זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 42-47 דקות
מס’ מנות: 15-18 קציצות
סוג: פרווה
מצרכים:
400 גרם פרחי ברוקולי קצוצים דק
חצי בצל בינוני
3 שיני שום
ביצה גדולה
חצי כוס שיבולת שועל דקה (קוואקר) *לרגישים לגלוטן יש להשתמש בקוואקר ללא גלוטן
כפית שטוחה מלח, פלפל שחור לפי הטעם
אופן הכנה:
-אם משתמשים בברוקולי קפוא- יש לחלוט כדקה במים רותחים ולסנן. אם משתמשים בפרחי ברוקולי טריים – יש לבשל במים רותחים במשך 7-8 דקות, עד לריכוך ולסנן.
-מחממים תנור מראש ל-190 מעלות. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה ומשמנים את הנייר.
-טוחנים את הברוקולי, השום והבצל במעבד מזון עד לקבלת תערובת פירורית אחידה (לא לטחון למחית).
-מעבירים את התערובת לקערה ומוסיפים ביצה, שיבולת שועל דקה, מלח, פלפל שחור ומערבבים היטב.
-יוצרים קציצות עם הידיים בקוטר כ-5 ס”מ, עובי 1 ס”מ ומניחים על נייר האפיה המשומן.
-מברישים או מרססים מעל כל קציצה מעט שמן ואופים בתנור במשך 25-30 דקות.
-הופכים צד ואופים 10 דקות נוספות.
- קציצות פרסה צמחוניות |
- לביבות כרישה |
- לביבות ברוקולי וחומוס |
- לביבות כרובית ותירס |
- לביבות בטטה וקולורבי |
- לביבות קולורבי וירק
היי! האם אפשר להשתמש בקמח אורז במקום בשיבולת שועל? מנסה להתאים את המתכון לאדם רגיש לגלוטן
היי
עדיף לנסות עם פירורי לחם ללא גלוטן/שיבולת שועל ללא גלוטן, או עם קמח שקדים או קמח עדשים/חומוס.
האם לא כדאי להשרות את שיבולת השועל במים רותחים כמה דקות?
אין צורך בהשרייה(:
אפשר לקצוץ ממש דק במקום לטחון? יש לי רק בלנדר מוט
היי,
אפשר אם תקצצי ממש דק(:
ואם אוותר על הביצה זה יהרוס?
במידה ותרצי לוותר על הביצה תוכלי לבשל תפו”א לכדי חצי בישול, לחכות שיתקרר ולגרד עם פומפייה לבלילה. ללא ביצה הקציצות ככל הנראה יתפרקו.
אפשר גם במקום הביצה לשים 2 כפות טחינה גולמית?
ואם יש לי חבילה של ברוקולי טרי, כמה לקחת ממנו?
לא ניסיתי כך שאני לא בטוחה איך יצא בלי ביצה. עדיף לשים תפו”א במקום.
תשתמשי ב400 גרם ברוקולי טרי.
היי אפרת,
אני יכולה לשים באינגליש קייק, שיהיה כמו פשטידה?
תודה רבה!
היי,
יצא פחות מוצלח בתבנית כפשטידה. עדיף להכין את המתכון לפשטידת ברוקולי(:
יצא טעים, הוספתי 2 כפות פירורי לחם וקצת גבינה צהובה מגורדת
נראה מעולה! תודה על השיתוף לילך🌺
היי אפרת. יש לי שקית (800 ג’) של פתיתי ברוקולי מוקפאים. האם זה מתאים למתכון (לכמות כפולה)? אם כן, מספיק לחלוט או להפשיר לגמרי? מספיק לסנן או גם לסחוט מהנוזלים? תודה מראש.
כן, זה מתאים.
מספיק להפשיר לגמרי ורצוי לסנן מנוזלים.
לכמות לא כפולה כמה גרם צריך אם זה קפוא?, כי אולי כשזה קפוא זה יותר כבד…
תודה רבה!
היי,
אפשר להשתמש באותה כמות, זה לא משמעותי🙂
היי, המתכון נראה פשוט מאד להכנה וממש טעים!! ואני רוצה להכין היום, אבל אין לי שיבולת שועל..
