שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 50-55 דקות

סוג: חלבי

תבנית עגולה 20

מצרכים:

תחתית הבצק:

כוס ושליש קמח לבן

רבע כוס שמן

שליש כפית מלח

חלמון ביצה (הצהוב)

3-6 כפות מים קרים

לתערובת המילוי:

חצי בצל בינוני קצוץ

חצי בטטה בינונית מגורדת

חצי סלסלת פטריות טריות קצוצות

חצי כף קמח לבן

כף מלאה שמנת חמוצה (ניתן להמיר בגבינה לבנה או קוטג’)

1 ביצה

2 כפות גבינה בולגרית מגורדת

2 כפות גבינה צהובה/מוצרלה מגורדת

רבע כפית מלח

*גבינה צהובה לפיזור מעל ומתחת.

אופן הכנה:

הכנת התחתית:

-מחממים תנור מראש ל200 מעלות.

-מערבבים בקערה את הקמח, המלח, השמן וחלמון הביצה. מוסיפים בהדרגה את המים עד שמתקבל בצק אחיד.

-מניחים את הבצק על נייר אפיה ומרדדים בעזרת מערוך. מעבירים לתבנית ומהדקים היטב בתחתית ובדפנות. בעזרת סכין חותכים את עודפי הבצק. דוקרים את הבצק בעזרת מזלג במספר מקומות ואופים בתנור במשך 12 דקות. מוצאים ומצננים. (משאירים את התנור דולק ומנמיכים ל180 מעלות).

הפעל טיימר (12 דק’)
+
טיימר פועל

בצק קיש משמן

 

הכנת המילוי:

-מחממים מחבת עם כף שמן זית ומטגנים בצל עד להזהבה קלה. מוסיפים בטטה ופטריות, ממליחים מעט ומטגנים תוך כדי ערבוב 3-4 דקות. מסירים מהאש ומצננים.

-מערבבים בקערה את כל חומרי המילוי (תערובת הפטריות והבטטה, ביצה, קמח, גבינות, שמנת, מלח).

-מוציאים את התבנית מהתנור ומפזרים גבינה צהובה מעל התחתית (לשמירה על הבצק שלא יירטב מהתערובת). מעל יוצקים את תערובת המילוי. מפזרים מעל מעט גבינה צהובה מגורדת ואופים בתנור במשך 30-35 דקות, עד שהמלית נעשית יציבה וזהובה.

הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל

הכנת קיש

 

קיש פטריות ובטטה

רוצים עוד?

מתכונים נוספים לשבועות

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
עוגת גבינה ונוטלה
פשטידת אטריות וגבינה

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
תמר (17:22 5.09.2021)

היי אפרת,
דבר ראשון אני נהנית מאוד מהאתר שלך ובכל הזדמנות אני מכינה מהמתכונים שלך ותמיד יוצאים לי מעולה!!!
דבר שני אם אני רוצה להכין את הקיש פרווה ובמילוי בצל איזה מצרכים אני צריכה לשים?

מתכונים ב-10 דקות (18:07 5.09.2021)

היי תמר,
לקיש בצל פרווה יש לשים בצל אחד גדול קצוץ ולוותר על הבטטה והפטריות.
החלופה הכי טובה היא להשתמש בגבינות טבעוניות, אבל אם אין לך אפשרות אפשר לוותר על הגבינות ובמקום כף שמנת חמוצה לשים 1-2 כפות ריץ’.
בהצלחה וחג שמח!

מיכל (18:36 1.06.2021)

שלום אפרת,
יצא טעים מאוד.(כמו כל המתכונים שלך)
את התחתית עשיתי מקמח לבן וקמח כוסמין מלא.

מתכונים ב-10 דקות (19:03 1.06.2021)

נראה מושלם! תודה על השיתוף😊

עדי (07:22 16.05.2021)

היי אפרת,
אני מתכוונת להשתמש בבצק פריך מלוח (מוכן), אבל במקום להשאיר אותו בתבנית גדולה אני רוצה להפוך אותו לקשישים אישיים, יש לך איזה הערכה לכמה זמן הבלילה תצטרך להיות בתנור? או באיזה שלב אני צריכה להוציא?
תודה 🙏

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:53 16.05.2021)

היי עדי,
אם את מכינה קישים אישיים כדאי לאפות ב180 מעלות. זמן האפיה של התחתית 10 דקות וזמן האפיה של המילוי עשוי להתקצר ל 25 דקות (עד שהמלית מזהיבה).

אלישבע (23:38 15.05.2021)

האם אפשר לוותר על הבטטה?

מתכונים ב-10 דקות (00:00 16.05.2021)

היי,
אפשר ורצוי במקרה כזה להגדיל את כמות הפטריות.
חג שמח😊

אלישבע (00:48 16.05.2021)

תודה רבה על האתר המקסים
כל המתכונים לחג ממנו!!
חג שמח ורגוע

תמר (20:02 12.05.2021)

הי, לערבב בקערה הכוונה המיקסר או ידנית

מתכונים ב-10 דקות (20:27 12.05.2021)

היי תמר,
ידנית:)

פני (17:18 21.04.2021)

אם יש לי תבנית עגולה קוטר 24 אני צריכה לשנות את המרכיבים או שזה גם בסדק

מתכונים ב-10 דקות (18:45 21.04.2021)

היי פני,
לתחתית תכיני את הכמויות האלה:
2 כוסות קמח לבן
חצי כוס שמן
חצי כפית מלח
חלמון ביצה (הצהוב)
2-5 כפות מים קרים
את כמויות המילוי תכפילי ב-2.
בהצלחה!

בתיה (11:41 20.04.2021)

היי אפרת משלומך?
אפשר להקפיא?

מתכונים ב-10 דקות (12:20 20.04.2021)

היי בתיה,
היות ויש כאן בטטה וגבינות מומלץ להקפיא לא יותר משבוע. יש להוציא להפשרה כמה שעות לפני ההגשה, ובסיום ההפשרה כדאי לחמם בתנור כ-10 דקות על 180 מעלות.🙂

בתאל (13:42 25.02.2021)

אפשר להשתמש בבצק פריך מלוח מוכן?

מתכונים ב-10 דקות (14:09 25.02.2021)

היי בתאל,
אפשר:)

ויקטוריה (18:02 19.01.2021)

היי! הכנתי פעם ראשונה בתבנית קוטר 24 ויצא מדהים, המשפחה עפה על זה והכל נזלל יום למחרת! אני רוצה להכין בתבניות אישיות, קוטר 14, יש לך בערך הערכה בכמה להקטין את הכמויות כדי שזה יתאים לתבנית אחת עגולה בקוטר 14, או בכמה להגדיל את הכמויות שיתאים ל-4 תבניות בקוטר 14? (מה שיותר נוח להמרה)

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:01 19.01.2021)

היי ויקטוריה,
כדי שאוכל להעריך- הכמות במתכון הספיקה לך לתבנית 24 או שהכפלת את הכמויות? כי הכמות שבמתכון היא לתבנית 20

ויקטוריה (20:09 19.01.2021)

היי, הכפלתי את הכמויות ל-24. קראתי פה קצת בתגובות וראיתי שענית למישהי בעבר גם על תבנית 24 עם הכמויות המתאימות, אבל נשארה לי קצת כמות מיותרת מהבלילה.
אולי להכפיל פי 2 את הכמות של ה-24 כדי שיתאים ל-4 תבניות של 14?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:59 19.01.2021)

אני חושבת שכן. אולי כדאי להכפיל את הכמות של ה-24.

sara (21:51 6.01.2021)

היי,
איך אפשר לעשות את זה פרווה?
אם אפשרי בכלל..
תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות (22:24 6.01.2021)

היי שרה,
אני מניחה שלגרסת פרווה אפשר לוותר על הגבינות ובמקום כף שמנת חמוצה לשים 1-2 כפות ריץ’.

