבורה. עם זאת, אם אין ברירה ותרצו לנסות עם קפואה, מומלץ להפשיר היטב, לסחוט נוזלים ולוותר על שלב הטיגון – תוך התאמות זהירות בתיבול ובקמח.
איך סוחטים נכון את תפוח האדמה והכרישה בלי לאבד את כל הנוזלים?
השיטה הטובה ביותר היא להעביר את הירקות לתוך מסננת צפופה וללחוץ עליהם בעדינות עם גב כף או עם מגבת בד. אם יש לכם מגבת בד נקייה – עטפו בה את התערובת וסחטו בזהירות. המטרה היא להסיר את עודפי הנוזלים בלי לייבש לגמרי את התערובת, כך שהקציצות יישארו עסיסיות אבל לא יתפרקו.
מה אפשר לשים במקום קמח לבן אם רוצים גרסה ללא גלוטן או בריאה יותר?
יש לא מעט חלופות:
- קמח תפוח אדמה (מתאים לפסח)
- קמח מצה דק (אם לא שומרים על אפס חמץ)
- קמח שיבולת שועל
- קמח כוסמין מלא – לגרסה עשירה יותר
- תערובת קמחים ללא גלוטן מוכנה (רב תכליתית)
- אם בוחרים בקמח כבד יותר – כדאי להתחיל בכמות קטנה ולבחון את המרקם.
האם אפשר להכין את הקציצות יום לפני? ואיך הכי נכון לאחסן אותן?
בהחלט. הקציצות נשמרות היטב בקירור עד 3 ימים, ואפשר גם להקפיא אותן לאחר האפייה. אם אתן רוצות להכין את התערובת עצמה מראש – עדיף לא יותר מ-12–18 שעות לפני, לשמור במיכל אטום, ולתת לה לעמוד בטמפרטורת החדר כ-15 דקות לפני יצירת הקציצות.
לאחסון: להניח בשכבה אחת בקופסה שטוחה, עם נייר אפייה בין השכבות.
האם ניתן לטגן במקום לאפות? ואיך שומרים על טיגון בריא יחסית?
כן. לטיגון – פשוט לחמם שמן בגובה של כחצי ס”מ במחבת ולצלות את הקציצות 2–3 דקות מכל צד. כדי לשמור על תוצאה בריאה יחסית, כדאי להשתמש בשמן זית עדין או שמן קנולה איכותי, לטגן על אש בינונית ולא לתת לקציצות לשחות בשמן. לסיום – מעבירים לנייר סופג וסוגרים אותן במיכל כשהן כבר מצוננות.
האם אפשר לוותר על הביצים?
אפשר, במיוחד אם מוסיפים מרכיב ש”מדביק” כמו פירה תפוחי אדמה, מעט טחינה גולמית או אפילו קורנפלור. חשוב לבדוק את מרקם התערובת – היא צריכה להיות רכה אך לא נוזלית מדי. אם בוחרים בגרסה טבעונית – תוספת של שיבולת שועל דקה יכולה לסייע לייצוב.
- פשטידת כרישה |
- לביבות כרישה (קפואה) |
- לביבות ברוקולי וחומוס |
- לביבות כרובית ותירס |
- לביבות בטטה וקולורבי |
- קציצות ברוקולי ושיבולת שועל
שלום אפרת מה שלומך?
רציתי לשאול אם אני יכולה להקפיא את הכרישה אחרי שניקיתי אותה ובישלתי אותה כמה דקות?
ואז לפני יומיים לפני ראש השנה להוציא אותה ואז להכין את הקציצות?
תודה רבה
נראה לי שכן:)
תודה תבורכי
מה אפשר לשים במקום קמח מצה?
היי פנינה,
אין במתכון קמח מצה.
יש לשים 2 כפות גדושות קמח לבן או קמח תפוח אדמה.
האם ניתן להוסיף עוף טחון? האם ניתן להכין עם קמח כוסמין?
כן לשתי השאלות:)
היי, אם משתמשים בכרישה קפואה איך אני סוחטת אותה אחרי הטיגון. כך מופיע במתכון?
היי נעמה,
אם זו כרישה קפואה זמן הטיגון מתקצר.
אפשר לסחוט קצת עם הידיים או מסננת.
תודה אבל אחרי הטיגון סוחטים? אני יודעת שסחיטה היא אחרי בישול לא אחרי טיגון
רק אם יש נוזלים. אם לא, אין צורך לסחוט.
