>

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 28 דקות

מצרכים:

500 גרם פרגיות חתוכות לקוביות גדולות

1 בצל בינוני קצוץ גס

1/2 פלפל ירוק חתוך לרצועות דקות

1/2 פלפל אדום (גמבה) חתוך לרצועות דקות

1/2 סלסלת פטריות חתוכות לחצי

3-4 תירס גמדי חתוך (לא חובה)

4 גבעולי בצל ירוק חתוך

3/4 כוס אגוזי קשיו (מומלץ קלויים)

תיבול: 6 כפות רוטב טריאקי, 2 כפות רוטב צ’ילי מתוק, 1/3 כוס מים רותחים, מלח, פלפל גרוס גס




אופן הכנה:

-מחממים מחבת עם מעט שמן ומטגנים את הפרגיות כדקה מכל צד (עד שצבע הבשר מבחוץ הופך ללבן אך מבפנים עדיין לא מבושל). מעבירים את הפרגיות לצלחת בלי הנוזלים.

-מטגנים במחבת בצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את הפלפלים, הפטריות והתירס הגמדי. מערבבים ומבשלים עם מכסה מספר דקות עד שהפלפלים מתרככים מעט. מחזירים את הפרגיות למחבת ומתבלים. מערבבים היטב ומבשלים עם מכסה כ-10 דקות עד שהרוטב מצטמצם ומסמיך והפרגיות מתבשלות ומוכנות למאכל.

הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל

-מוסיפים את הבצל הירוק ואגוזי הקשיו ומבשלים תוך כדי ערבוב במשך דקה נוספת.

*מומלץ להגיש עם אורז לבן.

 

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
סביצ’הסביצ’ה
מתכון לפתיתים סגולים מתכון לפתיתים סגולים
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
avatar
רימה (16:49 3.07.2022)

שלום אפרת. אני רוצה להכין מקילו פרגיות אבל ללא פלפלים. תוכלי לעדכן את הכמויות בשבילי? לא מצאתי בסופר תירס גמדי קפוא אבל ראיתי שיש בשימורים. צריך לשטוף אותם? בנוסף, אפשר להחליף בצל ירוק בעירית? תודה רבה.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:30 3.07.2022)

היי רימה,
תכיני את המתכון הבא:
קילו פרגיות,
2 בצלים בינוניים,
2 סלסלות פטריות,
8 תירס גמדי,
כוס- כוס וחצי קשיו.
*כמות תיבול- פי 2
*אפשר להשתמש בתירס גמדי משימורים ומומלץ לשטוף היטב
*אפשר לפזר מעט עירית לפני ההגשה.

avatar
רימה (15:55 13.07.2022)

עוד משהו: קראתי בתגובות שהצעת להוסיף גזר פרוס דק. יש לי בפריזר גזר גמדי. אפשר להחליף בו חבילה אחת של פטריות או בנוסף? צריך להפשיר אותו? לבשל קודם? מתי להוסיף לתבשיל? תודה על סבלנותך הרבה.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:22 13.07.2022)

אפשר להוסיף גזר גמדי אחרי הוספת התירס במקום חלק מכמות הפטריות/בנוסף להן.
אין שינוי באופן ההכנה.
את הגזר כדאי רק לשטוף לפני כן, אין צורך להפשיר.

avatar
שילת (09:43 4.05.2021)

רציתי לדעת לגבי הקשיו מתי מוסיפים אותו לתבשיל ? ואם שמים קשיו קלוי או טבעי?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:15 4.05.2021)

היי שילת,
את הקשיו מוסיפים בסוף הבישול. אפשר לשים קלוי או טבעי- מה שיותר אוהבים😊

avatar
מיכל (17:53 26.03.2021)

אפרת ערב טוב,

רק מוודאת (-: – לא משתמשים בנוזלים שהגיר הבשר, נכון ?

כשאני מטגנת את הצל זה על מחבת נקי עם שמן ‘חדש’, נכון ?

תודה רבה רבה וערב טוב

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:41 28.03.2021)

היי מיכל,
לא משתמשים בנוזלי הבשר, ומטגנים במחבת נקי עם שמן:)

avatar
מיכל (17:55 29.03.2021)

נהדר. תודה רבה. יצא מעולה. ליקקו את האצבעות (-:

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:02 29.03.2021)

מעולה! שמחה לשמוע😊

avatar
עינת גרמה (09:55 10.02.2021)

שלום מעוניינת להכין, רציתי לשאול האם זה מתאים למילוי טורטיה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:43 10.02.2021)

היי, לדעתי זה יהיה מצויין עם טורטיה😀

avatar
נעמה (01:26 4.02.2021)

שלום, רציתי לשאול, אם אני מכינה את המתכון לחולה סכרת, נראה לי שברטבים יש סוכר ואני גם לא משתמשת בתחליפי הסוכר, במה אוכל להחליף את הרטבים?
תודה רבה, ממש נהנית מהאתר..