יש איזה שהוא תחליף לשיבולת שועל?
אפשר לשים פירורי לחם או שליש כוס קמח רגיל/כוסמין.
הי 🙂 אני מתחילה להכין את הקציצות עכשיו, ואני לא סגורה על זה שהשיבולת שועל שברשותי היא “דקה”. יש לי קופסת קוואקר רגילה, לא רשום עליה שהיא דקה.. זה בסדר?
כן 🙂
ניתן לוותר על הביצה?
כמה זמן זה נשמר במקרר?
מה הכמויות ל10 קציצות ככה? לחצי מהכמות?
היי חן,
במידה ותרצי לוותר על הביצה תוכלי לבשל תפו”א לכדי חצי בישול, לחכות שיתקרר ולגרד עם פומפייה לבלילה
ל10 קציצות הייתי פשוט משתמשת בחצי מהמצרכים-
למשל במקום 400 גרם ברוקולי- 200 גרם.
בהצלחה♥
ובלי תפוח אדמה זה יתפרק?
וכמה זמן זה נשמר במקרר?
לדעתי כן.
זה נשמר במקרר כ-4 ימים בקופסה סגורה.
האם לדעתך זה ישתלב טוב עם בטטה במקום תפוא?
היי ענת, לא ניסיתי,
אני מניחה שאפשרי.. תבשלי את הבטטה לזמן קצר כי הוא מתרכך מהר יותר
אפשר במקום ביצה לשים 2 כפות קמח חומוס וכף קמח רגיל /כוסמין עם כוס מים לערבב היטב ולשפוך על הכל זה מדביק בדיוק כמו ביצה ויוצא מדהים! מנסיון
היי
יש אפשרות ללא מעבד מזון
פשוט אין לי מעבד מזון .
בתודה מראש
אני חושבת שאפשר גם עם קוצץ ירקות חשמלי.
אפשר עם קוצץ מזון ידני?
אני חושבת שכן.
ניתן להכין מחצית מהכמות? מה הערך הקלורי של המנה?
אפשר ואז כדאי להשתמש בחצי בלילה של הביצה.
זה יוצא כ-30 קלוריות ליחידה.
האם להשתמש בברוקולי חי וטרי או ברוקולי קפוא ?
לא משנה. ראי הוראות באופן הכנה לגבי ברוקולי טרי או קפוא.
אפשר להשתמש בתרד קפוא במקום ברוקולי?
היי יעל,
יש מתכון ללביבות תרד. הן יותר טעימות עם הגבינות אבל אפשר לוותר עליהן אם רוצים פרווה.
*צריך לקחת בחשבון רק שלתרד הקפוא יש לעיתים טעם לוואי.
היי אוהבת מאוד את האתר שלך הוא מדהים!
רציתי לשאול אם ניתן להוסיף כל מיני תוספות משלי כמו- עדשים/ כוסברה/ בטטה/ קישוא?
ואם אפשר להקפיא לאחר אפייה? (יחד עם המרכיבים שרשמתי).
אם כן איך להפשיר?
תודה רבה רבה !!!
בדר”כ אם מוסיפים משהו יש להגדיל את כמות הביצים, הקוואקר והתיבול בהתאם.
אפשר להקפיא כל עוד אין בזה תפו”א. להפשיר על השיש.
תודה רבה רבה לך !
האתר פשוט מדהים נכנסת ונעזרת בו המון!
❤️
היי.. האם זה קריטי שיבולת שועל דקה? אפשר להשתמש גם בגסה?
שיבולת השועל הגסה מורגשת בקציצות וגם פחות סופחת נוזלים. עדיף להמיר בקמח או פירורי לחם.
היי, תודה על המענה.. אם אטחון את השיבולת שועל הגסה זה יעזור?
כן.
אין לי ברוקולי. מה אפשר להשתמש במקום?
יש הרבה מתכונים אחרים שאפשר להכין. מצרפת לינק ללביבות אפויות.
יצא מעולה!!! תודה💟
נראה מעולה! 🙂
תודה על השיתוף.
נראה מתכון מצויין! יש אפשרות לוותר לגמרי על הקוואקר? מה תפקידו?