יוצא מעולה וממש טעים! השתמשתי ברכישה טרייה, הרבה בצל מטוגן כי יותר טעים לי, ולא שמתי תפוח אדמה, תודה רבה על ה מתכון! הולכת להגיש עם מטבל מגבינה לבנה, שום וירק❤️
איזה כיף שחזרת לעדכן❤️
היי
יצא פחות מוצלח כפשטידה.
היי אפרת
כבר מהריח של הכרישה אחרי הטיגון אני מתמוגגת 🙂
כמו שאת רואה, אני דוגרת על האתר שלך עכשיו לקראת החג…
הכנתי עכשיו את התערובת עד לשלב הקציצות.
אפשר לחכות למחר, או שחייבים להכין עכישו?
תודה מהממת 🙂
היי
אפשר להשהות את הקציצות כמה שעות במקרר.
תודה על הפרגון🥰
תודה לך 🙂
אפרת יקרה, מקריאת התגובות אני מבינה שמדובר במתכון בכרישה קפואה (אני אפילו לא יודעת מה זה). כדאי לדעתי להבהיר זאת במתכון עצמו ואם אפשר להוסיף את האופציה של כרישה טרייה. מאמינה שיהיה שימושי להרבה אנשים בעיקר עכשיו, לפני ראש השנה. תודה ושנה טובה ומתוקה!
היי
אפשר להשתמש בכרישה קפואה ואפשר בטרייה.
תודה על ההערה(:
האם ניתן להשתמש בקמח רב תכליתי ללא גלוטן במקום קמח לבן ?
כן(:
אפרת,
אני רוצה להכין היום ולהקפיא, וגם ללא גולטן
מה ההמלצות שלך ואיזה רכיבים לשנות ע”מ שיצא הכי מוצלח וטעים?
סומכת עליך ומכינה את המתכונים שלך בלי סוף !!!!
תודה רבה
רחל
היי
תכיני עם קמח תפוח אדמה או קמח חומוס(:
תודה על המילים הטובות!
מה יותר טעים קמח תפו”א או חומוס ?
ומה לגבי התפו”א בהקפאה למה הכי מומלץ להמיר?
אין הבדל ביניהם כי הכמות קטנה. אפשר לשים בטטה במקום.
היי אפרת חשבתי מדובר בכרישה טליה אז איך מכינים עם טרי? יש חלק עליון עם עלים, מורידים אותם? מקלפים את העלים? לחתול רק את החלק הקשה התחתון לעיגולים?
תודה וחג שמח!
היי,
לכרישה טרייה יש לחתוך את החלק העליון ומעט מהחלק התחתון, ולחתוך לפרוסות את החלק הלבן הדק. יש לבשל עד לריכוך ואז להמשיך הבהכנה.
חג שמח!
היי אפרת,חג שמח!
האם אין צורך לחלוט את הכרישה?
מספיק לה 10 דק’ טיגון עם הבצל כדי שתתרכך?
היי,
היות ומדובר בכרישה קפואה אין צורך לחלוט. וזמן הבישול קצר יותר
תודה על התגuבה המהירה,
אבל מה לגבי כרישה טריה? לחלוט ואחר כך לטגן עם הבצל?
אם משתמשים בכרישה טרייה יש לחלוט אותה עד לריכוך ואין צורך לטגן עם הבצל.
הי האם ניתן להכין את התערובת ולשמור במקרר ולמחרת רק ליצור את הלביבות ולאפות?
היי,
זה אפשרי אבל עדיף להכין את הקציצות ולהקפיא, ויום אחרי זה לאפות.
אפשר להוסיף כוסברה ופטרוזיליה ?
כן, אפשר.
יצא נהדר! החלפתי לקמח כוסמין, בטטה במקום תפוח אדמה ועוד כף שמן. מאוד טעים. תודה
שמחה מאד שאהבת את המתכון ושיצא מוצלח עם השינויים שלך!
תודה שחזרת לשתף🌺
כמה זמן מראש ניתן להכין?
תודה ושנה טובה
היי,
מומלץ להכין עד יום-יומיים לפני ההגשה.
שנה טובה(:
כמו תמיד
יצא נהדר…
ניסוי כלים לפני ראש השנה שהצליח…
איזה כיף שיצא מוצלח(:
תודה שחזרת לשתף❤
לאחר שנתיים חוזרת למתכון המנצח…
שתהא לכולנו שנה טובה ומבורכת🙏🏻
שנה טובה ובשורות טובות לכולנו❤️
אפשר לשים קמח מצה במקום קמח לבן?
היי,
אפשר, זה ישנה מעט את המרקם.
תודה רבה!
אין לי בעיה לשים קמח רגיל רק רוצה לגמור את הקמח מצה שלי.
