זמן הכנה: 10 דקות
מס’ מנות: 15-20 מנות (כוסות קטנות)
סוג: פרווה
מצרכים:
200 גרם ביסקוויטים מסוג “פתי בר” מפוררים (*לרגישים לגלוטן: להשתמש בחבילת ביסקוויט ללא גלוטן של אסם).
2 מיכלי קצפת צמחית (סה”כ 500 גרם)
1 אינסטנט פודינג בטעם וניל
1 אינסטנט פודינג בטעם שוקולד (ניתן במקום להשתמש ב-2 כפות שטוחות של אבקת קקאו+ 3 כפות אינסטנט פודינג וניל + כף אבקת סוכר)
סירופ שוקולד פרווה
לקישוט: שוקולד מריר מגורד (לא חובה)
אופן הכנה:
-מקציפים בשתי קערות נפרדות: בקערה אחת קצפת עם אינסטנט פודינג וניל, ובקערה שנייה קצפת עם אינסטנט פודינג שוקולד עד לקבלת קצפות יציבות.
-מניחים שכבה של פירורי ביסקוויטים בתחתית הגביע ומזליפים מעל מעט סירופ שוקולד.
-יוצקים שכבה של קצפת כהה (שוקולד).
– מניחים שכבה נוספת של פירורי ביסקוויטים.
-יוצקים שכבה של קצפת בהירה (וניל)
– מפזרים מעל שוקולד מריר מגורד.
-מכניסים להקפאה ל-3 שעות לפחות. מומלץ להוציא רבע שעה לפני הגשה.
אני רוצה לדעת מה מחליף סירופ שוקולד.
היי הדסה, אפשר לשים שוקולד מומס או ממרח שוקולד או לוותר.
מה עושים שמודיעים לי שלמחר אני צריכה להכין מוסים? בשש זה צריך להיות מוכן, ואני רק חוזרת מהעבודה בארבע!
כמובן, פותחת את האתר של אפרת ושם תמיד הכל יוצא מוצלח!!
לא יודעת מה הייתי עושה במטבח בלעדייך!!
מהממת את.
נראה מעולה!
תודה יקרה❤️
אפרת
איזה גודל כוסות זה ?נראה גדול…
בערך 70-80 מ”ל.
היי, כיף להשתמש במתכונים המעולים שלך, נוחים וקלים לגמרי,
אני רוצה להכין את הקינוח היום כדי להגיש בשולחן בר מחר בערב, רציתי לשאול אם להקפיא ואז לשים במקרר או מיד לשים במקרר? מה יהיה הכי טוב?
היי
מומלץ לשמור במקפיא ולהוציא לשולחן ממש בתחילת האירוע.
אין לי פודיג שוקולד
יש אפשרות אחרת?
תודה הסתדרתי
ואין על המתכונים שלך
כל העבודה שלי מדברת עליך😍
שמחה שהסתדרת ושאת נהנית מהמתכונים!
תודה שחזרת לשתף🌺
היי הכנתי יצא מהמם נדיר וטעים והכל בזכותך!! קינוח יפה וקל
קצר מחמאות תודה נעמי (הפעם הצלחתי לעלות תמונה זוכרת עם האריה?) חחח
איזה כיף שיצא מוצלח(: נראה מושקע וטעים!
תודה שחזרת לשתף❤
נ.ב- בטח שזוכרת את האריה החמוד😊
היי יש לי עוגיות לוטוס זה בסדר?
היי,
כן זה מעולה.
האם הכוונה לשים חבילה שלמה של אינסטנט פודינג עם אחד מהמיכלי קצפת?
היי,
נכון, עם כל מיכל שמנת יש להקציף בנפרד אינסטנט פודינג.
אני מחפשת קינוח שיחזיק 45 דק’ באוטו. יש מצב?
וזה יעמוד בבר מתוקים באירוע? או שחייבים לאכול אותו מיד?
מחפשת מתכון שאוכל להביא לאירוע שאחותי עושה… אבל משהו קל.
חוצמיזה, אני מאד נהנית מהאתר המהמם שלך!!
היי שירה,
אם את לוקחת את הקינוח בצידנית עם קרח אין בעיה. חשוב רק כשאת מגיעה לשים מיד במקרר.
