זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 40 דקות
סוג: פרווה
תבנית אינגליש קייק
מצרכים:
2 בצלים בינוניים-גדולים קצוצים
3 תפוחי אדמה בינוניים-גדולים מבושלים (יש לבשל במים רותחים עד לריכוך)
2 קופסאות פטריות שמפיניון או פטריות טריות חתוכות
3 ביצים
תיבול: כפית מלאה אבקת מרק, כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור
אופן הכנה:
-מטגנים בצל במחבת עד להזהבה. מוסיפים את הפטריות ומבשלים מספר דקות. מעבירים לקערה ומצננים.
-מחממים תנור ל-180 מעלות.
-חותכים את תפוחי האדמה הרכים לקוביות קטנות (כמו של סלט) ומעבירים לקערה עם הבצל והפטריות.
-מוסיפים את הביצים, מתבלים ומערבבים היטב.
-יוצקים לתבנית ואופים כ-40 דקות.
הפעל טיימר (40 דק’)
+
טיימר פועל
פשטידת תפוחי אדמה ופטריות, פשטידת פטריות ותפוחי אדמה, פשטידה ללא גלוטן, פשטידה ללא קמח
ראו גם
- מתכון לניוקי |
- קניידלך לפסח |
- פוטטוס בתנור |
- קוגל תפוחי אדמה |
- שווארמה פרגית ופטריות |
- תפוצ’יפס אפוי
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים לארוחת ערב
היי, איזה גובה הפשטידה אמורה לצאת? (בס”מ)
שמתי בתבנית 30*20,ונראה קצת נמוך,
מתלבטת אם לקחת תבנית קטנה יותר.
היי צביה,
אם זה נראה לך נמוך אז תחליפי תבנית.
מתלבטת אם להכין את זה היום רציתי לשאול האם ניתן לגרד את התפוחי אדמה ולא לבשל אותם לפני ?
ואם כן אבשל אותם לאיזה דרגה הם צרכים להגיע מבחינת הרכות בטח פחות מפירה נכון?
היי
לא כדאי לגרד את תפוחי האדמה כי המרקם יצא פחות מוצלח. יש לבשל עד לריכוך מלא.
אם אני רוצה תבנית אינגליש קייק אחת פשוט להוריד כמויות בחצי? והאם אפשר לגרר את הבצל במקום לקצוץ אותו?
כן, לאינגליש קייק אחת תכיני מחצית מכל הכמויות.
אפשר לגרד את הבצל.
תודה רבה, הכנתי תבנית אחת ויצא מעולה, לא האמנתי שבלי קמח ייצא כל כך מוצלח 🙂
איך עשית חצי מ-3 ביצים? 🙂
אני מתלבטת עם לשים 1 או 2
היי אפרת,
האם לדעתך אפשר להוסיף קמח לל”ג ולהפחית ל- 2 ביצים בגודל L במקום ?
תודה מראש
מאיה
היי,
בפשטידות לא כדאי להפחית בכמות הביצים(:
האם חובה להוסיף אבקת מרק?
במה אפשר לתבל במקום זה?
אפשר לוותר על אבקת מרק. אם אוהבים מליחות ניתן להגדיל מעט את כמות המלח לפי הטעם.
היי
בלי קמח?
ככה כפי שרשמת היא סופר דיאטטית😄
היי,
נכון(:
בהנאה!
איזו אבקת מרק צריך לתיבול?
אפשר אבקת מרק עוף פרווה או אבקת פטריות.
שלום אפרת.
העלית אפשרות להכין את הפשטידה עם בטטה, במקום עם תפוחי אדמה..
במקרה זה לבשל את הבטטה מראש, כמו תפוחי האדמה, או לא, או חלקית?
מהי דעתך?
היי,
את הבטטה יש לבשל מראש בישול קצר- לחלוט במים עד לריכוך ראשוני (כ-6 דקות לאחר הרתיחה).
אם אני שמה במאפינס כמה מאפינס יוצא לי בערך?
היי,
אמורים לצאת כ-16 מאפינס (תלוי בגודל התבניות).
הבן שלי מטורף עליה ואני מכינה לו את זה קבוע כל שבוע כבר כחודשיים. הוא נורא אוהב שהפטריות קצת שרופות אז זה לוקח קצת יותר זמן לגרום להן להשחים. יש לך טיפ לקצר את זמן ההשחמה שיוצא לי בערך חצי שעה על אש בינונית? תודה על תשובתך ותודה על מתכון כל כך טעים וקל. אגב, מה יקרה אם אחליף את הפטריות בתרד שייבש היטב לפני כן, אותה תוצאה? או שמחייב מתכון אחר?
היי,
איזה כיף שאהבתם את המתכון!
בבישול הפטריות משחימות לאחר זמן ארוך יותר מאשר באפייה, אין דרך לקצר את זה.
יש לי רעיון שאולי תאהבו:
אפשר להכין את הפשטידה בתבניות אישיות ולפני ההכנסה לתנור לפזר מעל הפשטידות חתיכות פטריות.
זה יהפוך את המרקם לפחות רך וגם תוספת הפטריות מעל תצא יותר שחומה.
