זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 28 דקות
מצרכים:
500 גרם פרגיות חתוכות לקוביות גדולות
1 בצל בינוני קצוץ גס
1/2 פלפל ירוק חתוך לרצועות דקות
1/2 פלפל אדום (גמבה) חתוך לרצועות דקות
1/2 סלסלת פטריות חתוכות לחצי
3-4 תירס גמדי חתוך (לא חובה)
4 גבעולי בצל ירוק חתוך
3/4 כוס אגוזי קשיו (מומלץ קלויים)
תיבול: 6 כפות רוטב טריאקי, 2 כפות רוטב צ’ילי מתוק, 1/3 כוס מים רותחים, מלח, פלפל גרוס גס
אופן הכנה:
-מחממים מחבת עם מעט שמן ומטגנים את הפרגיות כדקה מכל צד (עד שצבע הבשר מבחוץ הופך ללבן אך מבפנים עדיין לא מבושל). מעבירים את הפרגיות לצלחת בלי הנוזלים.
-מטגנים במחבת בצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את הפלפלים, הפטריות והתירס הגמדי. מערבבים ומבשלים עם מכסה מספר דקות עד שהפלפלים מתרככים מעט. מחזירים את הפרגיות למחבת ומתבלים. מערבבים היטב ומבשלים עם מכסה כ-10 דקות עד שהרוטב מצטמצם ומסמיך והפרגיות מתבשלות ומוכנות למאכל.
-מוסיפים את הבצל הירוק ואגוזי הקשיו ומבשלים תוך כדי ערבוב במשך דקה נוספת.
*מומלץ להגיש עם אורז לבן.
האם אפשר לעשות עם חזה עוף ולא פרגיות
היי,
אפשר להשתמש בחזה עוף חתוך לקוביות במקום פרגיות.
אחד המתכונים!
עושה פעם שניה, ומנשנשת עוד לפני שבת, מה יהיה?
איזה כיף שאהבת את המתכון! תודה שחזרת לשתף❤
שלום אפרת. אני רוצה להכין מקילו פרגיות אבל ללא פלפלים. תוכלי לעדכן את הכמויות בשבילי? לא מצאתי בסופר תירס גמדי קפוא אבל ראיתי שיש בשימורים. צריך לשטוף אותם? בנוסף, אפשר להחליף בצל ירוק בעירית? תודה רבה.
היי רימה,
תכיני את המתכון הבא:
קילו פרגיות,
2 בצלים בינוניים,
2 סלסלות פטריות,
8 תירס גמדי,
כוס- כוס וחצי קשיו.
*כמות תיבול- פי 2
*אפשר להשתמש בתירס גמדי משימורים ומומלץ לשטוף היטב
*אפשר לפזר מעט עירית לפני ההגשה.
עוד משהו: קראתי בתגובות שהצעת להוסיף גזר פרוס דק. יש לי בפריזר גזר גמדי. אפשר להחליף בו חבילה אחת של פטריות או בנוסף? צריך להפשיר אותו? לבשל קודם? מתי להוסיף לתבשיל? תודה על סבלנותך הרבה.
אפשר להוסיף גזר גמדי אחרי הוספת התירס במקום חלק מכמות הפטריות/בנוסף להן.
אין שינוי באופן ההכנה.
את הגזר כדאי רק לשטוף לפני כן, אין צורך להפשיר.
רציתי לדעת לגבי הקשיו מתי מוסיפים אותו לתבשיל ? ואם שמים קשיו קלוי או טבעי?
היי שילת,
את הקשיו מוסיפים בסוף הבישול. אפשר לשים קלוי או טבעי- מה שיותר אוהבים😊
אפרת ערב טוב,
רק מוודאת (-: – לא משתמשים בנוזלים שהגיר הבשר, נכון ?
כשאני מטגנת את הצל זה על מחבת נקי עם שמן ‘חדש’, נכון ?