הוא סופח קצת את הנוזלים ומייצב את התערובת.
האם אפשר להקפיא אחרי אפייה.תודה
לא ניסיתי אבל אני מניחה שכן.
האם אפשר להוסיף גבינות רכות כמו לבנה קוטג או יוגורט .תודה
כן, אפשר להוסיף לתערובת כ-3 כפות גבינה לבנה או קוטג’.
תודה רבה
הי אפרת תתחדשי! יפהמאוד!! למרות שיותר התרגלתי לעיצוב הישן ולקטגוריות…
בכולופן אני רוצה להחליף את הברוקולי יש לי תפו\”א או גזר מה ממליצה?
היי 🙂
מקווה שתתרגלי במהרה גם לעיצוב החדש! הקטגוריות נמצאות עכשיו בתפריט.
זה יותר טעים עם ברוקולי אבל אם אין לך אפשר להכין עם תפוח אדמה גדול.
היי אפרת
ניסיתי לטחון את הברוקולי בקוצץ ירקות חשמלי יצאו פירורים לשמחתי
השאלה אם לטחון לפירורים קטנים או בינוניים .
דבר שני האם הכרחי לבשל את הברוקולי ?
ושאלה נוספת תערובת אחידה למה בדיוק הכונה הכוונה שהתערובת מאוחדת כל הרכיבים מחוברים ? כי בקוצץ זה אחרת לא?
ושוב תודה.
עדיף לפירורי קטנים.
רצוי לבשל את הברוקולי. לדעתי אם לא תבשלי התערובת תצא פחות יציבה ויותר מתפרקת.
הכוונה אחידה בגודל של הפירורים.
היי
את השיבולת שועל הדקה אין צורך להשרות?
כדי לרכך?
תודה מראש.
בוקר טוב אפרת
אין לי מעבד מזון.
אפשרי בלנדר מוט או קוצץ ירקות?
תודה.
לדעתי בלנדר מוט יטחן למחית. אולי אפשר עם קוצץ ירקות.
אין צורך להשרות את שיבולת השועל הדקה.
שלום אפרת
האם אפשר במקום הברוקולי כרובית
נראה לי שכן.
היי אפרת יש משהו אחר במקום קוואקר?
אפשר לשים פירורי לחם או שליש כוס קמח רגיל/כוסמין.
יצא ממש טעים. המבוגרים וחלק מהנערות בבית ממש ממש אהבו. מאמינה שאכין שוב, למרות שחלק קצת התפוררו.
שמחה שיצא טעים 🙂
*לגבי יציבות הקציצות, אולי השתמשת בביצה קטנה או שביצה אחת לא הספיקה.
הכנתי. כל אחד רק טעם, תוך רבע שעה לא נשאר כלום. קבלתי ים מחמאות. תודה וסופ”ש נעים.
שמחה שיצא מוצלח 🙂
תודה לך.
שלום אפרת, השאלה שאני תמיד שואלת: אפשר להקפיא את הקציצות לפני אפיה ולאפות בשלב מאוחר יותר?
לא ניסיתי אבל אני חושבת שכן.
שלום לך.
במה ניתן להמיר את הביצים?
היי מיכל,
לא ניסיתי אבל אפשר לנסות לשים תפו”א מבושל במקום הביצה.
איך אפשר להכין את המתכון שיהיה טבעוני?
אפשר לנסות לשים תפו”א מבושל במקום הביצה.
פשוט לא מכינים.די כבר להתקרצץ
מערבבים כף קמח חומוס עם חצי כוס מים וזה יוצא שווה ערך (לאו דווקא קלורי) לביצה אחת
בוקר אור🍸מה דין קוביות קטנות של ברוקלי קפוא?תודה רבה.
בוקר טוב 🌷
הכוונה לתיבוליות או לברוקולי שאת הקפאת או קנית קפוא?
*תיבוליות בדר”כ מתאימות כדי לתבל מאכלים ופחות מתאימות לשימוש כמוצר בסיסי.
שלום אפרת!
האם אפשר לטגן את הקציצות?
תודה רבה.
אני חושבת שכן.