דינה (17:18 25.08.2021)

יש גבינה צהובה טבעונית, מגורדת. של משומשו והיא מצויינת, ניסיתי כמה פעמים🙂

הדר (12:07 30.12.2020)

יצא ממש טעים!! 🙂 תודה על המתכון!

מתכונים ב-10 דקות (16:22 30.12.2020)

שמחה לקרוא שאהבת הדר❤️

יסמין (14:57 26.11.2020)

היי אפרת
האם הבצק יכול להתאים לעוגת גבינה קרה מעל?… אני מחפשת מתכון בלי הרבה חמאה…

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:47 26.11.2020)

אני חושבת שכן אבל במקום מלח יש לשים כף מלאה סוכר.

נעמה (13:43 10.11.2020)

היי אפרת.
האם אפשר לפזר משהו אחר על התחתית במקום גבינה צהובה?

מתכונים ב-10 דקות (14:43 10.11.2020)

את יכולה לפזר פרמז’ן, או כל גבינה נמתחת אחרת
בהצלחה ♥

נעמה (15:44 11.11.2020)

תודה על התגובה המהירה.
בולגרית קשה מגורדת יכול להתאים?
ואם לא אז אולי מעט שיבולת שועל או קמח או משהו כזה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:00 12.11.2020)

תנסי לשים קצת בולגרית קשה מגורדת.

נעמה (22:34 14.11.2020)

יצא מעולה…
תודה רבה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:20 14.11.2020)

תודה לך שחזרת לעדכן 🙂

הילית (10:23 11.10.2020)

היי אפרת,
הכנתי בעבר עם תחתית מלוואח, יצא מעולה! הפעם אני הולכת להכין את הבצק בעצמי 🙂
ראיתי ששאלו לגבי מגוון גדלים של תבניות אבל יש לי תבנית 28 (עומק 4 ס״מ) – להכפיל כמויות או שזה יחס אחר?
תודה רבה!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:56 11.10.2020)

היי הילית,
לגבי התחתית אני חושבת שכדאי להכין את הכמויות האלה:
⅔+2 כוסות קמח לבן
⅔ כוס שמן
חצי כפית מלח
2 חלמוני ביצה (הצהוב)
כרבע כוס מים (*יכול להיות שתצטרכי יותר, תראי לפי מרקם הבצק).
לגבי המלית, נראה לי שכדאי להכין את הכמויות האלה:
בצל גדול קצוץ
בטטה גדולה מגורדת
סלסלת פטריות טריות קצוצות
כף ורבע קמח לבן
2.5 כפות מלאות שמנת חמוצה (ניתן להמיר בגבינה לבנה או קוטג’)
2 ביצים (רצוי גדולות)
5 כפות גבינה בולגרית מגורדת
5 כפות גבינה צהובה/מוצרלה מגורדת
כשליש כפית מלח
*גבינה צהובה לפיזור מעל ומתחת.

הילית (13:13 11.10.2020)

נפלא, תודה רבה! אחזור לדווח 🙂

הילית (19:43 18.10.2020)

יצא מהמם! יצאה לי יותר מדי מלית (אולי בגלל שעשיתי עם 2 בטטות כתחליף לפטריות) אז הספיק לי לתבנית 28 + לתבנית בגודל של מלוואח, אבל יצא לטובה, ככה יש יותר 😉 תודה אפרת!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:19 18.10.2020)

תודה לך שחזרת לעדכן!
נראה מעולה 🙂

לידיה (16:09 5.10.2020)

שלום אפרת
מה אפשר להמיר במקום השמנת חמוצה אני רוצה קיש פרווה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:00 5.10.2020)

אני חושבת שאפשר לשים כף מיונז או 1-2 כפות ריצ’/שמנת צמחית.

בותינה (20:41 1.10.2020)

מה אפשר במקום פטריות?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:44 1.10.2020)

אפשר לוותר על הפטריות ולהשתמש בבטטה אחת גדולה.

שני (23:02 18.08.2020)

לילה טוב אפרת, הכנתי את הקיש עם קישואים חתוכים, פטריות ובצל וללא גבנצ כיוון שזה מה שהיה בבית…, יצא ממש מצויין. תודה לך.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:02 19.08.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שני

לוי צביה (10:47 9.08.2020)

הכנתי את הקיש על בסיס שמן והחלפתי המילוי בברוקולי וגבינות. יצא מושלם!!!
זה הבצק הקבוע שלי.
תודה לך אפרת⁦♥️⁩⁦♥️⁩⁦♥️⁩

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:32 9.08.2020)

מעולה 🙂
תודה צביה

תמר (11:46 10.06.2020)

שלום! הבצק פה מאד מוצא חן בעיני. האם ניתן להשתמש בו גם למתכון של פאי? אני מאד מחפשת מתכון עם שמן במקום חמאה או מרגרינה. מחפשת להכין פאי לימון עם מרנג. תודה!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:24 10.06.2020)

היי תמר,
אני חושבת שכן. רק בגלל שזה פאי מתוק כדאי לוותר על המלח ולהוסיף 1-2 כפות סוכר לתערובת הבצק.

סיון (08:13 23.05.2020)

היי, אני מעונינת לדעת מה הכמיות לתבנית עגולה 24?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:58 23.05.2020)

לתחתית תכיני את הכמויות האלה:
2 כוסות קמח לבן
חצי כוס שמן
חצי כפית מלח
חלמון ביצה (הצהוב)
2-5 כפות מים קרים
את כמויות המילוי תכפילי ב-2.

אנונימי (20:32 21.05.2020)

אפשר להכין עם בצק עלים?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:27 21.05.2020)

כן.

אושרת (10:32 21.05.2020)

היי, נראה מעולה
אני רוצה להכין את הבצק עם חמאה, מה הכמות שצריך? יש לך מתכון לבצק קיש עם חמאה? תודה!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:09 21.05.2020)

אפשר לשים 50 גרם חמאה.

אושרת (12:14 21.05.2020)

במקום השמן או בנוסף?
תודה רבה!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:35 21.05.2020)

במקום.

ספיר (15:12 6.05.2020)

היי אם אני רוצה קיש בטטה ובצל(בלי פטריות)?
מה המתכון?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:50 6.05.2020)

אפשר להכין באותו אופן ולהשתמש בבטטה אחת גדולה.

itzik30 (13:21 2.05.2020)

תודה, אם אני עושה בתבנית 22 קפיצית זה מתאים? או שצריך תבנית נמוכה יותר

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:58 2.05.2020)

לגבי התחתית אני ממליצה להגדיל את כמות הקמח לכוס וחצי ולהוסיף כף שמן נוספת.
לגבי המילוי כדאי להכפיל כמויות כדי שלא ייצא נמוך מידי.
זמן האפיה של התחתית יישאר 12-13 דקות. זמן אפיה של המלית בסביבות 35-40 דקות, עד שהתערובת נעשית יציבה.

itzik30 (22:43 2.05.2020)

תודה

itzik30 (22:56 30.03.2020)

תודה על המתכון, לגבי הגבינה הצהובה, מדובר בפרוסה שלמה? והאם ניתן לוותר מטעמי בריאות , או שהתחתית תרטב ולא חצא טוב

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:43 31.03.2020)

זה יוצא בערך פרוסה שלמה. הגבינה שומרת על התחתית שתשאר פריכה אבל אפשר להכין גם בלי (התחתית לא נרטבת עד כדי כך).

דנה כרמי (20:32 27.03.2020)

מאוהבת במתכונים פה!!!!!!!
יצא מהמם!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:20 28.03.2020)

נראה מעולה 🙂
תודה על השיתוף

ליאנה (19:36 15.03.2020)

שאלה האם ניתן להכין הכל בתבנית ולהקפיא?? האם זה עדיין ישאר כאילו הכנתי עכשיו ולא הקפאתי??

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:52 16.03.2020)

לא יודעת, לא ניסיתי.

שחר (21:32 27.02.2020)

אם אני מכינה עם בצל פטריוצ וחציל (במקום הבטטות) אני יכולה בלי לטגן?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:49 27.02.2020)

לא מומלץ להכין בלי לטגן לפני.

זוהר (12:01 27.02.2020)

חייב קמח לבן?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:40 27.02.2020)

נראה לי שאפשר להכין גם עם קמח כוסמין מלא.

זוהר (11:01 27.02.2020)

היי אפשר להכין עכשיו וזה יהיה טעים בשבת בבוקר? אולי להקפיא?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:41 27.02.2020)

אם זה לשבת בבוקר אפשר לשמור במקרר.

חיה (19:59 31.12.2019)

במה אפשר להשתמש במקום גבינה בולגרית מגורדת?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:02 31.12.2019)

אפשר לשים גבינת פטה או לוותר על הגבינה.

שולמית (13:56 15.12.2019)

וואו!! יצא מעולה! כמו כל המתכונים שלך

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:26 15.12.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה שולמית

יוכי (11:58 7.10.2019)

תודה רבה, הבצק היה טעים וסופר נוח לרידוד.
לגמרי שומרת את המתכון של הבצק, הוא מעולה גם לפשטידות פרווה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:19 7.10.2019)

שמחה לשמוע 🙂
גמר חתימה טובה!

אלישבע (20:54 28.09.2019)

שלום אפרת תודה על המתכונים!
רציתי לדעת אם אפשר להכין את הקיש במנות אישיות
מלבניות בגודל 10*5 ס׳׳מ בערך תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:31 28.09.2019)

כן אפשר.
שנה טובה 🌺

מירי (10:33 24.08.2019)

היי אפרת
קודם כל אני משתמשת המון באתר שלך וממליצה כמובן לחברות.
אפשר להכין מראש את הבצק והמלית ואז למחרת רק לאפות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:13 24.08.2019)

כן אפשר. את הבצק והמלית כדאי לשמור במקרר בנפרד (כדי שהמלית לא תרטיב את הבצק).

רותם (17:45 20.06.2019)

מדהים!! כמו כל המתכונים שלך…
יש כזה בגרסה פרווה/בשרית?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:53 20.06.2019)

היי רותם,
אני מניחה שלגרסת פרווה אפשר לוותר על הגבינות ובמקום כף שמנת חמוצה לשים 1-2 כפות ריץ’.

רבקי (23:38 9.06.2019)

שלום אפרת,
הכנתי את הקיש לחג והוא יצא מעולה.
תודה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:37 10.06.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה רבקי

אורנה אדרי (10:37 6.06.2019)

היי שלום רב
האם התבנית העגולה החד פעמית המופיעה בצילום הקיש, זו תבנית בקוטר 20 מה שנמכר בסופרים או שצריך להכפיל כמויות לתבנית שמצולמת?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:49 9.06.2019)

כן. זו תבנית קטנה מאלומיניום.

ליאת (14:20 4.06.2019)

הי אפרת, הכנתי בעבר ויצא מעולה. עכשיו אני רוצה לדלג על שלב הכנת הבצק ולהכין עם בצק פריך קנוי למאפים מלוחים. נראה לך שיצא טוב? ותודה על עוד המון מתכונים שתמיד יצאו מוצלחים.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:25 4.06.2019)

נראה מהמם 😍
כן, אפשר להשתמש בבצק פריך, זה בהחלט יכול לחסוך עבודה.

שירה (16:02 2.06.2019)

היי אפרת, יש לי תבנית זכוכית נמוכה של פאי בקוטר של קצת יותר מ 30 סמ, בכמה אצטרך להכפיל את הכמויות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:53 2.06.2019)

היי שירה,
את התחתית לדעתי מספיק להכפיל ב-2.
את חומרי המלית כדאי להכפיל ב-4 (2 בצלים בינוניים, 2 בטטות בגודל קטן-בינוני, 2 סלסלות פטריות, 2 כפות קמח, 4 כפות מלאות שמנת חמוצה, 4 ביצים וכו’)

סתיו (12:29 31.05.2019)

היי אפרת
המתכון נראה מעולה!
אני רוצה לנסות להכין אותו לחג השבועות, ורציתי לשאול האם הוא מספיק גדול לאירוח של פחות או יותר 16 אנשים.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:07 31.05.2019)

היי סתיו,
ממליצה להכפיל כמויות ולהכין ב-2 תבניות בקוטר של 20 ס”מ.

מרין (10:22 22.05.2019)

היי אפרת. את השמנת החמוצה אפשר להחליף ביוגורט 1.5%? תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:01 22.05.2019)

כן.

אורה (17:04 13.05.2019)

הכנתי בפעם השנייה והפעם קצת שיכללתי, הגדלתי תבנית, הגדלתי לבטטה שלמה, חתיכת דלעת ופלפל קלוי לקישוט וטעם. טעים מאד!! אפרת המון תודות על מתכונים נהדרים!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:58 13.05.2019)

נראה מדהים 😍
תודה לך.

אורה (14:55 7.05.2019)

אפיתי עם קמח כוסמין ויצא מדהים!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:25 7.05.2019)

נראה מעולה 🙂
תודה אורה

אורה (13:03 7.05.2019)

אפרת, לא הבנתי את המשפט: “מפזרים גב”צ בתחתית התבנית”… הכוונה מתחת למלוי ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:26 7.05.2019)

הכוונה מעל תחתית הבצק.

אורה (21:53 6.05.2019)

היי אפרת, האם אפשר להשתמש בקמח כוסמין או קמח חיטה מלאה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:43 6.05.2019)

נראה לי שעדיף קמח כוסמין.

ענתי מיטב (21:14 5.04.2019)

שוב תודה על עוד מתכון קל וכייפי. הכנתי לבני הצמחוני

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:47 6.04.2019)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה לך.

תמר (05:47 16.03.2019)

שלום רב,
תמיד נהנית מהמתכונים שלך. תודה רבה!!!
בטח אנסה גם את הקיש הזה אבל בינתיים חיפשתי תחתית לקיש תרד…מניחה שהבצק לקיש הזה מתאים?
תודה רבה!!!
תמר

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:16 16.03.2019)

כן, אמור להתאים.

רותם (10:51 15.02.2019)

היי אפרת,
התבנית שלי נשלפת ו24
המתכון עדיין מתאים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:30 15.02.2019)

היי רותם,
לתחתית תכיני את הכמויות האלה:
2 כוסות קמח לבן
חצי כוס שמן
חצי כפית מלח
חלמון ביצה (הצהוב)
2-5 כפות מים קרים
את כמויות המילוי תכפילי ב-2.

