שום דבר לא נמצא
ספרי מתכונים ב10 דקות

קוביות סלמון במחבת ברוטב דבש, סויה וצ'ילי מתוק

קוביות סלמון במחבת

מצרכים (3-4 מנות):

800 גרם פילה סלמון (בלי העור)

תיבול לסלמון: 2 כפות מיץ לימון, רבע כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור, 2 כפות מלאות קורנפלור

רוטב לסלמון: כף וחצי דבש, 2 כפות רוטב סויה, כף וחצי רוטב צ'ילי מתוק, 2 כפות מיץ לימון, 2 שיני שום כתושות, קמצוץ פלפל שחור.

גבעול בצל ירוק קצוץ דק

אופן הכנה:

-חותכים את הסלמון לקוביות בגודל 2X3 ס"מ. מתבלים ב2 כפות מיץ לימון, רבע כפית מלח וקמצוץ פלפל שחור. מפזרים קורנפלור ומערבבים.

-מחממים מחבת רחבה עם 1-2 כפות שמן ומטגנים את קוביות הסלמון כדקה מכל צד עד שהסלמון מתבשל מבחוץ אך מבפנים עדיין לא מבושל לגמרי. מעבירים לצלחת.

-מנגבים את המחבת משאריות נוזלים. מחממים כף שמן ומוסיפים את חומרי הרוטב: דבש, רוטב סויה, צ'ילי מתוק, מיץ לימון, שום כתוש ופלפל שחור. מחממים כדקה על אש בינונית ומוסיפים את קוביות הסלמון. מערבבים בעדינות ומכסים את המחבת. מבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך כ-5 דקות, עד שהסלמון מבושל מבפנים (יש לערבב מידי פעם ובעדינות כדי שהקוביות לא יתפרקו).

-מפזרים בצל ירוק, מערבבים כחצי דקה ומסירים מהאש.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
סלט כרוב סגול, תפוחים וגזר
עוגיות פרצופים

תגובות

הוספת תגובה
Avatar
מוריה (12:27 25.03.2020)

היי! האם אפשר לדעתך להכין מראש ולחמם על פלטה בשבת. כי הסלמון נוטה להתייבש. אולי להכין חלקית ולתת לפלטה לבשל סופית? מה דעתך?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:19 25.03.2020)

היי מוריה,
אפשר לבשל את זה רגיל וכשעה לפני שאת רוצה לאכול, תוציאי את זה מהמקרר כדי שיגיע לטמפ' החדר ואז תחממי רק כמה דקות על הפלטה.

Avatar
חגית (21:08 18.03.2020)

היי אפרת, אפשר לוותר על הקורנפלור?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:37 18.03.2020)

כן אפשר.

Avatar
אודי (18:51 15.03.2020)

מתכון קל וטעים. ממש שדרוג לסלמון.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:48 15.03.2020)

שמחה שאהבת 🙂

Avatar
ורדית (08:16 26.02.2020)

אני רוצה להכין לאורחים. אפשר לטגן מראש, לשים במקרר ורק שהאורחים מגיעים לבשל בתוך הרוטב?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:59 26.02.2020)

כן אפשר.

Avatar
נעמה (21:03 11.02.2020)

תודה לך,
יצא מושלם!!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:42 11.02.2020)

שמחה לשמוע 🙂

Avatar
איילת (00:18 28.12.2019)

הי אפרת
אתר מעולה, לא ייאמן איזה מבחר גדול וכל מתכון פצצה!
שאלה, הסלמון צריך להיות טרי או שקפוא שהופשר מספיק טוב?
חג שמח
איילת

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:15 28.12.2019)

עדיף טרי אבל גם קפוא מופשר זה בסדר.
חג שמח ❤️

Avatar
דוד (14:11 19.12.2019)

יצא מעולה תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:42 19.12.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה לך

Avatar
שירי (15:13 28.11.2019)

הכנתי את המתכון בלי הקורנפלור הגשתי עם אורז לבן ויצא פשוט מושלם!!
פעם ראשונה שהתלהבתי מדג יותר מבשר 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:06 28.11.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן!

Avatar
מלי (09:22 28.10.2019)

נראה טוב , אנסה בהזדמנות!
אלופה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:30 28.10.2019)

מעולה 🙂

Avatar
ירה (13:17 21.10.2019)

האם חותכים לקוביות ביחד עם עור בתחתית הדג? כמו כן, כששמים בהתחלה פשוט אחרי דקה להפוך אותו, איך יודעים שלא בשל ואז להשים רוטב??

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:09 23.10.2019)

עדיף להסיר את העור לפני החיתוך.
יש לטגן כדקה מכל צד ולהעביר לצלחת. זה יהיה מבושל חלקית אבל אח"כ ממשיכים את הבישול.

Avatar
רחלי (15:22 23.09.2019)

אפשר לאפות במקום לטגן??

