שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 40 דקות

סוג: פרווה

תבנית אינגליש קייק

מצרכים:

2 בצלים בינוניים-גדולים קצוצים

3 תפוחי אדמה בינוניים-גדולים מבושלים (יש לבשל במים רותחים עד לריכוך)

2 קופסאות פטריות שמפיניון או פטריות טריות חתוכות

3 ביצים

תיבול: כפית מלאה אבקת מרק, כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור




אופן הכנה:

-מטגנים בצל במחבת עד להזהבה. מוסיפים את הפטריות ומבשלים מספר דקות. מעבירים לקערה ומצננים.

-מחממים תנור ל-180 מעלות.

-חותכים את תפוחי האדמה הרכים לקוביות קטנות (כמו של סלט) ומעבירים לקערה עם הבצל והפטריות.

-מוסיפים את הביצים, מתבלים ומערבבים היטב.

-יוצקים לתבנית ואופים כ-40 דקות.

הפעל טיימר (40 דק’)
+
טיימר פועל

פשטידת תפוחי אדמה ופטריות, פשטידת פטריות ותפוחי אדמה, פשטידה ללא גלוטן,  פשטידה ללא קמח

 

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
לביבות תירס ללא גלוטןלביבות תירס ללא גלוטן
ציקן נאגטס ללא גלוטן ציקן נאגטס ללא גלוטן
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
צביה (15:15 14.01.2024)

היי, איזה גובה הפשטידה אמורה לצאת? (בס”מ)
שמתי בתבנית 30*20,ונראה קצת נמוך,
מתלבטת אם לקחת תבנית קטנה יותר.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:27 14.01.2024)

היי צביה,
אם זה נראה לך נמוך אז תחליפי תבנית.

avatar
ברוריה (12:17 29.08.2023)

מתלבטת אם להכין את זה היום רציתי לשאול האם ניתן לגרד את התפוחי אדמה ולא לבשל אותם לפני ?
ואם כן אבשל אותם לאיזה דרגה הם צרכים להגיע מבחינת הרכות בטח פחות מפירה נכון?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:52 29.08.2023)

היי
לא כדאי לגרד את תפוחי האדמה כי המרקם יצא פחות מוצלח. יש לבשל עד לריכוך מלא.

avatar
לילך (20:22 28.05.2023)

אם אני רוצה תבנית אינגליש קייק אחת פשוט להוריד כמויות בחצי? והאם אפשר לגרר את הבצל במקום לקצוץ אותו?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:57 28.05.2023)

כן, לאינגליש קייק אחת תכיני מחצית מכל הכמויות.
אפשר לגרד את הבצל.

avatar
לילך (16:57 31.05.2023)

תודה רבה, הכנתי תבנית אחת ויצא מעולה, לא האמנתי שבלי קמח ייצא כל כך מוצלח 🙂

avatar
יעל (22:42 18.01.2024)

איך עשית חצי מ-3 ביצים? 🙂
אני מתלבטת עם לשים 1 או 2

avatar
מאיה (17:47 10.04.2023)

היי אפרת,
האם לדעתך אפשר להוסיף קמח לל”ג ולהפחית ל- 2 ביצים בגודל L במקום ?
תודה מראש
מאיה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:47 10.04.2023)

היי,
בפשטידות לא כדאי להפחית בכמות הביצים(:

avatar
בתיה (12:20 15.03.2023)

האם חובה להוסיף אבקת מרק?
במה אפשר לתבל במקום זה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:50 15.03.2023)

אפשר לוותר על אבקת מרק. אם אוהבים מליחות ניתן להגדיל מעט את כמות המלח לפי הטעם.

avatar
מיכל (21:07 31.01.2023)

היי
בלי קמח?
ככה כפי שרשמת היא סופר דיאטטית😄

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:58 31.01.2023)

היי,
נכון(:
בהנאה!

avatar
אפרת (19:20 23.11.2022)

איזו אבקת מרק צריך לתיבול?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:35 23.11.2022)

אפשר אבקת מרק עוף פרווה או אבקת פטריות.

avatar
מיכל (10:29 8.07.2022)

שלום אפרת.
העלית אפשרות להכין את הפשטידה עם בטטה, במקום עם תפוחי אדמה..
במקרה זה לבשל את הבטטה מראש, כמו תפוחי האדמה, או לא, או חלקית?
מהי דעתך?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:41 8.07.2022)

היי,
את הבטטה יש לבשל מראש בישול קצר- לחלוט במים עד לריכוך ראשוני (כ-6 דקות לאחר הרתיחה).

avatar
הדס (21:01 26.06.2022)

אם אני שמה במאפינס כמה מאפינס יוצא לי בערך?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:08 26.06.2022)

היי,
אמורים לצאת כ-16 מאפינס (תלוי בגודל התבניות).

avatar
רינת (19:36 11.06.2022)

הבן שלי מטורף עליה ואני מכינה לו את זה קבוע כל שבוע כבר כחודשיים. הוא נורא אוהב שהפטריות קצת שרופות אז זה לוקח קצת יותר זמן לגרום להן להשחים. יש לך טיפ לקצר את זמן ההשחמה שיוצא לי בערך חצי שעה על אש בינונית? תודה על תשובתך ותודה על מתכון כל כך טעים וקל. אגב, מה יקרה אם אחליף את הפטריות בתרד שייבש היטב לפני כן, אותה תוצאה? או שמחייב מתכון אחר?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:34 11.06.2022)

היי,
איזה כיף שאהבתם את המתכון!
בבישול הפטריות משחימות לאחר זמן ארוך יותר מאשר באפייה, אין דרך לקצר את זה.
יש לי רעיון שאולי תאהבו:
אפשר להכין את הפשטידה בתבניות אישיות ולפני ההכנסה לתנור לפזר מעל הפשטידות חתיכות פטריות.
זה יהפוך את המרקם לפחות רך וגם תוספת הפטריות מעל תצא יותר שחומה.
אפשר להמיר את הפטריות בתרד אך כדאי להכין מתכון לפשטידה עם תרד- באתר יש כמה כאלו.

avatar
יהודית (10:12 1.05.2022)

האם מתאים לשים את הפשטידה במאפינס או שעדיף מתכון אחר? ואם כן כמה זמן אפיה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:00 1.05.2022)

היי,
אפשר לאפות את הפשטידה בתבניות מאפינס, זמן האפייה עשוי להתקצר ל-20-30 דקות.
שימי לב שהפשטידה לא תופחת כמעט ולכן ניתן למלא את המאפינס קצת יותר מ-3/4 גובה התבנית.

avatar
יהודית (11:10 1.05.2022)

תודה רבה על התשובה המהירה אשמח כמו כן לדעת לכמה מאפינס נראה לך בכמות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:29 1.05.2022)

תלוי בכמות שתשימי בכל תבנית- בערך 10 יחידות.

avatar
עמוס (12:51 19.04.2022)

היי אפרת,
הכנתי ויצאה טעימה מאד. תודה רבה!
המפתח להצלחת המתכון לדעתי הוא בכמות נכבדה של פלפל שחור גרוס.

