זמן הכנה: 10 דקות
מס’ מנות: 2 מנות
סוג: חלבי/ פרווה
מצרכים:
לשכבת השוקולד:
50 גרם שוקולד מריר/חלב
כפית שמן
רבע כוס קורנפלקס תירס/ אגוזים קצוצים/ פצפוצי אורז / גרנולה
קרם עוגיות:
חצי מיכל שמנת מתוקה או קצפת צמחית
כף גדושה אבקת אינסטנט פודינג וניל
רבע כוס חלב/ חלב סויה / חלב קוקוס
5-10 עוגיות אוראו/ עוגיות לוטוס/ פתי בר (רצוי בטעם שוקולד) / ביסקוויטים ללא גלוטן (ניתן להשתמש בכל סוג של עוגיות או ביסקוויטים מתוקים)
*שערות חלבה (אפשר לוותר)
אופן הכנה:
שכבת השוקולד: מניחים בקערית קוביות שוקולד עם כפית שמן וממיסים במיקרוגל. מערבבים לתערובת שוקולד חלקה. מניחים לתערובת להתקרר לגמרי לטמפ’ החדר (אם התערובת תהיה חמה, המרקם הקראנצ’י עלול להפגע). מוסיפים רבע כוס ממה שאתם אוהבים ומערבבים עד לציפוי מלא.
פורשים נייר אפיה על מגש שטוח או תבנית קטנה ויוצקים את התערובת על נייר האפיה. משטחים את התערובת בעזרת כף. מכניסים למקרר.
קרם העוגיות: מקציפים את השמנת במשך כדקה. מוסיפים את החלב ואינסטנט פודינג וממשיכים להקציף עד לקבלת קצפת יציבה. שוברים את העוגיות בעזרת הידיים לחתיכות גסות ומערבבים בעזרת כף עם תערובת הקרם (כמות העוגיות היא לפי הטעם). מעבירים לקופסה קטנה מפלסטיק ומכניסים למקפיא לשעתיים לפחות.
מרכיבים את הקינוח לפני ההגשה (זה לוקח 2 דקות): שוברים את שכבת השוקולד ל4 חתיכות. שמים בתחתית שכבה אחת, מעליה כדור קרם, מעליה שכבה נוספת של שוקולד ומעליה שוב כדור קרם. מעל ניתן לפזר שערות חלבה (לא חובה, זה טעים גם בלי 🙂 ).
*ניתן להכין את המרכיבים יום-יומיים לפני ההגשה ולשמור את הקרם במקפיא ואת השוקולד במקרר ואז יישאר רק להרכיב את המנה.
איזה גודל צריכה להיות החבילה של הקצפת?
250 מל.
אגוזי מלך טחונים זה לא טוב?
ואם לא אז אפשר לקצוץ לבד?
נ.ב.
עכשיו הכנתי סלומון בסילאן וסויה נמצא בתנור ונראה מטורף תודה רבה!
אפשר להשתמש באגוזי מלך קצוצים ואפשר לקצוץ בבית.
שמחה מאד שיצא מוצלח!
היי אפרת, אני רוצה לעשות משילןב של פצפוצי אורז ושוקולד עוגיות בצורת עיגול נחמדות ולקשט אותם לסמיילי לפורים לילדים. ראיתי שהמתכון הזה הכי מתאים מבחינת הצורה. אבל אם אני רוצה להכפיל כמויות זה יוצר מלא שוקולד לא? יש לך אולי רעיון כיצד להכין זאץ מבחינת כמויות וכו.. בערך צריכה 10-15 עיגולים.
היי,
את רוצה להכין עוגיות סנדוויץ’ (כל אחת עם 2 שכבות) או רגילות?
אם תרצי עוגיות סנדוויץ’ תצטרכי להכפיל כמויות פי 6-7.
אם את רוצה עוגיות עם שכבה אחת תצטרכי להכפיל כמויות פי 3-4.
בהצלחה!
תודה על האתר המופלא!
לגבי קרם העוגיות, האם לאחר ההקפאה הוא יהיה במרקם של גלידה?
