שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

מס’ מנות: 5-6 מנות אישיות

סוג: חלבי/ פרווה

כוסות הגשה קטנות 

מצרכים:

3 תפוחים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות

מיכל שמנת מתוקה/ קצפת צמחית (250 מ”ל)

2 כפות גדושות אבקת אינסטנט פודינג וניל

שליש כוס חלב/ חלב סויה / חלב קוקוס

12 ביסקוויטים מפוררים גס (מומלץ מסוג פתי בר. אפשר להשתמש גם בעוגיות פריכות מתוקות או ביסקוויטים ללא גלוטן)

אופן הכנה:

מכינים את הקצפת: מקציפים את השמנת במשך דקה, מוסיפים אינסטנט פודינג וניל וחלב וממשיכים להקציף עד לקבלת קצפת יציבה.

מרכיבים את הקינוח לפי השכבות הבאות:

תפוחים (בתחתית)

קצפת

פירורי ביסקוויטים

קצפת

תפוחים

קצפת

פירורי ביסקוויטים (שכבה עליונה)

עוטפים את הכוסות בניילון נצמד ומכניסים למקרר. מומלץ להכין באותו יום שמגישים.

הערה: את הקצפת מומלץ להזליף באמצעות שקית זילוף (אפשר למלא שקית אוכל בקצפת ולגזור את הפינה).

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
עוגת דבש, טחינה וקוקוס
עוף בסילאן וסויה

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
שירה (09:40 14.04.2021)

תודה רבה מתכון מעולה!! הכנתי את זה לאירוע- ממש התלהבו!
הוספתי מלמעלה אגוזים מסוכרים… חלומי…

שירה (11:05 14.04.2021)

חשוב לי לציין שעשיתי את הקצפת עם חלב קוקוס- יצאה קצפת טעימה ועמידה מאד!
את התפוחים ערבבתי עם קצת קינמון וסוכר-משדרג מאד!

מתכונים ב-10 דקות (16:06 14.04.2021)

מעולה, תודה על השיתוף🌺

מתכונים ב-10 דקות (15:10 14.04.2021)

נראה מעולה! תודה על השיתוף🙂

עידו (16:18 31.05.2019)

כמה זמן זה צריך ליהיות במקרר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:30 31.05.2019)

כשעה לפחות לפני ההגשה.

רותם (09:16 9.09.2018)

אפשר במקום ביסקוויטים להשתמש בפירורי עוגה שיש לי?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:24 9.09.2018)

אם היא טעימה אז כן 🙂
שנה טובה

רותם (09:38 9.09.2018)

טעימה מאוד
עוגת מאפינס😀
תודה רבה
שנה טובה

רותם (15:41 10.09.2018)

תודה רבה על מתכון מושלם
הכנתי אתמול יצא סוף הדרך
את התפוחים בישלתי עם קינמון דבש וסוכר חום ובמקום ביסקוויטים שמתי פירורי עוגה
יצא ממש מושלם.
חג שמח

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:02 11.09.2018)

נראה מושלם!
תודה שחזרת לעדכן 🙂

תמי (00:12 19.10.2016)

אין פשוט מעולה! ניסיתי… מומלץ לעשות עם עוגיות לוטוס ולבשל את התפוחים עם קינמון וסוכר חום. יצא פיצוץ

מתכונים ב-10 דקות (08:20 19.10.2016)

תודה תמי, נשמע מעולה 🙂

קנדי (01:54 3.10.2016)

ניסיתי את המתכון יצאה טעים פחות או יותר,אבל לא מומלץ עם חלב סויה בכלל…לא מצאתי חלב קוקוס..חוץ מיזה לדעתי מתכון של תותים בקצפת המתכון של קצפת שם הרבה יותר טוב…הקצפת יותר יציבה ויותר טעימה…

מתכונים ב-10 דקות (10:58 3.10.2016)

היי קנדי,
באיזה חלב סויה השתמשת? יש את חלב הסויה העמיד שהוא פחות טעים ויש את חלב הסויה הקר (נמצא במקררים) שהוא די נייטרלי בטעם והוא בסדר גמור. החלב אמור לרכך ולאוורר את הקצפת אבל פעם הבאה אפשר לוותר לגמרי על החלב אם לא אוהבים.
חג שמח ושנה טובה 🙂

מרינה (18:14 28.10.2016)

במקום חלב סויה מוסיפים מיץ תפוזים. טעם נהדר

מתכונים ב-10 דקות (18:30 28.10.2016)

נשמע מעולה 🙂

גלית (11:37 29.09.2016)

שלום,
לא כדאי לבשל קצת את התפוחים לפני הרכבת המנה, כדי שיהיה רך יותר בפה ?

