שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 8 דקות

מס’ מנות: 3-4 מנות

סוג: פרווה

מצרכים:

800 גרם פילה סלמון (בלי העור)

תיבול לסלמון: 2 כפות מיץ לימון, רבע כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור, 2 כפות מלאות קורנפלור

רוטב לסלמון: כף וחצי דבש, 2 כפות רוטב סויה, כף וחצי רוטב צ’ילי מתוק, 2 כפות מיץ לימון, 2 שיני שום כתושות, קמצוץ פלפל שחור.

גבעול בצל ירוק קצוץ דק

אופן הכנה:

-חותכים את הסלמון לקוביות בגודל 2X3 ס”מ. מתבלים ב2 כפות מיץ לימון, רבע כפית מלח וקמצוץ פלפל שחור. מפזרים קורנפלור ומערבבים.

-מחממים מחבת רחבה עם 1-2 כפות שמן ומטגנים את קוביות הסלמון כדקה מכל צד עד שהסלמון מתבשל מבחוץ אך מבפנים עדיין לא מבושל לגמרי. מעבירים לצלחת.

-מנגבים את המחבת משאריות נוזלים. מחממים כף שמן ומוסיפים את חומרי הרוטב: דבש, רוטב סויה, צ’ילי מתוק, מיץ לימון, שום כתוש ופלפל שחור. מחממים כדקה על אש בינונית ומוסיפים את קוביות הסלמון. מערבבים בעדינות ומכסים את המחבת. מבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך כ-5 דקות, עד שהסלמון מבושל מבפנים (יש לערבב מידי פעם ובעדינות כדי שהקוביות לא יתפרקו).

-מפזרים בצל ירוק, מערבבים כחצי דקה ומסירים מהאש.

טיפים והערות

מחפשים תוספת טעימה לצד הדג? לחצו כאן – תוספות לדגים.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
סלט כרוב סגול, תפוחים וגזר
עוגיות פרצופים

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
רעות (00:34 6.09.2021)

יצא מעולה סוף הדרך!

מתכונים ב-10 דקות (09:01 6.09.2021)

איזה כיף לשמוע! תודה על השיתוף וחג שמח😊

מיכל (14:35 16.04.2021)

איך מסירים את העור של הדג? יש דרך קלה לעשות את זה?

מתכונים ב-10 דקות (15:40 16.04.2021)

היי מיכל,
לא ידוע לי על שיטה קלה במיוחד, פשוט מכניסים סכין בחלק הצר של הדג (הזנב) בין הבשר לעור, אוחזים היטב בקצה ודוחפים קדימה עם הסכין, כך שהסכין מפרידה בין העור לבשר. בצורה כזו מעבירים את הסכין לאורך הדג עד שהיא יוצאת מהצד השני וכל העור הוסר.😊

מירי (22:32 25.08.2021)

אפשר לחמם מחבת ולשים את הדג עם העור על המחבת לחצי דקה דקה בערך והעור מתקלף

אפרת (00:23 2.09.2021)

אפשר כשהוא חצי קפוא חצי מופשר לחתוך עם סכין בקצה העור ואז פשוט למשוך ולקלף

מיכל (17:45 12.01.2021)

אפשר סילאן במקום דבש?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:05 12.01.2021)

כן.

מיכל (13:31 13.01.2021)

בסוף היה לי דבש יצא מוששלםם תודה!

מתכונים ב-10 דקות (14:39 13.01.2021)

שמחה שיצא מוצלח מיכל ❤️

א. (15:26 29.12.2020)

יצא אפילו יותר טעים משחשבתי!
עשיתי גם את הבורקס והכל נטרף בשנייה!
אין עלייך!

מתכונים ב-10 דקות (17:08 29.12.2020)

שמחה לקרוא שאהבת ❤️

אורי (08:47 18.12.2020)

היי אפרת. מתכון מעולה. פשוט ונהיר וקל מאד להכנה, ויוצא טעים טעים. יישר כח

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:08 18.12.2020)

תודה אורי, שמחה שאהבת 🙂

שירה (22:50 1.12.2020)

הכנתי את זה היום כבר בפעם השניה, אך הפעם כבר למדתי לקח, והכנתי כמות כפולה, ואפילו כך לא נשאר אפי’ פירור.
תודה על המתכונים הממכרים.

מתכונים ב-10 דקות (10:26 2.12.2020)

שמחה לקרוא שאת נהנת שירה 🙂
יום נפלא ❤️

מאי (13:52 6.11.2020)

יצא מעולה והילדים טרפו!
תודה!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:07 7.11.2020)

שמחה לשמוע 🙂

אירה (17:14 10.09.2020)

המנה מאוד טעימה,הטיבול מדויק.הכנתי כבר פעמיים ואכין עוד הרבה. תודה רבה,אפרת על המתכונים הפשוטים יחסית ומוצלחים.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:58 10.09.2020)

תודה אירה ❤️

נעמי (13:13 18.08.2020)

אין לי קורנפלור
מה אפשר לשים במקום?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:32 18.08.2020)

קמח רגיל.

