זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 10 דקות
מס’ מנות: 6-7 מנות
מצרכים:
500 גרם פסטה מכל סוג שאוהבים
500 גרם חזה עוף חתוך לקוביות
תיבול לחזה עוף: חצי כפית מלח, חצי כפית פפריקה מתוקה, קמצוץ פלפל שחור, כף מלאה קורנפלור או קמח לבן
תיבול לתבשיל: ראו באופן ההכנה.
אופן הכנה:
-מבשלים את הפסטה במים רותחים לפי ההוראות שעל גבי האריזה. מעבירים למסננת, מזליפים מעל שמן זית ומערבבים מעט עם מזלג.
-בינתיים, מתבלים את קוביות חזה העוף במלח, פפריקה, פלפל שחור וקורנפלור. מחממים סיר רחב עם 1-2 כפות שמן ומטגנים את קוביות חזה העוף כ-2 דקות מכל צד.
-מוסיפים לסיר את הפסטה המבושלת, מתבלים ומבשלים עם מכסה במשך 5-6 דקות (יש לערבב מידי פעם).
אפשרות תיבול ראשונה: חצי כוס מים רותחים, כפית פפריקה מתוקה, שליש כפית כורכום, כפית פטרוזיליה מיובשת, כפית אבקת מרק, חצי כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור, כף שמן זית.
אפשרות תיבול שניה: 2 כפות סילאן, 3 כפות רוטב צ’ילי מתוק, 2 כפות רוטב סויה, חצי כפית שטוחה מלח, פלפל שחור לפי הטעם (רצוי גרוס).
הי אפרת,
אני רוצה להכין את החזה עם הפסטה לפי אפשרות התיבול השניה אך אני רוצה לשלב גם ירקות כדי שתהיה ארוחה מלאה. את יכולה לייעץ לי מה מתאים??
(ירקות חיים או קפואים) ואיך להכין?
תודה
היי רחלי,
אפשר להשתמש בלקט ירקות קפואים או בירקות טריים חתוכים כמו בצל, גזר, קישוא, פטריות, פלפל.
את הירקות תטגני בהתחלה ולאחר שהם מתרככים תעבירי לצלחת ותטגני את העוף. תוסיפי את הפסטה והירקות ותמשיכי כרגיל.
אפרת את אלופה!!
תודה על ההכוונה, המתכונים שלך תמיד מצליחים
כייף להשתמש באתר שלך.
מיד הולכת להכין….
טעים מאד!!!
תודה שרה🙂
האם אפשר לעשות את האפשרות השניה (של המתוק יותר) אבל בלי סויה?
אפשר (זה ייצא פשוט יותר מתקתק).
יכול להיות שיהיה צורך להוסיף יותר מלח.
האם אפשר להוסיף פארוזיליה טריה במקום מיובשת?
לפטרוזיליה הטריה יש טעם יותר חזק.
אפשר פשוט לוותר על זה או להוסיף כף פטרוזיליה טרייה קצוצה דק-דק.
יצא טעים. תגובות טובות. הערה אחת על נוסח מס 2 (סילן, צ’ילי בלי נוזלים נוספים) שהיה יבש מעט. איך ניתן לשפר?
אפשר להוסיף 2-3 כפות שמן זית וקצת מים (רבע-שליש כוס).
אין על המתכונים שלך ללקק את האצבעות
תודה מור🙂
תודה על המתכונים הטעימים!
אפשר להכין את המתכון יום מראש ולחמם במיקרוגל?
כן:)
שלום אפרת.
כפי שהבחנת, אני חורשת את אתרך בתדירות די גבוהה וכמעט תמיד מרוצה מהתוצאות (כי, כמובן, אי אפשר לקלוע לטעמם של כל בני המשפחה), אך אף פעם לא יצא לי להעביר אלייך את התמונות.
