שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 8 דקות

מס’ מנות: 3-4 מנות

סוג: פרווה

מצרכים:

800 גרם פילה סלמון (בלי העור)

תיבול לסלמון: 2 כפות מיץ לימון, רבע כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור, 2 כפות מלאות קורנפלור

רוטב לסלמון: כף וחצי דבש, 2 כפות רוטב סויה, כף וחצי רוטב צ’ילי מתוק, 2 כפות מיץ לימון, 2 שיני שום כתושות, קמצוץ פלפל שחור.

גבעול בצל ירוק קצוץ דק




אופן הכנה:

-חותכים את הסלמון לקוביות בגודל 2X3 ס”מ. מתבלים ב2 כפות מיץ לימון, רבע כפית מלח וקמצוץ פלפל שחור. מפזרים קורנפלור ומערבבים.

-מחממים מחבת רחבה עם 1-2 כפות שמן ומטגנים את קוביות הסלמון כדקה מכל צד עד שהסלמון מתבשל מבחוץ אך מבפנים עדיין לא מבושל לגמרי. מעבירים לצלחת.

-מנגבים את המחבת משאריות נוזלים. מחממים כף שמן ומוסיפים את חומרי הרוטב: דבש, רוטב סויה, צ’ילי מתוק, מיץ לימון, שום כתוש ופלפל שחור. מחממים כדקה על אש בינונית ומוסיפים את קוביות הסלמון. מערבבים בעדינות ומכסים את המחבת. מבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך כ-5 דקות, עד שהסלמון מבושל מבפנים (יש לערבב מידי פעם ובעדינות כדי שהקוביות לא יתפרקו).

-מפזרים בצל ירוק, מערבבים כחצי דקה ומסירים מהאש.

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

טיפים והערות

מחפשים תוספת טעימה לצד הדג? לחצו כאן – תוספות לדגים.

ראו גם
סלט כרוב סגול, תפוחים וגזרסלט כרוב סגול, תפוחים וגזר
עוגיות פרצופים עוגיות פרצופים
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
Hadas (13:18 28.04.2024)

הי אפרת, אפשר לשים במקום קואנפלור קמח תפוחי אדמה?
תודה על מתכונים שתמיד מצליחים!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:24 28.04.2024)

נראה לי שכן. כף אחת.
חג שמח:)

avatar
מיטל (13:54 26.03.2024)

וואי וואי תודה לך! איזה פשוט פשוט וטעיםםםם!!
הצעה לשדרוג- את האורז בישלתי בחלב קוקוס ומעט מים ומלח.. מעדן 😍

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:51 26.03.2024)

נשמע מעולה:)
תודה מיטל💜

avatar
ברכה לוי (20:27 6.03.2024)

הי אפרת, שאלה: יש לי פרוסה אחת רחבה יחסית של סלמון (ל 2 אנשים בסעודת שבת ככה שאמור להספיק), אשמח אם תכתבי לי כמויות. תודה רבה!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (07:18 7.03.2024)

בוקר טוב ברכה,
תיבול לסלמון: כף מיץ לימון, קמצוץ מלח, קמצוץ פלפל שחור, כפית קורנפלור
רוטב לסלמון: כפית דבש, כפית ורבע רוטב סויה, כפית וחצי רוטב צ’ילי מתוק, כף מיץ לימון, שן שם קטנה כתושה, קמצוץ פלפל שחור.

avatar
ברכה לוי (10:11 7.03.2024)

תודב רבה רבה!

avatar
אורית (11:08 12.01.2024)

היי אפרת
עשיתי את קוביות הסלמון בדיוק כמו שרשמת, יצא מעולה!!!
בכלל, כל המתכונים שלך קלים ומוצלחים. תודה ושבת שלום🌷

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:40 12.01.2024)

שמחה שיצא מוצלח💜
תודה לך ושבת שלום ומבורך!

avatar
לינוי (13:02 8.06.2023)

