זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 35 דקות
מס’ מנות: כ-20 קציצות
מצרכים להכנת תערובת הקציצות:
יש להניח במערבל מזון את כל המרכיבים הבאים ולטחון לתערובת אחידה:
חצי קילו בשר הודו טחון, 1/3 כוס פירורי לחם, בצל בינוני, תפו”א בינוני, 4 שיני שום, 3/4 כוס עלי כוסברה, 2 ביצים, כף כמון, כפית אבקת מרק עוף, כפית מלח, פלפל שחור וכף קמח חומוס (לא חובה).
מצרכים לרוטב:
1 בצל קצוץ
2 שיני שום חתוכות גס
3 כפות רסק עגבניות
4 כוסות מים רותחים
חצי כפית אבקת מרק עוף, מלח ופלפל שחור
אופן הכנה:
-מטגנים בסיר את הבצל עד שמעט מזהיב. מוסיפים את השום ומטגנים עוד כדקה.
-שופכים את המים הרותחים ומוסיפים את רסק העגבניות. מערבבים ומכסים.
-כשהרוטב מבעבע, יוצרים קציצות עגולות בעזרת הידיים ומניחים בסיר עם הרוטב.
-מכסים ומבשלים כ 30 דקות עד שהקציצות מבושלות.
*מומלץ להגיש על אורז לבן.
מחפשים תוספת טעימה עם הקציצות? לחצו כאן – תוספות לקציצות ברוטב.
- שווארמה פרגית ופטריות |
- מתכון לסלמון בטריאקי |
- סלמון בחרדל ודבש |
- סינייה |
- סלמון במרינדה |
- עוף בזעתר
היי אפרת
קודם כל רק אומרת שאני מאוהבת במתכונים שלך:) האתר שאני תמיד מוצאת בו דברים שאני אוהבת:)
לגבי המתכון הנוכחי – הכמות של הכמון נראית לי גדולה מדי לטעם שלנו, מה אפשר לשים במקום?
היי אילה,
אפשר לוותר על הכמון:)
לדעתי מספיק לשים ביצה אחת ולא שתיים. אחרת התערובת יוצאת נוזלית מידי ואז צריך להוסיף הרבה פירורי לחם
הי אפרת,
רציתי לשאול, אני רוצה להכין עכשיו את הקציצות אבל אין לי תפוח אדמה, זה קריטי או שאפשר גם בלי?
אפשר גם בלי
שלום אפרת.
תודה על כל המתכונים המעולים!
אני רוצה לנסות מחר את הקציצות אבל מבשר הודו טחון קפוא. קראתי בתגובות הקודמות שזה יכול לגרום לקציצות להיות רכות מדי/ מתפוררות. האם יש משהו בכמויות שאפשר לשנות כדי שזה לא יקרה, או שעדיף לא לעשות את המתכון הזה מהודו קפוא?
היי מיטל
אם התערובת נוזלית ולא יציבה תוסיפי עוד פירורי לחם.
היי אפרת,
טחנו לי שוק הודו מפורק, יעבוד כאן? משפיע על זמן הבישול? תודה 🙏
כן אמור לעבוד:)
אין שינוי
הוספתי ברוטב אפונה, דלעת ותפא חתוכים לקוביות. האם יש בעיה להקפיא למספר ימים בגלל תפוח האדמה?
מקסימום תוציאי את תפוחי האדמה לפני ההקפאה.
עשיתי את תערובת הקציצות מעוף טחון את שאר הדברים בדיוק כמו שכתוב ועדיין התערובת מידי נוזלית, הוסךתי פירורי לחם ועדיין לא מספיק יציב,
מה לעשות?
במקרה כזה אפשר לשים את התערובת להתייצבות במקרר או להוסיף עוד פירורי לחם.
יכול להיות שהעוף הטחון היה קפוא שהופשר ואז הפריש נוזלים?
העוף באמת הופשר,
הוספתי פירורי לחם ותפוח אדמה מגורד, וגם שמתי במקרר,
וזה באמת עזר,
❤️
תודה רבה על התכונים המוצלחים!!
אני נהנית מאד בכל פעם מחדש.
רציתי לשאול:
א. האם אפשר להחליף את ההודו בחזה עוף?
ב. האם יש דרך לחתוך את החזה באופן ידני בחיתוך דק מאד? זה יצא אותו דבר או שלא כדאי? (אין לי מעבד מזון/ פומפיה בשרי)
ג. אפשר להקפיא את הקציצות אם יש בהן תפו”א או שעדיף לותר עליו או לשים משהו אחר במקום?
תודה!
1. אפשר.
2. עדיף לקנות טחון. אפשר לקצוץ דק-דק עם סכין אבל נראה לי שיהיה קשה לחתוך ממש למרקם של טחון ואם כן כדאי לקנות פילה עוף ולא חזה עוף. הפילה יותר רך ויותר קל לקצוץ אותו.
3. נראה לי שעדיף לוותר על תפוח האדמה ולשים בצל בינוני נוסף במקום (זה מוסיף רכות לקציצות)
האם אפשר לשים עוף טחון במקום ההודו?
האם יהיה טעים?
ואם כן האם צריך לשנות משהו בתיבול אם זה עוף? ואם כן מה וכמה?
כן אפשר. אין שינוי.
קציצות מאוד מאוד טעימות!! הכנתי לצהריים לילדים ולנו וכולם אהבו. חיפשתי מתכון כזה טעים רך ופשוט! תודה רבה אפרת יקרה!!!
שמחה שיצא טעים!
תודה לך שחזרת לשתף🙂
האם אפשר לטחון את הכל בלי ההודו ולהוסיף אותו אח”כ ביד?
(מעבד מזון שלי הוא רק לפרווה.)
תודה
כן אפשר.
תודה
היי
אפשר לשים קמח רגילבמקום פרורי לחם?
ואם כן מה הכמות?
עדיף לשים 1-2 כפות קמח חומוס אם יש לך.
אם לא אז עדיף להכין בלי.
שלום וברכה,
את התפו”א שמים במעבד מזון עם הבצל ושאר המרכיבים כשהוא לא מבושל, נכון?
נכון:)
כדררתי את הקציצות, ועכשיו הן שוחות ברוטב להנאתן:)
עוד לא בשלתי!
מתלבטת אם חייבים לבשל אותן עוד הלילה, כדי שלא יתפוררו במים,
או שאפשר לתת להן לשהות ברוטב עד מחר בבוקר.
מה אומרת?
בוקר טוב:)
כעקרון הכי מומלץ להכין את התערובת ולשים אותה במקרר להתייצבות (דווקא לפני שיוצרים כדורים).
מבינה…
אבל אני חייבת להכין הכל מראש, כך שבבוקר אוכל להדליק את הכיריים, לכוון טיימר ולעוף לעבודה.
לא יכולה להתעכב על הכדרור.
בסוף, בשלתי את הכל בלילה, כדי לא לקחת סיכון.
