שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 40 דקות

סוג: פרווה

תבנית מלבנית 22X31 או 2 תבניות אינגליש קייק או תבנית שקעים

מצרכים:

2 בצלים בינוניים-גדולים קצוצים

3 תפוחי אדמה בינוניים-גדולים רכים (שבושלו במים חמים)

2 קופסאות פטריות שמפיניון או פטריות טריות חתוכות

3 ביצים

תיבול: כפית מלאה אבקת מרק, כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור

אופן הכנה:

-מטגנים בצל במחבת עד להזהבה. מוסיפים את הפטריות ומבשלים מספר דקות. מעבירים לקערה ומצננים.

-מחממים תנור ל-180 מעלות.

-חותכים את תפוחי האדמה הרכים לקוביות קטנות (כמו של סלט) ומעבירים לקערה עם הבצל והפטריות.

-מוסיפים את הביצים, מתבלים ומערבבים היטב.

-יוצקים לתבנית ואופים כ-40 דקות.

הפעל טיימר (40 דק’)
+
טיימר פועל

פשטידת תפוחי אדמה ופטריות, פשטידת פטריות ותפוחי אדמה, פשטידה ללא גלוטן,  פשטידה ללא קמח

 

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
לביבות תירס ללא גלוטן
ציקן נאגטס ללא גלוטן

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
אודליה (21:09 6.07.2021)

היי אפרת, הכנתי היום ויצא ממש ממש טעים! רק שהפשטידה קצת התפרקה בחיתוך, לא כמו החיתוך המושלם בתמונה שלך. חתכתי הכל קטן (ראיתי שכתבת כך למטה), מה עוד יכול להיות הבעיה? הכנתי בתבנית עגולה 23, גודל מושלם לדעתי. תודה רבה וערב מקסים 🙂

מתכונים ב-10 דקות (23:44 6.07.2021)

היי אודליה,
איזה כיף שאהבת את המתכון!
הפשטידה לא מכילה קמח ולכן היא פחות יציבה מפשטידות אחרות.
בנוסף, הפשטידה מתייצבת לאחר קירור מוחלט. חתכת אותה במקרה כשהיא הייתה עדיין קצת חמה?
עוד דבר- השתמשת בביצים קטנות מגודל L? רצוי להשתמש בביצים L שמייצבות את הפשטידה.
דבר אחרון- האם אפית לפחות 40 דקות ווידאת שהפשטידה עשויה לגמרי לפני הוצאתה מהתנור?

אודליה (09:19 7.07.2021)

בוקר טוב 🙂 השתמשתי בביצים בגודל L ואפיתי טיפה יותר מ40 דקות, הייתה עשויה לגמרי. אבל כן חתכתי כשהייתה עדיין חמה, לא יכולתי להתאפק חח, כנראה שזאת הסיבה! אוקיי, נראה היום איך היא אחרי לילה במקרר 🙂 תודה רבה אפרת על המתכון המושלם ויום מקסים וטעים!

מתכונים ב-10 דקות (09:38 7.07.2021)

מעולה, יום נפלא❤

איילת עטיאס (17:26 15.06.2021)

מתכון מעולה!! תודה!!
אני חתכתי את התפ”א לקוביות ואז בישלתי. נח יותר…
ולא שמתי אבקת מרק…
יצא טטעים מאוד תודה!

מתכונים ב-10 דקות (20:42 15.06.2021)

מעולה, שמחה שיצא מוצלח! תודה על השיתוף איילת😊

Beila Barouk (20:07 7.04.2021)

הי אפשר להוסיף גבינה צהובה או משו חלבי שיהיה
אם כן באיזה רגע במתכון לשים אותו ?

מתכונים ב-10 דקות (20:44 7.04.2021)

היי,
אפשר להוסיף שליש כוס שמנת לבישול וחצי כוס גבינה צהובה מגורדת לתערובת.
ואפשר גם לפזר גבינה צהובה מגורדת מעל הפשטידה כ-10 דקות לפני סיום האפייה.
בהצלחה😊

דוד (22:37 23.03.2021)

אפרת היקרה
קודם כל תודה על האתר המדהים אני מכינה המון והכל יוצא מעולה
רציתי לשאול האם אפשר להקפיא את הפשטידה הזאת
תודה רבה וחג שמח

מתכונים ב-10 דקות (22:53 23.03.2021)

היי דוד,
בפשטידה הזו יש תפוחי אדמה ולכן פחות מומלץ להקפיא אותה.
אפשר לשמור במקרר יום- יומיים אבל לא יותר😊

ציונה (11:03 27.01.2021)

אחלה שבעולם!!!
פשטידה מושלמתתתתת

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:13 27.01.2021)

שמחה שאהבת 🙂

חי'ה (11:41 11.01.2021)

יצא מדהים וטעים ממש!
המאמץ היה שווה!(אני לא סובלת לחתוך בצל)
תודה רבה על עוד מתכון טעים ומוצלח!

מתכונים ב-10 דקות (11:58 11.01.2021)

נראה מעולה חיה!
שמחה לקרוא שאהבת ❤️

מיטל (18:40 20.11.2020)

שלום אפרת,
שמתי 2 תפוחי אדמה במקום 3, חבילה 1 של פטריות במקום 2 ואני חושבת שהייתי צריכה לשים 2 ביצים במקום 3.
האם הפשטידה תצא נוזלית מידי ולא מוכנה?
מה עושים?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:46 22.11.2020)

היי מיטל,
מתנצלת על העיכוב בתשובה.
הביצים לא אמורות להרטיב את הפשטידה. איך היא יצאה בסוף?