5פשר לוותר על צ’ילי מתוק וסויה? אפשר לשים משהו אחר במקום? או לוותר לחלוטי?ן

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:35 8.06.2023)

היי
אפשר לשים מעט רוטב טריאקי וסילאן במקום.
אפשר גם לוותר עליהם אך יצא יבש יותר.

avatar
nurit (19:10 30.05.2023)

תודה אפרת על מתכונים נפלאים. תמיד אצלך זה מתכון בטוח. טעים מאוד וקל להכנה. תבורכי

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:15 30.05.2023)

שמחה מאד שיצא מוצלח!
תודה על השיתוף😊

avatar
רחל (22:16 30.10.2022)

איזו תוספת מתאימה למתכון הנ”ל?
תודה ולילה טוב!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:08 30.10.2022)

היי,
אפשר להכין תוספת של אורז עם שום או אורז לבן. אפשר גם להכין פתיתים, תפו”א מעוכים, פירה ועוד.

avatar
דבי (19:30 2.08.2022)

היי, אפרת!
למה אי אפשר פשוט לטגן מעט את הדג ואז לשפוך עליו את התיבול ולהמשיך לטגן בלי לרוקן את המחבת וכל הבלאגן? תודה רבה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (00:00 3.08.2022)

היי,
הטיגון המקדים משפר את מרקם הדג ועושה לו רק טוב😊
את יכולה לוותר על זה אם אין לך זמן/כוח…

avatar
שרון (10:57 30.06.2022)

אני תמיד מסתבכת עם חיתוך דגים ומפחדת להתעסק עם סכיני גרזן. קצת מתביישת לחלוק, סביר גם שרוב הבשלנים המקצועניים יזדעזעו מזה, אבל גיליתי שסלמון/חזה עוף נחתך בקלות ויפה מאוד, עם מספריים ביתיים גדולים. יש לי זוגות ייעודיים למטבח ואני מאושרת 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:52 30.06.2022)

היי,
מספריים במטבח הם דווקא כלי שימושי מאד!
תודה על השיתוף🙂

avatar
בת ציון (22:31 19.05.2022)

האם ניתן להמיר את הדבש בסילאן? תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:16 19.05.2022)

היי,
אפשר(:

avatar
אדוה (09:17 31.03.2022)

הי אפרת, האם אפשר להקפיא?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:25 31.03.2022)

היי אדוה,
אפשר(:

avatar
קרן (15:29 12.10.2021)

ממש טעים, תודה רבה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:43 12.10.2021)

שמחה מאד שאהבת את המתכון😊

avatar
רעות (11:25 1.10.2021)

ממש טעים! תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:58 1.10.2021)

שמחה שאהבת את המתכון(:

avatar
רעות (00:34 6.09.2021)

יצא מעולה סוף הדרך!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:01 6.09.2021)

איזה כיף לשמוע! תודה על השיתוף וחג שמח😊

avatar
מיכל (14:35 16.04.2021)

איך מסירים את העור של הדג? יש דרך קלה לעשות את זה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:40 16.04.2021)

היי מיכל,
לא ידוע לי על שיטה קלה במיוחד, פשוט מכניסים סכין בחלק הצר של הדג (הזנב) בין הבשר לעור, אוחזים היטב בקצה ודוחפים קדימה עם הסכין, כך שהסכין מפרידה בין העור לבשר. בצורה כזו מעבירים את הסכין לאורך הדג עד שהיא יוצאת מהצד השני וכל העור הוסר.😊

avatar
מירי (22:32 25.08.2021)

אפשר לחמם מחבת ולשים את הדג עם העור על המחבת לחצי דקה דקה בערך והעור מתקלף

avatar
אפרת (00:23 2.09.2021)

אפשר כשהוא חצי קפוא חצי מופשר לחתוך עם סכין בקצה העור ואז פשוט למשוך ולקלף

avatar
מיכל (17:45 12.01.2021)