נטלי (17:08 19.07.2020)

האם אפשר להכין יום מראש?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:25 19.07.2020)

אפשר אבל יותר טעים להכין באותו יום.

תילה (09:23 14.07.2020)

הי אפרת
מה אפשר לעשות עם זנב של סלומון
קניתי דגים שלמים ונשארו לי מלא זנבות
חבל לי לזרוק
תודה על אתר מעולה משתמשת בו יום יום

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:45 14.07.2020)

היי,
אם יש בזנבות מספיק “בשר” אפשר להכין בתנור כמו כל פילה סלמון.
אם לא, אני מניחה שאפשר להכין איתם מרק (אין לי מתכון למרק דגים).
יום נפלא 🙂

תילה (09:48 14.07.2020)

עדיף לחתך אותם לקוביות?
כי לזנב יש טעם לוואי לא?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:07 14.07.2020)

את המתכון הספציפי הזה לא הייתי ממליצה להכין מזנבות.
אם את מכינה בתנור, אפשר להשאיר כנתח שלם.
וכן, ככל שקרובים יותר לזנב, זה קצת פחות טעים.

שרית (18:22 5.07.2020)

היי
אני משתמשת בקפוא. צריך להשרות לפני כן?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:28 5.07.2020)

צריך להפשיר את הסלמון לפני ההכנה ואז לתבל.

שרית (19:31 5.07.2020)

כן אבל לגבי השרייה בלימון כמו שמשרים מושט…

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:24 5.07.2020)

אם לדג יש ריח חזק כדאי להשרות. אם לא, אין צורך.

יעל (12:00 3.07.2020)

נראה לי מושלם לערבב עם פסטה ולייצר מנה מלאה.
איך להגדיל את כמות הרוטב?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:12 3.07.2020)

את הפסטה עצמה מומלץ לתבל ב2-3 כפות רוטב סויה ו2 כפות שמן זית ואז להוסיף את הסלמון עם התיבול שלו ולערבב.

שירן (09:43 26.04.2020)

אין לי צילי מתוק ובצל ירוק אפשר בלי?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:19 26.04.2020)

כן.

מוריה (12:27 25.03.2020)

היי! האם אפשר לדעתך להכין מראש ולחמם על פלטה בשבת. כי הסלמון נוטה להתייבש. אולי להכין חלקית ולתת לפלטה לבשל סופית? מה דעתך?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:19 25.03.2020)

היי מוריה,
אפשר לבשל את זה רגיל וכשעה לפני שאת רוצה לאכול, תוציאי את זה מהמקרר כדי שיגיע לטמפ’ החדר ואז תחממי רק כמה דקות על הפלטה.

חגית (21:08 18.03.2020)

היי אפרת, אפשר לוותר על הקורנפלור?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:37 18.03.2020)

כן אפשר.

אודי (18:51 15.03.2020)

מתכון קל וטעים. ממש שדרוג לסלמון.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:48 15.03.2020)

שמחה שאהבת 🙂

ורדית (08:16 26.02.2020)

אני רוצה להכין לאורחים. אפשר לטגן מראש, לשים במקרר ורק שהאורחים מגיעים לבשל בתוך הרוטב?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:59 26.02.2020)

כן אפשר.

נעמה (21:03 11.02.2020)

תודה לך,
יצא מושלם!!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:42 11.02.2020)

שמחה לשמוע 🙂

איילת (00:18 28.12.2019)

הי אפרת
אתר מעולה, לא ייאמן איזה מבחר גדול וכל מתכון פצצה!
שאלה, הסלמון צריך להיות טרי או שקפוא שהופשר מספיק טוב?
חג שמח
איילת

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:15 28.12.2019)

עדיף טרי אבל גם קפוא מופשר זה בסדר.
חג שמח ❤️

דוד (14:11 19.12.2019)

יצא מעולה תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:42 19.12.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה לך

שירי (15:13 28.11.2019)

הכנתי את המתכון בלי הקורנפלור הגשתי עם אורז לבן ויצא פשוט מושלם!!
פעם ראשונה שהתלהבתי מדג יותר מבשר 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:06 28.11.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן!

מלי (09:22 28.10.2019)

נראה טוב , אנסה בהזדמנות!
אלופה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:30 28.10.2019)

מעולה 🙂

ירה (13:17 21.10.2019)

האם חותכים לקוביות ביחד עם עור בתחתית הדג? כמו כן, כששמים בהתחלה פשוט אחרי דקה להפוך אותו, איך יודעים שלא בשל ואז להשים רוטב??