פשטידת תפוחי אדמה ופטריות
avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:12 19.04.2022)

שמחה שאהבת את המתכון, נראה מעולה! תודה על השיתוף וחג שמח🌺

avatar
אביגיל (14:25 16.03.2022)

פשטידה טעימהההה
הכנו למשלוחי מנות לכל המכרים!!!
פורים שמח

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:08 16.03.2022)

איזה כיף שאהבתם את המתכון(: תודה על השיתוף❤

avatar
ליטל (20:59 23.02.2022)

היי אפרת ערב טוב יש לך אולי מתכון לפשטידת תפוחי אדמה (בלי פטריות) פרווה עם קמח

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:41 23.02.2022)

היי,
אין לי מתכון העונה על כל הקריטריונים שכתבת, אבל את יכולה להכין את המתכון הנוכחי ללא פטריות.

avatar
שרה (16:39 17.01.2022)

קודם כל תודה ענקית!!!
יש לי ביצים גודל m- גם טוב?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:58 17.01.2022)

היי,
כן, זה מצוין(:

avatar
merav (11:00 9.12.2021)

אני מחפשת מתכון לפשטידה ירקות או פטריות בלי ביצים יש כזה דבר?עם קמח

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:22 9.12.2021)

היי,
אני מצרפת לך מדריך לתחליפי ביצים, שתוכלי להיעזר בו כדי להמיר את הביצים בתחליף אחר במתכוני פשטידות🙂

avatar
אלון (18:45 6.12.2021)

האם אפשר להוסיף קוטג’ , אם כן כמה ואיזה שלב ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:41 6.12.2021)

היי,
אני מניחה שאפשר להוסיף כ-4 כפות קוטג’ לאחר הוספת הביצים.

avatar
שרונה נתן (08:43 26.10.2021)

הכנתי את הפשטידה מספר פעמים והיא תמיד מתחסלת! אז תודה על המתכון המוצלח 🙂
רציתי לשאול- אני רוצה להכין בתבנית מלבנית שהיא טיפה יותר גדולה 26X32 (במקום 22X31). אני לא יודעת איך להמיר את המידות וכמה להוסיף מכל רכיב. אשמח לעזרתך

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:36 26.10.2021)

היי שרונה,
שמחה שאהבת את המתכון!
לתבנית כזו יש להכפיל כמויות פי 1.5:

3 בצלים בינוניים-גדולים קצוצים

4 תפוחי אדמה גדולים רכים (שבושלו במים חמים)

3 קופסאות פטריות שמפיניון או פטריות טריות חתוכות

4 ביצים L או 5 M

תיבול: כפית וחצי אבקת מרק, כפית וחצי מלח, קמצוץ פלפל שחור

avatar
אודליה (21:09 6.07.2021)

היי אפרת, הכנתי היום ויצא ממש ממש טעים! רק שהפשטידה קצת התפרקה בחיתוך, לא כמו החיתוך המושלם בתמונה שלך. חתכתי הכל קטן (ראיתי שכתבת כך למטה), מה עוד יכול להיות הבעיה? הכנתי בתבנית עגולה 23, גודל מושלם לדעתי. תודה רבה וערב מקסים 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:44 6.07.2021)

היי אודליה,
איזה כיף שאהבת את המתכון!
הפשטידה לא מכילה קמח ולכן היא פחות יציבה מפשטידות אחרות.
בנוסף, הפשטידה מתייצבת לאחר קירור מוחלט. חתכת אותה במקרה כשהיא הייתה עדיין קצת חמה?
עוד דבר- השתמשת בביצים קטנות מגודל L? רצוי להשתמש בביצים L שמייצבות את הפשטידה.
דבר אחרון- האם אפית לפחות 40 דקות ווידאת שהפשטידה עשויה לגמרי לפני הוצאתה מהתנור?

avatar
אודליה (09:19 7.07.2021)

בוקר טוב 🙂 השתמשתי בביצים בגודל L ואפיתי טיפה יותר מ40 דקות, הייתה עשויה לגמרי. אבל כן חתכתי כשהייתה עדיין חמה, לא יכולתי להתאפק חח, כנראה שזאת הסיבה! אוקיי, נראה היום איך היא אחרי לילה במקרר 🙂 תודה רבה אפרת על המתכון המושלם ויום מקסים וטעים!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:38 7.07.2021)

מעולה, יום נפלא❤

avatar
איילת עטיאס (17:26 15.06.2021)

מתכון מעולה!! תודה!!
אני חתכתי את התפ”א לקוביות ואז בישלתי. נח יותר…
ולא שמתי אבקת מרק…
יצא טטעים מאוד תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:42 15.06.2021)

מעולה, שמחה שיצא מוצלח! תודה על השיתוף איילת😊

avatar
Beila Barouk (20:07 7.04.2021)

הי אפשר להוסיף גבינה צהובה או משו חלבי שיהיה
אם כן באיזה רגע במתכון לשים אותו ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:44 7.04.2021)

היי,
אפשר להוסיף שליש כוס שמנת לבישול וחצי כוס גבינה צהובה מגורדת לתערובת.
ואפשר גם לפזר גבינה צהובה מגורדת מעל הפשטידה כ-10 דקות לפני סיום האפייה.
בהצלחה😊

avatar
דוד (22:37 23.03.2021)

אפרת היקרה
קודם כל תודה על האתר המדהים אני מכינה המון והכל יוצא מעולה
רציתי לשאול האם אפשר להקפיא את הפשטידה הזאת
תודה רבה וחג שמח

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:53 23.03.2021)

היי דוד,
בפשטידה הזו יש תפוחי אדמה ולכן פחות מומלץ להקפיא אותה.
אפשר לשמור במקרר יום- יומיים אבל לא יותר😊

avatar
ציונה (11:03 27.01.2021)

אחלה שבעולם!!!
פשטידה מושלמתתתתת

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:13 27.01.2021)

שמחה שאהבת 🙂

avatar
חי'ה (11:41 11.01.2021)

יצא מדהים וטעים ממש!
המאמץ היה שווה!(אני לא סובלת לחתוך בצל)
תודה רבה על עוד מתכון טעים ומוצלח!

