שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 25-30 דקות

סוג: פרווה

מצרכים:

8 כוסות מים (כ-2 ליטר)

כחצי כוס סוכר

7-8 פירות חתוכים לקוביות (לדוג’ אפרסקים, נקטרינות, תפוחים, אגסים, שזיפים, כוס ענבים)

אופן הכנה:

-מחממים בסיר מים וסוכר עד לרתיחה (כשהמים מבעבעים).

-מוסיפים את הפירות ומביאים לרתיחה על אש גבוהה.

-מנמיכים לאש בינונית-נמוכה, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 25-30 דקות (ככל שהפירות רכים יותר, כך זמן הבישול יכול להיות קצר יותר).

הפעל טיימר (25 דק’)
+
טיימר פועל

-מכבים את האש ומניחים לתערובת להתקרר לטמפ’ החדר. לאחר מכן מכניסים למקרר ומגישים קר (מומלץ להכין יום לפני ולהגיש לאחר שהקומפוט היה לילה במקרר).

הערה: להסמכת מרק הליפתן ניתן להוסיף כ-4 כפות אבקת ג’לי (רצוי בטעם תות) לאחר כ-10 דקות בישול. 

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
פתיתים פיקנטיים
תבשיל קינואה

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
ת (06:41 14.04.2021)

היי, כמה זמן זה יכו להחזיק טוב במקרר?
אפשר להכין היום- יום רביעי, ולשמור עד שבת?

מתכונים ב-10 דקות (07:43 14.04.2021)

היי,
אפשר, הקומפוט מחזיק במקרר עד שבוע😊

ruth ronen (15:31 28.12.2020)

היי אפרת,
האם תותים טריים מתאימים ?
כנ”ל לגבי תמר מג’הול.
תודה 🌼

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:00 28.12.2020)

תותים טריים כן.
תמר מג’הול נראה לי פחות מתאים.

שרה (23:43 1.10.2020)

יש לי פירות קפואים תות,אפרסק,אננס,פירות יער,ומנגו. האם זה מתאים או כדאי להכין משהוא אחר

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:39 2.10.2020)

כן אפשר.

מל (19:22 14.07.2021)

היי שמתי אבקת ג’לי אבל מישום מה הוא לא הסמיך לי את הרוטב
למה????????

מתכונים ב-10 דקות (22:19 14.07.2021)

היי,
הרוטב לא נעשה קצת יותר סמיך ממה שהיה לפני כן?
לאחר הוספת הג’לי הרוטב לא אמור להיעשות סמיך מאד אבל כן פחות נוזלי.

אורית שחר (23:31 1.08.2020)

היי אפרת
האם ניתן להשתמש בדבש במקום סוכר?
אם כן מה הכמות?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:51 3.08.2020)

לא ניסיתי אבל אני חושבת שכדאי לשלב רבע כוס דבש עם רבע כוס סוכר.

תילה (22:15 26.05.2020)

שלום
הכנתי את הקומפוט והוא התבשל כבר חצי שעה אבל לא היה לי גלי
האם אני יכולה מחר להרתיח שוב ולהוסיף את הגלי?
תודה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:42 26.05.2020)

כן.

רנה דפן (16:24 6.05.2020)

אם אין ג\’לי איך אפשר להסמיך לפתן?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:55 6.05.2020)

לא מכירה דרך אחרת (זה טעים גם בלי להסמיך).

שירה (16:01 30.04.2020)

יש לך אולי מתכון טוב לניצול שסק- קומפוט שסק וכד\’. יש לנו עץ שסק בחצר ואני רוצה לנצל את שפע הפרי שמבשיל בעונה זו.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:35 30.04.2020)

היי שירה,
אפשר להכין קומפוט או סורבה כמו במתכון הזה- סורבה אבטיח (מומלץ לקלף את השסק וחתוך אותו לפני ההקפאה).

רחל (12:21 27.03.2020)

רציתי לשאול אפשר לעשות רק אם תפוחים

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:33 27.03.2020)

כן אפשר.

שלומית (13:06 30.10.2019)

האם אפשר להוסיף חצי לימון בסוף הבישול?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:28 30.10.2019)

כן.

אלה (12:34 11.10.2019)

אפרת היקרה , אתר המתכונים שלך משמש אותי רבות.
מתכונייך נפלאים טעימים ,תענוג להשתמש באתר.

