זמן הכנה: 10 דקות
מס’ מנות: 10 יחידות
סוג: חלבי/פרווה
מצרכים:
שערות קדאיף:
100 גרם אטריות קדאיף
50 גרם חמאה/ מרגרינה
קרם וניל:
1 מיכל שמנת מתוקה/ קצפת צמחית (250 גרם)
2 כפיות אבקת סוכר
2.5 כפות אינסטנט פודינג וניל
סירופ סוכר:
חצי כוס מים
חצי כוס סוכר
אופן הכנה:
שערות קדאיף:
-מניחים חמאה בקערה וממיסים במיקרוגל. מערבבים את שערות הקדאיף עם החמאה ומפרידים תוך כדי בעזרת האצבעות. מניחים בתחתית תבנית שקעים/ רינגים.
-אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות כ- 15 דקות עד שהאטריות מזהיבות מעט ומוציאים החוצה.
קרם וניל:
מקציפים את כל החומרים במיקסר עד לקבלת קצפת יציבה.
סירופ סוכר:
-מחממים על הגז את הסוכר והמים ומערבבים עד שהסוכר נמס.
-שופכים על כל קדאיף כף סירופ ומעל יוצקים את הקרם (רצוי בעזרת שקית זילוף במידה ויש).
*ניתן לפזר מעל פיסטוקים קצוצים גס.
–
- ריבועי לוטוס וקצפת |
- חיתוכיות בייגלה |
- קינוח גבינה והשחר |
- ריבועי גבינה קפואים |
- עוגת השחר |
- שושני תפוחים
הי אפרת, האם יש שינוי בהנחיות אם מכינים עם איטריות קדאיף יבשות?
היי
לא אמור להיות שינוי(:
היי,
קודם כל חייבת לומר שהמתכונים שלך נפלאים!
האם אני יכולה להתשתמש בשמן קוקוס במקום במרגרינה? חייבת פרווה ולא אוהבת מרגרינה.
היי,
איזה כיף שאת נהנית מהמתכונים🙂
אפשר להשתמש בשמן קוקוס.
וואו! לא האמנתי שזה יצליח לי ככה! יצא מטוררררף!!!
שמחה מאד שאהבת את המתכון ושיצא מוצלח!
תודה שחזרת לשתף🌺
האם אפשר להשתמש באיטריות דקיקות של אוסם במקום קדאיף?
היי,
לא, אטריות לא מתאימות כאן(:
הייי אני ממש אוהבת את המתכונים שלך.
אפשר להכין את המתכון הזה לקינוח בשבת או שא’א להקפיא את זה?
היי,
לא מומלץ להקפיא את הקדאיף. אפשר להכין ולשמור במקרר עד להגשה(:
אפשר להכין סירופ עם סוכר חום ולא לבן ? תודה רבה על המתכונים המוצלחים !!!
אפשר ליזה ❤️
היי אפרת, כרגיל המתכונים שלך מככבים אצלנו בסעודת שבת, תודה. אפשר להכין את המתכון כיחידה אחת?
כן אפשר פשוט יהיה פחות נוח לחתוך את זה.
שבת שלום 🌺
אפשר להשתמש בקצפת צמחית במקום בשמנת?
כן אפשר.
הי אפרת,
לא ברור לי מדוע (אולי קשור לקורונה ואולי לפסח) בעלי לא מצא בסופרים קדאיף. ניתן לעשות משהו מעין זה עם אטריות אורז? אם כן אשמח לדעת כיצד? רב תודה לך כרגיל!
היי יסכה,
לא ניסיתי אבל אני חושבת שאפשר להכין עם אטריות אורז דקיקות.
לדעתי צריך לרכך את האטריות קודם במים רותחים ולסנן היטב. אח”כ לערבב עם החמאה המומסת ולאפות כמו שרשום במתכון.
מצ”ב תמונה
היי ליאת,
שמחה שיצא טעים 🙂
אולי התמונה היא מעל 8MB ולכן היא לא עולה.
היי אפרת, כמו תמיד מווושלם.
לאפרת שלום רב,ראשית תודה על המתכונים הנפלאים,שנית נשמח אם תוכלי לכתוב לנו מתכון של מנה עיקרית בשרית בקדאיף מטוגן ולא בתנור,תודה וחג שמח!!
היי ריקה,
אין לי מתכון כזה אבל אני מקווה להעלות בהמשך.
חג שמח 🌺
ואם אין לי רינגים איך אפשר לאפות אותם?
אפשר לאפות בכל תבנית שקעים/מאפינס.
היי, אין לי אפשרות להרכיב את המנה ב”לייב” האם אפשר לשמור יום-יומיים את הקינוח “מורכב” במקרר? (שהקרם מזולף על האיטריות)
כן אפשר.
אפשר לותר על סירופ סוכר?
לא מומלץ לוותר.
היי אפרת!!