כמו תמיד – יצא טעים אששש!
מבינה לגמרי🙂
שמחה שיצא טעים
האם לרוטב לא צריך סילאן או סוכר?
מרגיש לי קצת טפל…
אם מרגיש לך חסר אז תוסיפי סילאן.
היי אפרת מה נותן הקמח חומוס? חוששת שהטעם יורגש והילדים לא יאכלו 🙂 תודה
אפשר לוותר על קמח החומוס.
שלום, כרגיל אצלך המתכון נראה קל וטעים 🙂
יש לי רוטב שנשאר מקציצות בשר ברוטב חמוץ מתוק מהאתר, יכול להתאים במקום הרוטב פה?
חוץ מזה חלק מילדי מעדיפים קציצות אפויות ללא רוטב, ילך לאפות חלק מהקציצות בתנור ולהגיש בלי רוטב?
כן, הרוטב יכול להתאים:)
אפשר לאפות. לתערובת שאת אופה כדאי להוסיף 1-2 כפות שמן, זה יוסיף עסיסיות.
תניחי על נייר אפיה משומן, תברישי כל קציצה במעט שמן.
תנור שחומם מראש ל180 מעלות במשך 20-25 דקות, להפוך צד לאפות עוד 5-10 דקות.
תודה רבה!
את מצילה לי את המטבח 🙂
היי אפרת
אני רוצה להקפיא חצי מהכמות, אפשרי להקפיא רק את התערובת של הבשר, או שעדיף שאכין מראש את התבשיל, ואקפיא עם הרוטב
תודה רבה על מתכונים מושלמיםם
מה שנוח לך. זה יוצא טוב כך או כך:)
ברוטב לא צריך פפריקה מתוקה?
את יכולה להוסיף, לא חייב(:
מתאים לשלב את זה לפסטה מבחינת כמות הרוטב?
היי
אפשר. זה מתאים לכמות של חבילה- חבילה וחצי פסטה.
תודה רבה
אני רוצה להכין תערובת של חזה עוף ויזה הודו. מה הכמויות. תודה לכל המתכונים המוצלחים
היי
שימי 250 גרם חזה עוף ו250 גרם הודו. כל השאר ללא שינוי(:
הי אפרת הקציצות יוצאות לי מאד מאד רכות יותר מידי
את יודעת מה הסיבה?
היי
זה יכול לקרות כשהעוף טחון ממש, כמו מחית.
יכול להיות זה כי השהשתמשתי
עם שווארמה הודו נקבה טחון
במקום חזה הודו?
פחות נשמע לי הגיוני אבל אולי גם זה השפיע🙂
תודה רבה על המתכון. אני רוצה להכין כמות כפולה, קילו הודו טחון. את כל הרכיבים להכפיל?
היי
נכון(:
בס”ד
שלום אפרת:)
תודה רבה על מתכונים טובים וקלים!
אפשר להוסיף את הרסק באמצע הבישול? (לא היה לי לפני אז שמתי עגבניות מרוסקות אבל אני רואה שהרוטב לא סמיך מספיק)..
ראיתי באיחור.. מקווה שהסתדרת.
וכן אפשר🙂
תודה רבה!
יצא מאוד טעים:)
שלום אפרת, כשיתי בדיוק כמו שכתוב רק החלפתי את הפירורי לחם בקמח חומוס ויצא לי מאוד נוזלי כזה אני לא יכולה ליצור את הקציצות מה אני יכולה לעשות?
היי,
האם דייקת בכמות הבשר?
את יכולה לנסות להוסיף עוד קצת בשר או אם אין ברירה תפו”א מגורד.
מדובר על חזה הודו?
כן.
הכנתי בלי כוסברה, יצא מושלם!!
תודה אפרת 🌹
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
וואו אפרת
יצא מעולה!!!
קבוע מכינה מהמתכונים שלך ותמיד יוצא מוצלח
תודה רבה!!
שמחה שיצא מוצלח!
תודה על השיתוף והפרגון❤
קציצות נמסות בפה. טעים ברמות עם אורז ליקקנו את האצבעות
איזה כיף שאהבתם את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
ערב טוב.
עשיתי בדיוק כמו שכתוב. ועדיין הקציצות מתפרקות בבישול.
הוספתי פירורי לחם. ותפוא ונתתי לזה קצת זמן ועדיין זה מתפרק.
מה לעשות?
היי,
הקציצות התפרקו גם לפני הבישול או רק במהלכו?
אם רק במהלך הבישול- זה יכול לקרות אם לא הידקת את הקציצות היטב או שהכנסת אותן לסיר לפני רתיחה או שערבבת את הקציצות עם כף במהלך הבישול.
אם עוד לפני הבישול הקציצות לא היו יציבות- זה יכול לקרות כתוצאה מעיבוד לא מספיק של התערובת או אי דיוקים בכמויות. גם סוג הבשר משפיע (אם הבשר קפוא ולא טרי או שזה חלק רווי בנוזלים).
כרגע היות והקציצות כבר מתבשלות אין הרבה מה לעשות.
מבחינת הטעם הקציצות אמורות להיות מצוינות כך שגם אם הן ממש התפרקו אפשר למעוך אותן (ללא כל הרוטב) ולהגיש מעל אורז או למלא בהן מאפים, או סתם ככה לאכול בתוך חלה או באגט(:
תודה,
הוצאתי מהסיר הפרדתי מהרוטב ואני רוצה לטגן את זה.
מקוה שיצא טוב.
היי אם העיסה של הקציצות יצאו לי ממש דליל מה אפשר לעשות?
היי,
האם דייקת בכמויות? במיוחד בכמות הבשר…
את יכולה להוסיף עוד קצת פירורי לחם/תפו”א כדי לייצב את הקציצות.
היי ליאת, הקציצות האלה להיט אצלנו, האם ניתן לוותר על התפו”א כדי שיהיה ניתן להקפיא אותן? ובמה להחליף אותו?
בטטה או קישוא יכולים לעבוד?
היי,
איזה כיף שאהבתם את המתכון!
אפשר לוותר על תפוח אדמה. אני מניחה שאפשר גם לשים בטטה קטנה במקום.
אפרת(:
היי אפרת. שמתי 3 כוסות מים ועדיין יצא הרבה רוטב למרות ששמתי 650 גרם הודו. בפעם הבאה אשים 2 כוסות. שמתי כפית כמון בקציצות במקום כף וברוטב הוספתי 1 כף פפריקה מתוקה, 1 כף אבקת מרק וכפית סוכר. יצא טעים מאוד
היי,
שמחה שיצא טעים!
אם את פחות אוהבת רוטב בשפע את יכולה להקטין את כמות המים(:
היי אפרת האם 4 כוסות מים רותחים זה לא יותר מידי ? אני שמה תמיד 2 כשאני עושה עם עוף או בשר ועדיין נשאר הרבה רוטב
היי,
כמות המים נחוצה כדי לקבל קציצות עם רוטב בנדיבות(:
האם אפשר לטחון בבלנדר מקל?
