שום דבר לא נמצא
    >

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 28 דקות

מצרכים:

500 גרם פרגיות חתוכות לקוביות גדולות

1 בצל בינוני קצוץ גס

1/2 פלפל ירוק חתוך לרצועות דקות

1/2 פלפל אדום (גמבה) חתוך לרצועות דקות

1/2 סלסלת פטריות חתוכות לחצי

3-4 תירס גמדי חתוך (לא חובה)

4 גבעולי בצל ירוק חתוך

3/4 כוס אגוזי קשיו (מומלץ קלויים)

תיבול: 6 כפות רוטב טריאקי, 2 כפות רוטב צ’ילי מתוק, 1/3 כוס מים רותחים, מלח, פלפל גרוס גס

אופן הכנה:

-מחממים מחבת עם מעט שמן ומטגנים את הפרגיות כדקה מכל צד (עד שצבע הבשר מבחוץ הופך ללבן אך מבפנים עדיין לא מבושל). מעבירים את הפרגיות לצלחת בלי הנוזלים.

-מטגנים במחבת בצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את הפלפלים, הפטריות והתירס הגמדי. מערבבים ומבשלים עם מכסה מספר דקות עד שהפלפלים מתרככים מעט. מחזירים את הפרגיות למחבת ומתבלים. מערבבים היטב ומבשלים עם מכסה כ-10 דקות עד שהרוטב מצטמצם ומסמיך והפרגיות מתבשלות ומוכנות למאכל.

הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל

-מוסיפים את הבצל הירוק ואגוזי הקשיו ומבשלים תוך כדי ערבוב במשך דקה נוספת.

*מומלץ להגיש עם אורז לבן.

 

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
סביצ’ה
מתכון לפתיתים סגולים

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
שילת (09:43 4.05.2021)

רציתי לדעת לגבי הקשיו מתי מוסיפים אותו לתבשיל ? ואם שמים קשיו קלוי או טבעי?

מתכונים ב-10 דקות (14:15 4.05.2021)

היי שילת,
את הקשיו מוסיפים בסוף הבישול. אפשר לשים קלוי או טבעי- מה שיותר אוהבים😊

מיכל (17:53 26.03.2021)

אפרת ערב טוב,

רק מוודאת (-: – לא משתמשים בנוזלים שהגיר הבשר, נכון ?

כשאני מטגנת את הצל זה על מחבת נקי עם שמן ‘חדש’, נכון ?

תודה רבה רבה וערב טוב

מתכונים ב-10 דקות (18:41 28.03.2021)

היי מיכל,
לא משתמשים בנוזלי הבשר, ומטגנים במחבת נקי עם שמן:)

מיכל (17:55 29.03.2021)

נהדר. תודה רבה. יצא מעולה. ליקקו את האצבעות (-:

מתכונים ב-10 דקות (18:02 29.03.2021)

מעולה! שמחה לשמוע😊

עינת גרמה (09:55 10.02.2021)

שלום מעוניינת להכין, רציתי לשאול האם זה מתאים למילוי טורטיה?

מתכונים ב-10 דקות (14:43 10.02.2021)

היי, לדעתי זה יהיה מצויין עם טורטיה😀

נעמה (01:26 4.02.2021)

שלום, רציתי לשאול, אם אני מכינה את המתכון לחולה סכרת, נראה לי שברטבים יש סוכר ואני גם לא משתמשת בתחליפי הסוכר, במה אוכל להחליף את הרטבים?
תודה רבה, ממש נהנית מהאתר..

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:39 4.02.2021)

היי נעמה,
אפשר לתבל פשוט בפפריקה מתוקה, מלח ופלפל שחור.

ברכה (22:27 22.09.2020)

שלום אפרת יצא ממש טעים
רציתי לשאול

1. האם הפלפלים זה לתוספת טעם (אני מוסיפה לטעם למאכלים וזורקת) או שאפשר ירקות אחרים במקום כי אף אחד אצלי לא אוהב פלפלים

2. על איזה אש לבשל את הכל יחד ב10 דקות? גבוה? נמוך?

3. אשמח לדעת כמות של מלח בבקשה

תודה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:49 23.09.2020)

היי ברכה,
קודם כל זה נראה מעולה.
1. אפשר לוותר על הפלפלים וללשים גזר אם אוהבים.
2. אש בינונית-נמוכה.
3. כרבע כפית מלח.