אני מאוד אוהבת את המתכונים שלך הם קלילים ועם חומרים זמינים
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים! תודה על השיתוף🌷
וואו, יצא ממש טעים, תודה🙂
שמחה שיצא מוצלח!
תודה שחזרת לשתף❤
הכנתי היום ולא היה לי תפוח אדמה/קישוא אבל היו לי שאריות קוסקוס! הוספתי ויצא מעולה, קציצות טעימות ולא מתפרקות!
מעולה, שמחה שיצא מוצלח! תודה על השיתוף(:
הי אפרת. אפשר לשים שיבולת שועל דקה במקום קמח?
היי,
אני לא בטוחה ששיבולת שועל תעבוד.
אם מעוניינים לנסות בכל זאת, כדאי לטחון את השיבולת שועל.
מתכון נפלא נפלא ופשוט
שמחה ממש לשמוע שיצא מוצלח! תודה שחזרת לשתף😊
יצא כל כך טעים! הוספתי גם עלי סלרי. יש לי נטיה ללא להצליח במתכונים כאלה אז פשוט שמתי ל150 מעלות צד אחד ועוד רבע שעה צד שני. פצצה!
איזה כיף שאהבת את המתכון ושיצא מוצלח! תודה על השיתוף🌺
תשמעי, אפרת
הייתי ממש סקפטי.
היה לי במקרה כרישה אמרתי ננסה.
אני לא אוהב בצל ולא כל מה דומה לו.
אפיתי וטעמתי והיה ממש טעים!
שמחה מאד שאהבת את המתכון, נראה טעים ומזמין! תודה ששיתפת😊
היי,אני אוהבת את המתכונים שלך.
אפשרות להשתמש בקמח כוסמין מלא במקום? 🙂
היי,
אפשר להשתמש בקמח כוסמין מלא, זה עשוי להשפיע מעט על המרקם(:
יצא מעולה!
לסחוט היטב!
אני הפכתי פעמיים מכל צד, יצא קריספי בחוץ ורך וטעים בפנים,
פשוט מתכון מעולה!
אל תוותרו על הטיגון הקל של הבצל והכרשה זה מוסיף המון טעם נפלא,
הוספתי קצת פפריקה בשביל הצבע.
תודה רבה על כל המתכונים הנהדרים שלך 🙂
איזה כיף שאהבת את המתכון! תודה על השיתוף😊
היי, הקציצות מתפרקות לי…כבר הוספתי ביצה וזה עדיין לא עוזר..יש מה לעשות?
היי נעמי,
האם הקפדת לסחוט מנוזלים?
תנסי להוסיף מעט קמח.
אם גם זה לא יעזור את יכולה לאפות בתבניות מאפינס, זמן האפייה עשוי להתקצר לכ-20 דקות.
הכנתי לראשונה, יצא מעולה!! אפילו הילדים שסולדים מכל מראה שמזכיר בצל התחננו לקבל טעימה… תודה!! שנה טובה ומתוקה!
שמחה כל כך לשמוע! שנה טובה🍯
היי אפרת,
לראשונה מכינה כרישה.
איך חותכים אותה? משליכים את השכבה הראשונה? מה עושים עם החלק הירוק מלמעלה, משליכים גם או משתמשים? יש לי 3 כרישות והמתכון נשמע מעולה, כמה ניתן להוסיף מכל דבר? תודה מראש♥️
היי אילנה,
את השורש ניתן לזרוק, בשכבה החיצונית הירוקה גם אפשר להשתמש אם היא נראית טוב.
לכמות של 3 כרישות יש להכפיל את כל המרכיבים פי 3.
בהצלחה❤
6 ביצים? 6 כפות קמח?
נכון(:
תודה יקירה, חג שמח ♥️
הי אפרת, איך את סוחטת את תפוחי האדמה ואת תערובת הבצל והכרישה (וגם במתכוני לביבות אחרים)? יש דרך מומלצת לעשות את זה?
היי מיכל,
באופן כללי אפשר לסחוט ירקות מגורדים ע”י הנחתם במסננת למשך כחצי שעה, או לסחוט עם נייר סופג.
אפשר בנוסף לסחוט בשלב יצירת הקציצות- לסחוט עם הידיים תוך כדי יצירת הקציצות.
היי אפרת
את הקציצות מניחים על רשת התנור או על תבנית התנור?
בתודה מראש.
את הקציצות מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה.
את התבנית אפשר להניח על רשת התנור.
היי אפרת
מכינה על תבנית התנור הגדולה
ישירות על תבנית זו
זו הכוונה
מה דעתך?
בתודה מראש על התשובה.
כן, על נייר אפיה שמונח על תבנית התנור הגדולה:)
כמה קלוריות יש ביחידה ?