מתכונים ב-10 דקות (13:23 29.09.2016)

היי גלית,
כעקרון התפוחים אמורים להיות טריים אבל אפשר גם לבשל אותם לפני הרכבת המנה עם סוכר וקצת קינמון אם אוהבים (אפשר לראות דוגמה לבישול במתכון קראמבל תפוחים).
חג שמח ושנה טובה 🙂

נטע (22:24 25.01.2016)

נהנינו מאוד מהקינוח, שניה לפני שהרכבתי את המנה החלטתי לגלגל את התפוחים (קניתי סמית’) בתערובת של סוכר וקינמון זה היה כל כך מוצלח ונתן בלאנס מאוד כיפי ונחמד בלשון 🙂

מתכונים ב-10 דקות (23:16 25.01.2016)

רעיון מעולה! תודה שחזרת לעדכן 🙂

שרית (09:18 20.09.2015)

מדהים כמה שזה קל! מתכון מעולה! הקינוח יוצא מושלם ומפנק. נהדר לאירוח..תודה!

מתכונים ב-10 דקות (09:32 20.09.2015)

תודה שרית, שמחה לשמוע! 🙂

עילית (22:31 12.09.2015)

הי! עשיתי כרגע עם מים ויצא לא משהו…לא מספיק מתוק,ממליצה להשתמש בחלב פרווה

מתכונים ב-10 דקות (22:42 12.09.2015)

תודה שחזרת לעדכן.
חג שמח ושנה טובה 🙂

לי (17:36 10.09.2015)

טיפ- אפשר לזלף מעל קצת דבש
ושאלה- האם לדעתך אפשר לקרמל את התפוחי עץ במחבת עם חמאה וקינמון כדי שיהיה מעניין יותר? לדעתך זה ילך טוב?

מתכונים ב-10 דקות (18:34 10.09.2015)

כן לי, אפשר לקרמל את תפוחי העץ עם חמאה, קינמון וסוכר. זה אמור להשתלב מצוין 🙂
חג שמח ושנה טובה!

רותי (12:29 10.09.2015)

האם יש נוזל פרווה אחר במקום חלב קוקוס/סויה שאפשר להשתמש בקינוח?
אילו מצרכים לא שימושיים כ”כ אצלי..

מתכונים ב-10 דקות (12:53 10.09.2015)

היי רותי,
כל סוגי החלב הפרווה למיניהם מעשירים קצת את הקצפת מבחינת מרקם וטעם אבל אפשר להשתמש גם במים קרים אך במקום שליש כוס שימי רבע כוס מים קרים.
חג שמח ושנה טובה 🙂

נחמי (01:32 10.09.2015)

תודה ננסה

אנה (12:38 9.09.2015)

בהחלט הולכת לנסות את זה החג הקרוב!
רציתי לדעת במה עדיף להשתמש, חלב סויה או קוקוס?

מתכונים ב-10 דקות (13:16 9.09.2015)

היי אנה,
עדיף חלב קוקוס, זה מעשיר את הטעם של הקצפת.
חג שמח ושנה טובה! 🙂

נחמי (02:01 9.09.2015)

היי , עשיתי בשנה האחרונה הרבה מאד מה מתכונים שלך, כולם היו קלים ומוצלחים ללא יוצא מן הכלל ,תודה כבה, רציתי לדעת באיזה סוג תפוחים מומלץ להשתמש? והאם הם לא ישחירו ? אני רוצה להכין אותם לראש השנה מראש אי אפשר להקפיא? (כי ראיתי שהמלצת להכין באותו היום)תודה

מתכונים ב-10 דקות (11:22 9.09.2015)

תודה נחמי, שמחה לשמוע 🙂
התפוחים לא אמורים להשחיר ומומלץ להשתמש בתפוחים מזנים מתוקים ולא החמוצים.
כדאי להמנע מהקפאה אם אפשר וכדי לחסוך בעבודה באותו היום אפשר יום לפני להכין את הקצפת ולעטוף בניילון נצמד ולפורר ביסקוויטים גס ולשמור את הפירורים בשקית אוכל סגורה ולשמור במקרר (גם את הפירורים וגם את הקצפת). ואז באותו יום יישאר רק לחתוך את התפוחים ולבנות את המנה.
חג שמח ושנה טובה! 🙂

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.