כרמית (14:37 7.02.2019)

האם צריך לשמן את התבנית לפני ששמים את הבצק

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:14 7.02.2019)

כדאי.

יעקב (01:06 1.02.2019)

שלום
המתכון ממש המצויין
יצא מאד טעים ומרשים
תודה על הכל

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:34 1.02.2019)

תודה יעקב 🙂

רותם (11:50 21.01.2019)

היי אפרת,

אני מתכננת להכין את המתכון הזה ועוד כמה לכבוד יום ההולדת של ביתי,

תוכלי לרשום לי כמה זמן מראש אפשר להכין?
האם אפשר להקפיא ?

תודה לך

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:06 21.01.2019)

היי רותם,
אפשר להקפיא אבל עדיף להכין כיומיים מראש ולשמור במקרר.

רותם (13:53 21.01.2019)

תודה על התשובה…

במקרר זה ישמר טוב?
צריך לעטוף?

והאם אפשר לחמם על הפלטה אחר כך

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:20 21.01.2019)

כן, זה ישמר טוב. יש לעטוף בנייר כסף או לשמור בקופסה סגורה.
אפשר לחמם על הפלטה אבל מומלץ להוציא את זה כשעה לפני מהמקרר.

הדר (19:13 16.01.2019)

היי, אם אין גבינה צהובה? אפשר לוותר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:51 16.01.2019)

כן.

עטרה (07:38 21.12.2018)

היי, באיזה גודל התבנית העגולה צריכה להיות?
תודה רבה:)

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:00 21.12.2018)

קוטר 20.

טל (11:43 20.12.2018)

נראה מעולה!
מה הכמויות לתבנית של 30?
תודה 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:26 20.12.2018)

היי טל,
תבנית עגולה בקוטר 30?

חנה (12:03 8.11.2018)

שלום 😉
רציתי להכין את הקיש בשתי תבניות חד פעמי רגילות (אנגילשקייק)
האם זה מספיק הכמות של המתכון לשתי יחידות או שצריך להכפיל כמויות ?
תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:55 8.11.2018)

היי חיה,
ל-2 תבניות אינגליש קייק יש להכפיל כמויות ב-2.

נטע (17:46 6.09.2018)

הי אפרת,
יש לך מתכון לקיש פרווה?
תודה רבה על המתכונים

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:35 6.09.2018)

לא. כל הקישים שלי הם חלביים.
שנה טובה 🌺

ענת (21:12 29.07.2018)

מתכון מעולה… פשוט נחטף 😊

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:30 29.07.2018)

תודה ענת 🙂

רבקה (21:18 28.06.2018)

היי אפרת, רציתי לשאול לכמה יחידות המתכון מספיק, אם אני מכינה קישים אישיים (בתבנית שקעים חד פעמית)?
נ.ב. האתר מקסים🌸
תודה וערב טוב

אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:26 28.06.2018)

היי רבקה,
לדעתי 5-7 יחידות, תלוי בגודל של השקעים.

שירה (19:11 10.06.2018)

לא צריך לשמן את התבנית לפני שמעבירים את הבצק?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:11 10.06.2018)

אפשר אבל לא חובה.

דבורה לאה הירץ (10:14 6.06.2018)

אפשר להוסיף ריצ’ במקום הגבינות ולהפוך את הפשטידה לפרווה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:43 6.06.2018)

לדעתי הגבינות מאוד מוסיפות אבל אם את רוצה להכין את המתכון הזה פרווה אני מניחה שאפשר לוותר על הגבינות ובמקום כף שמנת חמוצה לשים 1-2 כפות ריץ’.

אמא לתינוקות (21:04 23.05.2018)

היי אפרת.
נשארו לי קצת עגבניות שרי.
נראה לך זה גם יתאים לפטריות ולבטטה? אוסיף אותן?
תודה!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:14 24.05.2018)

היי,
לא בטוחה אם מתאים וכדאי כי יכול להיות שזה ירטיב את התערובת.
יום נפלא 🙂

ניצן (12:40 19.05.2018)

אני מאוד אוהבת את האתר הזה ותמיד מוצאת בו מתכונים ממש קלים וטעימים אבל הפעם המתכון של הקיש ממש לא הצליח: הבצק יצא קשה מדי לחיתוך וגם לא הספיק לכיסוי של הדפנות, המלית לא התייצבה כל משך זמן האפייה, ממש התבאסתי על העבודה הקשה שהשקעתי… בסוף לקחתי את המלית (כי התבאסתי לזרוק ועל בזבוז החומרים), הוספתי קמח וביצה נוספת והפכתי אותה למאפינס שיצאו מאוד מוצלחים וטעימים, אז לא הכל היה לא טוב… חג שמח!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:09 20.05.2018)

היי ניצן,
הבצק מתאים לתבנית קטנה בקוטר 20. אולי השתמשת בתבנית גדולה יותר?
לגבי הבצק, הוא אמור לצאת פריך וקל לחיתוך (שמת חלמון ביצה? כמה מים שמת?)
בכל מקרה, שמחה שלא ויתרת ואלתרת מאפינס שיצאו טעימים 🙂

ניצן (00:08 22.05.2018)

באמת לא שמתי לב שמדובר בתבנית קוטר 20… בכל מקרה עשיתי כפול בצק כי רציתי לעשות קיש נוסף כך שלא הייתה בעיית כמות בבצק, הבעיה העיקרית היתה במילוי שלא נאפה כי הוספתי לו עוד קצת קוטג’ (כתבת שאפשר כנראה שהוספתי יותר מדיי…) כמובן שהמאפינס יצאו מעולים בסוף אז הכל בסדר ולמדתי מזה לעשות דברים פשוטים ולא מסובכים (כמו מאפינס שפשוט מערבבים ולתנור…כי קיש זה קצת מסובך ואף פעם לא הכנתי אז בשביל מה להסתבך?)

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:33 22.05.2018)

פעם הבאה, רק בשביל להוכיח לעצמך שאת יכולה, אני ממליצה להכין את הקיש לפי המתכון בדיוק בתבנית 20. אני בטוחה שתצליחי 🙂
יום מקסים

רחלי (10:48 17.05.2018)

תודה על האתר המדהים!
אני מעוניינת בקיש בטטה אך ללא פטריות אפשר במקום הפטריות להוסיף עוד חצי בטטה? תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:56 17.05.2018)

נראה לי שכן.
חג שמח 🙂

רבקה (20:59 15.05.2018)

היי רציתי לשאול יש אפשרות לעשות את הפשטידה בלי התחתית? או שצריך להוסיף למילוי משהו לייצב אותה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:38 15.05.2018)

היי רבקה,
המילוי מתאים לתחתית. אם את רוצה להכין פשטידה רגילה ללא תחתית את יכולה להכין את פשטידת הבטטה ולהוסיף לה כחצי סלסלת פטריות. את הפטריות יש לקצוץ ולטגן אותן יחד עם הבצל והבטטה.

מיטל (20:26 15.05.2018)

היי אפרת,
קודם כל, רציתי להגיד שהקיש הזה מככב אצלי והוא מושלם. אני רוצה להכין אותו מחר (רביעי) ולהגיש אותו ביום ראשון בשבועות.
האם אפשרי להקפיא אותו אחרי ההכנה וביום ראשון להפשיר ולשים על הפלטה?

