זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 50-55 דקות
סוג: חלבי
תבנית עגולה 20
מצרכים:
תחתית הבצק:
כוס ושליש קמח לבן
רבע כוס שמן
שליש כפית מלח
חלמון ביצה (הצהוב)
3-6 כפות מים קרים
לתערובת המילוי:
חצי בצל בינוני קצוץ
חצי בטטה בינונית מגורדת
חצי סלסלת פטריות טריות קצוצות
חצי כף קמח לבן
כף מלאה שמנת חמוצה (ניתן להמיר בגבינה לבנה או קוטג’)
1 ביצה
2 כפות גבינה בולגרית מגורדת
2 כפות גבינה צהובה/מוצרלה מגורדת
רבע כפית מלח
*גבינה צהובה לפיזור מעל ומתחת.
אופן הכנה:
הכנת התחתית:
-מחממים תנור מראש ל200 מעלות.
-מערבבים בקערה את הקמח, המלח, השמן וחלמון הביצה. מוסיפים בהדרגה את המים עד שמתקבל בצק אחיד.
-מניחים את הבצק על נייר אפיה ומרדדים בעזרת מערוך. מעבירים לתבנית ומהדקים היטב בתחתית ובדפנות. בעזרת סכין חותכים את עודפי הבצק. דוקרים את הבצק בעזרת מזלג במספר מקומות ואופים בתנור במשך 12 דקות. מוצאים ומצננים. (משאירים את התנור דולק ומנמיכים ל180 מעלות).
הכנת המילוי:
-מחממים מחבת עם כף שמן זית ומטגנים בצל עד להזהבה קלה. מוסיפים בטטה ופטריות, ממליחים מעט ומטגנים תוך כדי ערבוב 3-4 דקות. מסירים מהאש ומצננים.
-מערבבים בקערה את כל חומרי המילוי (תערובת הפטריות והבטטה, ביצה, קמח, גבינות, שמנת, מלח).
-מוציאים את התבנית מהתנור ומפזרים גבינה צהובה מעל התחתית (לשמירה על הבצק שלא יירטב מהתערובת). מעל יוצקים את תערובת המילוי. מפזרים מעל מעט גבינה צהובה מגורדת ואופים בתנור במשך 30-35 דקות, עד שהמלית נעשית יציבה וזהובה.
רוצים עוד?
- פסטה ברוטב בטטה |
- קיש טורטיה |
- קוגל תפוחי אדמה |
- שווארמה פרגית ופטריות |
- קינואה עם בטטה |
- ניוקי גבינות ובטטה
איך ניתן לאכין את המתכון פרווה
אפשר לוותר על הגבינות ובמקום כף שמנת חמוצה לשים כף מיונז.
ערב טוב 🙂 האם ניתן להכין את הקיש עם ירק אחר? למשל קישוא או גזר או חציל? ואם כן איזה הכי מוצלח? לגבי פטריות זו לא העונה, אני שמה במקום שמנת פטריות ויוצא אחלה
אפשר לשלב קישוא וגזר.
תודה על המתכון! איזה טעים יצא!!
עשיתי ישר כמות כפולה והתחסל צ’יק צ’ק:)
שמחה שיצא טעים🙂
מה ניתן לשים במקום ביצים? )אלרגיה(
אפשר לוותר על הביצה ולהוסיף עוד כף גדושה שמנת חמוצה.
לאחר האפיה יש להניח לקיש להתקרר לגמרי כדי שיתייצב.
נראה מעולה תודה על המתכון! אבל נראה שהדפנות גבוהות מדי כאילו חסר מילוי. אולי להגדיל את כמויות המילוי?
אפשר לעשות את הדפנות נמוכות יותר או להכפיל את כמות המילוי:)
היי
אפשרי להשתמש בתחתית פאי מוכנה מהחנות?
מצאתי בחנות רק פאי מתוק, זה יכול להתאים?
כן אפשר. זה פשוט יהיה מתקתק בתחתית.
היי אפרת.
ניתן להכין בתבנית מרובעת 21*21?
לתחתית תכיני את הכמויות האלה:
2 כוסות קמח לבן
חצי כוס שמן
חצי כפית מלח
חלמון ביצה (הצהוב)
2-5 כפות מים קרים
את כמויות המילוי תכפילי ב-2.
קמח שיבולת שועל יילך פה?
לא יודעת, לא ניסיתי.
רוצה להכין בתנית A4 בכמה עלי להכפיל את הבצק?
תודה!
לתחתית תכיני את הכמויות האלה:
2 כוסות קמח לבן
חצי כוס שמן
חצי כפית מלח
חלמון ביצה (הצהוב)
2-5 כפות מים קרים
את כמויות המילוי תכפילי ב-2.
אפרת יקרה, האם אפשר רק בטטה, ומה הכמות ל 24 קישים בתבנית מאפינס?
בוקר טוב:)
אפשר רק עם בטטה.
לגבי כמויות קשה לי להגיד. ממליצה להכפיל את התחתית ב-2 ואת המילוי ב-3 ותראי כמה יוצא לך.
אפרת יקרה, תודה רבה על המענה המהיר.
מאוד מעריכה🙏
כל המתכונים שלך קלים, טעימים ומוצלחים💕
❤️❤️
הי אפרת,
הפשטידה טובה בהקפאה?
תודה רבהההה!
כן.
מתאים להחליף את הפטריות בקישוא?
אם כן- כמה?
תודה רבה!
כן, אפשר לשים 2 קישואים קטנים-בינוניים מגורדים ולטגן יחד עם הבטטה.
שלום אפרת וחנוכה שמח,
שימתי את התבנית עם חמאה קרה מהמקרר, ואז הנחתי את הבצק המרודד, והבצק שבדפנות התגלש לכיוון התחתית והיה הרבה שמן “צף” על התחתית. ההתגלשות היא בגלל עודף שמן?
דבר נוסף, תבנית אמיתית, לא חד פעמי קוטר 30 גובה 3 ס”מ, להכפיל כמויות או שהכמויות שמובאות למעלה מתאימות?
למרות זאת יצא ממש טעים.
תודה רבה
היי אביגיל🙂
יכול להיות שזה בגלל עודף שמן במיוחד אם ראית שהיה הרבה שמן שצף בתחתית.
אני חושבת שכדאי להכפיל כמויות אם זו תבנית בקוטר 30.
האם אפשר לוותר על הבטטה? מה לשיים במקום?
אפשר ורצוי במקרה כזה להגדיל את כמות הפטריות.
מתכון מעולה! הכנתי אותו כבר פעם שניה בשבוע וכנראה שלא אפסיק להכין בזמן הקרוב מרוב שזה קל וטעים כל כך.
תודה רבה על מתכונים מוצלחים והסבר מפורט כל כך.
חג שמח🌷
שמחה מאד שנהנית מהמתכון! תודה שחזרת לשתף❤️
שלום,
תודה על מתכונים מושלמים.
יש לי שאלה: יש לך אולי רעיון למה היה לי ממש קשה לעבוד עם הבצק? כבר פעם שניה, שמתי מים בהדרגה וכו’.
הרידוד נורא קשה, וגם די מתפרק…
בטעם לא מרגישים את זה כמובן!
שמחה שאת נהנית מהמתכונים!
אם את משתמשת בכוס מדידה בנפח 240 מל ומדייקת בכמויות כנראה שיוצא לך כמו שצריך, הבצק מעט קשיח.