כ-60 קלוריות לקציצה.
היי, אפשרי לשים במקום – קמח חומוס או קמח אורז?
ומה אפשרי במקום תפוח אדמה? (קישוא/זוקיני?)
תודה מראש
אפשר לשים זוקיני במקום תפו”א.
אני חושבת שעדיף קמח חומוס.
סליחה. ראיתי שענית שלא מומלץ. (אלא אם מחליפים לקישוא)
אפשר במקום כרישה בצל ירוק?
לא בטוחה.
שלום,
האם ניתן לעשות את זה טבעוני? הכוונה ניתן להמיר ביצים במשהו אחר?
תודה
לא ניסיתי אבל אולי אפשר להכין עם 2 תפו”א אבל לבשל אותם שלמים ולאחר שהם מתקררים לגרד אותם בפומפיה גסה כדי שישמשו כמו דבק לחומרים.
הכנתי, מאד טעים! תודה
ממליצה בחום
שמחה שיצא טעים 🙂
היי האם אפשר להשתמש בקמח מצה במקום בקמח תפוח אדמה? תודה!
הטעם יותר מעודן עם קמח תפו”א (או קמח תופח לפסח) אבל אפשר לשים גם קמח מצה.
אפשר קורנפלור במקום הקמח?
לא ניסיתי אבל עדיף קמח תפו”א אם יש לך.
הי
הכנתי שניצל תירס לפי המתכון שלך ויצא מצוין.
אפשר לבשל את תפוח האדמה? בגירסה המטוגנת או גם באפיה ?
צריך לבשל את הכרישה ואיך? או לטגן אותה ?
תודה ושבת שלום
כן אפשר בשתי הגרסאות.
את הכרישה יש לטגן כמו שרשום במתכון.
חג שמח והמון בריאות ❤️️
עשיתי מנה כפולה, הכפלתי הכל פרט לבייצים מהן שמתי 3 יחידות. תהליך הבישול היה הרבה יותר ארוך עד שהכל התרכך וגם בתנור שמתי יותר זמן בהתחלה על אפיה רגילה ואחרי חצי שעה עוד כמה דקות על טורבו.
יצא מדהים.
נראה מעולה 🙂
תודה על השיתוף
בגרסה אחרת, אותם מרכיבים. מושלם!! תודה
מעולה 🙂
תודה על השיתוף
האם אפשר לוותר על הבצל?
כן.
עשיתי ויצא טעים מאוד. תודה!
שמחה לשמוע 🙂
הי,
לא הבנתי משהו: את אומרת לחתוך את הכרישה לעיגולים ואז לטגן עם הבצל. עיגולים של כרישה הם משהו גדול יחסית. איך זה הופך לקציצות אחר כך? במתכון של קציצות פארסה בשריות רשמת גם לטחון במעבד מזון שזה יותר הגיוני. העיגולים פה מצליחים להתכווץ משמעותית בטיגון? לא צריך לקצוץ אותם עוד?
ולוודא עוד משהו: לא מרתיחים בכלל במים? רק טיגון?
תודה מראש על העזרה
היי דורון,
במתכון הזה דווקא זה בסדר וטעים שהחתיכות יהיו מורגשות קצת במרקם לכן מספיק לחתוך לעיגולים.
אין צורך להרתיח במים, רק לטגן.
עשיתי לארוחת חג השני ויצא מדהים…..
יש לך מתכונים נהדרים, קלים לבצוע וברורים
חג שמח
תודה לאה יקרה ❤️
חג שמח
היי אפרת
עכשיו אופה העיניין הוא שלא טיגנתי בשמן את הבצל והכרישה אלא בקצת מים אידיתי (מטעמי בריאות)
ושימנתי את התבנית האם יש לזה קשר לדעתך שהלביבות יצאו חיורות ועדיין לא נראות אפויות גם לאחר זמן האפייה שנדרש
והן שרופות בשוליים מה דעתך?
תודה מראש.
היי עינת,
שמת ביצים בסוף? אני שואלת כי הביצים מוסיפות עסיסיות וצבע.
לי קרה אותו הדבר. העברתי את התנור לטורבו לעוד 10 דקות והכל קיבל צבע שחום יפה.
היי אפרת
האם יש מצב לוותר על הביצים בגלל תפוח האדמה שישמש כדבק?
תודה.
בוקר טוב אפרת
האם קמח טף אפשרי פה?
תודה ויום טוב .
לא ניסיתי, אין לי מושג.
שבוע נפלא 🙂
היי, אפשר להפוך את זה למיני פשטידות?
אני מניחה שכן. מומלץ להכין אותן דווקא נמוכות ולא גבוהות.
