זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 8 דקות
מס’ מנות: 3-4 מנות
סוג: פרווה
מצרכים:
800 גרם פילה סלמון (בלי העור)
תיבול לסלמון: 2 כפות מיץ לימון, רבע כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור, 2 כפות מלאות קורנפלור
רוטב לסלמון: כף וחצי דבש, 2 כפות רוטב סויה, כף וחצי רוטב צ’ילי מתוק, 2 כפות מיץ לימון, 2 שיני שום כתושות, קמצוץ פלפל שחור.
גבעול בצל ירוק קצוץ דק
אופן הכנה:
-חותכים את הסלמון לקוביות בגודל 2X3 ס”מ. מתבלים ב2 כפות מיץ לימון, רבע כפית מלח וקמצוץ פלפל שחור. מפזרים קורנפלור ומערבבים.
-מחממים מחבת רחבה עם 1-2 כפות שמן ומטגנים את קוביות הסלמון כדקה מכל צד עד שהסלמון מתבשל מבחוץ אך מבפנים עדיין לא מבושל לגמרי. מעבירים לצלחת.
-מנגבים את המחבת משאריות נוזלים. מחממים כף שמן ומוסיפים את חומרי הרוטב: דבש, רוטב סויה, צ’ילי מתוק, מיץ לימון, שום כתוש ופלפל שחור. מחממים כדקה על אש בינונית ומוסיפים את קוביות הסלמון. מערבבים בעדינות ומכסים את המחבת. מבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך כ-5 דקות, עד שהסלמון מבושל מבפנים (יש לערבב מידי פעם ובעדינות כדי שהקוביות לא יתפרקו).
-מפזרים בצל ירוק, מערבבים כחצי דקה ומסירים מהאש.
מחפשים תוספת טעימה לצד הדג? לחצו כאן – תוספות לדגים.
- שווארמה פרגית ופטריות |
- מרק עשיר לחורף |
- לחמניות קוטג’ |
- שווארמה טבעונית |
- פסטה במיקרוגל |
- שעועית ירוקה בפסטו
הי אפרת, אפשר לשים במקום קואנפלור קמח תפוחי אדמה?
תודה על מתכונים שתמיד מצליחים!
נראה לי שכן. כף אחת.
חג שמח:)
וואי וואי תודה לך! איזה פשוט פשוט וטעיםםםם!!
הצעה לשדרוג- את האורז בישלתי בחלב קוקוס ומעט מים ומלח.. מעדן 😍
נשמע מעולה:)
תודה מיטל💜
הי אפרת, שאלה: יש לי פרוסה אחת רחבה יחסית של סלמון (ל 2 אנשים בסעודת שבת ככה שאמור להספיק), אשמח אם תכתבי לי כמויות. תודה רבה!
בוקר טוב ברכה,
תיבול לסלמון: כף מיץ לימון, קמצוץ מלח, קמצוץ פלפל שחור, כפית קורנפלור
רוטב לסלמון: כפית דבש, כפית ורבע רוטב סויה, כפית וחצי רוטב צ’ילי מתוק, כף מיץ לימון, שן שם קטנה כתושה, קמצוץ פלפל שחור.
תודב רבה רבה!
היי אפרת
עשיתי את קוביות הסלמון בדיוק כמו שרשמת, יצא מעולה!!!
בכלל, כל המתכונים שלך קלים ומוצלחים. תודה ושבת שלום🌷
שמחה שיצא מוצלח💜
תודה לך ושבת שלום ומבורך!
5פשר לוותר על צ’ילי מתוק וסויה? אפשר לשים משהו אחר במקום? או לוותר לחלוטי?ן
היי
אפשר לשים מעט רוטב טריאקי וסילאן במקום.
אפשר גם לוותר עליהם אך יצא יבש יותר.
תודה אפרת על מתכונים נפלאים. תמיד אצלך זה מתכון בטוח. טעים מאוד וקל להכנה. תבורכי
שמחה מאד שיצא מוצלח!
תודה על השיתוף😊
איזו תוספת מתאימה למתכון הנ”ל?
תודה ולילה טוב!
היי,
אפשר להכין תוספת של אורז עם שום או אורז לבן. אפשר גם להכין פתיתים, תפו”א מעוכים, פירה ועוד.
היי, אפרת!
למה אי אפשר פשוט לטגן מעט את הדג ואז לשפוך עליו את התיבול ולהמשיך לטגן בלי לרוקן את המחבת וכל הבלאגן? תודה רבה!
היי,
הטיגון המקדים משפר את מרקם הדג ועושה לו רק טוב😊
את יכולה לוותר על זה אם אין לך זמן/כוח…
אני תמיד מסתבכת עם חיתוך דגים ומפחדת להתעסק עם סכיני גרזן. קצת מתביישת לחלוק, סביר גם שרוב הבשלנים המקצועניים יזדעזעו מזה, אבל גיליתי שסלמון/חזה עוף נחתך בקלות ויפה מאוד, עם מספריים ביתיים גדולים. יש לי זוגות ייעודיים למטבח ואני מאושרת 🙂
היי,
מספריים במטבח הם דווקא כלי שימושי מאד!