שנה טובה…
רציתי לשאול אם אפשר להכין רק את הקדאיף מראש ולשמור במקפיא ואז בערב חג (יום רביעי בצהרים) אני יכין את הקצפת ויזלף מעל
תודה רבה רבה רבה!!!!!!!!
אחלה של אתר!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
היי,
לדעתי לא אמורה להיות בעיה להקפיא את הקדאיף לאחר אפיה וצינון.
ביום רביעי אפשר להפשיר, לשים סירופ וקצפת.
שנה טובה וחג שמח🌺
היי אפרת. האם אפשר להשתמש בשמן קנולה במקום חמאה או מרגרינה? תודה
היי סימה,
אני מניחה שכן. שימי רבע כוס שמן קנולה.
היי,תודה על המתכונים המקסימים באתר המושלם!!
שאלה:קניתי שערות קדאיף לפני מס’ חדשים,לא עשיתי בהם שימוש,איכסנתי זמן קצר במזווה ואז העברתי להקפאה עמוקה.’נזכרתי’ עכשיו להכין את המתכון. האם,לדעתך,אפשר להפשיר ולהשתמש או שהמוצר התקלקל? באופן כללי, כשקונים שערות קדאיף לא לשימוש מיידי,איך מאכסנים?
תודה מראש.
היי מלי,
בדר”כ אמור להיות רשום על גבי האריזה איך כדאי לאחסן. יש שערות קדאיף שקונים כשהן במצב קפוא ויש לשמור אותן במקפיא.
אם קנית שערות קדאיף בטמפ’ החדר והן היו זמן קצר במזווה ואח”כ העברת למקפיא, זה נראה לי בסדר לשימוש גם אם תאריך התפוגה חלף.
שבוע טוב 🙂
העם אפשר להכין מראש כמה ימים ואז לשמור בכלי סגור או בפריזר?
כן סוזנה, אפשר.
חג שמח 🙂
היי, אתר פצצה וכל הכבוד על היחס הסבלני שלך, שאלתי: אני יכולה לאפות בתבנית תנור ללא תבנית שקעים ואח”כ להפריד? אני רוצה לשים בכוסות אישיות???
תודה אירית 🙂
וכן, את יכולה.
לילה טוב!
הי. רוצה להכין סלסלאות קדאיף עם מוס פיסטוק. אני מתארחת ולכן לא יכולה להרכיב את המנה אצלי בבית. אפשר להכין יום קודם ולמחרת לקחת? (. גם שם לא ישר אוכלים את זה ואני רוצה שישאר קריספי וטעים. )
או שעדיף להכין את הסלסלאות עצמן יום קודם ( איך שומרים? ) ולקחת איתי את המוס ולזלף לפני ההגשה?
תודה
הי ירדן,
בכדי להבטיח את פריכות הקדאיף, מומלץ יהיה להכין את סלסלות הקדאיף יום קודם ולשמור אותן בקופסא אטומה (במקרר או בטמפ’ החדר) ואת סירופ הסוכר והמוס לקחת בנפרד ולזלף לפני ההגשה.
יש אפשרות להקפיא את זה לפני האריזה ?
כן, אפשר להקפיא את זה, השאלה היא כמה זמן עובר מרגע שאת אורזת את זה ועד שזה מגיע למקרר של מי שמקבל את זה?
היי , אם אני רוצה לארוז את סלסלות הקדאיף למשלוח מנות של עוגות ועוגיות , זה יכול להישמר ?
הי ספיר, סלסלות הקדאיף יכולות להישמר אך הקרם לא יכול להיות בטמפ’ החדר יותר מידי זמן.
הייתה עוד אחת
היי, בעמוד ה”אודות” – https://www.10dakot.co.il/%D7%90%D7%95%D7%93%D7%95%D7%AA/
היי ליטל, התגובה נמצאת במאפינס נוטלה, מצורף הקישור- https://www.10dakot.co.il/%D7%9E%D7%90%D7%A4%D7%99%D7%A0%D7%A1-%D7%A0%D7%95%D7%98%D7%9C%D7%94/
היי הייתה לי עוד תגובה שכתבתי איפה איך אני יכולה למצוא טותה
היי איפה ניתן להשיג את איטריות הקדאיף?!
תודה
היי ליטל, ניתן להשיג בכל סופר. בדר”כ זה נמצא במקררים. שבת שלום:)
זה מספיק ל-10 מנות אישיות, בגודל של מאפינס.
לגבי פירות יער, לדעתי זה שילוב מצוין.
לכמה מנות זה מספיק?
האם מתאים לזה פירות יער?
עכשיו סיימתי להכין את זה וכבר זה מתחיל להתחסל. זה טעים בטירוף ולא נראה לי שיישאר כלום עד החג מחר בערב.
לא יכולתי להתאפק והכנתי את זה מייד. אין לתאר את הטעם המדהים שיצא. חייבים לנסות!!
מתכון טעים וקל להכנה. ניתן לשים משמשים מיובשים וגבינה לשומרי המשקל.