זמן הכנה: 10 דקות
מס’ מנות: 5-6 מנות אישיות
סוג: חלבי/ פרווה
כוסות הגשה קטנות
מצרכים:
3 תפוחים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
מיכל שמנת מתוקה/ קצפת צמחית (250 מ”ל)
2 כפות גדושות אבקת אינסטנט פודינג וניל
שליש כוס חלב/ חלב סויה / חלב קוקוס
12 ביסקוויטים מפוררים גס (מומלץ מסוג פתי בר. אפשר להשתמש גם בעוגיות פריכות מתוקות או ביסקוויטים ללא גלוטן)
אופן הכנה:
מכינים את הקצפת: מקציפים את השמנת במשך דקה, מוסיפים אינסטנט פודינג וניל וחלב וממשיכים להקציף עד לקבלת קצפת יציבה.
מרכיבים את הקינוח לפי השכבות הבאות:
תפוחים (בתחתית)
קצפת
פירורי ביסקוויטים
קצפת
תפוחים
קצפת
פירורי ביסקוויטים (שכבה עליונה)
עוטפים את הכוסות בניילון נצמד ומכניסים למקרר. מומלץ להכין באותו יום שמגישים.
הערה: את הקצפת מומלץ להזליף באמצעות שקית זילוף (אפשר למלא שקית אוכל בקצפת ולגזור את הפינה).
לדעתכן התפוחים משחירים עם עושים יום לפני?
לא, התפוחים לא אמורים להשחיר בתוך יום.
שלום
האם אפשר להשתמש בחלב שקדים?
היי,
אפשר(:
היי אפשת, האם אפשרי לדעתך להכין את הקינוח בתבנית? יהיה יציב מספיק בשביל לחתוך לריבועים?
היי סרי,
אני לא חושבת שזה יצא מוצלח(:
זה קינוח שמיועד להכנה בכוסות ולא בתבנית.
:/
תודה רבה
תודה רבה מתכון מעולה!! הכנתי את זה לאירוע- ממש התלהבו!
הוספתי מלמעלה אגוזים מסוכרים… חלומי…
חשוב לי לציין שעשיתי את הקצפת עם חלב קוקוס- יצאה קצפת טעימה ועמידה מאד!
את התפוחים ערבבתי עם קצת קינמון וסוכר-משדרג מאד!
מעולה, תודה על השיתוף🌺
נראה מעולה! תודה על השיתוף🙂
כמה זמן זה צריך ליהיות במקרר?
כשעה לפחות לפני ההגשה.
אפשר במקום ביסקוויטים להשתמש בפירורי עוגה שיש לי?
אם היא טעימה אז כן 🙂
שנה טובה
טעימה מאוד
עוגת מאפינס😀
תודה רבה
שנה טובה
תודה רבה על מתכון מושלם
הכנתי אתמול יצא סוף הדרך
את התפוחים בישלתי עם קינמון דבש וסוכר חום ובמקום ביסקוויטים שמתי פירורי עוגה
יצא ממש מושלם.
חג שמח
נראה מושלם!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
אין פשוט מעולה! ניסיתי… מומלץ לעשות עם עוגיות לוטוס ולבשל את התפוחים עם קינמון וסוכר חום. יצא פיצוץ
תודה תמי, נשמע מעולה 🙂
ניסיתי את המתכון יצאה טעים פחות או יותר,אבל לא מומלץ עם חלב סויה בכלל…לא מצאתי חלב קוקוס..חוץ מיזה לדעתי מתכון של תותים בקצפת המתכון של קצפת שם הרבה יותר טוב…הקצפת יותר יציבה ויותר טעימה…
היי קנדי,
באיזה חלב סויה השתמשת? יש את חלב הסויה העמיד שהוא פחות טעים ויש את חלב הסויה הקר (נמצא במקררים) שהוא די נייטרלי בטעם והוא בסדר גמור. החלב אמור לרכך ולאוורר את הקצפת אבל פעם הבאה אפשר לוותר לגמרי על החלב אם לא אוהבים.
