שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 45-50 דקות

סוג: חלבי

ספרי מתכונים ב10 דקות

תבנית מלבנית בגודל 30X20

מצרכים:

800 גרם שקית ירקות קפואים  (לקט נורמנדי – כרובית, ברוקולי וגזר גמדי)

חצי כוס עלי פטרוזיליה קצוצים דק

1 שן שום שמנה כתושה (או קובית שום קפוא)

3 ביצים גדולות

250 גרם גבינת קוטג’

כף שמן

חצי כוס גבינה צהובה/מוצרלה מגורדת

2 כפות קמח תפוח אדמה

תיבול: כפית גדושה מלח, רבע כפית פלפל שחור

אופן הכנה:

-מחממים תנור מראש ל180 מעלות ומשמנים תבנית מלבנית בגודל 20X30.

-מפשירים מעט את הירקות וקוצצים גס בעזרת סכין. מניחים בקערה. מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים היטב לתערובת אחידה.

-מכניסים לתנור ואופים במשך 45-50 דקות, עד להזהבה קלה.

הפעל טיימר (45 דק’)
+
טיימר פועל

-מוציאים מהתנור ומניחים לפשטידה להתקרר לגמרי (הפשטידה מתייצבת לאחר צינון מוחלט).

פשטידה ללא גלוטן, פשטידה לפסח
ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
חביתה עם לחם, תירס וזיתים
כרובית מוקפצת עם פטריות

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
שרון (20:11 3.04.2021)

אפרת המקסימה!הכנתי את הפשטידה לערב וחוסלה!גם פשטידת הירקות לפסח נטרפה!הכנתי כמו בכל חג פסח בשנים האחרונות את עוגת התפוחים ובראוניס לפסח וכמובן כולם נהנו.תודה רבה!

מתכונים ב-10 דקות (20:16 3.04.2021)

כיף לשמוע😍 תודה לך יקירה:)

הודיה (17:09 31.03.2021)

נראה לך שזה יישמר טוב בצידנית יומיים?
רוצה להכין לטיול בשטח.

מתכונים ב-10 דקות (17:43 31.03.2021)

היי הודיה,
לא נראה לי שזה יישמר יותר מיום אחד לכל היותר, בגלל שיש כאן ביצים וגבינה…

הודיה (20:59 31.03.2021)

לא נורא, הכנתי ויצא מושלם! לדעתי יתחסל תוך פחות מיום בכל מקרה 🙂
תודה 💜

מתכונים ב-10 דקות (21:27 31.03.2021)

כיף לשמוע:) חג שמח🌺

Zipi (19:50 26.03.2021)

אפרת היקרה חג אביב שמח מלא בתופינים נפלאים. תודה חמה על כל מה שאת מעניקה לנו ביסודיות קלה וטובה לאורך כל הדרך. מתכונייך קלים יפים ונפלאים. המשיכי במלוא האהבה לנתינייך.

מתכונים ב-10 דקות (18:50 28.03.2021)

היי יקירה, תודה וחג שמח!

רימה (14:58 27.01.2021)

שלום רב,
קודם כל, אני רוצה להודות לך על האתר המדהים שלך, שכולל מתכונים פשוטים, בהירים וקלים ועל סבלנותך הרבה לענות לכולם, למרות שלעיתים שאלות חוזרות על עצמן. ניסיתי כבר כמה וכמה מהמתכונים, רובם היו טעימים לכל משפחתי (מרק חומוס, תבשיל בשר טחון עם פטריות, פשטידות, שוקיים עם אורז בתנור וכו’).
שאלתי לגבי פשטידה זו – יש לי לקט שכולל תפוח אדמה. הוא גם יתאים? להאריך זמן אפיה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:09 27.01.2021)

היי רימה,
שמחה שאת ומשפחתך נהנים מהמתכונים ❤️
אפשר להשתמש בלקט שיש לך. אין צורך להאריך את זמן האפיה (יש להניח שתפוח האדמה כבר מבושל או לפחות מבושל חלקית).

קארין (20:30 9.01.2021)

היי בבקשה עזרו לי, מה אפשר להחליף במקום ביצים לאנשים שנמנעים מביצים?
וכמה כמות מהתחליף?

שרה (15:33 29.11.2020)

היי, מה ניתן להחליף בקמח תפו”א?
והאם נין להקפיא או שהורס את הטעם?
תודה, אין על המתכונים שלך!!!!

מתכונים ב-10 דקות (16:33 29.11.2020)

היי שרה,
אם תרצי להשאר בגרסת הללא גלוטן תוכלי להשתמש בבקמח חומוס או שאפשר למעוך תפו”א או אפילו לגרד בפומפיה (תפו”א מבושל).
במידה ולא- גם קמח רגיל אפשרי 🙂
אני מניחה שאפשר להקפיא
יום נפלא ❤️

יעל (00:57 24.11.2020)

האם אפשר להשתמש עם תערובת אפונה וגזר, ואם כן אפשר מקופסת שימורים או רק משקית קפואה?
וכדאי להוסיף תירס?
תודה רבה רבה!

מתכונים ב-10 דקות (08:59 24.11.2020)

אפשר משימורים ואפשר גם להוסיף תירס 🙂

יעל (18:17 24.11.2020)

תודה! נראה מוצלח…

מתכונים ב-10 דקות (20:02 24.11.2020)

❤️

גילת (00:24 27.03.2020)

ועוד שאלה…
יש לי רק ביצים מדיום. איך זה משנה את הכמויות?
המון תודה,
גילת

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:14 27.03.2020)

שימי 4 ביצים כדי שהפשטידה תהיה יציבה יותר.