היי נעמה,
הקרם נעשה במרקם דומה לגלידה (לא זהה משום שאין כאן חלב מרוכז).
שלום אפרת
הכנתי את הקרם ויצא ממש טעים לפני ההקפאה, אחרי ההקפאה הקצפת צנחה והעוגיות כאילו נמסו והיה תחושה של קרם “חולי” בפה….
למה זה קרה? מה אפשר לעשות כדי שזה לא יקרה?
היי אסנת,
האם במקרה הקפאת את הקינוח לאחר הרכבה?
לא.
זה קרה אחרי שהקפאתי רק את הקרם בקופסה סגורה, הפשרתי מחוץ למקרר ומיד כשזה התחיל להפשיר הבחנתי שמשהו השתנה (אולי בגלל שהפשרתי בחוץ..)
כן, לגבי הקרם יתכן שהוא פשוט נמס מדי בחוץ אם כי לא אמור להיות מרקם חולי. זה יכול לקרות או בגלל אי דיוק בכמויות (למשל אם לא משתמשים בכוס מדידה) או הוספת יותר מדי חלווה או הקצפה ארוכה מדי.
שלום לך!
אני רוצה להכין קינוח שיש בו גם שוקולד אבל שלא משתמשים בו בשמנת להקצפה או לבישול.
אלא חומרים זמינים בבית,
יש לך רעיון?
אני לא מקבלת התראה לתשובות שלך למרות שסימנתי וי במקום המיועד.
תודה רבה!
אולי בראוניז שוקולד או סופלה שוקולד?
יש גם ממתק קוקוס (במקום השמנת אפשר לשים 7 כפות מים או חלב עם 10 גרם חמאה או מרגרינה מומסת)
לגבי המייל, זה בגלל שלא מלאת נכון את המייל בתיבת התגובה.
תודה רבה על המתכונים המעולים! אני משתמשת הרבה ויוצא מוצלח וטוב
ההוראות ברורות
תמיד חששתי מלהכין פחזניות… הכנתי לפי המתכון שלך ויצא מעולה אז תודה רבה!!!!
שמחה לשמוע 🌺
היי
אני רוצה להכין ל12 אנשים,
להכפיל את הכמויות ב6?
תודה:)
כן.
ערב טוב!!
אני רוצה להכין ל10 אנשים. אפשר את הכמויות בבקשה?
גמר חתימה טובה!
היי אילנה,
200 גרם שוקולד מריר/חלב
4 כפיות שמן
כוס קורנפלקס תירס/ אגוזים קצוצים/ פצפוצי אורז /גרנולה
*את שכבת השוקולד תשברי לכמה חתיכות שאת רוצה.
קרם עוגיות:
2.5 מיכלי שמנת מתוקה או קצפת צמחית
5 כפות גדושות אבקת אינסטנט פודינג וניל
כוס ורבע חלב/ חלב סויה /חלב קוקוס
כ-30 עוגיות אוראו/ עוגיות לוטוס/ פתי בר (רצוי בטעם שוקולד)
*שערות חלבה (אפשר לוותר)
גמר חתימה טובה 🌺
היי,
יש אפשרות להמיר את השוקולד בשוקולד טעמי (הממתק עצמו), ואם כן בכמה חפיסות?
תודה
היי לירון,
אם הכוונה בשכבת השוקולד אז עדיף שוקולד רגיל אבל אם זה השוקולד היחיד שיש לך אז אפשר להמיס 50 גרם (יש כל מיני גדלים, כדאי להסתכל כמה גרם רשום על החטיף).
מכינה פעם שניה.. הפעם לראש השנה כקינוח פרווה:) יצא מעולה בפעם הראשונה שהייתי חייבת! תודה על המתכונים הכיפיים:)
מעולה 🙂
חג שמח ושנה טובה!
היי
בלי שהכנתי אני כבר שואל הכפלת כמויות
כן דני, אפשר להכפיל כמויות.
היי ערב טוב, אפשר להכין עם שוקולד במילוי נוגט או שוקולד עם אגוזים?
