זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 15-17 דקות
מס’ מנות: 4 מנות
מצרכים:
500 גרם חזה עוף חתוך לקוביות בגודל 2-3 ס”מ
3/4 כוס פירורי לחם
כף גדושה שומשום (לא חובה)
2 כפות שמן
כפית פפריקה מתוקה, חצי כפית מלח, מעט פלפל שחור
אופן הכנה:
-מחממים את התנור מראש ל-200 מעלות ומרפדים תבנית גדולה בנייר אפיה. משמנים את התבנית בנדיבות.
-מניחים את קוביות חזה העוף בקערה. מתבלים בשמן ואז בפפריקה, מלח ופלפל שחור. מוסיפים את פירורי הלחם ומערבבים עד לציפוי יחסית אחיד.
-מסדרים על נייר האפיה המשומן ומכניסים לתנור למשך 10 דקות.
הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל
-הופכים בזהירות צד ומשאירים 5-7 דקות נוספות, עד להזהבה יפה.
*במקום לאפות אפשר גם לטגן במחבת עם שמן 2-3 דקות מכל צד.
ראו גם
- ספגטי עם חזה עוף |
- פיתה עם חזה עוף |
- חזה עוף עם פטריות וגמבה |
- פסטה עם חזה עוף |
- תבשיל אורז, עוף ואפונה |
- חזה עוף במייפל
מתכון זה שייך לאוסף: עוף ובשר
תגובות
היי
פעם ראשונה אפיתי לבעלי והילדים (אני צמחונית )
בעלי והילדים אהבו מאוד
תודה לך אלופה .ושבת שלום.
שמחה לשמוע 🙂
תודה ושבת שלום
כהמשך לשאלה
אולי זה מה שהתכוונת שמערבבים הכל ואז טובלים?
היי אפרת
אפשרי לערבב את השמן עם התבלינים ואז לטבול כל קוביית עוף?
מה עדיף מבחינת הטעם לטבול או לתבלן לפזר ?
תודה .
עדיף לתבל קודם בשמן ואז להוסיף תבלינים ולערבב, כך התבלינים נדבקים יותר טוב (אין צורך לטבול).
הי, האם מתאים עם קוביות פרגית במקום חזה עוף?
כן אפשר.
ראשית, מתכונים מעולים תודה!
לשטוף את הקוביות עוף במים לפני ההכנה?
כן אפשר.
והאם אפשר להקפיא?
כן אפשר להקפיא.
את השומשום מוסיפים יחד עם הפירורי לחם?
ועוד שאלה – לא צריך לשים את הפירורי לחם בצלחת נפרדת ולהוציא לטבל את הקוביות אחרי הערבוב בקערה?
כן, מערבבים יחד עם פירורי הלחם.
אפשר לשים את פירורי הלחם בצלחת ולהדק לקוביות העוף.
הכנתי אתמול, הייתי בספק על הכנת חזה עוף בתנור, אבל הופתעתי בגדול, יצא מתובל, עסיסי וטעים! תודה על עוד מתכון נפלא!
שמחה שאהבת 🙂
הכנתי עם חזה עוף ויצא מצויין!! קל וטעים מאוד!
עשיתי גם עם קוביות חצילים וגם יצא מעולה.. חוסך לצפות אותם אחד אחד..
מתכונים מעולים!! תודה רבה
שמחה לשמוע 🙂
תודה יעל
מה יוצא יותר מוצלח? מטוגן או אפוי? (פוחדת שיתייבש בתנור…)
במקרה הזה גם האפוי יוצא טעים אבל בטיגון זה תמיד יוצא יותר עסיסי.
חיפשתי בגוגל מתכון לקוביות חזה עוף והגעתי לפה. יצא מעדן! קריספי וכל כך קל שזה תענוג.
שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן!
אפרת היקרה,
אז ארוחת הערב שלנו כללה את השניצלים המעולים הללו,את פשטידת הכרובית המצויינת,ואת סלט הצנוניות המשובח!
והכל-בזכותך!!!
תבורכי!
שמחה שנהניתם 🙂
תודה רותי וערב נעים
הי אפרת,
אם אני מכינה היום בערב, כדי להגיש בחמישי בערב- עדיף להקפיא או לשמור במקרר?
תודה רבה,
גילת
אפשר לשמור בקופסה סגורה במקרר. לפני ההגשה כדאי לחמם תנור מראש ל190 מעלות וכשתנור חם מאוד להכניס את קוביות העוף עד שהפריכות חוזרת (ממליצה לשים בתבנית).
שלום
המתכונים שלך מעולים!
כשמטגנים במחבת במקום אפיה, בכמה שמן להשתמש לטיגון?
תודה!
היי שירה,
כמו שמטגנים שניצלים. בסביבות רבע-שליש כוס שמן במחבת.
שלום. המתכונים שלך מעולים.
מה כמות השמן במחבת אם מטגנים?
מספיר לשים רבע כוס שמן.
