שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 35 דקות

מס’ מנות: כ-20 קציצות

מצרכים להכנת תערובת הקציצות:

יש להניח במערבל מזון את כל המרכיבים הבאים ולטחון לתערובת אחידה:

חצי קילו בשר הודו טחון, 1/3 כוס פירורי לחם, בצל בינוני, תפו”א בינוני, 4 שיני שום, 3/4 כוס עלי כוסברה, 2 ביצים, כף כמון, כפית אבקת מרק עוף, כפית מלח, פלפל שחור וכף קמח חומוס (לא חובה).

מצרכים לרוטב:

1 בצל קצוץ

2 שיני שום חתוכות גס

3 כפות רסק עגבניות

4 כוסות מים רותחים

חצי כפית אבקת מרק עוף, מלח ופלפל שחור




אופן הכנה:

-מטגנים בסיר את הבצל עד שמעט מזהיב. מוסיפים את השום ומטגנים עוד כדקה.

-שופכים את המים הרותחים ומוסיפים את רסק העגבניות. מערבבים ומכסים.

-כשהרוטב מבעבע, יוצרים קציצות עגולות בעזרת הידיים ומניחים בסיר עם הרוטב.

-מכסים ומבשלים כ 30 דקות עד שהקציצות מבושלות.

הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל

*מומלץ להגיש על אורז לבן.

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

טיפים והערות

מחפשים תוספת טעימה עם הקציצות? לחצו כאן –  תוספות לקציצות ברוטב.

ראו גם
קציצות עוף בצורותקציצות עוף בצורות
טבעות חזה עוף טבעות חזה עוף
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
אילה (16:32 28.10.2024)

היי אפרת
קודם כל רק אומרת שאני מאוהבת במתכונים שלך:) האתר שאני תמיד מוצאת בו דברים שאני אוהבת:)
לגבי המתכון הנוכחי – הכמות של הכמון נראית לי גדולה מדי לטעם שלנו, מה אפשר לשים במקום?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:51 28.10.2024)

היי אילה,
אפשר לוותר על הכמון:)

avatar
אורטל (14:27 13.09.2024)

לדעתי מספיק לשים ביצה אחת ולא שתיים. אחרת התערובת יוצאת נוזלית מידי ואז צריך להוסיף הרבה פירורי לחם

avatar
שפרה (22:47 10.09.2024)

הי אפרת,
רציתי לשאול, אני רוצה להכין עכשיו את הקציצות אבל אין לי תפוח אדמה, זה קריטי או שאפשר גם בלי?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:01 11.09.2024)

אפשר גם בלי

avatar
מיטל (23:51 29.08.2024)

שלום אפרת.
תודה על כל המתכונים המעולים!
אני רוצה לנסות מחר את הקציצות אבל מבשר הודו טחון קפוא. קראתי בתגובות הקודמות שזה יכול לגרום לקציצות להיות רכות מדי/ מתפוררות. האם יש משהו בכמויות שאפשר לשנות כדי שזה לא יקרה, או שעדיף לא לעשות את המתכון הזה מהודו קפוא?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (00:48 30.08.2024)

היי מיטל
אם התערובת נוזלית ולא יציבה תוסיפי עוד פירורי לחם.

avatar
מיטל (15:21 25.08.2024)

היי אפרת,
טחנו לי שוק הודו מפורק, יעבוד כאן? משפיע על זמן הבישול? תודה 🙏

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:30 26.08.2024)

כן אמור לעבוד:)
אין שינוי

avatar
רבקה (15:29 12.06.2024)

הוספתי ברוטב אפונה, דלעת ותפא חתוכים לקוביות. האם יש בעיה להקפיא למספר ימים בגלל תפוח האדמה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (07:37 13.06.2024)

מקסימום תוציאי את תפוחי האדמה לפני ההקפאה.

avatar
נעמי (22:06 27.05.2024)

עשיתי את תערובת הקציצות מעוף טחון את שאר הדברים בדיוק כמו שכתוב ועדיין התערובת מידי נוזלית, הוסךתי פירורי לחם ועדיין לא מספיק יציב,
מה לעשות?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:38 28.05.2024)

במקרה כזה אפשר לשים את התערובת להתייצבות במקרר או להוסיף עוד פירורי לחם.
יכול להיות שהעוף הטחון היה קפוא שהופשר ואז הפריש נוזלים?

avatar
נעמי (09:50 28.05.2024)

העוף באמת הופשר,
הוספתי פירורי לחם ותפוח אדמה מגורד, וגם שמתי במקרר,
וזה באמת עזר,

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:33 29.05.2024)

❤️

avatar
ENI (09:50 20.05.2024)

תודה רבה על התכונים המוצלחים!!
אני נהנית מאד בכל פעם מחדש.

רציתי לשאול:
א. האם אפשר להחליף את ההודו בחזה עוף?
ב. האם יש דרך לחתוך את החזה באופן ידני בחיתוך דק מאד? זה יצא אותו דבר או שלא כדאי? (אין לי מעבד מזון/ פומפיה בשרי)
ג. אפשר להקפיא את הקציצות אם יש בהן תפו”א או שעדיף לותר עליו או לשים משהו אחר במקום?

תודה!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:06 20.05.2024)

1. אפשר.
2. עדיף לקנות טחון. אפשר לקצוץ דק-דק עם סכין אבל נראה לי שיהיה קשה לחתוך ממש למרקם של טחון ואם כן כדאי לקנות פילה עוף ולא חזה עוף. הפילה יותר רך ויותר קל לקצוץ אותו.
3. נראה לי שעדיף לוותר על תפוח האדמה ולשים בצל בינוני נוסף במקום (זה מוסיף רכות לקציצות)

avatar
גיטל (16:03 5.05.2024)

האם אפשר לשים עוף טחון במקום ההודו?
האם יהיה טעים?
ואם כן האם צריך לשנות משהו בתיבול אם זה עוף? ואם כן מה וכמה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (07:19 6.05.2024)

כן אפשר. אין שינוי.

avatar
אושרת (16:25 12.03.2024)

קציצות מאוד מאוד טעימות!! הכנתי לצהריים לילדים ולנו וכולם אהבו. חיפשתי מתכון כזה טעים רך ופשוט! תודה רבה אפרת יקרה!!!

קציצות הודו ברוטב
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:54 12.03.2024)

שמחה שיצא טעים!
תודה לך שחזרת לשתף🙂

avatar
רעות (08:14 11.03.2024)

האם אפשר לטחון את הכל בלי ההודו ולהוסיף אותו אח”כ ביד?
(מעבד מזון שלי הוא רק לפרווה.)
תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:58 11.03.2024)

כן אפשר.

avatar
רעות (12:45 11.03.2024)

תודה

avatar
אילה (16:28 6.02.2024)

היי
אפשר לשים קמח רגילבמקום פרורי לחם?
ואם כן מה הכמות?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:50 6.02.2024)

עדיף לשים 1-2 כפות קמח חומוס אם יש לך.
אם לא אז עדיף להכין בלי.

avatar
גיטי (16:54 4.02.2024)

שלום וברכה,
את התפו”א שמים במעבד מזון עם הבצל ושאר המרכיבים כשהוא לא מבושל, נכון?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:43 4.02.2024)

נכון:)

avatar
יונית (22:53 22.01.2024)

כדררתי את הקציצות, ועכשיו הן שוחות ברוטב להנאתן:)
עוד לא בשלתי!
מתלבטת אם חייבים לבשל אותן עוד הלילה, כדי שלא יתפוררו במים,
או שאפשר לתת להן לשהות ברוטב עד מחר בבוקר.
מה אומרת?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (07:17 23.01.2024)

בוקר טוב:)
כעקרון הכי מומלץ להכין את התערובת ולשים אותה במקרר להתייצבות (דווקא לפני שיוצרים כדורים).

avatar
יונית (14:37 23.01.2024)

מבינה…
אבל אני חייבת להכין הכל מראש, כך שבבוקר אוכל להדליק את הכיריים, לכוון טיימר ולעוף לעבודה.
לא יכולה להתעכב על הכדרור.