יש אפשרות להחליף את השמנת למשהו פרווה?
כן, לשמנת צמחית או שמנת טבעונית על בסיס סויה.
אפשר להקפיא?
אפשר למרות שהקיש במיטבו ביום ההכנה.
רק רציתי להודות, כל מתכון שלך יוצא יותר מוצלח מהתמונה! מלכה את!!
תודה רבה על המילים הטובות🙂
היי בוקר טוב, האם תבנית פאי בצורת לה קוטר 26 תספיק? אין לי תבניות פאי נוספות, מה ממליצה? תודה.
היי
תבנית כזו תהיה גדולה מדי.
את יכולה להכין בתבנית מלבנית 22*31 רק שהדפנות של הפאי יצאו פחות מוצלח.
אפרת בוקר טוב וחג שבועות שמח
אני צריכה תשובה מהראני באמצע האפייה בשל חוסר תשומת לב לא תיטגנתי את הבצל הבטטה והפטריות
וערבבתי כבר את כל המילוי
זה מאריך את זמן האפיה?
היי
משך האפייה עשוי להתארך בעוד כ10 דקות. תנמיכי מעט את החום ותמשיכי באפייה.
היי ,
מצאתי בסופר תבנית פאי חד פעמית בקוטר של 23 ס”מ, האם ניתן להשתמש בתבנית הזו לצורך הכנת הקיש?
והאם אני צריכה להגדיל את כמות המצרכים במידה וכן אשמח אם תוכלי לומר לי בכמה להגדיל.
היי
תכפילי את הכמויות פי 2 לתבנית בקוטר כזה(:
האם התבנית שבתמונה מתאימה לקיש?
מה הקוטר שלה?
שלום אפרת, ראיתי בתגובות שציינת במידה שמקפיאים שיהיה עד שבוע. ולאחר הפשרה לחמם בתנור.
שאלתי, האם ניתן לחמם על גבי פלטה חשמלית? רוצה להכין מהיום ליום שישי בבוקר.
מה את אומרת?
נעשיתי בשלנית בזכות המתכונים שלך…
תודה רבה
היי
ניתן לחמם על פלטה לאחר הפשרה על השיש, אך הקיש יתייבש מעט.
אפשר עם קמח תפוח אדמה?
לא, אפשר עם קמח ללא גלוטן כמו תמי/כרגיל/מולינו…
אפשר להשתמש רק בשמנת לבישול ובגבינה בולגרית?בלי גבנ”צ ובלי שמנת חמוצה.
אם כן מה הכמות שאני צריכה לשים בשמנת לבישול ובגבינה הבולגרית?
יש לך גבינה לבנה או קוטג’? אם כן כדאי להוסיף.
אם אין לך שימי 3 כפות שמנת לבישול ו-2 כפות בולגרית.
היי אפרת
אפשר לשים במקום גבינות שמנת לבישול?
היי,
אפשר, המרקם והטעם של המילוי ישתנו מעט.
אפשר להכין מהיום למחר ולשמור במקרר?
או שעדיף בהקפאה?
ואם כן כמה זמן לחמם לפני? זה הולך חם?
וגם לכמה אנשים זה מספיק פחות או יותר
תודה על האתר המווווושלםםםם
היי,
אפשר להכין היום, לשמור במקרר ולפני ההגשה לחמם בתנור כמה דקות על 170 מעלות.
המתכון מתאים לכ-10 מנות.
שמחה מאד שאת נהנית מהאתר❤
היי האם אפשר לוותר על הגבינה בולגרית? מה לשים במקום?
היי,
אפשר להמיר את הבולגרית בעוד גבינה צהובה או גבינה מלוחה אחרת.
היי אפרת. אני רוצה להכין את הפשטידה לחג.
אם אין לי פטריות טריות, שימורים יעשו גם את העבודה?
תודה רבה,
חן
היי,
אפשר גם פטריות שימורים.
רציתי לדעת אם כוס זה חד פעמי או כוס קרטון?
תודה
כוס= כוס מדידה בנפח 240 מ”ל, גם כוס חד פעמית לשתייה חמה מתאימה.
היי
האם אפשר במקום שמנת חמוצה או קוטג’ לשים שמנת לבישול?
היי,
אפשר(:
היי, האם ניתן לשמור את הבצק לילה במקרר ולהכין בבוקר?
היי,
לא מומלץ להשהות את הבצק לילה שלם במקרר.
אפשר להקפיא את הבצק ולהפשיר לפני ההכנה.
יצא מעולה! עשיתי תבנית של 25 עם אותם כמויות שבמתכון.
איזה כיף שהתוצאה מוצלחת ושנהניתם ממנה(: נראה מעולה! תודה על השיתוף🌺
היי אפרת, באיזה פטריות כדאי להשתמש? והאם לקצוץ דק?
ומה אפשר לשים במקומם אם פחות אוהבים פטריות?
היי,
אפשר להשתמש בפטריות פורטבלו/שמפניון או כל פטריה טרייה אחרת.
אפשר לוותר על פטריות אם לא אוהבים.
האם אני יכולה להשתמש בשמנת רגילה אם אין לי חמוצה
היי,
את מתכוונת לגבינת שמנת (שהיא 21% שומן ומעלה)? אם כן אפשר.
אם התכוונת לשמנת מתוקה זה גם אפשרי.
ערב טוב,
האם אפשר לוותר על גבינה צהובה/ מוצרלה? או מה אפשר לשים במקומה?
היי,
ניתן לוותר על הגבינה הצהובה או להוסיף עוד כף בולגרית.
איך מודדים את גודל התבנית ?
היי,
גודל התבנית כתוב על האריזה, ואפשר למדוד גם בעזרת סרגל.
היי אפרת,
הכנתי את הקיש ללא פטריות ועם קמח כוסמין 80% יצא טעים ברמות..
האם לדעתך אפשר להכין ביום חמישי ולהגיש במוצ”ש?
תודה רבה 😁
היי חגית,
שמחה מאד שאהבת את המתכון!
היות ויש כאן גבינה פחות מומלץ להקפיא ועדיף לשמור במקרר, אבל אפשר להקפיא.
לאחר הפשרה על השיש ממליצה לחמם כמה דקות לפני ההגשה בתנור.
היי אפרת,
דבר ראשון אני נהנית מאוד מהאתר שלך ובכל הזדמנות אני מכינה מהמתכונים שלך ותמיד יוצאים לי מעולה!!!
דבר שני אם אני רוצה להכין את הקיש פרווה ובמילוי בצל איזה מצרכים אני צריכה לשים?
היי תמר,
לקיש בצל פרווה יש לשים בצל אחד גדול קצוץ ולוותר על הבטטה והפטריות.
החלופה הכי טובה היא להשתמש בגבינות טבעוניות, אבל אם אין לך אפשרות אפשר לוותר על הגבינות ובמקום כף שמנת חמוצה לשים 1-2 כפות ריץ’.
בהצלחה וחג שמח!
שלום אפרת,
יצא טעים מאוד.(כמו כל המתכונים שלך)
את התחתית עשיתי מקמח לבן וקמח כוסמין מלא.
נראה מושלם! תודה על השיתוף😊
היי אפרת,
אני מתכוונת להשתמש בבצק פריך מלוח (מוכן), אבל במקום להשאיר אותו בתבנית גדולה אני רוצה להפוך אותו לקשישים אישיים, יש לך איזה הערכה לכמה זמן הבלילה תצטרך להיות בתנור? או באיזה שלב אני צריכה להוציא?