ברכה (10:58 23.09.2020)

תודה רבה:)

קרן (11:11 31.08.2020)

היי אפרת. מאחר ואני מגדלת 3 טי- רקסים מקסימים. כמה מים צריך על מנת להכין 2 ק”ג פרגיות??????

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:59 31.08.2020)

היי קרן 🙂
את כמות הירקות מספיק להכפיל ב-2.
לגבי התיבול – ¾ כוס רוטב טריאקי, 5 כפות רוטב צ’ילי מתוק, ⅔ כוס מים רותחים, מלח, פלפל גרוס גס

מורן (14:48 23.06.2020)

הי אפרת, אם אני רוצה להוסיף כרוב, באיזה שלב? דרך אגב, האתר שלך פשוט מדהים

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:54 23.06.2020)

היי מורן,
אפשר להוסיף כרוב קצוץ יחד עם הפטריות והפלפלים.

רוית (16:02 30.09.2018)

הי אפרת
סיימתי להכין ועדיין יש הרבה רוטב בסיר, כך זה אמור להיות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:35 30.09.2018)

כן.

רוית (00:09 28.09.2018)

הי אפרת
האם במתכון הזה פטריות מקופסה עדיפות על פטריות טריות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:33 28.09.2018)

עדיף פטריות טריות (תמיד 🙂 )

חן (17:12 31.05.2018)

אפשר לוותר על הקשיו? יש לי ילדות מתחת לגיל 5
זה משמעותי יפגע בטעם?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:30 31.05.2018)

כן אפשר. עדיין זה ייצא טעים.

אופק (03:22 30.03.2018)

היי
בגלל פסח במה ניתן להחליף את הטריאקי?
תודה רבה וחג שמח

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:37 30.03.2018)

היי אופק,
אפשר לשים 4 כפות סילאן ו-3 כפות רוטב סויה כשל”פ.
חג שמח 🙂

olya (19:23 10.07.2017)

היי,
כמה מנות בערך יוצא המתכון ועם איזו תוספת היית ממליצה להגיש אותו (חוץ מאורז)?

מתכונים ב-10 דקות (21:44 10.07.2017)

היי,
זה יוצא בסביבות 3-4 מנות. מלבד אורז אני חושבת שזה יילך טוב גם עם פירה או פתיתים.

אורנה (18:04 28.06.2017)

תודה על המתכון

מיטל (13:21 23.06.2017)

הי, אני עכשיו מכינה את זה אז אודה לתשובה מהירה.
אם אני מכינה קילו פרגית, להכפיל גם את הכמות של הטריאקי והצ’ילי? אם לא, כמה מומלץ לשים על קילו בשר?

מתכונים ב-10 דקות (15:19 23.06.2017)

סורי ראיתי רק עכשיו.
כן, להכפיל את הכמויות ב-2.
שבת שלום 🙂

מרגלית (11:26 8.05.2017)

קודם כל רציתי להודות לך על מתכונים קלים ומוצלחים ! אני רוצה להכין את המתכון הזה, אבל אין לי קשיו…אני לא רוצה לוותר על זה, איזה אגוז אחר מתאים ? שקדים ? בוטנים ?

מתכונים ב-10 דקות (11:44 8.05.2017)

הייתי הולכת על בוטנים.
יום מקסים 🙂

הילה (11:16 11.02.2017)

הכנתי את המתכון הזה לשישי ברגע האחרון, הורדתי את התירס פטריות וקשיו (לא היו לי בבית) והוספתי קצת סילאן לרוטב, הכל התחסל! תודה רבה על המתכונים תמיד מצילים אותי כשאין לי רעיונות!

מתכונים ב-10 דקות (15:08 11.02.2017)

שמחה לשמוע!
תודה הילה 🙂

אורלי (21:50 17.08.2016)

אפשר להכין יום קודם ולחמם למחרת?
תודה רבה!

מתכונים ב-10 דקות (22:16 17.08.2016)

כן אורלי, אין בעיה.

ליאת (15:48 15.08.2016)

אשמח לקבל כמויות של מלח ופלפל…
תודה

מתכונים ב-10 דקות (16:09 15.08.2016)

היי ליאת,
רבע כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור.

ליאת (16:17 15.08.2016)

רבע כפית מלח על כל החצי קילו פרגיות? ומה לגבי הירקות?

