שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 42-47 דקות

מס’ מנות: 15-18 קציצות

סוג: פרווה

ספרי מתכונים ב10 דקות

מצרכים:

400 גרם פרחי ברוקולי קצוצים דק

חצי בצל בינוני

3 שיני שום

ביצה גדולה

חצי כוס שיבולת שועל דקה (קוואקר) *לרגישים לגלוטן יש להשתמש בקוואקר ללא גלוטן

כפית שטוחה מלח, פלפל שחור לפי הטעם

אופן הכנה:

-אם משתמשים בברוקולי קפוא- יש לחלוט כדקה במים רותחים ולסנן. אם משתמשים בפרחי ברוקולי טריים – יש לבשל במים רותחים במשך 7-8 דקות, עד לריכוך ולסנן.

-מחממים תנור מראש ל-190 מעלות. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה ומשמנים את הנייר.

-טוחנים את הברוקולי, השום והבצל במעבד מזון עד לקבלת תערובת פירורית אחידה (לא לטחון למחית).

-מעבירים את התערובת לקערה ומוסיפים ביצה, שיבולת שועל דקה, מלח, פלפל שחור ומערבבים היטב.

-יוצרים קציצות עם הידיים בקוטר כ-5 ס"מ, עובי 1 ס"מ ומניחים על נייר האפיה המשומן.

-מברישים או מרססים מעל כל קציצה מעט שמן ואופים בתנור במשך  25-30 דקות.

הפעל טיימר (25 דק’)
+
טיימר פועל

-הופכים צד ואופים 10 דקות נוספות.

הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל

קציצות ברוקולי ושיבולת שועל

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
עוגיות חמאה, אגוזים ושוקולד צ'יפס
אצבעות פילו במילוי גבינה

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
Avatar
עינת (18:13 24.08.2020)

היי

יש אפשרות ללא מעבד מזון

פשוט אין לי מעבד מזון .

בתודה מראש

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:09 24.08.2020)

אני חושבת שאפשר גם עם קוצץ ירקות חשמלי.

Avatar
שיר שורץ (14:09 2.10.2020)

אפשר עם קוצץ מזון ידני?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:11 2.10.2020)

אני חושבת שכן.

Avatar
דנה (12:47 19.05.2020)

ניתן להכין מחצית מהכמות? מה הערך הקלורי של המנה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:45 19.05.2020)

אפשר ואז כדאי להשתמש בחצי בלילה של הביצה.
זה יוצא כ-30 קלוריות ליחידה.

Avatar
נירה (20:35 16.05.2020)

האם להשתמש בברוקולי חי וטרי או ברוקולי קפוא ?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:35 16.05.2020)

לא משנה. ראי הוראות באופן הכנה לגבי ברוקולי טרי או קפוא.

Avatar
יעל (12:23 28.04.2020)

אפשר להשתמש בתרד קפוא במקום ברוקולי?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:08 28.04.2020)

היי יעל,
יש מתכון ללביבות תרד. הן יותר טעימות עם הגבינות אבל אפשר לוותר עליהן אם רוצים פרווה.
*צריך לקחת בחשבון רק שלתרד הקפוא יש לעיתים טעם לוואי.

Avatar
עדי (22:23 26.04.2020)

היי אוהבת מאוד את האתר שלך הוא מדהים!
רציתי לשאול אם ניתן להוסיף כל מיני תוספות משלי כמו- עדשים/ כוסברה/ בטטה/ קישוא?
ואם אפשר להקפיא לאחר אפייה? (יחד עם המרכיבים שרשמתי).
אם כן איך להפשיר?
תודה רבה רבה !!!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:59 27.04.2020)

בדר"כ אם מוסיפים משהו יש להגדיל את כמות הביצים, הקוואקר והתיבול בהתאם.
אפשר להקפיא כל עוד אין בזה תפו"א. להפשיר על השיש.

Avatar
עדי (12:46 27.04.2020)

תודה רבה רבה לך !
האתר פשוט מדהים נכנסת ונעזרת בו המון!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:03 27.04.2020)

❤️

Avatar
אור (20:15 6.04.2020)

היי.. האם זה קריטי שיבולת שועל דקה? אפשר להשתמש גם בגסה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:19 6.04.2020)

שיבולת השועל הגסה מורגשת בקציצות וגם פחות סופחת נוזלים. עדיף להמיר בקמח או פירורי לחם.

Avatar
אור (18:20 9.04.2020)

היי, תודה על המענה.. אם אטחון את השיבולת שועל הגסה זה יעזור?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:57 9.04.2020)

כן.

Avatar
אני (21:41 31.03.2020)

אין לי ברוקולי. מה אפשר להשתמש במקום?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:41 1.04.2020)

יש הרבה מתכונים אחרים שאפשר להכין. מצרפת לינק ללביבות אפויות.

Avatar
Shai Carmi Borenstein (13:14 29.03.2020)

יצא מעולה!!! תודה💟

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:50 29.03.2020)

נראה מעולה! 🙂
תודה על השיתוף.

Avatar
קארין קסלר (21:25 27.02.2020)

נראה מתכון מצויין! יש אפשרות לוותר לגמרי על הקוואקר? מה תפקידו?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:48 27.02.2020)

הוא סופח קצת את הנוזלים ומייצב את התערובת.

