זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 39 דקות

מס’ מנות: 10-12 יחידות

סוג: פרווה

תבנית שקעים/ מאפינס

מצרכים:

4 קישואים בינוניים מגורדים גס

1 בצל בינוני קצוץ

חצי כוס קמח מצה לעוגות (דק)

חצי כפית אבקת אפיה

2 ביצים

תיבול: כפית מלאה אבקת מרק, שליש כפית מלח ופלפל שחור




אופן הכנה:

-במחבת רחבה מטגנים בצל עם כף שמן עד להזהבה קלה. מוסיפים את הקישואים המגורדים ומטגנים תוך ערבוב 3-4 דקות. מסירים מהאש ומצננים.

-מחממים תנור ל180 מעלות ומשמנים תבנית שקעים.

-מערבבים בקערה את כל החומרים, יוצקים לתבנית שקעים (עד גובה 2/3 מהשקע) ואופים במשך כ-20 דקות.

הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל

-לאחר מכן מורידים את התבנית לרשת התנור התחתונה ואופים 10 דקות נוספות.

הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל

 פשטידה כשרה לפסח

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
בראוניז ללא גלוטןבראוניז ללא גלוטן
כדורי שוקולד לפסח כדורי שוקולד לפסח
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
avatar
שישי (14:01 14.04.2022)

היי אפרת המדהימה!
את יודעת להגיד לי אם אפשר להכין במקום קמח מצה – קמח שקדים?
כי אני בדיטאה קטוגנית..
תודה!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:22 14.04.2022)

היי,
לא ניסיתי בעצמי כך שאני לא בטוחה אם יצא מוצלח. את יכולה לנסות בכל זאת(:
אשמח לשמוע איך יוצא אם את מנסה🌺

avatar
אדל (20:26 25.08.2020)

האם הפשטידה טובה בהקפאה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:22 26.08.2020)

אני חושבת שכן.

avatar
אדוה (22:05 9.04.2020)

האם ניתן להכין ללא א. אפייה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:47 9.04.2020)

כן.

avatar
חוי (10:49 21.04.2019)

אייי….
רציתי לשאול אם מישהי הכינה את הפשטידה עם קמח תפו”א???

avatar
קרנית גולן (11:36 19.04.2019)

נראית מצוין יש אפשרות להחליף את הקמח בקמח תפוא? או קמח מצות רגיל? כי אין לי קמח דק….

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:43 19.04.2019)

אפשר להשתמש בקמח מצות רגיל פשוט קמח המצות הדק פחות מורגש בפשטידה לעומת קמח המצות הרגיל שהוא יותר גרגירי.
חג שמח 🌸

avatar
ליאת (18:21 18.04.2019)

הכנתי בתבניות מאפינס ממש טעימה לפסח! לקח יותר זמן בתנור… טעימה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:47 18.04.2019)

שמחה שאהבת 🙂
תודה ליאת וחג שמח!

avatar
הדר (03:43 17.04.2019)

הי יש אפשרות להחליף את הביצים כדי שהפשטידה תהיה טבעונית?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:08 17.04.2019)

היי הדר,
לא ניסיתי כך שאני לא יודעת.

avatar
דליה (07:51 2.04.2018)

האם אפשר ירק אחר במקום הקישואים כמו תפוחי אדמה או כרובית? אם כן אודה לך מאוד אם תוכלי לציין כמויות של הירק החלופי.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:45 2.04.2018)

היי דליה,
אני לא יודעת איך זה ייצא עם ירק אחר.
מצרפת לינק לכל הפשטידות לפסח, אולי תמצאי משהו אחר- פשטידות לפסח.

avatar
דליה (19:05 3.04.2018)

תודה רבה וחג שמח 🙂

avatar
אפרת (00:15 1.04.2018)

הכנתי את הפשטידה אתמול בתבנית אינגליש קייק
יצאה טעימה בטירוף וגרפה מלא מחמאות.
תודה !!!!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:18 1.04.2018)

שמחה לשמוע!
תודה אפרת 🙂

avatar
מלכי (12:16 16.04.2017)

היי אפרת,
יצא מעולה!
הכנתי בתבנית, אז הורדתי נמוך לאפיה מלאה.
ממש טעים
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:41 16.04.2017)

שמחה לשמוע!
תודה מלכי 🙂

avatar
רינת (23:25 15.04.2017)

הכנתי את הפשטידה כמו שהמלצת, הוספתי שמיר ויצאה פשוט מעולה! הדודים לא הפסיקו להחמיא! תודה רבה וחג שמח:)

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:28 15.04.2017)

שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
חג שמח

avatar
רינת (10:58 14.04.2017)

תודה רבה!

avatar
רינת (08:47 14.04.2017)

2 שאלות: יש מצב להכין את הפשטידה עם קמח תפו”א או עם פירורי ציפס מטפיוקה (לרגישים לגלוטן)?
אפשר לחתוך את הקישואים לחתיכות קטנות במקום לגרד (אין לי מגרדת לפסח)?
אשמח לתשובה בהקדם אם אפשר כי אני מתכננת להכין לשבת..
אגב, העוגת שיש לפסח יצאה פשוט מעולה!! כמעט לא מורגש פסח!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:25 14.04.2017)