שיראל יהודה (19:52 17.11.2020)

שלום אפרת,
תודה על המתכונים המעולים!
האם ניתן לרסק את תפוחי האדמה במקום לחתוך לקוביות?

מתכונים ב-10 דקות (20:06 17.11.2020)

היי שיראל,
לגבי המתכון הזה עדיף להשתמש בתפוחי אדמה מבושלים חתוכים לקוביות.
אם זה כבר מעוך לפירה אז הנה מתכונים מומלצים:
כדורי פירה ותירס
לביבות תפו”א וגזר
כדורי פירה רגילים
בהצלחה 🙂

שיראל יהודה (20:38 17.11.2020)

תודה על התגובה המהירה!

בת אל (15:07 16.11.2020)

היי אפרת אין צורך בהוספת קמח ??

מתכונים ב-10 דקות (16:29 16.11.2020)

היי בתאל
במתכון הזה אין צורך, זה מתכון לפשטידה ללא גלוטן 🙂

ציפי עמיר (09:28 4.09.2020)

אפרת היקרה, אפשר בצל סגול במקום לבן?!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:26 5.09.2020)

כן.

סבטה (18:15 11.05.2020)

היי, קודם כל צריכה להגיד שבמקרה הגעתי לאתר שלך כשחיפשתי עוגה לפסח, ומאז הכנתי כמה מתכונים מהאתר, וכולם יצאו טעימים!
ועכשיו שאלה: אם יש לי ביצים בגודל לארג\’, האם מספיק 2 ביצים?
תודה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:44 11.05.2020)

היי סבטה,
קודם כל אני שמחה לשמוע 🙂
גם אם אלה ביצים L מומלץ לשים 3 ביצים אם רוצים שהפשטידה תצא יציבה.

ירה (17:38 2.05.2020)

היי, לא הבנתי אז לחתוך תפוח אדמה לקוביות או לגרד בפומפיה ( ראיתי שזה מה שרשמת בחלק מהתגובות)

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:47 2.05.2020)

לחתוך לקוביות קטנות.

adna (16:26 29.04.2020)

מה אפשר לשים במקום תפו\”א? למישהו שאסור לו תפו\”א

adna (16:33 29.04.2020)

יש לי קמח כוסמין…

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:41 29.04.2020)

אפשר להכין את פשטידת הפטריות עם קמח כוסמין.

adna (20:17 29.04.2020)

כמה כוסות קמח כוסמין?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:04 30.04.2020)

במתכון של פשטידת הפטריות שצירפתי לך בתגובה הקודמת יש לשים חצי כוס קמח כוסמין (במקום חצי כוס קמח תופח).

יאיר (13:37 10.04.2020)

פסח שמח
אפשר להכין עם קמח אופ\”א במקום לגרד תפוח אדמה מבושלים?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:21 11.04.2020)

פחות מומלץ.

תהילה (17:49 7.04.2020)

האם אפשר להחליף כאן במקום ביצים- לשים פירה תפו\’א? פשוט הבן שלי אלרגי..

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:56 7.04.2020)

היי תהילה,
ראי תשובה קודמת שרשמתי לחני.
חג שמח 🌺

רותי (12:45 28.03.2020)

שלום אפרת,
חיפשתי אצלך מתכון לגראטן תפוחי אדמה אך לא מצאתי. האם תוכלי להוסיף אותו לאתר שלך ?
בתודה, רותי

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:30 28.03.2020)

היי רותי,
אכין ואעלה מתכון בהמשך.
בינתיים יש את המתכון הזה שהוא הכי דומה לגראטן – תפוח אדמה מוקרם.

חיה (18:06 19.03.2020)

האם לאפות את הפשטידה מכוסה בניר כסף או פתוחה בתנור?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:19 19.03.2020)

אין צורך לכסות.

סימה (10:38 25.02.2020)

יצא פשוט טעים ומיוחד כולם נהנו

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:31 25.02.2020)

שמחה שנהניתם ❤️

גלית (00:10 12.01.2020)

תודה רבה יצא מעולהההההה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:20 12.01.2020)

שמחה לשמוע 🙂

Chaya (17:14 24.12.2019)

כמה זה 2קופסאות פטריות שמפיניון או פטריות טריות חתוכות??

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:42 24.12.2019)

2 סלסלות פטריות טריות זה יוצא כ500 גרם.
2 קופסאות שימורים יוצא 800 גרם לפני סינון.

כוכבא (01:43 22.12.2019)

הפשטידה הההההמנצחת שקיימת עלי תבל!
יברכך אלוקים…..

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:24 22.12.2019)

שמחה שאהבת 🙂
תודה וחג חנוכה שמח!

מיכל (00:41 20.12.2019)

אפשר אולי להוסיף 2 כפות קמח עם אבקת אפייה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:38 20.12.2019)

אפשר אבל לא חייבים.

אליזבט (17:09 4.09.2019)

תודה על המתכון…
נראה לך שיתאים להוסיף עלי רוקט לפשטידה, בפרט שאני לא שמה א.מרק…?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:25 4.09.2019)

אפשר לנסות 🙂
יש לבשל את העלים עם הבצל והפטריות שיצטמצמו, לסחוט מנוזלים, לקצוץ קצת ולהוסיף לתערובת.

