שום דבר לא נמצא
    >

זמן הכנה: 10 דקות

מס’ מנות: 2 מנות

סוג: חלבי/ פרווה

מצרכים:

לשכבת השוקולד:

50 גרם שוקולד מריר/חלב

כפית שמן

רבע כוס קורנפלקס תירס/ אגוזים קצוצים/ פצפוצי אורז / גרנולה

קרם עוגיות:

חצי מיכל שמנת מתוקה או קצפת צמחית

כף גדושה אבקת אינסטנט פודינג וניל

רבע כוס חלב/ חלב סויה / חלב קוקוס

5-10 עוגיות אוראו/ עוגיות לוטוס/ פתי בר (רצוי בטעם שוקולד) / ביסקוויטים ללא גלוטן (ניתן להשתמש בכל סוג של עוגיות או ביסקוויטים מתוקים)

*שערות חלבה (אפשר לוותר)




אופן הכנה:

שכבת השוקולד: מניחים בקערית קוביות שוקולד עם כפית שמן וממיסים במיקרוגל. מערבבים לתערובת שוקולד חלקה. מניחים לתערובת להתקרר לגמרי לטמפ’ החדר (אם התערובת תהיה חמה, המרקם הקראנצ’י עלול להפגע).  מוסיפים רבע כוס ממה שאתם אוהבים ומערבבים עד לציפוי מלא.

פורשים נייר אפיה על מגש שטוח או תבנית קטנה ויוצקים את התערובת על נייר האפיה. משטחים את התערובת בעזרת כף. מכניסים למקרר.

שכבת שוקולד קראנצ'ית

קרם העוגיות: מקציפים את השמנת במשך כדקה. מוסיפים את החלב ואינסטנט פודינג וממשיכים להקציף עד לקבלת קצפת יציבה. שוברים את העוגיות בעזרת הידיים לחתיכות גסות ומערבבים בעזרת כף עם תערובת הקרם (כמות העוגיות היא לפי הטעם). מעבירים לקופסה קטנה מפלסטיק ומכניסים למקפיא לשעתיים לפחות.

קרם עוגיות

מרכיבים את הקינוח לפני ההגשה (זה לוקח 2 דקות): שוברים את שכבת השוקולד ל4 חתיכות. שמים בתחתית שכבה אחת, מעליה כדור קרם, מעליה שכבה נוספת של שוקולד ומעליה שוב כדור קרם. מעל ניתן לפזר שערות חלבה (לא חובה, זה טעים גם בלי 🙂 ).

*ניתן להכין את המרכיבים יום-יומיים לפני ההגשה ולשמור את הקרם במקפיא ואת השוקולד במקרר ואז יישאר רק להרכיב את המנה.

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
לחמניות ביס פריכותלחמניות ביס פריכות
ברוקולי וכרובית מוקפצים ברוקולי וכרובית מוקפצים
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
בת שבע (14:45 27.09.2023)

איזה גודל צריכה להיות החבילה של הקצפת?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:30 27.09.2023)

250 מל.

avatar
נויה (01:27 14.04.2023)

אגוזי מלך טחונים זה לא טוב?
ואם לא אז אפשר לקצוץ לבד?
נ.ב.
עכשיו הכנתי סלומון בסילאן וסויה נמצא בתנור ונראה מטורף תודה רבה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:58 14.04.2023)

אפשר להשתמש באגוזי מלך קצוצים ואפשר לקצוץ בבית.
שמחה מאד שיצא מוצלח!

avatar
שריאל (22:05 4.03.2023)

היי אפרת, אני רוצה לעשות משילןב של פצפוצי אורז ושוקולד עוגיות בצורת עיגול נחמדות ולקשט אותם לסמיילי לפורים לילדים. ראיתי שהמתכון הזה הכי מתאים מבחינת הצורה. אבל אם אני רוצה להכפיל כמויות זה יוצר מלא שוקולד לא? יש לך אולי רעיון כיצד להכין זאץ מבחינת כמויות וכו.. בערך צריכה 10-15 עיגולים.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:48 4.03.2023)

היי,
את רוצה להכין עוגיות סנדוויץ’ (כל אחת עם 2 שכבות) או רגילות?
אם תרצי עוגיות סנדוויץ’ תצטרכי להכפיל כמויות פי 6-7.
אם את רוצה עוגיות עם שכבה אחת תצטרכי להכפיל כמויות פי 3-4.
בהצלחה!

avatar
נעמה (01:29 12.05.2022)

תודה על האתר המופלא!
לגבי קרם העוגיות, האם לאחר ההקפאה הוא יהיה במרקם של גלידה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (07:55 12.05.2022)

היי נעמה,
הקרם נעשה במרקם דומה לגלידה (לא זהה משום שאין כאן חלב מרוכז).

avatar
אסנת (00:07 8.10.2021)