אם לא אז לאיזה מערבל הכוונה?
היי אסתי,
אפשר לטחון בבלנדר מוט אם הוא חזק מספיק.
אפשר גם במעבד מזון אם יש לך.
אפשר להמיר רסק עגבניות בקטשופ ומה הכמות
היי,
אפשר אך פחות מומלץ. ניתן לשים 2 כפות קטשופ.
היי אפרת האם המתכון קציצות אפשר להשתמש בבשר טחון מן הצומח .ודבר שני שאני רוצה לבשל משהו נכנסת רק לאתר שלך .מתכוונים קלים וטעימים .אין עלייך.תודה
היי ענת,
אני מניחה שאפשר להשתמש גם בתחליף בשר טחון כמו טופו או שבבי סויה.
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים❤
הי אפרת
אין לי אפשרות לטחון את בשר ההודו הטחון, האם אפשר לטחון את כל שאר המרכיבים ואז לערבב עם הבשר?
תודה!
היי שפרה,
אם הבשר טחון היטב- אפשר(:
היי,
אפשר לעשות את התערובת של הקציצות עם שבולת שועל במקום פירורי לחם ?וכמה לשים ? ואיזה שיבולת שועל לשים דקה או עבה ?
היי,
אפשר לשים שיבולת שועל דקה באותה כמות(:
מתכון נהדר!
הקציצות יצאו טעימות מאד!!
לרוטב הייתי כן צריכה להוסיף עוד טיבול ועוד רסק עגבניות כי הוא היה טפל
תודה רבה!!!
שמחה מאד שאהבתם את המתכון!
קצת מוזר לי שיצא תפל, אולי היו אי דיוקים קלים בכמויות או שאתם מחבבים תיבול דומיננטי😊
היי אפרת,
האם ניתן להוסיף לרוטב גם תפו”א ושעועית?
היי נטע,
כן בוודאי(: ועדיף להשתמש בשעועית קפואה.
יש להגדיל את כמות המים ושאר המרכיבים בהתאם לכמות שתוסיפי.
היי:)
לא הבנתי, גם את ההודו הטחון לשים במעבד מזון?
היי שרון,
נכון😊
תודה רבה על המענה המהיר!
היי, האם אפשר לוותר על הפירורי לחם ולשים רק תפ”א? אם אשים פירורי לחם כשלפ זה לא יצא קשה יותר? (מכינה את הקציצות לתינוק בן שנה) תודה!
היי רחלי,
את יכולה לוותר על פירורי לחם ולשים תפוח אדמה גדול במקום בינוני או להוסיף עוד כף- שתיים של קמח חומוס.
פירורי לחם לפסח לא אמורים להיות קשים, אבל כדאי לבדוק לפני ההכנה איתם…
היי , אפשר להחליף את פירורי הלחם בקמח תפוח אדמה לפסח?
היי רונית,
אני לא בטוחה עד כמה זה יהיה מוצלח…
את יכולה לשים 2 כפות קמח חומוס, או “פירורי לחם” כשרים לפסח. חושבת שאפשר גם לשים 2 כפות פירורי מצה טחונים דק אבל המרקם קצת ישתנה.
בהצלחה:)
שלום אפרת
מעונינת להכין את המתכון בפסח בעז”ה, מה אפשר לשים במקום פירורי לחם ?
משהו זמין במטבח
היי תמר,
את יכולה לשים 2 כפות קמח חומוס, או “פירורי לחם” כשרים לפסח. חושבת שאפשר גם לשים 2 כפות פירורי מצה טחונים דק אבל המרקם קצת ישתנה.
בהצלחה:)
קציצות מאד טעימות! רק יצאו לא מספיק מגובשות וממש מתפוררות. צריך להוסיף עוד קצת פירורי לחם או קמח
תודה רינה 🙂
שמחה לקרוא שיצא טעים🌸
הכדורים נהיים גדולים יותר ממה שיוצרים… אז מי שאוהבת את הגודל שהיא יוצרת אז שתעשה קטן יותר… אמאלללה זה טעים כמו כל המתכונים פה !!! אני פותחת רק פהה לא פוזלת לשום אתר אחר כי אני יודעת שפה זה הכי טעים הכי קל הכי ברור הכי כיףףף!!! הייתי מוסיפה מעט מליחות לרוטב… אולי? תגידי לי את …. אין עלייך תודה וברכה!!!
תודה רבה לך שרון שמחה לקרוא שאת נהנת ❤️
בעיקרון לאבקת מרק יש מליחות ואין צורך מעבר, אבל תוכלי להוסיף עוד מלח במידה ואת אוהבת 🙂
את הספר מתכונים שלי!! יש קיצור דרך אלייף במחשב שלי
המתכונים שלך קולעים בול והכי ברורים שיש!!!
שמחה לשמוע:)
שבוע טוב.
היי, האם הקציצות חייבות לגעת בקרקעית הסיר על מנת להתבשל?
לא חייב.
היי אפרת,
האם אפשר להכין ללא תפו\”א? מה אפשר לשים במקום?
תודה.
אפשר לוותר על התפו”א
היי, כמה שאלות…
1. זה יכול להישמר במקרר כמה ימים?
2. חייב מעבד מזון? אין לי…
3 אפשר לוותר על רסק העגבניות ולשים במקום רק עגבניות מרוסקות? אם כן כמה?
4. אם אני רוצה להוסיף אפונה קפואה, באיזה שלב ואיך?
תודה רבה 🙏
1. כן, 3-4 ימים.
2. אפשר לגרד את הבצל, השום ותפו”א בפומפיה דקה, פשוט כשטוחנים זה פחות מורגש במרקם.
3. אפשר לשים כוס עגבניות מרוסקות ולהפחית את כמות המים ל3 כוסות אבל כדאי להוסיף גם 1-2 כפות רסק. זה מוסיף טעם ומסמיך את הרוטב.
4. אפשר להוסיף 1-2 כוסות אפונה לפני שמוסיפים את הקציצות לרוטב.
הי אפרת,
המתכון נראה מדהים, אני רוצה להכינו, רק שאלה- הסיר הכי גדול שלי הוא 3.2 ליטר, הוא יספיק לכמות הזאת?
כן, זה אמור להספיק.
תודה אפרת! הכנתי ויצא מושלם!!!
האם הקציצות טובות בהקפאה?
מעולה 🙂
כן, אפשר להקפיא (עד חודש).
היי אפרת האם אפשר להחליף את ההודו בחזה עוף טחון?
כן.
היי אפרת,
הכנתי את הקציצות והן יצאו סופר רכות וטעימות 🙂
רק כמה שאלות: ריסקתי את הכוסברה,בצל,שום ותפוח אדמה בקוצץ מזון ובטעות עשיתי עיסה ולא הצלחתי לסחוט נוזלים..