אפשר להמיר את הפטריות בתרד אך כדאי להכין מתכון לפשטידה עם תרד- באתר יש כמה כאלו.
האם מתאים לשים את הפשטידה במאפינס או שעדיף מתכון אחר? ואם כן כמה זמן אפיה?
היי,
אפשר לאפות את הפשטידה בתבניות מאפינס, זמן האפייה עשוי להתקצר ל-20-30 דקות.
שימי לב שהפשטידה לא תופחת כמעט ולכן ניתן למלא את המאפינס קצת יותר מ-3/4 גובה התבנית.
תודה רבה על התשובה המהירה אשמח כמו כן לדעת לכמה מאפינס נראה לך בכמות?
תלוי בכמות שתשימי בכל תבנית- בערך 10 יחידות.
היי אפרת,
הכנתי ויצאה טעימה מאד. תודה רבה!
המפתח להצלחת המתכון לדעתי הוא בכמות נכבדה של פלפל שחור גרוס.
שמחה שאהבת את המתכון, נראה מעולה! תודה על השיתוף וחג שמח🌺
פשטידה טעימהההה
הכנו למשלוחי מנות לכל המכרים!!!
פורים שמח
איזה כיף שאהבתם את המתכון(: תודה על השיתוף❤
היי אפרת ערב טוב יש לך אולי מתכון לפשטידת תפוחי אדמה (בלי פטריות) פרווה עם קמח
היי,
אין לי מתכון העונה על כל הקריטריונים שכתבת, אבל את יכולה להכין את המתכון הנוכחי ללא פטריות.
קודם כל תודה ענקית!!!
יש לי ביצים גודל m- גם טוב?
היי,
כן, זה מצוין(:
אני מחפשת מתכון לפשטידה ירקות או פטריות בלי ביצים יש כזה דבר?עם קמח
היי,
אני מצרפת לך מדריך לתחליפי ביצים, שתוכלי להיעזר בו כדי להמיר את הביצים בתחליף אחר במתכוני פשטידות🙂
האם אפשר להוסיף קוטג’ , אם כן כמה ואיזה שלב ?
היי,
אני מניחה שאפשר להוסיף כ-4 כפות קוטג’ לאחר הוספת הביצים.
הכנתי את הפשטידה מספר פעמים והיא תמיד מתחסלת! אז תודה על המתכון המוצלח 🙂
רציתי לשאול- אני רוצה להכין בתבנית מלבנית שהיא טיפה יותר גדולה 26X32 (במקום 22X31). אני לא יודעת איך להמיר את המידות וכמה להוסיף מכל רכיב. אשמח לעזרתך
היי שרונה,
שמחה שאהבת את המתכון!
לתבנית כזו יש להכפיל כמויות פי 1.5:
3 בצלים בינוניים-גדולים קצוצים
4 תפוחי אדמה גדולים רכים (שבושלו במים חמים)
3 קופסאות פטריות שמפיניון או פטריות טריות חתוכות
4 ביצים L או 5 M
תיבול: כפית וחצי אבקת מרק, כפית וחצי מלח, קמצוץ פלפל שחור
היי אפרת, הכנתי היום ויצא ממש ממש טעים! רק שהפשטידה קצת התפרקה בחיתוך, לא כמו החיתוך המושלם בתמונה שלך. חתכתי הכל קטן (ראיתי שכתבת כך למטה), מה עוד יכול להיות הבעיה? הכנתי בתבנית עגולה 23, גודל מושלם לדעתי. תודה רבה וערב מקסים 🙂
היי אודליה,
איזה כיף שאהבת את המתכון!
הפשטידה לא מכילה קמח ולכן היא פחות יציבה מפשטידות אחרות.
בנוסף, הפשטידה מתייצבת לאחר קירור מוחלט. חתכת אותה במקרה כשהיא הייתה עדיין קצת חמה?
עוד דבר- השתמשת בביצים קטנות מגודל L? רצוי להשתמש בביצים L שמייצבות את הפשטידה.
דבר אחרון- האם אפית לפחות 40 דקות ווידאת שהפשטידה עשויה לגמרי לפני הוצאתה מהתנור?
בוקר טוב 🙂 השתמשתי בביצים בגודל L ואפיתי טיפה יותר מ40 דקות, הייתה עשויה לגמרי. אבל כן חתכתי כשהייתה עדיין חמה, לא יכולתי להתאפק חח, כנראה שזאת הסיבה! אוקיי, נראה היום איך היא אחרי לילה במקרר 🙂 תודה רבה אפרת על המתכון המושלם ויום מקסים וטעים!
מעולה, יום נפלא❤
מתכון מעולה!! תודה!!
אני חתכתי את התפ”א לקוביות ואז בישלתי. נח יותר…
ולא שמתי אבקת מרק…
יצא טטעים מאוד תודה!
מעולה, שמחה שיצא מוצלח! תודה על השיתוף איילת😊
הי אפשר להוסיף גבינה צהובה או משו חלבי שיהיה
אם כן באיזה רגע במתכון לשים אותו ?
היי,
אפשר להוסיף שליש כוס שמנת לבישול וחצי כוס גבינה צהובה מגורדת לתערובת.
ואפשר גם לפזר גבינה צהובה מגורדת מעל הפשטידה כ-10 דקות לפני סיום האפייה.
בהצלחה😊
אפרת היקרה
קודם כל תודה על האתר המדהים אני מכינה המון והכל יוצא מעולה
רציתי לשאול האם אפשר להקפיא את הפשטידה הזאת
תודה רבה וחג שמח
היי דוד,
בפשטידה הזו יש תפוחי אדמה ולכן פחות מומלץ להקפיא אותה.
אפשר לשמור במקרר יום- יומיים אבל לא יותר😊
אחלה שבעולם!!!
פשטידה מושלמתתתתת
שמחה שאהבת 🙂
יצא מדהים וטעים ממש!
המאמץ היה שווה!(אני לא סובלת לחתוך בצל)
תודה רבה על עוד מתכון טעים ומוצלח!
נראה מעולה חיה!
שמחה לקרוא שאהבת ❤️
שלום אפרת,
שמתי 2 תפוחי אדמה במקום 3, חבילה 1 של פטריות במקום 2 ואני חושבת שהייתי צריכה לשים 2 ביצים במקום 3.
האם הפשטידה תצא נוזלית מידי ולא מוכנה?
מה עושים?
היי מיטל,
מתנצלת על העיכוב בתשובה.
הביצים לא אמורות להרטיב את הפשטידה. איך היא יצאה בסוף?
שלום אפרת,
תודה על המתכונים המעולים!
האם ניתן לרסק את תפוחי האדמה במקום לחתוך לקוביות?
היי שיראל,
לגבי המתכון הזה עדיף להשתמש בתפוחי אדמה מבושלים חתוכים לקוביות.
אם זה כבר מעוך לפירה אז הנה מתכונים מומלצים:
כדורי פירה ותירס
לביבות תפו”א וגזר
כדורי פירה רגילים
בהצלחה 🙂
תודה על התגובה המהירה!
היי אפרת אין צורך בהוספת קמח ??
היי בתאל
במתכון הזה אין צורך, זה מתכון לפשטידה ללא גלוטן 🙂
אפרת היקרה, אפשר בצל סגול במקום לבן?!
כן.
היי, קודם כל צריכה להגיד שבמקרה הגעתי לאתר שלך כשחיפשתי עוגה לפסח, ומאז הכנתי כמה מתכונים מהאתר, וכולם יצאו טעימים!
ועכשיו שאלה: אם יש לי ביצים בגודל לארג\’, האם מספיק 2 ביצים?
תודה
היי סבטה,
קודם כל אני שמחה לשמוע 🙂
גם אם אלה ביצים L מומלץ לשים 3 ביצים אם רוצים שהפשטידה תצא יציבה.
היי, לא הבנתי אז לחתוך תפוח אדמה לקוביות או לגרד בפומפיה ( ראיתי שזה מה שרשמת בחלק מהתגובות)
לחתוך לקוביות קטנות.
מה אפשר לשים במקום תפו\”א? למישהו שאסור לו תפו\”א
יש לי קמח כוסמין…
אפשר להכין את פשטידת הפטריות עם קמח כוסמין.
כמה כוסות קמח כוסמין?
במתכון של פשטידת הפטריות שצירפתי לך בתגובה הקודמת יש לשים חצי כוס קמח כוסמין (במקום חצי כוס קמח תופח).
פסח שמח
אפשר להכין עם קמח אופ\”א במקום לגרד תפוח אדמה מבושלים?
פחות מומלץ.
האם אפשר להחליף כאן במקום ביצים- לשים פירה תפו\’א? פשוט הבן שלי אלרגי..
היי תהילה,
ראי תשובה קודמת שרשמתי לחני.
חג שמח 🌺
שלום אפרת,
חיפשתי אצלך מתכון לגראטן תפוחי אדמה אך לא מצאתי. האם תוכלי להוסיף אותו לאתר שלך ?
בתודה, רותי
היי רותי,
אכין ואעלה מתכון בהמשך.
בינתיים יש את המתכון הזה שהוא הכי דומה לגראטן – תפוח אדמה מוקרם.
האם לאפות את הפשטידה מכוסה בניר כסף או פתוחה בתנור?
אין צורך לכסות.
יצא פשוט טעים ומיוחד כולם נהנו
שמחה שנהניתם ❤️
תודה רבה יצא מעולהההההה
שמחה לשמוע 🙂
כמה זה 2קופסאות פטריות שמפיניון או פטריות טריות חתוכות??
2 סלסלות פטריות טריות זה יוצא כ500 גרם.
2 קופסאות שימורים יוצא 800 גרם לפני סינון.
הפשטידה הההההמנצחת שקיימת עלי תבל!
יברכך אלוקים…..
שמחה שאהבת 🙂
תודה וחג חנוכה שמח!
אפשר אולי להוסיף 2 כפות קמח עם אבקת אפייה?
אפשר אבל לא חייבים.
תודה על המתכון…
נראה לך שיתאים להוסיף עלי רוקט לפשטידה, בפרט שאני לא שמה א.מרק…?
אפשר לנסות 🙂
יש לבשל את העלים עם הבצל והפטריות שיצטמצמו, לסחוט מנוזלים, לקצוץ קצת ולהוסיף לתערובת.
היי
הכנתי המון פעמים את הפשטידה, והיא אכן טעימה מאד! רק מה, לא יודצאת לי כמו אצלך בתמונה אלא מתפרקת מאד בחיתוך, כך שאוכלים אותה עם כף..
יש לך מושג מה אני עושה לא בסדר?
תודה
היי אסנת,
את במקרה חותכת לאחר ההכנה? כי לוקח לפשטידה זמן להתייצב. מומלץ אפילו להכין אותה יום לפני ולחתוך למחרת.
המתכון יצא ממש טעים! תודה רבה! עשיתי לשבועות,
אני רוצה להכין ואין לי פטריות, יש אפשרות לשים טונה במקום פטריות? או משהו אחר?
היי שרה,
לא ניסיתי עם טונה אבל אני מניחה שאפשר.
הי,
אף-פעם לא כתוב המתכונים ואני תמיד תוהה.. האם לכסות את הפקידה בנייר כסף או לאפות אותה בלי?
תודה
לאפות בלי כיסוי.
עוד שאלה,
אם אני מעדיפה לגרד את התפו”א צריך לבשל אותם קודם?
לא מומלץ להקפיא פשטידה שמכילה תפו”א.
את תפוחי האדמה יש לבשל קודם, לצנן ואז לגרד בפומפיה גסה.
הי,
הפשטידה טובה בהקפאה?
הי.
מה כדאי לשים במקום אבקת מרק?
אפשר לוותר על אבקת המרק.
חג שמח..
הכנתי את הפשטידה והוספתי לבלילה לפני האפייה שתי כפיות סילאן, יצא מעולה..
לקינוח עם הקפה שחור עם עוגת הגבינה במיקרו שלך שהכנתי שלשום,טעימה והנאה לחיך..
את מכבית אמיתית.
תודה
תודה שמואל 🙂
שבוע טוב וחנוכה שמח!
הי אפרת, האתר שלך כייפי וטעים! אני לא משתמשת באבקת מרק, מה אפשר לשים במקום?
שימי כפית מלח (לא גדושה).
תודה ושבת שלום
שלום אפרת,
האם אני יכולה לאפות את הפשטידות גם בטוסטר-אובן ?
בברכה,
מירי
כן. כדאי לקרוא את זה – אפיה בטוסטר אובן.
שבוע טוב 🌺
תודה רבה…
היי.אני מכינה עכשיו את הפשטידה.
כמה סלסילות של פטריות טריות לשים? 2? ואני מערבבת שמפניון עם פורטובלה,זה בסדר?
כן, 2 סלסלות ואפשר לשלב שני סוגים.
חג שמח 🌺
היי,
המתכון נפלא ועשיתי אותו מספר פעמים וקצרתי מחמאות רבות.
אני רוצה להכין אותו שוב לאירוח שתהיה בו גם טבעונית רגישה לגלוטן – מה אפשר להחליף בביצים על מנת שהפשטידה תצליח?
אשמח לעצה 🙂
היי חני,
הביצים חשובות בתערובת כי הן מדביקות את החומרים.
אולי אפשר לנסות לגרד את תפוחי האדמה המבושלים ולהוסיף קמח חומוס מעורבב עם מעט מים וכך אולי המרכיבים יחזיקו יותר. חייבת לציין שלא ניסיתי כך שאין לי מושג לגבי התוצאה.
שלום אפרת
הכנתי פעם ראשונה את הפשטידה אצל מארחי באנגליה. קצרתי מחמאות. כולם ליקקו את האצבעות.
תודה על המתכונים הנהדרים שלך
שמחה מאוד לשמוע 🙂
תודה רותי
אין קמח במתכון זה?
זאת פשטידה ללא קמח.
היי אפרת
האם ניתן להשתמש רק בשתי ביצים (גודל מדיום)
אני לא אוהבת שהטעם של הביצים הוא דומיננטי
תודה
מאיה
היי מאיה,
הביצים משמשות בפשטידה להדבקת החומרים אפשר להכין עם 2 ביצים אבל לדעתי הפשטידה לא תהיה מספיק יציבה. היא פשוט תתפרק קצת בחיתוך.
מבקשת להכינה לפסח. שאלתי האם לבשל את תפוחי האדמה הקליפה?או לקלפם.
אפשר לבשל את תפוחי האדמה ולקלף אותם לאחר הבישול (לאחר שהם התקררו) או קודם לקלף ואז לבשל. מה שנוח לך.
היי,הפשטידה נשמעת מעולה אבל הבעיה שלי היא שאני יכולה להכין רק בטוסטר אובן. יש אפשרות להכין אותה ככה בלי הטיגון שלפני?
היי רינת,
אין בעיה להכין את הפשטידה בטוסטר אובן אבל פחות מומלץ לוותר על הטיגון בהתחלה. אם אין לך אפשרות לטגן אז כדאי לגרד את הבצל בפומפיה, לסחוט מנוזלים ולהוסיף לתערובת.
שבוע נפלא 🙂
לאיזה תבנית זה מתאים ?
תבנית מלבנית קטנה בגודל 20X30.
טעים …!!!!!!!!!!!!
רק לא מזמן מצאתי את האתר הזה- ואני כל הזמן מסתכלת בו,
הבעיה היא שאני מבזבזת זמן כדי להחליט איזה מתכון נראה לי הכי טעים….
תודה רבה!!!!
תודה נריה, כיף לשמוע!
המשך יום נפלא 🙂
היי
יש לך במקרה מתכון של פשטידה תפוח אדמה מרוקאי
עם התפוח אדמה המבושל ומעוך לפירה עם גזר והאפונה
עקרונית אני צריכה כמויות
לתבנית חד פעמית סטנדרטית כמה תפוח אדמה ומה התבלינים ןכמה ביצים?
תודה רבה
היי שלי,
אין לי מתכון למעקודה. מקווה להעלות בקרוב.
איזה גודל יוצא מזה?
תבנית בגודל 20X30
היי,
הכנתי את התבשיל חומוס ופטריות והוא מעולה! תודה רבה רבה.
שאלה לגבי המתכון הזה – ניתן להקפיא? אני מחפשת מתכונים שניתן להכין, להקפיא ולהפשיר בזמן רעב 🙂
תודה!
היי דנה,
שמחה שיצא טעים.
אפשר להקפיא כמעט כל דבר למעט תפוחי אדמה או כל דבר שמכיל תפו”א.
מצרפת מדריך בנושא הקפאת מזון.
שבוע נפלא 🙂
היי(:
קודם כל תודה על האתר!מתכונים מעולים ופשוטים!
נשארו לנו שאריות פירה(בערך 3 תפו”א גדולים). נראלך שיעבוד במתכון הזה?או שאולי יש לך רעיון אחר?
תודה!
היי יעל,לגבי המתכון הזה עדיף להשתמש בתפוחי אדמה מבושלים חתוכים לקוביות.
אם זה כבר מעוך לפירה אז הנה מתכונים מומלצים:
כדורי פירה ותירס
לביבות תפו”א וגזר
כדורי פירה רגילים
בשל התבלבלות בין מתכונים הוספתי חצי כוס קמח תופח. האם משנה זמן האפיה? המירקם נראה סביר
לא אמור לשנות.
תודה על המתכון הטעים ,
יצא נפלא.
שמחה לשמוע 🙂
תודה על העדכון.
וואו מעולה ממש תודה רבה!!
חוסל עד תום
שמחה לשמוע!
תודה אילנה ושבת שלום 🙂
היי, שאלה שלא ראיתי ששאלו…
אני מתכוונת לעשות בתבניות מאפינס, האם הפשטידה תופחת באפיה?
גל
היי גל,
הפשטידה לא תופחת.
יום מקסים 🙂
שלום,
אם אני רוצה להגדיל לתבנית חד פעמית גדולה יותר, איך להגדיל את הכמויות?
היי שלומית,
אפשר להכין את הפשטידה בתבנית מלבנית בגודל 25X32 או תבנית 26 נמוכה חד פעמית:
3 בצלים בינוניים-גדולים
5 תפוחי אדמה בינוניים גדולים רכים שבושלו במים
3 קופסאות של פטריות
5 ביצים
כף וחצי אבקת מרק, כפית מלח, מעט פלפל שחור
תודה רבה!!
הי, האם הפשטידה כשרה לפסח? תודה
כן.
אפשר פטריות משימורים? אם כן, כמה?
היי מור,
אפשר לשים 2 קופסאות פטריות משימורים מסוננות מנוזלים.
אפשר לקבל מתכון לפשטידדומה אבל עם קמח
תודה מראש
היי,
יש מתכון לפשטידת פטריות עם קמח.
היי
הכנתי את הפשטידה, טעמה היה טעים אך היא התפרקה לי ובחיתוך הפכה למעין בלילה (אומנם טעימה אך לא לבבית לעין). איפה טעיתי?
אגב, הכנתי בתבנית עגולה 24.
תודה
היי ליהי,
קודם כל בגלל שהפשטידה אינו מכילה קמח בכלל היא קצת פחות יציבה מפשטידות אחרות.
בנוסף, זה גם יכול להיות קשור לגודל הקוביות שחתכת את תפו”א והפטריות. ככל שחותכים אותם קטן יותר כך הפשטידה אמורה להיות יציבה יותר.
דבר נוסף הוא שהפשטידה מתייצבת רק לאחר קירור. יכול להיות שחתכת אותה כשהיא עוד הייתה קצת חמה?
אם אני מחליטה להוסיף גבינה צהובה מגורדת. באם להוסיף לתוך הבלילה של הפשטידה או להוסיף מעל?
היי מילנה,
את יכולה לשים גם בתוך התערובת וגם לפזר קצת מעל.
יום נפלא 🙂
רק מילה אחת – טעים
תודה ציפי, שמחה שאהבת 🙂
היי אפרת! המתכונים שלך ממש מעולים! כל ערב אני מוצאת את עצמי באתר מחפשת מה להכין! ממש מודה לך! אני רוצה להכין את הפשטידה הזאת בתבנית אחת. יש לי כמה גדלים של תבניות אלומיניום, למשל אינגליש קייק, עגולה 23, עגולה 29, מלבנית 18X23, מלבנית 22X32 (בערך). מה עדיף? תודה רבה!!
היי אודליה,
קודם כל כיף לשמוע!
לגבי גודל התבנית אני חושבת שעגולה 23 ומלבנית 18X23 יהיו מתאימות.
המשך ערב נעים 🙂
כמה טעים יצא הבת שלי חיסלה את התבנית לבד
אני ממש שמחה לשמוע 🙂
תודה על העדכון!
היי.. אני מחפשת פשטידת תפוחי אדמה ובטטות מאד מוצלחת שהיתה באתר. ואני לא מוצאת אותה.. זו היתה פשטידה שצריכים להרתיח את התפוחי אדמה לחתוך ולסדר באינגלישקייק וכו׳..
אשמח אם תוכלי לתת לי קישור אליה.
תודה מראש. אתר מדהים!☺
היי מיכל,
את מתכוונת לתפו”א ובטטה מוקרמים בתנור?
יום נפלא 🙂
לא צריך קמח?
לא רעיה, זאת פשטידה ללא קמח.
יום נפלא 🙂
האם אפשר לוותר על הבצל או לשים משהו במקום? האם עדיין יצא טעים? תודה!
היי טלי,
אפשר לוותר פשוט מבחינת טעם יותר טעים עם בצל.
שבת שלום 🙂
אפשר להוסיף שכבות של בשר טחון כמו בלזניה/מוסקה?
היי ספיר,
לא ניסיתי אבל אני מניחה שכן. זה דווקא יכול להשתלב בפשטידה מבחינת טעמים.
בהצלחה 🙂
הי, סליחה על הבורות, אבל כמה זמן לבשל את תפוחי האדמה במיים חמים? עד שיירתח? והאם לבשל אותם עם הקליפה או בלעדיה? תודה מראש!
היי הילה,
מקלפים את תפוחי האדמה ומניחים בסיר. מכסים במים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה (כשהמים מבעבעים). לאחר מכן מורידים לאש בינונית ומבשלים עד שתפוחי האדמה מתרככים (עד שסכין או מזלג ננעצים בהם בקלות). משך זמן הבישול תלוי בסוג ובגודל תפוחי האדמה. אפשר לחתוך אותם לחצאים כדי לקצר את זמן הבישול.
בהצלחה 🙂
היי סליחה על עוד שאלה – אפשרי פטריות מקופסה? והאם צריך גם לטגן עם הבצל?תודה. רוצה להכין ביום שישי.תודה רבה
היי ענתי,
אפשר להשתמש בפטריות משימורים וכן, יש לטגן אותן עם הבצל.
יום מקסים 🙂
נראה נפלא.
האם אפשרי בתבנית עגולה חד פעמית ועדיין תצא פשטידה גבוהה?
לא אמורים לרסק את התפוחי אדמה במקום לחתוך לקוביות קטנות?כוונתי שהאם שהפשטידה מוכנה מרגישים חתיכות של תפוחי אדמה?סליחה על הבורות.פעם ראשונה אכין.יום מקסים
היי ענתי,
אם רוצים פשטידה גבוהה כדאי שזו תהיה תבנית עגולה בקוטר 22. בכל אופן לא כדאי להשתמש בתבנית עגולה גדולה יותר מקוטר 24.
עדיף לחתוך את תפוחי האדמה המבושלים לקוביות קטנטנות מאשר למעוך או לרסק, מבחינת מרקם זה יוצא יותר טעים 🙂
יום נפלא!
תודה רבה על ההסבר.יום מקסים
יצא מעולה, מעבר לכל ציפייה שלי ואין לי אבקת מרק ללא גלוטן אז השתמשתי במלח ופלפל בלבד
תודה רבה
איזה כיף לשמוע!
תודה איילת ושבוע נפלא 🙂
איך זה שאין פה קמח?
היי,
זו פשטידה שהיא ללא גלוטן ולכן לא מכילה קמח.
שבוע נפלא 🙂
שלום לך, נראה טעים וקל להכנה, אני מתכוונת לאפות בתבנית שקעים, האם לדעתך ניתן גם להקפיא לאחר ההכנה?
היי דליה,
תפוחי אדמה הם בין המאכלים היחידים שאומרים שלא כדאי להקפיא מאחר והם משנים את המרקם והטעם שלהם בהפשרה.
שבוע נפלא 🙂
שלום,
האם ניתן להכין יום מראש?
תודה
היי זיוה,
אפשר אבל קחי בחשבון שזה יותר טעים כשזה טרי (באותו יום).
לכמה תבניות מאפינס הבלילה מספיקה?
אני רוצה להכין, אבל מעדיפה לדעת מראש אם אצטרך להכפיל כמויות
תודה!