תודה רבה מראש,

מיטל

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:40 15.05.2018)

היי מיטל,
לדעתי כן.

רוית (11:57 15.05.2018)

בוקר טוב
כמה ימים ניתן להשאיר במקרר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:05 15.05.2018)

3-4 ימים.

יערית (10:53 29.04.2018)

בוקר טוב אפרת
האם אפשר להוסיף שמנת לבישול או גביע קוטג’ כדי שיצא יותר גבוהה במקום להכפיל כמויות?
תודה ויום טוב

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:29 29.04.2018)

היי יערית,
בגלל שמדובר במילוי לקיש ולא בפשטידה לא יודעת אם כדאי לשים גביע שלם אבל אולי אפשר להגדיל את הכמות ל 3-4 כפות קוטג’ במקום כף אחת.

אתי (06:46 11.03.2018)

בוקר טוב
אם אני מכינה היום את הקיש וצריכה לשלישי ערב.
עדיף להקפיא או לשים במקרר?
ואשמח לעוד קיש טעים שאת ממליצה כמו זה אך עם מילויים שונים .
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:15 11.03.2018)

היי אתי,
אם את מגישה בשלישי אז אפשר לשמור במקרר מכוסה היטב.
רעיונות נוספים לקישים: קיש פלפלים, קיש פטריות, קיש כרישה.
שבוע נפלא 🙂

עדי (16:25 19.02.2018)

היי
יש לי שמנת לבישול
האם אפשר במקום הגבינות הרכות למיניהן?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (00:14 20.02.2018)

אני מניחה שאפשר לשים רבע-שליש מיכל שמנת לבישול.

סיון (17:54 17.01.2018)

מה אפשר לשים במקום בטטה? פתאום שמנו לב שאין 😯

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:00 17.01.2018)

היי סיון,
נראה לי שעם תפו”א גם יעבוד. אם במקרה יש לך דלעת או דלורית גם אפשר.

חיה (16:35 8.01.2018)

וואי יצא אליפות! ובאמת מרשים… גם יום למחרת אכלנו בלי לחמם.. מרוב שהיה טעים:-)
שאלה קטנה, הכנתי כמות כפולה והבצק יצא לי מתפורר (לפני האפיה, אחרי האפיה יצא טוב) השאלה היא למה? היה לי קשה לעבוד איתו

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:20 8.01.2018)

היי חיה,
שמחה שיצא מוצלח 🙂
כמה כפות מים הוספת לבצק?

שלי (14:11 1.01.2018)

היי
יש לי תבנית 22 ואני רוצה שהמילוי יהיה יותר גבוה אפשר להכפיל כמויות עם אותה תבנית?ומה לגבי זמן האפיה?ומה לגבי כמויות הבצק?
בתמונה נראה שבצדדים יש בצק אבל המילוי מכסה רק חלק אני רוצה שיכסה את הכל?
תודה והמשך יום טוב

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:06 1.01.2018)

היי שלי,
לדעתי אם תכפילי את כל הכמויות זה אמור להיות בסדר. זמן האפיה של התחתית נשאר 12-13 דקות. זמן אפיה של המלית 35-40 דקות, עד שהתערובת נעשית יציבה.

מעין (16:44 18.12.2017)

היי אפרת,
קודם כל רוצה להגיד שהאתר מעולה תודה רבה!
אני רוצה להכין את הקיש למחר, יש אפשרות להכין היום רק את הבצק ולשמור במקרר ומחר לאפות אותו ואת תערובת המילוי ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:12 18.12.2017)

כן, אפשר.

אורלי (09:58 9.11.2017)

בוקר טוב לבעלת האתר הכי הכי שווה !!!!

שאלה:
האם אפשר לוותר על הפטריות?.. לא אוהבת..

תודה מראש..

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:36 9.11.2017)

אפשר לוותר על הפטריות ולשים יותר בטטה.
יום מקסים 🙂

שרה (21:37 6.11.2017)

היי
רציתי לשאול האם אפשר להשתמש עם בצק עלים במקום הבצק שרשמת ועם אותו מילוי? יש לך אתר מקסים.
תודה שרה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:12 7.11.2017)

כן שרה, אפשר. מומלץ גם אותו לאפות קודם בנפרד ורק אז לשים את המילוי.
יום מקסים 🙂

שני (16:01 3.08.2017)

היי….. רציתי לשאול במידה שיש לי בצק כבר קנוי מוכן האם אני צריכה לאפות אותו לפני כמו שרשום במתכון או שאני יכולה לאפות אותו עם המלית ביחד?
שאלה שניה האם לאפות אותו על טורבו או אפייה למעלה ולמטה
תודה רבה….. המתכונים שלך מדהימים

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:25 3.08.2017)

היי שני,
אני מניחה שהבצק לא אפוי ואם כך אז יש לאפות אותו בנפרד כ-12 דקות כמו שרשום במתכון ואח”כ עם המלית.
אפיה על תוכנית רגילה – קו עליון וקו תחתון.
בהצלחה 🙂

שרית (14:14 1.08.2017)

הי אפרת, אם אני רוצה להכין רק את הבלילה בלי הבצק זה אפשרי?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:26 1.08.2017)

היי שרית,
לא בטוחה אם הבלילה מספיק יציבה לעמוד ללא תחתית.
אפשר להכין את מתכון פשטידת הבטטה ולשלב גם פטריות בפנים.

בינת (19:20 29.05.2017)

אם אני מכפילה כמויות- מה גודל התבנית?
ומה אפשר לשים במקום הבולגרית? גבינה צפית זה בסדר?
תודה רבה מראש!

מתכונים ב-10 דקות (20:16 29.05.2017)

היי בינת,
אם את מכפילה כמויות זה אמור להתאים לתבנית 24.
גבינה צפתית בסדר.
חג שמח 🙂

מיטל (18:31 29.05.2017)

היי, אני רוצה להכין את הפשטידה ללא מוצרי החלב שתהיה פרווה אז מה עושים כדי שהבצק לא ירטב מהבלילה במקום הגבנצ’?

מתכונים ב-10 דקות (18:55 29.05.2017)

היי מיטל,
פשוט תכיני בלי הגבינה הצהובה.

אורית (14:48 29.05.2017)

היי , תודה על האתר הנפלא
האם ניתן להכין היום את הקיש ולשמור במקרר עד מחר או שעדיף להקפיא

מתכונים ב-10 דקות (14:49 29.05.2017)

עדיף לשמור במקרר.
חג שמח 🙂

אוריה (16:48 27.04.2017)

שלום. הכנתי את הבצק אבל הוא לא מתאחה. המרקם שלו בסדר לא רטוב מדי ולא יבש.. מה אפשר לעשות?

מתכונים ב-10 דקות (20:46 27.04.2017)

היי אוריה,
מתנצלת על העיכוב בתשובה. יש להוסיף עוד קצת מים עד שהבצק יתגבש.

דור (09:38 25.04.2017)

אני יכול לוותר על השמנת החמוצה והגבינה הבולגרית?

מתכונים ב-10 דקות (10:28 25.04.2017)

היי,
במקום שמנת חמוצה אתה יכול לשים גבינה לבנה, קוטג’, יוגורט או כל גבינה רכה שיש לך. אם אין לך אז תכין בלי.
אפשר לוותר על הבולגרית.