תודה על השיתוף🙂
האם ניתן להמיר את הדבש בסילאן? תודה
היי,
אפשר(:
הי אפרת, האם אפשר להקפיא?
היי אדוה,
אפשר(:
ממש טעים, תודה רבה!
שמחה מאד שאהבת את המתכון😊
ממש טעים! תודה
שמחה שאהבת את המתכון(:
יצא מעולה סוף הדרך!
איזה כיף לשמוע! תודה על השיתוף וחג שמח😊
איך מסירים את העור של הדג? יש דרך קלה לעשות את זה?
היי מיכל,
לא ידוע לי על שיטה קלה במיוחד, פשוט מכניסים סכין בחלק הצר של הדג (הזנב) בין הבשר לעור, אוחזים היטב בקצה ודוחפים קדימה עם הסכין, כך שהסכין מפרידה בין העור לבשר. בצורה כזו מעבירים את הסכין לאורך הדג עד שהיא יוצאת מהצד השני וכל העור הוסר.😊
אפשר לחמם מחבת ולשים את הדג עם העור על המחבת לחצי דקה דקה בערך והעור מתקלף
אפשר כשהוא חצי קפוא חצי מופשר לחתוך עם סכין בקצה העור ואז פשוט למשוך ולקלף
אפשר סילאן במקום דבש?
כן.
בסוף היה לי דבש יצא מוששלםם תודה!
שמחה שיצא מוצלח מיכל ❤️
יצא אפילו יותר טעים משחשבתי!
עשיתי גם את הבורקס והכל נטרף בשנייה!
אין עלייך!
שמחה לקרוא שאהבת ❤️
היי אפרת. מתכון מעולה. פשוט ונהיר וקל מאד להכנה, ויוצא טעים טעים. יישר כח
תודה אורי, שמחה שאהבת 🙂
הכנתי את זה היום כבר בפעם השניה, אך הפעם כבר למדתי לקח, והכנתי כמות כפולה, ואפילו כך לא נשאר אפי’ פירור.
תודה על המתכונים הממכרים.
שמחה לקרוא שאת נהנת שירה 🙂
יום נפלא ❤️
יצא מעולה והילדים טרפו!
תודה!
שמחה לשמוע 🙂
המנה מאוד טעימה,הטיבול מדויק.הכנתי כבר פעמיים ואכין עוד הרבה. תודה רבה,אפרת על המתכונים הפשוטים יחסית ומוצלחים.
תודה אירה ❤️
אין לי קורנפלור
מה אפשר לשים במקום?
קמח רגיל.
האם אפשר להכין יום מראש?
אפשר אבל יותר טעים להכין באותו יום.
הי אפרת
מה אפשר לעשות עם זנב של סלומון
קניתי דגים שלמים ונשארו לי מלא זנבות
חבל לי לזרוק
תודה על אתר מעולה משתמשת בו יום יום
היי,
אם יש בזנבות מספיק “בשר” אפשר להכין בתנור כמו כל פילה סלמון.
אם לא, אני מניחה שאפשר להכין איתם מרק (אין לי מתכון למרק דגים).
יום נפלא 🙂
עדיף לחתך אותם לקוביות?
כי לזנב יש טעם לוואי לא?
את המתכון הספציפי הזה לא הייתי ממליצה להכין מזנבות.
אם את מכינה בתנור, אפשר להשאיר כנתח שלם.
וכן, ככל שקרובים יותר לזנב, זה קצת פחות טעים.
היי
אני משתמשת בקפוא. צריך להשרות לפני כן?
צריך להפשיר את הסלמון לפני ההכנה ואז לתבל.
כן אבל לגבי השרייה בלימון כמו שמשרים מושט…
אם לדג יש ריח חזק כדאי להשרות. אם לא, אין צורך.
נראה לי מושלם לערבב עם פסטה ולייצר מנה מלאה.
איך להגדיל את כמות הרוטב?
את הפסטה עצמה מומלץ לתבל ב2-3 כפות רוטב סויה ו2 כפות שמן זית ואז להוסיף את הסלמון עם התיבול שלו ולערבב.
אין לי צילי מתוק ובצל ירוק אפשר בלי?
כן.
היי! האם אפשר לדעתך להכין מראש ולחמם על פלטה בשבת. כי הסלמון נוטה להתייבש. אולי להכין חלקית ולתת לפלטה לבשל סופית? מה דעתך?
היי מוריה,
אפשר לבשל את זה רגיל וכשעה לפני שאת רוצה לאכול, תוציאי את זה מהמקרר כדי שיגיע לטמפ’ החדר ואז תחממי רק כמה דקות על הפלטה.
היי אפרת, אפשר לוותר על הקורנפלור?
כן אפשר.
מתכון קל וטעים. ממש שדרוג לסלמון.
שמחה שאהבת 🙂
אני רוצה להכין לאורחים. אפשר לטגן מראש, לשים במקרר ורק שהאורחים מגיעים לבשל בתוך הרוטב?
