זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 45-50 דקות
סוג: חלבי
תבנית מלבנית בגודל 30X20
מצרכים:
800 גרם שקית ירקות קפואים (לקט נורמנדי – כרובית, ברוקולי וגזר גמדי)
חצי כוס עלי פטרוזיליה קצוצים דק
1 שן שום שמנה כתושה (או קובית שום קפוא)
3 ביצים גדולות
250 גרם גבינת קוטג’
כף שמן
חצי כוס גבינה צהובה/מוצרלה מגורדת
2 כפות קמח תפוח אדמה
תיבול: כפית גדושה מלח, רבע כפית פלפל שחור
אופן הכנה:
-מחממים תנור מראש ל180 מעלות ומשמנים תבנית מלבנית בגודל 20X30.
-מפשירים מעט את הירקות וקוצצים גס בעזרת סכין. מניחים בקערה. מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים היטב לתערובת אחידה.
-מכניסים לתנור ואופים במשך 45-50 דקות, עד להזהבה קלה.
הפעל טיימר (45 דק’)
+
טיימר פועל
-מוציאים מהתנור ומניחים לפשטידה להתקרר לגמרי (הפשטידה מתייצבת לאחר צינון מוחלט).
פשטידה ללא גלוטן, פשטידה לפסח
ראו גם
- סלט כרוב עם פיצוחים |
- קניידלך לפסח |
- קוגל תפוחי אדמה |
- מרק עשיר לחורף |
- לחמניות קוטג’ |
- שווארמה טבעונית
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים לפשטידות
נראה מתכון מצויין ! במקום גבינות מה אפשר? אני רוצה טבעוני
מה את שמה במקום הביצים?
כלום עבודה וכזה טעים:)
תודה אפרת!
תודה לאה💜
היי אפרת. אין לי לקט נורמנדי.
אבל יש לי ברוקולי משקית קפואה וגזר טרי.
מב את מציעה לעשות?
היי,
את יכולה להכין פשטידת ברוקולי במקום(:
כתוספת למנה בשרית.
אפרת המקסימה!הכנתי את הפשטידה לערב וחוסלה!גם פשטידת הירקות לפסח נטרפה!הכנתי כמו בכל חג פסח בשנים האחרונות את עוגת התפוחים ובראוניס לפסח וכמובן כולם נהנו.תודה רבה!
כיף לשמוע😍 תודה לך יקירה:)
נראה לך שזה יישמר טוב בצידנית יומיים?
רוצה להכין לטיול בשטח.
היי הודיה,
לא נראה לי שזה יישמר יותר מיום אחד לכל היותר, בגלל שיש כאן ביצים וגבינה…
לא נורא, הכנתי ויצא מושלם! לדעתי יתחסל תוך פחות מיום בכל מקרה 🙂
תודה 💜
כיף לשמוע:) חג שמח🌺
אפרת היקרה חג אביב שמח מלא בתופינים נפלאים. תודה חמה על כל מה שאת מעניקה לנו ביסודיות קלה וטובה לאורך כל הדרך. מתכונייך קלים יפים ונפלאים. המשיכי במלוא האהבה לנתינייך.
היי יקירה, תודה וחג שמח!
שלום רב,
קודם כל, אני רוצה להודות לך על האתר המדהים שלך, שכולל מתכונים פשוטים, בהירים וקלים ועל סבלנותך הרבה לענות לכולם, למרות שלעיתים שאלות חוזרות על עצמן. ניסיתי כבר כמה וכמה מהמתכונים, רובם היו טעימים לכל משפחתי (מרק חומוס, תבשיל בשר טחון עם פטריות, פשטידות, שוקיים עם אורז בתנור וכו’).
שאלתי לגבי פשטידה זו – יש לי לקט שכולל תפוח אדמה. הוא גם יתאים? להאריך זמן אפיה?
היי רימה,
שמחה שאת ומשפחתך נהנים מהמתכונים ❤️
אפשר להשתמש בלקט שיש לך. אין צורך להאריך את זמן האפיה (יש להניח שתפוח האדמה כבר מבושל או לפחות מבושל חלקית).
היי אפרת. בתבנית שקעים כמה מנות ייצאו?
היי,
מעריכה שיצאו בסביבות 20 יחידות(:
חנוכה שמח!
היי בבקשה עזרו לי, מה אפשר להחליף במקום ביצים לאנשים שנמנעים מביצים?
וכמה כמות מהתחליף?
היי, מה ניתן להחליף בקמח תפו”א?
והאם נין להקפיא או שהורס את הטעם?
תודה, אין על המתכונים שלך!!!!
היי שרה,
אם תרצי להשאר בגרסת הללא גלוטן תוכלי להשתמש בבקמח חומוס או שאפשר למעוך תפו”א או אפילו לגרד בפומפיה (תפו”א מבושל).
במידה ולא- גם קמח רגיל אפשרי 🙂
אני מניחה שאפשר להקפיא
יום נפלא ❤️
האם אפשר להשתמש עם תערובת אפונה וגזר, ואם כן אפשר מקופסת שימורים או רק משקית קפואה?
וכדאי להוסיף תירס?
תודה רבה רבה!
אפשר משימורים ואפשר גם להוסיף תירס 🙂
תודה! נראה מוצלח…
❤️
ועוד שאלה…
יש לי רק ביצים מדיום. איך זה משנה את הכמויות?
המון תודה,
גילת
שימי 4 ביצים כדי שהפשטידה תהיה יציבה יותר.
הי אפרת,
אם אני רוצה להכין בתבנית מאפינס- האם אפשר, וכמה זמן אפיה?
קמח רגיל במקום קמח תפוחי אדמה- האם צריך להוסיף אבקת אפיה, אם כן, כמה?
תודה רבה ולילה טוב,
גילת
אפשר. זמן אפיה 30-35 דקות.
אפשר לשים 2 כפות קמח רגיל. אין צורך באבקת אפיה.
היי אפרת,
התמכרתי למתכונים שלך וחזרתי לעדכן שהפשטידה יצאה אליפות!!
תודה וחג שמח:)
תודה אורית 💗
חג שמח!
היי אפרת,
שתי שאלות:
1.האם אפשר קמח רגיל?
2. האם אפשר באינגליש קייק..ואם כן, כמה זמן צריך בתנור?
תודה רבה 🙂
היי מיה,
1. כן אפשר.
2. אפשר להכין ב-2 תבניות אינגליש חד פעמיות. זמן אפיה כ-40 דקות.
מה אפשר לשים במקום קמח תפוחי אדמה וללא גלוטן? אולי קצת תפו”א מעוך?
אני מניחה שקמח חומוס או שאפשר למעוך תפו”א או אפילו לגרד בפומפיה (תפו”א מבושל).
אפשר קמח חומוס במקום קמח תפו”א?
אני חושבת שכן.
הי, איזה תחליף אפשר לשים במקום הגבינות למי שרגיש ללקטוז? תודה
היי איריס,
הגבינות משפרות את המרקם. לא ניסיתי להכין את הפשטידה בגרסה פרווה אבל בתגובות מישהי רשמה שהיא שמה טחינה במקום. לדעתי לא כדאי לשים יותר מ-2 כפות כדי שהטעם לא ייפגע.
חג שמח 🙂
יצא טעים מאוד!
אגב, יש לך מתכון לפשטידת קישואים?
תודה רבה.
כן. מתכון לפשטידת קישואים.
האם אפשר להחליף את הירקות הקפואים לירקות חיים?
למה ובאיזה כמויות?
היי דלית,
אין בעיה להשתמש בירקות טריים אבל יש צורך לבשל אותם לפני. את הכרובית והברוקולי לפרק לפרחים קטנים ולבשל במים במשך כ-10 דקות, עד לריכוך.
את הגזר יש לקלף, לחתוך לקוביות ולבשל במים עד לריכוך.
מבחינת כמויות זה יוצא בערך 4 כוסות פרחי ברוקולי, 4 כוסות פרחי כרובית וכוס וחצי קוביות גזר.
האם אפשר להחליף את הירקות בגרגרי תירס?
לא יודעת, לא ניסיתי.
הפשטידה מעולה!!!!
שמחה שאהבת 🙂
חג שמח
הי יש אפשרות להחליף את הקמח תפו”א בקמח מצות?
אני מניחה שאפשר.
חג שמח 🙂
היי אפרת האלופה ,
הבעיה שלי עם פשטידות היא שאני מרגישה שהן לא מספיק אפויות תמיד (בפנים , הלמעלה דוקא יוצא בסדר)
ומתה להכין פשטידה טעימה לתינוק שלי .. איזה מרקם אמור להיות לה בפנים ?
היי ליה,
פשטידות מתייצבות רק לאחר קירור מוחלט. אני בכלל ממליצה להכין פשטידה יום קודם להגשה ולשמור אותה במקרר. בזמן הקירור במקרר היא יותר מתייצבת.
המרקם של הפשטידה הזאת הוא רך אבל לא יותר מידי.
שלום! יש מצב לעשות פשטידה פרווה? או לא כל כך?
היי יוליה,
פחות מומלץ מבחינת טעם ומרקם.
אני עושה פרווה ושמה טחינה במקום גבינה יוצא מעולה!
תודה רבה על המתכון!הוא נראה מעולה!
יש אפשרות להחליף בגבינות אחרות או משהו?(קוטג’+צהובה)
תודה רבה!
במקום קוטג’ אפשר לשים גבינה לבנה.
במקום צהובה אפשר לשים כשליש כוס בולגרית מפוררת.