פשטידת תפוחי אדמה ופטריות
avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:58 11.01.2021)

נראה מעולה חיה!
שמחה לקרוא שאהבת ❤️

avatar
מיטל (18:40 20.11.2020)

שלום אפרת,
שמתי 2 תפוחי אדמה במקום 3, חבילה 1 של פטריות במקום 2 ואני חושבת שהייתי צריכה לשים 2 ביצים במקום 3.
האם הפשטידה תצא נוזלית מידי ולא מוכנה?
מה עושים?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:46 22.11.2020)

היי מיטל,
מתנצלת על העיכוב בתשובה.
הביצים לא אמורות להרטיב את הפשטידה. איך היא יצאה בסוף?

avatar
שיראל יהודה (19:52 17.11.2020)

שלום אפרת,
תודה על המתכונים המעולים!
האם ניתן לרסק את תפוחי האדמה במקום לחתוך לקוביות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:06 17.11.2020)

היי שיראל,
לגבי המתכון הזה עדיף להשתמש בתפוחי אדמה מבושלים חתוכים לקוביות.
אם זה כבר מעוך לפירה אז הנה מתכונים מומלצים:
כדורי פירה ותירס
לביבות תפו”א וגזר
כדורי פירה רגילים
בהצלחה 🙂

avatar
שיראל יהודה (20:38 17.11.2020)

תודה על התגובה המהירה!

avatar
בת אל (15:07 16.11.2020)

היי אפרת אין צורך בהוספת קמח ??

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:29 16.11.2020)

היי בתאל
במתכון הזה אין צורך, זה מתכון לפשטידה ללא גלוטן 🙂

avatar
ציפי עמיר (09:28 4.09.2020)

אפרת היקרה, אפשר בצל סגול במקום לבן?!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:26 5.09.2020)

כן.

avatar
סבטה (18:15 11.05.2020)

היי, קודם כל צריכה להגיד שבמקרה הגעתי לאתר שלך כשחיפשתי עוגה לפסח, ומאז הכנתי כמה מתכונים מהאתר, וכולם יצאו טעימים!
ועכשיו שאלה: אם יש לי ביצים בגודל לארג\’, האם מספיק 2 ביצים?
תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:44 11.05.2020)

היי סבטה,
קודם כל אני שמחה לשמוע 🙂
גם אם אלה ביצים L מומלץ לשים 3 ביצים אם רוצים שהפשטידה תצא יציבה.

avatar
ירה (17:38 2.05.2020)

היי, לא הבנתי אז לחתוך תפוח אדמה לקוביות או לגרד בפומפיה ( ראיתי שזה מה שרשמת בחלק מהתגובות)

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:47 2.05.2020)

לחתוך לקוביות קטנות.

avatar
adna (16:26 29.04.2020)

מה אפשר לשים במקום תפו\”א? למישהו שאסור לו תפו\”א

avatar
adna (16:33 29.04.2020)

יש לי קמח כוסמין…

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:41 29.04.2020)

אפשר להכין את פשטידת הפטריות עם קמח כוסמין.

avatar
adna (20:17 29.04.2020)

כמה כוסות קמח כוסמין?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:04 30.04.2020)

במתכון של פשטידת הפטריות שצירפתי לך בתגובה הקודמת יש לשים חצי כוס קמח כוסמין (במקום חצי כוס קמח תופח).

avatar
יאיר (13:37 10.04.2020)

פסח שמח
אפשר להכין עם קמח אופ\”א במקום לגרד תפוח אדמה מבושלים?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:21 11.04.2020)

פחות מומלץ.

avatar
תהילה (17:49 7.04.2020)

האם אפשר להחליף כאן במקום ביצים- לשים פירה תפו\’א? פשוט הבן שלי אלרגי..

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:56 7.04.2020)

היי תהילה,
ראי תשובה קודמת שרשמתי לחני.
חג שמח 🌺

avatar
רותי (12:45 28.03.2020)

שלום אפרת,
חיפשתי אצלך מתכון לגראטן תפוחי אדמה אך לא מצאתי. האם תוכלי להוסיף אותו לאתר שלך ?
בתודה, רותי

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:30 28.03.2020)

היי רותי,
אכין ואעלה מתכון בהמשך.
בינתיים יש את המתכון הזה שהוא הכי דומה לגראטן – תפוח אדמה מוקרם.

avatar
חיה (18:06 19.03.2020)

האם לאפות את הפשטידה מכוסה בניר כסף או פתוחה בתנור?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:19 19.03.2020)

אין צורך לכסות.

avatar
סימה (10:38 25.02.2020)

יצא פשוט טעים ומיוחד כולם נהנו

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:31 25.02.2020)

שמחה שנהניתם ❤️

avatar
גלית (00:10 12.01.2020)

תודה רבה יצא מעולהההההה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:20 12.01.2020)

שמחה לשמוע 🙂

avatar
Chaya (17:14 24.12.2019)

כמה זה 2קופסאות פטריות שמפיניון או פטריות טריות חתוכות??

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:42 24.12.2019)

2 סלסלות פטריות טריות זה יוצא כ500 גרם.
2 קופסאות שימורים יוצא 800 גרם לפני סינון.

avatar
כוכבא (01:43 22.12.2019)

הפשטידה הההההמנצחת שקיימת עלי תבל!
יברכך אלוקים…..

