שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 44-52 דקות

מס’ מנות: 10-12 קציצות כרישה

סוג: פרווה

מצרכים:

כרישה גדולה (300-350 ג’) חתוכה לעיגולים

בצל בינוני קצוץ

תפוח אדמה בינוני קלוף מגורד בפומפיה גסה

2 ביצים

2 כפות גדושות קמח לבן או קמח תפוח אדמה

כפית שטוחה מלח, קמצוץ פלפל שחור

אופן הכנה:

-מחממים מחבת רחבה עם כף שמן. מטגנים את הבצל במשך כ-2 דקות.

-מוסיפים כרישה, מכסים את המחבת ומטגנים על אש בינונית-נמוכה במשך כ-10 דקות, עד שהכרישה מתרככת (במהלך הבישול יש לערבב מידי פעם). מסירים האש ומצננים.

הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל

-סוחטים את תפוח האדמה המגורד משאריות נוזלים ושמים בקערה. מוסיפים את תערובת הבצל והכרישה (מומלץ גם אותה לסחוט מעט מנוזלים), ביצים, קמח, מלח ופלפל שחור. מערבבים היטב.

-מחממים תנור מראש ל-190 מעלות, מרפדים תבנית גדולה בנייר אפיה ומשמנים את הנייר.

-יוצרים קציצות בקוטר כ-6 ס”מ ומניחים על נייר האפיה. מכניסים לתנור החם ואופים במשך 25-30 דקות.

הפעל טיימר (25 דק’)
+
טיימר פועל

-הופכים צד ואופים 7-10 דקות נוספות, עד להזהבה יפה.

*ניתן גם לטגן את הקציצות במחבת כ-2 דקות מכל צד.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
עוף עם פטריות
עוגת שיש דבש שוקולד

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
מירב (21:32 5.09.2021)

הכנתי לראשונה, יצא מעולה!! אפילו הילדים שסולדים מכל מראה שמזכיר בצל התחננו לקבל טעימה… תודה!! שנה טובה ומתוקה!

מתכונים ב-10 דקות (22:04 5.09.2021)

שמחה כל כך לשמוע! שנה טובה🍯

אילנה (15:29 4.09.2021)

היי אפרת,
לראשונה מכינה כרישה.
איך חותכים אותה? משליכים את השכבה הראשונה? מה עושים עם החלק הירוק מלמעלה, משליכים גם או משתמשים? יש לי 3 כרישות והמתכון נשמע מעולה, כמה ניתן להוסיף מכל דבר? תודה מראש♥️

מתכונים ב-10 דקות (21:23 4.09.2021)

היי אילנה,
את השורש ניתן לזרוק, בשכבה החיצונית הירוקה גם אפשר להשתמש אם היא נראית טוב.
לכמות של 3 כרישות יש להכפיל את כל המרכיבים פי 3.
בהצלחה❤

אילנה (22:03 4.09.2021)

6 ביצים? 6 כפות קמח?

מתכונים ב-10 דקות (22:58 4.09.2021)

נכון(:

אילנה (23:29 4.09.2021)

תודה יקירה, חג שמח ♥️

מיכל (00:12 13.08.2021)

הי אפרת, איך את סוחטת את תפוחי האדמה ואת תערובת הבצל והכרישה (וגם במתכוני לביבות אחרים)? יש דרך מומלצת לעשות את זה?

מתכונים ב-10 דקות (00:51 13.08.2021)

היי מיכל,
באופן כללי אפשר לסחוט ירקות מגורדים ע”י הנחתם במסננת למשך כחצי שעה, או לסחוט עם נייר סופג.
אפשר בנוסף לסחוט בשלב יצירת הקציצות- לסחוט עם הידיים תוך כדי יצירת הקציצות.

עינת (18:49 9.02.2021)

היי אפרת
את הקציצות מניחים על רשת התנור או על תבנית התנור?
בתודה מראש.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:37 9.02.2021)

את הקציצות מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה.
את התבנית אפשר להניח על רשת התנור.