אמונה (11:45 21.12.2016)

שלום
הכנתי את הקיש ובטעות שמתי את הצלחת לפני שאפיתי בנפרד את הבצק. יש דרך לתקן?
תודה

אמונה (11:47 21.12.2016)

שמתי את המילוי לפני שאפיתי את הבצק… לא את הצלחת

מתכונים ב-10 דקות (12:05 21.12.2016)

היי אמונה,
לא נורא, תאפי כמו שזה. לאחר כ-35 דקות אפיה, תורידי את הקיש לרשת התחתונה של התנור לעוד 5-10 דקות.

דני (11:41 27.11.2016)

היי
את יודעת שזאת רק אשמתך
אם המתכונים שלך לא היו כל כך קלים ומוצלחים לא היינו מבקשים להכפיל ולשלש
תודה

מתכונים ב-10 דקות (11:46 27.11.2016)

תודה 🙂

דני (07:45 27.11.2016)

בוקר טוב
כמויות לתבנית 26 בבקשה
תודה

מתכונים ב-10 דקות (10:13 27.11.2016)

בוקר אור,
אני מניחה שאת כמויות מרכיבי התחתית יש להכפיל ב-2 ואת המלית כדאי לשלש ולהכפיל את כל החומרים ב-3.

דני (17:36 22.11.2016)

ערב טוב
אפשר חמאה במקום שמן?אם כן כמה?
הגבינה הצהובה בשביל לא להרטיב את הבצק ,ובפאי מתוק מה את שמה שהבצק לא ירטב ממילוי?
האפייה הראשונה היא אפייה עיוורת לא צריך משקולת?
תודה

מתכונים ב-10 דקות (20:02 22.11.2016)

היי דני,
במקום שמן אפשר לשים 50 גרם חמאה מומסת.
בדר”כ בפאי מתוק הבלילה היא לא מאוד נוזלית כך שאין בעיה.
אין צורך במשקולת.

דני (21:05 22.11.2016)

תודה רבה

נועה (10:12 22.11.2016)

לאיזה תבנית מתאימה הפשטידה? לגודל 24 או 26 ?

מתכונים ב-10 דקות (11:37 22.11.2016)

היי נועה,
הכמות מתאימה לתבנית עגולה 20.

אפרת (08:44 11.11.2016)

הי
במה ניתן להמיר את הביצים למי שאלרגי לביצים כמו בני?
תודה ויום טוב

מתכונים ב-10 דקות (11:04 11.11.2016)

היי אפרת,
יכול להיות שאת יכולה להכין בלי הביצה ולהוסיף עוד כף גדושה שמנת חמוצה.
לאחר האפיה יש להניח לקיש להתקרר לגמרי כדי שיתייצב.

אלין (10:04 7.11.2016)

שלום, שאלת הבהרה, כשאת כותבת שאת הגבינה הצהובה יש להניח על הבצק האם הכוונה לפרוסות גבנ”צ או מגורד?

מתכונים ב-10 דקות (11:53 7.11.2016)

היי אלין,
עדיף פרוסות אם יש לך. אם לא, פשוט לפזר גבינה צהובה מגורדת.

מיכל (16:25 20.08.2016)

קודם כל תודה על המתכון הקל והטעים
אבל יש לי רק הערה אחת- זה ממש לא 10 דקות!!

מתכונים ב-10 דקות (17:33 20.08.2016)

שמחה שיצא טעים, זה הכי חשוב 🙂

פנינה (00:28 17.08.2016)

היי אפרת,
הכנתי לארוחת ערב
פשוט מ ע ו ל ה ! !

מתכונים ב-10 דקות (08:34 17.08.2016)

תודה פנינה, שמחה לשמוע!
יום נפלא 🙂

נטע (23:30 26.07.2016)

הי אפרת.
האם ניתן להכין את הקיש בטוסט אובן? אין לנו תנור…

מתכונים ב-10 דקות (09:01 27.07.2016)

היי נטע,
אני מניחה שכן. לא אמורה להיות בעיה.

ורדה (11:11 1.07.2016)

אפשר להוסיף אבקת אפיה לבצק ? ומה קורה לו אם מוסיפים ?

מתכונים ב-10 דקות (13:35 1.07.2016)

היי ורדה,
פחות מומלץ כי אז הוא יתפח ועדיף שהוא יהיה שטוח.
שבת שלום 🙂

ירון (08:43 19.06.2016)

הי אפרת,
הכנתי את הקיש לשבת, היה טעים! רק שאלה אחת- הבצק אמור להיות אפוי לגמרי או מעט ‘בצקי’? כי שמתי ל-12 דקות והוא לא הספיק להיאפות היטב בכלל. כדי להתגבר על זה הפכתי את הקיש והכנסתי לתנור לעוד רבע שעה, יצא קרנצ’י אבל הבצק בפנים עדיין היה קצת לא מוכן, כך זה צריך להיות?

מתכונים ב-10 דקות (09:42 19.06.2016)

היי ירון,
הבצק לא אמור להאפות עד הסוף באפיה המוקדמת של ה 12 דקות כי הוא ממשיך להאפות אח”כ עם המלית. בסוף האפיה הוא אמור להיות אפוי ופריך אך לעיתים הוא נרטב מעט מתערובת המילוי ויכולה להיות הרגשה כאילו הוא לא אפוי עד הסוף.
שבוע נפלא 🙂

שי לוין (17:12 11.06.2016)

היי,
באמצע ההכנה.. הבצק לא מתאחה .. לא מצליחה לרדד הוא נקרע.. נצמדתי למתכון..
איך ממשיכים מפה? להוסיף קמח?

מתכונים ב-10 דקות (17:32 11.06.2016)

היי שי,
אם הבצק יבש מידי תוסיפי עוד קצת מים ושמן.
אם הוא נקרע בגלל שהוא דביק תוסיפי עוד קצת קמח.
בהצלחה 🙂

אפרת (17:21 10.06.2016)

היי אפרת :).. אם אני פחות אוהבת פיטריות, יש משהו אחר שאפשר להוסיף לקישוהשתלב טוב?

מתכונים ב-10 דקות (17:40 10.06.2016)

היי אפרת,
את יכולה לשים יותר בטטה או לשלב בטטה עם תפוח אדמה מגורד (רק שכדאי לבשל אותו קודם בישול חלקי).
שבת שלום וחג שמח 🙂

אורטל (12:28 10.06.2016)

משום מה הפשטידה הזו המכילה מרכיבים יקרים ורבים יצאה מאד נמוכה כמעט בגובה פיצה… חבל שהשקעת הזמן וחהמרכיבים מניבה תוצאות כאלו..

מתכונים ב-10 דקות (12:47 10.06.2016)

היי אורטל,
אם זה כך כנראה שאפית בתבנית גדולה ממה שצריך.

שי לוין (23:13 9.06.2016)

היי.,
רציתי לשאול האם אופים באפייה רגילה או על טורבו?
אני רואה שהשתמשת בתבנית חד פעמית, איך מזהים גודל 20 בסופר?
תודה

מתכונים ב-10 דקות (23:33 9.06.2016)

היי שי,
האפיה היא בתוכנית הרגילה של התנור (לא טורבו).
בדר”כ אם התבניות ארוזות בשקית, זה אמור להיות רשום. אם לא, אפשר לשאול או להצטייד בסרגל ולמדוד מהחלק העליון 🙂
חג שמח!