Avatar
ירדנה (10:05 24.02.2020)

האם אפשר להקפיא אחרי אפייה.תודה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:04 24.02.2020)

לא ניסיתי אבל אני מניחה שכן.

Avatar
ירדנה (09:24 17.02.2020)

האם אפשר להוסיף גבינות רכות כמו לבנה קוטג או יוגורט .תודה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:46 17.02.2020)

כן, אפשר להוסיף לתערובת כ-3 כפות גבינה לבנה או קוטג'.

Avatar
ירדנה (09:33 19.02.2020)

תודה רבה

Avatar
שריתוש :) (11:14 14.01.2020)

הי אפרת תתחדשי! יפהמאוד!! למרות שיותר התרגלתי לעיצוב הישן ולקטגוריות…
בכולופן אני רוצה להחליף את הברוקולי יש לי תפו\"א או גזר מה ממליצה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:30 14.01.2020)

היי 🙂
מקווה שתתרגלי במהרה גם לעיצוב החדש! הקטגוריות נמצאות עכשיו בתפריט.
זה יותר טעים עם ברוקולי אבל אם אין לך אפשר להכין עם תפוח אדמה גדול.

Avatar
עינת (13:00 1.01.2020)

היי אפרת
ניסיתי לטחון את הברוקולי בקוצץ ירקות חשמלי יצאו פירורים לשמחתי

השאלה אם לטחון לפירורים קטנים או בינוניים .

דבר שני האם הכרחי לבשל את הברוקולי ?

ושאלה נוספת תערובת אחידה למה בדיוק הכונה הכוונה שהתערובת מאוחדת כל הרכיבים מחוברים ? כי בקוצץ זה אחרת לא?

ושוב תודה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:03 1.01.2020)

עדיף לפירורי קטנים.
רצוי לבשל את הברוקולי. לדעתי אם לא תבשלי התערובת תצא פחות יציבה ויותר מתפרקת.
הכוונה אחידה בגודל של הפירורים.

Avatar
עינת (09:53 1.01.2020)

היי
את השיבולת שועל הדקה אין צורך להשרות?
כדי לרכך?

תודה מראש.

Avatar
עינת (09:39 1.01.2020)

בוקר טוב אפרת

אין לי מעבד מזון.

אפשרי בלנדר מוט או קוצץ ירקות?

תודה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:42 1.01.2020)

לדעתי בלנדר מוט יטחן למחית. אולי אפשר עם קוצץ ירקות.
אין צורך להשרות את שיבולת השועל הדקה.

Avatar
אתי אנגל (09:39 2.12.2019)

שלום אפרת
האם אפשר במקום הברוקולי כרובית

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:59 2.12.2019)

נראה לי שכן.

Avatar
רחלי (13:31 29.11.2019)

היי אפרת יש משהו אחר במקום קוואקר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:45 29.11.2019)

אפשר לשים פירורי לחם או שליש כוס קמח רגיל/כוסמין.

Avatar
יעל (19:15 17.09.2019)

יצא ממש טעים. המבוגרים וחלק מהנערות בבית ממש ממש אהבו. מאמינה שאכין שוב, למרות שחלק קצת התפוררו.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:44 17.09.2019)

שמחה שיצא טעים 🙂
*לגבי יציבות הקציצות, אולי השתמשת בביצה קטנה או שביצה אחת לא הספיקה.

Avatar
לילי (10:25 23.08.2019)

הכנתי. כל אחד רק טעם, תוך רבע שעה לא נשאר כלום. קבלתי ים מחמאות. תודה וסופ"ש נעים.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:01 23.08.2019)

שמחה שיצא מוצלח 🙂
תודה לך.

Avatar
איריס (22:22 17.08.2019)

שלום אפרת, השאלה שאני תמיד שואלת: אפשר להקפיא את הקציצות לפני אפיה ולאפות בשלב מאוחר יותר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:21 17.08.2019)

לא ניסיתי אבל אני חושבת שכן.

Avatar
מיכל (09:56 15.08.2019)

שלום לך.
במה ניתן להמיר את הביצים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:20 15.08.2019)

היי מיכל,
לא ניסיתי אבל אפשר לנסות לשים תפו"א מבושל במקום הביצה.

Avatar
פרידה (09:20 15.08.2019)

איך אפשר להכין את המתכון שיהיה טבעוני?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:02 15.08.2019)

אפשר לנסות לשים תפו"א מבושל במקום הביצה.

Avatar
קרניבורית (10:19 26.12.2019)

פשוט לא מכינים.די כבר להתקרצץ

Avatar
שרית (22:11 4.08.2020)

מערבבים כף קמח חומוס עם חצי כוס מים וזה יוצא שווה ערך (לאו דווקא קלורי) לביצה אחת

Avatar
Zipi (06:47 13.08.2019)

בוקר אור🍸מה דין קוביות קטנות של ברוקלי קפוא?תודה רבה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:44 13.08.2019)

בוקר טוב 🌷
הכוונה לתיבוליות או לברוקולי שאת הקפאת או קנית קפוא?
*תיבוליות בדר"כ מתאימות כדי לתבל מאכלים ופחות מתאימות לשימוש כמוצר בסיסי.

Avatar
יבגניה (19:31 12.08.2019)

שלום אפרת!
האם אפשר לטגן את הקציצות?

תודה רבה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:34 12.08.2019)

אני חושבת שכן.

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.