עינת (12:09 1.04.2021)

היי אפרת

מכינה על תבנית התנור הגדולה
ישירות על תבנית זו
זו הכוונה
מה דעתך?
בתודה מראש על התשובה.

מתכונים ב-10 דקות (12:39 1.04.2021)

כן, על נייר אפיה שמונח על תבנית התנור הגדולה:)

שני שפר (09:44 14.12.2020)

כמה קלוריות יש ביחידה ?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:07 14.12.2020)

כ-60 קלוריות לקציצה.

קרן (14:51 2.11.2020)

היי, אפשרי לשים במקום – קמח חומוס או קמח אורז?
ומה אפשרי במקום תפוח אדמה? (קישוא/זוקיני?)
תודה מראש

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:50 3.11.2020)

אפשר לשים זוקיני במקום תפו”א.
אני חושבת שעדיף קמח חומוס.

שיר (23:15 15.09.2020)

סליחה. ראיתי שענית שלא מומלץ. (אלא אם מחליפים לקישוא)

שירה (19:39 14.09.2020)

אפשר במקום כרישה בצל ירוק?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:55 14.09.2020)

לא בטוחה.

מאיה (07:02 6.06.2020)

שלום,

האם ניתן לעשות את זה טבעוני? הכוונה ניתן להמיר ביצים במשהו אחר?

תודה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:27 6.06.2020)

לא ניסיתי אבל אולי אפשר להכין עם 2 תפו”א אבל לבשל אותם שלמים ולאחר שהם מתקררים לגרד אותם בפומפיה גסה כדי שישמשו כמו דבק לחומרים.

דניאלה (15:29 25.04.2020)

הכנתי, מאד טעים! תודה
ממליצה בחום

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:11 25.04.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂

עדן (09:54 12.04.2020)

היי האם אפשר להשתמש בקמח מצה במקום בקמח תפוח אדמה? תודה!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:34 12.04.2020)

הטעם יותר מעודן עם קמח תפו”א (או קמח תופח לפסח) אבל אפשר לשים גם קמח מצה.

ענת (21:20 6.04.2020)

אפשר קורנפלור במקום הקמח?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:41 6.04.2020)

לא ניסיתי אבל עדיף קמח תפו”א אם יש לך.

יעל (15:21 4.04.2020)

הי
הכנתי שניצל תירס לפי המתכון שלך ויצא מצוין.
אפשר לבשל את תפוח האדמה? בגירסה המטוגנת או גם באפיה ?
צריך לבשל את הכרישה ואיך? או לטגן אותה ?
תודה ושבת שלום

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:53 4.04.2020)

כן אפשר בשתי הגרסאות.
את הכרישה יש לטגן כמו שרשום במתכון.
חג שמח והמון בריאות ❤️️

Pazit Ribak-Barnoy (22:59 16.02.2020)

עשיתי מנה כפולה, הכפלתי הכל פרט לבייצים מהן שמתי 3 יחידות. תהליך הבישול היה הרבה יותר ארוך עד שהכל התרכך וגם בתנור שמתי יותר זמן בהתחלה על אפיה רגילה ואחרי חצי שעה עוד כמה דקות על טורבו.
יצא מדהים.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:43 17.02.2020)

נראה מעולה 🙂
תודה על השיתוף

הדר (20:47 5.02.2020)

בגרסה אחרת, אותם מרכיבים. מושלם!! תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:21 6.02.2020)

מעולה 🙂
תודה על השיתוף

ענבר (16:16 18.12.2019)

האם אפשר לוותר על הבצל?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:11 18.12.2019)

כן.