תודה 🙏
היי עדי,
אם את מכינה קישים אישיים כדאי לאפות ב180 מעלות. זמן האפיה של התחתית 10 דקות וזמן האפיה של המילוי עשוי להתקצר ל 25 דקות (עד שהמלית מזהיבה).
האם אפשר לוותר על הבטטה?
היי,
אפשר ורצוי במקרה כזה להגדיל את כמות הפטריות.
חג שמח😊
תודה רבה על האתר המקסים
כל המתכונים לחג ממנו!!
חג שמח ורגוע
הי, לערבב בקערה הכוונה המיקסר או ידנית
היי תמר,
ידנית:)
אם יש לי תבנית עגולה קוטר 24 אני צריכה לשנות את המרכיבים או שזה גם בסדק
היי פני,
לתחתית תכיני את הכמויות האלה:
2 כוסות קמח לבן
חצי כוס שמן
חצי כפית מלח
חלמון ביצה (הצהוב)
2-5 כפות מים קרים
את כמויות המילוי תכפילי ב-2.
בהצלחה!
היי אפרת משלומך?
אפשר להקפיא?
היי בתיה,
היות ויש כאן בטטה וגבינות מומלץ להקפיא לא יותר משבוע. יש להוציא להפשרה כמה שעות לפני ההגשה, ובסיום ההפשרה כדאי לחמם בתנור כ-10 דקות על 180 מעלות.🙂
אפשר להשתמש בבצק פריך מלוח מוכן?
היי בתאל,
אפשר:)
היי! הכנתי פעם ראשונה בתבנית קוטר 24 ויצא מדהים, המשפחה עפה על זה והכל נזלל יום למחרת! אני רוצה להכין בתבניות אישיות, קוטר 14, יש לך בערך הערכה בכמה להקטין את הכמויות כדי שזה יתאים לתבנית אחת עגולה בקוטר 14, או בכמה להגדיל את הכמויות שיתאים ל-4 תבניות בקוטר 14? (מה שיותר נוח להמרה)
היי ויקטוריה,
כדי שאוכל להעריך- הכמות במתכון הספיקה לך לתבנית 24 או שהכפלת את הכמויות? כי הכמות שבמתכון היא לתבנית 20
היי, הכפלתי את הכמויות ל-24. קראתי פה קצת בתגובות וראיתי שענית למישהי בעבר גם על תבנית 24 עם הכמויות המתאימות, אבל נשארה לי קצת כמות מיותרת מהבלילה.
אולי להכפיל פי 2 את הכמות של ה-24 כדי שיתאים ל-4 תבניות של 14?
אני חושבת שכן. אולי כדאי להכפיל את הכמות של ה-24.
היי,
איך אפשר לעשות את זה פרווה?
אם אפשרי בכלל..
תודה רבה
היי שרה,
אני מניחה שלגרסת פרווה אפשר לוותר על הגבינות ובמקום כף שמנת חמוצה לשים 1-2 כפות ריץ’.
יש גבינה צהובה טבעונית, מגורדת. של משומשו והיא מצויינת, ניסיתי כמה פעמים🙂
יצא ממש טעים!! 🙂 תודה על המתכון!
שמחה לקרוא שאהבת הדר❤️
היי אפרת
האם הבצק יכול להתאים לעוגת גבינה קרה מעל?… אני מחפשת מתכון בלי הרבה חמאה…
אני חושבת שכן אבל במקום מלח יש לשים כף מלאה סוכר.
היי אפרת.
האם אפשר לפזר משהו אחר על התחתית במקום גבינה צהובה?
את יכולה לפזר פרמז’ן, או כל גבינה נמתחת אחרת
בהצלחה ♥
תודה על התגובה המהירה.
בולגרית קשה מגורדת יכול להתאים?
ואם לא אז אולי מעט שיבולת שועל או קמח או משהו כזה?
תנסי לשים קצת בולגרית קשה מגורדת.
יצא מעולה…
תודה רבה
תודה לך שחזרת לעדכן 🙂
היי אפרת,
הכנתי בעבר עם תחתית מלוואח, יצא מעולה! הפעם אני הולכת להכין את הבצק בעצמי 🙂
ראיתי ששאלו לגבי מגוון גדלים של תבניות אבל יש לי תבנית 28 (עומק 4 ס״מ) – להכפיל כמויות או שזה יחס אחר?
תודה רבה!
היי הילית,
לגבי התחתית אני חושבת שכדאי להכין את הכמויות האלה:
⅔+2 כוסות קמח לבן
⅔ כוס שמן
חצי כפית מלח
2 חלמוני ביצה (הצהוב)
כרבע כוס מים (*יכול להיות שתצטרכי יותר, תראי לפי מרקם הבצק).
לגבי המלית, נראה לי שכדאי להכין את הכמויות האלה:
בצל גדול קצוץ
בטטה גדולה מגורדת
סלסלת פטריות טריות קצוצות
כף ורבע קמח לבן
2.5 כפות מלאות שמנת חמוצה (ניתן להמיר בגבינה לבנה או קוטג’)
2 ביצים (רצוי גדולות)
5 כפות גבינה בולגרית מגורדת
5 כפות גבינה צהובה/מוצרלה מגורדת
כשליש כפית מלח
*גבינה צהובה לפיזור מעל ומתחת.
נפלא, תודה רבה! אחזור לדווח 🙂
יצא מהמם! יצאה לי יותר מדי מלית (אולי בגלל שעשיתי עם 2 בטטות כתחליף לפטריות) אז הספיק לי לתבנית 28 + לתבנית בגודל של מלוואח, אבל יצא לטובה, ככה יש יותר 😉 תודה אפרת!
תודה לך שחזרת לעדכן!
נראה מעולה 🙂
בוקר טוב אפרת, חגגנו יומולדת לבן שלי אתמול והכנתי מלללא מאכלים חלביים מהאתר שלך. הכל היה טעים ברוך השם. המלית לקיש בטטה יצאה בכמות גדולה. מילא את כל גובה התבנית כמו עוגה. ככה קיש צריך להיות או שכבה נמוכה מעל הבצק?
אם שכבה נמוכה, אשמח לדעת בערך את הכמות, או לחצות את הכמות הזו כאן ל2? תודה רבה
היי
שמחה שהכל יצא מוצלח(:
המלית לא גבוהה במיוחד, את יכולה לראות גם בתמונה. השתמשת בתבנית פאי או רגילה? באיזה גובה?
שלום אפרת
מה אפשר להמיר במקום השמנת חמוצה אני רוצה קיש פרווה
אני חושבת שאפשר לשים כף מיונז או 1-2 כפות ריצ’/שמנת צמחית.
מה אפשר במקום פטריות?
אפשר לוותר על הפטריות ולהשתמש בבטטה אחת גדולה.
לילה טוב אפרת, הכנתי את הקיש עם קישואים חתוכים, פטריות ובצל וללא גבנצ כיוון שזה מה שהיה בבית…, יצא ממש מצויין. תודה לך.
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שני
הכנתי את הקיש על בסיס שמן והחלפתי המילוי בברוקולי וגבינות. יצא מושלם!!!
זה הבצק הקבוע שלי.