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:24 22.12.2019)

שמחה שאהבת 🙂
תודה וחג חנוכה שמח!

avatar
מיכל (00:41 20.12.2019)

אפשר אולי להוסיף 2 כפות קמח עם אבקת אפייה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:38 20.12.2019)

אפשר אבל לא חייבים.

avatar
אליזבט (17:09 4.09.2019)

תודה על המתכון…
נראה לך שיתאים להוסיף עלי רוקט לפשטידה, בפרט שאני לא שמה א.מרק…?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:25 4.09.2019)

אפשר לנסות 🙂
יש לבשל את העלים עם הבצל והפטריות שיצטמצמו, לסחוט מנוזלים, לקצוץ קצת ולהוסיף לתערובת.

avatar
אסנת (13:00 27.08.2019)

היי
הכנתי המון פעמים את הפשטידה, והיא אכן טעימה מאד! רק מה, לא יודצאת לי כמו אצלך בתמונה אלא מתפרקת מאד בחיתוך, כך שאוכלים אותה עם כף..
יש לך מושג מה אני עושה לא בסדר?
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:41 27.08.2019)

היי אסנת,
את במקרה חותכת לאחר ההכנה? כי לוקח לפשטידה זמן להתייצב. מומלץ אפילו להכין אותה יום לפני ולחתוך למחרת.

avatar
שרה (15:41 24.06.2019)

המתכון יצא ממש טעים! תודה רבה! עשיתי לשבועות,
אני רוצה להכין ואין לי פטריות, יש אפשרות לשים טונה במקום פטריות? או משהו אחר?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:09 24.06.2019)

היי שרה,
לא ניסיתי עם טונה אבל אני מניחה שאפשר.

avatar
רוני (23:55 9.05.2019)

הי,
אף-פעם לא כתוב המתכונים ואני תמיד תוהה.. האם לכסות את הפקידה בנייר כסף או לאפות אותה בלי?
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:15 10.05.2019)

לאפות בלי כיסוי.

avatar
רחלי (12:05 6.02.2019)

עוד שאלה,

אם אני מעדיפה לגרד את התפו”א צריך לבשל אותם קודם?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:07 6.02.2019)

לא מומלץ להקפיא פשטידה שמכילה תפו”א.
את תפוחי האדמה יש לבשל קודם, לצנן ואז לגרד בפומפיה גסה.

avatar
רחלי (11:42 6.02.2019)

הי,

הפשטידה טובה בהקפאה?

avatar
אפרת (20:22 10.01.2019)

הי.
מה כדאי לשים במקום אבקת מרק?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:29 10.01.2019)

אפשר לוותר על אבקת המרק.

avatar
שמואל ל (22:32 8.12.2018)

חג שמח..
הכנתי את הפשטידה והוספתי לבלילה לפני האפייה שתי כפיות סילאן, יצא מעולה..
לקינוח עם הקפה שחור עם עוגת הגבינה במיקרו שלך שהכנתי שלשום,טעימה והנאה לחיך..
את מכבית אמיתית.
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:51 8.12.2018)

תודה שמואל 🙂
שבוע טוב וחנוכה שמח!

avatar
שרון (11:13 16.11.2018)

הי אפרת, האתר שלך כייפי וטעים! אני לא משתמשת באבקת מרק, מה אפשר לשים במקום?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:40 16.11.2018)

שימי כפית מלח (לא גדושה).

avatar
שרון (13:32 16.11.2018)

תודה ושבת שלום

avatar
מירי (20:18 20.10.2018)

שלום אפרת,
האם אני יכולה לאפות את הפשטידות גם בטוסטר-אובן ?

בברכה,

מירי

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:23 20.10.2018)

כן. כדאי לקרוא את זה – אפיה בטוסטר אובן.
שבוע טוב 🌺

avatar
מירי (23:24 20.10.2018)

תודה רבה…

avatar
דנה ברכה אמסלם (23:17 22.09.2018)

היי.אני מכינה עכשיו את הפשטידה.
כמה סלסילות של פטריות טריות לשים? 2? ואני מערבבת שמפניון עם פורטובלה,זה בסדר?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:40 22.09.2018)

כן, 2 סלסלות ואפשר לשלב שני סוגים.
חג שמח 🌺

avatar
חני (13:25 7.08.2018)

היי,
המתכון נפלא ועשיתי אותו מספר פעמים וקצרתי מחמאות רבות.

אני רוצה להכין אותו שוב לאירוח שתהיה בו גם טבעונית רגישה לגלוטן – מה אפשר להחליף בביצים על מנת שהפשטידה תצליח?

אשמח לעצה 🙂

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:03 7.08.2018)

היי חני,
הביצים חשובות בתערובת כי הן מדביקות את החומרים.
אולי אפשר לנסות לגרד את תפוחי האדמה המבושלים ולהוסיף קמח חומוס מעורבב עם מעט מים וכך אולי המרכיבים יחזיקו יותר. חייבת לציין שלא ניסיתי כך שאין לי מושג לגבי התוצאה.

avatar
רותי רונן (18:28 15.06.2018)

שלום אפרת
הכנתי פעם ראשונה את הפשטידה אצל מארחי באנגליה. קצרתי מחמאות. כולם ליקקו את האצבעות.
תודה על המתכונים הנהדרים שלך

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:33 15.06.2018)

שמחה מאוד לשמוע 🙂
תודה רותי

avatar
דרורית (11:06 7.06.2018)

אין קמח במתכון זה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:30 7.06.2018)

זאת פשטידה ללא קמח.

avatar
מאיה (11:34 3.04.2018)

היי אפרת

האם ניתן להשתמש רק בשתי ביצים (גודל מדיום)
אני לא אוהבת שהטעם של הביצים הוא דומיננטי

תודה
מאיה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:04 3.04.2018)

היי מאיה,
הביצים משמשות בפשטידה להדבקת החומרים אפשר להכין עם 2 ביצים אבל לדעתי הפשטידה לא תהיה מספיק יציבה. היא פשוט תתפרק קצת בחיתוך.

avatar
Zipi (20:21 20.03.2018)

מבקשת להכינה לפסח. שאלתי האם לבשל את תפוחי האדמה הקליפה?או לקלפם.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:57 20.03.2018)

אפשר לבשל את תפוחי האדמה ולקלף אותם לאחר הבישול (לאחר שהם התקררו) או קודם לקלף ואז לבשל. מה שנוח לך.

avatar
רינת (23:32 30.12.2017)

היי,הפשטידה נשמעת מעולה אבל הבעיה שלי היא שאני יכולה להכין רק בטוסטר אובן. יש אפשרות להכין אותה ככה בלי הטיגון שלפני?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:03 31.12.2017)

היי רינת,
אין בעיה להכין את הפשטידה בטוסטר אובן אבל פחות מומלץ לוותר על הטיגון בהתחלה. אם אין לך אפשרות לטגן אז כדאי לגרד את הבצל בפומפיה, לסחוט מנוזלים ולהוסיף לתערובת.
שבוע נפלא 🙂

avatar
יעל (14:04 2.11.2017)

לאיזה תבנית זה מתאים ?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:43 2.11.2017)

תבנית מלבנית קטנה בגודל 20X30.

avatar
נריה (13:16 23.10.2017)

טעים …!!!!!!!!!!!!
רק לא מזמן מצאתי את האתר הזה- ואני כל הזמן מסתכלת בו,
הבעיה היא שאני מבזבזת זמן כדי להחליט איזה מתכון נראה לי הכי טעים….