חג שמח ושנה טובה 🙂
במקום חלב סויה מוסיפים מיץ תפוזים. טעם נהדר
נשמע מעולה 🙂
שלום,
לא כדאי לבשל קצת את התפוחים לפני הרכבת המנה, כדי שיהיה רך יותר בפה ?
היי גלית,
כעקרון התפוחים אמורים להיות טריים אבל אפשר גם לבשל אותם לפני הרכבת המנה עם סוכר וקצת קינמון אם אוהבים (אפשר לראות דוגמה לבישול במתכון קראמבל תפוחים).
חג שמח ושנה טובה 🙂
נהנינו מאוד מהקינוח, שניה לפני שהרכבתי את המנה החלטתי לגלגל את התפוחים (קניתי סמית’) בתערובת של סוכר וקינמון זה היה כל כך מוצלח ונתן בלאנס מאוד כיפי ונחמד בלשון 🙂
רעיון מעולה! תודה שחזרת לעדכן 🙂
מדהים כמה שזה קל! מתכון מעולה! הקינוח יוצא מושלם ומפנק. נהדר לאירוח..תודה!
תודה שרית, שמחה לשמוע! 🙂
הי! עשיתי כרגע עם מים ויצא לא משהו…לא מספיק מתוק,ממליצה להשתמש בחלב פרווה
תודה שחזרת לעדכן.
חג שמח ושנה טובה 🙂
טיפ- אפשר לזלף מעל קצת דבש
ושאלה- האם לדעתך אפשר לקרמל את התפוחי עץ במחבת עם חמאה וקינמון כדי שיהיה מעניין יותר? לדעתך זה ילך טוב?
כן לי, אפשר לקרמל את תפוחי העץ עם חמאה, קינמון וסוכר. זה אמור להשתלב מצוין 🙂
חג שמח ושנה טובה!
האם יש נוזל פרווה אחר במקום חלב קוקוס/סויה שאפשר להשתמש בקינוח?
אילו מצרכים לא שימושיים כ”כ אצלי..
היי רותי,
כל סוגי החלב הפרווה למיניהם מעשירים קצת את הקצפת מבחינת מרקם וטעם אבל אפשר להשתמש גם במים קרים אך במקום שליש כוס שימי רבע כוס מים קרים.
חג שמח ושנה טובה 🙂
תודה ננסה
בהחלט הולכת לנסות את זה החג הקרוב!
רציתי לדעת במה עדיף להשתמש, חלב סויה או קוקוס?
היי אנה,
עדיף חלב קוקוס, זה מעשיר את הטעם של הקצפת.
חג שמח ושנה טובה! 🙂
היי , עשיתי בשנה האחרונה הרבה מאד מה מתכונים שלך, כולם היו קלים ומוצלחים ללא יוצא מן הכלל ,תודה כבה, רציתי לדעת באיזה סוג תפוחים מומלץ להשתמש? והאם הם לא ישחירו ? אני רוצה להכין אותם לראש השנה מראש אי אפשר להקפיא? (כי ראיתי שהמלצת להכין באותו היום)תודה
תודה נחמי, שמחה לשמוע 🙂
התפוחים לא אמורים להשחיר ומומלץ להשתמש בתפוחים מזנים מתוקים ולא החמוצים.
כדאי להמנע מהקפאה אם אפשר וכדי לחסוך בעבודה באותו היום אפשר יום לפני להכין את הקצפת ולעטוף בניילון נצמד ולפורר ביסקוויטים גס ולשמור את הפירורים בשקית אוכל סגורה ולשמור במקרר (גם את הפירורים וגם את הקצפת). ואז באותו יום יישאר רק לחתוך את התפוחים ולבנות את המנה.
חג שמח ושנה טובה! 🙂