מתכונים ב-10 דקות (16:21 15.08.2016)

ברוטב טריאקי עצמו יש מלח ולכן אין צורך להוסיף יותר מידי. כמובן שבסוף את יכולה לטעום ולהוסיף יותר לפי הטעם.
בלי קשר לרבע כפית מלח, כשאת מטגנת את הבצל ומוסיפה את הירקות, כדאי להמליח אותם מעט עם המלחייה כי זה עוזר להם להתרכך יותר מהר.

עפרה (21:34 20.07.2016)

ה . אני לא מתה על רוטב צ’ילי מתו . אפשר לשים סוייה או דבש במקום? או רק טריאקי?

מתכונים ב-10 דקות (21:59 20.07.2016)

היי עפרה,
את יכולה לוותר על הצ’ילי המתוק ולהוסיף יותר טריאקי במידת הצורך.

אלי (11:25 7.06.2016)

שלום.
אפשר לוותר על הפילפלים (אני פחות אוהב וגם הילדים…)? ואם מוותרים אז כדאי לשים משהו במקום?
תודה רבה!

מתכונים ב-10 דקות (11:33 7.06.2016)

כן אלי, אפשר לוותר על הפלפלים ולשים במקום יותר פטריות. אפשר להוסיף גם גזר.
יום מעולה 🙂

אלי (13:07 7.06.2016)

גזר נשמע רעיון טוב. גם טעים וגם נותן צבע יפה.
לחתוך אותו לרצועות? עיגולים?
והאם צריך להאריך את זמן הבישול כדי שהגזר יתרכך, ואם כן אז בכמה זמן?
תודה

מתכונים ב-10 דקות (13:37 7.06.2016)

נראה לי עדיף לחתוך לעיגולים יחסית דקים כדי שיתבשלו יותר מהר. ממליצה לטגן את הבצל, אח”כ להוסיף את הגזר והפטריות, להמליח מעט עם המלחייה (ההמלחה תורמת לריכוך הירקות) ולבשל עם מכסה על אש בינונית במשך 8-10 דקות, עד שהגזר מתרכך חלקית. אפשר לבדוק בעזרת נעיצת מזלג. כמובן שמידי פעם יש להרים את המכסה ולערבב וכמובן לוודא שזה לא מתייבש או נשרף כי אז יהיה צורך להוסיף כרבע כוס מים.
בהצלחה ובתאבון 🙂

אלי (13:13 14.06.2016)

יצא מעולה!!!
תודה רבה!!!

מתכונים ב-10 דקות (13:25 14.06.2016)

שמחה לשמוע!
תודה אלי והמשך יום מעולה 🙂

אפרת (12:43 17.03.2016)

עוד מתכון קל וטעים! אני מתמכרת לאתר שלך… תודה! 🙂

מתכונים ב-10 דקות (13:41 17.03.2016)

כיף לשמוע!
תודה אפרת והמשך יום נפלא 🙂

אודי (09:05 30.08.2015)

מתכון מעולה, יצא ממש טוב!

מתכונים ב-10 דקות (10:34 30.08.2015)

תודה אודי! שמחה לשמוע 🙂
שבוע טוב

חגית חני (15:33 24.04.2015)

הפרגיות יוצאות מעולה, מכינה אחת לשבועיים לערב שבת, אגב ניסיתי את המתכון אודות לתגובות.
הבן שלי משתגע עליהן!

מתכונים ב-10 דקות (15:37 24.04.2015)

מעולה! שמחה מאוד לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן ושבת שלום!

לירן (19:05 17.02.2014)

באיזה שלב מכניסים את הרוטב או שמשרים בו את הפרגיות מראש?

מתכונים ב-10 דקות (20:08 17.02.2014)

היי לירן, לאחר שמבשלים את הירקות ומחזירים למחבת את הפרגיות שטיגנו קודם (דקה מכל צד), רק אז מוסיפים את הרוטב, מערבבים ביחד ומבשלים כ-10 דקות.

אורית (11:51 26.01.2014)

האם אפשר להחליף את הפרגיות בשווארמה או חזה עוף?
תודה, אורית

מתכונים ב-10 דקות (12:01 26.01.2014)

היי אורית, אפשר אך אם את מכינה מחלק שאינו שומני (כמו חזה עוף) הקפידי לקצר את זמן הבישול בסוף על מנת שחזה העוף יישאר עסיסי ולא יתייבש. שבוע נפלא 🙂

לילך (01:22 18.01.2014)

מתכון מעולה!!!! יצא ממש ממש טעים!

מתכונים ב-10 דקות (10:18 18.01.2014)

תודה לילך:)

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.