היי אהובה,
בסביבות 12-16, תלוי בגודל תבנית המאפינס.
תודה רבה על התגובה המהירה!!!
בס”ד
שלום
אם אין לי פיטריות אפשר משהו אחר?
יש לי גזר,אם אגרד ממש דק זה יהיה בסדר?
ואם כן כמה?הם די גדולים ועבים.
או בצל גדול מטוגן?
בס”ד
טעות שלי לא שמתי לב לבצל שיש כבר….
היי שירה,
אני מניחה שאת יכולה לשים גזר אבל הייתי ממליצה דווקא לבשל אותו יחד עם תפוח האדמה ואח”כ לקצוץ אותו לקוביות קטנות (בדומה לתפו”א). אם הגזרים הם גדולים נראה לי שגזר אחד, מקסימום גזר וחצי יספיקו, כדי שזה לא ישתלט על הטעם של הפשטידה. אם יש לך בטטה, את יכולה להכין גם עם בטטה באותו אופן.
אם תחליטי לנסות אשמח לקבל עדכון איך יצא 🙂
בס”ד
יופי מעולה תודה
אעדכן אם אנסה היום…בלי נדר. חיפשתי מתכון לפשטידה לערב לילדים
כמה אפשר חביתה וסלט :}
יום נפלא :}
בס”ד
יצא מאוד טעים
תודה
יום נפלא.
שמחה לשמוע ותודה שחזרת לעדכן 😉
האם אבקת מרק זה לא עם גלוטן?
האם מדובר באבקת מרק מיוחדת? ואיפה אפשר להשיג אותה?
אני חדשה בתחום.
היי חדווה,
יש אבקת מרק שהיא ללא גלוטן. ניתן להשיג בחנויות טבע או אורגניות.
בינתיים את יכולה להכין רק עם מלח ופלפל שחור.
הי
האם ניתן להחליף את תפוחי האדמה בכרובית?
היי נטלי,
לא ניסיתי אבל אני חושבת שאפשר רק קחי בחשבון שהפשטידה עלולה להיות עדינה ולהתפרק מאחר והיא לא מכילה קמח בכלל.
גיליתי את האתר בדרך נס לפני מספר ימים ואני לא מפסיקה להכין ממנו!! עשיתי את הפשטידה שיצאה מעולה,הנאגטס,לחמניות ביס,אמפנדס ,חצילים עם מילוי מעל,עוגת גלידה,ועוגת ריבת חלב! אחלה אתר מתכונים קלים וטעימים! תודה רבה !
תודה לירון! אני שמחה שגילית את האתר ושאת נהנת מהמתכונים 🙂
אני אקשה אבל אני 2 ילדים עם אלרגיה מסכנת חיים לביצים בין כל השאר…..
מתה לעשות פשטידות
במה אפשר להמיר את הכמויות המטורפות של הביצים בכל פשטידה….????
היי ענבל,
תפקיד הביצים הוא להדביק את החומרים ולהעניק נפח ואווריריות מסוימת לפשטידה.
בדר”כ בפשטידות טבעוניות משתמשים בחומרים הבאים כתחליף לביצים: טחינה, קמח חומוס עם מים, קורנפלור עם מים, מחית תפו”א (פירה) וכדו’.
מאחר וכל פשטידה מגיבה לתחליף אחרת אני ממליצה לך לחפש באינטרנט מתכונים לפשטידות טבעוניות ושם תוכלי לקבל רעיונות לתחליפי ביצים שכבר נוסו והצליחו.
חג שמח ושנה טובה! 🙂
היי, אני חולה על המתכונים שלך!!! כל מה שהכנתי יצא מוצלח מאוד.
שאלה, כמה פטריות חיות בערך צריך?
תודה יעלה! שמחה לשמוע 🙂
2 סלסלות של פטריות טריות, זה יוצא בערך 16-18 פטריות בינוניות, זה לא חייב להיות מדויק 🙂
שלום אפרת!
אם אני מכינה לכמות קטנה של תבנית אינגליש קייק, מה הכמויות שאני צריכה לשים? תודה!
היי בינת,
כמויות לתבנית אינגליש קייק:
1 בצל גדול קצוץ
2 תפוחי אדמה בינוניים רכים (שבושלו במים חמים)
1 קופסה פטריות שמפיניון או פטריות טריות חתוכות
2 ביצים
תיבול: חצי כף אבקת מרק, מלח, מעט פלפל שחור
וחבל שלא מסדרים שהתגובות החדשות יותר יהיו למעלה..
היי תמר,
אנסה לסדר את עניין התגובות, תודה 🙂
אתן חייבות לנסות גם את פשטידת הבטטה!
שאלה קטנה לגבי התמונה:
רשום במתכון לחתוך את תפוחי האדמה לקוביות קטנות, אבל בתמונה הם נראים חתוכים ל2 בצורת “סירה”, למה התכוונתם? תודה מראש! (=
היי לירון,
אולי זה נראה ככה בגלל שהפשטידה הוכנה בתבניות מאפינס אישיות אבל הכוונה שיש לחתוך את תפו”א המבושל לקוביות קטנות.
