שום דבר לא נמצא
ספרי מתכונים ב10 דקות

קיש פטריות, בטטה וגבינות על בסיס שמן (ללא חמאה או מרגרינה)

קיש פטריות ובטטה

תבנית עגולה 20

מצרכים:

תחתית הבצק:

כוס ושליש קמח לבן

רבע כוס שמן

שליש כפית מלח

חלמון ביצה (הצהוב)

3-6 כפות מים קרים

לתערובת המילוי:

חצי בצל בינוני קצוץ

חצי בטטה בינונית מגורדת

חצי סלסלת פטריות טריות קצוצות

חצי כף קמח לבן

כף מלאה שמנת חמוצה (ניתן להמיר בגבינה לבנה או קוטג')

1 ביצה

2 כפות גבינה בולגרית מגורדת

2 כפות גבינה צהובה/מוצרלה מגורדת

*גבינה צהובה לפיזור מעל ומתחת.

אופן הכנה:

הכנת התחתית:

-מחממים תנור מראש ל200 מעלות.

-מערבבים בקערה את הקמח, המלח, השמן וחלמון הביצה. מוסיפים בהדרגה את המים עד שמתקבל בצק אחיד.

-מניחים את הבצק על נייר אפיה ומרדדים בעזרת מערוך. מעבירים לתבנית ומהדקים היטב בתחתית ובדפנות. בעזרת סכין חותכים את עודפי הבצק. דוקרים את הבצק בעזרת מזלג במספר מקומות ואופים בתנור במשך 12 דקות. מוצאים ומצננים. (משאירים את התנור דולק ומנמיכים ל180 מעלות).

בצק קיש משמן

 

הכנת המילוי:

-מחממים מחבת עם כף שמן זית ומטגנים בצל עד להזהבה קלה. מוסיפים בטטה ופטריות, ממליחים מעט ומטגנים תוך כדי ערבוב 3-4 דקות. מסירים מהאש ומצננים.

-מערבבים בקערה את כל חומרי המילוי (תערובת הפטריות והבטטה, ביצה, קמח, גבינות ושמנת).

-מוציאים את התבנית מהתנור ומפזרים גבינה צהובה מעל התחתית (לשמירה על הבצק שלא יירטב מהתערובת). מעל יוצקים את תערובת המילוי. מפזרים מעל מעט גבינה צהובה מגורדת ואופים בתנור במשך 30-35 דקות, עד שהמלית נעשית יציבה וזהובה.

הכנת קיש

 

קיש פטריות ובטטה

רוצים עוד?

מתכונים נוספים לשבועות

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
עוגת גבינה ונוטלה
פשטידת אטריות וגבינה

תגובות

הוספת תגובה
Avatar
itzik30 (22:56 30.03.2020)

תודה על המתכון, לגבי הגבינה הצהובה, מדובר בפרוסה שלמה? והאם ניתן לוותר מטעמי בריאות , או שהתחתית תרטב ולא חצא טוב

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:43 31.03.2020)

זה יוצא בערך פרוסה שלמה. הגבינה שומרת על התחתית שתשאר פריכה אבל אפשר להכין גם בלי (התחתית לא נרטבת עד כדי כך).

Avatar
דנה כרמי (20:32 27.03.2020)

מאוהבת במתכונים פה!!!!!!!
יצא מהמם!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:20 28.03.2020)

נראה מעולה 🙂
תודה על השיתוף

Avatar
ליאנה (19:36 15.03.2020)

שאלה האם ניתן להכין הכל בתבנית ולהקפיא?? האם זה עדיין ישאר כאילו הכנתי עכשיו ולא הקפאתי??

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:52 16.03.2020)

לא יודעת, לא ניסיתי.

Avatar
שחר (21:32 27.02.2020)

אם אני מכינה עם בצל פטריוצ וחציל (במקום הבטטות) אני יכולה בלי לטגן?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:49 27.02.2020)

לא מומלץ להכין בלי לטגן לפני.

Avatar
זוהר (12:01 27.02.2020)

חייב קמח לבן?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:40 27.02.2020)

נראה לי שאפשר להכין גם עם קמח כוסמין מלא.

Avatar
זוהר (11:01 27.02.2020)

היי אפשר להכין עכשיו וזה יהיה טעים בשבת בבוקר? אולי להקפיא?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:41 27.02.2020)

אם זה לשבת בבוקר אפשר לשמור במקרר.

Avatar
חיה (19:59 31.12.2019)

במה אפשר להשתמש במקום גבינה בולגרית מגורדת?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:02 31.12.2019)

אפשר לשים גבינת פטה או לוותר על הגבינה.

Avatar
שולמית (13:56 15.12.2019)

וואו!! יצא מעולה! כמו כל המתכונים שלך

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:26 15.12.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה שולמית

Avatar
יוכי (11:58 7.10.2019)

תודה רבה, הבצק היה טעים וסופר נוח לרידוד.
לגמרי שומרת את המתכון של הבצק, הוא מעולה גם לפשטידות פרווה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:19 7.10.2019)

שמחה לשמוע 🙂
גמר חתימה טובה!

Avatar
אלישבע (20:54 28.09.2019)

שלום אפרת תודה על המתכונים!
רציתי לדעת אם אפשר להכין את הקיש במנות אישיות
מלבניות בגודל 10*5 ס׳׳מ בערך תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:31 28.09.2019)

כן אפשר.
שנה טובה 🌺

Avatar
מירי (10:33 24.08.2019)

היי אפרת
קודם כל אני משתמשת המון באתר שלך וממליצה כמובן לחברות.
אפשר להכין מראש את הבצק והמלית ואז למחרת רק לאפות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:13 24.08.2019)

כן אפשר. את הבצק והמלית כדאי לשמור במקרר בנפרד (כדי שהמלית לא תרטיב את הבצק).