תודה לך אפרת♥️♥️♥️
מעולה 🙂
תודה צביה
שלום! הבצק פה מאד מוצא חן בעיני. האם ניתן להשתמש בו גם למתכון של פאי? אני מאד מחפשת מתכון עם שמן במקום חמאה או מרגרינה. מחפשת להכין פאי לימון עם מרנג. תודה!
היי תמר,
אני חושבת שכן. רק בגלל שזה פאי מתוק כדאי לוותר על המלח ולהוסיף 1-2 כפות סוכר לתערובת הבצק.
היי, אני מעונינת לדעת מה הכמיות לתבנית עגולה 24?
לתחתית תכיני את הכמויות האלה:
2 כוסות קמח לבן
חצי כוס שמן
חצי כפית מלח
חלמון ביצה (הצהוב)
2-5 כפות מים קרים
את כמויות המילוי תכפילי ב-2.
אפשר להכין עם בצק עלים?
כן.
היי, נראה מעולה
אני רוצה להכין את הבצק עם חמאה, מה הכמות שצריך? יש לך מתכון לבצק קיש עם חמאה? תודה!
אפשר לשים 50 גרם חמאה.
במקום השמן או בנוסף?
תודה רבה!
במקום.
היי אם אני רוצה קיש בטטה ובצל(בלי פטריות)?
מה המתכון?
אפשר להכין באותו אופן ולהשתמש בבטטה אחת גדולה.
תודה, אם אני עושה בתבנית 22 קפיצית זה מתאים? או שצריך תבנית נמוכה יותר
לגבי התחתית אני ממליצה להגדיל את כמות הקמח לכוס וחצי ולהוסיף כף שמן נוספת.
לגבי המילוי כדאי להכפיל כמויות כדי שלא ייצא נמוך מידי.
זמן האפיה של התחתית יישאר 12-13 דקות. זמן אפיה של המלית בסביבות 35-40 דקות, עד שהתערובת נעשית יציבה.
תודה
תודה על המתכון, לגבי הגבינה הצהובה, מדובר בפרוסה שלמה? והאם ניתן לוותר מטעמי בריאות , או שהתחתית תרטב ולא חצא טוב
זה יוצא בערך פרוסה שלמה. הגבינה שומרת על התחתית שתשאר פריכה אבל אפשר להכין גם בלי (התחתית לא נרטבת עד כדי כך).
מאוהבת במתכונים פה!!!!!!!
יצא מהמם!
נראה מעולה 🙂
תודה על השיתוף
שאלה האם ניתן להכין הכל בתבנית ולהקפיא?? האם זה עדיין ישאר כאילו הכנתי עכשיו ולא הקפאתי??
לא יודעת, לא ניסיתי.
אם אני מכינה עם בצל פטריוצ וחציל (במקום הבטטות) אני יכולה בלי לטגן?
לא מומלץ להכין בלי לטגן לפני.
חייב קמח לבן?
נראה לי שאפשר להכין גם עם קמח כוסמין מלא.
היי אפשר להכין עכשיו וזה יהיה טעים בשבת בבוקר? אולי להקפיא?
אם זה לשבת בבוקר אפשר לשמור במקרר.
במה אפשר להשתמש במקום גבינה בולגרית מגורדת?
אפשר לשים גבינת פטה או לוותר על הגבינה.
וואו!! יצא מעולה! כמו כל המתכונים שלך
שמחה לשמוע 🙂
תודה שולמית
תודה רבה, הבצק היה טעים וסופר נוח לרידוד.
לגמרי שומרת את המתכון של הבצק, הוא מעולה גם לפשטידות פרווה!
שמחה לשמוע 🙂
גמר חתימה טובה!
שלום אפרת תודה על המתכונים!
רציתי לדעת אם אפשר להכין את הקיש במנות אישיות
מלבניות בגודל 10*5 ס׳׳מ בערך תודה!
כן אפשר.
שנה טובה 🌺
היי אפרת
קודם כל אני משתמשת המון באתר שלך וממליצה כמובן לחברות.
אפשר להכין מראש את הבצק והמלית ואז למחרת רק לאפות?
כן אפשר. את הבצק והמלית כדאי לשמור במקרר בנפרד (כדי שהמלית לא תרטיב את הבצק).
מדהים!! כמו כל המתכונים שלך…
יש כזה בגרסה פרווה/בשרית?
היי רותם,
אני מניחה שלגרסת פרווה אפשר לוותר על הגבינות ובמקום כף שמנת חמוצה לשים 1-2 כפות ריץ’.
שלום אפרת,
הכנתי את הקיש לחג והוא יצא מעולה.
תודה.
שמחה לשמוע 🙂
תודה רבקי
היי שלום רב
האם התבנית העגולה החד פעמית המופיעה בצילום הקיש, זו תבנית בקוטר 20 מה שנמכר בסופרים או שצריך להכפיל כמויות לתבנית שמצולמת?
כן. זו תבנית קטנה מאלומיניום.
הי אפרת, הכנתי בעבר ויצא מעולה. עכשיו אני רוצה לדלג על שלב הכנת הבצק ולהכין עם בצק פריך קנוי למאפים מלוחים. נראה לך שיצא טוב? ותודה על עוד המון מתכונים שתמיד יצאו מוצלחים.
נראה מהמם 😍
כן, אפשר להשתמש בבצק פריך, זה בהחלט יכול לחסוך עבודה.
היי אפרת, יש לי תבנית זכוכית נמוכה של פאי בקוטר של קצת יותר מ 30 סמ, בכמה אצטרך להכפיל את הכמויות?
היי שירה,
את התחתית לדעתי מספיק להכפיל ב-2.
את חומרי המלית כדאי להכפיל ב-4 (2 בצלים בינוניים, 2 בטטות בגודל קטן-בינוני, 2 סלסלות פטריות, 2 כפות קמח, 4 כפות מלאות שמנת חמוצה, 4 ביצים וכו’)
היי אפרת
המתכון נראה מעולה!
אני רוצה לנסות להכין אותו לחג השבועות, ורציתי לשאול האם הוא מספיק גדול לאירוח של פחות או יותר 16 אנשים.
היי סתיו,
ממליצה להכפיל כמויות ולהכין ב-2 תבניות בקוטר של 20 ס”מ.
היי אפרת. את השמנת החמוצה אפשר להחליף ביוגורט 1.5%? תודה
כן.
הכנתי בפעם השנייה והפעם קצת שיכללתי, הגדלתי תבנית, הגדלתי לבטטה שלמה, חתיכת דלעת ופלפל קלוי לקישוט וטעם. טעים מאד!! אפרת המון תודות על מתכונים נהדרים!!
נראה מדהים 😍
תודה לך.
אפיתי עם קמח כוסמין ויצא מדהים!!
נראה מעולה 🙂
תודה אורה
אפרת, לא הבנתי את המשפט: “מפזרים גב”צ בתחתית התבנית”… הכוונה מתחת למלוי ?
הכוונה מעל תחתית הבצק.
היי אפרת, האם אפשר להשתמש בקמח כוסמין או קמח חיטה מלאה?
נראה לי שעדיף קמח כוסמין.
שוב תודה על עוד מתכון קל וכייפי. הכנתי לבני הצמחוני
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה לך.
שלום רב,
תמיד נהנית מהמתכונים שלך. תודה רבה!!!