בקשר למתכון זה: אני רוצה לשנות את היחס בין הפסטה לבין חזה העוף – 250 ג’ פסטה ו-500 ג’ עוף, 500 ג’ פסטה ו-750 ג’ עוף, 750 ג’ פסטה וקילו חזה עוף. תוכלי להתאים לי את התיבול לאפשרות הראשונה בבקשה? ובכמה להכפיל לאפשרויות השנייה והשלישית?
המון תודות והמשיכי בפועלך המבורך.
היי
לאפשרות הראשונה תכיני ללא שינוי בכמויות תיבול העוף, וחצי מכמות תיבול הפסטה.
לאפשרות השנייה תכיני ללא שינוי בכמות תיבול הפסטה ותכפילי פי 1.5 את כמות תיבול העוף.
לאפשרות שלישית תכפילי פי 1.5 את כמות תיבול הפסטה ופי 2 את תיבול העוף.
בהצלחה😊
הי,
האם אפשר להחליף את החזה עוף בטונה?
ראיתי שיש גם מתכון לפסטה עם טונה אבל הוא עם עגבניות ואסור לי…
אני מניחה שכן.
את הטונה תוסיפי לפסטה בסוף (אין צורך לטגן אותה).
היי.האם אפשר מפרוסות של חזה עוף לשניצלים?
היי
אפשר(:
האם אפשר להכין עם פסטה ארוכה ולא כמו בתצלום?
כן, אפשר עם כל פסטה(:
הכנתי עם התיבול הראשון, יצא מעולה. טעים גם בטמפרטורת החדר אז מתאים להכין מראש ולשלוח לעבודה.
שמחה שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤
היי אפרת,
האם אפשר להכין את זה עם כרעיים מקום חזה עוף?
היי,
אפשר להכין עם שוקיים (כרעיים גדולות מדי עבור תבשיל כזה אז פחות מומלץ). ההכנה תהיה שונה במקרה כזה:
יש לטגן בצל קצוץ עם מעט שמן, להוסיף את העוף, חצי כוס מים רותחים ואת התיבול הרצוי ולבשל עד שהעוף מוכן (כ-45-60 דקות).
לאחר מכן לסנן מהמים, להוסיף את הפסטה המבושלת ולתבל לפי הטעם.
היי אפרתי!
עכשיו בכנות.. ביננו:)
איזה אופציה תיבול יותר מומלצת?
היי יעל,
זה לא שיש אופציה מומלצת יותר או פחות,
האפשרות הראשונה תתאים יותר לכאלו שאוהבים תיבול עדין (או ללא רטבים קנויים).
האפשרות השנייה תתאים למי שאוהב את המנה מתובלת ועשירה בטעמים.
בהצלחה(:
היי, האם אפשר עם פתיתים ולא עם פסטה?
היי,
אפשר(:
הכנתי ויצא פגזזז
תודה רבה!!
אין על המתכונים שלך!!!
שמחה מאד שיצא מוצלח! תודה על השיתוף🌺
היי
והאם ניתן להוסיף ירקות קפואים שקניתי.
והאם ניתן להוסיף סילאן וכמה?
אפשר להוסיף ירקות קפואים כמו שעועית ירוקה, אפונה…
גם סילאן מופיע באפשרות התיבול השנייה(:
תודה רבה לך אפרת
אני אכין היום בעזרת השם
היי
האם ניתן להוסיף רוטב סויה? אן כן כמה לכמות של 10 אנשים
היי,
את יכולה להכין את אפשרות התיבול השנייה שיש בה רוטב סויה.
בהצלחה!
היי, אפשר להכין עם חזה הודו?
תודה רבה!
היי,
אפשר(:
אפשר להכין עם עופות ממש? בתנור או בסיר? יצא טוב בכלל??
היי,
אפשר להכין עם עופות את הפסטה:
ראשית יש לבשל את הפסטה לפי הוראות האריזה, ובנפרד לבשל את העוף, לקראת סיום הבישול אפשר להוסיף את הפסטה ולבשל יחד עוד קצת.