כן אפשר.
תודה לך,
יצא מושלם!!
שמחה לשמוע 🙂
הי אפרת
אתר מעולה, לא ייאמן איזה מבחר גדול וכל מתכון פצצה!
שאלה, הסלמון צריך להיות טרי או שקפוא שהופשר מספיק טוב?
חג שמח
איילת
עדיף טרי אבל גם קפוא מופשר זה בסדר.
חג שמח ❤️
יצא מעולה תודה רבה
שמחה לשמוע 🙂
תודה לך
הכנתי את המתכון בלי הקורנפלור הגשתי עם אורז לבן ויצא פשוט מושלם!!
פעם ראשונה שהתלהבתי מדג יותר מבשר 🙂
שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן!
נראה טוב , אנסה בהזדמנות!
אלופה!
מעולה 🙂
האם חותכים לקוביות ביחד עם עור בתחתית הדג? כמו כן, כששמים בהתחלה פשוט אחרי דקה להפוך אותו, איך יודעים שלא בשל ואז להשים רוטב??
עדיף להסיר את העור לפני החיתוך.
יש לטגן כדקה מכל צד ולהעביר לצלחת. זה יהיה מבושל חלקית אבל אח”כ ממשיכים את הבישול.
אפשר לאפות במקום לטגן??
אפשר לאפות בתנור שחומן מראש ל200 מעלות במשך 10-12 דקות אבל קחי בחשבון שהרוטב ייספג פחות טוב בדג.
יצא אליפות
מתכון פצצה
החלפתי את הדבש במייפל וגם לא היה לי כח לכתוש שום אז ויתרתי ועדיין יצא פצצה מומלץ!
מעולה 🙂
תודה רחלי
הי האם אפשרי לוותר על שלב הטיגון?
אפשר להוסיף את הסלמון ישירות לרוטב אבל הוא פשוט ייראה פחות טוב ויכול להיות שגם יפריש חומר לבן (חלבון).
אגב, התכוונת שגם אשים קונפלור?
כשמכינים עם רוטב עגבניות הקורנפלור פחות קריטי.
עשיתי כעצתך ברוטב עגבניות וכולם מאד אהבו והתפעלו.
הרבה תודה!
שמחה שאהבו!
תודה 🙂
הי,
אם אני רוצה להגיש פעמיים ולעשות שינוי קל לפעם השנייה לגיוון,
מתאים קטשופ? כמה? משהו אחר?
תודה לך!
את יכולה להכין עם רוטב עגבניות. לטגן במחבת גמבה קצוצה, עגבניה קצוצה, 3-4 שיני שום, כף מלאה רסק, כחצי כוס מים ולתבל במלח, פפריקה מתוקה ומעט פלפל שחור.
תבשלי קצת את הרוטב ואח”כ תוסיפי את קוביות הסלמון להמשך בישול. כדאי להשרות את קוביות הסלמון בלימון כ-5 דקות.
לילה טוב / בוקר אור
אפשר בתיבול לא מתוק?
אפשר להוריד כמויות?
אין לי תנור לפסח ומצאתי 2 מתכונים של אמנון בסיר ואת זה, יש עוד?
אלפי תודות!
היי דבי,
אפשר לתבל ב 2-3 כפות מיץ לימון, כפית דבש, 2 שיני שום כתושות, קמצוץ פלפל שחור, מעט פפריקה מתוקה (תטעמי ותשפרי תיבול בסוף).
היי, לכמה מנות מספיק המתכון בכמויות שצוינו?
תודה!
3-4 מנות.
האם אפשר לטגן את הדג בחתיכות גדולות (פרסוסת) ולא קוביות?
אפשר אבל כדאי לחצות לפחות לחצי.
מעדן.
הכנתי לשבת ובעלי התגרה מהניחוחות במטבח,
הוא צמחוני.. הכנתי לו עם קוביות טופו!
יצא מצויין…
תודה.. תבורכי…
שמחה לשמוע 🙂
תודה 🌷
במה אפשר להחליף את הרוטב סויה
אפשר לשים 3 כפות רוטב טריאקי, 2 כפות מיץ לימון, 2 שיני שום כתושות, קמצוץ פלפל שחור.
אם אין לך, תכיני בלי רוטב סויה.
אפשר במקום הסלמון להכין עם פילה נסיכת הנילוס (ללא עור)?
ואם כן, זמן הבישול או משהו מהמרכיבים משתנה?
כן אפשר. אין שינוי.
למה בכלל צריך קורנפלור או קמח? זה תופס הרבה יותר שומן מאשר בלי…..
התיבול נתפס טוב יותר בדג. בכל מקרה אפשר להכין גם בלי.
היי אפרת אפשר להמיר בדג פילה אמנון?
אני חושבת שכן. צריך רק לקחת בחשבון שאמנון הוא דג יותר עדין ועלול להתפרק קצת.
היי
במה ניתן להחליף את הקורנפלור?
קמח רגיל.