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:09 23.10.2019)

עדיף להסיר את העור לפני החיתוך.
יש לטגן כדקה מכל צד ולהעביר לצלחת. זה יהיה מבושל חלקית אבל אח”כ ממשיכים את הבישול.

רחלי (15:22 23.09.2019)

אפשר לאפות במקום לטגן??

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:48 23.09.2019)

אפשר לאפות בתנור שחומן מראש ל200 מעלות במשך 10-12 דקות אבל קחי בחשבון שהרוטב ייספג פחות טוב בדג.

רחלי (16:36 15.08.2019)

יצא אליפות
מתכון פצצה
החלפתי את הדבש במייפל וגם לא היה לי כח לכתוש שום אז ויתרתי ועדיין יצא פצצה מומלץ!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:03 15.08.2019)

מעולה 🙂
תודה רחלי

הילה (23:08 26.06.2019)

הי האם אפשרי לוותר על שלב הטיגון?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:15 27.06.2019)

אפשר להוסיף את הסלמון ישירות לרוטב אבל הוא פשוט ייראה פחות טוב ויכול להיות שגם יפריש חומר לבן (חלבון).

דבי (00:20 28.04.2019)

אגב, התכוונת שגם אשים קונפלור?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:06 28.04.2019)

כשמכינים עם רוטב עגבניות הקורנפלור פחות קריטי.

דבי (23:57 27.04.2019)

עשיתי כעצתך ברוטב עגבניות וכולם מאד אהבו והתפעלו.

הרבה תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:04 28.04.2019)

שמחה שאהבו!
תודה 🙂

דבי (12:52 23.04.2019)

הי,

אם אני רוצה להגיש פעמיים ולעשות שינוי קל לפעם השנייה לגיוון,

מתאים קטשופ? כמה? משהו אחר?

תודה לך!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:00 23.04.2019)

את יכולה להכין עם רוטב עגבניות. לטגן במחבת גמבה קצוצה, עגבניה קצוצה, 3-4 שיני שום, כף מלאה רסק, כחצי כוס מים ולתבל במלח, פפריקה מתוקה ומעט פלפל שחור.
תבשלי קצת את הרוטב ואח”כ תוסיפי את קוביות הסלמון להמשך בישול. כדאי להשרות את קוביות הסלמון בלימון כ-5 דקות.

דבי (00:13 18.04.2019)

לילה טוב / בוקר אור

אפשר בתיבול לא מתוק?

אפשר להוריד כמויות?

אין לי תנור לפסח ומצאתי 2 מתכונים של אמנון בסיר ואת זה, יש עוד?

אלפי תודות!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:49 18.04.2019)

היי דבי,
אפשר לתבל ב 2-3 כפות מיץ לימון, כפית דבש, 2 שיני שום כתושות, קמצוץ פלפל שחור, מעט פפריקה מתוקה (תטעמי ותשפרי תיבול בסוף).

הדס (15:38 17.03.2019)

היי, לכמה מנות מספיק המתכון בכמויות שצוינו?
תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:02 17.03.2019)

3-4 מנות.

אילה אולמן (16:44 13.03.2019)

האם אפשר לטגן את הדג בחתיכות גדולות (פרסוסת) ולא קוביות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:42 13.03.2019)

אפשר אבל כדאי לחצות לפחות לחצי.

אורטל (20:05 11.03.2019)

מעדן.
הכנתי לשבת ובעלי התגרה מהניחוחות במטבח,
הוא צמחוני.. הכנתי לו עם קוביות טופו!
יצא מצויין…
תודה.. תבורכי…

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:02 11.03.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה 🌷

נופר (15:36 11.03.2019)

במה אפשר להחליף את הרוטב סויה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:20 11.03.2019)

אפשר לשים 3 כפות רוטב טריאקי, 2 כפות מיץ לימון, 2 שיני שום כתושות, קמצוץ פלפל שחור.
אם אין לך, תכיני בלי רוטב סויה.

ורד (15:21 7.03.2019)

אפשר במקום הסלמון להכין עם פילה נסיכת הנילוס (ללא עור)?
ואם כן, זמן הבישול או משהו מהמרכיבים משתנה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:47 7.03.2019)

כן אפשר. אין שינוי.

רותי (10:27 7.03.2019)

למה בכלל צריך קורנפלור או קמח? זה תופס הרבה יותר שומן מאשר בלי…..

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:30 7.03.2019)

התיבול נתפס טוב יותר בדג. בכל מקרה אפשר להכין גם בלי.

שמחה (17:08 5.03.2019)

היי אפרת אפשר להמיר בדג פילה אמנון?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:49 5.03.2019)

אני חושבת שכן. צריך רק לקחת בחשבון שאמנון הוא דג יותר עדין ועלול להתפרק קצת.

נועה (12:59 5.03.2019)

היי
במה ניתן להחליף את הקורנפלור?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:27 5.03.2019)

קמח רגיל.

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.