כמה זמן זה אמור להיות על הבר? כי באיזשהו שלב זה יימס.
הי אפרת, כמו כל המתכונים שלך המדהימים, הכנתי את הקינוח ויצא מושלם.. אתר מטורף..!! תודה , אין מילים!
שמחה לשמוע 🙂
תודה ושנה טובה ומתוקה!
שלום אפרת המהממת!
אני רוצה להכין את הקינוח ממש מראש.
לארוע שיהיה בעוד כמה שבועות, זה יכול להשמר בהקפאה?
ואם לא, יש לך המלצה לקינוח פרווה כלשהו שכן יכול להשמר בפריזר כשבועיים?
היי רותי,
אפשר לשמור במקפיא כשבועיים אבל יש לעטוף היטב.
הי אפרת
אם אני רוצה להכין עוגיות חיוכים במקום פתי בר, ולהוסיף לכל קצפת ופודינג גם כוס חלב, האם עדיין כדאי להכניס למקפיא או להכניס למקרר?
והאם זה יגדיל את הכמות ובערך לכמה נראה לך?
תודה רבה מראש!
ואני מאד נהנית מהאתר שלך…
מתכונים מצויינים!!
היי ברכה,
אפשר להכין עם עוגיות חייכן.
לכל מיכל קצפת ופודינג רצוי לשים חצי כוס חלב קר (לכל הכמות במתכון – כוס חלב). לפעמים ששמים יותר מידי זה עלול לפגוע בהקצפה.
עדיין יש לשים במקרר או במקפיא.
החלב נותן נפח לקרם. נראה לי שזה יספיק לעוד 4-5 מנות (תלוי בגודל).
היי,האם אפשרי לוותר על סירופ שוקולד?
ועוד שאלה.. tbh רוצה להכין את הכל היום בערב בתוך כוסות ומחר בערב להגיש.
האם אפשרי? שלא יהרס הטעם..
תודה:)
אפשר לוותר על הסירופ ואפשר להכין היום למחר ולשמור במקרר.
שלום!
הכנתי ויצא מאוד טעים אבל שתי הקצפות יצאו מאוד קשות וכשהרמתי את הכפית יחד עם הכפית עלה הקצפת והבסקוויטים שלמטה.
למה זה קורה? שאדע לפעם הבאה. תודה:)
אגב, במקום סירופ שוקולד זילפתי שוקולד מומס ויצא מאוד טעים
היי תהילה,
שמחה שיצא טעים 🙂
אולי הקצפת יותר מידי? בכל מקרה פעם הבאה אפשר לשים את הקצפת בשקית זילוף או שקית אוכל גזורה בקצה ולזלף מעל הביסקוויטים.
היי אפרת,
שלחתי לך שאלה אבל אני לא רואה תשובה אני רוצה מחר להכין את הקינוח כחלבי האם זה יצא? איך לעשות שיהיה טעים ומה הכמות? ומה במקום סירופ השוקולד אפשר לשים כדי שיהיה טעים?
תודה רבה וחג שמח.
היי קרינה,
רק עכשיו אני רואה את ההודעה (הייתי בחופשה). מקווה שהסתדרת 🙂
היה צריך להשתמש בשמנת מתוקה להקצפה ובמקום סירופ היה אפשר להמיס שוקולד חלב.
לכמה מנות המתכון הזה? לא ראיתי שהיה כתוב… אשמח אםתחזרי אליי בהקדם
בסביבות 15-20 מנות. זה תלוי כמובן גם בגודל הגביעים/כוסות שמשתמשים בהם.
היי, הבלילה יצאה מאד מוצקה והיה קשה להכניס שכבות לתוך הכוסיות. הפודינג עולה ביחד עם הכפית כשהוצאתי אותה, יחד עם הביסקוויטים שהיו מתחת.. אבל היה ממש טעים, יש לך טיפ איך יהיה קל יותר בפעם הבאה? לדלל את הבלילה במים יזיק למרקם אחר כך? ניסינו להזליף לכוסיות דרך שקית סנדוויץ’ שגזרנו לה את הקצה אבל עדיין היה קשה
היי תהילה,
הקצפת הוקצפה כנראה יתר על המידה. בכל מקרה להבא אפשר להוסיף לתערובת ההקצפה חלב סויה קר או מים קרים (על כל מיכל קצפת – כרבע כוס חלב סויה/מים). זה עשוי לרכך את הקצפת.