Avatar
רותם (17:45 20.06.2019)

מדהים!! כמו כל המתכונים שלך…
יש כזה בגרסה פרווה/בשרית?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:53 20.06.2019)

היי רותם,
אני מניחה שלגרסת פרווה אפשר לוותר על הגבינות ובמקום כף שמנת חמוצה לשים 1-2 כפות ריץ'.

Avatar
רבקי (23:38 9.06.2019)

שלום אפרת,
הכנתי את הקיש לחג והוא יצא מעולה.
תודה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:37 10.06.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה רבקי

Avatar
אורנה אדרי (10:37 6.06.2019)

היי שלום רב
האם התבנית העגולה החד פעמית המופיעה בצילום הקיש, זו תבנית בקוטר 20 מה שנמכר בסופרים או שצריך להכפיל כמויות לתבנית שמצולמת?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:49 9.06.2019)

כן. זו תבנית קטנה מאלומיניום.

Avatar
ליאת (14:20 4.06.2019)

הי אפרת, הכנתי בעבר ויצא מעולה. עכשיו אני רוצה לדלג על שלב הכנת הבצק ולהכין עם בצק פריך קנוי למאפים מלוחים. נראה לך שיצא טוב? ותודה על עוד המון מתכונים שתמיד יצאו מוצלחים.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:25 4.06.2019)

נראה מהמם 😍
כן, אפשר להשתמש בבצק פריך, זה בהחלט יכול לחסוך עבודה.

Avatar
שירה (16:02 2.06.2019)

היי אפרת, יש לי תבנית זכוכית נמוכה של פאי בקוטר של קצת יותר מ 30 סמ, בכמה אצטרך להכפיל את הכמויות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:53 2.06.2019)

היי שירה,
את התחתית לדעתי מספיק להכפיל ב-2.
את חומרי המלית כדאי להכפיל ב-4 (2 בצלים בינוניים, 2 בטטות בגודל קטן-בינוני, 2 סלסלות פטריות, 2 כפות קמח, 4 כפות מלאות שמנת חמוצה, 4 ביצים וכו')

Avatar
סתיו (12:29 31.05.2019)

היי אפרת
המתכון נראה מעולה!
אני רוצה לנסות להכין אותו לחג השבועות, ורציתי לשאול האם הוא מספיק גדול לאירוח של פחות או יותר 16 אנשים.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:07 31.05.2019)

היי סתיו,
ממליצה להכפיל כמויות ולהכין ב-2 תבניות בקוטר של 20 ס"מ.

Avatar
מרין (10:22 22.05.2019)

היי אפרת. את השמנת החמוצה אפשר להחליף ביוגורט 1.5%? תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:01 22.05.2019)

כן.

Avatar
אורה (17:04 13.05.2019)

הכנתי בפעם השנייה והפעם קצת שיכללתי, הגדלתי תבנית, הגדלתי לבטטה שלמה, חתיכת דלעת ופלפל קלוי לקישוט וטעם. טעים מאד!! אפרת המון תודות על מתכונים נהדרים!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:58 13.05.2019)

נראה מדהים 😍
תודה לך.

Avatar
אורה (14:55 7.05.2019)

אפיתי עם קמח כוסמין ויצא מדהים!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:25 7.05.2019)

נראה מעולה 🙂
תודה אורה

Avatar
אורה (13:03 7.05.2019)

אפרת, לא הבנתי את המשפט: "מפזרים גב"צ בתחתית התבנית"… הכוונה מתחת למלוי ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:26 7.05.2019)

הכוונה מעל תחתית הבצק.

Avatar
אורה (21:53 6.05.2019)

היי אפרת, האם אפשר להשתמש בקמח כוסמין או קמח חיטה מלאה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:43 6.05.2019)

נראה לי שעדיף קמח כוסמין.

Avatar
ענתי מיטב (21:14 5.04.2019)

שוב תודה על עוד מתכון קל וכייפי. הכנתי לבני הצמחוני

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:47 6.04.2019)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה לך.

Avatar
תמר (05:47 16.03.2019)

שלום רב,
תמיד נהנית מהמתכונים שלך. תודה רבה!!!
בטח אנסה גם את הקיש הזה אבל בינתיים חיפשתי תחתית לקיש תרד…מניחה שהבצק לקיש הזה מתאים?
תודה רבה!!!
תמר

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:16 16.03.2019)

כן, אמור להתאים.

Avatar
רותם (10:51 15.02.2019)

היי אפרת,
התבנית שלי נשלפת ו24
המתכון עדיין מתאים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:30 15.02.2019)

היי רותם,
לתחתית תכיני את הכמויות האלה:
2 כוסות קמח לבן
חצי כוס שמן
חצי כפית מלח
חלמון ביצה (הצהוב)
2-5 כפות מים קרים
את כמויות המילוי תכפילי ב-2.

Avatar
כרמית (14:37 7.02.2019)

האם צריך לשמן את התבנית לפני ששמים את הבצק

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:14 7.02.2019)

כדאי.

Avatar
יעקב (01:06 1.02.2019)

שלום
המתכון ממש המצויין
יצא מאד טעים ומרשים
תודה על הכל

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:34 1.02.2019)

תודה יעקב 🙂

Avatar
רותם (11:50 21.01.2019)

היי אפרת,

אני מתכננת להכין את המתכון הזה ועוד כמה לכבוד יום ההולדת של ביתי,

תוכלי לרשום לי כמה זמן מראש אפשר להכין?
האם אפשר להקפיא ?

תודה לך

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:06 21.01.2019)

היי רותם,
אפשר להקפיא אבל עדיף להכין כיומיים מראש ולשמור במקרר.

Avatar
רותם (13:53 21.01.2019)

תודה על התשובה…

במקרר זה ישמר טוב?
צריך לעטוף?