בטח אנסה גם את הקיש הזה אבל בינתיים חיפשתי תחתית לקיש תרד…מניחה שהבצק לקיש הזה מתאים?
תודה רבה!!!
תמר
כן, אמור להתאים.
היי אפרת,
התבנית שלי נשלפת ו24
המתכון עדיין מתאים?
היי רותם,
לתחתית תכיני את הכמויות האלה:
2 כוסות קמח לבן
חצי כוס שמן
חצי כפית מלח
חלמון ביצה (הצהוב)
2-5 כפות מים קרים
את כמויות המילוי תכפילי ב-2.
האם צריך לשמן את התבנית לפני ששמים את הבצק
כדאי.
שלום
המתכון ממש המצויין
יצא מאד טעים ומרשים
תודה על הכל
תודה יעקב 🙂
היי אפרת,
אני מתכננת להכין את המתכון הזה ועוד כמה לכבוד יום ההולדת של ביתי,
תוכלי לרשום לי כמה זמן מראש אפשר להכין?
האם אפשר להקפיא ?
תודה לך
היי רותם,
אפשר להקפיא אבל עדיף להכין כיומיים מראש ולשמור במקרר.
תודה על התשובה…
במקרר זה ישמר טוב?
צריך לעטוף?
והאם אפשר לחמם על הפלטה אחר כך
כן, זה ישמר טוב. יש לעטוף בנייר כסף או לשמור בקופסה סגורה.
אפשר לחמם על הפלטה אבל מומלץ להוציא את זה כשעה לפני מהמקרר.
היי, אם אין גבינה צהובה? אפשר לוותר?
כן.
אפשר עם פטריות משימורים?
כן, אפשר (למרות שפטריות טריות עדיפות).
היי, באיזה גודל התבנית העגולה צריכה להיות?
תודה רבה:)
קוטר 20.
נראה מעולה!
מה הכמויות לתבנית של 30?
תודה 🙂
היי טל,
תבנית עגולה בקוטר 30?
שלום 😉
רציתי להכין את הקיש בשתי תבניות חד פעמי רגילות (אנגילשקייק)
האם זה מספיק הכמות של המתכון לשתי יחידות או שצריך להכפיל כמויות ?
תודה רבה
היי חיה,
ל-2 תבניות אינגליש קייק יש להכפיל כמויות ב-2.
הי אפרת,
יש לך מתכון לקיש פרווה?
תודה רבה על המתכונים
לא. כל הקישים שלי הם חלביים.
שנה טובה 🌺
מתכון מעולה… פשוט נחטף 😊
תודה ענת 🙂
היי אפרת, רציתי לשאול לכמה יחידות המתכון מספיק, אם אני מכינה קישים אישיים (בתבנית שקעים חד פעמית)?
נ.ב. האתר מקסים🌸
תודה וערב טוב
היי רבקה,
לדעתי 5-7 יחידות, תלוי בגודל של השקעים.
לא צריך לשמן את התבנית לפני שמעבירים את הבצק?
אפשר אבל לא חובה.
אפשר להוסיף ריצ’ במקום הגבינות ולהפוך את הפשטידה לפרווה?
לדעתי הגבינות מאוד מוסיפות אבל אם את רוצה להכין את המתכון הזה פרווה אני מניחה שאפשר לוותר על הגבינות ובמקום כף שמנת חמוצה לשים 1-2 כפות ריץ’.
היי אפרת.
נשארו לי קצת עגבניות שרי.
נראה לך זה גם יתאים לפטריות ולבטטה? אוסיף אותן?
תודה!!
היי,
לא בטוחה אם מתאים וכדאי כי יכול להיות שזה ירטיב את התערובת.
יום נפלא 🙂
אני מאוד אוהבת את האתר הזה ותמיד מוצאת בו מתכונים ממש קלים וטעימים אבל הפעם המתכון של הקיש ממש לא הצליח: הבצק יצא קשה מדי לחיתוך וגם לא הספיק לכיסוי של הדפנות, המלית לא התייצבה כל משך זמן האפייה, ממש התבאסתי על העבודה הקשה שהשקעתי… בסוף לקחתי את המלית (כי התבאסתי לזרוק ועל בזבוז החומרים), הוספתי קמח וביצה נוספת והפכתי אותה למאפינס שיצאו מאוד מוצלחים וטעימים, אז לא הכל היה לא טוב… חג שמח!
היי ניצן,
הבצק מתאים לתבנית קטנה בקוטר 20. אולי השתמשת בתבנית גדולה יותר?
לגבי הבצק, הוא אמור לצאת פריך וקל לחיתוך (שמת חלמון ביצה? כמה מים שמת?)
בכל מקרה, שמחה שלא ויתרת ואלתרת מאפינס שיצאו טעימים 🙂
באמת לא שמתי לב שמדובר בתבנית קוטר 20… בכל מקרה עשיתי כפול בצק כי רציתי לעשות קיש נוסף כך שלא הייתה בעיית כמות בבצק, הבעיה העיקרית היתה במילוי שלא נאפה כי הוספתי לו עוד קצת קוטג’ (כתבת שאפשר כנראה שהוספתי יותר מדיי…) כמובן שהמאפינס יצאו מעולים בסוף אז הכל בסדר ולמדתי מזה לעשות דברים פשוטים ולא מסובכים (כמו מאפינס שפשוט מערבבים ולתנור…כי קיש זה קצת מסובך ואף פעם לא הכנתי אז בשביל מה להסתבך?)
פעם הבאה, רק בשביל להוכיח לעצמך שאת יכולה, אני ממליצה להכין את הקיש לפי המתכון בדיוק בתבנית 20. אני בטוחה שתצליחי 🙂
יום מקסים
תודה על האתר המדהים!
אני מעוניינת בקיש בטטה אך ללא פטריות אפשר במקום הפטריות להוסיף עוד חצי בטטה? תודה!
נראה לי שכן.
חג שמח 🙂
היי רציתי לשאול יש אפשרות לעשות את הפשטידה בלי התחתית? או שצריך להוסיף למילוי משהו לייצב אותה?
היי רבקה,
המילוי מתאים לתחתית. אם את רוצה להכין פשטידה רגילה ללא תחתית את יכולה להכין את פשטידת הבטטה ולהוסיף לה כחצי סלסלת פטריות. את הפטריות יש לקצוץ ולטגן אותן יחד עם הבצל והבטטה.
היי אפרת,
קודם כל, רציתי להגיד שהקיש הזה מככב אצלי והוא מושלם. אני רוצה להכין אותו מחר (רביעי) ולהגיש אותו ביום ראשון בשבועות.
האם אפשרי להקפיא אותו אחרי ההכנה וביום ראשון להפשיר ולשים על הפלטה?
תודה רבה מראש,
מיטל
היי מיטל,
לדעתי כן.
בוקר טוב
כמה ימים ניתן להשאיר במקרר?
3-4 ימים.
בוקר טוב אפרת
האם אפשר להוסיף שמנת לבישול או גביע קוטג’ כדי שיצא יותר גבוהה במקום להכפיל כמויות?
תודה ויום טוב
היי יערית,
בגלל שמדובר במילוי לקיש ולא בפשטידה לא יודעת אם כדאי לשים גביע שלם אבל אולי אפשר להגדיל את הכמות ל 3-4 כפות קוטג’ במקום כף אחת.
בוקר טוב
אם אני מכינה היום את הקיש וצריכה לשלישי ערב.