היי רינת,
אפשר לקצוץ את הקישואים עם סכין לחתיכות כמה שיותר קטנות.
לגבי קמח אחר, לא ניסיתי כך שאין לי מושג איך זה ייצא. הייתי מנסה לשלב קמח תפו”א עם פירורים מטפיוקה.
שבת שלום 🙂

avatar
תיקי (14:27 9.04.2017)

התברכנו בך ובאתר הכ”כ יעיל וטעים תודה. לעניין הרטיבות של הפשטידה טיפ קטן. אני מפזרת בתבנית לאחר השימון כמות נדיבה של פירורי לחם או מצה ,זה יחסית סופג וגם תוספת מענינת ומשביעה. בהצלחה לכולן

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:02 9.04.2017)

תודה תיקי!
טיפ מעולה, תודה על השיתוף.
חג שמח 🙂

avatar
שרה (22:50 8.04.2017)

אפרת המקסימה!
מה הכמויות לתבנית בינונית? והאם קריטי קמח מצה דק לעומת הרגיל?
תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:05 8.04.2017)

היי שרה,
אפשר להכפיל כמויות ב-2 אבל גם כשמכפילים כמויות אני ממליצה להכין בתבניות מאפינס או ב 2-3 תבניות אינגליש קייק (הפשטידה אמורה להיות נמוכה) ולא בתבנית אחת בינונית מהסיבה שלפעמים הפשטידה לא נאפית לגמרי במרכז. אם את אופה בתבנית אינגליש קייק ולא במאפינס זמן האפיה מתארך ל 30-35 דקות + 10 דקות בתחתית התנור.
אין בעיה להשתמש גם בקמח מצות רגיל פשוט קמח המצות הדק פחות מורגש בפשטידה לעומת קמח המצות הרגיל שהוא יותר גרגירי.
חג שמח! 🙂

avatar
טלי (10:42 25.10.2016)

בוקר טוב!
יצא לי מעולה !!!!! הכנתי עם קמח
אחרי יום טעים ויציב יותר , האם אפשר להכין פשטידות אישיות גם עם רק ת”א
תודה לך ויום מקסים

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:48 25.10.2016)

היי טלי,
שמחה שיצא טעים 🙂
את מתכוונת לפשטידה אישית מתפוח אדמה כמו במתכון הזה רק במקום הקישואים? אם כן, אני מניחה שאפשר.
יום נפלא

avatar
טלי (11:43 25.10.2016)

שאלה בנוגע לפשטידות האישיות שהכנתי אכן יצא מעולה אבל בן זוגי טוען שלמטה לא נאפה מספיק
אפיתי בתבנית סיליקון אולי בגלל זה ?
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:02 25.10.2016)

היי טלי,
פשטידות קישואים בדר”כ קצת רטובות בתחתית מאחר וכל הנוזלים של הקישואים שוקעים למטה ואז יש הרגשה כאילו זה לא אפוי. מה שאפשר לעשות זה להוריד את התבנית לרשת התנור התחתונה להמשך אפיה ואם זאת תבנית סיליקון אז מומלץ לחלץ בזהירות את הפשטידה מהתבנית ולהניח אותה ישירות על נייר אפיה שמונח על רשת התנור התחתונה ואז זה אמור לייבש את הנוזלים.

avatar
איב (19:33 27.04.2016)

אם אני רוצה להחליף את הקישואים בכרוב, כמה קרוב לשים? (:

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:47 27.04.2016)

היי איב,
האמת שאני לא יודעת איך זה ייצא עם כרוב, זה משנה את כל המרקם והטעם.

avatar
שגית ארז (14:23 10.04.2020)

אין לי אבקת מרק
עם מה אפשר להחליף?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:52 11.04.2020)

אפשר לוותר על אבקת המרק ולהוסיף רבע כפית מלח לכמות שרשומה.

avatar
קטי (12:20 26.04.2016)

האם אפשר להוסיף גבינות? אם כן אשמח לסוגים וכמויות… תודה.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:57 26.04.2016)

היי קטי,
את יכולה להוסיף לתערובת 2-3 כפות גבינה לבנה או קוטג’ ועד חצי כוס גבינה צהובה מגורדת. אפשר גם להוסיף 1-2 כפות גבינה בולגרית מפוררת.
חג שמח 🙂

avatar
שירלי (08:32 19.04.2016)

האם ניתן להמיר בתרד?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:19 19.04.2016)

היי שירלי,
לא ניסיתי אבל כעקרון אם ממירים בתרד עדיף להפוך את הפשטידה לחלבית ולהוסיף 1-2 כפות גבינה לבנה/קוטג’ ו 2-3 כפות גבינה צהובה מגורדת. הגבינות מעניקות עסיסיות ונפח לפשטידה.
יש גם לחתוך את התרד גס ולאדות אותו עם הבצל עד שהוא מאבד מנפחו. לאחר מכן לסחוט מעט מנוזלים.
בהצלחה וחג שמח 🙂

avatar
רביד (23:03 18.04.2016)

האם אפשר להמיר חצי כוס קמח רגיל מאשר חצי כוס קמח מצות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:16 18.04.2016)

כן, אפשר.

לקריאת כל התגובות