זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 39 דקות
מס’ מנות: 10-12 יחידות
סוג: פרווה
תבנית שקעים/ מאפינס
מצרכים:
4 קישואים בינוניים מגורדים גס
1 בצל בינוני קצוץ
חצי כוס קמח מצה לעוגות (דק)
חצי כפית אבקת אפיה
2 ביצים
תיבול: כפית מלאה אבקת מרק, שליש כפית מלח ופלפל שחור
אופן הכנה:
-במחבת רחבה מטגנים בצל עם כף שמן עד להזהבה קלה. מוסיפים את הקישואים המגורדים ומטגנים תוך ערבוב 3-4 דקות. מסירים מהאש ומצננים.
-מחממים תנור ל180 מעלות ומשמנים תבנית שקעים.
-מערבבים בקערה את כל החומרים, יוצקים לתבנית שקעים (עד גובה 2/3 מהשקע) ואופים במשך כ-20 דקות.
הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל
-לאחר מכן מורידים את התבנית לרשת התנור התחתונה ואופים 10 דקות נוספות.
הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל
פשטידה כשרה לפסח
הי אפרת. אפשר להכין בתור לביבות בתנור? אם כן, איך? תודה רבה ושבת רגועה שתהיה לנו.
אני חושבת שכן.
תצרי קציצות ותניחי על נייר אפיה משומן (מומלץ להבריש בקצת שמן גם את החלק העליון).
180 מעלות 20-25 דקות ואז להפוך ולהשאיר עוד כ-10 דקות
אפשר להחליף את הקמח בקמח תפו”א ?
היי שירה,
לא ניסיתי כך שאני לא יודעת להגיד.
לאחר טיגן הקישואים נשארו נוזלים
האם להוציא אותם לפני הוספת שאר המרכיבים?
כן, כדאי לסנן קצת מעודפי נוזלים.
אם אני עושה בטוסטר אובן קטן . איך לעשות עם האפיה? להוריד למטה כמו שכתוב?
היי,
בטוסטר אובן קטן ניתן מהתחלה להניח את התבנית למטה.
היי אפרת המדהימה!
את יודעת להגיד לי אם אפשר להכין במקום קמח מצה – קמח שקדים?
כי אני בדיטאה קטוגנית..
תודה!!
היי,
לא ניסיתי בעצמי כך שאני לא בטוחה אם יצא מוצלח. את יכולה לנסות בכל זאת(:
אשמח לשמוע איך יוצא אם את מנסה🌺
הכנתי עם קמח שקדים. .אבל הפשטידה ממש התפרקה..טעים אך לא יציב😁 בפעם השניה הוספתי גבינות – צהובה, צפתית קשה, פרמזן, שמנת – מה שהיה במקרר. יצא מוצלח ומאד טעים. אה ועם קמח עדשים באותה כמות.
מעולה, שמחה שיצא מוצלח❤
תודה שחזרת לשתף😊
אם אופים בתבניות מאפינס זה גם יתפרק? אין לי קמח מצה..וממש רוצה להכין פשטידת קישואים או קציצות או כל דבר, אולי לשלב טחינה?
בתבניות מאפינס הפשטידות לא אמורות להתפרק.
במקום קמח מצה אפשר לקחת מצה ולטחון אותה לפירורים קטנטנים ככל הניתן.
האם הפשטידה טובה בהקפאה?
אני חושבת שכן.
האם ניתן להכין ללא א. אפייה?
כן.
אייי….
רציתי לשאול אם מישהי הכינה את הפשטידה עם קמח תפו”א???
נראית מצוין יש אפשרות להחליף את הקמח בקמח תפוא? או קמח מצות רגיל? כי אין לי קמח דק….
אפשר להשתמש בקמח מצות רגיל פשוט קמח המצות הדק פחות מורגש בפשטידה לעומת קמח המצות הרגיל שהוא יותר גרגירי.
חג שמח 🌸
הכנתי בתבניות מאפינס ממש טעימה לפסח! לקח יותר זמן בתנור… טעימה!
שמחה שאהבת 🙂
תודה ליאת וחג שמח!
הי יש אפשרות להחליף את הביצים כדי שהפשטידה תהיה טבעונית?
היי הדר,
לא ניסיתי כך שאני לא יודעת.
האם אפשר ירק אחר במקום הקישואים כמו תפוחי אדמה או כרובית? אם כן אודה לך מאוד אם תוכלי לציין כמויות של הירק החלופי.
היי דליה,
אני לא יודעת איך זה ייצא עם ירק אחר.
מצרפת לינק לכל הפשטידות לפסח, אולי תמצאי משהו אחר- פשטידות לפסח.
תודה רבה וחג שמח 🙂
הכנתי את הפשטידה אתמול בתבנית אינגליש קייק
יצאה טעימה בטירוף וגרפה מלא מחמאות.
תודה !!!!!
שמחה לשמוע!
תודה אפרת 🙂
היי אפרת,
יצא מעולה!
הכנתי בתבנית, אז הורדתי נמוך לאפיה מלאה.
ממש טעים
תודה
שמחה לשמוע!