בסוף, בשלתי את הכל בלילה, כדי לא לקחת סיכון.
כמו תמיד – יצא טעים אששש!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:13 23.01.2024)

מבינה לגמרי🙂
שמחה שיצא טעים

avatar
מיכל (17:56 2.01.2024)

האם לרוטב לא צריך סילאן או סוכר?
מרגיש לי קצת טפל…

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:26 2.01.2024)

אם מרגיש לך חסר אז תוסיפי סילאן.

avatar
גלי (11:32 21.12.2023)

היי אפרת מה נותן הקמח חומוס? חוששת שהטעם יורגש והילדים לא יאכלו 🙂 תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:28 21.12.2023)

אפשר לוותר על קמח החומוס.

avatar
חיה (22:15 19.12.2023)

שלום, כרגיל אצלך המתכון נראה קל וטעים 🙂
יש לי רוטב שנשאר מקציצות בשר ברוטב חמוץ מתוק מהאתר, יכול להתאים במקום הרוטב פה?
חוץ מזה חלק מילדי מעדיפים קציצות אפויות ללא רוטב, ילך לאפות חלק מהקציצות בתנור ולהגיש בלי רוטב?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (07:22 20.12.2023)

כן, הרוטב יכול להתאים:)
אפשר לאפות. לתערובת שאת אופה כדאי להוסיף 1-2 כפות שמן, זה יוסיף עסיסיות.
תניחי על נייר אפיה משומן, תברישי כל קציצה במעט שמן.
תנור שחומם מראש ל180 מעלות במשך 20-25 דקות, להפוך צד לאפות עוד 5-10 דקות.

avatar
חיה (07:25 20.12.2023)

תודה רבה!
את מצילה לי את המטבח 🙂

avatar
ברכה (12:04 10.11.2023)

היי אפרת
אני רוצה להקפיא חצי מהכמות, אפשרי להקפיא רק את התערובת של הבשר, או שעדיף שאכין מראש את התבשיל, ואקפיא עם הרוטב
תודה רבה על מתכונים מושלמיםם

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:03 10.11.2023)

מה שנוח לך. זה יוצא טוב כך או כך:)

avatar
נטלי (13:37 17.10.2023)

ברוטב לא צריך פפריקה מתוקה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:50 17.10.2023)

את יכולה להוסיף, לא חייב(:

avatar
ברכה (23:27 15.10.2023)

מתאים לשלב את זה לפסטה מבחינת כמות הרוטב?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:55 16.10.2023)

היי
אפשר. זה מתאים לכמות של חבילה- חבילה וחצי פסטה.

avatar
ברכה (12:00 16.10.2023)

תודה רבה

avatar
רוחמה לקס (19:55 28.08.2023)

אני רוצה להכין תערובת של חזה עוף ויזה הודו. מה הכמויות. תודה לכל המתכונים המוצלחים

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:36 28.08.2023)

היי
שימי 250 גרם חזה עוף ו250 גרם הודו. כל השאר ללא שינוי(:

avatar
עדי (18:32 2.08.2023)

הי אפרת הקציצות יוצאות לי מאד מאד רכות יותר מידי
את יודעת מה הסיבה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (01:08 3.08.2023)

היי
זה יכול לקרות כשהעוף טחון ממש, כמו מחית.

avatar
עדי (07:01 3.08.2023)

יכול להיות זה כי השהשתמשתי
עם שווארמה הודו נקבה טחון
במקום חזה הודו?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:53 3.08.2023)

פחות נשמע לי הגיוני אבל אולי גם זה השפיע🙂

avatar
אסתי (07:46 10.07.2023)

תודה רבה על המתכון. אני רוצה להכין כמות כפולה, קילו הודו טחון. את כל הרכיבים להכפיל?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:25 10.07.2023)

היי
נכון(:

avatar
מרים (15:24 31.05.2023)

בס”ד
שלום אפרת:)
תודה רבה על מתכונים טובים וקלים!

אפשר להוסיף את הרסק באמצע הבישול? (לא היה לי לפני אז שמתי עגבניות מרוסקות אבל אני רואה שהרוטב לא סמיך מספיק)..

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (06:52 1.06.2023)

ראיתי באיחור.. מקווה שהסתדרת.
וכן אפשר🙂

avatar
מרים (08:52 1.06.2023)

תודה רבה!
יצא מאוד טעים:)

avatar
חנה (20:25 1.05.2023)

שלום אפרת, כשיתי בדיוק כמו שכתוב רק החלפתי את הפירורי לחם בקמח חומוס ויצא לי מאוד נוזלי כזה אני לא יכולה ליצור את הקציצות מה אני יכולה לעשות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:40 1.05.2023)

היי,
האם דייקת בכמות הבשר?
את יכולה לנסות להוסיף עוד קצת בשר או אם אין ברירה תפו”א מגורד.

avatar
אילנה (11:30 22.03.2023)

מדובר על חזה הודו?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:37 22.03.2023)

כן.

avatar
תהילה (00:05 15.03.2023)

הכנתי בלי כוסברה, יצא מושלם!!
תודה אפרת 🌹

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:26 15.03.2023)

איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️

avatar
חגית (20:17 13.03.2023)

וואו אפרת
יצא מעולה!!!
קבוע מכינה מהמתכונים שלך ותמיד יוצא מוצלח
תודה רבה!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (00:00 14.03.2023)

שמחה שיצא מוצלח!
תודה על השיתוף והפרגון❤

avatar
Sigalit Sphatt (21:49 13.02.2023)

קציצות נמסות בפה. טעים ברמות עם אורז ליקקנו את האצבעות

avatar
מתכונים ב-10 דקות (00:21 14.02.2023)

איזה כיף שאהבתם את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️

avatar
נעמי (18:23 17.01.2023)

ערב טוב.
עשיתי בדיוק כמו שכתוב. ועדיין הקציצות מתפרקות בבישול.
הוספתי פירורי לחם. ותפוא ונתתי לזה קצת זמן ועדיין זה מתפרק.
מה לעשות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:15 17.01.2023)

היי,
הקציצות התפרקו גם לפני הבישול או רק במהלכו?
אם רק במהלך הבישול- זה יכול לקרות אם לא הידקת את הקציצות היטב או שהכנסת אותן לסיר לפני רתיחה או שערבבת את הקציצות עם כף במהלך הבישול.
אם עוד לפני הבישול הקציצות לא היו יציבות- זה יכול לקרות כתוצאה מעיבוד לא מספיק של התערובת או אי דיוקים בכמויות. גם סוג הבשר משפיע (אם הבשר קפוא ולא טרי או שזה חלק רווי בנוזלים).
כרגע היות והקציצות כבר מתבשלות אין הרבה מה לעשות.
מבחינת הטעם הקציצות אמורות להיות מצוינות כך שגם אם הן ממש התפרקו אפשר למעוך אותן (ללא כל הרוטב) ולהגיש מעל אורז או למלא בהן מאפים, או סתם ככה לאכול בתוך חלה או באגט(:

avatar
נעמי (20:22 17.01.2023)

תודה,
הוצאתי מהסיר הפרדתי מהרוטב ואני רוצה לטגן את זה.
מקוה שיצא טוב.

avatar
תהילה ריס (13:42 29.06.2022)

היי אם העיסה של הקציצות יצאו לי ממש דליל מה אפשר לעשות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:19 29.06.2022)

היי,
האם דייקת בכמויות? במיוחד בכמות הבשר…
את יכולה להוסיף עוד קצת פירורי לחם/תפו”א כדי לייצב את הקציצות.

avatar
חופית (09:37 25.02.2022)

היי ליאת, הקציצות האלה להיט אצלנו, האם ניתן לוותר על התפו”א כדי שיהיה ניתן להקפיא אותן? ובמה להחליף אותו?
בטטה או קישוא יכולים לעבוד?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:15 25.02.2022)

היי,
איזה כיף שאהבתם את המתכון!
אפשר לוותר על תפוח אדמה. אני מניחה שאפשר גם לשים בטטה קטנה במקום.
אפרת(:

avatar
אירית לדרמן (13:01 9.02.2022)

היי אפרת. שמתי 3 כוסות מים ועדיין יצא הרבה רוטב למרות ששמתי 650 גרם הודו. בפעם הבאה אשים 2 כוסות. שמתי כפית כמון בקציצות במקום כף וברוטב הוספתי 1 כף פפריקה מתוקה, 1 כף אבקת מרק וכפית סוכר. יצא טעים מאוד

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:40 9.02.2022)

היי,
שמחה שיצא טעים!
אם את פחות אוהבת רוטב בשפע את יכולה להקטין את כמות המים(:

avatar
אירית (19:26 8.02.2022)

היי אפרת האם 4 כוסות מים רותחים זה לא יותר מידי ? אני שמה תמיד 2 כשאני עושה עם עוף או בשר ועדיין נשאר הרבה רוטב