תודה רבה
אני חושבת שכן.
תודה על המתכון המעולה.
נראה לך שיעבוד טוב בתור מעין עוגה אחת גדולה שאותה ניתן יהיה לחתוך לחתיכות אישיות?
או שהשכבות הקראנצ’יות עלולות להשבר?
היי יעל,
אני חוששת שהשכבות הקראנצ’יות יישברו ויהיה קשה לחתוך בצורה אחידה וישרה.
שלום
אפשר להכין את השוקולד ולאכול את זה בתור עוגיות בלי הקרם?
כן, אפשר.
היי,אם אני מגישה לאורח את הקינוח בשלמותו,זה נוח עם כפית להוציא את כל אורך הקינוח בבת אחת או ששכבת השוקולד היא נורא קשה? אני רוצה שיהיה נוח לקחת חתיכה בלי “להסתבך”..
היי לי,
שכבת השוקולד היא קראנצ’ית אבל זה הקטע של הקינוח. צריך להפעיל מעט כוח כי זה לא רך אבל לא משהו רציני.
בכל מקרה, את הגלידה מומלץ להוציא החוצה מהמקפיא כמה דקות לפני שמכינים את המנה כדי שהיא תתרכך מעט.
בהצלחה 🙂
במקום הקרם שמתי גלידה קנויה בטעם לוטוס עם העוגיות ויצא טעים במיוחד!!!
מעולה!
תודה שחזרת לעדכן ושבוע נפלא
הי אפרת, אפשר להכין את המתכון הזה בתור מאפינס גלידה? באותו קונספט שיש כאן באתר.. תודה!
כן מעין, אני לא רואה בעיה 🙂
פשוט שימי בתבנית מאפינס מסיליקון.
בהצלחה!
היי, המתכון נראה מעולה..
רציתי לדעת.. הקרם עוגיות הוא במרקם כמו של גלידה?
היי טל,
הקרם מזכיר מרקם של גלידה.
היי אפרת,
תודה על כל המתכונים הנפלאים.
אני צריכה כמות ל 8 אנשים, להכפיל את כל הכמויות בארבע או שיש רכיבים שצריך לשים פחות?
תודה
כן נטלי, כדאי להכפיל כמויות של כל החומרים ב-4.
בהצלחה 😉
ניתן לשמור מורכב במקרר?
היי גילה,
פחות מומלץ. את המרכיבים ניתן להכין יומיים לפני וביום שבת יישאר לך רק להרכיב את המנה וזה באמת לוקח 1-2 דקות 🙂
האם ניתן להרכיב את המנה ביום חמישי ולשמור כך מוכן במקרר לשבת?
תודה
הי,
האם אפשר להוסיף שוקולד חלב לשוקולד המריר או לעשות הכל משוקולד חלב?
תודה
כן אורלי אפשר. עדיף כבר להכין רק משוקולד חלב.
שבת שלום וחג שמח 🙂
איך מכינים שערות חלבה?
היי אלה,
אני חושבת שמכינים את זה עם סכין מיוחדת או באמצעות מכונה כשהחלבה עוד במצב נוזלי.
במתכון הזה אין צורך להכין. קונים את זה מוכן.
שלום לך. המתכון נראה מקסים!
אין לי חלב סויה או קוקוס ואני רוצה את המתכון פרווה, מה ניתן לשים במקום החלב?
היי חוה,
שימי 3 כפות מים קרים.
יצא מושלם….. כל ביס גן עדן. תודה רבה
שמחה שאהבת 🙂
וואוו… אפרת, זה נראה מעולה! חיפשתי מתכון מה להכין, והמתכון הזה פשוט מושלם!
רומנטי ומקסים!
שאלה: האם את השכבה הקראנצ’ית ניתן להקפיא או שהמרקם יפגם?
תודה מראש וחג שמח לך ולאהובך
תודה לורה! שמחה שאהבת את המתכון 🙂
אפשר להקפיא, המרקם לא נפגע.
חג שמח ומתוק 🙂