שירן (20:13 9.06.2016)

היי, אני יכולה להשתמש בבצל סגול? נתקעתי בלי בצל.

מתכונים ב-10 דקות (20:45 9.06.2016)

כן שירן, את יכולה.

הודיה (13:01 9.06.2016)

החג הזה הלכתי על המתכונים שלך…
הכנתי הרגע את הקיש והוא יצא ממש טוב
וכן את העוגת גבינה ולוטוס הקרה המשגעת…

מתכונים ב-10 דקות (13:02 9.06.2016)

איזה כיף לשמוע 🙂
חג שמח!

תמר (12:24 9.06.2016)

שלום, הכנתי את הקיש בטטה ופטריות המתכון מוצלח ביותר השילוב מדהים תודה רבה לך העשרת לנו את הארוחה….

מתכונים ב-10 דקות (12:35 9.06.2016)

שמחה מאוד לשמוע 🙂
תודה תמר וחג שמח!

mazal (09:13 9.06.2016)

בוקר טוב
רציתי להגיד לך שהקיש יצא נהדר, השילוב של הבטטה הפטריות והבצל פנטסטי, השתמשתי בתבנית פאי 24 אז הגדלתי את הכמויות לפי העין כולל הירקות, עכשיו סיימתי לאפות ולא יכולתי להתאפק עד החג, אז אכלתי לי משולש וממש התלהבתי, בעזרת השם ובלי נדר מתכוננת לעשות אותו מעתה ואילך, תודה רבה ויום טוב

מתכונים ב-10 דקות (09:23 9.06.2016)

אני ממש שמחה לשמוע 🙂
תודה מזל ויום נפלא!

שרה (11:00 7.06.2016)

היי רציתי קודם כל לומר שהמתכונים שלך באתר מעולים מדויקים וטעימים.
שאלה קטנה לגבי הקיש פטריות בבצק אין צורך להוסיף א.אפיה?
תודה

מתכונים ב-10 דקות (11:39 7.06.2016)

תודה שרה 🙂
בבצק אין צורך להוסיף אבקת אפיה מאחר ואנחנו רוצים אותו פריך ושטוח.
יום נפלא וחג שמח!

נטלי (10:41 7.06.2016)

היי,
הכנתי עם בצק מלוואח ויצא מעולה!!!
יש לי תבנית בקוטר 18, איזה כמויות אני צריכה?

מתכונים ב-10 דקות (11:35 7.06.2016)

היי נטלי,
אני ממליצה להכין את הכמויות שרשומות במתכון ואם במקרה יישארו תוספות אפשר למלא 1-2 תבניות מאפינס קטנות.
יום מעולה 🙂

מיטל (22:21 14.04.2016)

היי, לאבי ענית כי לתבנית 26 יש להכפיל כמויות ב-2 אך תגובה מוקדמת יותר היה כתוב-
לתבנית 24 , פי 2
ולתבנית 26 להכפיל ב-3.. מתלבטת. באילו כמויות עליי להשתמש?

מתכונים ב-10 דקות (22:32 14.04.2016)

היי מיטל,
את כמויות חומרי התחתית יש להכפיל ב-2. לדעתי זה אמור להספיק לקוטר 26.
את חומרי תערובת המילוי כדאי להכפיל ב-3 אם רוצים פשטידה גבוהה.
צריך לקחת בחשבון שמאחר והתבנית גדולה יותר משך זמן האפיה עשוי להתארך מעט.

אבי (17:34 7.04.2016)

בכמה להכפיל לתבנית 26 ?

מתכונים ב-10 דקות (18:08 7.04.2016)

היי אבי,
יש להכפיל את כל הכמויות ב-2.

מאיה (21:49 6.04.2016)

קודם כל תודה על מתכונים מצויינים וקלים!
אני מתכוןנת להכין ביום חמישי , צריכה את לשבת בבוקר.
כדאי להקפיא או לשים במקרר?

מתכונים ב-10 דקות (22:33 6.04.2016)

היי מאיה,
מספיק לעטוף היטב ולשמור במקרר.
לפני ההגשה להכניס לתנור שחומם מראש ל180 מעלות ולחמם במשך 10-15 דקות.

מרב (23:18 17.03.2016)

תודה רבה על מתכון פשוט ומושלם!!!!!

אני הכנתי את הבצק מקמח מלא והוספתי לו חלק מהחלבון גם כי הוא התפורר לי (המקמח המלא נוטה להתפורר) ואז הבצק היה גמיש לרידוד.

תודה רבה רבה ושבת שלום! =]

מתכונים ב-10 דקות (00:13 18.03.2016)

מעולה! תודה מרב ושבת שלום 🙂

א.ג. (15:39 1.03.2016)

שלום!
גיליתי לעצמי את האתר לא מזמן וכבר עזר לי הרבה פעמים להכין בזריזות דברים טעימים!
אני מתכננת להכין קיש פטריות בטטה ,אך ללא בצק…סוג של פשטידה.לדעתי זה גם יצא טוב. מה דעתך?

מתכונים ב-10 דקות (17:33 1.03.2016)

היי,
שמחה לשמוע 🙂
התערובת עצמה פחות מיועדת לאפיה כפשטידה בפני עצמה אלא יותר כמילוי.
אם את רוצה להכין פשטידת בטטה יש באתר מתכון קל וטעים – פשטידת בטטה. אפשר להוסיף לאותו מתכון גם חצי סלסלת פטריות קצוצות, רק שיש לטגן אותן קודם עם הבצל והבטטה.
בהצלחה והמשך יום נפלא!

יפה דוד (22:41 22.02.2016)

היי!!לשמחתי אני נעזרת במתכונים שלך והם קוצרים הרבה מאוד מחמאות.יש אפשרות להכין קיש בטטה פרווה?דחוף ביותר .תודה!

מתכונים ב-10 דקות (22:52 22.02.2016)

היי יפה,
קודם כל אני שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
לא ניסיתי להכין בגרסת פרווה כי לדעתי הגבינות מאוד מוסיפות אבל אם את רוצה להכין את המתכון הזה אני מניחה שאפשר לוותר על הגבינות ובמקום כף שמנת חמוצה לשים 1-2 כפות שמנת צמחית.
יש באתר גם מתכון לפשטידת בטטה רגילה שאפשר להכין בגרסת פרווה ופשוט לוותר על הגבינות.
בהצלחה 😉

נחמה (22:13 11.02.2016)

היי חופית,
תודה על המתכונים מלאי הטעם והניחוחות המדהימים!
האם אפשרי להקפיא את הקיש?

מתכונים ב-10 דקות (22:21 11.02.2016)

כן נחמה, כל עוד אין תפו”א בקיש אפשר להקפיא. חשוב לשמור בקופסה אטומה או לעטוף היטב בניילון נצמד.
סופ”ש נפלא!

בת (22:40 7.02.2016)

היי,

האם אפשר להחליף את השמנת חמוצה ביוגורט ? ואת הבולגרית בעוד צהובה?

תודה!
נ.ב אחלה אתר מציל אותי בכבוד פעמים רבות!

מתכונים ב-10 דקות (22:43 7.02.2016)

היי בת,
כן וכן 🙂

קרן (09:14 26.01.2016)

יש לי בצק פריך מוכן, מתאים למלא אותו במילוי שמופיע במתכון?