שלום אפרת
הכנתי את הקרם ויצא ממש טעים לפני ההקפאה, אחרי ההקפאה הקצפת צנחה והעוגיות כאילו נמסו והיה תחושה של קרם “חולי” בפה….
למה זה קרה? מה אפשר לעשות כדי שזה לא יקרה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (00:47 8.10.2021)

היי אסנת,
האם במקרה הקפאת את הקינוח לאחר הרכבה?

avatar
אסנת (22:22 14.10.2021)

לא.
זה קרה אחרי שהקפאתי רק את הקרם בקופסה סגורה, הפשרתי מחוץ למקרר ומיד כשזה התחיל להפשיר הבחנתי שמשהו השתנה (אולי בגלל שהפשרתי בחוץ..)

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:05 14.10.2021)

כן, לגבי הקרם יתכן שהוא פשוט נמס מדי בחוץ אם כי לא אמור להיות מרקם חולי. זה יכול לקרות או בגלל אי דיוק בכמויות (למשל אם לא משתמשים בכוס מדידה) או הוספת יותר מדי חלווה או הקצפה ארוכה מדי.

avatar
דבי (12:01 14.08.2020)

שלום לך!

אני רוצה להכין קינוח שיש בו גם שוקולד אבל שלא משתמשים בו בשמנת להקצפה או לבישול.
אלא חומרים זמינים בבית,
יש לך רעיון?
אני לא מקבלת התראה לתשובות שלך למרות שסימנתי וי במקום המיועד.
תודה רבה!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:12 14.08.2020)

אולי בראוניז שוקולד או סופלה שוקולד?
יש גם ממתק קוקוס (במקום השמנת אפשר לשים 7 כפות מים או חלב עם 10 גרם חמאה או מרגרינה מומסת)
לגבי המייל, זה בגלל שלא מלאת נכון את המייל בתיבת התגובה.

avatar
חגית (15:17 20.10.2019)

תודה רבה על המתכונים המעולים! אני משתמשת הרבה ויוצא מוצלח וטוב
ההוראות ברורות

תמיד חששתי מלהכין פחזניות… הכנתי לפי המתכון שלך ויצא מעולה אז תודה רבה!!!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:06 21.10.2019)

שמחה לשמוע 🌺

avatar
לי (11:55 14.01.2019)

היי
אני רוצה להכין ל12 אנשים,
להכפיל את הכמויות ב6?
תודה:)

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:00 14.01.2019)

כן.

avatar
אילנה. (20:28 13.09.2018)

ערב טוב!!
אני רוצה להכין ל10 אנשים. אפשר את הכמויות בבקשה?
גמר חתימה טובה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:15 13.09.2018)

היי אילנה,
200 גרם שוקולד מריר/חלב
4 כפיות שמן
כוס קורנפלקס תירס/ אגוזים קצוצים/ פצפוצי אורז /גרנולה
*את שכבת השוקולד תשברי לכמה חתיכות שאת רוצה.
קרם עוגיות:
2.5 מיכלי שמנת מתוקה או קצפת צמחית
5 כפות גדושות אבקת אינסטנט פודינג וניל
כוס ורבע חלב/ חלב סויה /חלב קוקוס
כ-30 עוגיות אוראו/ עוגיות לוטוס/ פתי בר (רצוי בטעם שוקולד)
*שערות חלבה (אפשר לוותר)
גמר חתימה טובה 🌺

avatar
לירון (09:56 6.05.2018)

היי,
יש אפשרות להמיר את השוקולד בשוקולד טעמי (הממתק עצמו), ואם כן בכמה חפיסות?
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:40 6.05.2018)

היי לירון,
אם הכוונה בשכבת השוקולד אז עדיף שוקולד רגיל אבל אם זה השוקולד היחיד שיש לך אז אפשר להמיס 50 גרם (יש כל מיני גדלים, כדאי להסתכל כמה גרם רשום על החטיף).

avatar
נופר (23:10 19.09.2017)

מכינה פעם שניה.. הפעם לראש השנה כקינוח פרווה:) יצא מעולה בפעם הראשונה שהייתי חייבת! תודה על המתכונים הכיפיים:)

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:27 19.09.2017)

מעולה 🙂
חג שמח ושנה טובה!

avatar
דני (15:49 22.05.2017)

היי
בלי שהכנתי אני כבר שואל הכפלת כמויות

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:07 22.05.2017)

כן דני, אפשר להכפיל כמויות.

avatar
חן (17:33 7.05.2017)

היי ערב טוב, אפשר להכין עם שוקולד במילוי נוגט או שוקולד עם אגוזים?
תודה רבה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:49 7.05.2017)

אני חושבת שכן.

avatar
יעל (01:47 4.04.2017)

