זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 25-30 דקות

סוג: פרווה

מצרכים:

8 כוסות מים (כ-2 ליטר)

כחצי כוס סוכר

7-8 פירות חתוכים לקוביות (לדוג’ אפרסקים, נקטרינות, תפוחים, אגסים, שזיפים, כוס ענבים)




אופן הכנה:

-מחממים בסיר מים וסוכר עד לרתיחה (כשהמים מבעבעים).

-מוסיפים את הפירות ומביאים לרתיחה על אש גבוהה.

-מנמיכים לאש בינונית-נמוכה, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 25-30 דקות (ככל שהפירות רכים יותר, כך זמן הבישול יכול להיות קצר יותר).

הפעל טיימר (25 דק’)
+
טיימר פועל

-מכבים את האש ומניחים לתערובת להתקרר לטמפ’ החדר. לאחר מכן מכניסים למקרר ומגישים קר (מומלץ להכין יום לפני ולהגיש לאחר שהקומפוט היה לילה במקרר).

הערה: להסמכת מרק הליפתן ניתן להוסיף כ-4 כפות אבקת ג’לי (רצוי בטעם תות) לאחר כ-10 דקות בישול. 

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
פתיתים פיקנטייםפתיתים פיקנטיים
תבשיל קינואה תבשיל קינואה
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
avatar
ת (06:41 14.04.2021)

היי, כמה זמן זה יכו להחזיק טוב במקרר?
אפשר להכין היום- יום רביעי, ולשמור עד שבת?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (07:43 14.04.2021)

היי,
אפשר, הקומפוט מחזיק במקרר עד שבוע😊

avatar
ruth ronen (15:31 28.12.2020)

היי אפרת,
האם תותים טריים מתאימים ?
כנ”ל לגבי תמר מג’הול.
תודה 🌼

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:00 28.12.2020)

תותים טריים כן.
תמר מג’הול נראה לי פחות מתאים.

avatar
שרה (23:43 1.10.2020)

יש לי פירות קפואים תות,אפרסק,אננס,פירות יער,ומנגו. האם זה מתאים או כדאי להכין משהוא אחר

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:39 2.10.2020)

כן אפשר.

avatar
מל (19:22 14.07.2021)

היי שמתי אבקת ג’לי אבל מישום מה הוא לא הסמיך לי את הרוטב
למה????????

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:19 14.07.2021)

היי,
הרוטב לא נעשה קצת יותר סמיך ממה שהיה לפני כן?
לאחר הוספת הג’לי הרוטב לא אמור להיעשות סמיך מאד אבל כן פחות נוזלי.

avatar
אורית שחר (23:31 1.08.2020)

היי אפרת
האם ניתן להשתמש בדבש במקום סוכר?
אם כן מה הכמות?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:51 3.08.2020)

לא ניסיתי אבל אני חושבת שכדאי לשלב רבע כוס דבש עם רבע כוס סוכר.

avatar
תילה (22:15 26.05.2020)

שלום
הכנתי את הקומפוט והוא התבשל כבר חצי שעה אבל לא היה לי גלי
האם אני יכולה מחר להרתיח שוב ולהוסיף את הגלי?
תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:42 26.05.2020)

כן.

avatar
רנה דפן (16:24 6.05.2020)

אם אין ג\’לי איך אפשר להסמיך לפתן?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:55 6.05.2020)

לא מכירה דרך אחרת (זה טעים גם בלי להסמיך).

avatar
שירה (16:01 30.04.2020)

יש לך אולי מתכון טוב לניצול שסק- קומפוט שסק וכד\’. יש לנו עץ שסק בחצר ואני רוצה לנצל את שפע הפרי שמבשיל בעונה זו.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:35 30.04.2020)

היי שירה,
אפשר להכין קומפוט או סורבה כמו במתכון הזה- סורבה אבטיח (מומלץ לקלף את השסק וחתוך אותו לפני ההקפאה).

avatar
רחל (12:21 27.03.2020)

רציתי לשאול אפשר לעשות רק אם תפוחים

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:33 27.03.2020)

כן אפשר.

avatar
שלומית (13:06 30.10.2019)

האם אפשר להוסיף חצי לימון בסוף הבישול?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:28 30.10.2019)

כן.

avatar
אלה (12:34 11.10.2019)

אפרת היקרה , אתר המתכונים שלך משמש אותי רבות.
מתכונייך נפלאים טעימים ,תענוג להשתמש באתר.