תודה רבה!!!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:05 23.10.2017)

תודה נריה, כיף לשמוע!
המשך יום נפלא 🙂

avatar
שלי (22:04 1.10.2017)

היי
יש לך במקרה מתכון של פשטידה תפוח אדמה מרוקאי
עם התפוח אדמה המבושל ומעוך לפירה עם גזר והאפונה
עקרונית אני צריכה כמויות
לתבנית חד פעמית סטנדרטית כמה תפוח אדמה ומה התבלינים ןכמה ביצים?
תודה רבה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:21 1.10.2017)

היי שלי,
אין לי מתכון למעקודה. מקווה להעלות בקרוב.

avatar
יהודית (10:14 11.08.2017)

איזה גודל יוצא מזה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:57 11.08.2017)

תבנית בגודל 20X30

avatar
דנה (00:15 16.07.2017)

היי,
הכנתי את התבשיל חומוס ופטריות והוא מעולה! תודה רבה רבה.
שאלה לגבי המתכון הזה – ניתן להקפיא? אני מחפשת מתכונים שניתן להכין, להקפיא ולהפשיר בזמן רעב 🙂
תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:44 16.07.2017)

היי דנה,
שמחה שיצא טעים.
אפשר להקפיא כמעט כל דבר למעט תפוחי אדמה או כל דבר שמכיל תפו”א.
מצרפת מדריך בנושא הקפאת מזון.
שבוע נפלא 🙂

avatar
יעל (14:20 25.05.2017)

היי(:
קודם כל תודה על האתר!מתכונים מעולים ופשוטים!
נשארו לנו שאריות פירה(בערך 3 תפו”א גדולים). נראלך שיעבוד במתכון הזה?או שאולי יש לך רעיון אחר?
תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:36 25.05.2017)

היי יעל,לגבי המתכון הזה עדיף להשתמש בתפוחי אדמה מבושלים חתוכים לקוביות.
אם זה כבר מעוך לפירה אז הנה מתכונים מומלצים:
כדורי פירה ותירס
לביבות תפו”א וגזר
כדורי פירה רגילים

avatar
לאה (20:32 14.05.2017)

בשל התבלבלות בין מתכונים הוספתי חצי כוס קמח תופח. האם משנה זמן האפיה? המירקם נראה סביר

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:19 14.05.2017)

לא אמור לשנות.

avatar
לנור (20:50 10.05.2017)

תודה על המתכון הטעים ,
יצא נפלא.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:02 10.05.2017)

שמחה לשמוע 🙂
תודה על העדכון.

avatar
אילנה (14:48 14.04.2017)

וואו מעולה ממש תודה רבה!!
חוסל עד תום

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:26 14.04.2017)

שמחה לשמוע!
תודה אילנה ושבת שלום 🙂

avatar
גל (10:59 6.04.2017)

היי, שאלה שלא ראיתי ששאלו…
אני מתכוונת לעשות בתבניות מאפינס, האם הפשטידה תופחת באפיה?

גל

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:06 6.04.2017)

היי גל,
הפשטידה לא תופחת.
יום מקסים 🙂

avatar
שלומית (13:08 29.03.2017)

שלום,
אם אני רוצה להגדיל לתבנית חד פעמית גדולה יותר, איך להגדיל את הכמויות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:57 29.03.2017)

היי שלומית,
אפשר להכין את הפשטידה בתבנית מלבנית בגודל 25X32 או תבנית 26 נמוכה חד פעמית:
3 בצלים בינוניים-גדולים
5 תפוחי אדמה בינוניים גדולים רכים שבושלו במים
3 קופסאות של פטריות
5 ביצים
כף וחצי אבקת מרק, כפית מלח, מעט פלפל שחור

avatar
שלומית (15:29 29.03.2017)

תודה רבה!!

avatar
הילה קדיש (12:45 29.03.2017)

הי, האם הפשטידה כשרה לפסח? תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:49 29.03.2017)

כן.

avatar
מור (11:53 31.01.2017)

אפשר פטריות משימורים? אם כן, כמה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:09 31.01.2017)

היי מור,
אפשר לשים 2 קופסאות פטריות משימורים מסוננות מנוזלים.

avatar
ע (19:11 3.01.2017)

אפשר לקבל מתכון לפשטידדומה אבל עם קמח
תודה מראש

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:50 3.01.2017)

היי,
יש מתכון לפשטידת פטריות עם קמח.

avatar
ליהי (20:52 31.10.2016)

היי
הכנתי את הפשטידה, טעמה היה טעים אך היא התפרקה לי ובחיתוך הפכה למעין בלילה (אומנם טעימה אך לא לבבית לעין). איפה טעיתי?
אגב, הכנתי בתבנית עגולה 24.
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:32 31.10.2016)

היי ליהי,
קודם כל בגלל שהפשטידה אינו מכילה קמח בכלל היא קצת פחות יציבה מפשטידות אחרות.
בנוסף, זה גם יכול להיות קשור לגודל הקוביות שחתכת את תפו”א והפטריות. ככל שחותכים אותם קטן יותר כך הפשטידה אמורה להיות יציבה יותר.
דבר נוסף הוא שהפשטידה מתייצבת רק לאחר קירור. יכול להיות שחתכת אותה כשהיא עוד הייתה קצת חמה?

avatar
מילנה (08:25 31.10.2016)

אם אני מחליטה להוסיף גבינה צהובה מגורדת. באם להוסיף לתוך הבלילה של הפשטידה או להוסיף מעל?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:37 31.10.2016)

היי מילנה,
את יכולה לשים גם בתוך התערובת וגם לפזר קצת מעל.
יום נפלא 🙂

avatar
ציפי (20:27 21.09.2016)

רק מילה אחת – טעים

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:36 21.09.2016)

תודה ציפי, שמחה שאהבת 🙂

avatar
אודליה (20:12 13.09.2016)

היי אפרת! המתכונים שלך ממש מעולים! כל ערב אני מוצאת את עצמי באתר מחפשת מה להכין! ממש מודה לך! אני רוצה להכין את הפשטידה הזאת בתבנית אחת. יש לי כמה גדלים של תבניות אלומיניום, למשל אינגליש קייק, עגולה 23, עגולה 29, מלבנית 18X23, מלבנית 22X32 (בערך). מה עדיף? תודה רבה!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:04 13.09.2016)

היי אודליה,
קודם כל כיף לשמוע!
לגבי גודל התבנית אני חושבת שעגולה 23 ומלבנית 18X23 יהיו מתאימות.
המשך ערב נעים 🙂

avatar
ציפי (20:52 18.07.2016)

כמה טעים יצא הבת שלי חיסלה את התבנית לבד

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:02 18.07.2016)

אני ממש שמחה לשמוע 🙂
תודה על העדכון!

avatar
מיכל (08:39 9.06.2016)

היי.. אני מחפשת פשטידת תפוחי אדמה ובטטות מאד מוצלחת שהיתה באתר. ואני לא מוצאת אותה.. זו היתה פשטידה שצריכים להרתיח את התפוחי אדמה לחתוך ולסדר באינגלישקייק וכו׳..
אשמח אם תוכלי לתת לי קישור אליה.
תודה מראש. אתר מדהים!☺

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:51 9.06.2016)

היי מיכל,
את מתכוונת לתפו”א ובטטה מוקרמים בתנור?
יום נפלא 🙂

avatar
רעיה (09:06 8.06.2016)

לא צריך קמח?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:01 8.06.2016)

לא רעיה, זאת פשטידה ללא קמח.
יום נפלא 🙂

avatar
טלי (01:22 3.06.2016)

האם אפשר לוותר על הבצל או לשים משהו במקום? האם עדיין יצא טעים? תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:31 3.06.2016)

היי טלי,
אפשר לוותר פשוט מבחינת טעם יותר טעים עם בצל.
שבת שלום 🙂

avatar
ספיר (12:14 16.05.2016)

אפשר להוסיף שכבות של בשר טחון כמו בלזניה/מוסקה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:32 16.05.2016)

היי ספיר,
לא ניסיתי אבל אני מניחה שכן. זה דווקא יכול להשתלב בפשטידה מבחינת טעמים.
בהצלחה 🙂

avatar
הילה (09:57 19.04.2016)

הי, סליחה על הבורות, אבל כמה זמן לבשל את תפוחי האדמה במיים חמים? עד שיירתח? והאם לבשל אותם עם הקליפה או בלעדיה? תודה מראש!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:09 19.04.2016)

היי הילה,
מקלפים את תפוחי האדמה ומניחים בסיר. מכסים במים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה (כשהמים מבעבעים). לאחר מכן מורידים לאש בינונית ומבשלים עד שתפוחי האדמה מתרככים (עד שסכין או מזלג ננעצים בהם בקלות). משך זמן הבישול תלוי בסוג ובגודל תפוחי האדמה. אפשר לחתוך אותם לחצאים כדי לקצר את זמן הבישול.
בהצלחה 🙂

avatar
ענתי (09:21 13.04.2016)

היי סליחה על עוד שאלה – אפשרי פטריות מקופסה? והאם צריך גם לטגן עם הבצל?תודה. רוצה להכין ביום שישי.תודה רבה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:01 13.04.2016)

היי ענתי,
אפשר להשתמש בפטריות משימורים וכן, יש לטגן אותן עם הבצל.
יום מקסים 🙂

avatar
ענתי (06:08 11.04.2016)

נראה נפלא.
האם אפשרי בתבנית עגולה חד פעמית ועדיין תצא פשטידה גבוהה?
לא אמורים לרסק את התפוחי אדמה במקום לחתוך לקוביות קטנות?כוונתי שהאם שהפשטידה מוכנה מרגישים חתיכות של תפוחי אדמה?סליחה על הבורות.פעם ראשונה אכין.יום מקסים

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:45 11.04.2016)

היי ענתי,
אם רוצים פשטידה גבוהה כדאי שזו תהיה תבנית עגולה בקוטר 22. בכל אופן לא כדאי להשתמש בתבנית עגולה גדולה יותר מקוטר 24.
עדיף לחתוך את תפוחי האדמה המבושלים לקוביות קטנטנות מאשר למעוך או לרסק, מבחינת מרקם זה יוצא יותר טעים 🙂
יום נפלא!

avatar
ענתי (10:35 11.04.2016)

תודה רבה על ההסבר.יום מקסים

avatar
איילת (14:59 10.04.2016)

יצא מעולה, מעבר לכל ציפייה שלי ואין לי אבקת מרק ללא גלוטן אז השתמשתי במלח ופלפל בלבד
תודה רבה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:49 10.04.2016)

איזה כיף לשמוע!
תודה איילת ושבוע נפלא 🙂

avatar
ג.ב (10:35 3.04.2016)

איך זה שאין פה קמח?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:06 3.04.2016)

היי,
זו פשטידה שהיא ללא גלוטן ולכן לא מכילה קמח.
שבוע נפלא 🙂

avatar
דליה (14:51 28.02.2016)

שלום לך, נראה טעים וקל להכנה, אני מתכוונת לאפות בתבנית שקעים, האם לדעתך ניתן גם להקפיא לאחר ההכנה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:09 28.02.2016)

היי דליה,
תפוחי אדמה הם בין המאכלים היחידים שאומרים שלא כדאי להקפיא מאחר והם משנים את המרקם והטעם שלהם בהפשרה.
שבוע נפלא 🙂

avatar
זיוה (20:52 17.02.2016)

שלום,
האם ניתן להכין יום מראש?
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:37 17.02.2016)

היי זיוה,
אפשר אבל קחי בחשבון שזה יותר טעים כשזה טרי (באותו יום).

avatar
אהובה (15:37 4.02.2016)

לכמה תבניות מאפינס הבלילה מספיקה?
אני רוצה להכין, אבל מעדיפה לדעת מראש אם אצטרך להכפיל כמויות

תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:49 4.02.2016)

היי אהובה,
בסביבות 12-16, תלוי בגודל תבנית המאפינס.

avatar
אהובה (16:34 4.02.2016)

תודה רבה על התגובה המהירה!!!

avatar
שירה (11:59 25.01.2016)

בס”ד
שלום
אם אין לי פיטריות אפשר משהו אחר?
יש לי גזר,אם אגרד ממש דק זה יהיה בסדר?
ואם כן כמה?הם די גדולים ועבים.
או בצל גדול מטוגן?

avatar
שירה (12:04 25.01.2016)

בס”ד
טעות שלי לא שמתי לב לבצל שיש כבר….

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:19 25.01.2016)

היי שירה,
אני מניחה שאת יכולה לשים גזר אבל הייתי ממליצה דווקא לבשל אותו יחד עם תפוח האדמה ואח”כ לקצוץ אותו לקוביות קטנות (בדומה לתפו”א). אם הגזרים הם גדולים נראה לי שגזר אחד, מקסימום גזר וחצי יספיקו, כדי שזה לא ישתלט על הטעם של הפשטידה. אם יש לך בטטה, את יכולה להכין גם עם בטטה באותו אופן.
אם תחליטי לנסות אשמח לקבל עדכון איך יצא 🙂

avatar
שירה (12:37 25.01.2016)

בס”ד
יופי מעולה תודה
אעדכן אם אנסה היום…בלי נדר. חיפשתי מתכון לפשטידה לערב לילדים
כמה אפשר חביתה וסלט :}
יום נפלא :}

avatar
שירה (12:55 26.01.2016)

בס”ד
יצא מאוד טעים
תודה
יום נפלא.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:58 26.01.2016)

שמחה לשמוע ותודה שחזרת לעדכן 😉

avatar
חדווה (18:36 1.11.2015)

האם אבקת מרק זה לא עם גלוטן?
האם מדובר באבקת מרק מיוחדת? ואיפה אפשר להשיג אותה?

אני חדשה בתחום.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:27 1.11.2015)

היי חדווה,
יש אבקת מרק שהיא ללא גלוטן. ניתן להשיג בחנויות טבע או אורגניות.
בינתיים את יכולה להכין רק עם מלח ופלפל שחור.

avatar
נטלי (20:56 21.10.2015)

הי

האם ניתן להחליף את תפוחי האדמה בכרובית?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:01 21.10.2015)

היי נטלי,
לא ניסיתי אבל אני חושבת שאפשר רק קחי בחשבון שהפשטידה עלולה להיות עדינה ולהתפרק מאחר והיא לא מכילה קמח בכלל.

avatar
לירון (18:44 19.10.2015)

גיליתי את האתר בדרך נס לפני מספר ימים ואני לא מפסיקה להכין ממנו!! עשיתי את הפשטידה שיצאה מעולה,הנאגטס,לחמניות ביס,אמפנדס ,חצילים עם מילוי מעל,עוגת גלידה,ועוגת ריבת חלב! אחלה אתר מתכונים קלים וטעימים! תודה רבה !

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:51 19.10.2015)

תודה לירון! אני שמחה שגילית את האתר ושאת נהנת מהמתכונים 🙂

avatar
ענבל (17:32 9.09.2015)

אני אקשה אבל אני 2 ילדים עם אלרגיה מסכנת חיים לביצים בין כל השאר…..
מתה לעשות פשטידות
במה אפשר להמיר את הכמויות המטורפות של הביצים בכל פשטידה….????

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:54 9.09.2015)

היי ענבל,
תפקיד הביצים הוא להדביק את החומרים ולהעניק נפח ואווריריות מסוימת לפשטידה.
בדר”כ בפשטידות טבעוניות משתמשים בחומרים הבאים כתחליף לביצים: טחינה, קמח חומוס עם מים, קורנפלור עם מים, מחית תפו”א (פירה) וכדו’.
מאחר וכל פשטידה מגיבה לתחליף אחרת אני ממליצה לך לחפש באינטרנט מתכונים לפשטידות טבעוניות ושם תוכלי לקבל רעיונות לתחליפי ביצים שכבר נוסו והצליחו.
חג שמח ושנה טובה! 🙂

avatar
יעלה (16:00 23.08.2015)

היי, אני חולה על המתכונים שלך!!! כל מה שהכנתי יצא מוצלח מאוד.
שאלה, כמה פטריות חיות בערך צריך?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:41 23.08.2015)

תודה יעלה! שמחה לשמוע 🙂
2 סלסלות של פטריות טריות, זה יוצא בערך 16-18 פטריות בינוניות, זה לא חייב להיות מדויק 🙂

avatar
בינת (08:48 7.08.2015)

שלום אפרת!
אם אני מכינה לכמות קטנה של תבנית אינגליש קייק, מה הכמויות שאני צריכה לשים? תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:53 7.08.2015)

היי בינת,
כמויות לתבנית אינגליש קייק:
1 בצל גדול קצוץ
2 תפוחי אדמה בינוניים רכים (שבושלו במים חמים)
1 קופסה פטריות שמפיניון או פטריות טריות חתוכות
2 ביצים
תיבול: חצי כף אבקת מרק, מלח, מעט פלפל שחור

avatar
תמר (23:10 5.08.2015)

וחבל שלא מסדרים שהתגובות החדשות יותר יהיו למעלה..

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:16 5.08.2015)

היי תמר,
אנסה לסדר את עניין התגובות, תודה 🙂

avatar
תמר (23:10 5.08.2015)

אתן חייבות לנסות גם את פשטידת הבטטה!

avatar
לירון (09:39 30.07.2015)

שאלה קטנה לגבי התמונה:
רשום במתכון לחתוך את תפוחי האדמה לקוביות קטנות, אבל בתמונה הם נראים חתוכים ל2 בצורת “סירה”, למה התכוונתם? תודה מראש! (=

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:43 30.07.2015)

היי לירון,
אולי זה נראה ככה בגלל שהפשטידה הוכנה בתבניות מאפינס אישיות אבל הכוונה שיש לחתוך את תפו”א המבושל לקוביות קטנות.
יום מקסים 🙂

avatar
הדר (13:31 3.07.2015)

היי
אם שכחתי לבשל את התפוחי אדמה לפני? חחחח
זה יצא טוב?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:08 3.07.2015)