אסנת (13:00 27.08.2019)

היי
הכנתי המון פעמים את הפשטידה, והיא אכן טעימה מאד! רק מה, לא יודצאת לי כמו אצלך בתמונה אלא מתפרקת מאד בחיתוך, כך שאוכלים אותה עם כף..
יש לך מושג מה אני עושה לא בסדר?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:41 27.08.2019)

היי אסנת,
את במקרה חותכת לאחר ההכנה? כי לוקח לפשטידה זמן להתייצב. מומלץ אפילו להכין אותה יום לפני ולחתוך למחרת.

שרה (15:41 24.06.2019)

המתכון יצא ממש טעים! תודה רבה! עשיתי לשבועות,
אני רוצה להכין ואין לי פטריות, יש אפשרות לשים טונה במקום פטריות? או משהו אחר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:09 24.06.2019)

היי שרה,
לא ניסיתי עם טונה אבל אני מניחה שאפשר.

רוני (23:55 9.05.2019)

הי,
אף-פעם לא כתוב המתכונים ואני תמיד תוהה.. האם לכסות את הפקידה בנייר כסף או לאפות אותה בלי?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:15 10.05.2019)

לאפות בלי כיסוי.

רחלי (12:05 6.02.2019)

עוד שאלה,

אם אני מעדיפה לגרד את התפו”א צריך לבשל אותם קודם?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:07 6.02.2019)

לא מומלץ להקפיא פשטידה שמכילה תפו”א.
את תפוחי האדמה יש לבשל קודם, לצנן ואז לגרד בפומפיה גסה.

רחלי (11:42 6.02.2019)

הי,

הפשטידה טובה בהקפאה?

אפרת (20:22 10.01.2019)

הי.
מה כדאי לשים במקום אבקת מרק?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:29 10.01.2019)

אפשר לוותר על אבקת המרק.

שמואל ל (22:32 8.12.2018)

חג שמח..
הכנתי את הפשטידה והוספתי לבלילה לפני האפייה שתי כפיות סילאן, יצא מעולה..
לקינוח עם הקפה שחור עם עוגת הגבינה במיקרו שלך שהכנתי שלשום,טעימה והנאה לחיך..
את מכבית אמיתית.
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:51 8.12.2018)

תודה שמואל 🙂
שבוע טוב וחנוכה שמח!

שרון (11:13 16.11.2018)

הי אפרת, האתר שלך כייפי וטעים! אני לא משתמשת באבקת מרק, מה אפשר לשים במקום?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:40 16.11.2018)

שימי כפית מלח (לא גדושה).

שרון (13:32 16.11.2018)

תודה ושבת שלום

מירי (20:18 20.10.2018)

שלום אפרת,
האם אני יכולה לאפות את הפשטידות גם בטוסטר-אובן ?

בברכה,

מירי

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:23 20.10.2018)

כן. כדאי לקרוא את זה – אפיה בטוסטר אובן.
שבוע טוב 🌺

מירי (23:24 20.10.2018)

תודה רבה…

דנה ברכה אמסלם (23:17 22.09.2018)

היי.אני מכינה עכשיו את הפשטידה.
כמה סלסילות של פטריות טריות לשים? 2? ואני מערבבת שמפניון עם פורטובלה,זה בסדר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:40 22.09.2018)

כן, 2 סלסלות ואפשר לשלב שני סוגים.
חג שמח 🌺

חני (13:25 7.08.2018)

היי,
המתכון נפלא ועשיתי אותו מספר פעמים וקצרתי מחמאות רבות.

אני רוצה להכין אותו שוב לאירוח שתהיה בו גם טבעונית רגישה לגלוטן – מה אפשר להחליף בביצים על מנת שהפשטידה תצליח?

אשמח לעצה 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:03 7.08.2018)

היי חני,
הביצים חשובות בתערובת כי הן מדביקות את החומרים.
אולי אפשר לנסות לגרד את תפוחי האדמה המבושלים ולהוסיף קמח חומוס מעורבב עם מעט מים וכך אולי המרכיבים יחזיקו יותר. חייבת לציין שלא ניסיתי כך שאין לי מושג לגבי התוצאה.

רותי רונן (18:28 15.06.2018)

שלום אפרת
הכנתי פעם ראשונה את הפשטידה אצל מארחי באנגליה. קצרתי מחמאות. כולם ליקקו את האצבעות.
תודה על המתכונים הנהדרים שלך

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:33 15.06.2018)

שמחה מאוד לשמוע 🙂
תודה רותי

דרורית (11:06 7.06.2018)

אין קמח במתכון זה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:30 7.06.2018)

זאת פשטידה ללא קמח.

מאיה (11:34 3.04.2018)

היי אפרת

האם ניתן להשתמש רק בשתי ביצים (גודל מדיום)
אני לא אוהבת שהטעם של הביצים הוא דומיננטי

תודה
מאיה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:04 3.04.2018)

היי מאיה,
הביצים משמשות בפשטידה להדבקת החומרים אפשר להכין עם 2 ביצים אבל לדעתי הפשטידה לא תהיה מספיק יציבה. היא פשוט תתפרק קצת בחיתוך.

Zipi (20:21 20.03.2018)

מבקשת להכינה לפסח. שאלתי האם לבשל את תפוחי האדמה הקליפה?או לקלפם.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:57 20.03.2018)

אפשר לבשל את תפוחי האדמה ולקלף אותם לאחר הבישול (לאחר שהם התקררו) או קודם לקלף ואז לבשל. מה שנוח לך.

רינת (23:32 30.12.2017)

היי,הפשטידה נשמעת מעולה אבל הבעיה שלי היא שאני יכולה להכין רק בטוסטר אובן. יש אפשרות להכין אותה ככה בלי הטיגון שלפני?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:03 31.12.2017)

היי רינת,
אין בעיה להכין את הפשטידה בטוסטר אובן אבל פחות מומלץ לוותר על הטיגון בהתחלה. אם אין לך אפשרות לטגן אז כדאי לגרד את הבצל בפומפיה, לסחוט מנוזלים ולהוסיף לתערובת.
שבוע נפלא 🙂

יעל (14:04 2.11.2017)

לאיזה תבנית זה מתאים ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:43 2.11.2017)

תבנית מלבנית קטנה בגודל 20X30.

נריה (13:16 23.10.2017)

טעים …!!!!!!!!!!!!
רק לא מזמן מצאתי את האתר הזה- ואני כל הזמן מסתכלת בו,
הבעיה היא שאני מבזבזת זמן כדי להחליט איזה מתכון נראה לי הכי טעים….

תודה רבה!!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:05 23.10.2017)

תודה נריה, כיף לשמוע!
המשך יום נפלא 🙂

שלי (22:04 1.10.2017)

היי
יש לך במקרה מתכון של פשטידה תפוח אדמה מרוקאי
עם התפוח אדמה המבושל ומעוך לפירה עם גזר והאפונה
עקרונית אני צריכה כמויות
לתבנית חד פעמית סטנדרטית כמה תפוח אדמה ומה התבלינים ןכמה ביצים?
תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:21 1.10.2017)

היי שלי,
אין לי מתכון למעקודה. מקווה להעלות בקרוב.

יהודית (10:14 11.08.2017)

איזה גודל יוצא מזה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:57 11.08.2017)

תבנית בגודל 20X30

דנה (00:15 16.07.2017)

היי,
הכנתי את התבשיל חומוס ופטריות והוא מעולה! תודה רבה רבה.
שאלה לגבי המתכון הזה – ניתן להקפיא? אני מחפשת מתכונים שניתן להכין, להקפיא ולהפשיר בזמן רעב 🙂
תודה!

מתכונים ב-10 דקות (08:44 16.07.2017)

היי דנה,
שמחה שיצא טעים.
אפשר להקפיא כמעט כל דבר למעט תפוחי אדמה או כל דבר שמכיל תפו”א.
מצרפת מדריך בנושא הקפאת מזון.
שבוע נפלא 🙂

יעל (14:20 25.05.2017)

היי(:
קודם כל תודה על האתר!מתכונים מעולים ופשוטים!
נשארו לנו שאריות פירה(בערך 3 תפו”א גדולים). נראלך שיעבוד במתכון הזה?או שאולי יש לך רעיון אחר?
תודה!

מתכונים ב-10 דקות (17:36 25.05.2017)

היי יעל,לגבי המתכון הזה עדיף להשתמש בתפוחי אדמה מבושלים חתוכים לקוביות.
אם זה כבר מעוך לפירה אז הנה מתכונים מומלצים:
כדורי פירה ותירס
לביבות תפו”א וגזר
כדורי פירה רגילים

לאה (20:32 14.05.2017)

בשל התבלבלות בין מתכונים הוספתי חצי כוס קמח תופח. האם משנה זמן האפיה? המירקם נראה סביר

מתכונים ב-10 דקות (21:19 14.05.2017)

לא אמור לשנות.

לנור (20:50 10.05.2017)

תודה על המתכון הטעים ,
יצא נפלא.

מתכונים ב-10 דקות (23:02 10.05.2017)

שמחה לשמוע 🙂
תודה על העדכון.

אילנה (14:48 14.04.2017)

וואו מעולה ממש תודה רבה!!
חוסל עד תום

מתכונים ב-10 דקות (16:26 14.04.2017)

שמחה לשמוע!
תודה אילנה ושבת שלום 🙂

גל (10:59 6.04.2017)

היי, שאלה שלא ראיתי ששאלו…
אני מתכוונת לעשות בתבניות מאפינס, האם הפשטידה תופחת באפיה?

גל

מתכונים ב-10 דקות (11:06 6.04.2017)

היי גל,
הפשטידה לא תופחת.
יום מקסים 🙂

שלומית (13:08 29.03.2017)

שלום,
אם אני רוצה להגדיל לתבנית חד פעמית גדולה יותר, איך להגדיל את הכמויות?

מתכונים ב-10 דקות (14:57 29.03.2017)

היי שלומית,
אפשר להכין את הפשטידה בתבנית מלבנית בגודל 25X32 או תבנית 26 נמוכה חד פעמית:
3 בצלים בינוניים-גדולים
5 תפוחי אדמה בינוניים גדולים רכים שבושלו במים
3 קופסאות של פטריות
5 ביצים
כף וחצי אבקת מרק, כפית מלח, מעט פלפל שחור

שלומית (15:29 29.03.2017)

תודה רבה!!

הילה קדיש (12:45 29.03.2017)

הי, האם הפשטידה כשרה לפסח? תודה

מתכונים ב-10 דקות (12:49 29.03.2017)

כן.

מור (11:53 31.01.2017)

אפשר פטריות משימורים? אם כן, כמה?

מתכונים ב-10 דקות (12:09 31.01.2017)

היי מור,
אפשר לשים 2 קופסאות פטריות משימורים מסוננות מנוזלים.

ע (19:11 3.01.2017)

אפשר לקבל מתכון לפשטידדומה אבל עם קמח
תודה מראש

מתכונים ב-10 דקות (19:50 3.01.2017)

היי,
יש מתכון לפשטידת פטריות עם קמח.

ליהי (20:52 31.10.2016)

היי
הכנתי את הפשטידה, טעמה היה טעים אך היא התפרקה לי ובחיתוך הפכה למעין בלילה (אומנם טעימה אך לא לבבית לעין). איפה טעיתי?
אגב, הכנתי בתבנית עגולה 24.
תודה

מתכונים ב-10 דקות (22:32 31.10.2016)

היי ליהי,
קודם כל בגלל שהפשטידה אינו מכילה קמח בכלל היא קצת פחות יציבה מפשטידות אחרות.
בנוסף, זה גם יכול להיות קשור לגודל הקוביות שחתכת את תפו”א והפטריות. ככל שחותכים אותם קטן יותר כך הפשטידה אמורה להיות יציבה יותר.
דבר נוסף הוא שהפשטידה מתייצבת רק לאחר קירור. יכול להיות שחתכת אותה כשהיא עוד הייתה קצת חמה?

מילנה (08:25 31.10.2016)

אם אני מחליטה להוסיף גבינה צהובה מגורדת. באם להוסיף לתוך הבלילה של הפשטידה או להוסיף מעל?

מתכונים ב-10 דקות (09:37 31.10.2016)

היי מילנה,
את יכולה לשים גם בתוך התערובת וגם לפזר קצת מעל.
יום נפלא 🙂

ציפי (20:27 21.09.2016)

רק מילה אחת – טעים

מתכונים ב-10 דקות (20:36 21.09.2016)

תודה ציפי, שמחה שאהבת 🙂

אודליה (20:12 13.09.2016)

היי אפרת! המתכונים שלך ממש מעולים! כל ערב אני מוצאת את עצמי באתר מחפשת מה להכין! ממש מודה לך! אני רוצה להכין את הפשטידה הזאת בתבנית אחת. יש לי כמה גדלים של תבניות אלומיניום, למשל אינגליש קייק, עגולה 23, עגולה 29, מלבנית 18X23, מלבנית 22X32 (בערך). מה עדיף? תודה רבה!!

מתכונים ב-10 דקות (22:04 13.09.2016)

היי אודליה,
קודם כל כיף לשמוע!
לגבי גודל התבנית אני חושבת שעגולה 23 ומלבנית 18X23 יהיו מתאימות.
המשך ערב נעים 🙂

ציפי (20:52 18.07.2016)

כמה טעים יצא הבת שלי חיסלה את התבנית לבד

מתכונים ב-10 דקות (21:02 18.07.2016)

אני ממש שמחה לשמוע 🙂
תודה על העדכון!

מיכל (08:39 9.06.2016)

היי.. אני מחפשת פשטידת תפוחי אדמה ובטטות מאד מוצלחת שהיתה באתר. ואני לא מוצאת אותה.. זו היתה פשטידה שצריכים להרתיח את התפוחי אדמה לחתוך ולסדר באינגלישקייק וכו׳..
אשמח אם תוכלי לתת לי קישור אליה.
תודה מראש. אתר מדהים!☺

מתכונים ב-10 דקות (08:51 9.06.2016)

היי מיכל,
את מתכוונת לתפו”א ובטטה מוקרמים בתנור?
יום נפלא 🙂

רעיה (09:06 8.06.2016)

לא צריך קמח?

מתכונים ב-10 דקות (10:01 8.06.2016)

לא רעיה, זאת פשטידה ללא קמח.
יום נפלא 🙂

טלי (01:22 3.06.2016)

האם אפשר לוותר על הבצל או לשים משהו במקום? האם עדיין יצא טעים? תודה!

מתכונים ב-10 דקות (09:31 3.06.2016)

היי טלי,
אפשר לוותר פשוט מבחינת טעם יותר טעים עם בצל.
שבת שלום 🙂

ספיר (12:14 16.05.2016)

אפשר להוסיף שכבות של בשר טחון כמו בלזניה/מוסקה?

מתכונים ב-10 דקות (14:32 16.05.2016)

היי ספיר,
לא ניסיתי אבל אני מניחה שכן. זה דווקא יכול להשתלב בפשטידה מבחינת טעמים.
בהצלחה 🙂

הילה (09:57 19.04.2016)

הי, סליחה על הבורות, אבל כמה זמן לבשל את תפוחי האדמה במיים חמים? עד שיירתח? והאם לבשל אותם עם הקליפה או בלעדיה? תודה מראש!