מאחלת לך חג שמח,שנה נפלאה,בריאות טובה וכל אשר תבקשי, תמשיכי להעשיר אותנו במתכונייך.

תודה רבה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:03 11.10.2019)

תודה רבה ❤️
שנה טובה ומבורכת וחג שמח 🌺

avatar
רחל (10:31 24.09.2019)

האם אפשר להקפיא את הקומפוט? מתקבל טוב לאחר הקפאה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:35 24.09.2019)

לדעתי כן.

avatar
אפרת (21:11 2.09.2019)

כרגיל, מתכון מנצח…
שזיפים וענבים – גם צבע מדהים וגם טעים ומרווה!
תודה!
האם כדאי להוסיף קנמון בפעם הבאה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:51 3.09.2019)

שמחה שיצא טעים 🙂
אפשר להוסיף קמצוץ קינמון אם אוהבים.
יום מקסים

avatar
חן (15:32 8.08.2019)

אפרת היקרה(:
את חושבת שמתאים להוסיף לקומפוט מיץ מנגו מבקבוק לשתייה קלה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:35 8.08.2019)

אפשר אבל מספיק לשים 2-3 כוסות מיץ מנגו מתוך ה-8.

avatar
חן (10:45 7.08.2019)

אפרת היקרה, כמה זמן הקומפוט יכול להשאר במקרר?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:48 7.08.2019)

עד שבוע.

avatar
תומר (13:21 11.05.2019)

לא קיבלנו תשובה אם אפשר להוסיף בננה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:46 11.05.2019)

בדר”כ בננה פחות מתאימה לקומפוט.

avatar
ortkiss (17:37 10.09.2018)

הכנתי מיני קומפוט עם אפרסקים וענבים (: תודה על המתכון

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:41 11.09.2018)

נראה מעולה!
תודה על השיתוף 🙂

avatar
אורי (09:43 10.09.2018)

תודה על המתכון. הוספתי כפית של וניל אמיתי. משדרג. לא בטוח שכדאי להסמיך את הקומפוט. הנוזל הוא טעים לשתיה כפי שהוא.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:40 11.09.2018)

תודה אורי 🙂
שנה טובה

avatar
קלרה (14:27 20.12.2017)

הי אפרת, האם לקלף את הקליפות מכל הפירות? תפוחים אדומים או ירוקים?
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:32 20.12.2017)

היי קלרה,
לא חובה לקלף את הפירות. לא משנה סוג התפוחים, מה שיש לך.

avatar
שוש (20:34 16.11.2017)

נראה מדהים, אני רוצה לנסות!
האם אפשרי להוסיף בננה?
תוכלי לענות לי מהר אני רוצה להכין עכשיו לכבוד שבת.
תודה!!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:35 16.11.2017)

היי שוש,
ראיתי רק עכשיו..
לא בטוחה לגבי הבננה.

avatar
קרינה (00:26 24.10.2017)

היי אפרת , חייבת להכין את המתכון ואם אני רוצה להסמיך את המרק ירקות וראיתי בתגובה שניתן להוביף פודינג וניל כמה אפשר להוסיך כפות? האם זה לא יוסיף יותר מידי מתיקות כי אצלינו אוהבים פחות מתוק.
תודה רבה:)

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:03 24.10.2017)

היי קרינה,
לא ניסיתי להכין עם פודינג וניל אבל אני חושבת שאפשר לשים 2-4 כפות. לגבי מתיקות, זה יוסיף ולכן אולי מראש אפשר לשים פחות סוכר (בין רבע לשליש כוס) כך שהמתיקות תתאזן.

avatar
ריבה (15:16 17.10.2017)

כדאי להוסיף מקל קינמון. ומעט מיץ לימון

avatar
שרית (17:45 15.10.2017)

אימי ז”ל, נהגה להכין את הלפתן בתוספת כמה פרוסות לימון, ולהסמיך את הלפתן באבקת פודינג

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:53 15.10.2017)

תודה 🙂

avatar
אנה (10:17 10.10.2017)

חייבים פירות טריים או אפשר שימורים?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:35 10.10.2017)

היי אנה,
עדיף פירות טריים כי הם מוציאים הכי הרבה טעם. יש ליפתן שהוא כבר מוכן שאפשר לקנות אותו בשימורים. רשום על הקופסה “לפתן פירות בסירופ”.

avatar
ריבה (15:16 17.10.2017)

תפוחים רצוי חיים, אבל שזיפים אפשר מיובשים – זה אפילו יותר טעים.

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות