זמן הכנה: 10 דקות
מס’ מנות: 10-12 יחידות
סוג: חלבי
רבע כוס (60 מ”ל) חלב או מים
25 גרם חמאה או מחמאה/מרגרינה
1 כפית סוכר
קורט מלח
חצי כוס (70 ג’) קמח
1 ביצה גדולה (L)
-מחממים בסיר קטן על אש גבוהה את החלב, חמאה, סוכר ומלח עד שהחמאה נמסה. מכבים את האש, מוסיפים את הקמח בבת אחת ומערבבים במהירות (בעזרת כף מעץ) עד שהבצק מתנתק מדפנות הסיר. מעבירים לקערה.
-מערבבים בעזרת מיקסר כ-10 שניות על מנת שבלילת הבצק תצטנן מעט ומוסיפים את הביצה. מערבבים היטב עד לקבלת בלילה חלקה (הבצק לא צריך להיות דליל מידי ולא מוצק מידי).
-מעבירים את הבצק לשקית זילוף עם פיה משוננת רחבה.
-מחממים שמן בסיר טיגון וכשהשמן חם, מזליפים פסים לתוך השמן באורך 7-10 ס”מ (ניתן לחתוך את הקצה בעזרת מספריים). מטגנים משני הצדדים עד להזהבה יפה. מעבירים לצלחת עם סוכר, מגלגלים ומגישים מייד.
-רצוי לאכול במקום. ניתן להגיש עם סירופ שוקולד/ מייפל, ריבת חלב או לתבל באבקת קינמון עם סוכר.
מתכון לצ’ורוס, צורוס, צ’ורוס ספרדי
- צ’ורוס עם ממרח השחר |
- ריבועי לוטוס וקצפת |
- פחזניות קצפת והשחר |
- בורקס השחר |
- שייק טרופי |
- חיתוכיות בייגלה
אפשר להקפיא לפני טיגון
האמת שלא ניסיתי אז אני לא יודעת.
הי אפרת
המתכונים שלך פשוט טירוף
כיך לעבוד איתם מוסבר ברור…
רציתי לשאול אפשר לשים ביצת M במקום L או M ולהוסיף עוד חצי ביצה?
תתחילי בביצה אחת. אם המרקם טוב אז לא צריך להוסיף. אם זה מוצק מידי תוסיפי עוד חצי ביצה טרופה.
היי, קודם כל תודה על המתכונים אני חיה על האתר שלך! מדהימה!
רציתי לשאול האם אפשר לשים משהו אחר במקום ביצה?
היי בת שבע,
לא בטוחה אם אפשר לוותר על הביצה במקרה הזה.
תודה רבה!
היה מדהים טעיםםםםםם
שמחה לשמוע❤️
היי
אפשר במקום לערבב במיקסר לערבב ביד
היי,
לא מומלץ לערבב ידנית. המהירות והעוצמה של המיקסר חשובים למרקם.
אם אין ברירה אפשר לערבב ידנית עם מטרפה בתנועות מהירות ונמרצות..
שלום, ותודה על מתכונים מושלמים שעושים אותנו שמחים…
אפשר ביצה M? הכפלתי את הכמות..
תודה.
היי,
שמחה מאד שאתם נהנים מהמתכונים(:
לכמות כפולה פי 2 יש לשים 2 ביצים L. אם אין- אפשר לשים 2 ביצים M, ולהוסיף חצי ביצה M נוספת (לטרוף את הביצה ולהשתמש רק בחצי מהכמות).
היי, הזמינו לי מתנה את הספרים שלך… פשוט מדהים!!!
לאיזה קמח ניתן להחלי בגרסה ללא גלוטן? ( יש לי קמח תפ”א, קמח אורז, קמח תירס)
מה דעתך?
היי,
איזה כיף שאת נהנית מספרי המתכונים🌺
לגרסה ללא גלוטן פחות מתאים להשתמש בקמחים שהזכרת, מומלץ לקנות קמח ללא גלוטן ייעודי לאפייה (כמו מולינו/תמי/כרגיל וכדומה).
יצא מעולה! טרפו את הכל
שמחה מאד שאהבתם את המתכון! תודה על השיתוף🌺
אוף איזה באסה עשיתי הכל בדיוק ויצא לי ממש נוזלי וממש לא לפי הצורה.
יצא יותר בכיוון של לביבות.
האם השתמשת בכוס מדידה?
שמת בסוף שמן רגיל? גם זה עשוי לגרום לכך.
שלופ אפרת אשמח לתגובה מהירה.
יש אפשרות לשים משהו אחר במקום חמאה או מחמאה או מרגרינה?
רוצה את זה פרווה ואני לא משתמשת במרגרינה או מחמאה.
היי,
אפשר להשתמש ב-25 גרם שמן קוקוס.
אם אין אפשרות אחרת- מניחה שאפשר לשים 4 כפות שמן רגיל, המרקם ישתנה מעט.
מהמם
ערבבתי בכף ונשארו לי גושים…:(
להבא כדאי להשתמש במיקסר ידני.
שלום אפרת
הכנתי את העיסה במתכונת חלבית,ואינני יכולה להשתמש בכך מכיוון שהוזמנתי לארוחה בשרית,האם אפשר לשמור את העיסה בקערה עם ניילון ניצמד ולהשתמש בכך ביום א’
אני מניחה שכן.
תודה רבה,ושבת שלום!
מושלם מושלם
תודה לידור 🙂
צריך לערבב גם את הביצה במיקסר?
אשמח לתשובה מהירה
כן.
בוקר טוב וחנוכה שמח אפרת היקרה!
אני רוצה להכין צ’ורוס כי זה נראה כ”כ טעים, אבל יש בעיה קטנה:
אני לא מכניסה מרגרינה לבית, והחמאה אזלה מן השוק. מה אפשר לשים במקום החמאה? שמן יילך?
אשמח אם תעני תשובה.
ביי
היי נעמה,
לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר לשים 4 כפות שמן במקום החמאה.
חנוכה שמח 💖
טעים מאוד
תודה
שמחה לשמוע 🙂
היי,
רוצה להכין לחנוכה ואני צריכה לעשות כמות ל-25 אנשים פחות או יותר.
אפשר להכתיב לי בבקשה כמויות? כמה זמן לוקח כל הסיפור של הטיגון? (לכווולם)
ועוד 2 שאלות קטנות: אפשר להשתמש בצנתר חלק בלי שום צורה?
מגישים עם סוכר?
תודה רבהההה
היי לילך,
כמויות מומלצות:
כוס חלב או מים
100 גרם חמאה או מחמאה
2 כפות סוכר
קורט מלח
2 כוסות קמח
4 ביצים גדולות (L)
*יש להשתמש בכוס זכוכית רגילה עם ידית (240 מ”ל)
אני מעריכה שעד שעה (לכמות המוגדלת).
אפשר להשתמש בצנתר חלק אבל לא תהיה את הצורה המיוחדת.
כן, מגישים עם סוכר.
יש אפשרות להחליף את הקמח לקמח ללא גלוטן ?
ואם כן איזה מומלץ .
היי לימור,
לא ניסיתי אבל יכול להיות שאפשר להכין עם קמח תמי או כרגיל.
היי, האם אפשר לעשות גם עם קמח כוסמין?
לא ניסיתי אבל אני חושבת שכן.
יש אפשרות במקום חמאה מרגרינה?
כן.
הי אפרת,
יכול להיות שיש טעות בכמות הקמח?
הבלילה יצאה לי מאוד דלילה
ולא יצאה לי הצורה היפה של הצ’ירוס, למרות שהכנסתי לשקית זילוף עם פיה משוננת רחבה….יצא יותר כמו לביבות.
הוצאתי את הבלילה מהשקית והוספתי קמח, אך עדיין זה לא יצא ממש טוב
שמת חצי כוס קמח ורבע כוס חלב?
באיזה כוס השתמשת?
היי,אני רוצה להכין את הצ׳ורוס לאירוע,ולהכפיל כמויות ב20 בכמה נגלות כדאי להכין?
וכמה זמן זה יכול להשמר בקופסה סגורה?
היי נטע,
אם את מכפילה כמויות ב-20 ייצאו לך בסביבות 220 יחידות.
בכל מקרה כדאי להכין ב-3 נגלות, כל פעם חצי קילו:
500 גרם קמח (כ-7 כוסות)
¾1 כוסות חלב או מים
175 גרם חמאה או מחמאה
3 כפות סוכר
רבע כפית מלח
5 ביצים
כשליש כוס חלב או מים
*עדיף להכין באותו יום ולשמור בקופסה סגורה (לא חייב במקרר).
אם מכינים יום לפני כדאי לשמור במקרר ולחמם לפני ההגשה.
*המדידה היא בכוסות זכוכית בנפח של 240 מ”ל
וואו תודה רבה,ממש עזרת לי!!😙
שלום וברכה!
ניסיתי להכין אך לצערי יצא לי יותר מידי נוזלי
מה עלי לעשות???
תודה רבה
היי שלומית,
מתנצלת על העיכוב בתשובה, מקווה שהסתדרת.
אפשר לנסות להוסיף עוד קצת קמח. השתמשת בכוס בנפח של 240 מ”ל?
הכנתי יצא מושלם ומאוד טעים..
כשהזלפתי לתוך השמן ,יצא ונראה טוב הבעיה שהם התנפחו ובצד אחד הן נפתחו ..
רציתי לדעת מה הסיבה,תודה
היי דין,
הכנת את הכמות לפי המתכון ומיד לאחר ההכנה טיגנת?
יצא לי נוזלי מידי.אפשר להוסיף קמח?
אם זה ממש דליל, נסי להוסיף קצת קמח.
אפשר לטגן ולהגיש לאחר כמה שעות?
למשל לשמור במקרר או במקפיא ולהגיש לאחר 5 6 שעות ?
אפשר להכין את הצורוס כמה שעות לפני ההגשה. לאחר שהם מתקררים לטמפ’ החדר יש לכסות אותם בנייר כסף ולשמור מחוץ למקרר. לפני ההגשה מומלץ להכניס אותם לתנור שחומם מראש על 200 מעלות ל 5-7 דקות (חשוב לחמם את התנור כ-10 דקות מראש).
הי
אני רוצה להכין למחר לאורחים, האם אפשר להכין מראש בצק ולשים במקרר? אטגן כשיגיעו אורחים
כן, אפשר.
יצא מעולההה!!!
ואוו נראה מעולה!
תודה על השיתוף 🙂
תודה על כל המתכונים אפשר להכפיל כמויות ואם כן מה הכמויות המדוייקות? 😍תודה
היי סימה,
כמות כפולה:
חצי כוס חלב/ מים
50 גרם חמאה/ מחמאה
2 כפיות סוכר
קורט מלח
1 כוס קמח
2 ביצים גדולות
האם אפשר לזלף את הצורה על נייר אפייה לילה לפני,להקפיא ואז להוציא קצת להפשרה ולטיגון?
לא ניסיתי אבל נראה לי שכן. רק חשוב להתרחק מהסיר עם השמן כשמניחים את הצורוס 🙂
אפשרי ביותר. ככה עושים בקניונים. מטגנים קפואים.
חייבים להשתמש במיקסר כי אין לי בבית
אפשר לערבב גם עם כף בתנועות מהירות.
יש אפשרות להשתמש בביצים M במקום L?
תודה.
כן. במקרה כזה כדאי להוסיף עוד כף חלב בנוסף לרבע כוס.
תודה רבה!
היי רציתי לדעת עם אפשר במקום שקית זילוף לקחת שקית קטנה ולגזור לה את הקודקוד
אפשר אבל השקית צריכה להיות חזקה מספיק, שלא תקרע. מניילון קצת עבה.
שבת שלום 🙂
אני רוצה להכין את המתכון בשטח, עם גזייה. אפשר למדוד את המרכיבים עם כוס חד פעמית? איזה סיר כדאי לקחת? יש אפשרות לא להשתמש במיקסר?
היי רוני,
לדעתי המתכון הזה פחות מתאים להכנה בשטח.
בכל אופן כוס חד פעמית תהיה קטנה מידי. עדיף להשתמש בכוס בנפח של 240 מ”ל (כמו זאת בתמונה בלינק הזה).
אפשר להשתמש בכל סיר. אני חושבת שסיר מנירוסטה עדיף. לא חייבים להשתמש במיקסר.
שלום
כשאני משתמש עם כוס חד פעמי למדידות של המצרכים
איך אני מודד את החמאה?
היי צבי,
כוס חד פעמית קטנה מידי. לכל המתכונים באתר יש להשתמש בכוס בנפח של 240 מ”ל. ראה תמונה של כוס זכוכית שאפשר להשתמש בה – לחץ כאן.
לגבי החמאה, זה 25 גרם (לא מודדים עם הכוס). חבילת חמאה שלמה היא 100 גרם אז יש להשתמש ברבע חבילה.
יום מקסים
אפשר להגיש את זה שעתיים לאחר ההכנה או שזה בכלל לא יהיה טעים?
כן טליה, אפשר.
מומלץ לחמם קצת בתנור לפני ההגשה.
חג שמח 🙂
גן עדן אין עליכם תודה תודה
תודה יוסי 🙂
חג שמח!
באיזה סוג קמח משתמשים? קמח רגיל או תופח?
קמח רגיל.
רציתי לשאול,
ניתן להכין את הבצק 24 שעות לפני הטיגון?
היי אליס,
אני לא בטוחה. עדיף להכין באותו יום או לפחות לילה לפני כשבבוקר מטגנים ולשמור בקערה במקרר עד הטיגון (יש לעטוף את הקערה בניילון נצמד).
הי, האם אפשר לחכות שהבלילה תתקרר, לעשות אותה מראש ןאז לוותר על המיקסר?
היי ענת,
אני חושבת שאפשר להכין גם ללא מיקסר. במקום לערבב עם מיקסר אפשר לערבב עם מטרפה ידנית או כף, רק חשוב לערבב במהירות ובתנועות נמרצות. אין צורך להכין את הבלילה מראש, צינון הבלילה הוא עניין של כמה דקות בודדות.
הי,
הכנתי בדיוק לפי המתכון (לפי כוסות מדידה אוניברסאליים) ויצא לי בלילה נוזלית לגמרי. מה יכולה להיות הבעיה?
תודה רבה!
היי שרון,
אלה הן המידות:
רבע כוס מים/חלב = 60 מ”ל.
חצי כוס קמח = 70 גרם.
המדידה היא בכוס של 240 מ”ל. יש לך במקרה כוס זכוכית סטנדרטית עם ידית כמו בתמונה הזאת?
זה בדיוק המידות שעשיתי (יש לי כוסות מדידה). ובכל זאת יצא נוזלי… היכן עוד יכולתי לטעות?
ממש מוזר. חיממת רבע כוס חלב עם חמאה, סוכר ומלח ואז הוספת את הקמח נכון?
יכול להיות שהביצה שהשתמשת בה הייתה מאוד נוזלית והיא בעצם דיללה את התערובת? אולי כדאי לנסות עם ביצה קטנה או חצי מבלילת ביצה גדולה.
היי
היו לי אורחים והכנתי כמות ממש גדולה ובסוף נשאר לי הרבה בצק. אפשר להקפיא או פתרון אחר שלא אזרוק?
היי רעות,
אפשר להכין צורוס ולהקפיא אותם אחרי שהם מתקררים לטמפ’ החדר.
לגבי הבצק עצמו, לא ניסיתי להקפיא אבל אני חושבת שאפשר.
תודה רבה
יצא מאוד טעים ומתכון שעזרה בערבוב ילדים יכולים
ממומלץ לעשות עם ילדים
שמחה שיצא טעים ותודה שחזרת לעדכן 🙂
היי! אני רוצה להכין היום אז הלוואי ותעני לי 🙂
יש בעיה עם להכפיל את הכמות? וגם – ראיתי מתכון שאומר שכדאי לעשות את הפסים של הבצק ואז להקפיא אותם לכשעה. זה יעבוד בסדר גם במתכון הזה?
תודה!
היי אוראל,
אין בעיה להכפיל את כל הכמויות ב-2.
אפשר להקפיא את הפסים ולאחר מכן לטגן רק מומלץ להתרחק מהסיר כמניחים את הפסים בשמן כי בכל זאת מדובר בהבדלי קור וחום.
בהצלחה ויום נפלא!
הי!מתה על המתכונים שלך!קלים וטויבם!!! שאלה – כמה זמן הכי הרבה ניתן להכין את הצוריוס פני הגשה?י שלי אורחי ואני רוצה להכין לפי שמגיעים ולאכול אחרי א. צהריים
תודה שרון!
את יכולה להכין את הצורוס כמה שעות לפני ההגשה (אפילו 5-6 שעות). לאחר שהם מתקררים לטמפ’ החדר כסי אותם בנייר כסף ושימי מחוץ למקרר. לפני ההגשה הכניסי אותם לתנור שחומם מראש על 200 מעלות ל 5-7 דקות (חשוב שתחממי את התנור כ-10 דקות לפני שאת מכניסה אותם).
בהצלחה ואירוח טעים ומהנה 😉
יש אפשרות להשתמש בשמן במקום חמאה?
היי נועה,
לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר לשים 4 כפות שמן במקום החמאה.
בהצלחה 🙂
אפשר להשתמש גם בכף שהיא לא מעשויה עם עץ
כן איילה, אפשר.
כמה חתיכות בערך יוצא מהכמות בלילה הזאת?
היי שירן,
10-12 יחידות.
יום נפלא 🙂
האם מומלץ להשתמש במים או בחלב בבלילה? מה ההבדל מבחינת המרקם?
היי מיטל,
אין הרבה הבדל במקרה הזה.