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:48 23.09.2019)

אפשר לאפות בתנור שחומן מראש ל200 מעלות במשך 10-12 דקות אבל קחי בחשבון שהרוטב ייספג פחות טוב בדג.

Avatar
רחלי (16:36 15.08.2019)

יצא אליפות
מתכון פצצה
החלפתי את הדבש במייפל וגם לא היה לי כח לכתוש שום אז ויתרתי ועדיין יצא פצצה מומלץ!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:03 15.08.2019)

מעולה 🙂
תודה רחלי

Avatar
הילה (23:08 26.06.2019)

הי האם אפשרי לוותר על שלב הטיגון?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:15 27.06.2019)

אפשר להוסיף את הסלמון ישירות לרוטב אבל הוא פשוט ייראה פחות טוב ויכול להיות שגם יפריש חומר לבן (חלבון).

Avatar
דבי (00:20 28.04.2019)

אגב, התכוונת שגם אשים קונפלור?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:06 28.04.2019)

כשמכינים עם רוטב עגבניות הקורנפלור פחות קריטי.

Avatar
דבי (23:57 27.04.2019)

עשיתי כעצתך ברוטב עגבניות וכולם מאד אהבו והתפעלו.

הרבה תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:04 28.04.2019)

שמחה שאהבו!
תודה 🙂

Avatar
דבי (12:52 23.04.2019)

הי,

אם אני רוצה להגיש פעמיים ולעשות שינוי קל לפעם השנייה לגיוון,

מתאים קטשופ? כמה? משהו אחר?

תודה לך!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:00 23.04.2019)

את יכולה להכין עם רוטב עגבניות. לטגן במחבת גמבה קצוצה, עגבניה קצוצה, 3-4 שיני שום, כף מלאה רסק, כחצי כוס מים ולתבל במלח, פפריקה מתוקה ומעט פלפל שחור.
תבשלי קצת את הרוטב ואח"כ תוסיפי את קוביות הסלמון להמשך בישול. כדאי להשרות את קוביות הסלמון בלימון כ-5 דקות.

Avatar
דבי (00:13 18.04.2019)

לילה טוב / בוקר אור

אפשר בתיבול לא מתוק?

אפשר להוריד כמויות?

אין לי תנור לפסח ומצאתי 2 מתכונים של אמנון בסיר ואת זה, יש עוד?

אלפי תודות!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:49 18.04.2019)

היי דבי,
אפשר לתבל ב 2-3 כפות מיץ לימון, כפית דבש, 2 שיני שום כתושות, קמצוץ פלפל שחור, מעט פפריקה מתוקה (תטעמי ותשפרי תיבול בסוף).

Avatar
הדס (15:38 17.03.2019)

היי, לכמה מנות מספיק המתכון בכמויות שצוינו?
תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:02 17.03.2019)

3-4 מנות.

Avatar
אילה אולמן (16:44 13.03.2019)

האם אפשר לטגן את הדג בחתיכות גדולות (פרסוסת) ולא קוביות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:42 13.03.2019)

אפשר אבל כדאי לחצות לפחות לחצי.

Avatar
אורטל (20:05 11.03.2019)

מעדן.
הכנתי לשבת ובעלי התגרה מהניחוחות במטבח,
הוא צמחוני.. הכנתי לו עם קוביות טופו!
יצא מצויין…
תודה.. תבורכי…

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:02 11.03.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה 🌷

Avatar
נופר (15:36 11.03.2019)

במה אפשר להחליף את הרוטב סויה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:20 11.03.2019)

אפשר לשים 3 כפות רוטב טריאקי, 2 כפות מיץ לימון, 2 שיני שום כתושות, קמצוץ פלפל שחור.
אם אין לך, תכיני בלי רוטב סויה.

Avatar
ורד (15:21 7.03.2019)

אפשר במקום הסלמון להכין עם פילה נסיכת הנילוס (ללא עור)?
ואם כן, זמן הבישול או משהו מהמרכיבים משתנה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:47 7.03.2019)

כן אפשר. אין שינוי.

Avatar
רותי (10:27 7.03.2019)

למה בכלל צריך קורנפלור או קמח? זה תופס הרבה יותר שומן מאשר בלי…..

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:30 7.03.2019)

התיבול נתפס טוב יותר בדג. בכל מקרה אפשר להכין גם בלי.

Avatar
שמחה (17:08 5.03.2019)

היי אפרת אפשר להמיר בדג פילה אמנון?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:49 5.03.2019)

אני חושבת שכן. צריך רק לקחת בחשבון שאמנון הוא דג יותר עדין ועלול להתפרק קצת.

Avatar
נועה (12:59 5.03.2019)

היי
במה ניתן להחליף את הקורנפלור?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:27 5.03.2019)

קמח רגיל.

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.