היי הדר,
יכול להיות שתפוחי האדמה יהיו מעט קשים גם לאחר 40 דקות של אפיה. אם כן, כדאי לעטוף את התבנית בנייר כסף ולהמשיך לאפות עד שתפוחי האדמה יתרככו לגמרי.

avatar
רון (20:42 8.06.2015)

היי מתכון מעולה אפשר לעשות באינגליש קייק או תבנית מרובעת קטנה חד פעמית

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:07 8.06.2015)

היי רון,
הכמות מתאימה ל-2 תבניות אינגליש קייק או תבנית מרובעת קטנה חד פעמית (בגודל של 2 תבניות אינגליש קייק מחוברות).
ערב נעים 🙂

avatar
עדנה (09:22 5.06.2015)

המתכונים – משהו משהו…איך הופכים פשטידה זו לטבעונית (בלי ביצים)? תודה.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:31 5.06.2015)

תודה עדנה 🙂
לגבי הפשטידה, הביצים מדביקות כאן את המרכיבים. לדעתי אפשר לנסות לגרד את תפוחי האדמה המבושלים ולהוסיף קמח חומוס או קמח תירס מעורבבים עם מעט מים וכך אולי המרכיבים יחזיקו יותר. אבל שוב, לא ניסיתי כך שאני לא בטוחה בתוצאה.
אם תחליטי לנסות, אשמח לקבל עדכון 🙂
שבת שלום!

avatar
אינה (20:40 15.05.2015)

אפשר להוסיף חצילים? נראה לי יכול להיות מעניין..

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:50 16.05.2015)

היי אינה,
בהחלט נשמע מעניין אבל מאחר ולא ניסיתי אז אני לא יודעת איך זה ייצא.
אם תנסי אשמח לקבל עדכון 😉

avatar
מרב (16:40 3.04.2015)

הכנתי את הפשטידה עם קוביות בטטה (כפי שהמליצה אחת הקוראות)
ועם 1/3 כוס שמנת לבישול (כפי שהצעת).
יצא פ-י-צ-ו-ץ!!
תודה 🙂
חג שמח

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:12 3.04.2015)

מעולה!
תודה שחזרת לעדכן וחג שמח 🙂

avatar
מרב (20:17 2.04.2015)

נראה נהדר,
האם אפשר להוסיף שמנת מתוקה/לבישול כדי שיהיה קצת חלבון בפשטידה?
אם כן, כמה?
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:46 2.04.2015)

היי מרב,
יש בפשטידה חלבון מהביצים ולדעתי זה מספיק אבל אם את רוצה להוסיף גם שמנת, את יכולה להוסיף עד כשליש כוס (למרות שזה יוצא טעים גם בלי זה).
חג שמח 🙂

avatar
שרון (10:45 1.04.2015)

באבקת מרק יש גלוטן. אפשר להמיר אותה במלח, פלפל, מוסקט מגורר טרי, ואבקת שום.

avatar
אורלי (12:38 20.10.2015)

יש אבקות מרק ללא גלוטן

avatar
חני (22:22 30.03.2015)

יצא טעים ברמות!!!
נזלל ברגע שיצא מהתנור!
תודה רבה רבה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:36 31.03.2015)

כיף לשמוע!
תודה חני וחג שמח 🙂

avatar
אירית יעקובוביץ (18:21 5.03.2015)

הכנתי את הפשטידה למסיבת פורים .ליקקו את האצבעות .פשטידה מעולה ובכלל כל התכונים באתר זה מעולים. תודה רבה !

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:10 5.03.2015)

תודה אירית! שמחה מאוד לשמוע 🙂

avatar
נועה (22:16 19.02.2015)

כמה מלח? אני לא טובה ב”לשפוך”…

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:36 19.02.2015)

הי נועה,
אם את שמה כף אבקת מרק עוף אז מספיק רבע כפית מלח.

avatar
לין (18:22 19.02.2015)

מכינה עכשיו נראה איך יצא לי ……

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:06 19.02.2015)

בהצלחה 😉

avatar
טל גלילי (20:18 31.12.2014)

אין צורך באבקת אפייה או קמח??

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:22 31.12.2014)

הי טל,
אין צורך. זאת פשטידה ללא קמח 🙂

avatar
שרית ק (09:33 26.12.2014)

פשטידה מעולה.תודה אשמח לעוד סוגים של פשטידות

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:09 26.12.2014)

תודה שרית, שמחה שאהבת 🙂
בהמשך יעלו סוגים נוספים של פשטידות..

avatar
ראות (19:17 27.11.2014)

תודה רבה לכם!!!
הכנתי את הפשטידה ויצא כ”כ טעים ברוך ה’!
(שמתי בטטה במקום תפו”א, ופירורי לחם מעל)!
איזה כיף להכין לכבוד שבת מאכלים נפלאים!!

תבורכו בכל!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:19 27.11.2014)

תודה ראות! שמחה לשמוע שיצא טעים 🙂

avatar
טל (00:21 22.10.2014)

הוספתי גם בטטות יצא אש!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:10 22.10.2014)

מעולה! שמחה לשמוע טל 🙂

avatar
מירב (18:44 21.10.2014)

הכנתי,מריח ויצא מעולה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:47 21.10.2014)

אני שמחה לשמוע! תודה שחזרת לעדכן 🙂

avatar
מירב (17:36 21.10.2014)

לא צריך גבינות בכלל?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:03 21.10.2014)

היי מירב,
בפשטידה הזאת אין צורך בגבינות והיא טעימה כמו שהיא אבל את יכולה להוסיף אם את אוהבת, זה רק יוסיף טעם 🙂

avatar
רעות (13:51 9.09.2014)

היי
האם אפשר לשים תירס במקום פטריות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:56 9.09.2014)

הי רעות,
למרות שלא ניסיתי אני מניחה ששילוב של בצל, תפו”א ותירס יכול לצאת טעים 🙂

avatar
רותי (20:51 8.03.2014)

בתמונות שבאתר אפשר להבחין שהן מוצלחות וטעימות (מי שמבין)

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:44 8.03.2014)

תודה רבה רותי 🙂
שבוע נפלא!

avatar
רותי (20:49 8.03.2014)

מאז שאני נכנסתי לאתר שלכם וראיתי את הפשטידות נדלקתי מהר והם יוצאות כולן מעולות אני מאד נהנית מהמתכונים שלכם כל הכבוד

פשטידות טעימות מאד.

לקריאת כל התגובות