מתכונים ב-10 דקות (10:09 19.04.2016)

היי הילה,
מקלפים את תפוחי האדמה ומניחים בסיר. מכסים במים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה (כשהמים מבעבעים). לאחר מכן מורידים לאש בינונית ומבשלים עד שתפוחי האדמה מתרככים (עד שסכין או מזלג ננעצים בהם בקלות). משך זמן הבישול תלוי בסוג ובגודל תפוחי האדמה. אפשר לחתוך אותם לחצאים כדי לקצר את זמן הבישול.
בהצלחה 🙂

ענתי (09:21 13.04.2016)

היי סליחה על עוד שאלה – אפשרי פטריות מקופסה? והאם צריך גם לטגן עם הבצל?תודה. רוצה להכין ביום שישי.תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות (10:01 13.04.2016)

היי ענתי,
אפשר להשתמש בפטריות משימורים וכן, יש לטגן אותן עם הבצל.
יום מקסים 🙂

ענתי (06:08 11.04.2016)

נראה נפלא.
האם אפשרי בתבנית עגולה חד פעמית ועדיין תצא פשטידה גבוהה?
לא אמורים לרסק את התפוחי אדמה במקום לחתוך לקוביות קטנות?כוונתי שהאם שהפשטידה מוכנה מרגישים חתיכות של תפוחי אדמה?סליחה על הבורות.פעם ראשונה אכין.יום מקסים

מתכונים ב-10 דקות (08:45 11.04.2016)

היי ענתי,
אם רוצים פשטידה גבוהה כדאי שזו תהיה תבנית עגולה בקוטר 22. בכל אופן לא כדאי להשתמש בתבנית עגולה גדולה יותר מקוטר 24.
עדיף לחתוך את תפוחי האדמה המבושלים לקוביות קטנטנות מאשר למעוך או לרסק, מבחינת מרקם זה יוצא יותר טעים 🙂
יום נפלא!

ענתי (10:35 11.04.2016)

תודה רבה על ההסבר.יום מקסים

איילת (14:59 10.04.2016)

יצא מעולה, מעבר לכל ציפייה שלי ואין לי אבקת מרק ללא גלוטן אז השתמשתי במלח ופלפל בלבד
תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות (15:49 10.04.2016)

איזה כיף לשמוע!
תודה איילת ושבוע נפלא 🙂

ג.ב (10:35 3.04.2016)

איך זה שאין פה קמח?

מתכונים ב-10 דקות (11:06 3.04.2016)

היי,
זו פשטידה שהיא ללא גלוטן ולכן לא מכילה קמח.
שבוע נפלא 🙂

דליה (14:51 28.02.2016)

שלום לך, נראה טעים וקל להכנה, אני מתכוונת לאפות בתבנית שקעים, האם לדעתך ניתן גם להקפיא לאחר ההכנה?

מתכונים ב-10 דקות (15:09 28.02.2016)

היי דליה,
תפוחי אדמה הם בין המאכלים היחידים שאומרים שלא כדאי להקפיא מאחר והם משנים את המרקם והטעם שלהם בהפשרה.
שבוע נפלא 🙂

זיוה (20:52 17.02.2016)

שלום,
האם ניתן להכין יום מראש?
תודה

מתכונים ב-10 דקות (21:37 17.02.2016)

היי זיוה,
אפשר אבל קחי בחשבון שזה יותר טעים כשזה טרי (באותו יום).

אהובה (15:37 4.02.2016)

לכמה תבניות מאפינס הבלילה מספיקה?
אני רוצה להכין, אבל מעדיפה לדעת מראש אם אצטרך להכפיל כמויות

תודה!

מתכונים ב-10 דקות (15:49 4.02.2016)

היי אהובה,
בסביבות 12-16, תלוי בגודל תבנית המאפינס.

אהובה (16:34 4.02.2016)

תודה רבה על התגובה המהירה!!!

שירה (11:59 25.01.2016)

בס”ד
שלום
אם אין לי פיטריות אפשר משהו אחר?
יש לי גזר,אם אגרד ממש דק זה יהיה בסדר?
ואם כן כמה?הם די גדולים ועבים.
או בצל גדול מטוגן?

שירה (12:04 25.01.2016)

בס”ד
טעות שלי לא שמתי לב לבצל שיש כבר….

מתכונים ב-10 דקות (12:19 25.01.2016)

היי שירה,
אני מניחה שאת יכולה לשים גזר אבל הייתי ממליצה דווקא לבשל אותו יחד עם תפוח האדמה ואח”כ לקצוץ אותו לקוביות קטנות (בדומה לתפו”א). אם הגזרים הם גדולים נראה לי שגזר אחד, מקסימום גזר וחצי יספיקו, כדי שזה לא ישתלט על הטעם של הפשטידה. אם יש לך בטטה, את יכולה להכין גם עם בטטה באותו אופן.
אם תחליטי לנסות אשמח לקבל עדכון איך יצא 🙂

שירה (12:37 25.01.2016)

בס”ד
יופי מעולה תודה
אעדכן אם אנסה היום…בלי נדר. חיפשתי מתכון לפשטידה לערב לילדים
כמה אפשר חביתה וסלט :}
יום נפלא :}

שירה (12:55 26.01.2016)

בס”ד
יצא מאוד טעים
תודה
יום נפלא.

מתכונים ב-10 דקות (12:58 26.01.2016)

שמחה לשמוע ותודה שחזרת לעדכן 😉

חדווה (18:36 1.11.2015)

האם אבקת מרק זה לא עם גלוטן?
האם מדובר באבקת מרק מיוחדת? ואיפה אפשר להשיג אותה?

אני חדשה בתחום.

מתכונים ב-10 דקות (19:27 1.11.2015)

היי חדווה,
יש אבקת מרק שהיא ללא גלוטן. ניתן להשיג בחנויות טבע או אורגניות.
בינתיים את יכולה להכין רק עם מלח ופלפל שחור.

נטלי (20:56 21.10.2015)

הי

האם ניתן להחליף את תפוחי האדמה בכרובית?

מתכונים ב-10 דקות (21:01 21.10.2015)

היי נטלי,
לא ניסיתי אבל אני חושבת שאפשר רק קחי בחשבון שהפשטידה עלולה להיות עדינה ולהתפרק מאחר והיא לא מכילה קמח בכלל.

