שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 42-47 דקות

מס’ מנות: 15-18 קציצות

סוג: פרווה

ספרי מתכונים ב10 דקות

מצרכים:

400 גרם פרחי ברוקולי קצוצים דק

חצי בצל בינוני

3 שיני שום

ביצה גדולה

חצי כוס שיבולת שועל דקה (קוואקר) *לרגישים לגלוטן יש להשתמש בקוואקר ללא גלוטן

כפית שטוחה מלח, פלפל שחור לפי הטעם

אופן הכנה:

-אם משתמשים בברוקולי קפוא- יש לחלוט כדקה במים רותחים ולסנן. אם משתמשים בפרחי ברוקולי טריים – יש לבשל במים רותחים במשך 7-8 דקות, עד לריכוך ולסנן.

-מחממים תנור מראש ל-190 מעלות. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה ומשמנים את הנייר.

-טוחנים את הברוקולי, השום והבצל במעבד מזון עד לקבלת תערובת פירורית אחידה (לא לטחון למחית).

-מעבירים את התערובת לקערה ומוסיפים ביצה, שיבולת שועל דקה, מלח, פלפל שחור ומערבבים היטב.

-יוצרים קציצות עם הידיים בקוטר כ-5 ס”מ, עובי 1 ס”מ ומניחים על נייר האפיה המשומן.

-מברישים או מרססים מעל כל קציצה מעט שמן ואופים בתנור במשך  25-30 דקות.

הפעל טיימר (25 דק’)
+
טיימר פועל

-הופכים צד ואופים 10 דקות נוספות.

הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל

קציצות ברוקולי ושיבולת שועל

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
עוגיות חמאה, אגוזים ושוקולד צ’יפס
אצבעות פילו במילוי גבינה

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
לילך (14:39 6.04.2021)

יצא טעים, הוספתי 2 כפות פירורי לחם וקצת גבינה צהובה מגורדת

מתכונים ב-10 דקות (15:38 6.04.2021)

נראה מעולה! תודה על השיתוף לילך🌺

רימה (12:07 17.02.2021)

היי אפרת. יש לי שקית (800 ג’) של פתיתי ברוקולי מוקפאים. האם זה מתאים למתכון (לכמות כפולה)? אם כן, מספיק לחלוט או להפשיר לגמרי? מספיק לסנן או גם לסחוט מהנוזלים? תודה מראש.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:19 17.02.2021)

כן, זה מתאים.
מספיק להפשיר לגמרי ורצוי לסנן מנוזלים.

רונית (16:43 25.01.2021)

היי, המתכון נראה פשוט מאד להכנה וממש טעים!! ואני רוצה להכין היום, אבל אין לי שיבולת שועל..
יש איזה שהוא תחליף לשיבולת שועל?

מתכונים ב-10 דקות (22:01 25.01.2021)

אפשר לשים פירורי לחם או שליש כוס קמח רגיל/כוסמין.

שיר (11:31 18.12.2020)

הי 🙂 אני מתחילה להכין את הקציצות עכשיו, ואני לא סגורה על זה שהשיבולת שועל שברשותי היא “דקה”. יש לי קופסת קוואקר רגילה, לא רשום עליה שהיא דקה.. זה בסדר?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:56 18.12.2020)

כן 🙂

חן (21:08 8.11.2020)

ניתן לוותר על הביצה?
כמה זמן זה נשמר במקרר?
מה הכמויות ל10 קציצות ככה? לחצי מהכמות?

מתכונים ב-10 דקות (09:19 9.11.2020)

היי חן,
במידה ותרצי לוותר על הביצה תוכלי לבשל תפו”א לכדי חצי בישול, לחכות שיתקרר ולגרד עם פומפייה לבלילה
ל10 קציצות הייתי פשוט משתמשת בחצי מהמצרכים-
למשל במקום 400 גרם ברוקולי- 200 גרם.
בהצלחה♥

חן (15:39 9.11.2020)

ובלי תפוח אדמה זה יתפרק?
וכמה זמן זה נשמר במקרר?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:27 9.11.2020)

לדעתי כן.
זה נשמר במקרר כ-4 ימים בקופסה סגורה.

ענת (19:28 7.12.2020)

האם לדעתך זה ישתלב טוב עם בטטה במקום תפוא?