מה מפריעים הנוזלים לתערובת הקציצות?
והאם אפשרי לרסק רק את הבצל והשום בקוצץ מזון ואת התפוח אדמה בפומפייה (אני מעדיפה להרגיש רק את הטעם שלו 😉 ?
#אשמח ללמוד להבא..
היי שיר,
הנוזלים מצד אחד תורמים רכות לקציצות אך מצד שני יכולים לגרום לתערובת להיות רכה מידי ולא יציבה.
אם התערובת היתה יציבה אז אין בעיה.
וכן אפשר לגרד את תפו”א בפומפיה.
תודה רבה❤
תודה אפרת, הקציצות נהדרות!
חלק מבני משפחתי לא אוהבים את המרקם הרך,
מה אפשר להפחית או להוסיף ע”מ שיתקבל מרקם יותר קשה?
היי רחלי,
אפשר לוותר על תפו”א ולשים קצת פחות פירורי לחם.
אפשר להוסיף גם גזר?
כן.
יצא מדהים, הקפאתי חלק וזה שומר על הטעם. המון תודה.
תודה שחזרת לעדכן 🙂
היי
האם יש מצב שיצאו קשות למחרת מפני שלא השתמשתי בשמן
מהי הכמות המינימלית שיתאימו לטגן את הבצל והשום?
תודות .
כדאי לשים לפחות כפית שמן.
היי אפרת
עד כמה שזכור לי הכנתי את המתכון על פי ההוראות יצא טעים אבל מחרת אחרי לילה במקרר
הקציצות היו קשות מאוד את האמת שמתי פירורי לחם מכוסמין מלא כנראה האם יש קשר? איך אפשר לשמור על טריותן למספר ימים?
תודה ויום נפלא.
יכול להיות שזה קשור לסוג פירורי הלחם.
שמת ביצים? תפו”א?
היי
מה עושים אם אין מעבד מזון?
אפשר לגרד את הבצל, השום ותפו”א בפומפיה דקה, פשוט כשטוחנים זה פחות מורגש במרקם.
היי, אפשר לערבב חזה עוף והודו? אגב חייב לטחון או שאפשר לגרד את התפוח אדמה והבצל ולערבב ?
אפשר לשלב.
אפשר לגרד בפומפיה דקה, פשוט כשטוחנים זה פחות מורגש במרקם.
חזרתי לעדכן. יצא מושלם! הקטנה שלי ובעלי התלהבו ממש. הוספתי גם פלפלונים קטנים שמילאתי אותם קצת בתערובת יצא מהמם! תודה כרגיל מתכונים קלים וטעימים. מתה על האתר שלך!
נראה משגע 😍
תודה רונית
שלום אפרת!
תודה רבה על האתר, עוזר לי המון!!!!!!
הכנתי את הקציצות לפסח ויצא נהדר!!
רציתי לשאול אם אפשר להכין אותן עם ערבוב של בשר עוף + בשר בקר? והאם יש שינוי לשאר המרכיבים
תודה!
אגב, אני מנסה להירשם לאתר, אך לא מצליחה:(
היי בתיה,
אפשר לשלב עוף+בקר טחון. אין שינוי.
שלחתי לך מייל עם פרטי התחברות, תבדקי שקיבלת 🙂
חוזרת לעדכן 🤗
ראשית, תודה על המענה המהיר!
הקציצות יצאו מדהימות, רכות ומאוד טעימות.
תודה שחזרת לעדכן! 🙂
היוש אפרת היקרה
1. יש לי 700 גר שווארמה הודו נקבה. להכפיל כמויות ב1.5 בערך?
2. האם מתאים במקום התפוא להשתמש בקישוא, בטטה קטנה וגזר (אלו הירקות שיש לי) ? ואחרון חביב: 3. האם מתאים להוסיף ראס אל חנות?
תודה מראש😍
היי דורית,
1. שימי חצי כוס פירורי לחם, בצל בינוני, תפו”א גדול, 4-5 שיני שום, 3/4 כוס עלי כוסברה, 2 ביצים גדולות, כף מלאה כמון, כפית וחצי אבקת מרק עוף, כפית ורבע מלח, פלפל שחור וכף קמח חומוס (לא חובה).
2. אפשר לשים קישוא קטן וגזר קטן.
3. אפשר לשים כפית ולהפחית את כמות הכמון לכפית (במקום כף).
בוקר טוב אפרת
אין ברשותי מערבל מזון אבל נראה לי שבקוצץ ירקות חשמלי זה עשוי לעבוד מה דעתך?
ולגבי תערובת אחידה הכונה להגיע למצב של עיסה או למצב של חיתוך רק ?
תודה לך ושבת נפלאה.
אם זה קוצץ דק אז אפשר.
אפשר גם לגרד בפומפיה את הבצל, השום ותפו”א.
הכוונה למצב של חיתוך דק-דק ואחיד.
היי
וגם לגבי אבקת המרק כמה מלח לשים גם ברוטב וגם בקציצות במקום אבקת המרק בשניהם?
תודה .
ברוטב שימי כפית מלח. בקציצות שימי מה שרשום (כפית).
בוקר טוב אפרת
רשום קמח חומוס אז לא קמח חומוס אלא אבקת חומוס כמו שרשמת באחת התגובות?
והאם במקום פירורי לחם אפשרי שיבולת שועל (דקה או עבה אם אפשרי?)
בתודה ויום נפלא לך.
זה לא משנה. קמח חומוס ואבקת חומוס זה אותו דבר.
אפשר לשים שיבולת שועל דקה.
וואוווו איזה מתכון נדיר קליל להכנה וטעיםםםם, התענגנו!!!
שמחה שנהניתם 🙂
תודה
וואי אפרת, הרסת אותי!!!
מתכון אליפות!
אצלי בבית, קציצות שהן לא מבשר בקר זה לא טעים.
הכנתי, יצאו כל כך רכות וטעימות, כמו קניידלך.
לא האמנתי שככה יצאו לי קציצות מהודו.
הזמנתי את השכנה לטעום כי היא גם לא האמינה.
ישר ביקשה מתכון!
תודההההההההההההההההה ❤
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה על השיתוף והתמונה!
האם המתכון מתאים גם לעוף טחון?
כן
היי אפרת, אני מאוד נהנית מהאתר שלך,כל הכבוד.
רציתי לשאול אם זה מתכון גם לתינוקת בת 9 חודשים?אין לה עדיין שיניים.
והאם במקום התבלינים אפשר כוסברה ופיטרוזיליה?
ולגבי הקוואקר-כמה לשים?
תודה רבה ושבת שלום
רויטל
אפשר (כמובן שיש למעוך עם מזלג לפני האכלה).
מלח רצוי לשים. על אבקת מרק אפשר לוותר.
קוואקר לשים כשליש כוס (רצוי שיהיה טחון בגלל התינוקת).
אפשר להוסיף כחצי כפית כוסברה ופטרוזיליה מיובשת.