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:31 8.02.2022)

היי,
כמות המים נחוצה כדי לקבל קציצות עם רוטב בנדיבות(:

avatar
אסתי (19:53 31.01.2022)

האם אפשר לטחון בבלנדר מקל?
אם לא אז לאיזה מערבל הכוונה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:50 31.01.2022)

היי אסתי,
אפשר לטחון בבלנדר מוט אם הוא חזק מספיק.
אפשר גם במעבד מזון אם יש לך.

avatar
דוד (21:59 7.12.2021)

אפשר להמיר רסק עגבניות בקטשופ ומה הכמות

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:51 7.12.2021)

היי,
אפשר אך פחות מומלץ. ניתן לשים 2 כפות קטשופ.

avatar
ענת רועה (10:57 7.12.2021)

היי אפרת האם המתכון קציצות אפשר להשתמש בבשר טחון מן הצומח .ודבר שני שאני רוצה לבשל משהו נכנסת רק לאתר שלך .מתכוונים קלים וטעימים .אין עלייך.תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:41 7.12.2021)

היי ענת,
אני מניחה שאפשר להשתמש גם בתחליף בשר טחון כמו טופו או שבבי סויה.
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים❤

avatar
שפרה (18:30 1.11.2021)

הי אפרת
אין לי אפשרות לטחון את בשר ההודו הטחון, האם אפשר לטחון את כל שאר המרכיבים ואז לערבב עם הבשר?
תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:02 1.11.2021)

היי שפרה,
אם הבשר טחון היטב- אפשר(:

avatar
נירה (09:35 24.10.2021)

היי,
אפשר לעשות את התערובת של הקציצות עם שבולת שועל במקום פירורי לחם ?וכמה לשים ? ואיזה שיבולת שועל לשים דקה או עבה ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:02 24.10.2021)

היי,
אפשר לשים שיבולת שועל דקה באותה כמות(:

avatar
אילה (20:53 23.10.2021)

מתכון נהדר!
הקציצות יצאו טעימות מאד!!
לרוטב הייתי כן צריכה להוסיף עוד טיבול ועוד רסק עגבניות כי הוא היה טפל
תודה רבה!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:09 23.10.2021)

שמחה מאד שאהבתם את המתכון!
קצת מוזר לי שיצא תפל, אולי היו אי דיוקים קלים בכמויות או שאתם מחבבים תיבול דומיננטי😊

avatar
נטע (23:12 10.10.2021)

היי אפרת,
האם ניתן להוסיף לרוטב גם תפו”א ושעועית?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:49 10.10.2021)

היי נטע,
כן בוודאי(: ועדיף להשתמש בשעועית קפואה.
יש להגדיל את כמות המים ושאר המרכיבים בהתאם לכמות שתוסיפי.

avatar
שרון (09:35 19.07.2021)

היי:)
לא הבנתי, גם את ההודו הטחון לשים במעבד מזון?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:01 19.07.2021)

היי שרון,
נכון😊

avatar
שרון (10:29 19.07.2021)

תודה רבה על המענה המהיר!

avatar
רחלי (11:15 29.03.2021)

היי, האם אפשר לוותר על הפירורי לחם ולשים רק תפ”א? אם אשים פירורי לחם כשלפ זה לא יצא קשה יותר? (מכינה את הקציצות לתינוק בן שנה) תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:31 29.03.2021)

היי רחלי,
את יכולה לוותר על פירורי לחם ולשים תפוח אדמה גדול במקום בינוני או להוסיף עוד כף- שתיים של קמח חומוס.
פירורי לחם לפסח לא אמורים להיות קשים, אבל כדאי לבדוק לפני ההכנה איתם…

avatar
רונית (17:05 27.03.2021)

היי , אפשר להחליף את פירורי הלחם בקמח תפוח אדמה לפסח?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:18 28.03.2021)

היי רונית,
אני לא בטוחה עד כמה זה יהיה מוצלח…
את יכולה לשים 2 כפות קמח חומוס, או “פירורי לחם” כשרים לפסח. חושבת שאפשר גם לשים 2 כפות פירורי מצה טחונים דק אבל המרקם קצת ישתנה.
בהצלחה:)

avatar
תמר (23:51 8.03.2021)

שלום אפרת
מעונינת להכין את המתכון בפסח בעז”ה, מה אפשר לשים במקום פירורי לחם ?
משהו זמין במטבח

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:36 9.03.2021)

היי תמר,
את יכולה לשים 2 כפות קמח חומוס, או “פירורי לחם” כשרים לפסח. חושבת שאפשר גם לשים 2 כפות פירורי מצה טחונים דק אבל המרקם קצת ישתנה.
בהצלחה:)

avatar
רינה (14:15 12.01.2021)

קציצות מאד טעימות! רק יצאו לא מספיק מגובשות וממש מתפוררות. צריך להוסיף עוד קצת פירורי לחם או קמח

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:23 12.01.2021)

תודה רינה 🙂
שמחה לקרוא שיצא טעים🌸

avatar
תמר (00:17 24.12.2020)

הכדורים נהיים גדולים יותר ממה שיוצרים… אז מי שאוהבת את הגודל שהיא יוצרת אז שתעשה קטן יותר… אמאלללה זה טעים כמו כל המתכונים פה !!! אני פותחת רק פהה לא פוזלת לשום אתר אחר כי אני יודעת שפה זה הכי טעים הכי קל הכי ברור הכי כיףףף!!! הייתי מוסיפה מעט מליחות לרוטב… אולי? תגידי לי את …. אין עלייך תודה וברכה!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:38 24.12.2020)

תודה רבה לך שרון שמחה לקרוא שאת נהנת ❤️
בעיקרון לאבקת מרק יש מליחות ואין צורך מעבר, אבל תוכלי להוסיף עוד מלח במידה ואת אוהבת 🙂

avatar
תמר (10:45 25.01.2021)

את הספר מתכונים שלי!! יש קיצור דרך אלייף במחשב שלי
המתכונים שלך קולעים בול והכי ברורים שיש!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:56 25.01.2021)

שמחה לשמוע:)
שבוע טוב.

avatar
ניצן (18:35 2.12.2020)

היי, האם הקציצות חייבות לגעת בקרקעית הסיר על מנת להתבשל?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:29 2.12.2020)

לא חייב.

avatar
שירה (22:52 21.11.2020)

היי אפרת,
האם אפשר להכין ללא תפו\”א? מה אפשר לשים במקום?
תודה.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:58 21.11.2020)

אפשר לוותר על התפו”א

avatar
הודיה (19:48 29.10.2020)

היי, כמה שאלות…
1. זה יכול להישמר במקרר כמה ימים?
2. חייב מעבד מזון? אין לי…
3 אפשר לוותר על רסק העגבניות ולשים במקום רק עגבניות מרוסקות? אם כן כמה?
4. אם אני רוצה להוסיף אפונה קפואה, באיזה שלב ואיך?
תודה רבה 🙏

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:33 30.10.2020)

1. כן, 3-4 ימים.
2. אפשר לגרד את הבצל, השום ותפו”א בפומפיה דקה, פשוט כשטוחנים זה פחות מורגש במרקם.
3. אפשר לשים כוס עגבניות מרוסקות ולהפחית את כמות המים ל3 כוסות אבל כדאי להוסיף גם 1-2 כפות רסק. זה מוסיף טעם ומסמיך את הרוטב.
4. אפשר להוסיף 1-2 כוסות אפונה לפני שמוסיפים את הקציצות לרוטב.

avatar
ריקי (17:33 18.10.2020)

הי אפרת,
המתכון נראה מדהים, אני רוצה להכינו, רק שאלה- הסיר הכי גדול שלי הוא 3.2 ליטר, הוא יספיק לכמות הזאת?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:15 18.10.2020)

כן, זה אמור להספיק.

avatar
ריקי (16:59 19.10.2020)

תודה אפרת! הכנתי ויצא מושלם!!!
האם הקציצות טובות בהקפאה?