מתכונים ב-10 דקות (20:06 7.12.2020)

היי ענת, לא ניסיתי,
אני מניחה שאפשרי.. תבשלי את הבטטה לזמן קצר כי הוא מתרכך מהר יותר

שרית (22:04 22.04.2021)

אפשר במקום ביצה לשים 2 כפות קמח חומוס וכף קמח רגיל /כוסמין עם כוס מים לערבב היטב ולשפוך על הכל זה מדביק בדיוק כמו ביצה ויוצא מדהים! מנסיון

עינת (18:13 24.08.2020)

היי

יש אפשרות ללא מעבד מזון

פשוט אין לי מעבד מזון .

בתודה מראש

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:09 24.08.2020)

אני חושבת שאפשר גם עם קוצץ ירקות חשמלי.

שיר שורץ (14:09 2.10.2020)

אפשר עם קוצץ מזון ידני?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:11 2.10.2020)

אני חושבת שכן.

דנה (12:47 19.05.2020)

ניתן להכין מחצית מהכמות? מה הערך הקלורי של המנה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:45 19.05.2020)

אפשר ואז כדאי להשתמש בחצי בלילה של הביצה.
זה יוצא כ-30 קלוריות ליחידה.

נירה (20:35 16.05.2020)

האם להשתמש בברוקולי חי וטרי או ברוקולי קפוא ?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:35 16.05.2020)

לא משנה. ראי הוראות באופן הכנה לגבי ברוקולי טרי או קפוא.

יעל (12:23 28.04.2020)

אפשר להשתמש בתרד קפוא במקום ברוקולי?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:08 28.04.2020)

היי יעל,
יש מתכון ללביבות תרד. הן יותר טעימות עם הגבינות אבל אפשר לוותר עליהן אם רוצים פרווה.
*צריך לקחת בחשבון רק שלתרד הקפוא יש לעיתים טעם לוואי.

עדי (22:23 26.04.2020)

היי אוהבת מאוד את האתר שלך הוא מדהים!
רציתי לשאול אם ניתן להוסיף כל מיני תוספות משלי כמו- עדשים/ כוסברה/ בטטה/ קישוא?
ואם אפשר להקפיא לאחר אפייה? (יחד עם המרכיבים שרשמתי).
אם כן איך להפשיר?
תודה רבה רבה !!!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:59 27.04.2020)

בדר”כ אם מוסיפים משהו יש להגדיל את כמות הביצים, הקוואקר והתיבול בהתאם.
אפשר להקפיא כל עוד אין בזה תפו”א. להפשיר על השיש.

עדי (12:46 27.04.2020)

תודה רבה רבה לך !
האתר פשוט מדהים נכנסת ונעזרת בו המון!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:03 27.04.2020)

❤️

אור (20:15 6.04.2020)

היי.. האם זה קריטי שיבולת שועל דקה? אפשר להשתמש גם בגסה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:19 6.04.2020)

שיבולת השועל הגסה מורגשת בקציצות וגם פחות סופחת נוזלים. עדיף להמיר בקמח או פירורי לחם.

אור (18:20 9.04.2020)

היי, תודה על המענה.. אם אטחון את השיבולת שועל הגסה זה יעזור?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:57 9.04.2020)

כן.

אני (21:41 31.03.2020)

אין לי ברוקולי. מה אפשר להשתמש במקום?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:41 1.04.2020)

יש הרבה מתכונים אחרים שאפשר להכין. מצרפת לינק ללביבות אפויות.

Shai Carmi Borenstein (13:14 29.03.2020)

יצא מעולה!!! תודה💟

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:50 29.03.2020)

נראה מעולה! 🙂
תודה על השיתוף.

קארין קסלר (21:25 27.02.2020)

נראה מתכון מצויין! יש אפשרות לוותר לגמרי על הקוואקר? מה תפקידו?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:48 27.02.2020)

הוא סופח קצת את הנוזלים ומייצב את התערובת.

ירדנה (10:05 24.02.2020)

האם אפשר להקפיא אחרי אפייה.תודה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:04 24.02.2020)

לא ניסיתי אבל אני מניחה שכן.

ירדנה (09:24 17.02.2020)

האם אפשר להוסיף גבינות רכות כמו לבנה קוטג או יוגורט .תודה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:46 17.02.2020)

כן, אפשר להוסיף לתערובת כ-3 כפות גבינה לבנה או קוטג’.