והאם אפשר לחמם על הפלטה אחר כך

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:20 21.01.2019)

כן, זה ישמר טוב. יש לעטוף בנייר כסף או לשמור בקופסה סגורה.
אפשר לחמם על הפלטה אבל מומלץ להוציא את זה כשעה לפני מהמקרר.

Avatar
הדר (19:13 16.01.2019)

היי, אם אין גבינה צהובה? אפשר לוותר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:51 16.01.2019)

כן.

Avatar
עטרה (07:38 21.12.2018)

היי, באיזה גודל התבנית העגולה צריכה להיות?
תודה רבה:)

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:00 21.12.2018)

קוטר 20.

Avatar
טל (11:43 20.12.2018)

נראה מעולה!
מה הכמויות לתבנית של 30?
תודה 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:26 20.12.2018)

היי טל,
תבנית עגולה בקוטר 30?

Avatar
חנה (12:03 8.11.2018)

שלום 😉
רציתי להכין את הקיש בשתי תבניות חד פעמי רגילות (אנגילשקייק)
האם זה מספיק הכמות של המתכון לשתי יחידות או שצריך להכפיל כמויות ?
תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:55 8.11.2018)

היי חיה,
ל-2 תבניות אינגליש קייק יש להכפיל כמויות ב-2.

Avatar
נטע (17:46 6.09.2018)

הי אפרת,
יש לך מתכון לקיש פרווה?
תודה רבה על המתכונים

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:35 6.09.2018)

לא. כל הקישים שלי הם חלביים.
שנה טובה 🌺

Avatar
ענת (21:12 29.07.2018)

מתכון מעולה… פשוט נחטף 😊

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:30 29.07.2018)

תודה ענת 🙂

Avatar
רבקה (21:18 28.06.2018)

היי אפרת, רציתי לשאול לכמה יחידות המתכון מספיק, אם אני מכינה קישים אישיים (בתבנית שקעים חד פעמית)?
נ.ב. האתר מקסים🌸
תודה וערב טוב

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:26 28.06.2018)

היי רבקה,
לדעתי 5-7 יחידות, תלוי בגודל של השקעים.

Avatar
שירה (19:11 10.06.2018)

לא צריך לשמן את התבנית לפני שמעבירים את הבצק?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:11 10.06.2018)

אפשר אבל לא חובה.

Avatar
דבורה לאה הירץ (10:14 6.06.2018)

אפשר להוסיף ריצ' במקום הגבינות ולהפוך את הפשטידה לפרווה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:43 6.06.2018)

לדעתי הגבינות מאוד מוסיפות אבל אם את רוצה להכין את המתכון הזה פרווה אני מניחה שאפשר לוותר על הגבינות ובמקום כף שמנת חמוצה לשים 1-2 כפות ריץ'.

Avatar
אמא לתינוקות (21:04 23.05.2018)

היי אפרת.
נשארו לי קצת עגבניות שרי.
נראה לך זה גם יתאים לפטריות ולבטטה? אוסיף אותן?
תודה!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:14 24.05.2018)

היי,
לא בטוחה אם מתאים וכדאי כי יכול להיות שזה ירטיב את התערובת.
יום נפלא 🙂

Avatar
ניצן (12:40 19.05.2018)

אני מאוד אוהבת את האתר הזה ותמיד מוצאת בו מתכונים ממש קלים וטעימים אבל הפעם המתכון של הקיש ממש לא הצליח: הבצק יצא קשה מדי לחיתוך וגם לא הספיק לכיסוי של הדפנות, המלית לא התייצבה כל משך זמן האפייה, ממש התבאסתי על העבודה הקשה שהשקעתי… בסוף לקחתי את המלית (כי התבאסתי לזרוק ועל בזבוז החומרים), הוספתי קמח וביצה נוספת והפכתי אותה למאפינס שיצאו מאוד מוצלחים וטעימים, אז לא הכל היה לא טוב… חג שמח!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:09 20.05.2018)

היי ניצן,
הבצק מתאים לתבנית קטנה בקוטר 20. אולי השתמשת בתבנית גדולה יותר?
לגבי הבצק, הוא אמור לצאת פריך וקל לחיתוך (שמת חלמון ביצה? כמה מים שמת?)
בכל מקרה, שמחה שלא ויתרת ואלתרת מאפינס שיצאו טעימים 🙂

Avatar
ניצן (00:08 22.05.2018)

באמת לא שמתי לב שמדובר בתבנית קוטר 20… בכל מקרה עשיתי כפול בצק כי רציתי לעשות קיש נוסף כך שלא הייתה בעיית כמות בבצק, הבעיה העיקרית היתה במילוי שלא נאפה כי הוספתי לו עוד קצת קוטג' (כתבת שאפשר כנראה שהוספתי יותר מדיי…) כמובן שהמאפינס יצאו מעולים בסוף אז הכל בסדר ולמדתי מזה לעשות דברים פשוטים ולא מסובכים (כמו מאפינס שפשוט מערבבים ולתנור…כי קיש זה קצת מסובך ואף פעם לא הכנתי אז בשביל מה להסתבך?)

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:33 22.05.2018)

פעם הבאה, רק בשביל להוכיח לעצמך שאת יכולה, אני ממליצה להכין את הקיש לפי המתכון בדיוק בתבנית 20. אני בטוחה שתצליחי 🙂
יום מקסים

Avatar
רחלי (10:48 17.05.2018)

תודה על האתר המדהים!
אני מעוניינת בקיש בטטה אך ללא פטריות אפשר במקום הפטריות להוסיף עוד חצי בטטה? תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:56 17.05.2018)

נראה לי שכן.
חג שמח 🙂

Avatar
רבקה (20:59 15.05.2018)

היי רציתי לשאול יש אפשרות לעשות את הפשטידה בלי התחתית? או שצריך להוסיף למילוי משהו לייצב אותה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:38 15.05.2018)

היי רבקה,
המילוי מתאים לתחתית. אם את רוצה להכין פשטידה רגילה ללא תחתית את יכולה להכין את פשטידת הבטטה ולהוסיף לה כחצי סלסלת פטריות. את הפטריות יש לקצוץ ולטגן אותן יחד עם הבצל והבטטה.