תודה מלכי 🙂
הכנתי את הפשטידה כמו שהמלצת, הוספתי שמיר ויצאה פשוט מעולה! הדודים לא הפסיקו להחמיא! תודה רבה וחג שמח:)
שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
חג שמח
תודה רבה!
2 שאלות: יש מצב להכין את הפשטידה עם קמח תפו”א או עם פירורי ציפס מטפיוקה (לרגישים לגלוטן)?
אפשר לחתוך את הקישואים לחתיכות קטנות במקום לגרד (אין לי מגרדת לפסח)?
אשמח לתשובה בהקדם אם אפשר כי אני מתכננת להכין לשבת..
אגב, העוגת שיש לפסח יצאה פשוט מעולה!! כמעט לא מורגש פסח!
היי רינת,
אפשר לקצוץ את הקישואים עם סכין לחתיכות כמה שיותר קטנות.
לגבי קמח אחר, לא ניסיתי כך שאין לי מושג איך זה ייצא. הייתי מנסה לשלב קמח תפו”א עם פירורים מטפיוקה.
שבת שלום 🙂
התברכנו בך ובאתר הכ”כ יעיל וטעים תודה. לעניין הרטיבות של הפשטידה טיפ קטן. אני מפזרת בתבנית לאחר השימון כמות נדיבה של פירורי לחם או מצה ,זה יחסית סופג וגם תוספת מענינת ומשביעה. בהצלחה לכולן
תודה תיקי!
טיפ מעולה, תודה על השיתוף.
חג שמח 🙂
אפרת המקסימה!
מה הכמויות לתבנית בינונית? והאם קריטי קמח מצה דק לעומת הרגיל?
תודה!
היי שרה,
אפשר להכפיל כמויות ב-2 אבל גם כשמכפילים כמויות אני ממליצה להכין בתבניות מאפינס או ב 2-3 תבניות אינגליש קייק (הפשטידה אמורה להיות נמוכה) ולא בתבנית אחת בינונית מהסיבה שלפעמים הפשטידה לא נאפית לגמרי במרכז. אם את אופה בתבנית אינגליש קייק ולא במאפינס זמן האפיה מתארך ל 30-35 דקות + 10 דקות בתחתית התנור.
אין בעיה להשתמש גם בקמח מצות רגיל פשוט קמח המצות הדק פחות מורגש בפשטידה לעומת קמח המצות הרגיל שהוא יותר גרגירי.
חג שמח! 🙂
בוקר טוב!
יצא לי מעולה !!!!! הכנתי עם קמח
אחרי יום טעים ויציב יותר , האם אפשר להכין פשטידות אישיות גם עם רק ת”א
תודה לך ויום מקסים
היי טלי,
שמחה שיצא טעים 🙂
את מתכוונת לפשטידה אישית מתפוח אדמה כמו במתכון הזה רק במקום הקישואים? אם כן, אני מניחה שאפשר.
יום נפלא
שאלה בנוגע לפשטידות האישיות שהכנתי אכן יצא מעולה אבל בן זוגי טוען שלמטה לא נאפה מספיק
אפיתי בתבנית סיליקון אולי בגלל זה ?
תודה
היי טלי,
פשטידות קישואים בדר”כ קצת רטובות בתחתית מאחר וכל הנוזלים של הקישואים שוקעים למטה ואז יש הרגשה כאילו זה לא אפוי. מה שאפשר לעשות זה להוריד את התבנית לרשת התנור התחתונה להמשך אפיה ואם זאת תבנית סיליקון אז מומלץ לחלץ בזהירות את הפשטידה מהתבנית ולהניח אותה ישירות על נייר אפיה שמונח על רשת התנור התחתונה ואז זה אמור לייבש את הנוזלים.
אם אני רוצה להחליף את הקישואים בכרוב, כמה קרוב לשים? (:
היי איב,
האמת שאני לא יודעת איך זה ייצא עם כרוב, זה משנה את כל המרקם והטעם.
אין לי אבקת מרק
עם מה אפשר להחליף?
אפשר לוותר על אבקת המרק ולהוסיף רבע כפית מלח לכמות שרשומה.
האם אפשר להוסיף גבינות? אם כן אשמח לסוגים וכמויות… תודה.
היי קטי,
את יכולה להוסיף לתערובת 2-3 כפות גבינה לבנה או קוטג’ ועד חצי כוס גבינה צהובה מגורדת. אפשר גם להוסיף 1-2 כפות גבינה בולגרית מפוררת.
חג שמח 🙂
האם ניתן להמיר בתרד?
היי שירלי,
לא ניסיתי אבל כעקרון אם ממירים בתרד עדיף להפוך את הפשטידה לחלבית ולהוסיף 1-2 כפות גבינה לבנה/קוטג’ ו 2-3 כפות גבינה צהובה מגורדת. הגבינות מעניקות עסיסיות ונפח לפשטידה.
יש גם לחתוך את התרד גס ולאדות אותו עם הבצל עד שהוא מאבד מנפחו. לאחר מכן לסחוט מעט מנוזלים.
בהצלחה וחג שמח 🙂
האם אפשר להמיר חצי כוס קמח רגיל מאשר חצי כוס קמח מצות?
כן, אפשר.