קציצות הודו ברוטב
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:13 20.10.2020)

מעולה 🙂
כן, אפשר להקפיא (עד חודש).

avatar
אורית בן שמעון (19:02 23.09.2020)

היי אפרת האם אפשר להחליף את ההודו בחזה עוף טחון?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:42 24.09.2020)

כן.

avatar
שיר (23:14 14.09.2020)

היי אפרת,
הכנתי את הקציצות והן יצאו סופר רכות וטעימות 🙂
רק כמה שאלות: ריסקתי את הכוסברה,בצל,שום ותפוח אדמה בקוצץ מזון ובטעות עשיתי עיסה ולא הצלחתי לסחוט נוזלים..
מה מפריעים הנוזלים לתערובת הקציצות?
והאם אפשרי לרסק רק את הבצל והשום בקוצץ מזון ואת התפוח אדמה בפומפייה (אני מעדיפה להרגיש רק את הטעם שלו 😉 ?
#אשמח ללמוד להבא..

קציצות הודו ברוטב
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:14 15.09.2020)

היי שיר,
הנוזלים מצד אחד תורמים רכות לקציצות אך מצד שני יכולים לגרום לתערובת להיות רכה מידי ולא יציבה.
אם התערובת היתה יציבה אז אין בעיה.
וכן אפשר לגרד את תפו”א בפומפיה.

avatar
שיר (16:16 15.09.2020)

תודה רבה❤

avatar
רחלי (21:07 3.09.2020)

תודה אפרת, הקציצות נהדרות!
חלק מבני משפחתי לא אוהבים את המרקם הרך,
מה אפשר להפחית או להוסיף ע”מ שיתקבל מרקם יותר קשה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:08 3.09.2020)

היי רחלי,
אפשר לוותר על תפו”א ולשים קצת פחות פירורי לחם.

avatar
נדב (12:47 18.08.2020)

אפשר להוסיף גם גזר?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:58 18.08.2020)

כן.

avatar
נדב (13:57 20.08.2020)

יצא מדהים, הקפאתי חלק וזה שומר על הטעם. המון תודה.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:24 20.08.2020)

תודה שחזרת לעדכן 🙂

avatar
עינת (15:30 6.07.2020)

היי
האם יש מצב שיצאו קשות למחרת מפני שלא השתמשתי בשמן
מהי הכמות המינימלית שיתאימו לטגן את הבצל והשום?

תודות .

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:22 6.07.2020)

כדאי לשים לפחות כפית שמן.

avatar
עינת (15:17 6.07.2020)

היי אפרת
עד כמה שזכור לי הכנתי את המתכון על פי ההוראות יצא טעים אבל מחרת אחרי לילה במקרר
הקציצות היו קשות מאוד את האמת שמתי פירורי לחם מכוסמין מלא כנראה האם יש קשר? איך אפשר לשמור על טריותן למספר ימים?
תודה ויום נפלא.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:14 6.07.2020)

יכול להיות שזה קשור לסוג פירורי הלחם.
שמת ביצים? תפו”א?

avatar
לירון (13:05 7.05.2020)

היי
מה עושים אם אין מעבד מזון?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:24 7.05.2020)

אפשר לגרד את הבצל, השום ותפו”א בפומפיה דקה, פשוט כשטוחנים זה פחות מורגש במרקם.

avatar
רונית (11:51 4.05.2020)

היי, אפשר לערבב חזה עוף והודו? אגב חייב לטחון או שאפשר לגרד את התפוח אדמה והבצל ולערבב ?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:05 4.05.2020)

אפשר לשלב.
אפשר לגרד בפומפיה דקה, פשוט כשטוחנים זה פחות מורגש במרקם.

avatar
רונית (19:48 6.05.2020)

חזרתי לעדכן. יצא מושלם! הקטנה שלי ובעלי התלהבו ממש. הוספתי גם פלפלונים קטנים שמילאתי אותם קצת בתערובת יצא מהמם! תודה כרגיל מתכונים קלים וטעימים. מתה על האתר שלך!

קציצות הודו ברוטב
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:19 7.05.2020)

נראה משגע 😍
תודה רונית

avatar
בתיה (23:15 29.04.2020)

שלום אפרת!
תודה רבה על האתר, עוזר לי המון!!!!!!
הכנתי את הקציצות לפסח ויצא נהדר!!
רציתי לשאול אם אפשר להכין אותן עם ערבוב של בשר עוף + בשר בקר? והאם יש שינוי לשאר המרכיבים
תודה!
אגב, אני מנסה להירשם לאתר, אך לא מצליחה:(

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:48 30.04.2020)

היי בתיה,
אפשר לשלב עוף+בקר טחון. אין שינוי.
שלחתי לך מייל עם פרטי התחברות, תבדקי שקיבלת 🙂

avatar
דורית (10:53 4.02.2020)

חוזרת לעדכן 🤗
ראשית, תודה על המענה המהיר!
הקציצות יצאו מדהימות, רכות ומאוד טעימות.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:43 4.02.2020)

תודה שחזרת לעדכן! 🙂

avatar
דורית (12:59 3.02.2020)

היוש אפרת היקרה
1. יש לי 700 גר שווארמה הודו נקבה. להכפיל כמויות ב1.5 בערך?
2. האם מתאים במקום התפוא להשתמש בקישוא, בטטה קטנה וגזר (אלו הירקות שיש לי) ? ואחרון חביב: 3. האם מתאים להוסיף ראס אל חנות?
תודה מראש😍

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:36 3.02.2020)

היי דורית,
1. שימי חצי כוס פירורי לחם, בצל בינוני, תפו”א גדול, 4-5 שיני שום, 3/4 כוס עלי כוסברה, 2 ביצים גדולות, כף מלאה כמון, כפית וחצי אבקת מרק עוף, כפית ורבע מלח, פלפל שחור וכף קמח חומוס (לא חובה).
2. אפשר לשים קישוא קטן וגזר קטן.
3. אפשר לשים כפית ולהפחית את כמות הכמון לכפית (במקום כף).

avatar
עינת (09:42 24.01.2020)

בוקר טוב אפרת

אין ברשותי מערבל מזון אבל נראה לי שבקוצץ ירקות חשמלי זה עשוי לעבוד מה דעתך?

ולגבי תערובת אחידה הכונה להגיע למצב של עיסה או למצב של חיתוך רק ?

תודה לך ושבת נפלאה.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:54 24.01.2020)

אם זה קוצץ דק אז אפשר.
אפשר גם לגרד בפומפיה את הבצל, השום ותפו”א.
הכוונה למצב של חיתוך דק-דק ואחיד.

avatar
עינת (10:26 23.01.2020)

היי

וגם לגבי אבקת המרק כמה מלח לשים גם ברוטב וגם בקציצות במקום אבקת המרק בשניהם?

תודה .

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:39 23.01.2020)

ברוטב שימי כפית מלח. בקציצות שימי מה שרשום (כפית).

avatar
עינת (10:24 23.01.2020)

בוקר טוב אפרת
רשום קמח חומוס אז לא קמח חומוס אלא אבקת חומוס כמו שרשמת באחת התגובות?
והאם במקום פירורי לחם אפשרי שיבולת שועל (דקה או עבה אם אפשרי?)

בתודה ויום נפלא לך.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:38 23.01.2020)

זה לא משנה. קמח חומוס ואבקת חומוס זה אותו דבר.
אפשר לשים שיבולת שועל דקה.

avatar
רעות (09:02 25.12.2019)

וואוווו איזה מתכון נדיר קליל להכנה וטעיםםםם, התענגנו!!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:19 25.12.2019)

שמחה שנהניתם 🙂
תודה

avatar
סוזי (21:07 14.12.2019)

וואי אפרת, הרסת אותי!!!
מתכון אליפות!
אצלי בבית, קציצות שהן לא מבשר בקר זה לא טעים.
הכנתי, יצאו כל כך רכות וטעימות, כמו קניידלך.
לא האמנתי שככה יצאו לי קציצות מהודו.
הזמנתי את השכנה לטעום כי היא גם לא האמינה.
ישר ביקשה מתכון!
תודההההההההההההההההה ❤

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:09 14.12.2019)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה על השיתוף והתמונה!

avatar
רעות (08:52 19.11.2019)

האם המתכון מתאים גם לעוף טחון?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:18 19.11.2019)

כן

avatar
רויטל (12:30 18.10.2019)

היי אפרת, אני מאוד נהנית מהאתר שלך,כל הכבוד.
רציתי לשאול אם זה מתכון גם לתינוקת בת 9 חודשים?אין לה עדיין שיניים.
והאם במקום התבלינים אפשר כוסברה ופיטרוזיליה?
ולגבי הקוואקר-כמה לשים?
תודה רבה ושבת שלום
רויטל

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:11 21.10.2019)