הי אפרת
שאלה קטנה.. אם תוכלי לענות מהר, אני באמצע להכין
באיזה סיר את מכינה את הקציצות? כי צריך מקום לכל הקציצות שיהיו על הסיר, לא?
סיר רחב ונמוך כזה אולי?
סיר רחב ונמוך זה מצוין.
האם מתאים גם פה כמו בקציצות בשר לשים אפונה ברוטב?
כן אפשר.
אפשר להחליף א. מרק עוף בא. מרק בצל?
תודה
כן.
האם אפשר להוסיף כף קמח שקדים במקום קמח חומוס ?
עדיף לוותר על קמח החומוס. אין צורך להוסיף שום דבר במקום.
שלום אפרת,
אין לי כוסברה, אבל יש לי תבלין כוסברה.
כמה לדעתך כדאי לי לשים ממנו?
בוקר טוב ברכה,
שימי חצי כפית.
חוזרת לעדכן (מוטב מאוחר מאשר לעולם לא…):
הכנתי עם חצי כפית כוסברה יבשה ויצא טוב,
אחר כך ניסיתי גם כפית שלמה ויצא עוד יותר טוב.
עכשיו אני מכינה את הקציצות האלה כל שבת (מוסיפה להם יותר רוטב וגם תפוחי אדמה).
תודה רבה!
תודה ברכה ושנה טובה! ❤️
הי אפרת, נראה מתכון מעולה. האם זה משנה עם איזה חלק של בשר הודו מכינים את הקציצות? האם מתאים להכין עם חזה של הודו נקבה? תודה, מיכל.
כן אפשר להכין גם עם חזה הודו נקבה.
שלום אפרת
אני רוצה להוסיף תבלין פילדלפיה אם את מכירה, רציתי לשאול כמה להשים ואיפה-ברוטב או בקציצה.
מקווה שתדעי לענות, תודה
היי יערית,
את יכולה להוסיף לתערובת הקציצות עד כפית מהתבלין.
היכן מוכרים אבקת חומוס? בסופר אין
הכוונה לקמח חומוס. ובכל מקרה, אפשר לוותר על זה.
בחנות תבלינים
שלום אפרת, על איזה מתכון את הכי ממליצה לעוף טחון?
נהנית מהאתר שלך מאוד,
הכנתי אתמול מרק קישואים, היה מצוין!
היי דנה,
יש הרבה 🙂
קציצות עוף וירקות או קבב עוף או כדורי עוף ברוטב דבש וצ’ילי.
אם את רוצה קציצות ברוטב עגבניות אז גם המתכון הזה טוב.
הי אפרת,באיזה להב להשתמש כדי לטחון את כל רכיבי הקציצות? ועוד שאלה, אם הטחון הודו שלי כבר טחון פעמיים מהקצב אז אפשר לוותר על להוסיף אותו לטחינה?
היי הילה,
צירפתי תמונה של הלהב. אפשר לטחון רק את יתר החומרים ואח”כ לערבב עם הבשר הטחון.
טעים מאוד!
פעם ראשונה שלי עם הודו, האם הוא אמור להיות שומני ובמרקם מעט ג’לי?
כן 🙂
היי אפרת
עם שווארמה הודו נקבה זמן הבישול לא מתארך?
בקציצות עם הרוטב הצהוב אני מבשלת את ההודו בערך שעה כדי שיתבשלו עד הסוף
היי דורית,
תבשלי איך שאת מבשלת בדר”כ. אם זה לוקח כשעה אין בעיה.
היי אפשר להוסיף גזר ואפונה? באיזה שלב במתכון ואיך,דקות זמן?תודה רבה מראש
אפשר להוסיף אפונה וגזר לרוטב לפני שאת מוסיפה את הקציצות.
הי אפרת,
המון תודה על התשובות הזריזות שלך, אני מאוד מעריכה את זה….
לגבי הכפלת המצרכים – לעיסת הקציצות,
אין צורך להוסיף כלום כשאני מכפילה את כמות הבשר?
כמות של קילו בשר:
קילו בשר הודו טחון, שני שליש כוס פירורי לחם, בצל גדול, תפו”א גדול, 6-7 שיני שום, כוס וחצי עלי כוסברה, 3-4 ביצים, כף וחצי כמון, כף אבקת מרק עוף, כפית וחצי מלח, מעט פלפל שחור ו 1-2 כפות אבקת חומוס (לא חובה).
הי אפרת,
לגבי הערבול במערבל מזון, האם במקרה הזה אין צורך לסנן נוזלים? וגם לאיזה מצב העיסה צריכה להגיע?אחידה אני מבינה, אבל השאלה היא האם היא צריכה להיות חתיכות קטנות/ חלקה?
דבר נוסף, האם כדאי להוסיף לרוטב בנוסף/ במקום הרסק עגבניות גם עגבניות קצוצות או קוביות מקופסת שימורים?
הי אפרת,
במידה ואני רוצה לעשות כמות כפולה של קילו בשר הודו טחון….מה יהיו שאר הכמויות של המצרכים לקציצות/לרוטב?
תודה רבה מראש, ענת
היי ענת,
לכמות כפולה של קציצות זוהי כמות הרוטב המומלצת:
1 בצל קצוץ
2-3 שיני שום חתוכות גס
4 כפות מלאות רסק עגבניות
5 כוסות מים רותחים
כפית אבקת מרק עוף, מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
לגבי הערבול, לא אמורים להיות הרבה נוזלים אבל אם יש אפשר לסנן מעט.
העיסה צריכה להיות אחידה עם חתיכות קטנות. לא חלקה לגמרי כי אז היא תהיה רכה מידי.
אפשר להוסיף לרוטב קוביות מקופסת שימורים. זה יכול להיות במקום כוס מים אחת.
הי,
האם אפשר להחליף את התפו”א בירק דיאטטי (אולי קולרבי…)
אן שהמרקם של הקציצה תלוי בתפו”א
אני חושבת שאפשר להמיר בקולורבי או בקישוא קטן.
מתכון פשוט ומעולה!! תודה רבה
שמחה שאהבת 🙂
היי! מתה על האתר שלך 🙂
במה אני יכולה להמיר אם אין לי אבקת מרק בבית?
תודה!
היי שירה 🙂
תוותרי על אבקת המרק בתערובת הקציצות.
ברוטב שימי כפית מלח.
לגבי המעבד מזון- יעבוד אם אכניס את כל המצרכים למיסטר סלייסר? ושאלה נוספת, להכניס את התפוח אדמה חי ללא בישול?
נראה לי שכדאי לקצוץ במכשיר רק את הבצל, תפו”א, שום וכוסברה. מומלץ לסחוט מנוזלים.
לאחר מכן לערבב ידנית בקערה עם הבשר הטחון ויתר החומרים.
אין צורך לבשל את תפוח האדמה.