לירון (18:44 19.10.2015)

גיליתי את האתר בדרך נס לפני מספר ימים ואני לא מפסיקה להכין ממנו!! עשיתי את הפשטידה שיצאה מעולה,הנאגטס,לחמניות ביס,אמפנדס ,חצילים עם מילוי מעל,עוגת גלידה,ועוגת ריבת חלב! אחלה אתר מתכונים קלים וטעימים! תודה רבה !

מתכונים ב-10 דקות (19:51 19.10.2015)

תודה לירון! אני שמחה שגילית את האתר ושאת נהנת מהמתכונים 🙂

ענבל (17:32 9.09.2015)

אני אקשה אבל אני 2 ילדים עם אלרגיה מסכנת חיים לביצים בין כל השאר…..
מתה לעשות פשטידות
במה אפשר להמיר את הכמויות המטורפות של הביצים בכל פשטידה….????

מתכונים ב-10 דקות (21:54 9.09.2015)

היי ענבל,
תפקיד הביצים הוא להדביק את החומרים ולהעניק נפח ואווריריות מסוימת לפשטידה.
בדר”כ בפשטידות טבעוניות משתמשים בחומרים הבאים כתחליף לביצים: טחינה, קמח חומוס עם מים, קורנפלור עם מים, מחית תפו”א (פירה) וכדו’.
מאחר וכל פשטידה מגיבה לתחליף אחרת אני ממליצה לך לחפש באינטרנט מתכונים לפשטידות טבעוניות ושם תוכלי לקבל רעיונות לתחליפי ביצים שכבר נוסו והצליחו.
חג שמח ושנה טובה! 🙂

יעלה (16:00 23.08.2015)

היי, אני חולה על המתכונים שלך!!! כל מה שהכנתי יצא מוצלח מאוד.
שאלה, כמה פטריות חיות בערך צריך?

מתכונים ב-10 דקות (16:41 23.08.2015)

תודה יעלה! שמחה לשמוע 🙂
2 סלסלות של פטריות טריות, זה יוצא בערך 16-18 פטריות בינוניות, זה לא חייב להיות מדויק 🙂

בינת (08:48 7.08.2015)

שלום אפרת!
אם אני מכינה לכמות קטנה של תבנית אינגליש קייק, מה הכמויות שאני צריכה לשים? תודה!

מתכונים ב-10 דקות (08:53 7.08.2015)

היי בינת,
כמויות לתבנית אינגליש קייק:
1 בצל גדול קצוץ
2 תפוחי אדמה בינוניים רכים (שבושלו במים חמים)
1 קופסה פטריות שמפיניון או פטריות טריות חתוכות
2 ביצים
תיבול: חצי כף אבקת מרק, מלח, מעט פלפל שחור

תמר (23:10 5.08.2015)

וחבל שלא מסדרים שהתגובות החדשות יותר יהיו למעלה..

מתכונים ב-10 דקות (23:16 5.08.2015)

היי תמר,
אנסה לסדר את עניין התגובות, תודה 🙂

תמר (23:10 5.08.2015)

אתן חייבות לנסות גם את פשטידת הבטטה!

לירון (09:39 30.07.2015)

שאלה קטנה לגבי התמונה:
רשום במתכון לחתוך את תפוחי האדמה לקוביות קטנות, אבל בתמונה הם נראים חתוכים ל2 בצורת “סירה”, למה התכוונתם? תודה מראש! (=

מתכונים ב-10 דקות (09:43 30.07.2015)

היי לירון,
אולי זה נראה ככה בגלל שהפשטידה הוכנה בתבניות מאפינס אישיות אבל הכוונה שיש לחתוך את תפו”א המבושל לקוביות קטנות.
יום מקסים 🙂

הדר (13:31 3.07.2015)

היי
אם שכחתי לבשל את התפוחי אדמה לפני? חחחח
זה יצא טוב?

מתכונים ב-10 דקות (14:08 3.07.2015)

היי הדר,
יכול להיות שתפוחי האדמה יהיו מעט קשים גם לאחר 40 דקות של אפיה. אם כן, כדאי לעטוף את התבנית בנייר כסף ולהמשיך לאפות עד שתפוחי האדמה יתרככו לגמרי.

רון (20:42 8.06.2015)

היי מתכון מעולה אפשר לעשות באינגליש קייק או תבנית מרובעת קטנה חד פעמית

מתכונים ב-10 דקות (21:07 8.06.2015)

היי רון,
הכמות מתאימה ל-2 תבניות אינגליש קייק או תבנית מרובעת קטנה חד פעמית (בגודל של 2 תבניות אינגליש קייק מחוברות).
ערב נעים 🙂

עדנה (09:22 5.06.2015)

המתכונים – משהו משהו…איך הופכים פשטידה זו לטבעונית (בלי ביצים)? תודה.

מתכונים ב-10 דקות (10:31 5.06.2015)

תודה עדנה 🙂
לגבי הפשטידה, הביצים מדביקות כאן את המרכיבים. לדעתי אפשר לנסות לגרד את תפוחי האדמה המבושלים ולהוסיף קמח חומוס או קמח תירס מעורבבים עם מעט מים וכך אולי המרכיבים יחזיקו יותר. אבל שוב, לא ניסיתי כך שאני לא בטוחה בתוצאה.
אם תחליטי לנסות, אשמח לקבל עדכון 🙂
שבת שלום!

