שום דבר לא נמצא
ספרי מתכונים ב10 דקות

מתכון קל וטעים: פשטידת ירקות ללא גלוטן, כשרה לפסח (חלבית) ללא בישול מקדים

פשטידת ירקות ללא גלוטן

תבנית מלבנית בגודל 30X20

מצרכים:

800 גרם שקית ירקות קפואים  (לקט נורמנדי – כרובית, ברוקולי וגזר גמדי)

חצי כוס עלי פטרוזיליה קצוצים דק

1 שן שום שמנה כתושה (או קובית שום קפוא)

3 ביצים גדולות

250 גרם גבינת קוטג'

כף שמן

חצי כוס גבינה צהובה/מוצרלה מגורדת

2 כפות קמח תפוח אדמה

תיבול: כפית גדושה מלח, רבע כפית פלפל שחור

אופן הכנה:

-מחממים תנור מראש ל180 מעלות ומשמנים תבנית מלבנית בגודל 20X30.

-מפשירים מעט את הירקות וקוצצים גס בעזרת סכין. מניחים בקערה. מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים היטב לתערובת אחידה.

-מכניסים לתנור ואופים במשך 45-50 דקות, עד להזהבה קלה. מוציאים מהתנור ומניחים לפשטידה להתקרר לגמרי (הפשטידה מתייצבת לאחר צינון מוחלט).

פשטידה ללא גלוטן, פשטידה לפסח
ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
חביתה עם לחם, תירס וזיתים
כרובית מוקפצת עם פטריות

תגובות

הוספת תגובה
Avatar
גילת (00:24 27.03.2020)

ועוד שאלה…
יש לי רק ביצים מדיום. איך זה משנה את הכמויות?
המון תודה,
גילת

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:14 27.03.2020)

שימי 4 ביצים כדי שהפשטידה תהיה יציבה יותר.

Avatar
גילת (00:22 27.03.2020)

הי אפרת,
אם אני רוצה להכין בתבנית מאפינס- האם אפשר, וכמה זמן אפיה?
קמח רגיל במקום קמח תפוחי אדמה- האם צריך להוסיף אבקת אפיה, אם כן, כמה?
תודה רבה ולילה טוב,
גילת

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:14 27.03.2020)

אפשר. זמן אפיה 30-35 דקות.
אפשר לשים 2 כפות קמח רגיל. אין צורך באבקת אפיה.

Avatar
אורית ב. (23:08 23.04.2019)

היי אפרת,
התמכרתי למתכונים שלך וחזרתי לעדכן שהפשטידה יצאה אליפות!!

תודה וחג שמח:)

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:48 24.04.2019)

תודה אורית 💗
חג שמח!

Avatar
מיה (14:41 11.12.2018)

היי אפרת,
שתי שאלות:
1.האם אפשר קמח רגיל?
2. האם אפשר באינגליש קייק..ואם כן, כמה זמן צריך בתנור?
תודה רבה 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:09 11.12.2018)

היי מיה,
1. כן אפשר.
2. אפשר להכין ב-2 תבניות אינגליש חד פעמיות. זמן אפיה כ-40 דקות.

Avatar
נחמה (13:20 4.12.2018)

מה אפשר לשים במקום קמח תפוחי אדמה וללא גלוטן? אולי קצת תפו"א מעוך?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:17 4.12.2018)

אני מניחה שקמח חומוס או שאפשר למעוך תפו"א או אפילו לגרד בפומפיה (תפו"א מבושל).

Avatar
מיכל (06:51 19.10.2018)

אפשר קמח חומוס במקום קמח תפו"א?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:22 19.10.2018)

אני חושבת שכן.

Avatar
איריס (12:00 22.09.2018)

הי, איזה תחליף אפשר לשים במקום הגבינות למי שרגיש ללקטוז? תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:23 22.09.2018)

היי איריס,
הגבינות משפרות את המרקם. לא ניסיתי להכין את הפשטידה בגרסה פרווה אבל בתגובות מישהי רשמה שהיא שמה טחינה במקום. לדעתי לא כדאי לשים יותר מ-2 כפות כדי שהטעם לא ייפגע.
חג שמח 🙂

Avatar
צופיה (12:46 16.08.2018)

יצא טעים מאוד!
אגב, יש לך מתכון לפשטידת קישואים?
תודה רבה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:54 16.08.2018)

כן. מתכון לפשטידת קישואים.

Avatar
דלית (09:33 17.07.2018)

האם אפשר להחליף את הירקות הקפואים לירקות חיים?
למה ובאיזה כמויות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:32 17.07.2018)

היי דלית,
אין בעיה להשתמש בירקות טריים אבל יש צורך לבשל אותם לפני. את הכרובית והברוקולי לפרק לפרחים קטנים ולבשל במים במשך כ-10 דקות, עד לריכוך.
את הגזר יש לקלף, לחתוך לקוביות ולבשל במים עד לריכוך.
מבחינת כמויות זה יוצא בערך 4 כוסות פרחי ברוקולי, 4 כוסות פרחי כרובית וכוס וחצי קוביות גזר.

Avatar
מיכל (21:51 4.04.2018)

האם אפשר להחליף את הירקות בגרגרי תירס?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:51 4.04.2018)

לא יודעת, לא ניסיתי.

Avatar
רננה (19:13 2.04.2018)

הפשטידה מעולה!!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:15 2.04.2018)

שמחה שאהבת 🙂
חג שמח

Avatar
לינוי (18:25 29.03.2018)

הי יש אפשרות להחליף את הקמח תפו"א בקמח מצות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:04 29.03.2018)

אני מניחה שאפשר.
חג שמח 🙂

Avatar
ליה (10:33 23.03.2018)

היי אפרת האלופה ,
הבעיה שלי עם פשטידות היא שאני מרגישה שהן לא מספיק אפויות תמיד (בפנים , הלמעלה דוקא יוצא בסדר)
ומתה להכין פשטידה טעימה לתינוק שלי .. איזה מרקם אמור להיות לה בפנים ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:17 23.03.2018)

היי ליה,
פשטידות מתייצבות רק לאחר קירור מוחלט. אני בכלל ממליצה להכין פשטידה יום קודם להגשה ולשמור אותה במקרר. בזמן הקירור במקרר היא יותר מתייצבת.
המרקם של הפשטידה הזאת הוא רך אבל לא יותר מידי.

Avatar
יוליה (16:15 22.03.2018)

שלום! יש מצב לעשות פשטידה פרווה? או לא כל כך?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:27 22.03.2018)

היי יוליה,
פחות מומלץ מבחינת טעם ומרקם.

Avatar
טובה (15:37 19.08.2018)

אני עושה פרווה ושמה טחינה במקום גבינה יוצא מעולה!

Avatar
Shir.C (00:04 21.03.2018)

תודה רבה על המתכון!הוא נראה מעולה!
יש אפשרות להחליף בגבינות אחרות או משהו?(קוטג'+צהובה)
תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:32 21.03.2018)

במקום קוטג' אפשר לשים גבינה לבנה.
במקום צהובה אפשר לשים כשליש כוס בולגרית מפוררת.

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.