דיאנה (18:42 5.12.2019)

עשיתי ויצא טעים מאוד. תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:38 5.12.2019)

שמחה לשמוע 🙂

דורון (19:29 23.09.2019)

הי,
לא הבנתי משהו: את אומרת לחתוך את הכרישה לעיגולים ואז לטגן עם הבצל. עיגולים של כרישה הם משהו גדול יחסית. איך זה הופך לקציצות אחר כך? במתכון של קציצות פארסה בשריות רשמת גם לטחון במעבד מזון שזה יותר הגיוני. העיגולים פה מצליחים להתכווץ משמעותית בטיגון? לא צריך לקצוץ אותם עוד?
ולוודא עוד משהו: לא מרתיחים בכלל במים? רק טיגון?
תודה מראש על העזרה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:50 23.09.2019)

היי דורון,
במתכון הזה דווקא זה בסדר וטעים שהחתיכות יהיו מורגשות קצת במרקם לכן מספיק לחתוך לעיגולים.
אין צורך להרתיח במים, רק לטגן.

לאה וייץ (12:00 25.04.2019)

עשיתי לארוחת חג השני ויצא מדהים…..
יש לך מתכונים נהדרים, קלים לבצוע וברורים
חג שמח

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:18 25.04.2019)

תודה לאה יקרה ❤️
חג שמח

עינת (15:24 3.03.2019)

היי אפרת

עכשיו אופה העיניין הוא שלא טיגנתי בשמן את הבצל והכרישה אלא בקצת מים אידיתי (מטעמי בריאות)

ושימנתי את התבנית האם יש לזה קשר לדעתך שהלביבות יצאו חיורות ועדיין לא נראות אפויות גם לאחר זמן האפייה שנדרש

והן שרופות בשוליים מה דעתך?
תודה מראש.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:42 3.03.2019)

היי עינת,
שמת ביצים בסוף? אני שואלת כי הביצים מוסיפות עסיסיות וצבע.

Pazit Ribak-Barnoy (23:01 16.02.2020)

לי קרה אותו הדבר. העברתי את התנור לטורבו לעוד 10 דקות והכל קיבל צבע שחום יפה.

עינת (14:48 3.03.2019)

היי אפרת

האם יש מצב לוותר על הביצים בגלל תפוח האדמה שישמש כדבק?
תודה.

עינת (11:00 3.03.2019)

בוקר טוב אפרת

האם קמח טף אפשרי פה?

תודה ויום טוב .

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:10 3.03.2019)

לא ניסיתי, אין לי מושג.
שבוע נפלא 🙂

עדי (16:24 19.02.2019)

היי, אפשר להפוך את זה למיני פשטידות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:36 19.02.2019)

אני מניחה שכן. מומלץ להכין אותן דווקא נמוכות ולא גבוהות.

נעמה (12:54 2.12.2018)

שלום! האם התכוונת לחתוך את כל הכרישה או רק החלק הלבן?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:39 2.12.2018)

כל הכרישה.

נופר (14:34 21.10.2018)

שלום, מעוניינת להכין השבוע את המתכון. למה הכוונה בלסחוט את תפוא הכרישה והבצל?
איך אפשר לסחוט אותם? תודה רבה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:27 21.10.2018)

אפשר לסחוט את התערובת עם הידיים או לשים במסננת וללחוץ בעזרת משהו כבד.

ענת (08:22 9.04.2020)

יצא מאד טעים אבל הסחיטה חשובה מאד, בתהליך לא נראה צורך אבל בשלב ההנחה בתבנית היו הרבה נוזלים וכבר היה מאוחר לסחוט ופגם בתוצאה.

מיכל (00:33 10.09.2018)

עשיתי את כל הברכות לפי המתכונים שלך. הכל היה מעולה אבל הלביבות כרישה נטרפו. תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:39 11.09.2018)

שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן ושנה טובה ❤️

ש.ק (22:18 8.09.2018)

שבוע טוב,אולי יש לך רעיון מה לעשות עם קרעה ( תבשיל או קציצות)?
תודה רבה ושנה טובה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:20 8.09.2018)

שבוע טוב,
הכוונה לקישוא או לדלעת? אצל כל עדה זה משהו אחר.
שנה טובה 🌺

חן (16:08 6.09.2018)