אפשר סילאן במקום דבש?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:05 12.01.2021)

כן.

avatar
מיכל (13:31 13.01.2021)

בסוף היה לי דבש יצא מוששלםם תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:39 13.01.2021)

שמחה שיצא מוצלח מיכל ❤️

avatar
א. (15:26 29.12.2020)

יצא אפילו יותר טעים משחשבתי!
עשיתי גם את הבורקס והכל נטרף בשנייה!
אין עלייך!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:08 29.12.2020)

שמחה לקרוא שאהבת ❤️

avatar
אורי (08:47 18.12.2020)

היי אפרת. מתכון מעולה. פשוט ונהיר וקל מאד להכנה, ויוצא טעים טעים. יישר כח

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:08 18.12.2020)

תודה אורי, שמחה שאהבת 🙂

avatar
שירה (22:50 1.12.2020)

הכנתי את זה היום כבר בפעם השניה, אך הפעם כבר למדתי לקח, והכנתי כמות כפולה, ואפילו כך לא נשאר אפי’ פירור.
תודה על המתכונים הממכרים.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:26 2.12.2020)

שמחה לקרוא שאת נהנת שירה 🙂
יום נפלא ❤️

avatar
מאי (13:52 6.11.2020)

יצא מעולה והילדים טרפו!
תודה!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:07 7.11.2020)

שמחה לשמוע 🙂

avatar
אירה (17:14 10.09.2020)

המנה מאוד טעימה,הטיבול מדויק.הכנתי כבר פעמיים ואכין עוד הרבה. תודה רבה,אפרת על המתכונים הפשוטים יחסית ומוצלחים.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:58 10.09.2020)

תודה אירה ❤️

avatar
נעמי (13:13 18.08.2020)

אין לי קורנפלור
מה אפשר לשים במקום?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:32 18.08.2020)

קמח רגיל.

avatar
נטלי (17:08 19.07.2020)

האם אפשר להכין יום מראש?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:25 19.07.2020)

אפשר אבל יותר טעים להכין באותו יום.

avatar
תילה (09:23 14.07.2020)

הי אפרת
מה אפשר לעשות עם זנב של סלומון
קניתי דגים שלמים ונשארו לי מלא זנבות
חבל לי לזרוק
תודה על אתר מעולה משתמשת בו יום יום

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:45 14.07.2020)

היי,
אם יש בזנבות מספיק “בשר” אפשר להכין בתנור כמו כל פילה סלמון.
אם לא, אני מניחה שאפשר להכין איתם מרק (אין לי מתכון למרק דגים).
יום נפלא 🙂

avatar
תילה (09:48 14.07.2020)

עדיף לחתך אותם לקוביות?
כי לזנב יש טעם לוואי לא?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:07 14.07.2020)

את המתכון הספציפי הזה לא הייתי ממליצה להכין מזנבות.
אם את מכינה בתנור, אפשר להשאיר כנתח שלם.
וכן, ככל שקרובים יותר לזנב, זה קצת פחות טעים.

avatar
שרית (18:22 5.07.2020)

היי
אני משתמשת בקפוא. צריך להשרות לפני כן?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:28 5.07.2020)

צריך להפשיר את הסלמון לפני ההכנה ואז לתבל.

avatar
שרית (19:31 5.07.2020)

כן אבל לגבי השרייה בלימון כמו שמשרים מושט…

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:24 5.07.2020)

אם לדג יש ריח חזק כדאי להשרות. אם לא, אין צורך.

avatar
יעל (12:00 3.07.2020)

נראה לי מושלם לערבב עם פסטה ולייצר מנה מלאה.
איך להגדיל את כמות הרוטב?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:12 3.07.2020)

את הפסטה עצמה מומלץ לתבל ב2-3 כפות רוטב סויה ו2 כפות שמן זית ואז להוסיף את הסלמון עם התיבול שלו ולערבב.