עדיף להקפיא או לשים במקרר?
ואשמח לעוד קיש טעים שאת ממליצה כמו זה אך עם מילויים שונים .
תודה
היי אתי,
אם את מגישה בשלישי אז אפשר לשמור במקרר מכוסה היטב.
רעיונות נוספים לקישים: קיש פלפלים, קיש פטריות, קיש כרישה.
שבוע נפלא 🙂
היי
יש לי שמנת לבישול
האם אפשר במקום הגבינות הרכות למיניהן?
תודה
אני מניחה שאפשר לשים רבע-שליש מיכל שמנת לבישול.
מה אפשר לשים במקום בטטה? פתאום שמנו לב שאין 😯
היי סיון,
נראה לי שעם תפו”א גם יעבוד. אם במקרה יש לך דלעת או דלורית גם אפשר.
וואי יצא אליפות! ובאמת מרשים… גם יום למחרת אכלנו בלי לחמם.. מרוב שהיה טעים:-)
שאלה קטנה, הכנתי כמות כפולה והבצק יצא לי מתפורר (לפני האפיה, אחרי האפיה יצא טוב) השאלה היא למה? היה לי קשה לעבוד איתו
…
היי חיה,
שמחה שיצא מוצלח 🙂
כמה כפות מים הוספת לבצק?
היי
יש לי תבנית 22 ואני רוצה שהמילוי יהיה יותר גבוה אפשר להכפיל כמויות עם אותה תבנית?ומה לגבי זמן האפיה?ומה לגבי כמויות הבצק?
בתמונה נראה שבצדדים יש בצק אבל המילוי מכסה רק חלק אני רוצה שיכסה את הכל?
תודה והמשך יום טוב
היי שלי,
לדעתי אם תכפילי את כל הכמויות זה אמור להיות בסדר. זמן האפיה של התחתית נשאר 12-13 דקות. זמן אפיה של המלית 35-40 דקות, עד שהתערובת נעשית יציבה.
היי אפרת,
קודם כל רוצה להגיד שהאתר מעולה תודה רבה!
אני רוצה להכין את הקיש למחר, יש אפשרות להכין היום רק את הבצק ולשמור במקרר ומחר לאפות אותו ואת תערובת המילוי ?
כן, אפשר.
בוקר טוב לבעלת האתר הכי הכי שווה !!!!
שאלה:
האם אפשר לוותר על הפטריות?.. לא אוהבת..
תודה מראש..
אפשר לוותר על הפטריות ולשים יותר בטטה.
יום מקסים 🙂
היי
רציתי לשאול האם אפשר להשתמש עם בצק עלים במקום הבצק שרשמת ועם אותו מילוי? יש לך אתר מקסים.
תודה שרה
כן שרה, אפשר. מומלץ גם אותו לאפות קודם בנפרד ורק אז לשים את המילוי.
יום מקסים 🙂
היי….. רציתי לשאול במידה שיש לי בצק כבר קנוי מוכן האם אני צריכה לאפות אותו לפני כמו שרשום במתכון או שאני יכולה לאפות אותו עם המלית ביחד?
שאלה שניה האם לאפות אותו על טורבו או אפייה למעלה ולמטה
תודה רבה….. המתכונים שלך מדהימים
היי שני,
אני מניחה שהבצק לא אפוי ואם כך אז יש לאפות אותו בנפרד כ-12 דקות כמו שרשום במתכון ואח”כ עם המלית.
אפיה על תוכנית רגילה – קו עליון וקו תחתון.
בהצלחה 🙂
הי אפרת, אם אני רוצה להכין רק את הבלילה בלי הבצק זה אפשרי?
היי שרית,
לא בטוחה אם הבלילה מספיק יציבה לעמוד ללא תחתית.
אפשר להכין את מתכון פשטידת הבטטה ולשלב גם פטריות בפנים.
אם אני מכפילה כמויות- מה גודל התבנית?
ומה אפשר לשים במקום הבולגרית? גבינה צפית זה בסדר?
תודה רבה מראש!
היי בינת,
אם את מכפילה כמויות זה אמור להתאים לתבנית 24.
גבינה צפתית בסדר.
חג שמח 🙂
היי, אני רוצה להכין את הפשטידה ללא מוצרי החלב שתהיה פרווה אז מה עושים כדי שהבצק לא ירטב מהבלילה במקום הגבנצ’?
היי מיטל,
פשוט תכיני בלי הגבינה הצהובה.
היי , תודה על האתר הנפלא
האם ניתן להכין היום את הקיש ולשמור במקרר עד מחר או שעדיף להקפיא
עדיף לשמור במקרר.
חג שמח 🙂
שלום. הכנתי את הבצק אבל הוא לא מתאחה. המרקם שלו בסדר לא רטוב מדי ולא יבש.. מה אפשר לעשות?
היי אוריה,
מתנצלת על העיכוב בתשובה. יש להוסיף עוד קצת מים עד שהבצק יתגבש.
אני יכול לוותר על השמנת החמוצה והגבינה הבולגרית?
היי,
במקום שמנת חמוצה אתה יכול לשים גבינה לבנה, קוטג’, יוגורט או כל גבינה רכה שיש לך. אם אין לך אז תכין בלי.
אפשר לוותר על הבולגרית.
שלום
הכנתי את הקיש ובטעות שמתי את הצלחת לפני שאפיתי בנפרד את הבצק. יש דרך לתקן?
תודה
שמתי את המילוי לפני שאפיתי את הבצק… לא את הצלחת
היי אמונה,
לא נורא, תאפי כמו שזה. לאחר כ-35 דקות אפיה, תורידי את הקיש לרשת התחתונה של התנור לעוד 5-10 דקות.
היי
את יודעת שזאת רק אשמתך
אם המתכונים שלך לא היו כל כך קלים ומוצלחים לא היינו מבקשים להכפיל ולשלש
תודה
תודה 🙂
בוקר טוב
כמויות לתבנית 26 בבקשה
תודה
בוקר אור,
אני מניחה שאת כמויות מרכיבי התחתית יש להכפיל ב-2 ואת המלית כדאי לשלש ולהכפיל את כל החומרים ב-3.
ערב טוב
אפשר חמאה במקום שמן?אם כן כמה?
הגבינה הצהובה בשביל לא להרטיב את הבצק ,ובפאי מתוק מה את שמה שהבצק לא ירטב ממילוי?
האפייה הראשונה היא אפייה עיוורת לא צריך משקולת?
תודה
היי דני,
במקום שמן אפשר לשים 50 גרם חמאה מומסת.
בדר”כ בפאי מתוק הבלילה היא לא מאוד נוזלית כך שאין בעיה.
אין צורך במשקולת.
תודה רבה
לאיזה תבנית מתאימה הפשטידה? לגודל 24 או 26 ?
היי נועה,
הכמות מתאימה לתבנית עגולה 20.
הי
במה ניתן להמיר את הביצים למי שאלרגי לביצים כמו בני?
תודה ויום טוב
היי אפרת,
יכול להיות שאת יכולה להכין בלי הביצה ולהוסיף עוד כף גדושה שמנת חמוצה.
לאחר האפיה יש להניח לקיש להתקרר לגמרי כדי שיתייצב.
שלום, שאלת הבהרה, כשאת כותבת שאת הגבינה הצהובה יש להניח על הבצק האם הכוונה לפרוסות גבנ”צ או מגורד?