שלום! האם התכוונת לחתוך את כל הכרישה או רק החלק הלבן?
כל הכרישה.
שלום, מעוניינת להכין השבוע את המתכון. למה הכוונה בלסחוט את תפוא הכרישה והבצל?
איך אפשר לסחוט אותם? תודה רבה.
אפשר לסחוט את התערובת עם הידיים או לשים במסננת וללחוץ בעזרת משהו כבד.
יצא מאד טעים אבל הסחיטה חשובה מאד, בתהליך לא נראה צורך אבל בשלב ההנחה בתבנית היו הרבה נוזלים וכבר היה מאוחר לסחוט ופגם בתוצאה.
עשיתי את כל הברכות לפי המתכונים שלך. הכל היה מעולה אבל הלביבות כרישה נטרפו. תודה!
שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן ושנה טובה ❤️
שבוע טוב,אולי יש לך רעיון מה לעשות עם קרעה ( תבשיל או קציצות)?
תודה רבה ושנה טובה!
שבוע טוב,
הכוונה לקישוא או לדלעת? אצל כל עדה זה משהו אחר.
שנה טובה 🌺
אפרת תודה רבה על המתכונים המדהימים!! אגב, אפשר להשתמש בקמח מלא במקום הלבן/תפוחי אדמה?
כן אפשר. מספיק לשים 2 כפות רגילות (לא גדושות).
שנה טובה ומתוקה 💕
אני ממש אוהבת את האתר שלך כל מתכון מצוין ולפעמים אין כוח להרבה זמן וזה אחלה אתר
שאלה קטנה לגבי המתכון אפשר לוותר על החלק של הטיגון של הכרישה עם הבצל?
פשוט לערבב הכל ולתנור
תודה רבה ושתיהיה לך שנה טובה ותמשיכי לפרסם מתכונים מצוינים אחד אחד
היי דורית,
פחות מומלץ לוותר על החלק של הטיגון המקדים, גם מבחינת טעם וגם מרקם.
שנה טובה ומתוקה ❤️
והגב נשמע ממש טעים, וכמו אחת שאף פעם לא התאכזבה מהמתכונים האלופים והמהירים שלך אני ינסה גם את זה…
תודה רבה!
לא הבנתי על איזה ירק מדובר עד שראיתי את התמונה.
זה נקרא גם כרתי וגם לוף בנוסף לכל השמות שלו…;)
שנה טובה!
נכון 🙂
תודה ושנה טובה ❤️
אפשר להוסיף תפוח אדמה מבושל מעוך במקום תפוח האדמה המגורר ואז אפשר להקפיא.
אפשר אבל עדיין רצוי להמנע בהקפאה.
יום מקסים 🙂
תודה על המתכון!
האם אפשר להקפיא את הקציצות? או לחילופין כמה זמן אפשר לשמור אותם במקרר?
שאלה נוספת – מגישים את הקציצות חם או קר?
תודה מראש!
היי מירי,
לא מומלץ להקפיא.
אפשר להכין אותן עד יומיים לפני ולשמור במקרר. מומלץ לחמם לפני ההגשה.
ניתן להגיש אותן חמות או בטמפ’ החדר (לא קר).
יום נפלא 🙂
אפרת שלום
עזרת לי מאד (גם היום) להשלים את שולחן החג. כל המתכונים יבוצעו ויפארו את שולחן החג שלנו.
תודה רבה
שנה טובה והמון בריאות
הדסה
תודה הדסה יקרה.
שנה טובה ומבורכת 💕
שלום אפרת
תודה על המתכון….. אני מתכוננת לראש השנה.
שאלות: האם חבה לשים תפוח אדמה
ומה אפשר לשים במקומו?!
והאם אפשר להקפיאן?
תודה גדולה כרגיל🌸
היי מרים,
לא מומלץ להקפיא מאכלים שיש בהם תפוח אדמה.
במקום תפוח אדמה אני מניחה שאפשר לשים קישוא בינוני מגורד. הקישוא מכיל הרבה נוזלים וחשוב לסחוט מעודפי נוזלים.
אם את שמה קישוא אפשר להקפיא אבל אם יש אפשרות להמנע מהקפאה אז עדיף כי אני חוששת שהטעם והמרקם קצת ייפגעו.
יום מקסים 🌷
היי,
אם אפשר לתת לי הסבר על הירק הזה ששמו כרישה…
מהו? איפה גדל וכו’…
תודה רבה מראש.
מדובר בירק ממשפחת השומיים. המראה שלו הוא כמו של בצל ירוק גדול ועבה. כרישה נקראת גם לוף או פראסה.