תודה רבה אכן הטעם לא נפגע:)ועכשיו מכינה עוד קינוח אבל חלבי הפעם האם אפשרי לשים למקרר? כי לא אספיק להוציא מהמקפיא ….
תודה רבה וחג שמח:)וסליחה על השאלות המרובות.ואגב הכנתי גם רפאל מהאתר אשלח תמונה כול המתכונים מעולים פשוט
כן אפשר לשמור במקרר.
(הכדורים נראים מעולה 🙂 )
ובכן חזרתי לעדכן כולם נהנו מהקינוח ועוד פרווה וטעים והכול בזכותך אז תודה רבה:)
ועוד שאלה אחרונה הכנתי כמות כפולה של הקינוח וחלק הוצאתי המקפיא ושמתי למקרר ולקחתי לאורחים והחלק השני מרוב הלחץ השארתי במקפיא בטעות ל12 שעות ורק כשחזרתי הוצאתי מהמקפיא השאלה זה לא יפגע בטעם?
מקווה שישאר כזה טעים תודה רבה שוב
שמחה שכולם נהנו 🙂
הטעם לא אמור להפגע.
המון תודות זה בזכותך המתכונים הטובים:)
ועוד שאלה אם אני רוצה להכין גם חלבי אפשרי נכון:)להקציף שמנת פודינג וחצי כוס חלב נכון?
שוב תודה רבה רבה:)
וחג שמח.
כן בטח.
היי אפרת ,
הכנתי לערב החג והקפאת השאלה האם אפשר אחרי שלוש שעות במקפיא לשים למקרר ואז להביא לאורחים? ועוד השתמשתי בשתי קופות פרווה מחברה שונה אחת של יוטבתה החדשה ואחת ריץ כי זה מה שהיה לי האם זה עדיין יצא טעים? והוספתי לצרפת רבע כוס חלב סויה לייט זה מה שהיה וקניתי מקווה שכולם יוהאבו..
מצרפת תמונה:)
קודם כל זה נראה מעולה 🙂
אפשר לשים 3 שעות במקפיא ולהעביר למקרר.
אין בעיה שהשתמשת בשתי קצפות מחברה שונה.
היי אפרת,
רוצה להכין להיום ולא יהיה לי זמן להקפיא שלוש שעות ולהפשיר האם ניתן להקפיא שעה ולשים למקרר? וקניתי חלב סויה ובטעות לייט וחבל לזרוק האם ניתן לשים רבע כוס חלב סויה לקצפת ולפודינגים ולהקציף ככה שהקצפת תיהיה אווירית? תודה רבה על המתכונים:)
כן אפשר (לשתי השאלות).
חג שמח 🌺
יצא מהמם!! כולם התלהבו ממש וכמובן ביקשו עוד..
כבר כל המשפחה יודעת שתמיד כשמחמיאים לי אני אומרת שזו בכלל לא אני זו אפרת עם המתכונים הנפלאים.
המון תודות על הכל. מצ”ב תמונה.
שמחה שכולם אהבו!
אולי המתכון שלי אבל אלה הידיים שלך שהכינו, כך שהמחמאות מגיעות גם לך 🙂
תודה יקירה.
המתכון של המוס שוקולד פרווה חסר טעם הקצף קשה והכמויות לא נכונות חל על כל המרכיבים…….
היי,
את יכולה לפרט איך הכנת את הקצפת? הקצפת מיכל קצפת צמחית עם פודינג שוקולד?
יכול להיות שאת פשוט לא אוהבת קצפת שהיא פרווה. זה עניין של טעם.
ואאוווווו אפשר קצת יותר בעדינות…
אף אחד לא עובד אצלך ולא חייב והכריח אותך להכין…
חסר כנראה מרכיב חשוב למוס..והוא —עדינות !!
בהכנת תערובת האינסטנט רשום על הקוםסה להוסיף חלב , אפשר מים במקום?
היי עידית,
אפשר לשים רבע כוס מים קרים על כל מיכל קצפת שאת מקציפה.