שלום בנות מיזמן אני לא מישתמשת הפרורי לחם רק בשיבול ת שועל קוקר רגיל יצא נהדר יש גם סיוים תזונתים
אנא תעשו לי סדר : מה ההבדל בין הודו טחון להודו אדם נקבה ?
מה ניתן להכין מהודו טחון (זה מה שרשום על האריזה…)
תודה !!! יעל
היי יעל,
יש הבדל במרקם בין חזה הודו לסטייק הודו. המרקם של החזה יבש יותר.
אין הרבה הבדל בין הודו רגיל טחון להודו אדום נקבה טחון למעט שהאחרון מכיל כמות יפה של ברזל ולכן מומלץ יותר מבחינת תזונתית.
הי, תודה על מתכונים נפלאים ומוצלחים…
האם אפשר להשתמש בבטטה במקום תפו”א?
נראה לי כן. בטטה קטנה.
שלום וברכה!
אפשר להקפיא את הקציצות? שואלת כי יש תפוא…
היי אפרת,
בגדול עדיף להמנע מהקפאה של כל מה שמכיל תפו”א. אם בכל זאת מקפיאים כדאי שזה יהיה לתקופה קצרה (לא מומלץ יותר מחודש) .
יום מקסים 🙂
שלום אפרת עם אני שמה לחם רטוב בקציצה יש צורך גם התפוח אדמה והאם יש הבדל בין פירורי לחם לבן או מוזהבים בתערובת תודה מראש
היי רעיה,
הלחם הרטוב (יש לסחוט אותו מעט) הוא במקום פירורי הלחם. עדיין אפשר לשים תפו”א. התפו”א תורם לרכות הקציצות.
יש הבדל יותר בציפוי ואז עדיף מוזהבים. בתערובת עצמה זה לא משנה.
צהריים טובים!
תבלין בהרט מתאים לקציצות הודו ברוטב וכמה לכל קילו?
תודה רבה!
כן, בסביבות כפית שטוחה.
בנוסף- לכמה מנות המתכון הזה מספיק?
תלוי כמה כל אחד אוכל. בממוצע 5-6 מנות.
היי אפרת,
מתכננת להכין מחר כארוחת שישי אז 2 דברים:
א. מה אפשר להשתמש במקום מערבל מזון, כי אין לנו
ב. רעיונות לתוספות?
תודה מראש ואשמח לתשובה מהירה🙏🏻🙏🏻❤️
היי מיכל,
אפשר לגרד בפומפיה דקה את בצל, תפו”א ושום, לסחוט מנוזלים ולהוסיף לתערובת. כוסברה יש לקצוץ דק-דק עם סכין.
הולך הכי טוב עם אורז לבן.
מהכמות אמורות לצאת כ 20 קציצות.
שבת שלום 🙂
תודה!!
לכמה מנות אמור להספיק?
היי,
האם חייב תפו”א?-מה הוא נותן?אשמח לתשובה מהירה….
רוצה להכין,
תודה 🙂
היי אפרת,
תפו”א מרכך את הקציצות.
אהלן.
מה תפקיד הביצים במתכון? האםאפשר לוותר עליהם או שזה ממש ישפיע על הטעם/מרקם?
תודה!!
היי שירה,
תפקיד הביצים בקציצות הוא לקשור את התערובת ולמנוע התפרקות של הקציצה. לפעמים התערובת מספיק יציבה גם ללא ביצים. אם מוותרים על הביצים אז כדאי להכין קציצות שהן יחסית קטנות כדי שלא יתפרקו.
עשיתי את הקציצות בתנור. נדירות נשנשתי כבר 2 בנתיים 🙂 אבל הרוטב מאוד מיימי מה אפשר לעשות?
היי יעל,
אפשר להוסיף לרוטב כף קורנפלור. יש לערבב אותו קודם עם רבע כוס מים קרים ורק אז להוסיף לרוטב. לבשל כ-5 דקות.
אם אין לך קורנפלור אפשר להסיר את המכסה ולהמשיך לבשל על אש בינונית עד שהרוטב מעט מסמיך. חשוב רק לשים לב שהקציצות לא נשרפות בחלק התחתון.
עדכון לשאלת הרוטב הדליל: הוצאתי את הקציצות המבושלות והוספתי 200 גרם רסק עגבניות וכפית סוכר.
התוצאה: בתי בת השלוש חיסלה 7 קציצות, את הרוטב שנשאר היא אכלה בכפית ואמרה שהקציצות טעימות ויש להן ריח טוב.
בקיצור- הצלחה מסחררת.
אשמח בכל זאת לדעת כמה רוטב להכין לכמות קציצות כפולה.
וכמו תמיד- האתר הזה מדהים. פשוט תענוג לראות איך כולם מלקקים בכל פעם את האצבעות עם מינימום מאמץ מצידי.
תודה רבה על המתכונים הנפלאים ושבת שלום
שמחה שהסתדרת ושיצא טעים 🙂
לכמות כפולה של קציצות זוהי כמות הרוטב המומלצת:
1 בצל קצוץ
2-3 שיני שום חתוכות גס
4 כפות מלאות רסק עגבניות
5 כוסות מים רותחים
כפית אבקת מרק עוף, מלח ופלפל שחור לפי הטעם
שבת שלום!
הכפלתי כמויות, גם של הקציצות וגם של הרוטב אבל הרוטב יצא מאוד דליל והקציצות לא מקבלות את הצבע האדמדם של הרוטב אלא נשארות אפורות.
במה טעיתי???
היי שרון,
הסיבה היא יותר מידי רוטב. גם אם מכפילים את כמויות הקציצות אז אפשר להשאיר את כמות הרוטב כמו שהיא או להוסיף לה רק כוס אחת נוספת של מים. אני ממליצה להוציא לפחות 2 כוסות מהרוטב ולהמשיך לבשל ללא מכסה על אש בינונית עד שהרוטב מצטמצם. יש לערבב מידי פעם ולוודא שהתחתית לא נשרפת.
תודה רבה על המענה המהיר להפליא 😊
תיקנתי בצורה אחרת כיוון שהקציצות כבר היו מבושלות, אבל עכשיו אני מבינה במה טעיתי.
המון תודה ושבת שלום
אפרת תודה על מתכון מנצח שבת שלום
תודה מאיה, שבת שלום 🙂
היי אפרת
מה אפשר לשים במקום פירורי לחם?
היי יעל,
אפשר לשים 2 פרוסות לחם בלי הקשה, להרטיב אותן במים, לסחוט ולפורר לתערובת הבשר.
אפשר לשים קוואקר במקום או כ-2 כפות קמח חומוס.
שלום
אני לא מצליחה לראות את כל המתכון, תוכלי בבקשה לרשום לי?
