זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 40 דקות
סוג: פרווה
מצרכים:
10-12 עגבניות שרי חצויות
8 שיני שום שלמות וקלופות
1 בצל בינוני חתוך לרבעים
1/2 גמבה גדולה חתוכה לרצועות
עלי תימין
שמן זית
מלח, פלפל שחור גרוס
אופן הכנה:
-מניחים את העגבניות, שיני השום, הבצל והגמבה בתבנית (רצוי על נייר אפייה). מתבלים במלח ופלפל גרוס ומפזרים מעל עלי תימין. מזליפים מעל שמן זית בנדיבות וצולים בתנור שחומם מראש ל190 מעלות כ- 40 דקות.
הפעל טיימר (40 דק’)
+
טיימר פועל
*ניתן להגיש את המנה כתוספת למנה עיקרית או להוסיפה לפסטה או ניוקי מבושלים.
הערה: יש לשים לב שהירקות אינם נשרפים. בתנורים חזקים יש לצלות ב180 מעלות.
ראו גם
היי 🙂
האם זה מתאים לשים על פוקצ׳ה ?
כן:)
היי,
זה הולך טוב גם בבישול בסיר\מחבת?
תודה רבה משתמשת במתכונים שלך המון וממש נהנית!
חושבת שכן.
רק חשוב להשתמש במחבת עם ציפוי שאינו נדבק ולשים מספיק שמן שלא יידבק או יישרף.
לבשל עם מכסה על אש בינונית-נמוכה.
ואוו!
זה סלט ממש חגיגי!
אני מכינה אותו כל שבת
פשוט מתכון מושלם!
איזה כיף לשמוע🙂
תודה ברכה
אפשר להכין רק עם שום ועגבניות שרי אם כן מה הכמות המדויקת
אפשר להכין באותו אופן רק עם שום ועגבניות שרי
ואם אני מכינה רק עם שום לקונפי שום יכולה אחרי שזה מוכן להעביר לצנצנת שיחזיק יותר זמן
כן, שימי מעל שמן זית ותשמרי במקרר
הכנתי את המתכון אפשר להכין אותו עם גבינה צהובה מעל לפעם הבאה.
יש לי צהובה טבעונית אפשר בפעם הבאה לשים מעל או שיש מתכון בסגנון עם עגבניות שרי וגבינה בתנור?
כן, ב5-10 דקות האחרונים אפשר להוסיף מעל גבינה צהובה/טבעונית.
היה מושלם
תודה
שמחה שנהנית🙂
תודה לך
הי אפרת כייף לקרוא מתכונים מהאתר המדהים הזה. איך אני יכולה להכין קונפי שום? (בלי עגבניה והכל) והאם אפשר להקפיא- לכמה זמן? תודה מראש, חג שמח (עם המתכונים שלך וודאי יהיה חג שמח, בעז”ה)
היי
אפשר להכין ללא העגבניות ולהכפיל כמויות פי 2 כדי שתצא כמות סבירה.
ניתן להקפיא כחודש או קצת יותר.
כל מתכון שאני רוצה לעשות אני דבר ראשון בודקת את האתר שלך, תודה רבה!!
רציתי לשאול אם אפשר לשים עגבניות שרי צהובות?
שמחה לשמוע❤️
אפשר
אפשר לשים ללא עגבניות שרי?
אפשר, אבל יהיה טעם יותר מרוכז של שום ופחות מגוון.
רציתי לשאול אם חייב טימין ?
לא חייב(:
תודה רבה על כל המתכונים המדהימים שבאתר נהנית מהם אחד אחד
[סלומון שלך אני עושה לכל שבת]
רציתי לשאול- יש לי טימין מיובש, אפשר לשים במקום או שחייב טרי? אם כן כמה בערך?
תודה רבה.
היי,
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים באתר!
אפשר לשים כפית או קצת פחות טימין יבש.
תודה על התגובה המהירה!
הי אפרת
כנראה התנור שלי חזק
הירקות מעט נשרפו
וגם לא נשאר שום נוזלים
ניתן לתקן עכשיו-להוסיף שמן או כל דבר אחר שיצא רטוב יותר?
היי,
אפית על 180? בפעם הבאה אפשר גם לקצר את משך האפייה(:
ניתן לזלף מעל המנה מעט שמן זית, ואפשר להוסיף ממש מעט מים רותחים רק כדי להגדיל את כמות הנוזלים.
האם עוטפים את הכל בנייר כסף ומכניסים לתנור?
שמים את הכל בתבנית, רצוי על נייר אפיה, בלי לכסות.
שלום בוקר טוב. פעם הצליח לי מעולה עם עגבניות שרי אבל הפעם אין לי, אז שואלת אם אפשר עם עגבניות רגילות?!
כן אפשר, רק מומלץ לחתוך אותן גס.
שבת שלום 🙂
הי,
כמה טמין לשים?
תודה והאתר נהדר.
היי ניסים,
בסביבות כפית עלי תימין (רצוי בלי הגבעול).
שלום, ותודה על האתר הנהדר 🙂
אפשר להכין יום לפני? מגישים קר, פושר או חם?
תודה.
היי נורית,
אפשר להכין יום לפני ולשמור במקרר בקופסה סגורה.
ניתן להגיש פושר או חם.
שבת שלום 🙂
האם אפשר לשים משהו אחר במקום תימין שאין???
היי אביאל,
אפשר לשים בזיליקום קצוץ ואם אין לך אפשר גם להכין בלי.
שבת שלום 🙂
עשיתי משהו דומה וכעת אני רואה את המתכון הזה , שמתי פלפל אדום, עג’ שרי ובצל חצוי בטוסטר לחצי שעה 40 דק’ אחכ ערבבתי עם בלנדר מוט והוספתי שמן זית, קצת סוכר, פפריקה סומק ו2 כפות טחינה גולמית – את לא מבינה אילו תגובות !
יש לך מתכונים מעולים !
שבת שלום ותודה שני
האמת שזה נשמע מעולה!!
תודה שני ושבת שלום 🙂