אפשר במקום טיגון להכניס לתנור??
היי ענבל,
במקרה הזה לא מומלץ לאפות. התוצאה לא תהיה אותו דבר.
מה זאת אומרת ביצה אחת גדולה? ביצה רגילה?
היי נויה,
הכוונה לביצה בגודל L או XL.
הייי באיזה עומק צריך שהשמן יהיה? והאם זה בסדר להגיש יום לאחר ההכנה?
היי,
השמן צריך להיות בגובה של בין שליש לחצי סיר. הכי טעים לאכול את זה כשזה טרי אבל גם יום למחרת זה אמור להיות בסדר אם עוטפים היטב בניילון נצמד ושומרים מחוץ למקרר. מומלץ לחמם מעט בתנור לפני ההגשה.
שבת שלום 🙂
הי, מה שלומך? הכנתי אתמול את הצ’ורוס ויצא מאוד טעים למרות שהתבלבלתי בכמויות (בגלל הקטנטנים שלי…) הכנתי אותם בתור סופגניות מטוגנות, במקום בצורה מאורכת, שמתי מהבלילה בעזרת כף לתוך השמן וציפיתי בסוכר וקינמון, יצא ממש טעים, תודה רבה! חנוכה שמח!היום אגב, אני מתכננת לעשות את הטעמי, עידכונים בהמשך…
מעולה! גם רעיון 😉
בהצלחה עם הטעמי, תודה וחג שמח!
האם הבצק הוא כמו בצק של פחזניות?
כן לימור.
חג חנוכה שמח 🙂
היי,
באיזה סוג של קמח רצוי להישתמש?
היי רוי,
קמח לבן רגיל.
האם חובה להשתמש במיקסר עם וו גיטרה? או שאפשר להשתמש בפשוטים?
היי טל,
אפשר (ומומלץ) להשתמש במיקסר ידני רגיל ופשוט.
רציתי לדעת באיז. גודל של כוס מדובר?כוס מדידה זה טוב?או כוס עם נפח יותר קטן כמו כוס חד פעמית?
הי מוריה,
את יכולה להשתמש בכוס זכוכית רגילה (עם הידית), העיקר שתמדדי את הנוזלים והקמח באותה הכוס.
המידה של הכוס אמורה להיות בין 220-240 מ”ל.
כוס חד פעמית (מפלסטיק) תהיה קטנה מידי אלא אם כן מדובר בכוס לשתיה חמה (מקרטון) ואז זה מצוין.
היי בת אל,
את מתכוונת לשילוב של מים וחלב נכון? אם כן, אפשר לשלב (אבל שימי לב שמדובר ברבע כוס בלבד).
הי רציתי לדעת אם בהכנה אני יכולה לשלב 1 כוס מים ו-1 כוס חלב? או שיש עדיפות לרק חלב או לרק מים
האם ניתן להכין את הבלילה מראש?
היי איציק,
כן אפשר לעטוף את קערת הבלילה בניילון נצמד ולשמור במקרר עד להכנה. מומלץ להכין באותו יום.
ולשמור באותו יום בשק זילוף?
כן, אפשר.
תודה (:
אפשר במקום חמאה או מחמאה לשים מרגרינה אם אני ארצה לעשות את זה פרווה ? ואשמח לתשובה גם לגבי כל המתכונים שכתוב חמאה או מחמאה אם אפשר לשים מרגרינה ?
הי גילי,
כן אפשר בכל מתכון שרשום חמאה/מחמאה להמיר במרגרינה.
תודה לך
היי, האם אפשר להכין ללא שקית זילוף? או שאולי שקית רגילה שאחתוך בקצה תספיק?
הי דנה, אין בעיה, את יכולה להשתמש בשקית רגילה חתוכה בקצה.
הכנתי עם כמויות כפולות של הכל לכמות גדולה של אורחים, ברגע שהוספתי את הקמח בבת אחת כפי שכתוב העיסה הפכה מוצקה מוצקה ונאלצתי להוסיף בהדרגה עוד ככוס חלב.
בסופו של דבר יצא מאוד טעים, אבל משהו עם הכמויות השתבש.
היי אור, בהחלט מוזר. אם הכפלת את הכמויות של כל המרכיבים זה אמור היה לצאת בסדר. העיקר שהצלחת לאלתר ולהתגבר וזה יצא טעים:)
יצא ממש טעים! הכנתי לנו היום במקום הסופגניות.
יצא מאוד טעים. אם זה לא היה משמין הייתי מחסלת את הכל:)