מתכונים ב-10 דקות (09:15 26.01.2016)

היי קרן,
אם הבצק הוא לא מתוק אז אין שום בעיה. יש לאפות אותו קודם כ12 דקות ואז לשים את המילוי (כמו במתכון).
יום נפלא 🙂

צ א (15:12 21.01.2016)

לא הכנתי את המילוי, אבל הבצק מעולה!
תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות (15:19 21.01.2016)

שמחה לשמוע 🙂

דני (21:11 5.01.2016)

היי
כוס ושליש=180גרם?

מתכונים ב-10 דקות (21:20 5.01.2016)

כן דני 🙂

מיכל (18:20 5.01.2016)

היי,אפשר לוותר על הפיטריות?

מתכונים ב-10 דקות (18:32 5.01.2016)

כן מיכל. שימי בטטה בינונית שלמה.

דן (21:36 8.12.2015)

שלום,
הקיש טעים מאוד.
הכנתי אותו היום כבר בפעם השניה.
תודה

מתכונים ב-10 דקות (21:46 8.12.2015)

תודה דן, שמחה לשמוע 🙂

דידי (21:26 17.11.2015)

תודה על מתכונים נפלאים, אם אני רוצה להכין מאפה ירקות עם בצק פריך ( כמו של קיש) מה אני אמורה לפזר מעל?

המון תודה

מתכונים ב-10 דקות (21:39 17.11.2015)

היי דידי,
מה הכוונה למאפה ירקות? את מתכוונת להכין בצק של קיש ועליו תערובת של ירקות? אם כן, את יכולה לפזר מעל גבינות כמו במתכון הזה.

לנה (17:07 2.11.2015)

שלום,

האם ניתן להמיר קמח רגיל בקמח ללא גלוטן?

תודה

מתכונים ב-10 דקות (17:15 2.11.2015)

היי לנה,
לא ניסיתי כך שאני באמת לא יודעת 🙂

רחלי (14:20 2.11.2015)

אפשר להכין אתהקיש גם בלי גבינה צהובה?

מתכונים ב-10 דקות (14:30 2.11.2015)

כן אפשר.

רחלי (23:48 22.10.2015)

יצא נפלא במיוחד הבצק פריך מאד ודק.
לא שמתי גבינה בולגרית וגם לא קמח כי לא היו הרבה נוזלים.
הכנסתי פטריות משומרות(זה מה שהיה לי:) ) גבינה צהובה, פתיתי פרמזן וקצת קוטג
בקיצור טעים, מוסיפה למועדפים. תודה רבה!

מתכונים ב-10 דקות (08:39 23.10.2015)

שמחה לשמוע רחלי!
תודה שחזרת לעדכן ושבת שלום 🙂

אורית (21:32 14.10.2015)

מתכון נהדר, תענוג של בצק ושילוב טעמים מאוד מוצלח.
את פשוט תותחית! תודה

מתכונים ב-10 דקות (21:39 14.10.2015)

תודה אורית! שמחה שאהבת 🙂

רותי אוחיון (22:43 5.09.2015)

הכנתי ביום שישי בפעם הראשונה 2 תבניות קיש בטטה פטריות לכבוד שבת .
ברוך ה’ הופתענו כולנו מהמתכון הנהדר . קשה להפסיק לאכול !
מירקם נפלא וטעם מדהים ! גם הבצק של התחתית נהדר !
תודה . אכין זאת שוב ושוב .

מתכונים ב-10 דקות (23:05 5.09.2015)

איזה כיף לשמוע רותי!
שמחה שנהנתם מהמתכון.
תודה שחזרת לעדכן ושבוע טוב 🙂

חיים (17:22 29.07.2015)

הי, אם אני רוצה להשתמש בתבנית קוטר 29, אני רק צריך להכפיל כמויות או יותר?

מתכונים ב-10 דקות (19:08 29.07.2015)

היי חיים,
אם אתה מכפיל כמויות תערובת ב-2 אתה יכול להכין בתבנית עגולה בקוטר 24. אם תכפיל ב-3 תוכל להכין בתבנית 26. ולדעתי אם תכפיל ב-4 זה אמור להספיק לתבנית 29.

שוש (21:29 5.11.2015)

גם את הכמויות לבצק צריך להכפיל ולשלש בהתאמה אם רוצים לעבור לתבניות גדולות יותר?

מתכונים ב-10 דקות (21:56 5.11.2015)

כן שוש.

מימי (16:53 22.07.2015)

אחלה קיש!! הוספתי גם טונה ויצא לי מעדן! הכל חוסל ברגע שיצא מהתנור… תודה רבה 🙂

מתכונים ב-10 דקות (17:18 22.07.2015)

תודה מימי! שמחה לשמוע 🙂

איריס סויסה (08:57 22.07.2015)

אני בדרך לנסות שני מתכונים-:)

מתכונים ב-10 דקות (10:27 22.07.2015)

בהצלחה ויום נפלא 😉

מימי (13:12 17.06.2015)

שלום!
אם אין לי בולגרית אני יכולה לדעתך לשים כמות כפולה של צהובה?
ואפשר להוסיף חצי גביע קוטג’? או שזה יפגע במירקם?
תודה!

מתכונים ב-10 דקות (13:19 17.06.2015)

היי מימי,
כן את יכולה לשים גבינה צהובה במקום הבולגרית.
לגבי חצי גביע קוטג’, אני מניחה שזה ישנה מעט את המרקם אבל לאו דווקא יפגע בו (זה אמור לצאת בסדר).
בהצלחה 😉

אסתי כהן (13:14 12.06.2015)

הי ניתן בתבנית מרובעת רגילה?

מתכונים ב-10 דקות (13:17 12.06.2015)

היי אסתי,
הכמות מתאימה לתבנית אינגליש קייק. את יכולה להכפיל כמויות ולהכין בתבנית מרובעת בגודל 22X31 (גודל של שתי תבניות אינגליש קייק צמודות).
שבת שלום 🙂

נטלי (10:31 29.05.2015)

שלום,
האם ניתן להשתמש במלוואח במקום להכין בצק?

מתכונים ב-10 דקות (10:53 29.05.2015)

היי נטלי,
אני מניחה שכן, לא רואה בעיה.
ראי אופן הכנה כמו במתכון המצורף:
https://www.10dakot.co.il/%D7%A7%D7%99%D7%A9-%D7%92%D7%91%D7%99%D7%A0%D7%95%D7%AA-%D7%95%D7%A2%D7%99%D7%A8%D7%99%D7%AA/
שבת שלום 🙂

נוני (22:35 21.05.2015)

אפשר לשים פטריות מקופסת שימורים במקום פיטריות טריות ?

מתכונים ב-10 דקות (23:19 21.05.2015)

כן, חצי קופסה.
חג שמח 🙂

חופית (14:39 21.05.2015)

שלום האם ניתן להפוך אותה לפרווה?

מתכונים ב-10 דקות (15:34 21.05.2015)

היי חופית,
לא מומלץ להפוך לפרווה כי אז תצטרכי לוותר על מרכיבים חיוניים וזה עלול לפגוע בטעם.
חג שמח 🙂

סאקרה (13:18 26.10.2015)

אפשר להפוך את הקיש לפרווה , אם במלית משתמשים בגבינות צהובות טבעוניות.
(יקר, אבל טעים וטוב כתחליף. ניתן להשיג באגף מזון הטבע בסופרים גדולים)
את השמנת אפשר להחליף בשמנת סויה “טופוטי” (לצערי אין מוצר ישראלי מקביל).

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.