מאחלת לך חג שמח,שנה נפלאה,בריאות טובה וכל אשר תבקשי, תמשיכי להעשיר אותנו במתכונייך.

תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:03 11.10.2019)

תודה רבה ❤️
שנה טובה ומבורכת וחג שמח 🌺

רחל (10:31 24.09.2019)

האם אפשר להקפיא את הקומפוט? מתקבל טוב לאחר הקפאה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:35 24.09.2019)

לדעתי כן.

אפרת (21:11 2.09.2019)

כרגיל, מתכון מנצח…
שזיפים וענבים – גם צבע מדהים וגם טעים ומרווה!
תודה!
האם כדאי להוסיף קנמון בפעם הבאה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:51 3.09.2019)

שמחה שיצא טעים 🙂
אפשר להוסיף קמצוץ קינמון אם אוהבים.
יום מקסים

חן (15:32 8.08.2019)

אפרת היקרה(:
את חושבת שמתאים להוסיף לקומפוט מיץ מנגו מבקבוק לשתייה קלה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:35 8.08.2019)

אפשר אבל מספיק לשים 2-3 כוסות מיץ מנגו מתוך ה-8.

חן (10:45 7.08.2019)

אפרת היקרה, כמה זמן הקומפוט יכול להשאר במקרר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:48 7.08.2019)

עד שבוע.

תומר (13:21 11.05.2019)

לא קיבלנו תשובה אם אפשר להוסיף בננה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:46 11.05.2019)

בדר”כ בננה פחות מתאימה לקומפוט.

ortkiss (17:37 10.09.2018)

הכנתי מיני קומפוט עם אפרסקים וענבים (: תודה על המתכון

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:41 11.09.2018)

נראה מעולה!
תודה על השיתוף 🙂

אורי (09:43 10.09.2018)

תודה על המתכון. הוספתי כפית של וניל אמיתי. משדרג. לא בטוח שכדאי להסמיך את הקומפוט. הנוזל הוא טעים לשתיה כפי שהוא.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:40 11.09.2018)

תודה אורי 🙂
שנה טובה

קלרה (14:27 20.12.2017)

הי אפרת, האם לקלף את הקליפות מכל הפירות? תפוחים אדומים או ירוקים?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:32 20.12.2017)

היי קלרה,
לא חובה לקלף את הפירות. לא משנה סוג התפוחים, מה שיש לך.

שוש (20:34 16.11.2017)

נראה מדהים, אני רוצה לנסות!
האם אפשרי להוסיף בננה?
תוכלי לענות לי מהר אני רוצה להכין עכשיו לכבוד שבת.
תודה!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:35 16.11.2017)

היי שוש,
ראיתי רק עכשיו..
לא בטוחה לגבי הבננה.

קרינה (00:26 24.10.2017)

היי אפרת , חייבת להכין את המתכון ואם אני רוצה להסמיך את המרק ירקות וראיתי בתגובה שניתן להוביף פודינג וניל כמה אפשר להוסיך כפות? האם זה לא יוסיף יותר מידי מתיקות כי אצלינו אוהבים פחות מתוק.
תודה רבה:)

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:03 24.10.2017)

היי קרינה,
לא ניסיתי להכין עם פודינג וניל אבל אני חושבת שאפשר לשים 2-4 כפות. לגבי מתיקות, זה יוסיף ולכן אולי מראש אפשר לשים פחות סוכר (בין רבע לשליש כוס) כך שהמתיקות תתאזן.

ריבה (15:16 17.10.2017)

כדאי להוסיף מקל קינמון. ומעט מיץ לימון

שרית (17:45 15.10.2017)

אימי ז”ל, נהגה להכין את הלפתן בתוספת כמה פרוסות לימון, ולהסמיך את הלפתן באבקת פודינג

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:53 15.10.2017)

תודה 🙂

אנה (10:17 10.10.2017)

חייבים פירות טריים או אפשר שימורים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:35 10.10.2017)

היי אנה,
עדיף פירות טריים כי הם מוציאים הכי הרבה טעם. יש ליפתן שהוא כבר מוכן שאפשר לקנות אותו בשימורים. רשום על הקופסה “לפתן פירות בסירופ”.

ריבה (15:16 17.10.2017)

תפוחים רצוי חיים, אבל שזיפים אפשר מיובשים – זה אפילו יותר טעים.

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.