Avatar
מיטל (20:26 15.05.2018)

היי אפרת,
קודם כל, רציתי להגיד שהקיש הזה מככב אצלי והוא מושלם. אני רוצה להכין אותו מחר (רביעי) ולהגיש אותו ביום ראשון בשבועות.
האם אפשרי להקפיא אותו אחרי ההכנה וביום ראשון להפשיר ולשים על הפלטה?

תודה רבה מראש,

מיטל

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:40 15.05.2018)

היי מיטל,
לדעתי כן.

Avatar
רוית (11:57 15.05.2018)

בוקר טוב
כמה ימים ניתן להשאיר במקרר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:05 15.05.2018)

3-4 ימים.

Avatar
יערית (10:53 29.04.2018)

בוקר טוב אפרת
האם אפשר להוסיף שמנת לבישול או גביע קוטג' כדי שיצא יותר גבוהה במקום להכפיל כמויות?
תודה ויום טוב

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:29 29.04.2018)

היי יערית,
בגלל שמדובר במילוי לקיש ולא בפשטידה לא יודעת אם כדאי לשים גביע שלם אבל אולי אפשר להגדיל את הכמות ל 3-4 כפות קוטג' במקום כף אחת.

Avatar
אתי (06:46 11.03.2018)

בוקר טוב
אם אני מכינה היום את הקיש וצריכה לשלישי ערב.
עדיף להקפיא או לשים במקרר?
ואשמח לעוד קיש טעים שאת ממליצה כמו זה אך עם מילויים שונים .
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:15 11.03.2018)

היי אתי,
אם את מגישה בשלישי אז אפשר לשמור במקרר מכוסה היטב.
רעיונות נוספים לקישים: קיש פלפלים, קיש פטריות, קיש כרישה.
שבוע נפלא 🙂

Avatar
עדי (16:25 19.02.2018)

היי
יש לי שמנת לבישול
האם אפשר במקום הגבינות הרכות למיניהן?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (00:14 20.02.2018)

אני מניחה שאפשר לשים רבע-שליש מיכל שמנת לבישול.

Avatar
סיון (17:54 17.01.2018)

מה אפשר לשים במקום בטטה? פתאום שמנו לב שאין 😯

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:00 17.01.2018)

היי סיון,
נראה לי שעם תפו"א גם יעבוד. אם במקרה יש לך דלעת או דלורית גם אפשר.

Avatar
חיה (16:35 8.01.2018)

וואי יצא אליפות! ובאמת מרשים… גם יום למחרת אכלנו בלי לחמם.. מרוב שהיה טעים:-)
שאלה קטנה, הכנתי כמות כפולה והבצק יצא לי מתפורר (לפני האפיה, אחרי האפיה יצא טוב) השאלה היא למה? היה לי קשה לעבוד איתו

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:20 8.01.2018)

היי חיה,
שמחה שיצא מוצלח 🙂
כמה כפות מים הוספת לבצק?

Avatar
שלי (14:11 1.01.2018)

היי
יש לי תבנית 22 ואני רוצה שהמילוי יהיה יותר גבוה אפשר להכפיל כמויות עם אותה תבנית?ומה לגבי זמן האפיה?ומה לגבי כמויות הבצק?
בתמונה נראה שבצדדים יש בצק אבל המילוי מכסה רק חלק אני רוצה שיכסה את הכל?
תודה והמשך יום טוב

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:06 1.01.2018)

היי שלי,
לדעתי אם תכפילי את כל הכמויות זה אמור להיות בסדר. זמן האפיה של התחתית נשאר 12-13 דקות. זמן אפיה של המלית 35-40 דקות, עד שהתערובת נעשית יציבה.

Avatar
מעין (16:44 18.12.2017)

היי אפרת,
קודם כל רוצה להגיד שהאתר מעולה תודה רבה!
אני רוצה להכין את הקיש למחר, יש אפשרות להכין היום רק את הבצק ולשמור במקרר ומחר לאפות אותו ואת תערובת המילוי ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:12 18.12.2017)

כן, אפשר.

Avatar
אורלי (09:58 9.11.2017)

בוקר טוב לבעלת האתר הכי הכי שווה !!!!

שאלה:
האם אפשר לוותר על הפטריות?.. לא אוהבת..

תודה מראש..

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:36 9.11.2017)

אפשר לוותר על הפטריות ולשים יותר בטטה.
יום מקסים 🙂

Avatar
שרה (21:37 6.11.2017)

היי
רציתי לשאול האם אפשר להשתמש עם בצק עלים במקום הבצק שרשמת ועם אותו מילוי? יש לך אתר מקסים.
תודה שרה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:12 7.11.2017)

כן שרה, אפשר. מומלץ גם אותו לאפות קודם בנפרד ורק אז לשים את המילוי.
יום מקסים 🙂

Avatar
שני (16:01 3.08.2017)

היי….. רציתי לשאול במידה שיש לי בצק כבר קנוי מוכן האם אני צריכה לאפות אותו לפני כמו שרשום במתכון או שאני יכולה לאפות אותו עם המלית ביחד?
שאלה שניה האם לאפות אותו על טורבו או אפייה למעלה ולמטה
תודה רבה….. המתכונים שלך מדהימים

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:25 3.08.2017)

היי שני,
אני מניחה שהבצק לא אפוי ואם כך אז יש לאפות אותו בנפרד כ-12 דקות כמו שרשום במתכון ואח"כ עם המלית.
אפיה על תוכנית רגילה – קו עליון וקו תחתון.
בהצלחה 🙂

Avatar
שרית (14:14 1.08.2017)

הי אפרת, אם אני רוצה להכין רק את הבלילה בלי הבצק זה אפשרי?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:26 1.08.2017)

היי שרית,
לא בטוחה אם הבלילה מספיק יציבה לעמוד ללא תחתית.
אפשר להכין את מתכון פשטידת הבטטה ולשלב גם פטריות בפנים.