היי אלין,
עדיף פרוסות אם יש לך. אם לא, פשוט לפזר גבינה צהובה מגורדת.
קודם כל תודה על המתכון הקל והטעים
אבל יש לי רק הערה אחת- זה ממש לא 10 דקות!!
שמחה שיצא טעים, זה הכי חשוב 🙂
היי אפרת,
הכנתי לארוחת ערב
פשוט מ ע ו ל ה ! !
תודה פנינה, שמחה לשמוע!
יום נפלא 🙂
הי אפרת.
האם ניתן להכין את הקיש בטוסט אובן? אין לנו תנור…
היי נטע,
אני מניחה שכן. לא אמורה להיות בעיה.
אפשר להוסיף אבקת אפיה לבצק ? ומה קורה לו אם מוסיפים ?
היי ורדה,
פחות מומלץ כי אז הוא יתפח ועדיף שהוא יהיה שטוח.
שבת שלום 🙂
הי אפרת,
הכנתי את הקיש לשבת, היה טעים! רק שאלה אחת- הבצק אמור להיות אפוי לגמרי או מעט ‘בצקי’? כי שמתי ל-12 דקות והוא לא הספיק להיאפות היטב בכלל. כדי להתגבר על זה הפכתי את הקיש והכנסתי לתנור לעוד רבע שעה, יצא קרנצ’י אבל הבצק בפנים עדיין היה קצת לא מוכן, כך זה צריך להיות?
היי ירון,
הבצק לא אמור להאפות עד הסוף באפיה המוקדמת של ה 12 דקות כי הוא ממשיך להאפות אח”כ עם המלית. בסוף האפיה הוא אמור להיות אפוי ופריך אך לעיתים הוא נרטב מעט מתערובת המילוי ויכולה להיות הרגשה כאילו הוא לא אפוי עד הסוף.
שבוע נפלא 🙂
היי,
באמצע ההכנה.. הבצק לא מתאחה .. לא מצליחה לרדד הוא נקרע.. נצמדתי למתכון..
איך ממשיכים מפה? להוסיף קמח?
היי שי,
אם הבצק יבש מידי תוסיפי עוד קצת מים ושמן.
אם הוא נקרע בגלל שהוא דביק תוסיפי עוד קצת קמח.
בהצלחה 🙂
היי אפרת :).. אם אני פחות אוהבת פיטריות, יש משהו אחר שאפשר להוסיף לקישוהשתלב טוב?
היי אפרת,
את יכולה לשים יותר בטטה או לשלב בטטה עם תפוח אדמה מגורד (רק שכדאי לבשל אותו קודם בישול חלקי).
שבת שלום וחג שמח 🙂
משום מה הפשטידה הזו המכילה מרכיבים יקרים ורבים יצאה מאד נמוכה כמעט בגובה פיצה… חבל שהשקעת הזמן וחהמרכיבים מניבה תוצאות כאלו..
היי אורטל,
אם זה כך כנראה שאפית בתבנית גדולה ממה שצריך.
היי.,
רציתי לשאול האם אופים באפייה רגילה או על טורבו?
אני רואה שהשתמשת בתבנית חד פעמית, איך מזהים גודל 20 בסופר?
תודה
היי שי,
האפיה היא בתוכנית הרגילה של התנור (לא טורבו).
בדר”כ אם התבניות ארוזות בשקית, זה אמור להיות רשום. אם לא, אפשר לשאול או להצטייד בסרגל ולמדוד מהחלק העליון 🙂
חג שמח!
היי, אני יכולה להשתמש בבצל סגול? נתקעתי בלי בצל.
כן שירן, את יכולה.
החג הזה הלכתי על המתכונים שלך…
הכנתי הרגע את הקיש והוא יצא ממש טוב
וכן את העוגת גבינה ולוטוס הקרה המשגעת…
איזה כיף לשמוע 🙂
חג שמח!
שלום, הכנתי את הקיש בטטה ופטריות המתכון מוצלח ביותר השילוב מדהים תודה רבה לך העשרת לנו את הארוחה….
שמחה מאוד לשמוע 🙂
תודה תמר וחג שמח!
בוקר טוב
רציתי להגיד לך שהקיש יצא נהדר, השילוב של הבטטה הפטריות והבצל פנטסטי, השתמשתי בתבנית פאי 24 אז הגדלתי את הכמויות לפי העין כולל הירקות, עכשיו סיימתי לאפות ולא יכולתי להתאפק עד החג, אז אכלתי לי משולש וממש התלהבתי, בעזרת השם ובלי נדר מתכוננת לעשות אותו מעתה ואילך, תודה רבה ויום טוב
אני ממש שמחה לשמוע 🙂
תודה מזל ויום נפלא!
היי רציתי קודם כל לומר שהמתכונים שלך באתר מעולים מדויקים וטעימים.
שאלה קטנה לגבי הקיש פטריות בבצק אין צורך להוסיף א.אפיה?
תודה
תודה שרה 🙂
בבצק אין צורך להוסיף אבקת אפיה מאחר ואנחנו רוצים אותו פריך ושטוח.
יום נפלא וחג שמח!
היי,
הכנתי עם בצק מלוואח ויצא מעולה!!!
יש לי תבנית בקוטר 18, איזה כמויות אני צריכה?
היי נטלי,
אני ממליצה להכין את הכמויות שרשומות במתכון ואם במקרה יישארו תוספות אפשר למלא 1-2 תבניות מאפינס קטנות.
יום מעולה 🙂
היי, לאבי ענית כי לתבנית 26 יש להכפיל כמויות ב-2 אך תגובה מוקדמת יותר היה כתוב-
לתבנית 24 , פי 2
ולתבנית 26 להכפיל ב-3.. מתלבטת. באילו כמויות עליי להשתמש?
היי מיטל,
את כמויות חומרי התחתית יש להכפיל ב-2. לדעתי זה אמור להספיק לקוטר 26.
את חומרי תערובת המילוי כדאי להכפיל ב-3 אם רוצים פשטידה גבוהה.
צריך לקחת בחשבון שמאחר והתבנית גדולה יותר משך זמן האפיה עשוי להתארך מעט.
בכמה להכפיל לתבנית 26 ?
היי אבי,
יש להכפיל את כל הכמויות ב-2.
קודם כל תודה על מתכונים מצויינים וקלים!
אני מתכוןנת להכין ביום חמישי , צריכה את לשבת בבוקר.
כדאי להקפיא או לשים במקרר?
היי מאיה,
מספיק לעטוף היטב ולשמור במקרר.
לפני ההגשה להכניס לתנור שחומם מראש ל180 מעלות ולחמם במשך 10-15 דקות.
תודה רבה על מתכון פשוט ומושלם!!!!!
אני הכנתי את הבצק מקמח מלא והוספתי לו חלק מהחלבון גם כי הוא התפורר לי (המקמח המלא נוטה להתפורר) ואז הבצק היה גמיש לרידוד.
תודה רבה רבה ושבת שלום! =]
מעולה! תודה מרב ושבת שלום 🙂
שלום!
גיליתי לעצמי את האתר לא מזמן וכבר עזר לי הרבה פעמים להכין בזריזות דברים טעימים!
אני מתכננת להכין קיש פטריות בטטה ,אך ללא בצק…סוג של פשטידה.לדעתי זה גם יצא טוב. מה דעתך?