תודה
היי רחלי,
זה המתכון:
יש להניח במערבל מזון את כל המרכיבים הבאים ולטחון לתערובת אחידה:
חצי קילו בשר הודו טחון, 1/3 כוס פירורי לחם, בצל בינוני, תפו”א בינוני, 4 שיני שום, 3/4 כוס עלי כוסברה, 2 ביצים, כף כמון, כפית אבקת עוף, כפית מלח, פלפל שחור וכף אבקת חומוס (לא חובה).
מצרכים לרוטב:
1 בצל קצוץ
2 שיני שום חתוכות גס
3 כפות רסק עגבניות
4 כוסות מים רותחים
חצי כפית אבקת עוף, מלח ופלפל שחור
טעים נורא, רך ועסיסי. כל המשפחה אהבה. תודה!
שמחה לשמוע! תודה פאולה 🙂
אפרתי שוב אני נגמרו הביצים ואין כוסברה זה קריטי?
היי רינת,
אם התערובת מספיק יציבה אז אין בעיה לוותר על הביצים. לגבי כוסברה אפשר לוותר.
אם במקרה הקציצות מתפרקות כשמניחים אותן בסיר אז אפשר לאפות אותן 15-20 דקות בתנור שחומם מראש על 190 מעלות ורק אז להוסיפן לסיר עם הרוטב (מומלץ לשמן נייר אפיה ולהניח עליהן את הקציצות).
היי אפרתי סליחה על השעה ראשית בשישי האחרון ארחנו משפחה ורציתי תפריט חלבי אז בישלתי את התפוח אדמה מוקרם ופשטידת פסטה בטעם פיצה פשוט ליקקו את האצבעות
שנית כל אני רוצה לעשות חצי מכמות הבשר כלומר 250 גרם האם אני צריכה לשנות מבחינת כמויות?
תודה רבה שבזכותך כייף לי להיכנס למטבח😚
היי רינת,
קודם כל אני שמחה שיצא טעים 🙂
אם את מכינה 250 גרם בשר אז כדאי להפחית את יתר הכמויות בתערובת ולשים בצל קטן, 3 כפות פירורי לחם, תפו”א קטן, 2 שיני שום, שליש כוס עלי כוסברה, 1 ביצה, כפית כמון, כפית שטוחה אבקת עוף, חצי כפית מלח, פלפל שחור.
לגבי הרוטב, אפשר להשאיר כמו שזה.
נגמרו הביצים☺אפשרי בלי הביצים?או שאולי להוסיף כף נוספת של פירורי לחם?וגם אין כוסברה😶
אפרת יקרה עם מתכונים נהדרים, לטחון לגמרי את המצרכים? אפשר במקל טוחן?
או עדיף לגרד במגרדת?
היי אתי,
לטחון עד למרקם אחיד אבל לא ממש למחית. אפשר לטחון קוביות תפוחי אדמה, עלי כוסברה, בצל ושום קצוץ במקל טוחן עד למרקם אחיד, לסנן מנוזלים ולערבב בעזרת כף עם הבשר הטחון ויתר החומרים.
שלום אפרת
התחשק לי לבשל למשפחה קציצות הודו בריאות ומודה שנדדתי בחיפושים גם באתרים אחרים ובסוף כמובן חזרתי לאתר שלך – כי את אף פעם לא מאכזבת.הוספתי כף פפריקה לרוטב והיתה לי רק פטרוזיליה לקציצות. יצא מושלם! קציצות רכות, טעימות וקלות הכנה. והעיקר, הילדים טרפו וגם הבעל נהנה. תודה לך על אתר מדהים ומיוחד
שמחה מאוד שנהניתם 🙂
תודה דורית.
יצא פשוט מושלם. מתכון קליל, כיפי, מזין ושוב אני אומר – טעים!!
תודה על המתכון הזה ועל מתכונים מוצלחים נוספים.. האתר שימושי לי ביותר!
תודה עידית 🙂
חג שמח!
אפרת המקסימה!הכנתי כמות כפולה ויצא כל כך טעים!ובנוסף דיאטטי!רוצה להקפיא חצי כמות – אני צריכה להפשיר על השיש ואז להכניס למקרר?
שמחה שיצא טעים 🙂
הכי מומלץ להפשיר במקרר כל הלילה. אם רוצים לזרז את ההפשרה אפשר לשים על השיש.
תודה רבה על הסבלנות הרבה והתשובות המפורטות!מבטיחה לעדכן איך יצא
סוטאז’ מתאים?
כן
אפשר להקפיא יחד עם הרוטב בכלי סגור ולכמה זמן?
היי שרון,
אם את מכפילה כמויות שימי 2 כפיות מלח מלאות. לרוטב כפול שימי 2 כפיות מלח לפחות ותטעמי.
אמורות לצאת כ-40 קציצות אם את מכינה קילו בשר. כדאי לבשל בסיר רחב וכמה שיותר גדול.
את יכולה להשתמש באבקת מרק מחומרים טבעיים (יש של אסם). זה מה שאני עושה.
אפשר להקפיא עד חודש.
אפרת המקסימה!רוצה לשים לכמות כפולה של הקציצות רק חצי כפית א. מרק כמה מלח לשים?ולרוטב – כמה מלח ופלפל אם שמה 1/4 כפית א.מרק?סליחה על האובססיביות לגבי א. מרק פשוט בעלי לא רוצה שאבשל עם.כמה קציצות יוצאות לכמות כפולה ובאיזה גודל סיר כדאי לבשל?
שלום
אי רוצה לעשות את המתכון, רק האם התפו”א קריטי?
אפשר לוותר על תפוח האדמה.
שלום ובוקר טוב:
יש לי קילו הודו, מה ככמויות הנדרשות ?
תודה
היי שני,
כמויות: קילו הודו טחון, 2/3 כוס פירורי לחם, בצל גדול, תפו”א גדול, 7 שיני שום, כוס וחצי עלי כוסברה, 4 ביצים, כף וחצי כמון, כף אבקת מרק, 2 כפיות מלח, קמצוץ פלפל שחור ו2 כפות קמח חומוס (לא חובה).
לרוטב – ניתן להשאיר את הכמויות כפי שהן. אם את אוהבת יותר רוטב אפשר להוסיף עוד כוס מים + כף רסק עגבניות ולתקן תיבול בהתאם.
שבת שלום 🙂
היי אפרת 🙂 שאלה: בבית שלי לא אוהבים בלשון המעטה את תבלין הכמון. ראיתי שכתבת במתכון 1כף…זה נראה לנו המון( אני בד״כ מוסיפה אולי חצי כפית ). במה אפשר להחליף את הכמון ? תודה
היי קריסטינה,
אפשר לוותר על הכמון.
יום נפלא 🙂
האם ניתן להמיר חלק מכמות הודו בבשר בקר טחון?
כן קרן, אפשר בהחלט.
שוב אני, יש לי 800 גרם הודו טחון, אפשר כמויות בבקשה?
תודה 🙂
היי עדי,
לקציצות:
800 גרם הודו טחון
חצי כוס פירורי לחם
בצל בינוני
תפו”א גדול
5-6 שיני שום
כוס עלי כוסברה
3 ביצים
כף וחצי כמון, כפית וחצי אבקת מרק, כפית וחצי מלח, רבע כפית פלפל שחור
לרוטב:
בצל בינוני קצוץ
3 שיני שום
4 כפות רסק עגבניות
5 כוסות מים רותחים
כפית אבקת מרק, מלח ופלפל שחור לפי הטעם
יום נפלא 🙂
מעולה !!! תודה 🙂
את התפוח אדמה צריך לגרד בפומפייה ?
היי עדי,
את כל החומרים של תערובת הקציצות יש לטחון במעבד מזון. אם את לא טוחנת אפשר גם לגרד את הבצל, השום ותפו”א בפומפיה ולערבב ידנית בקערה עם יתר החומרים.
אפרת המקסימה מתכוונת לשים חצי מכמות אבקת המרק גם בקציצות וגם ברוטב, כמה מלח לשים?כמה פלפל לשים גם בקציצות וגם ברוטב?
היי שרון,
בקציצות עצמן שימי 2/3 כפית מלח. לא חובה לשים פלפל שחור ואם את שמה אז ממש קמצוץ.
ברוטב – תתחילי בכפית שטוחה מלח ותטעמי. אם חסר תוסיפי עוד קצת. פלפל שחור שימי קמצוץ.
היי אפרת, ראיתי שאת משתמשת פעמים רבות בקמח חומוס. מה היתרונות שלו? האם בכל פעם שיש במתכון קמח חומוס אני יכולה להחליף בפירורי לחם באותה כמות? (במידה ואינני מעוניינת להשתמש בקמח חומוס)
היי רונית,
קמח חומוס הוא ללא גלוטן ולכן מתאים גם לרגישים לגלוטן או למי שרוצה להמנע מכך ויש בו גם את היתרונות התזונתיים שיש בכל קטניה. בכל מקרה, אין שום בעיה להמיר אותו בפירורי לחם באותה כמות.
הכנתי ויצא מאוד מוצלח!
תודה ליאת, שמחה שאהבת 🙂
הי נ,אפשר לאפות את הקציצות ולהוסיף אחכ את הרוטב בשביל הטעם?
כן שירי, אני מניחה שאפשר.
שבת שלום 🙂
היי אפרת
מה אפשר להשים במקום אבקת מרק עוף?
היי,
את יכולה לוותר על אבקת העוף.
יום נפלא 🙂
ושאלה קטנה נוספת לגבי הרוטב-אם אוסיף 5-6 תפוחי אדמה,בכמה לעלות את הכמויות?(מים,רסק עגבניות-אם אפשר לפי גרם,אבקת מרק,מלח ופלפל)
היי 🙂
לגבי הרוטב- אפשרי להשים 100 גרם רסק עגבניות או עדיף 260 גרם? וכמה כוסות מים להשים בהתאם?
לגבי הקציצות- כמה בערך קציצות יצאו?
תודה רבה ושבת שלום 🙂
היי לי,
שימי 100 גרם רסק עגבניות ו-4 כוסות מים רותחים.
זה יוצא בסביבות 20 קציצות.
אם את מוסיפה תפוחי אדמה (כמובן שכדאי לחתוך אותם לקוביות קטנות) כדאי לשים 6 כוסות מים, כ-200 גרם רסק, כפית אבקת מרק, כפית מלאה מלח ורבע כפית פלפל שחור.
שבת שלום 🙂
הי אפרת
יש לי הודו לבן לא אדום..האם יש הבדל האם המתכון מתאים?
היי מיטל,
זה בסדר, תכיני באותו אופן.
יום נעים 🙂
וואו!!! יצא משגע!
אימצתי את המתכון (ואת האתר!) באופן קבוע 🙂
תודה ענת 🙂 איזה כיף לשמוע!
בזכות המתכונים שלך התחלתי לבשל בגיל 50 וכולם מרוצים ונהנים יישר כח.
תודה מאיר, אני ממש שמחה לשמוע!
יום נפלא 🙂
האם אפשר להקפיא אחרי הבישול ? אני משתמשת בבשר הודו מופשר…
כן קרן. אם זה אחרי בישול אפשר.
חג שמח 🙂
אפרת שבוע טוב,
כל כך מוצלח וטעים כל הכבוד!!!
אולי את מעבירה קורסי בישול בירושלים?
שנה טובה ומבורכת
שמחה לשמוע דבורה!
לגבי קורסי הבישול- עדיין לא, אבל אולי בהמשך 🙂
חג שמח ושנה טובה ומוצלחת!
שלום אפרת, מה אפשר לשים במקום פירורי לחם?
המתכונים שלך מעולים וכולנו נהנים תודה רבה!!!!
תודה דבורה!
במקום פירורי לחם את יכולה לשים קוואקר או שתרטיבי 2 פרוסות לחם (בלי הקרום הקשה), תסחטי מעט, תפוררי ותוסיפי לתערובת.
רציתי לשאול אם צריך תפוח אדמה מבושל?
ואם אפשר לוותר על עלי הכוסברה?
תודה!
היי הדר,
אין צורך לבשל את תפוחי האדמה ואפשר לוותר על הכוסברה.
stunnig, came out fantastic
הכנתי ויצא מעולה
שמחה לשמוע לימור 🙂
בוקר טוב
האם 2 ביצים לחצי קילו עוף טחון זה לא הרבה? לא מספיק אחת?
בתודה
היי שלי,
את יכולה להכין עם ביצה אחת.
יום נעים 🙂
המתכון פשוט נהדר, טעים בטירוף, זהו!!!
בן זוגי כלל לא בעניין של כמון והוא די אהב.
אני והפעוט התענגנו!!!
תודה לך על המתכונים הנפלאים.
איזה כיף לשמוע! 🙂
תודה קריסטינה וסופשבוע נעים!
שלום 🙂
הכנתי הרגע את הקציצות. נראות מעולה.
הייתי צריכה להרטיב ידיים על מנת ליצור קציצות, כיוון שהיו מעט דביקות.
הדבר היחיד שמעט מפריע לי זה כנות הכמון, הפחד שלי שהוא ישטלת
אוכלים בערב, אז עדכונים בהמשך.
יופי של קציצות! קל ומהיר. אני מוותרת על אבקת העוף והחומוס והן עדיין יוצאות רכות ונימוחות. זו ארוחת הצהריים האהובה על שני הילדים שלי(יחד עם פתיתים…)
אני שמחה לשמוע!
תודה אלה על השיתוף 🙂
מה זה אבקת חומוס? קמח חומוס? קלוי או לא קלוי?
היי סיביל, לא מדובר בקמח חומוס אלא באבקת חומוס שניתן לקנות בכל חנות תבלינים. זה מוכר גם בשם “נוחודצ’י”
היי אפרת
אבל פה מדובר בקמח חומוס
?
תודה מראש על המענה
היי עינת,
נכון😊