תודה רבה רבה וערב טוב
היי מיכל,
לא משתמשים בנוזלי הבשר, ומטגנים במחבת נקי עם שמן:)
נהדר. תודה רבה. יצא מעולה. ליקקו את האצבעות (-:
מעולה! שמחה לשמוע😊
שלום מעוניינת להכין, רציתי לשאול האם זה מתאים למילוי טורטיה?
היי, לדעתי זה יהיה מצויין עם טורטיה😀
שלום, רציתי לשאול, אם אני מכינה את המתכון לחולה סכרת, נראה לי שברטבים יש סוכר ואני גם לא משתמשת בתחליפי הסוכר, במה אוכל להחליף את הרטבים?
תודה רבה, ממש נהנית מהאתר..
היי נעמה,
אפשר לתבל פשוט בפפריקה מתוקה, מלח ופלפל שחור.
שלום אפרת יצא ממש טעים
רציתי לשאול
1. האם הפלפלים זה לתוספת טעם (אני מוסיפה לטעם למאכלים וזורקת) או שאפשר ירקות אחרים במקום כי אף אחד אצלי לא אוהב פלפלים
2. על איזה אש לבשל את הכל יחד ב10 דקות? גבוה? נמוך?
3. אשמח לדעת כמות של מלח בבקשה
תודה
היי ברכה,
קודם כל זה נראה מעולה.
1. אפשר לוותר על הפלפלים וללשים גזר אם אוהבים.
2. אש בינונית-נמוכה.
3. כרבע כפית מלח.
תודה רבה:)
היי אפרת. מאחר ואני מגדלת 3 טי- רקסים מקסימים. כמה מים צריך על מנת להכין 2 ק”ג פרגיות??????
היי קרן 🙂
את כמות הירקות מספיק להכפיל ב-2.
לגבי התיבול – ¾ כוס רוטב טריאקי, 5 כפות רוטב צ’ילי מתוק, ⅔ כוס מים רותחים, מלח, פלפל גרוס גס
הי אפרת, אם אני רוצה להוסיף כרוב, באיזה שלב? דרך אגב, האתר שלך פשוט מדהים
היי מורן,
אפשר להוסיף כרוב קצוץ יחד עם הפטריות והפלפלים.
הי אפרת
סיימתי להכין ועדיין יש הרבה רוטב בסיר, כך זה אמור להיות?
כן.
הי אפרת
האם במתכון הזה פטריות מקופסה עדיפות על פטריות טריות?
עדיף פטריות טריות (תמיד 🙂 )
אפשר לוותר על הקשיו? יש לי ילדות מתחת לגיל 5
זה משמעותי יפגע בטעם?
כן אפשר. עדיין זה ייצא טעים.
היי
בגלל פסח במה ניתן להחליף את הטריאקי?
תודה רבה וחג שמח
היי אופק,
אפשר לשים 4 כפות סילאן ו-3 כפות רוטב סויה כשל”פ.
חג שמח 🙂
היי,
כמה מנות בערך יוצא המתכון ועם איזו תוספת היית ממליצה להגיש אותו (חוץ מאורז)?
היי,
זה יוצא בסביבות 3-4 מנות. מלבד אורז אני חושבת שזה יילך טוב גם עם פירה או פתיתים.
תודה על המתכון
הי, אני עכשיו מכינה את זה אז אודה לתשובה מהירה.
אם אני מכינה קילו פרגית, להכפיל גם את הכמות של הטריאקי והצ’ילי? אם לא, כמה מומלץ לשים על קילו בשר?
סורי ראיתי רק עכשיו.
כן, להכפיל את הכמויות ב-2.
שבת שלום 🙂
קודם כל רציתי להודות לך על מתכונים קלים ומוצלחים ! אני רוצה להכין את המתכון הזה, אבל אין לי קשיו…אני לא רוצה לוותר על זה, איזה אגוז אחר מתאים ? שקדים ? בוטנים ?
הייתי הולכת על בוטנים.
יום מקסים 🙂
הכנתי את המתכון הזה לשישי ברגע האחרון, הורדתי את התירס פטריות וקשיו (לא היו לי בבית) והוספתי קצת סילאן לרוטב, הכל התחסל! תודה רבה על המתכונים תמיד מצילים אותי כשאין לי רעיונות!