היי אפרת
את הפירורי לחם להכניס לתערובת ולערבב הכול או להוציא את החתיכות עוף ולצפות בפירורי לחם?
לאחר שמתבלים את חתיכות העוף בשמן ובתבלינים, מפזרים מעליהם את פירורי הלחם ומערבבים.
איך מקפיאים?
שמים בקופסה אטומה ומקפיאים.
האם אפשר להקפיא את זה?
כן אפשר.
חג שמח ושנה טובה 🌺
יצא מטורףףףףףףף!
תודה רבה על המתכונים שעוזרים לי בה-כ-ל!
יופי של מתכון.
שמחה לשמוע 🙂
בוקר טוב אפרת,
לא צריך ביצים?
תודה על המתכונים הנהדרים שלך שממש מקלים על החיים 😊
אין צורך 🙂
יצא טעים בטירוף!!
אני ביום של מתכוני עוף מהאתר שלך – אליפות אחד אחד!
תודה ושבת נפלאה
איזה כיף!
תודה ושבת שלום 🌸
באיזה שמן כדאי להשתמש שלא ישפיע על הטעם ?
שמן קנולה.
קנולה
הכנו כבר כמה פעמים וזה פשוט מתחסל בשניות! טעים מאוד מאוד! טוב למי שלא רוצה לאכול מטוגן! מומלץ 🙂
שמחה שאהבתם 🙂
תודה ספיר ושבוע נפלא!
בוקר טוב,
נוסה אתמול ונאכל בהנאה על ידי שני הבררנים הקטנים.. (שלוש ושנה וחצי)
גם אני לא הצלחתי להפסיק לטעום…
טעים, פשוט ומהיר.
תודה רבה!
תודה גילת, שמחה שאהבתם 🙂
יום מקסים 🌷
ספק גדול אם להיום, אבל הביצים לא יוסיפו נוזלים? לא יגרום לבעיה ששאלתי עליה?
ומה עושים בקציץ? אפשר לטגן לפני האפייה?
תודה רבה!
הביצים מתקשים באפיה ולא נשארים נוזליים. שימי רק ביצה אחת.
קציץ את מתכוונת לבשר נראה כמו כיכר? הוא כבר אפוי/מבושל?
תודה על תשובתך.
כן, הקציץ עשוי מתערובת לא מטוגנת שאופים בתנור.
קציץ בפאי זה קצת בעייתי לא? כי מצד אחד טיגון חיצוני אכן “סוגר” את הבשר מכל הכיוונים ויכול להיות שימנע הפרשה של חלק מהנוזלים בזמן האפיה אבל מצד שני ברגע שאת מטגנת את הקציץ הוא נשאר בצורתו ואז יהיה קשה יותר לשטח אותו מעל הבצק בצורת התבנית (או שמראש תכיני אותו בצורת התבנית, לפני שאת מטגנת).
תודה לך על התשובה המהירה!
הבצק של הכיסונים יתאים גם לפאי בגודל תבנית עגולה?
זאת אומרת לשטח מתחת ולהניח מעל המילוי?
איך היית מכינה את המילוי מהודו טחון?
ואיך מונעים נוזלים בפאי (קורה לי גם בהכנת קציץ בלי ציפוי)?
שוב תודה!
לדעתי יתאים לתבנית כי יש בו 2 כוסות קמח.
תשטחי בתבנית ותאפי בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-10 דקות.
כדי למנוע נוזלים בפאי הייתי קודם מטגנת בנפרד את ההודו ומסננת מנוזלים ולא שמה אותו “חי” כי אז הוא מפריש נוזלים.
לגבי המילוי, אפשר לטגן בצל ושום. להוסיף את בשר ההודו ולתבל במלח, פפריקה מתוקה ופלפל שחור. אפשר להוסיף פטרוזיליה קצוצה ו/או ירקות מגורדים כמו גזר, קישוא וכו’. אפשר להוסיף גם 1-2 כפות רסק עגבניות.
יש כאלה שמוסיפים 1-2 ביצים לתערובת ההודו (לאחר טיגון וצינון) ואז שמים מעל הבצק, כך התערובת נעשית יציבה ופחות מתפרקת.
בהצלחה 🙂
מתכוונת לפאי מבצק קל להכנה.
סורי, אין לי.
אבל אם את מחפשת בצק שיכול להתאים יש את הבצק של הכיסונים או שתכיני מבצק עלים.
בוקר אור אפרת,
יש לך מתכון לפאי עם הודו טחון?
קצת דחוף!
תודה רבה!
נשמע נפלא. חייבת לנסות לילדים. תודה . נהדרת.
תודה ושבוע נפלא 🙂
היי אפרת
מה שלומך?
האם ניתן לצפות גם בקמח מצה?
תודה
היי אופק,
אפשר אבל עם פירורי לחם הציפוי יהיה יותר פריך.
כמה שמן זה בנדיבות???
3-4 כפות שמן.