שבת שלום 🙂
היי אפרת,
האם ניתן להחליף שמנת מתוקה אחת בגבינה לבנה? שיהיה קצת יותר בריא ויתאים לשבועות.
בתודה מראש, וחג שמח
כן צילה, אפשר לשים במקום מיכל שמנת כ250 גרם גבינה לבנה. יכול להיות שתצטרכי להוסיף קצת סוכר/אבקת סוכר. ממליצה לטעום.
אם את ממירה בגבינה כדאי להכין רק עם אינסטנט פודינג וניל, נראה לי הכי מתאים.
חג שמח 🙂
היי.
אני מכינה את כל המתכונים שלך של הקינוחים כמות של 100 בערך אני מתכוונת לשים במקפיא ממחר עד שבועות.
במה את ממליצה לי לכסות אותם בזמן שיהיו בהקפאה?
ולמה כדאי לכסות מאיזו בחינה?
תודה.
היי,
כדאי לכסות שלא יספגו ריחות ושלא יתכסו בקרח.
אני ממליצה לכסות בניילון נצמד או נייר כסף.
היי, אני ממש אוהבת את האתר:)
אין לי אינסטנט פודינג שוקולד, מה אפשר במקום בבקשה? תודה ושבת שלום:)
היי עמליה,
אפשר לשים במקום 2 כפות אינסטנט פודינג וניל + 2 כפות שטוחות קקאו + כף אבקת סוכר
או
100 גרם שוקולד מריר – להמיס את השוקולד המריר עם 3 כפות חלב/מים. לצנן לטמפ’ החדר ולהקציף עם השמנת לקצפת יציבה.
שבת שלום 🙂
אני מקווה שאת לא מתכננת להוסיף עוד מתכונים לשבועות חלאס כבר אין מקום במעודפים
הכוונה לפירורים טחונים גס?
תודה
תאלץ לפנות מקום 🙂
וכן, עדיף לטחון גס.
היי מקסימה! נהנית כל כך מהאתר הזה… הכנתי כבר נהג אינסוף דברים! תודה ענקית…
שאלה.. לכמה כוסות זה מפיק? אי רוצה להכין למסיבתסידור זה לכ40 יים+צוות הגן
היי פרחית,
שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
זה אמור להספיק ל 15-20 יחידות, כמובן שזה תלוי מאוד בגודל הכוסות לכן אני ממליצה להכין בשלב ראשון את הכמות במתכון כדי לדעת אם יש צורך בכמות נוספת או קצת יותר או פחות.
היום הכנתי את פשטידת התירס יצא מעולה!!!
תודה, אעדכן בהמשך כמה הכנתי… ❤
מעולה 🙂
תודה על אתר מקסים ומתכון נפלא! שאלה: האם מטרת סירופ השוקולד היא בין היתר להחליף את החמאה שמערבבים לתחתית ביסקוויטים? וגם אם לא, האם ערבוב של הסירופ עם הביסקוויטים יתן תחתית יציבה יותר מאשר סתם ביסקוויטים לבד?
תודה
אוסנת
היי אוסנת,
הסירופ הוא יותר בשביל הטעם בין השכבות. פחות נועד להדבקת הפירורים.
אני לא בטוחה אם הסירופ יצור תחתית יותר יציבה כי להבדיל מחמאה הוא נשאר נוזלי גם לאחר קירור. אם את רוצה תחתית יציבה יותר מומלץ להמיס כ100 גרם חמאה ולערבב עם פירורי הביסקוויטים.
היי,
איך אפשר להפוך את המתכון לחלבי? במקום שמנת צמחית להשתמש בשמנת רגילה ?
תודה 🙂
נכון.
שבוע נפלא 🙂
כשאני מכניסה למקפיא צריך לכסות אותם ?
כן, מומלץ מאוד.
היי אפרת אם אני עושה את התערובת הכהה עם שני כפות קקאו האם ההקצפה רק עם הקקאו והריצ? או שלהקציף עם פודינג וניל ולהוסיף קקאו?
היי ריקי,
כדאי להוסיף 3 כפות אינסטנט פודינג וניל כדי לייצב ולהמתיק את הקצפת.