אינה (20:40 15.05.2015)

אפשר להוסיף חצילים? נראה לי יכול להיות מעניין..

מתכונים ב-10 דקות (13:50 16.05.2015)

היי אינה,
בהחלט נשמע מעניין אבל מאחר ולא ניסיתי אז אני לא יודעת איך זה ייצא.
אם תנסי אשמח לקבל עדכון 😉

מרב (16:40 3.04.2015)

הכנתי את הפשטידה עם קוביות בטטה (כפי שהמליצה אחת הקוראות)
ועם 1/3 כוס שמנת לבישול (כפי שהצעת).
יצא פ-י-צ-ו-ץ!!
תודה 🙂
חג שמח

מתכונים ב-10 דקות (18:12 3.04.2015)

מעולה!
תודה שחזרת לעדכן וחג שמח 🙂

מרב (20:17 2.04.2015)

נראה נהדר,
האם אפשר להוסיף שמנת מתוקה/לבישול כדי שיהיה קצת חלבון בפשטידה?
אם כן, כמה?
תודה

מתכונים ב-10 דקות (20:46 2.04.2015)

היי מרב,
יש בפשטידה חלבון מהביצים ולדעתי זה מספיק אבל אם את רוצה להוסיף גם שמנת, את יכולה להוסיף עד כשליש כוס (למרות שזה יוצא טעים גם בלי זה).
חג שמח 🙂

שרון (10:45 1.04.2015)

באבקת מרק יש גלוטן. אפשר להמיר אותה במלח, פלפל, מוסקט מגורר טרי, ואבקת שום.

אורלי (12:38 20.10.2015)

יש אבקות מרק ללא גלוטן

חני (22:22 30.03.2015)

יצא טעים ברמות!!!
נזלל ברגע שיצא מהתנור!
תודה רבה רבה!

מתכונים ב-10 דקות (09:36 31.03.2015)

כיף לשמוע!
תודה חני וחג שמח 🙂

אירית יעקובוביץ (18:21 5.03.2015)

הכנתי את הפשטידה למסיבת פורים .ליקקו את האצבעות .פשטידה מעולה ובכלל כל התכונים באתר זה מעולים. תודה רבה !

מתכונים ב-10 דקות (20:10 5.03.2015)

תודה אירית! שמחה מאוד לשמוע 🙂

נועה (22:16 19.02.2015)

כמה מלח? אני לא טובה ב”לשפוך”…

מתכונים ב-10 דקות (22:36 19.02.2015)

הי נועה,
אם את שמה כף אבקת מרק עוף אז מספיק רבע כפית מלח.

לין (18:22 19.02.2015)

מכינה עכשיו נראה איך יצא לי ……

מתכונים ב-10 דקות (19:06 19.02.2015)

בהצלחה 😉

טל גלילי (20:18 31.12.2014)

אין צורך באבקת אפייה או קמח??

מתכונים ב-10 דקות (20:22 31.12.2014)

הי טל,
אין צורך. זאת פשטידה ללא קמח 🙂

שרית ק (09:33 26.12.2014)

פשטידה מעולה.תודה אשמח לעוד סוגים של פשטידות

מתכונים ב-10 דקות (13:09 26.12.2014)

תודה שרית, שמחה שאהבת 🙂
בהמשך יעלו סוגים נוספים של פשטידות..

ראות (19:17 27.11.2014)

תודה רבה לכם!!!
הכנתי את הפשטידה ויצא כ”כ טעים ברוך ה’!
(שמתי בטטה במקום תפו”א, ופירורי לחם מעל)!
איזה כיף להכין לכבוד שבת מאכלים נפלאים!!

תבורכו בכל!

מתכונים ב-10 דקות (20:19 27.11.2014)

תודה ראות! שמחה לשמוע שיצא טעים 🙂

טל (00:21 22.10.2014)

הוספתי גם בטטות יצא אש!!!

מתכונים ב-10 דקות (08:10 22.10.2014)

מעולה! שמחה לשמוע טל 🙂

מירב (18:44 21.10.2014)

הכנתי,מריח ויצא מעולה!

מתכונים ב-10 דקות (18:47 21.10.2014)

אני שמחה לשמוע! תודה שחזרת לעדכן 🙂

מירב (17:36 21.10.2014)

לא צריך גבינות בכלל?

מתכונים ב-10 דקות (18:03 21.10.2014)

היי מירב,
בפשטידה הזאת אין צורך בגבינות והיא טעימה כמו שהיא אבל את יכולה להוסיף אם את אוהבת, זה רק יוסיף טעם 🙂

רעות (13:51 9.09.2014)

היי
האם אפשר לשים תירס במקום פטריות?

מתכונים ב-10 דקות (13:56 9.09.2014)

הי רעות,
למרות שלא ניסיתי אני מניחה ששילוב של בצל, תפו”א ותירס יכול לצאת טעים 🙂

רותי (20:51 8.03.2014)

בתמונות שבאתר אפשר להבחין שהן מוצלחות וטעימות (מי שמבין)

מתכונים ב-10 דקות (21:44 8.03.2014)

תודה רבה רותי 🙂
שבוע נפלא!

רותי (20:49 8.03.2014)

מאז שאני נכנסתי לאתר שלכם וראיתי את הפשטידות נדלקתי מהר והם יוצאות כולן מעולות אני מאד נהנית מהמתכונים שלכם כל הכבוד

פשטידות טעימות מאד.

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.