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:39 4.02.2021)

היי נעמה,
אפשר לתבל פשוט בפפריקה מתוקה, מלח ופלפל שחור.

avatar
ברכה (22:27 22.09.2020)

שלום אפרת יצא ממש טעים
רציתי לשאול

1. האם הפלפלים זה לתוספת טעם (אני מוסיפה לטעם למאכלים וזורקת) או שאפשר ירקות אחרים במקום כי אף אחד אצלי לא אוהב פלפלים

2. על איזה אש לבשל את הכל יחד ב10 דקות? גבוה? נמוך?

3. אשמח לדעת כמות של מלח בבקשה

תודה

פרגיות בטריאקי וקשיו
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:49 23.09.2020)

היי ברכה,
קודם כל זה נראה מעולה.
1. אפשר לוותר על הפלפלים וללשים גזר אם אוהבים.
2. אש בינונית-נמוכה.
3. כרבע כפית מלח.

avatar
ברכה (10:58 23.09.2020)

תודה רבה:)

avatar
קרן (11:11 31.08.2020)

היי אפרת. מאחר ואני מגדלת 3 טי- רקסים מקסימים. כמה מים צריך על מנת להכין 2 ק”ג פרגיות??????

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:59 31.08.2020)

היי קרן 🙂
את כמות הירקות מספיק להכפיל ב-2.
לגבי התיבול – ¾ כוס רוטב טריאקי, 5 כפות רוטב צ’ילי מתוק, ⅔ כוס מים רותחים, מלח, פלפל גרוס גס

avatar
מורן (14:48 23.06.2020)

הי אפרת, אם אני רוצה להוסיף כרוב, באיזה שלב? דרך אגב, האתר שלך פשוט מדהים

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:54 23.06.2020)

היי מורן,
אפשר להוסיף כרוב קצוץ יחד עם הפטריות והפלפלים.

avatar
רוית (16:02 30.09.2018)

הי אפרת
סיימתי להכין ועדיין יש הרבה רוטב בסיר, כך זה אמור להיות?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:35 30.09.2018)

כן.

avatar
רוית (00:09 28.09.2018)

הי אפרת
האם במתכון הזה פטריות מקופסה עדיפות על פטריות טריות?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:33 28.09.2018)

עדיף פטריות טריות (תמיד 🙂 )

avatar
חן (17:12 31.05.2018)

אפשר לוותר על הקשיו? יש לי ילדות מתחת לגיל 5
זה משמעותי יפגע בטעם?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:30 31.05.2018)

כן אפשר. עדיין זה ייצא טעים.

avatar
אופק (03:22 30.03.2018)

היי
בגלל פסח במה ניתן להחליף את הטריאקי?
תודה רבה וחג שמח

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:37 30.03.2018)

היי אופק,
אפשר לשים 4 כפות סילאן ו-3 כפות רוטב סויה כשל”פ.
חג שמח 🙂

avatar
olya (19:23 10.07.2017)

היי,
כמה מנות בערך יוצא המתכון ועם איזו תוספת היית ממליצה להגיש אותו (חוץ מאורז)?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:44 10.07.2017)

היי,
זה יוצא בסביבות 3-4 מנות. מלבד אורז אני חושבת שזה יילך טוב גם עם פירה או פתיתים.

avatar
אורנה (18:04 28.06.2017)

תודה על המתכון

avatar
מיטל (13:21 23.06.2017)

הי, אני עכשיו מכינה את זה אז אודה לתשובה מהירה.
אם אני מכינה קילו פרגית, להכפיל גם את הכמות של הטריאקי והצ’ילי? אם לא, כמה מומלץ לשים על קילו בשר?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:19 23.06.2017)

סורי ראיתי רק עכשיו.
כן, להכפיל את הכמויות ב-2.
שבת שלום 🙂

avatar
מרגלית (11:26 8.05.2017)

קודם כל רציתי להודות לך על מתכונים קלים ומוצלחים ! אני רוצה להכין את המתכון הזה, אבל אין לי קשיו…אני לא רוצה לוותר על זה, איזה אגוז אחר מתאים ? שקדים ? בוטנים ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:44 8.05.2017)

הייתי הולכת על בוטנים.
יום מקסים 🙂

avatar
הילה (11:16 11.02.2017)

הכנתי את המתכון הזה לשישי ברגע האחרון, הורדתי את התירס פטריות וקשיו (לא היו לי בבית) והוספתי קצת סילאן לרוטב, הכל התחסל! תודה רבה על המתכונים תמיד מצילים אותי כשאין לי רעיונות!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:08 11.02.2017)

שמחה לשמוע!
תודה הילה 🙂

avatar
אורלי (21:50 17.08.2016)