היי,
אם אני מעוניינת להכין בתבנית ולא כמנות אישיות, לאיזה גודל תבנית הכמות מספיקה?
תודה!
היי הילה,
המתכון מתאים לתבנית מלבנית בגודל 30X20.
יום מקסים 🙂
אם עושים בצורת עוגה. איך גורמים לזה שביסקוויטים ידבקו?
היי אדווה,
אם מכינים בתבנית גדולה אז אפשר לטבול את הביסקוויטים בחלב או חלב סויה או נס קפה קר בלי חלב ואז להניח בתבנית.
שבתש לום 🙂
הי אפרת,
אני ממש אוהבת את האתר שלך!
ולשאלותיי,
את פירורי הביסקוויטים אני אמורה ממש להרטיב
עם הסירופ שוקולד/ מריר מומס? או שמספיק שיהיה לח כזה?
לאירוח של 30 אנשים להכפיל כמויות?
תודה.
תודה מורן, כיף לשמוע 🙂
את פירורי הביסקוויטים אין צורך להרטיב עם הסירופ. פשוט לפזר אותם ומעל לזלף מעט סירופ שוקולד (עד כפית סירופ).
ל30 מנות אני חושבת שיהיה צורך להכפיל כמויות אבל זה מאוד תלוי בגודל הכוס. ממליצה לך להכין קודם את הכמות במתכון ולפי זה להחליט אם את צריכה להכין כמות נוספת או חצי כמות נוספת.
בהצלחה ויום מעולה!
אז עשיתי את המתכון לאתמול בערב עם עוגיות יין בכוסות אישיות עם שכבת עוגיות, שכבת קרם וניל שוקולד ציפס, שכבת עוגיות ומעל שכבת קרם שוקולד ויצא מעולה
כולם ממש אהבו והיו כאלה שביקשו עוד מנה 🙂
בקיצור עוד מתכון מעולה
תודה וחג שמח 🙂
תודה מיכל, שמחה שהקינוח היה מוצלח 🙂
חג שמח
רציתי לדעת שאת רושמת להוציא רבע שעה לפני אז זה אומר למקרר או החוצה?
איפה שומרים אם נשאר? ולכמה זמן זה מחזיק?
האם גם פה צריך לעטוף בניילון נצמד או מספיק לשים בקופסה במקפיא?
תודה
היי מיכל,
בימים חמים אפשר להעביר למקרר חצי שעה עד רבע שעה לפני ההגשה ובחורף להוציא החוצה.
עדיף לעטוף היטב בניילון נצמד ולשמור במקפיא (נשמר כשבועיים).
אפשר לקבל כמות מדוייקת של אינסטנט? מה זה בדיוק 1? אני לא מישראל. תודה 🙂
היי תמר,
חבילה אחת של אינסטנט פודינג שווה 80 גרם (כ-5 כפות).
שבת שלום 🙂
הי אפשר להוסיף שכבת בננה מייפל במקום הוניל ולשדרג את זה ?
היי ניצן,
אם אוהבים אז למה לא? נשמע רעיון טוב 😉
האם אפשר להכין את זה מהיום לאכילה ביום ראשון?
כן קרן, אפשר.
חג שמח 🙂
אז להשאיר את זה בהקפאה עד יום ראשון? וביום ראשון להוציא חצי שעה החוצה לפני?
נכון 🙂
שלום
מה אפשר לשים במקום סירופ שוקולד בין לבין?
הי דבורה,
אפשר לשים שוקולד מריר מומס או ממרח בטעם שוקולד/ נוגט ואפשר גם לוותר בכלל.
פורים שמח 🙂
פורים שמח!!!!תודה
שלום, האם אפשר להקפיא לכל הלילה?
היי נוי,
כן אפשר. מומלץ להעביר למקרר כמה שעות לפני ההגשה (לפחות 3 שעות לפני) או להוציא החוצה 15-20 דקות לפני ההגשה.
הדברים נראים טובים מאוד אך אני מקווה שהכמויות הם בהתאם
היי אוה, זה אמור לצאת בסביבות 15-20 מנות. זה תלוי כמובן גם בגודל הגביעים שאת משתמשת.
הי,
כמה מנות יוצאות?