תודה על המתכון המעולה.
נראה לך שיעבוד טוב בתור מעין עוגה אחת גדולה שאותה ניתן יהיה לחתוך לחתיכות אישיות?
או שהשכבות הקראנצ’יות עלולות להשבר?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:48 4.04.2017)

היי יעל,
אני חוששת שהשכבות הקראנצ’יות יישברו ויהיה קשה לחתוך בצורה אחידה וישרה.

avatar
לזלי (13:59 3.01.2017)

שלום
אפשר להכין את השוקולד ולאכול את זה בתור עוגיות בלי הקרם?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:16 3.01.2017)

כן, אפשר.

avatar
לי (12:47 18.12.2016)

היי,אם אני מגישה לאורח את הקינוח בשלמותו,זה נוח עם כפית להוציא את כל אורך הקינוח בבת אחת או ששכבת השוקולד היא נורא קשה? אני רוצה שיהיה נוח לקחת חתיכה בלי “להסתבך”..

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:04 18.12.2016)

היי לי,
שכבת השוקולד היא קראנצ’ית אבל זה הקטע של הקינוח. צריך להפעיל מעט כוח כי זה לא רך אבל לא משהו רציני.
בכל מקרה, את הגלידה מומלץ להוציא החוצה מהמקפיא כמה דקות לפני שמכינים את המנה כדי שהיא תתרכך מעט.
בהצלחה 🙂

avatar
ברקת (14:17 30.10.2016)

במקום הקרם שמתי גלידה קנויה בטעם לוטוס עם העוגיות ויצא טעים במיוחד!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:32 30.10.2016)

מעולה!
תודה שחזרת לעדכן ושבוע נפלא

avatar
מעין (12:21 29.06.2016)

הי אפרת, אפשר להכין את המתכון הזה בתור מאפינס גלידה? באותו קונספט שיש כאן באתר.. תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:22 29.06.2016)

כן מעין, אני לא רואה בעיה 🙂
פשוט שימי בתבנית מאפינס מסיליקון.
בהצלחה!

avatar
טל (19:05 7.04.2016)

היי, המתכון נראה מעולה..
רציתי לדעת.. הקרם עוגיות הוא במרקם כמו של גלידה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:48 7.04.2016)

היי טל,
הקרם מזכיר מרקם של גלידה.

avatar
נטלי (18:40 17.02.2016)

היי אפרת,
תודה על כל המתכונים הנפלאים.
אני צריכה כמות ל 8 אנשים, להכפיל את כל הכמויות בארבע או שיש רכיבים שצריך לשים פחות?
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:44 17.02.2016)

כן נטלי, כדאי להכפיל כמויות של כל החומרים ב-4.
בהצלחה 😉

avatar
גילה (21:56 4.11.2015)

ניתן לשמור מורכב במקרר?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:07 4.11.2015)

היי גילה,
פחות מומלץ. את המרכיבים ניתן להכין יומיים לפני וביום שבת יישאר לך רק להרכיב את המנה וזה באמת לוקח 1-2 דקות 🙂

avatar
גילה (21:55 4.11.2015)

האם ניתן להרכיב את המנה ביום חמישי ולשמור כך מוכן במקרר לשבת?
תודה

avatar
אורלי (08:22 11.09.2015)

הי,
האם אפשר להוסיף שוקולד חלב לשוקולד המריר או לעשות הכל משוקולד חלב?
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:17 11.09.2015)

כן אורלי אפשר. עדיף כבר להכין רק משוקולד חלב.
שבת שלום וחג שמח 🙂

avatar
אלה (17:43 7.09.2015)

איך מכינים שערות חלבה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:00 7.09.2015)

היי אלה,
אני חושבת שמכינים את זה עם סכין מיוחדת או באמצעות מכונה כשהחלבה עוד במצב נוזלי.
במתכון הזה אין צורך להכין. קונים את זה מוכן.

avatar
חוה (15:52 6.08.2015)

שלום לך. המתכון נראה מקסים!
אין לי חלב סויה או קוקוס ואני רוצה את המתכון פרווה, מה ניתן לשים במקום החלב?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:54 6.08.2015)

היי חוה,
שימי 3 כפות מים קרים.

avatar
מור (11:37 1.08.2015)

יצא מושלם….. כל ביס גן עדן. תודה רבה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:33 1.08.2015)

שמחה שאהבת 🙂

avatar
לורה (15:49 30.07.2015)

וואוו… אפרת, זה נראה מעולה! חיפשתי מתכון מה להכין, והמתכון הזה פשוט מושלם!
רומנטי ומקסים!
שאלה: האם את השכבה הקראנצ’ית ניתן להקפיא או שהמרקם יפגם?
תודה מראש וחג שמח לך ולאהובך

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:04 30.07.2015)

תודה לורה! שמחה שאהבת את המתכון 🙂
אפשר להקפיא, המרקם לא נפגע.
חג שמח ומתוק 🙂

לקריאת כל התגובות