אפשר להכין יום קודם ולחמם למחרת?
תודה רבה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:16 17.08.2016)

כן אורלי, אין בעיה.

avatar
ליאת (15:48 15.08.2016)

אשמח לקבל כמויות של מלח ופלפל…
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:09 15.08.2016)

היי ליאת,
רבע כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור.

avatar
ליאת (16:17 15.08.2016)

רבע כפית מלח על כל החצי קילו פרגיות? ומה לגבי הירקות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:21 15.08.2016)

ברוטב טריאקי עצמו יש מלח ולכן אין צורך להוסיף יותר מידי. כמובן שבסוף את יכולה לטעום ולהוסיף יותר לפי הטעם.
בלי קשר לרבע כפית מלח, כשאת מטגנת את הבצל ומוסיפה את הירקות, כדאי להמליח אותם מעט עם המלחייה כי זה עוזר להם להתרכך יותר מהר.

avatar
עפרה (21:34 20.07.2016)

ה . אני לא מתה על רוטב צ’ילי מתו . אפשר לשים סוייה או דבש במקום? או רק טריאקי?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:59 20.07.2016)

היי עפרה,
את יכולה לוותר על הצ’ילי המתוק ולהוסיף יותר טריאקי במידת הצורך.

avatar
אלי (11:25 7.06.2016)

שלום.
אפשר לוותר על הפילפלים (אני פחות אוהב וגם הילדים…)? ואם מוותרים אז כדאי לשים משהו במקום?
תודה רבה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:33 7.06.2016)

כן אלי, אפשר לוותר על הפלפלים ולשים במקום יותר פטריות. אפשר להוסיף גם גזר.
יום מעולה 🙂

avatar
אלי (13:07 7.06.2016)

גזר נשמע רעיון טוב. גם טעים וגם נותן צבע יפה.
לחתוך אותו לרצועות? עיגולים?
והאם צריך להאריך את זמן הבישול כדי שהגזר יתרכך, ואם כן אז בכמה זמן?
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:37 7.06.2016)

נראה לי עדיף לחתוך לעיגולים יחסית דקים כדי שיתבשלו יותר מהר. ממליצה לטגן את הבצל, אח”כ להוסיף את הגזר והפטריות, להמליח מעט עם המלחייה (ההמלחה תורמת לריכוך הירקות) ולבשל עם מכסה על אש בינונית במשך 8-10 דקות, עד שהגזר מתרכך חלקית. אפשר לבדוק בעזרת נעיצת מזלג. כמובן שמידי פעם יש להרים את המכסה ולערבב וכמובן לוודא שזה לא מתייבש או נשרף כי אז יהיה צורך להוסיף כרבע כוס מים.
בהצלחה ובתאבון 🙂

avatar
אלי (13:13 14.06.2016)

יצא מעולה!!!
תודה רבה!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:25 14.06.2016)

שמחה לשמוע!
תודה אלי והמשך יום מעולה 🙂

avatar
אפרת (12:43 17.03.2016)

עוד מתכון קל וטעים! אני מתמכרת לאתר שלך… תודה! 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:41 17.03.2016)

כיף לשמוע!
תודה אפרת והמשך יום נפלא 🙂

avatar
אודי (09:05 30.08.2015)

מתכון מעולה, יצא ממש טוב!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:34 30.08.2015)

תודה אודי! שמחה לשמוע 🙂
שבוע טוב

avatar
חגית חני (15:33 24.04.2015)

הפרגיות יוצאות מעולה, מכינה אחת לשבועיים לערב שבת, אגב ניסיתי את המתכון אודות לתגובות.
הבן שלי משתגע עליהן!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:37 24.04.2015)

מעולה! שמחה מאוד לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן ושבת שלום!

avatar
לירן (19:05 17.02.2014)

באיזה שלב מכניסים את הרוטב או שמשרים בו את הפרגיות מראש?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:08 17.02.2014)

היי לירן, לאחר שמבשלים את הירקות ומחזירים למחבת את הפרגיות שטיגנו קודם (דקה מכל צד), רק אז מוסיפים את הרוטב, מערבבים ביחד ומבשלים כ-10 דקות.

avatar
אורית (11:51 26.01.2014)

האם אפשר להחליף את הפרגיות בשווארמה או חזה עוף?
תודה, אורית

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:01 26.01.2014)

היי אורית, אפשר אך אם את מכינה מחלק שאינו שומני (כמו חזה עוף) הקפידי לקצר את זמן הבישול בסוף על מנת שחזה העוף יישאר עסיסי ולא יתייבש. שבוע נפלא 🙂

avatar
לילך (01:22 18.01.2014)

מתכון מעולה!!!! יצא ממש ממש טעים!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:18 18.01.2014)

תודה לילך:)

לקריאת כל התגובות