שמחה לשמוע!
תודה הילה 🙂
אפשר להכין יום קודם ולחמם למחרת?
תודה רבה!
כן אורלי, אין בעיה.
אשמח לקבל כמויות של מלח ופלפל…
תודה
היי ליאת,
רבע כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור.
רבע כפית מלח על כל החצי קילו פרגיות? ומה לגבי הירקות?
ברוטב טריאקי עצמו יש מלח ולכן אין צורך להוסיף יותר מידי. כמובן שבסוף את יכולה לטעום ולהוסיף יותר לפי הטעם.
בלי קשר לרבע כפית מלח, כשאת מטגנת את הבצל ומוסיפה את הירקות, כדאי להמליח אותם מעט עם המלחייה כי זה עוזר להם להתרכך יותר מהר.
ה . אני לא מתה על רוטב צ’ילי מתו . אפשר לשים סוייה או דבש במקום? או רק טריאקי?
היי עפרה,
את יכולה לוותר על הצ’ילי המתוק ולהוסיף יותר טריאקי במידת הצורך.
שלום.
אפשר לוותר על הפילפלים (אני פחות אוהב וגם הילדים…)? ואם מוותרים אז כדאי לשים משהו במקום?
תודה רבה!
כן אלי, אפשר לוותר על הפלפלים ולשים במקום יותר פטריות. אפשר להוסיף גם גזר.
יום מעולה 🙂
גזר נשמע רעיון טוב. גם טעים וגם נותן צבע יפה.
לחתוך אותו לרצועות? עיגולים?
והאם צריך להאריך את זמן הבישול כדי שהגזר יתרכך, ואם כן אז בכמה זמן?
תודה
נראה לי עדיף לחתוך לעיגולים יחסית דקים כדי שיתבשלו יותר מהר. ממליצה לטגן את הבצל, אח”כ להוסיף את הגזר והפטריות, להמליח מעט עם המלחייה (ההמלחה תורמת לריכוך הירקות) ולבשל עם מכסה על אש בינונית במשך 8-10 דקות, עד שהגזר מתרכך חלקית. אפשר לבדוק בעזרת נעיצת מזלג. כמובן שמידי פעם יש להרים את המכסה ולערבב וכמובן לוודא שזה לא מתייבש או נשרף כי אז יהיה צורך להוסיף כרבע כוס מים.
בהצלחה ובתאבון 🙂
יצא מעולה!!!
תודה רבה!!!
שמחה לשמוע!
תודה אלי והמשך יום מעולה 🙂
עוד מתכון קל וטעים! אני מתמכרת לאתר שלך… תודה! 🙂
כיף לשמוע!
תודה אפרת והמשך יום נפלא 🙂
מתכון מעולה, יצא ממש טוב!
תודה אודי! שמחה לשמוע 🙂
שבוע טוב
הפרגיות יוצאות מעולה, מכינה אחת לשבועיים לערב שבת, אגב ניסיתי את המתכון אודות לתגובות.
הבן שלי משתגע עליהן!
מעולה! שמחה מאוד לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן ושבת שלום!
באיזה שלב מכניסים את הרוטב או שמשרים בו את הפרגיות מראש?
היי לירן, לאחר שמבשלים את הירקות ומחזירים למחבת את הפרגיות שטיגנו קודם (דקה מכל צד), רק אז מוסיפים את הרוטב, מערבבים ביחד ומבשלים כ-10 דקות.
האם אפשר להחליף את הפרגיות בשווארמה או חזה עוף?
תודה, אורית
היי אורית, אפשר אך אם את מכינה מחלק שאינו שומני (כמו חזה עוף) הקפידי לקצר את זמן הבישול בסוף על מנת שחזה העוף יישאר עסיסי ולא יתייבש. שבוע נפלא 🙂
מתכון מעולה!!!! יצא ממש ממש טעים!
תודה לילך:)