Avatar
בינת (19:20 29.05.2017)

אם אני מכפילה כמויות- מה גודל התבנית?
ומה אפשר לשים במקום הבולגרית? גבינה צפית זה בסדר?
תודה רבה מראש!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (20:16 29.05.2017)

היי בינת,
אם את מכפילה כמויות זה אמור להתאים לתבנית 24.
גבינה צפתית בסדר.
חג שמח 🙂

Avatar
מיטל (18:31 29.05.2017)

היי, אני רוצה להכין את הפשטידה ללא מוצרי החלב שתהיה פרווה אז מה עושים כדי שהבצק לא ירטב מהבלילה במקום הגבנצ'?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (18:55 29.05.2017)

היי מיטל,
פשוט תכיני בלי הגבינה הצהובה.

Avatar
אורית (14:48 29.05.2017)

היי , תודה על האתר הנפלא
האם ניתן להכין היום את הקיש ולשמור במקרר עד מחר או שעדיף להקפיא

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (14:49 29.05.2017)

עדיף לשמור במקרר.
חג שמח 🙂

Avatar
אוריה (16:48 27.04.2017)

שלום. הכנתי את הבצק אבל הוא לא מתאחה. המרקם שלו בסדר לא רטוב מדי ולא יבש.. מה אפשר לעשות?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (20:46 27.04.2017)

היי אוריה,
מתנצלת על העיכוב בתשובה. יש להוסיף עוד קצת מים עד שהבצק יתגבש.

Avatar
דור (09:38 25.04.2017)

אני יכול לוותר על השמנת החמוצה והגבינה הבולגרית?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (10:28 25.04.2017)

היי,
במקום שמנת חמוצה אתה יכול לשים גבינה לבנה, קוטג', יוגורט או כל גבינה רכה שיש לך. אם אין לך אז תכין בלי.
אפשר לוותר על הבולגרית.

Avatar
אמונה (11:45 21.12.2016)

שלום
הכנתי את הקיש ובטעות שמתי את הצלחת לפני שאפיתי בנפרד את הבצק. יש דרך לתקן?
תודה

Avatar
אמונה (11:47 21.12.2016)

שמתי את המילוי לפני שאפיתי את הבצק… לא את הצלחת

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (12:05 21.12.2016)

היי אמונה,
לא נורא, תאפי כמו שזה. לאחר כ-35 דקות אפיה, תורידי את הקיש לרשת התחתונה של התנור לעוד 5-10 דקות.

Avatar
דני (11:41 27.11.2016)

היי
את יודעת שזאת רק אשמתך
אם המתכונים שלך לא היו כל כך קלים ומוצלחים לא היינו מבקשים להכפיל ולשלש
תודה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (11:46 27.11.2016)

תודה 🙂

Avatar
דני (07:45 27.11.2016)

בוקר טוב
כמויות לתבנית 26 בבקשה
תודה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (10:13 27.11.2016)

בוקר אור,
אני מניחה שאת כמויות מרכיבי התחתית יש להכפיל ב-2 ואת המלית כדאי לשלש ולהכפיל את כל החומרים ב-3.

Avatar
דני (17:36 22.11.2016)

ערב טוב
אפשר חמאה במקום שמן?אם כן כמה?
הגבינה הצהובה בשביל לא להרטיב את הבצק ,ובפאי מתוק מה את שמה שהבצק לא ירטב ממילוי?
האפייה הראשונה היא אפייה עיוורת לא צריך משקולת?
תודה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (20:02 22.11.2016)

היי דני,
במקום שמן אפשר לשים 50 גרם חמאה מומסת.
בדר"כ בפאי מתוק הבלילה היא לא מאוד נוזלית כך שאין בעיה.
אין צורך במשקולת.

Avatar
דני (21:05 22.11.2016)

תודה רבה

Avatar
נועה (10:12 22.11.2016)

לאיזה תבנית מתאימה הפשטידה? לגודל 24 או 26 ?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (11:37 22.11.2016)

היי נועה,
הכמות מתאימה לתבנית עגולה 20.

Avatar
אפרת (08:44 11.11.2016)

הי
במה ניתן להמיר את הביצים למי שאלרגי לביצים כמו בני?
תודה ויום טוב

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (11:04 11.11.2016)

היי אפרת,
יכול להיות שאת יכולה להכין בלי הביצה ולהוסיף עוד כף גדושה שמנת חמוצה.
לאחר האפיה יש להניח לקיש להתקרר לגמרי כדי שיתייצב.

Avatar
אלין (10:04 7.11.2016)

שלום, שאלת הבהרה, כשאת כותבת שאת הגבינה הצהובה יש להניח על הבצק האם הכוונה לפרוסות גבנ"צ או מגורד?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (11:53 7.11.2016)

היי אלין,
עדיף פרוסות אם יש לך. אם לא, פשוט לפזר גבינה צהובה מגורדת.

Avatar
מיכל (16:25 20.08.2016)

קודם כל תודה על המתכון הקל והטעים
אבל יש לי רק הערה אחת- זה ממש לא 10 דקות!!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (17:33 20.08.2016)

שמחה שיצא טעים, זה הכי חשוב 🙂

Avatar
פנינה (00:28 17.08.2016)

היי אפרת,
הכנתי לארוחת ערב
פשוט מ ע ו ל ה ! !

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (08:34 17.08.2016)

תודה פנינה, שמחה לשמוע!
יום נפלא 🙂

Avatar
נטע (23:30 26.07.2016)

הי אפרת.
האם ניתן להכין את הקיש בטוסט אובן? אין לנו תנור…

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (09:01 27.07.2016)

היי נטע,
אני מניחה שכן. לא אמורה להיות בעיה.