יום מקסים 🙂
היי
אם שכחתי לבשל את התפוחי אדמה לפני? חחחח
זה יצא טוב?
היי הדר,
יכול להיות שתפוחי האדמה יהיו מעט קשים גם לאחר 40 דקות של אפיה. אם כן, כדאי לעטוף את התבנית בנייר כסף ולהמשיך לאפות עד שתפוחי האדמה יתרככו לגמרי.
היי מתכון מעולה אפשר לעשות באינגליש קייק או תבנית מרובעת קטנה חד פעמית
היי רון,
הכמות מתאימה ל-2 תבניות אינגליש קייק או תבנית מרובעת קטנה חד פעמית (בגודל של 2 תבניות אינגליש קייק מחוברות).
ערב נעים 🙂
המתכונים – משהו משהו…איך הופכים פשטידה זו לטבעונית (בלי ביצים)? תודה.
תודה עדנה 🙂
לגבי הפשטידה, הביצים מדביקות כאן את המרכיבים. לדעתי אפשר לנסות לגרד את תפוחי האדמה המבושלים ולהוסיף קמח חומוס או קמח תירס מעורבבים עם מעט מים וכך אולי המרכיבים יחזיקו יותר. אבל שוב, לא ניסיתי כך שאני לא בטוחה בתוצאה.
אם תחליטי לנסות, אשמח לקבל עדכון 🙂
שבת שלום!
אפשר להוסיף חצילים? נראה לי יכול להיות מעניין..
היי אינה,
בהחלט נשמע מעניין אבל מאחר ולא ניסיתי אז אני לא יודעת איך זה ייצא.
אם תנסי אשמח לקבל עדכון 😉
הכנתי את הפשטידה עם קוביות בטטה (כפי שהמליצה אחת הקוראות)
ועם 1/3 כוס שמנת לבישול (כפי שהצעת).
יצא פ-י-צ-ו-ץ!!
תודה 🙂
חג שמח
מעולה!
תודה שחזרת לעדכן וחג שמח 🙂
נראה נהדר,
האם אפשר להוסיף שמנת מתוקה/לבישול כדי שיהיה קצת חלבון בפשטידה?
אם כן, כמה?
תודה
היי מרב,
יש בפשטידה חלבון מהביצים ולדעתי זה מספיק אבל אם את רוצה להוסיף גם שמנת, את יכולה להוסיף עד כשליש כוס (למרות שזה יוצא טעים גם בלי זה).
חג שמח 🙂
באבקת מרק יש גלוטן. אפשר להמיר אותה במלח, פלפל, מוסקט מגורר טרי, ואבקת שום.
יש אבקות מרק ללא גלוטן
יצא טעים ברמות!!!
נזלל ברגע שיצא מהתנור!
תודה רבה רבה!
כיף לשמוע!
תודה חני וחג שמח 🙂
הכנתי את הפשטידה למסיבת פורים .ליקקו את האצבעות .פשטידה מעולה ובכלל כל התכונים באתר זה מעולים. תודה רבה !
תודה אירית! שמחה מאוד לשמוע 🙂
כמה מלח? אני לא טובה ב”לשפוך”…
הי נועה,
אם את שמה כף אבקת מרק עוף אז מספיק רבע כפית מלח.
מכינה עכשיו נראה איך יצא לי ……
בהצלחה 😉
אין צורך באבקת אפייה או קמח??
הי טל,
אין צורך. זאת פשטידה ללא קמח 🙂
פשטידה מעולה.תודה אשמח לעוד סוגים של פשטידות
תודה שרית, שמחה שאהבת 🙂
בהמשך יעלו סוגים נוספים של פשטידות..
תודה רבה לכם!!!
הכנתי את הפשטידה ויצא כ”כ טעים ברוך ה’!
(שמתי בטטה במקום תפו”א, ופירורי לחם מעל)!
איזה כיף להכין לכבוד שבת מאכלים נפלאים!!
תבורכו בכל!
תודה ראות! שמחה לשמוע שיצא טעים 🙂
הוספתי גם בטטות יצא אש!!!
מעולה! שמחה לשמוע טל 🙂
הכנתי,מריח ויצא מעולה!
אני שמחה לשמוע! תודה שחזרת לעדכן 🙂
לא צריך גבינות בכלל?
היי מירב,
בפשטידה הזאת אין צורך בגבינות והיא טעימה כמו שהיא אבל את יכולה להוסיף אם את אוהבת, זה רק יוסיף טעם 🙂
היי
האם אפשר לשים תירס במקום פטריות?
הי רעות,
למרות שלא ניסיתי אני מניחה ששילוב של בצל, תפו”א ותירס יכול לצאת טעים 🙂
בתמונות שבאתר אפשר להבחין שהן מוצלחות וטעימות (מי שמבין)
תודה רבה רותי 🙂
שבוע נפלא!
מאז שאני נכנסתי לאתר שלכם וראיתי את הפשטידות נדלקתי מהר והם יוצאות כולן מעולות אני מאד נהנית מהמתכונים שלכם כל הכבוד
פשטידות טעימות מאד.