היי,
שמחה לשמוע 🙂
התערובת עצמה פחות מיועדת לאפיה כפשטידה בפני עצמה אלא יותר כמילוי.
אם את רוצה להכין פשטידת בטטה יש באתר מתכון קל וטעים – פשטידת בטטה. אפשר להוסיף לאותו מתכון גם חצי סלסלת פטריות קצוצות, רק שיש לטגן אותן קודם עם הבצל והבטטה.
בהצלחה והמשך יום נפלא!
היי!!לשמחתי אני נעזרת במתכונים שלך והם קוצרים הרבה מאוד מחמאות.יש אפשרות להכין קיש בטטה פרווה?דחוף ביותר .תודה!
היי יפה,
קודם כל אני שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
לא ניסיתי להכין בגרסת פרווה כי לדעתי הגבינות מאוד מוסיפות אבל אם את רוצה להכין את המתכון הזה אני מניחה שאפשר לוותר על הגבינות ובמקום כף שמנת חמוצה לשים 1-2 כפות שמנת צמחית.
יש באתר גם מתכון לפשטידת בטטה רגילה שאפשר להכין בגרסת פרווה ופשוט לוותר על הגבינות.
בהצלחה 😉
היי חופית,
תודה על המתכונים מלאי הטעם והניחוחות המדהימים!
האם אפשרי להקפיא את הקיש?
כן נחמה, כל עוד אין תפו”א בקיש אפשר להקפיא. חשוב לשמור בקופסה אטומה או לעטוף היטב בניילון נצמד.
סופ”ש נפלא!
היי,
האם אפשר להחליף את השמנת חמוצה ביוגורט ? ואת הבולגרית בעוד צהובה?
תודה!
נ.ב אחלה אתר מציל אותי בכבוד פעמים רבות!
היי בת,
כן וכן 🙂
יש לי בצק פריך מוכן, מתאים למלא אותו במילוי שמופיע במתכון?
היי קרן,
אם הבצק הוא לא מתוק אז אין שום בעיה. יש לאפות אותו קודם כ12 דקות ואז לשים את המילוי (כמו במתכון).
יום נפלא 🙂
לא הכנתי את המילוי, אבל הבצק מעולה!
תודה רבה
שמחה לשמוע 🙂
היי
כוס ושליש=180גרם?
כן דני 🙂
היי,אפשר לוותר על הפיטריות?
כן מיכל. שימי בטטה בינונית שלמה.
שלום,
הקיש טעים מאוד.
הכנתי אותו היום כבר בפעם השניה.
תודה
תודה דן, שמחה לשמוע 🙂
תודה על מתכונים נפלאים, אם אני רוצה להכין מאפה ירקות עם בצק פריך ( כמו של קיש) מה אני אמורה לפזר מעל?
המון תודה
היי דידי,
מה הכוונה למאפה ירקות? את מתכוונת להכין בצק של קיש ועליו תערובת של ירקות? אם כן, את יכולה לפזר מעל גבינות כמו במתכון הזה.
שלום,
האם ניתן להמיר קמח רגיל בקמח ללא גלוטן?
תודה
היי לנה,
לא ניסיתי כך שאני באמת לא יודעת 🙂
אפשר להכין אתהקיש גם בלי גבינה צהובה?
כן אפשר.
יצא נפלא במיוחד הבצק פריך מאד ודק.
לא שמתי גבינה בולגרית וגם לא קמח כי לא היו הרבה נוזלים.
הכנסתי פטריות משומרות(זה מה שהיה לי:) ) גבינה צהובה, פתיתי פרמזן וקצת קוטג
בקיצור טעים, מוסיפה למועדפים. תודה רבה!
שמחה לשמוע רחלי!
תודה שחזרת לעדכן ושבת שלום 🙂
מתכון נהדר, תענוג של בצק ושילוב טעמים מאוד מוצלח.
את פשוט תותחית! תודה
תודה אורית! שמחה שאהבת 🙂
הכנתי ביום שישי בפעם הראשונה 2 תבניות קיש בטטה פטריות לכבוד שבת .
ברוך ה’ הופתענו כולנו מהמתכון הנהדר . קשה להפסיק לאכול !
מירקם נפלא וטעם מדהים ! גם הבצק של התחתית נהדר !
תודה . אכין זאת שוב ושוב .
איזה כיף לשמוע רותי!
שמחה שנהנתם מהמתכון.
תודה שחזרת לעדכן ושבוע טוב 🙂
הי, אם אני רוצה להשתמש בתבנית קוטר 29, אני רק צריך להכפיל כמויות או יותר?
היי חיים,
אם אתה מכפיל כמויות תערובת ב-2 אתה יכול להכין בתבנית עגולה בקוטר 24. אם תכפיל ב-3 תוכל להכין בתבנית 26. ולדעתי אם תכפיל ב-4 זה אמור להספיק לתבנית 29.
גם את הכמויות לבצק צריך להכפיל ולשלש בהתאמה אם רוצים לעבור לתבניות גדולות יותר?
כן שוש.
אחלה קיש!! הוספתי גם טונה ויצא לי מעדן! הכל חוסל ברגע שיצא מהתנור… תודה רבה 🙂
תודה מימי! שמחה לשמוע 🙂
אני בדרך לנסות שני מתכונים-:)
בהצלחה ויום נפלא 😉
שלום!
אם אין לי בולגרית אני יכולה לדעתך לשים כמות כפולה של צהובה?
ואפשר להוסיף חצי גביע קוטג’? או שזה יפגע במירקם?
תודה!
היי מימי,
כן את יכולה לשים גבינה צהובה במקום הבולגרית.
לגבי חצי גביע קוטג’, אני מניחה שזה ישנה מעט את המרקם אבל לאו דווקא יפגע בו (זה אמור לצאת בסדר).
בהצלחה 😉
הי ניתן בתבנית מרובעת רגילה?
היי אסתי,
הכמות מתאימה לתבנית אינגליש קייק. את יכולה להכפיל כמויות ולהכין בתבנית מרובעת בגודל 22X31 (גודל של שתי תבניות אינגליש קייק צמודות).
שבת שלום 🙂
שלום,
האם ניתן להשתמש במלוואח במקום להכין בצק?
היי נטלי,
אני מניחה שכן, לא רואה בעיה.
ראי אופן הכנה כמו במתכון המצורף:
https://www.10dakot.co.il/%D7%A7%D7%99%D7%A9-%D7%92%D7%91%D7%99%D7%A0%D7%95%D7%AA-%D7%95%D7%A2%D7%99%D7%A8%D7%99%D7%AA/
שבת שלום 🙂
אפשר לשים פטריות מקופסת שימורים במקום פיטריות טריות ?
כן, חצי קופסה.
חג שמח 🙂
שלום האם ניתן להפוך אותה לפרווה?
היי חופית,
לא מומלץ להפוך לפרווה כי אז תצטרכי לוותר על מרכיבים חיוניים וזה עלול לפגוע בטעם.
חג שמח 🙂
אפשר להפוך את הקיש לפרווה , אם במלית משתמשים בגבינות צהובות טבעוניות.
(יקר, אבל טעים וטוב כתחליף. ניתן להשיג באגף מזון הטבע בסופרים גדולים)
את השמנת אפשר להחליף בשמנת סויה “טופוטי” (לצערי אין מוצר ישראלי מקביל).