avatar
שירן (09:43 26.04.2020)

אין לי צילי מתוק ובצל ירוק אפשר בלי?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:19 26.04.2020)

כן.

avatar
מוריה (12:27 25.03.2020)

היי! האם אפשר לדעתך להכין מראש ולחמם על פלטה בשבת. כי הסלמון נוטה להתייבש. אולי להכין חלקית ולתת לפלטה לבשל סופית? מה דעתך?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:19 25.03.2020)

היי מוריה,
אפשר לבשל את זה רגיל וכשעה לפני שאת רוצה לאכול, תוציאי את זה מהמקרר כדי שיגיע לטמפ’ החדר ואז תחממי רק כמה דקות על הפלטה.

avatar
חגית (21:08 18.03.2020)

היי אפרת, אפשר לוותר על הקורנפלור?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:37 18.03.2020)

כן אפשר.

avatar
אודי (18:51 15.03.2020)

מתכון קל וטעים. ממש שדרוג לסלמון.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:48 15.03.2020)

שמחה שאהבת 🙂

avatar
ורדית (08:16 26.02.2020)

אני רוצה להכין לאורחים. אפשר לטגן מראש, לשים במקרר ורק שהאורחים מגיעים לבשל בתוך הרוטב?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:59 26.02.2020)

כן אפשר.

avatar
נעמה (21:03 11.02.2020)

תודה לך,
יצא מושלם!!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:42 11.02.2020)

שמחה לשמוע 🙂

avatar
איילת (00:18 28.12.2019)

הי אפרת
אתר מעולה, לא ייאמן איזה מבחר גדול וכל מתכון פצצה!
שאלה, הסלמון צריך להיות טרי או שקפוא שהופשר מספיק טוב?
חג שמח
איילת

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:15 28.12.2019)

עדיף טרי אבל גם קפוא מופשר זה בסדר.
חג שמח ❤️

avatar
דוד (14:11 19.12.2019)

יצא מעולה תודה רבה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:42 19.12.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה לך

avatar
שירי (15:13 28.11.2019)

הכנתי את המתכון בלי הקורנפלור הגשתי עם אורז לבן ויצא פשוט מושלם!!
פעם ראשונה שהתלהבתי מדג יותר מבשר 🙂

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:06 28.11.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן!

avatar
מלי (09:22 28.10.2019)

נראה טוב , אנסה בהזדמנות!
אלופה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:30 28.10.2019)

מעולה 🙂

avatar
ירה (13:17 21.10.2019)

האם חותכים לקוביות ביחד עם עור בתחתית הדג? כמו כן, כששמים בהתחלה פשוט אחרי דקה להפוך אותו, איך יודעים שלא בשל ואז להשים רוטב??

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:09 23.10.2019)

עדיף להסיר את העור לפני החיתוך.
יש לטגן כדקה מכל צד ולהעביר לצלחת. זה יהיה מבושל חלקית אבל אח”כ ממשיכים את הבישול.

avatar
רחלי (15:22 23.09.2019)

אפשר לאפות במקום לטגן??

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:48 23.09.2019)

אפשר לאפות בתנור שחומן מראש ל200 מעלות במשך 10-12 דקות אבל קחי בחשבון שהרוטב ייספג פחות טוב בדג.

avatar
רחלי (16:36 15.08.2019)

יצא אליפות
מתכון פצצה
החלפתי את הדבש במייפל וגם לא היה לי כח לכתוש שום אז ויתרתי ועדיין יצא פצצה מומלץ!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:03 15.08.2019)

מעולה 🙂
תודה רחלי

avatar
הילה (23:08 26.06.2019)

הי האם אפשרי לוותר על שלב הטיגון?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:15 27.06.2019)

אפשר להוסיף את הסלמון ישירות לרוטב אבל הוא פשוט ייראה פחות טוב ויכול להיות שגם יפריש חומר לבן (חלבון).

avatar
דבי (00:20 28.04.2019)

אגב, התכוונת שגם אשים קונפלור?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:06 28.04.2019)

כשמכינים עם רוטב עגבניות הקורנפלור פחות קריטי.

avatar
דבי (23:57 27.04.2019)

עשיתי כעצתך ברוטב עגבניות וכולם מאד אהבו והתפעלו.