גילת (00:22 27.03.2020)

הי אפרת,
אם אני רוצה להכין בתבנית מאפינס- האם אפשר, וכמה זמן אפיה?
קמח רגיל במקום קמח תפוחי אדמה- האם צריך להוסיף אבקת אפיה, אם כן, כמה?
תודה רבה ולילה טוב,
גילת

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:14 27.03.2020)

אפשר. זמן אפיה 30-35 דקות.
אפשר לשים 2 כפות קמח רגיל. אין צורך באבקת אפיה.

אורית ב. (23:08 23.04.2019)

היי אפרת,
התמכרתי למתכונים שלך וחזרתי לעדכן שהפשטידה יצאה אליפות!!

תודה וחג שמח:)

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:48 24.04.2019)

תודה אורית 💗
חג שמח!

מיה (14:41 11.12.2018)

היי אפרת,
שתי שאלות:
1.האם אפשר קמח רגיל?
2. האם אפשר באינגליש קייק..ואם כן, כמה זמן צריך בתנור?
תודה רבה 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:09 11.12.2018)

היי מיה,
1. כן אפשר.
2. אפשר להכין ב-2 תבניות אינגליש חד פעמיות. זמן אפיה כ-40 דקות.

נחמה (13:20 4.12.2018)

מה אפשר לשים במקום קמח תפוחי אדמה וללא גלוטן? אולי קצת תפו”א מעוך?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:17 4.12.2018)

אני מניחה שקמח חומוס או שאפשר למעוך תפו”א או אפילו לגרד בפומפיה (תפו”א מבושל).

מיכל (06:51 19.10.2018)

אפשר קמח חומוס במקום קמח תפו”א?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:22 19.10.2018)

אני חושבת שכן.

איריס (12:00 22.09.2018)

הי, איזה תחליף אפשר לשים במקום הגבינות למי שרגיש ללקטוז? תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:23 22.09.2018)

היי איריס,
הגבינות משפרות את המרקם. לא ניסיתי להכין את הפשטידה בגרסה פרווה אבל בתגובות מישהי רשמה שהיא שמה טחינה במקום. לדעתי לא כדאי לשים יותר מ-2 כפות כדי שהטעם לא ייפגע.
חג שמח 🙂

צופיה (12:46 16.08.2018)

יצא טעים מאוד!
אגב, יש לך מתכון לפשטידת קישואים?
תודה רבה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:54 16.08.2018)

כן. מתכון לפשטידת קישואים.

דלית (09:33 17.07.2018)

האם אפשר להחליף את הירקות הקפואים לירקות חיים?
למה ובאיזה כמויות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:32 17.07.2018)

היי דלית,
אין בעיה להשתמש בירקות טריים אבל יש צורך לבשל אותם לפני. את הכרובית והברוקולי לפרק לפרחים קטנים ולבשל במים במשך כ-10 דקות, עד לריכוך.
את הגזר יש לקלף, לחתוך לקוביות ולבשל במים עד לריכוך.
מבחינת כמויות זה יוצא בערך 4 כוסות פרחי ברוקולי, 4 כוסות פרחי כרובית וכוס וחצי קוביות גזר.

מיכל (21:51 4.04.2018)

האם אפשר להחליף את הירקות בגרגרי תירס?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:51 4.04.2018)

לא יודעת, לא ניסיתי.

רננה (19:13 2.04.2018)

הפשטידה מעולה!!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:15 2.04.2018)

שמחה שאהבת 🙂
חג שמח

לינוי (18:25 29.03.2018)

הי יש אפשרות להחליף את הקמח תפו”א בקמח מצות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:04 29.03.2018)

אני מניחה שאפשר.
חג שמח 🙂

ליה (10:33 23.03.2018)

היי אפרת האלופה ,
הבעיה שלי עם פשטידות היא שאני מרגישה שהן לא מספיק אפויות תמיד (בפנים , הלמעלה דוקא יוצא בסדר)
ומתה להכין פשטידה טעימה לתינוק שלי .. איזה מרקם אמור להיות לה בפנים ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:17 23.03.2018)

היי ליה,
פשטידות מתייצבות רק לאחר קירור מוחלט. אני בכלל ממליצה להכין פשטידה יום קודם להגשה ולשמור אותה במקרר. בזמן הקירור במקרר היא יותר מתייצבת.
המרקם של הפשטידה הזאת הוא רך אבל לא יותר מידי.

יוליה (16:15 22.03.2018)

שלום! יש מצב לעשות פשטידה פרווה? או לא כל כך?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:27 22.03.2018)

היי יוליה,
פחות מומלץ מבחינת טעם ומרקם.

טובה (15:37 19.08.2018)

אני עושה פרווה ושמה טחינה במקום גבינה יוצא מעולה!

Shir.C (00:04 21.03.2018)

תודה רבה על המתכון!הוא נראה מעולה!
יש אפשרות להחליף בגבינות אחרות או משהו?(קוטג’+צהובה)
תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:32 21.03.2018)

במקום קוטג’ אפשר לשים גבינה לבנה.
במקום צהובה אפשר לשים כשליש כוס בולגרית מפוררת.

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.