אפשר (כמובן שיש למעוך עם מזלג לפני האכלה).
מלח רצוי לשים. על אבקת מרק אפשר לוותר.
קוואקר לשים כשליש כוס (רצוי שיהיה טחון בגלל התינוקת).
אפשר להוסיף כחצי כפית כוסברה ופטרוזיליה מיובשת.

avatar
יעלי (18:43 23.09.2019)

הי אפרת
שאלה קטנה.. אם תוכלי לענות מהר, אני באמצע להכין
באיזה סיר את מכינה את הקציצות? כי צריך מקום לכל הקציצות שיהיו על הסיר, לא?
סיר רחב ונמוך כזה אולי?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:03 23.09.2019)

סיר רחב ונמוך זה מצוין.

avatar
יעלי (16:49 23.09.2019)

האם מתאים גם פה כמו בקציצות בשר לשים אפונה ברוטב?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:37 23.09.2019)

כן אפשר.

avatar
יעלי (16:43 23.09.2019)

אפשר להחליף א. מרק עוף בא. מרק בצל?
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:37 23.09.2019)

כן.

avatar
אסתר (14:35 28.08.2019)

האם אפשר להוסיף כף קמח שקדים במקום קמח חומוס ?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:49 28.08.2019)

עדיף לוותר על קמח החומוס. אין צורך להוסיף שום דבר במקום.

avatar
ברכה כהן (00:55 28.08.2019)

שלום אפרת,
אין לי כוסברה, אבל יש לי תבלין כוסברה.
כמה לדעתך כדאי לי לשים ממנו?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:58 28.08.2019)

בוקר טוב ברכה,
שימי חצי כפית.

avatar
ברכה כהן (14:08 24.09.2019)

חוזרת לעדכן (מוטב מאוחר מאשר לעולם לא…):
הכנתי עם חצי כפית כוסברה יבשה ויצא טוב,
אחר כך ניסיתי גם כפית שלמה ויצא עוד יותר טוב.
עכשיו אני מכינה את הקציצות האלה כל שבת (מוסיפה להם יותר רוטב וגם תפוחי אדמה).
תודה רבה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:40 24.09.2019)

תודה ברכה ושנה טובה! ❤️

avatar
מיכל (12:56 27.03.2019)

הי אפרת, נראה מתכון מעולה. האם זה משנה עם איזה חלק של בשר הודו מכינים את הקציצות? האם מתאים להכין עם חזה של הודו נקבה? תודה, מיכל.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:54 27.03.2019)

כן אפשר להכין גם עם חזה הודו נקבה.

avatar
יערית (20:29 26.03.2019)

שלום אפרת
אני רוצה להוסיף תבלין פילדלפיה אם את מכירה, רציתי לשאול כמה להשים ואיפה-ברוטב או בקציצה.
מקווה שתדעי לענות, תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:56 26.03.2019)

היי יערית,
את יכולה להוסיף לתערובת הקציצות עד כפית מהתבלין.

avatar
סיגלית כהן (15:07 13.03.2019)

היכן מוכרים אבקת חומוס? בסופר אין

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:25 13.03.2019)

הכוונה לקמח חומוס. ובכל מקרה, אפשר לוותר על זה.

avatar
דנה ברכה אמסלם (13:13 17.12.2019)

בחנות תבלינים

avatar
דנה (18:50 11.03.2019)

שלום אפרת, על איזה מתכון את הכי ממליצה לעוף טחון?
נהנית מהאתר שלך מאוד,
הכנתי אתמול מרק קישואים, היה מצוין!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:11 11.03.2019)

היי דנה,
יש הרבה 🙂
קציצות עוף וירקות או קבב עוף או כדורי עוף ברוטב דבש וצ’ילי.
אם את רוצה קציצות ברוטב עגבניות אז גם המתכון הזה טוב.

avatar
הילה (19:20 21.02.2019)

הי אפרת,באיזה להב להשתמש כדי לטחון את כל רכיבי הקציצות? ועוד שאלה, אם הטחון הודו שלי כבר טחון פעמיים מהקצב אז אפשר לוותר על להוסיף אותו לטחינה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:59 21.02.2019)

היי הילה,
צירפתי תמונה של הלהב. אפשר לטחון רק את יתר החומרים ואח”כ לערבב עם הבשר הטחון.

avatar
שרה (17:56 13.02.2019)

טעים מאוד!
פעם ראשונה שלי עם הודו, האם הוא אמור להיות שומני ובמרקם מעט ג’לי?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:09 13.02.2019)

כן 🙂

avatar
דורית (12:38 13.02.2019)

היי אפרת
עם שווארמה הודו נקבה זמן הבישול לא מתארך?
בקציצות עם הרוטב הצהוב אני מבשלת את ההודו בערך שעה כדי שיתבשלו עד הסוף

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:23 13.02.2019)

היי דורית,
תבשלי איך שאת מבשלת בדר”כ. אם זה לוקח כשעה אין בעיה.

avatar
שיר (14:52 8.02.2019)

היי אפשר להוסיף גזר ואפונה? באיזה שלב במתכון ואיך,דקות זמן?תודה רבה מראש

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:04 8.02.2019)

אפשר להוסיף אפונה וגזר לרוטב לפני שאת מוסיפה את הקציצות.

avatar
ענת (22:34 25.12.2018)

הי אפרת,
המון תודה על התשובות הזריזות שלך, אני מאוד מעריכה את זה….

לגבי הכפלת המצרכים – לעיסת הקציצות,
אין צורך להוסיף כלום כשאני מכפילה את כמות הבשר?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:09 26.12.2018)

כמות של קילו בשר:
קילו בשר הודו טחון, שני שליש כוס פירורי לחם, בצל גדול, תפו”א גדול, 6-7 שיני שום, כוס וחצי עלי כוסברה, 3-4 ביצים, כף וחצי כמון, כף אבקת מרק עוף, כפית וחצי מלח, מעט פלפל שחור ו 1-2 כפות אבקת חומוס (לא חובה).

avatar
ענת (19:51 25.12.2018)

הי אפרת,
לגבי הערבול במערבל מזון, האם במקרה הזה אין צורך לסנן נוזלים? וגם לאיזה מצב העיסה צריכה להגיע?אחידה אני מבינה, אבל השאלה היא האם היא צריכה להיות חתיכות קטנות/ חלקה?

דבר נוסף, האם כדאי להוסיף לרוטב בנוסף/ במקום הרסק עגבניות גם עגבניות קצוצות או קוביות מקופסת שימורים?

avatar
ענת (19:30 25.12.2018)

הי אפרת,

במידה ואני רוצה לעשות כמות כפולה של קילו בשר הודו טחון….מה יהיו שאר הכמויות של המצרכים לקציצות/לרוטב?

תודה רבה מראש, ענת

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:39 25.12.2018)

היי ענת,
לכמות כפולה של קציצות זוהי כמות הרוטב המומלצת:
1 בצל קצוץ
2-3 שיני שום חתוכות גס
4 כפות מלאות רסק עגבניות
5 כוסות מים רותחים
כפית אבקת מרק עוף, מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
לגבי הערבול, לא אמורים להיות הרבה נוזלים אבל אם יש אפשר לסנן מעט.
העיסה צריכה להיות אחידה עם חתיכות קטנות. לא חלקה לגמרי כי אז היא תהיה רכה מידי.
אפשר להוסיף לרוטב קוביות מקופסת שימורים. זה יכול להיות במקום כוס מים אחת.

avatar
שושי (00:57 17.10.2018)

הי,
האם אפשר להחליף את התפו”א בירק דיאטטי (אולי קולרבי…)
אן שהמרקם של הקציצה תלוי בתפו”א

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:25 17.10.2018)

אני חושבת שאפשר להמיר בקולורבי או בקישוא קטן.

avatar
מיכל (05:14 21.09.2018)

מתכון פשוט ומעולה!! תודה רבה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:10 21.09.2018)

שמחה שאהבת 🙂

avatar
שירה (16:39 31.08.2018)

היי! מתה על האתר שלך 🙂
במה אני יכולה להמיר אם אין לי אבקת מרק בבית?
תודה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:19 31.08.2018)

היי שירה 🙂
תוותרי על אבקת המרק בתערובת הקציצות.
ברוטב שימי כפית מלח.

avatar
טל (15:08 30.08.2018)

לגבי המעבד מזון- יעבוד אם אכניס את כל המצרכים למיסטר סלייסר? ושאלה נוספת, להכניס את התפוח אדמה חי ללא בישול?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:53 30.08.2018)

נראה לי שכדאי לקצוץ במכשיר רק את הבצל, תפו”א, שום וכוסברה. מומלץ לסחוט מנוזלים.
לאחר מכן לערבב ידנית בקערה עם הבשר הטחון ויתר החומרים.
אין צורך לבשל את תפוח האדמה.

avatar
יצחקי שרה (17:38 23.08.2018)

שלום בנות מיזמן אני לא מישתמשת הפרורי לחם רק בשיבול ת שועל קוקר רגיל יצא נהדר יש גם סיוים תזונתים

avatar
יעל (13:53 2.07.2018)

אנא תעשו לי סדר : מה ההבדל בין הודו טחון להודו אדם נקבה ?
מה ניתן להכין מהודו טחון (זה מה שרשום על האריזה…)

תודה !!! יעל

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:06 2.07.2018)

היי יעל,
יש הבדל במרקם בין חזה הודו לסטייק הודו. המרקם של החזה יבש יותר.
אין הרבה הבדל בין הודו רגיל טחון להודו אדום נקבה טחון למעט שהאחרון מכיל כמות יפה של ברזל ולכן מומלץ יותר מבחינת תזונתית.

avatar
מיכל לין (10:10 13.06.2018)

הי, תודה על מתכונים נפלאים ומוצלחים…
האם אפשר להשתמש בבטטה במקום תפו”א?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:21 13.06.2018)

נראה לי כן. בטטה קטנה.

avatar
אפרת (22:37 5.06.2018)

שלום וברכה!
אפשר להקפיא את הקציצות? שואלת כי יש תפוא…

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:26 6.06.2018)

היי אפרת,
בגדול עדיף להמנע מהקפאה של כל מה שמכיל תפו”א. אם בכל זאת מקפיאים כדאי שזה יהיה לתקופה קצרה (לא מומלץ יותר מחודש) .
יום מקסים 🙂

avatar
אקרמן רעיה (09:03 16.03.2018)

שלום אפרת עם אני שמה לחם רטוב בקציצה יש צורך גם התפוח אדמה והאם יש הבדל בין פירורי לחם לבן או מוזהבים בתערובת תודה מראש

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:23 16.03.2018)

היי רעיה,
הלחם הרטוב (יש לסחוט אותו מעט) הוא במקום פירורי הלחם. עדיין אפשר לשים תפו”א. התפו”א תורם לרכות הקציצות.
יש הבדל יותר בציפוי ואז עדיף מוזהבים. בתערובת עצמה זה לא משנה.

avatar
דבי (12:03 19.02.2018)

צהריים טובים!

תבלין בהרט מתאים לקציצות הודו ברוטב וכמה לכל קילו?

תודה רבה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:27 19.02.2018)

כן, בסביבות כפית שטוחה.

avatar
מיכל (23:42 15.02.2018)

בנוסף- לכמה מנות המתכון הזה מספיק?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:16 16.02.2018)

תלוי כמה כל אחד אוכל. בממוצע 5-6 מנות.

avatar
מיכל (23:33 15.02.2018)

היי אפרת,
מתכננת להכין מחר כארוחת שישי אז 2 דברים:
א. מה אפשר להשתמש במקום מערבל מזון, כי אין לנו
ב. רעיונות לתוספות?
תודה מראש ואשמח לתשובה מהירה🙏🏻🙏🏻❤️

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (07:53 16.02.2018)

היי מיכל,
אפשר לגרד בפומפיה דקה את בצל, תפו”א ושום, לסחוט מנוזלים ולהוסיף לתערובת. כוסברה יש לקצוץ דק-דק עם סכין.
הולך הכי טוב עם אורז לבן.
מהכמות אמורות לצאת כ 20 קציצות.
שבת שלום 🙂

avatar
מיכל (11:30 16.02.2018)

תודה!!
לכמה מנות אמור להספיק?

avatar
אפרת ברזילאי (13:31 14.02.2018)

היי,
האם חייב תפו”א?-מה הוא נותן?אשמח לתשובה מהירה….
רוצה להכין,
תודה 🙂

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:52 14.02.2018)

היי אפרת,
תפו”א מרכך את הקציצות.

avatar
שירה (22:32 25.01.2018)

אהלן.
מה תפקיד הביצים במתכון? האםאפשר לוותר עליהם או שזה ממש ישפיע על הטעם/מרקם?
תודה!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:59 25.01.2018)

היי שירה,
תפקיד הביצים בקציצות הוא לקשור את התערובת ולמנוע התפרקות של הקציצה. לפעמים התערובת מספיק יציבה גם ללא ביצים. אם מוותרים על הביצים אז כדאי להכין קציצות שהן יחסית קטנות כדי שלא יתפרקו.

avatar
יעל (11:47 19.01.2018)

עשיתי את הקציצות בתנור. נדירות נשנשתי כבר 2 בנתיים 🙂 אבל הרוטב מאוד מיימי מה אפשר לעשות?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:53 19.01.2018)

היי יעל,
אפשר להוסיף לרוטב כף קורנפלור. יש לערבב אותו קודם עם רבע כוס מים קרים ורק אז להוסיף לרוטב. לבשל כ-5 דקות.
אם אין לך קורנפלור אפשר להסיר את המכסה ולהמשיך לבשל על אש בינונית עד שהרוטב מעט מסמיך. חשוב רק לשים לב שהקציצות לא נשרפות בחלק התחתון.

avatar
שרון (14:45 29.12.2017)

עדכון לשאלת הרוטב הדליל: הוצאתי את הקציצות המבושלות והוספתי 200 גרם רסק עגבניות וכפית סוכר.
התוצאה: בתי בת השלוש חיסלה 7 קציצות, את הרוטב שנשאר היא אכלה בכפית ואמרה שהקציצות טעימות ויש להן ריח טוב.
בקיצור- הצלחה מסחררת.
אשמח בכל זאת לדעת כמה רוטב להכין לכמות קציצות כפולה.
וכמו תמיד- האתר הזה מדהים. פשוט תענוג לראות איך כולם מלקקים בכל פעם את האצבעות עם מינימום מאמץ מצידי.

תודה רבה על המתכונים הנפלאים ושבת שלום

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:13 29.12.2017)

שמחה שהסתדרת ושיצא טעים 🙂
לכמות כפולה של קציצות זוהי כמות הרוטב המומלצת:
1 בצל קצוץ
2-3 שיני שום חתוכות גס
4 כפות מלאות רסק עגבניות
5 כוסות מים רותחים
כפית אבקת מרק עוף, מלח ופלפל שחור לפי הטעם
שבת שלום!

avatar
שרון (13:50 29.12.2017)

הכפלתי כמויות, גם של הקציצות וגם של הרוטב אבל הרוטב יצא מאוד דליל והקציצות לא מקבלות את הצבע האדמדם של הרוטב אלא נשארות אפורות.
במה טעיתי???

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:05 29.12.2017)

היי שרון,
הסיבה היא יותר מידי רוטב. גם אם מכפילים את כמויות הקציצות אז אפשר להשאיר את כמות הרוטב כמו שהיא או להוסיף לה רק כוס אחת נוספת של מים. אני ממליצה להוציא לפחות 2 כוסות מהרוטב ולהמשיך לבשל ללא מכסה על אש בינונית עד שהרוטב מצטמצם. יש לערבב מידי פעם ולוודא שהתחתית לא נשרפת.

avatar
שרון (14:48 29.12.2017)

תודה רבה על המענה המהיר להפליא 😊
תיקנתי בצורה אחרת כיוון שהקציצות כבר היו מבושלות, אבל עכשיו אני מבינה במה טעיתי.

המון תודה ושבת שלום

avatar
מאיה (11:57 22.12.2017)

אפרת תודה על מתכון מנצח שבת שלום

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:12 22.12.2017)

תודה מאיה, שבת שלום 🙂

avatar
יעל (09:51 15.12.2017)

היי אפרת
מה אפשר לשים במקום פירורי לחם?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:31 15.12.2017)

היי יעל,
אפשר לשים 2 פרוסות לחם בלי הקשה, להרטיב אותן במים, לסחוט ולפורר לתערובת הבשר.
אפשר לשים קוואקר במקום או כ-2 כפות קמח חומוס.

avatar
רחלי (21:12 9.11.2017)

שלום
אני לא מצליחה לראות את כל המתכון, תוכלי בבקשה לרשום לי?
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:28 9.11.2017)

היי רחלי,
זה המתכון:
יש להניח במערבל מזון את כל המרכיבים הבאים ולטחון לתערובת אחידה:
חצי קילו בשר הודו טחון, 1/3 כוס פירורי לחם, בצל בינוני, תפו”א בינוני, 4 שיני שום, 3/4 כוס עלי כוסברה, 2 ביצים, כף כמון, כפית אבקת עוף, כפית מלח, פלפל שחור וכף אבקת חומוס (לא חובה).
מצרכים לרוטב:
1 בצל קצוץ
2 שיני שום חתוכות גס
3 כפות רסק עגבניות
4 כוסות מים רותחים
חצי כפית אבקת עוף, מלח ופלפל שחור

avatar
פאולה (20:34 2.12.2017)

טעים נורא, רך ועסיסי. כל המשפחה אהבה. תודה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:57 2.12.2017)

שמחה לשמוע! תודה פאולה 🙂

avatar
רינץ (14:39 9.10.2017)

אפרתי שוב אני נגמרו הביצים ואין כוסברה זה קריטי?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:42 9.10.2017)

היי רינת,
אם התערובת מספיק יציבה אז אין בעיה לוותר על הביצים. לגבי כוסברה אפשר לוותר.
אם במקרה הקציצות מתפרקות כשמניחים אותן בסיר אז אפשר לאפות אותן 15-20 דקות בתנור שחומם מראש על 190 מעלות ורק אז להוסיפן לסיר עם הרוטב (מומלץ לשמן נייר אפיה ולהניח עליהן את הקציצות).

avatar
רינת (00:00 9.10.2017)

היי אפרתי סליחה על השעה ראשית בשישי האחרון ארחנו משפחה ורציתי תפריט חלבי אז בישלתי את התפוח אדמה מוקרם ופשטידת פסטה בטעם פיצה פשוט ליקקו את האצבעות
שנית כל אני רוצה לעשות חצי מכמות הבשר כלומר 250 גרם האם אני צריכה לשנות מבחינת כמויות?
תודה רבה שבזכותך כייף לי להיכנס למטבח😚

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:49 9.10.2017)

היי רינת,
קודם כל אני שמחה שיצא טעים 🙂
אם את מכינה 250 גרם בשר אז כדאי להפחית את יתר הכמויות בתערובת ולשים בצל קטן, 3 כפות פירורי לחם, תפו”א קטן, 2 שיני שום, שליש כוס עלי כוסברה, 1 ביצה, כפית כמון, כפית שטוחה אבקת עוף, חצי כפית מלח, פלפל שחור.
לגבי הרוטב, אפשר להשאיר כמו שזה.

avatar
רינת (12:40 9.10.2017)

נגמרו הביצים☺אפשרי בלי הביצים?או שאולי להוסיף כף נוספת של פירורי לחם?וגם אין כוסברה😶

avatar
אתי (17:11 3.09.2017)

אפרת יקרה עם מתכונים נהדרים, לטחון לגמרי את המצרכים? אפשר במקל טוחן?
או עדיף לגרד במגרדת?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:53 3.09.2017)

היי אתי,
לטחון עד למרקם אחיד אבל לא ממש למחית. אפשר לטחון קוביות תפוחי אדמה, עלי כוסברה, בצל ושום קצוץ במקל טוחן עד למרקם אחיד, לסנן מנוזלים ולערבב בעזרת כף עם הבשר הטחון ויתר החומרים.

avatar
דורית (20:58 27.07.2017)

שלום אפרת
התחשק לי לבשל למשפחה קציצות הודו בריאות ומודה שנדדתי בחיפושים גם באתרים אחרים ובסוף כמובן חזרתי לאתר שלך – כי את אף פעם לא מאכזבת.הוספתי כף פפריקה לרוטב והיתה לי רק פטרוזיליה לקציצות. יצא מושלם! קציצות רכות, טעימות וקלות הכנה. והעיקר, הילדים טרפו וגם הבעל נהנה. תודה לך על אתר מדהים ומיוחד

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:36 27.07.2017)

שמחה מאוד שנהניתם 🙂
תודה דורית.

avatar
עידית (16:09 29.05.2017)

יצא פשוט מושלם. מתכון קליל, כיפי, מזין ושוב אני אומר – טעים!!
תודה על המתכון הזה ועל מתכונים מוצלחים נוספים.. האתר שימושי לי ביותר!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:25 29.05.2017)

תודה עידית 🙂
חג שמח!

avatar
שרון (17:33 22.03.2017)

אפרת המקסימה!הכנתי כמות כפולה ויצא כל כך טעים!ובנוסף דיאטטי!רוצה להקפיא חצי כמות – אני צריכה להפשיר על השיש ואז להכניס למקרר?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:18 22.03.2017)

שמחה שיצא טעים 🙂
הכי מומלץ להפשיר במקרר כל הלילה. אם רוצים לזרז את ההפשרה אפשר לשים על השיש.

avatar
שרון (20:31 21.03.2017)

תודה רבה על הסבלנות הרבה והתשובות המפורטות!מבטיחה לעדכן איך יצא

avatar
שרון (19:59 21.03.2017)

סוטאז’ מתאים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:01 21.03.2017)

כן

avatar
שרון (17:21 21.03.2017)

אפשר להקפיא יחד עם הרוטב בכלי סגור ולכמה זמן?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:44 21.03.2017)

היי שרון,
אם את מכפילה כמויות שימי 2 כפיות מלח מלאות. לרוטב כפול שימי 2 כפיות מלח לפחות ותטעמי.
אמורות לצאת כ-40 קציצות אם את מכינה קילו בשר. כדאי לבשל בסיר רחב וכמה שיותר גדול.
את יכולה להשתמש באבקת מרק מחומרים טבעיים (יש של אסם). זה מה שאני עושה.
אפשר להקפיא עד חודש.

avatar
שרון (16:42 21.03.2017)

אפרת המקסימה!רוצה לשים לכמות כפולה של הקציצות רק חצי כפית א. מרק כמה מלח לשים?ולרוטב – כמה מלח ופלפל אם שמה 1/4 כפית א.מרק?סליחה על האובססיביות לגבי א. מרק פשוט בעלי לא רוצה שאבשל עם.כמה קציצות יוצאות לכמות כפולה ובאיזה גודל סיר כדאי לבשל?

avatar
נתן (09:47 6.03.2017)

שלום
אי רוצה לעשות את המתכון, רק האם התפו”א קריטי?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:41 6.03.2017)

אפשר לוותר על תפוח האדמה.

avatar
שני (09:20 30.12.2016)

שלום ובוקר טוב:
יש לי קילו הודו, מה ככמויות הנדרשות ?

תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:05 30.12.2016)

היי שני,
כמויות: קילו הודו טחון, 2/3 כוס פירורי לחם, בצל גדול, תפו”א גדול, 7 שיני שום, כוס וחצי עלי כוסברה, 4 ביצים, כף וחצי כמון, כף אבקת מרק, 2 כפיות מלח, קמצוץ פלפל שחור ו2 כפות קמח חומוס (לא חובה).
לרוטב – ניתן להשאיר את הכמויות כפי שהן. אם את אוהבת יותר רוטב אפשר להוסיף עוד כוס מים + כף רסק עגבניות ולתקן תיבול בהתאם.
שבת שלום 🙂

avatar
קריסטינה (01:00 7.12.2016)

היי אפרת 🙂 שאלה: בבית שלי לא אוהבים בלשון המעטה את תבלין הכמון. ראיתי שכתבת במתכון 1כף…זה נראה לנו המון( אני בד״כ מוסיפה אולי חצי כפית ). במה אפשר להחליף את הכמון ? תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:20 7.12.2016)

היי קריסטינה,
אפשר לוותר על הכמון.
יום נפלא 🙂

avatar
קרן (18:42 5.11.2016)

האם ניתן להמיר חלק מכמות הודו בבשר בקר טחון?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:46 5.11.2016)

כן קרן, אפשר בהחלט.

avatar
עדי (13:06 19.10.2016)

שוב אני, יש לי 800 גרם הודו טחון, אפשר כמויות בבקשה?
תודה 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:26 19.10.2016)

היי עדי,
לקציצות:
800 גרם הודו טחון
חצי כוס פירורי לחם
בצל בינוני
תפו”א גדול
5-6 שיני שום
כוס עלי כוסברה
3 ביצים
כף וחצי כמון, כפית וחצי אבקת מרק, כפית וחצי מלח, רבע כפית פלפל שחור
לרוטב:
בצל בינוני קצוץ
3 שיני שום
4 כפות רסק עגבניות
5 כוסות מים רותחים
כפית אבקת מרק, מלח ופלפל שחור לפי הטעם
יום נפלא 🙂

avatar
עדי (22:43 19.10.2016)

מעולה !!! תודה 🙂
את התפוח אדמה צריך לגרד בפומפייה ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:41 20.10.2016)

היי עדי,
את כל החומרים של תערובת הקציצות יש לטחון במעבד מזון. אם את לא טוחנת אפשר גם לגרד את הבצל, השום ותפו”א בפומפיה ולערבב ידנית בקערה עם יתר החומרים.

avatar
שרון (12:39 10.10.2016)

אפרת המקסימה מתכוונת לשים חצי מכמות אבקת המרק גם בקציצות וגם ברוטב, כמה מלח לשים?כמה פלפל לשים גם בקציצות וגם ברוטב?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:44 10.10.2016)

היי שרון,
בקציצות עצמן שימי 2/3 כפית מלח. לא חובה לשים פלפל שחור ואם את שמה אז ממש קמצוץ.
ברוטב – תתחילי בכפית שטוחה מלח ותטעמי. אם חסר תוסיפי עוד קצת. פלפל שחור שימי קמצוץ.

avatar
רונית (18:38 25.08.2016)

היי אפרת, ראיתי שאת משתמשת פעמים רבות בקמח חומוס. מה היתרונות שלו? האם בכל פעם שיש במתכון קמח חומוס אני יכולה להחליף בפירורי לחם באותה כמות? (במידה ואינני מעוניינת להשתמש בקמח חומוס)

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:14 25.08.2016)

היי רונית,
קמח חומוס הוא ללא גלוטן ולכן מתאים גם לרגישים לגלוטן או למי שרוצה להמנע מכך ויש בו גם את היתרונות התזונתיים שיש בכל קטניה. בכל מקרה, אין שום בעיה להמיר אותו בפירורי לחם באותה כמות.

avatar
ליאת (21:17 24.07.2016)

הכנתי ויצא מאוד מוצלח!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:28 24.07.2016)

תודה ליאת, שמחה שאהבת 🙂

avatar
שירי (12:10 1.07.2016)

הי נ,אפשר לאפות את הקציצות ולהוסיף אחכ את הרוטב בשביל הטעם?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:49 1.07.2016)

כן שירי, אני מניחה שאפשר.
שבת שלום 🙂

avatar
אפרת (10:45 29.02.2016)

היי אפרת
מה אפשר להשים במקום אבקת מרק עוף?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:55 29.02.2016)

היי,
את יכולה לוותר על אבקת העוף.
יום נפלא 🙂

avatar
לי (08:32 18.12.2015)

ושאלה קטנה נוספת לגבי הרוטב-אם אוסיף 5-6 תפוחי אדמה,בכמה לעלות את הכמויות?(מים,רסק עגבניות-אם אפשר לפי גרם,אבקת מרק,מלח ופלפל)

avatar
לי (07:06 18.12.2015)

היי 🙂
לגבי הרוטב- אפשרי להשים 100 גרם רסק עגבניות או עדיף 260 גרם? וכמה כוסות מים להשים בהתאם?
לגבי הקציצות- כמה בערך קציצות יצאו?
תודה רבה ושבת שלום 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:31 18.12.2015)

היי לי,
שימי 100 גרם רסק עגבניות ו-4 כוסות מים רותחים.
זה יוצא בסביבות 20 קציצות.
אם את מוסיפה תפוחי אדמה (כמובן שכדאי לחתוך אותם לקוביות קטנות) כדאי לשים 6 כוסות מים, כ-200 גרם רסק, כפית אבקת מרק, כפית מלאה מלח ורבע כפית פלפל שחור.
שבת שלום 🙂

avatar
מיטל (09:18 17.12.2015)

הי אפרת
יש לי הודו לבן לא אדום..האם יש הבדל האם המתכון מתאים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:38 17.12.2015)

היי מיטל,
זה בסדר, תכיני באותו אופן.
יום נעים 🙂

avatar
ענת (23:31 28.10.2015)

וואו!!! יצא משגע!
אימצתי את המתכון (ואת האתר!) באופן קבוע 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:32 28.10.2015)

תודה ענת 🙂 איזה כיף לשמוע!

avatar
מאיר (09:11 28.10.2015)

בזכות המתכונים שלך התחלתי לבשל בגיל 50 וכולם מרוצים ונהנים יישר כח.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:21 28.10.2015)

תודה מאיר, אני ממש שמחה לשמוע!
יום נפלא 🙂

avatar
קרן (08:47 4.10.2015)

האם אפשר להקפיא אחרי הבישול ? אני משתמשת בבשר הודו מופשר…

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:50 4.10.2015)

כן קרן. אם זה אחרי בישול אפשר.
חג שמח 🙂

avatar
דבורה (12:04 6.09.2015)

אפרת שבוע טוב,
כל כך מוצלח וטעים כל הכבוד!!!
אולי את מעבירה קורסי בישול בירושלים?
שנה טובה ומבורכת

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:11 6.09.2015)

שמחה לשמוע דבורה!
לגבי קורסי הבישול- עדיין לא, אבל אולי בהמשך 🙂
חג שמח ושנה טובה ומוצלחת!

avatar
דבורה (15:19 27.08.2015)

שלום אפרת, מה אפשר לשים במקום פירורי לחם?
המתכונים שלך מעולים וכולנו נהנים תודה רבה!!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:33 27.08.2015)

תודה דבורה!
במקום פירורי לחם את יכולה לשים קוואקר או שתרטיבי 2 פרוסות לחם (בלי הקרום הקשה), תסחטי מעט, תפוררי ותוסיפי לתערובת.

avatar
הדר (18:34 17.08.2015)

רציתי לשאול אם צריך תפוח אדמה מבושל?
ואם אפשר לוותר על עלי הכוסברה?
תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:44 17.08.2015)

היי הדר,
אין צורך לבשל את תפוחי האדמה ואפשר לוותר על הכוסברה.

avatar
Iris (19:04 12.08.2015)

stunnig, came out fantastic

avatar
לימור (16:36 7.08.2015)

הכנתי ויצא מעולה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:05 7.08.2015)

שמחה לשמוע לימור 🙂

avatar
שלי (08:33 17.06.2015)

בוקר טוב

האם 2 ביצים לחצי קילו עוף טחון זה לא הרבה? לא מספיק אחת?

בתודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:37 17.06.2015)

היי שלי,
את יכולה להכין עם ביצה אחת.
יום נעים 🙂

avatar
קריסטינה (22:26 7.05.2015)

המתכון פשוט נהדר, טעים בטירוף, זהו!!!
בן זוגי כלל לא בעניין של כמון והוא די אהב.
אני והפעוט התענגנו!!!
תודה לך על המתכונים הנפלאים.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:30 7.05.2015)

איזה כיף לשמוע! 🙂
תודה קריסטינה וסופשבוע נעים!

avatar
קריסטינה (13:48 7.05.2015)

שלום 🙂
הכנתי הרגע את הקציצות. נראות מעולה.
הייתי צריכה להרטיב ידיים על מנת ליצור קציצות, כיוון שהיו מעט דביקות.
הדבר היחיד שמעט מפריע לי זה כנות הכמון, הפחד שלי שהוא ישטלת
אוכלים בערב, אז עדכונים בהמשך.

avatar
אלה (05:30 13.10.2014)

יופי של קציצות! קל ומהיר. אני מוותרת על אבקת העוף והחומוס והן עדיין יוצאות רכות ונימוחות. זו ארוחת הצהריים האהובה על שני הילדים שלי(יחד עם פתיתים…)

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:11 13.10.2014)

אני שמחה לשמוע!
תודה אלה על השיתוף 🙂

avatar
סיביל (20:43 22.10.2013)

מה זה אבקת חומוס? קמח חומוס? קלוי או לא קלוי?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:52 22.10.2013)

היי סיביל, לא מדובר בקמח חומוס אלא באבקת חומוס שניתן לקנות בכל חנות תבלינים. זה מוכר גם בשם “נוחודצ’י”

avatar
עינת (15:11 22.08.2021)

היי אפרת
אבל פה מדובר בקמח חומוס
?
תודה מראש על המענה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:13 22.08.2021)

היי עינת,
נכון😊

לקריאת כל התגובות