הרבה תודה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:04 28.04.2019)

שמחה שאהבו!
תודה 🙂

avatar
דבי (12:52 23.04.2019)

הי,

אם אני רוצה להגיש פעמיים ולעשות שינוי קל לפעם השנייה לגיוון,

מתאים קטשופ? כמה? משהו אחר?

תודה לך!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:00 23.04.2019)

את יכולה להכין עם רוטב עגבניות. לטגן במחבת גמבה קצוצה, עגבניה קצוצה, 3-4 שיני שום, כף מלאה רסק, כחצי כוס מים ולתבל במלח, פפריקה מתוקה ומעט פלפל שחור.
תבשלי קצת את הרוטב ואח”כ תוסיפי את קוביות הסלמון להמשך בישול. כדאי להשרות את קוביות הסלמון בלימון כ-5 דקות.

avatar
דבי (00:13 18.04.2019)

לילה טוב / בוקר אור

אפשר בתיבול לא מתוק?

אפשר להוריד כמויות?

אין לי תנור לפסח ומצאתי 2 מתכונים של אמנון בסיר ואת זה, יש עוד?

אלפי תודות!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:49 18.04.2019)

היי דבי,
אפשר לתבל ב 2-3 כפות מיץ לימון, כפית דבש, 2 שיני שום כתושות, קמצוץ פלפל שחור, מעט פפריקה מתוקה (תטעמי ותשפרי תיבול בסוף).

avatar
הדס (15:38 17.03.2019)

היי, לכמה מנות מספיק המתכון בכמויות שצוינו?
תודה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:02 17.03.2019)

3-4 מנות.

avatar
אילה אולמן (16:44 13.03.2019)

האם אפשר לטגן את הדג בחתיכות גדולות (פרסוסת) ולא קוביות?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:42 13.03.2019)

אפשר אבל כדאי לחצות לפחות לחצי.

avatar
אורטל (20:05 11.03.2019)

מעדן.
הכנתי לשבת ובעלי התגרה מהניחוחות במטבח,
הוא צמחוני.. הכנתי לו עם קוביות טופו!
יצא מצויין…
תודה.. תבורכי…

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:02 11.03.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה 🌷

avatar
נופר (15:36 11.03.2019)

במה אפשר להחליף את הרוטב סויה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:20 11.03.2019)

אפשר לשים 3 כפות רוטב טריאקי, 2 כפות מיץ לימון, 2 שיני שום כתושות, קמצוץ פלפל שחור.
אם אין לך, תכיני בלי רוטב סויה.

avatar
ורד (15:21 7.03.2019)

אפשר במקום הסלמון להכין עם פילה נסיכת הנילוס (ללא עור)?
ואם כן, זמן הבישול או משהו מהמרכיבים משתנה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:47 7.03.2019)

כן אפשר. אין שינוי.

avatar
רותי (10:27 7.03.2019)

למה בכלל צריך קורנפלור או קמח? זה תופס הרבה יותר שומן מאשר בלי…..

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:30 7.03.2019)

התיבול נתפס טוב יותר בדג. בכל מקרה אפשר להכין גם בלי.

avatar
שמחה (17:08 5.03.2019)

היי אפרת אפשר להמיר בדג פילה אמנון?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:49 5.03.2019)

אני חושבת שכן. צריך רק לקחת בחשבון שאמנון הוא דג יותר עדין ועלול להתפרק קצת.

avatar
נועה (12:59 5.03.2019)

היי
במה ניתן להחליף את הקורנפלור?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:27 5.03.2019)

קמח רגיל.

לקריאת כל התגובות