Avatar
ורדה (11:11 1.07.2016)

אפשר להוסיף אבקת אפיה לבצק ? ומה קורה לו אם מוסיפים ?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (13:35 1.07.2016)

היי ורדה,
פחות מומלץ כי אז הוא יתפח ועדיף שהוא יהיה שטוח.
שבת שלום 🙂

Avatar
ירון (08:43 19.06.2016)

הי אפרת,
הכנתי את הקיש לשבת, היה טעים! רק שאלה אחת- הבצק אמור להיות אפוי לגמרי או מעט 'בצקי'? כי שמתי ל-12 דקות והוא לא הספיק להיאפות היטב בכלל. כדי להתגבר על זה הפכתי את הקיש והכנסתי לתנור לעוד רבע שעה, יצא קרנצ'י אבל הבצק בפנים עדיין היה קצת לא מוכן, כך זה צריך להיות?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (09:42 19.06.2016)

היי ירון,
הבצק לא אמור להאפות עד הסוף באפיה המוקדמת של ה 12 דקות כי הוא ממשיך להאפות אח"כ עם המלית. בסוף האפיה הוא אמור להיות אפוי ופריך אך לעיתים הוא נרטב מעט מתערובת המילוי ויכולה להיות הרגשה כאילו הוא לא אפוי עד הסוף.
שבוע נפלא 🙂

Avatar
שי לוין (17:12 11.06.2016)

היי,
באמצע ההכנה.. הבצק לא מתאחה .. לא מצליחה לרדד הוא נקרע.. נצמדתי למתכון..
איך ממשיכים מפה? להוסיף קמח?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (17:32 11.06.2016)

היי שי,
אם הבצק יבש מידי תוסיפי עוד קצת מים ושמן.
אם הוא נקרע בגלל שהוא דביק תוסיפי עוד קצת קמח.
בהצלחה 🙂

Avatar
אפרת (17:21 10.06.2016)

היי אפרת :).. אם אני פחות אוהבת פיטריות, יש משהו אחר שאפשר להוסיף לקישוהשתלב טוב?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (17:40 10.06.2016)

היי אפרת,
את יכולה לשים יותר בטטה או לשלב בטטה עם תפוח אדמה מגורד (רק שכדאי לבשל אותו קודם בישול חלקי).
שבת שלום וחג שמח 🙂

Avatar
אורטל (12:28 10.06.2016)

משום מה הפשטידה הזו המכילה מרכיבים יקרים ורבים יצאה מאד נמוכה כמעט בגובה פיצה… חבל שהשקעת הזמן וחהמרכיבים מניבה תוצאות כאלו..

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (12:47 10.06.2016)

היי אורטל,
אם זה כך כנראה שאפית בתבנית גדולה ממה שצריך.

Avatar
שי לוין (23:13 9.06.2016)

היי.,
רציתי לשאול האם אופים באפייה רגילה או על טורבו?
אני רואה שהשתמשת בתבנית חד פעמית, איך מזהים גודל 20 בסופר?
תודה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (23:33 9.06.2016)

היי שי,
האפיה היא בתוכנית הרגילה של התנור (לא טורבו).
בדר"כ אם התבניות ארוזות בשקית, זה אמור להיות רשום. אם לא, אפשר לשאול או להצטייד בסרגל ולמדוד מהחלק העליון 🙂
חג שמח!

Avatar
שירן (20:13 9.06.2016)

היי, אני יכולה להשתמש בבצל סגול? נתקעתי בלי בצל.

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (20:45 9.06.2016)

כן שירן, את יכולה.

Avatar
הודיה (13:01 9.06.2016)

החג הזה הלכתי על המתכונים שלך…
הכנתי הרגע את הקיש והוא יצא ממש טוב
וכן את העוגת גבינה ולוטוס הקרה המשגעת…

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (13:02 9.06.2016)

איזה כיף לשמוע 🙂
חג שמח!

Avatar
תמר (12:24 9.06.2016)

שלום, הכנתי את הקיש בטטה ופטריות המתכון מוצלח ביותר השילוב מדהים תודה רבה לך העשרת לנו את הארוחה….

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (12:35 9.06.2016)

שמחה מאוד לשמוע 🙂
תודה תמר וחג שמח!

Avatar
mazal (09:13 9.06.2016)

בוקר טוב
רציתי להגיד לך שהקיש יצא נהדר, השילוב של הבטטה הפטריות והבצל פנטסטי, השתמשתי בתבנית פאי 24 אז הגדלתי את הכמויות לפי העין כולל הירקות, עכשיו סיימתי לאפות ולא יכולתי להתאפק עד החג, אז אכלתי לי משולש וממש התלהבתי, בעזרת השם ובלי נדר מתכוננת לעשות אותו מעתה ואילך, תודה רבה ויום טוב

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (09:23 9.06.2016)

אני ממש שמחה לשמוע 🙂
תודה מזל ויום נפלא!

Avatar
שרה (11:00 7.06.2016)

היי רציתי קודם כל לומר שהמתכונים שלך באתר מעולים מדויקים וטעימים.
שאלה קטנה לגבי הקיש פטריות בבצק אין צורך להוסיף א.אפיה?
תודה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (11:39 7.06.2016)

תודה שרה 🙂
בבצק אין צורך להוסיף אבקת אפיה מאחר ואנחנו רוצים אותו פריך ושטוח.
יום נפלא וחג שמח!

Avatar
נטלי (10:41 7.06.2016)

היי,
הכנתי עם בצק מלוואח ויצא מעולה!!!
יש לי תבנית בקוטר 18, איזה כמויות אני צריכה?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (11:35 7.06.2016)

היי נטלי,
אני ממליצה להכין את הכמויות שרשומות במתכון ואם במקרה יישארו תוספות אפשר למלא 1-2 תבניות מאפינס קטנות.
יום מעולה 🙂

Avatar
מיטל (22:21 14.04.2016)

היי, לאבי ענית כי לתבנית 26 יש להכפיל כמויות ב-2 אך תגובה מוקדמת יותר היה כתוב-
לתבנית 24 , פי 2
ולתבנית 26 להכפיל ב-3.. מתלבטת. באילו כמויות עליי להשתמש?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (22:32 14.04.2016)

היי מיטל,
את כמויות חומרי התחתית יש להכפיל ב-2. לדעתי זה אמור להספיק לקוטר 26.
את חומרי תערובת המילוי כדאי להכפיל ב-3 אם רוצים פשטידה גבוהה.
צריך לקחת בחשבון שמאחר והתבנית גדולה יותר משך זמן האפיה עשוי להתארך מעט.

Avatar
אבי (17:34 7.04.2016)

בכמה להכפיל לתבנית 26 ?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (18:08 7.04.2016)

היי אבי,
יש להכפיל את כל הכמויות ב-2.

Avatar
מאיה (21:49 6.04.2016)

קודם כל תודה על מתכונים מצויינים וקלים!
אני מתכוןנת להכין ביום חמישי , צריכה את לשבת בבוקר.
כדאי להקפיא או לשים במקרר?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (22:33 6.04.2016)

היי מאיה,
מספיק לעטוף היטב ולשמור במקרר.
לפני ההגשה להכניס לתנור שחומם מראש ל180 מעלות ולחמם במשך 10-15 דקות.

Avatar
מרב (23:18 17.03.2016)

תודה רבה על מתכון פשוט ומושלם!!!!!

אני הכנתי את הבצק מקמח מלא והוספתי לו חלק מהחלבון גם כי הוא התפורר לי (המקמח המלא נוטה להתפורר) ואז הבצק היה גמיש לרידוד.

תודה רבה רבה ושבת שלום! =]

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (00:13 18.03.2016)

מעולה! תודה מרב ושבת שלום 🙂

Avatar
א.ג. (15:39 1.03.2016)

שלום!
גיליתי לעצמי את האתר לא מזמן וכבר עזר לי הרבה פעמים להכין בזריזות דברים טעימים!
אני מתכננת להכין קיש פטריות בטטה ,אך ללא בצק…סוג של פשטידה.לדעתי זה גם יצא טוב. מה דעתך?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (17:33 1.03.2016)

היי,
שמחה לשמוע 🙂
התערובת עצמה פחות מיועדת לאפיה כפשטידה בפני עצמה אלא יותר כמילוי.
אם את רוצה להכין פשטידת בטטה יש באתר מתכון קל וטעים – פשטידת בטטה. אפשר להוסיף לאותו מתכון גם חצי סלסלת פטריות קצוצות, רק שיש לטגן אותן קודם עם הבצל והבטטה.
בהצלחה והמשך יום נפלא!

Avatar
יפה דוד (22:41 22.02.2016)

היי!!לשמחתי אני נעזרת במתכונים שלך והם קוצרים הרבה מאוד מחמאות.יש אפשרות להכין קיש בטטה פרווה?דחוף ביותר .תודה!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (22:52 22.02.2016)

היי יפה,
קודם כל אני שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
לא ניסיתי להכין בגרסת פרווה כי לדעתי הגבינות מאוד מוסיפות אבל אם את רוצה להכין את המתכון הזה אני מניחה שאפשר לוותר על הגבינות ובמקום כף שמנת חמוצה לשים 1-2 כפות שמנת צמחית.
יש באתר גם מתכון לפשטידת בטטה רגילה שאפשר להכין בגרסת פרווה ופשוט לוותר על הגבינות.
בהצלחה 😉

Avatar
נחמה (22:13 11.02.2016)

היי חופית,
תודה על המתכונים מלאי הטעם והניחוחות המדהימים!
האם אפשרי להקפיא את הקיש?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (22:21 11.02.2016)

כן נחמה, כל עוד אין תפו"א בקיש אפשר להקפיא. חשוב לשמור בקופסה אטומה או לעטוף היטב בניילון נצמד.
סופ"ש נפלא!

Avatar
בת (22:40 7.02.2016)

היי,

האם אפשר להחליף את השמנת חמוצה ביוגורט ? ואת הבולגרית בעוד צהובה?

תודה!
נ.ב אחלה אתר מציל אותי בכבוד פעמים רבות!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (22:43 7.02.2016)

היי בת,
כן וכן 🙂

Avatar
קרן (09:14 26.01.2016)

יש לי בצק פריך מוכן, מתאים למלא אותו במילוי שמופיע במתכון?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (09:15 26.01.2016)

היי קרן,
אם הבצק הוא לא מתוק אז אין שום בעיה. יש לאפות אותו קודם כ12 דקות ואז לשים את המילוי (כמו במתכון).
יום נפלא 🙂

Avatar
צ א (15:12 21.01.2016)

לא הכנתי את המילוי, אבל הבצק מעולה!
תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (15:19 21.01.2016)

שמחה לשמוע 🙂

Avatar
דני (21:11 5.01.2016)

היי
כוס ושליש=180גרם?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (21:20 5.01.2016)

כן דני 🙂

Avatar
מיכל (18:20 5.01.2016)

היי,אפשר לוותר על הפיטריות?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (18:32 5.01.2016)

כן מיכל. שימי בטטה בינונית שלמה.

Avatar
דן (21:36 8.12.2015)

שלום,
הקיש טעים מאוד.
הכנתי אותו היום כבר בפעם השניה.
תודה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (21:46 8.12.2015)

תודה דן, שמחה לשמוע 🙂

Avatar
דידי (21:26 17.11.2015)

תודה על מתכונים נפלאים, אם אני רוצה להכין מאפה ירקות עם בצק פריך ( כמו של קיש) מה אני אמורה לפזר מעל?