ירדנה (09:33 19.02.2020)

תודה רבה

שריתוש :) (11:14 14.01.2020)

הי אפרת תתחדשי! יפהמאוד!! למרות שיותר התרגלתי לעיצוב הישן ולקטגוריות…
בכולופן אני רוצה להחליף את הברוקולי יש לי תפו\”א או גזר מה ממליצה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:30 14.01.2020)

היי 🙂
מקווה שתתרגלי במהרה גם לעיצוב החדש! הקטגוריות נמצאות עכשיו בתפריט.
זה יותר טעים עם ברוקולי אבל אם אין לך אפשר להכין עם תפוח אדמה גדול.

עינת (13:00 1.01.2020)

היי אפרת
ניסיתי לטחון את הברוקולי בקוצץ ירקות חשמלי יצאו פירורים לשמחתי

השאלה אם לטחון לפירורים קטנים או בינוניים .

דבר שני האם הכרחי לבשל את הברוקולי ?

ושאלה נוספת תערובת אחידה למה בדיוק הכונה הכוונה שהתערובת מאוחדת כל הרכיבים מחוברים ? כי בקוצץ זה אחרת לא?

ושוב תודה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:03 1.01.2020)

עדיף לפירורי קטנים.
רצוי לבשל את הברוקולי. לדעתי אם לא תבשלי התערובת תצא פחות יציבה ויותר מתפרקת.
הכוונה אחידה בגודל של הפירורים.

עינת (09:53 1.01.2020)

היי
את השיבולת שועל הדקה אין צורך להשרות?
כדי לרכך?

תודה מראש.

עינת (09:39 1.01.2020)

בוקר טוב אפרת

אין לי מעבד מזון.

אפשרי בלנדר מוט או קוצץ ירקות?

תודה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:42 1.01.2020)

לדעתי בלנדר מוט יטחן למחית. אולי אפשר עם קוצץ ירקות.
אין צורך להשרות את שיבולת השועל הדקה.

אתי אנגל (09:39 2.12.2019)

שלום אפרת
האם אפשר במקום הברוקולי כרובית

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:59 2.12.2019)

נראה לי שכן.

רחלי (13:31 29.11.2019)

היי אפרת יש משהו אחר במקום קוואקר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:45 29.11.2019)

אפשר לשים פירורי לחם או שליש כוס קמח רגיל/כוסמין.

יעל (19:15 17.09.2019)

יצא ממש טעים. המבוגרים וחלק מהנערות בבית ממש ממש אהבו. מאמינה שאכין שוב, למרות שחלק קצת התפוררו.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:44 17.09.2019)

שמחה שיצא טעים 🙂
*לגבי יציבות הקציצות, אולי השתמשת בביצה קטנה או שביצה אחת לא הספיקה.

לילי (10:25 23.08.2019)

הכנתי. כל אחד רק טעם, תוך רבע שעה לא נשאר כלום. קבלתי ים מחמאות. תודה וסופ”ש נעים.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:01 23.08.2019)

שמחה שיצא מוצלח 🙂
תודה לך.

איריס (22:22 17.08.2019)

שלום אפרת, השאלה שאני תמיד שואלת: אפשר להקפיא את הקציצות לפני אפיה ולאפות בשלב מאוחר יותר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:21 17.08.2019)

לא ניסיתי אבל אני חושבת שכן.

מיכל (09:56 15.08.2019)

שלום לך.
במה ניתן להמיר את הביצים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:20 15.08.2019)

היי מיכל,
לא ניסיתי אבל אפשר לנסות לשים תפו”א מבושל במקום הביצה.

פרידה (09:20 15.08.2019)

איך אפשר להכין את המתכון שיהיה טבעוני?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:02 15.08.2019)

אפשר לנסות לשים תפו”א מבושל במקום הביצה.

קרניבורית (10:19 26.12.2019)

פשוט לא מכינים.די כבר להתקרצץ

שרית (22:11 4.08.2020)

מערבבים כף קמח חומוס עם חצי כוס מים וזה יוצא שווה ערך (לאו דווקא קלורי) לביצה אחת

Zipi (06:47 13.08.2019)

בוקר אור🍸מה דין קוביות קטנות של ברוקלי קפוא?תודה רבה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:44 13.08.2019)

בוקר טוב 🌷
הכוונה לתיבוליות או לברוקולי שאת הקפאת או קנית קפוא?
*תיבוליות בדר”כ מתאימות כדי לתבל מאכלים ופחות מתאימות לשימוש כמוצר בסיסי.

יבגניה (19:31 12.08.2019)

שלום אפרת!
האם אפשר לטגן את הקציצות?

תודה רבה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:34 12.08.2019)

אני חושבת שכן.

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.