אפרת תודה רבה על המתכונים המדהימים!! אגב, אפשר להשתמש בקמח מלא במקום הלבן/תפוחי אדמה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:33 6.09.2018)

כן אפשר. מספיק לשים 2 כפות רגילות (לא גדושות).
שנה טובה ומתוקה 💕

דורית (17:38 5.09.2018)

אני ממש אוהבת את האתר שלך כל מתכון מצוין ולפעמים אין כוח להרבה זמן וזה אחלה אתר
שאלה קטנה לגבי המתכון אפשר לוותר על החלק של הטיגון של הכרישה עם הבצל?
פשוט לערבב הכל ולתנור
תודה רבה ושתיהיה לך שנה טובה ותמשיכי לפרסם מתכונים מצוינים אחד אחד

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:05 5.09.2018)

היי דורית,
פחות מומלץ לוותר על החלק של הטיגון המקדים, גם מבחינת טעם וגם מרקם.
שנה טובה ומתוקה ❤️

בסי (21:05 30.08.2018)

והגב נשמע ממש טעים, וכמו אחת שאף פעם לא התאכזבה מהמתכונים האלופים והמהירים שלך אני ינסה גם את זה…
תודה רבה!

בסי (21:04 30.08.2018)

לא הבנתי על איזה ירק מדובר עד שראיתי את התמונה.
זה נקרא גם כרתי וגם לוף בנוסף לכל השמות שלו…;)
שנה טובה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:47 30.08.2018)

נכון 🙂
תודה ושנה טובה ❤️

יוכי (10:17 30.08.2018)

אפשר להוסיף תפוח אדמה מבושל מעוך במקום תפוח האדמה המגורר ואז אפשר להקפיא.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:16 30.08.2018)

אפשר אבל עדיין רצוי להמנע בהקפאה.
יום מקסים 🙂

מירי (09:28 30.08.2018)

תודה על המתכון!
האם אפשר להקפיא את הקציצות? או לחילופין כמה זמן אפשר לשמור אותם במקרר?
שאלה נוספת – מגישים את הקציצות חם או קר?
תודה מראש!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:09 30.08.2018)

היי מירי,
לא מומלץ להקפיא.
אפשר להכין אותן עד יומיים לפני ולשמור במקרר. מומלץ לחמם לפני ההגשה.
ניתן להגיש אותן חמות או בטמפ’ החדר (לא קר).
יום נפלא 🙂

הדסה יצחקי (09:08 30.08.2018)

אפרת שלום
עזרת לי מאד (גם היום) להשלים את שולחן החג. כל המתכונים יבוצעו ויפארו את שולחן החג שלנו.
תודה רבה
שנה טובה והמון בריאות
הדסה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:06 30.08.2018)

תודה הדסה יקרה.
שנה טובה ומבורכת 💕

מרים (07:34 30.08.2018)

שלום אפרת
תודה על המתכון….. אני מתכוננת לראש השנה.
שאלות: האם חבה לשים תפוח אדמה
ומה אפשר לשים במקומו?!
והאם אפשר להקפיאן?
תודה גדולה כרגיל🌸

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:05 30.08.2018)

היי מרים,
לא מומלץ להקפיא מאכלים שיש בהם תפוח אדמה.
במקום תפוח אדמה אני מניחה שאפשר לשים קישוא בינוני מגורד. הקישוא מכיל הרבה נוזלים וחשוב לסחוט מעודפי נוזלים.
אם את שמה קישוא אפשר להקפיא אבל אם יש אפשרות להמנע מהקפאה אז עדיף כי אני חוששת שהטעם והמרקם קצת ייפגעו.
יום מקסים 🌷

צופיה (18:23 29.08.2018)

היי,
אם אפשר לתת לי הסבר על הירק הזה ששמו כרישה…
מהו? איפה גדל וכו’…
תודה רבה מראש.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:45 29.08.2018)

מדובר בירק ממשפחת השומיים. המראה שלו הוא כמו של בצל ירוק גדול ועבה. כרישה נקראת גם לוף או פראסה.

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.