המון תודה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (21:39 17.11.2015)

היי דידי,
מה הכוונה למאפה ירקות? את מתכוונת להכין בצק של קיש ועליו תערובת של ירקות? אם כן, את יכולה לפזר מעל גבינות כמו במתכון הזה.

Avatar
לנה (17:07 2.11.2015)

שלום,

האם ניתן להמיר קמח רגיל בקמח ללא גלוטן?

תודה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (17:15 2.11.2015)

היי לנה,
לא ניסיתי כך שאני באמת לא יודעת 🙂

Avatar
רחלי (14:20 2.11.2015)

אפשר להכין אתהקיש גם בלי גבינה צהובה?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (14:30 2.11.2015)

כן אפשר.

Avatar
רחלי (23:48 22.10.2015)

יצא נפלא במיוחד הבצק פריך מאד ודק.
לא שמתי גבינה בולגרית וגם לא קמח כי לא היו הרבה נוזלים.
הכנסתי פטריות משומרות(זה מה שהיה לי:) ) גבינה צהובה, פתיתי פרמזן וקצת קוטג
בקיצור טעים, מוסיפה למועדפים. תודה רבה!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (08:39 23.10.2015)

שמחה לשמוע רחלי!
תודה שחזרת לעדכן ושבת שלום 🙂

Avatar
אורית (21:32 14.10.2015)

מתכון נהדר, תענוג של בצק ושילוב טעמים מאוד מוצלח.
את פשוט תותחית! תודה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (21:39 14.10.2015)

תודה אורית! שמחה שאהבת 🙂

Avatar
רותי אוחיון (22:43 5.09.2015)

הכנתי ביום שישי בפעם הראשונה 2 תבניות קיש בטטה פטריות לכבוד שבת .
ברוך ה' הופתענו כולנו מהמתכון הנהדר . קשה להפסיק לאכול !
מירקם נפלא וטעם מדהים ! גם הבצק של התחתית נהדר !
תודה . אכין זאת שוב ושוב .

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (23:05 5.09.2015)

איזה כיף לשמוע רותי!
שמחה שנהנתם מהמתכון.
תודה שחזרת לעדכן ושבוע טוב 🙂

Avatar
חיים (17:22 29.07.2015)

הי, אם אני רוצה להשתמש בתבנית קוטר 29, אני רק צריך להכפיל כמויות או יותר?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (19:08 29.07.2015)

היי חיים,
אם אתה מכפיל כמויות תערובת ב-2 אתה יכול להכין בתבנית עגולה בקוטר 24. אם תכפיל ב-3 תוכל להכין בתבנית 26. ולדעתי אם תכפיל ב-4 זה אמור להספיק לתבנית 29.

Avatar
שוש (21:29 5.11.2015)

גם את הכמויות לבצק צריך להכפיל ולשלש בהתאמה אם רוצים לעבור לתבניות גדולות יותר?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (21:56 5.11.2015)

כן שוש.

Avatar
מימי (16:53 22.07.2015)

אחלה קיש!! הוספתי גם טונה ויצא לי מעדן! הכל חוסל ברגע שיצא מהתנור… תודה רבה 🙂

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (17:18 22.07.2015)

תודה מימי! שמחה לשמוע 🙂

Avatar
איריס סויסה (08:57 22.07.2015)

אני בדרך לנסות שני מתכונים-:)

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (10:27 22.07.2015)

בהצלחה ויום נפלא 😉

Avatar
מימי (13:12 17.06.2015)

שלום!
אם אין לי בולגרית אני יכולה לדעתך לשים כמות כפולה של צהובה?
ואפשר להוסיף חצי גביע קוטג'? או שזה יפגע במירקם?
תודה!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (13:19 17.06.2015)

היי מימי,
כן את יכולה לשים גבינה צהובה במקום הבולגרית.
לגבי חצי גביע קוטג', אני מניחה שזה ישנה מעט את המרקם אבל לאו דווקא יפגע בו (זה אמור לצאת בסדר).
בהצלחה 😉

Avatar
אסתי כהן (13:14 12.06.2015)

הי ניתן בתבנית מרובעת רגילה?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (13:17 12.06.2015)

היי אסתי,
הכמות מתאימה לתבנית אינגליש קייק. את יכולה להכפיל כמויות ולהכין בתבנית מרובעת בגודל 22X31 (גודל של שתי תבניות אינגליש קייק צמודות).
שבת שלום 🙂

Avatar
נטלי (10:31 29.05.2015)

שלום,
האם ניתן להשתמש במלוואח במקום להכין בצק?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (10:53 29.05.2015)

היי נטלי,
אני מניחה שכן, לא רואה בעיה.
ראי אופן הכנה כמו במתכון המצורף:
http://www.10dakot.co.il/%D7%A7%D7%99%D7%A9-%D7%92%D7%91%D7%99%D7%A0%D7%95%D7%AA-%D7%95%D7%A2%D7%99%D7%A8%D7%99%D7%AA/
שבת שלום 🙂

Avatar
נוני (22:35 21.05.2015)

אפשר לשים פטריות מקופסת שימורים במקום פיטריות טריות ?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (23:19 21.05.2015)

כן, חצי קופסה.
חג שמח 🙂

Avatar
חופית (14:39 21.05.2015)

שלום האם ניתן להפוך אותה לפרווה?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (15:34 21.05.2015)

היי חופית,
לא מומלץ להפוך לפרווה כי אז תצטרכי לוותר על מרכיבים חיוניים וזה עלול לפגוע בטעם.
חג שמח 🙂

Avatar
סאקרה (13:18 26.10.2015)

אפשר להפוך את הקיש לפרווה , אם במלית משתמשים בגבינות צהובות טבעוניות.
(יקר, אבל טעים וטוב כתחליף. ניתן להשיג באגף מזון הטבע בסופרים גדולים)
את השמנת אפשר להחליף בשמנת סויה "טופוטי" (לצערי אין מוצר ישראלי מקביל).

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.