אם מכינים בתנור יש להכניס לתבנית את הפסטה המבושלת ואת העופות, לתבל (מעט מים, שמן, תבלינים, עלי תבלין… כל מה שאוהבים) ולאפות על 180 מעלות כשעה וקצת או לפי איך שאוהבים את העוף.
היי, הכנתי את המתכון עם התיבול לפי האופציה הראשונה והוספתי שום גבישי. הילדים שלי הגדירו את זה כ”טעים רצח”. תודה על עוד מתכון טעים (-:
שמחה מאד שיצא מוצלח ושאהבתם את המתכון(: תודה על השיתוף🌺
יש לי חזה עוף שהכנתי לפני יומיים מתי אני מוסיפה אותו לפסטה?
היי,
את העוף תוסיפי לאחר תיבול הפסטה ובשלי כמה דקות על אש נמוכה.
אם אני רוצה רק 100 גרם פסטה מה עושים?
זה פשוט המון 500
היי,
אפשר להכין חמישית מהכמות:
100 גרם פסטה, 100 גרם עוף, מעט מלח ופלפל ופפריקה, וחמישית כף קורנפלור
יצא ממש טעים. לא היה לי רסק עגבניות אז שמתי קטשופ. אחלה טיבול 😅
שמחה מאד שיצא מוצלח, תודה על השיתוף🌺
אם אני רוצה להכין קילו של חזה עוף(עם אפשרות תיבול ראשונה), מה משתנה במתכון?
היי תומר,
אין שינוי במתכון למעט זה שיש להכפיל את הכמויות פי 2(:
יצא מושלם
עם פרגית אופציה 2
תודה!!!
שמחה מאד שיצא מוצלח🙂 תודה שחזרת לשתף!
אני הולכת להכין את זה היום נראה מתכון מהמם ופשוט
אני מה זה אוהבת את האתר שלך כל המתכונים פשוטים וטעימים
תודה רבה
כיף לשמוע! תודה על התגובה המפרגנת🙂
הכנתי את זה עם האפשרות השניה ויצא מדהים
שמחה מאד שיצא מוצלח🙂 תודה שחזרת לשתף!
היי, נראה מהמם! באיזה שלב מוסיפים את התיבול? בזמן ששמים את החזה עוף והפסטה בסיר או אחרי שהם כבר מוכנים?
היי ליאת,
מתבלים בנפרד את העוף- תוך כדי הטיגון שלו, ומתבלים שוב לפי אחת מהאפשרויות לאחר שמוסיפים את הפסטה המבושלת לסיר.
בהצלחה!
יצא מעולה!!
תודה על המתכונים המושלמים..
נראה מצוין! תודה על השיתוף❤
יצא נהדר!
שמחה לשמוע😊
יצא מעולה!!
איזה כיף🌺
הי אפרת, האם אפשר עם פילה עוף במקום חזה עוף?
היי שרון,
כן אפשר.
מושלם!
(אופציה א)
תודה
שמחה לשמוע שרי🌺
יצא מעולה!!
תודה רבה.
שמחה לקרוא שאהבת תהילה 🙂
היי אפרת חייב סויה פשוט ניגמר לי מה אפשר במקום אם חייב???
היי מוריה,
יש לך את האופציה הראשונה של התיבול במידה ואין לך סויה
אפשרות תיבול ראשונה: חצי כוס מים רותחים, כפית פפריקה מתוקה, שליש כפית כורכום, כפית פטרוזיליה מיובשת, כפית אבקת מרק, חצי כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור, כף שמן זית.
היי
האם אפשר להוסיף רצועות פלפל אדום? אם כן, באיזה שלב?
תודה! משתמשת הרבה במתכונים מהאתר ואוהבת מאוד 🙂
אפשר להוסיף אבל כדאי לטגן את רצועות הפלפל קודם בנפרד עד לריכוך ואז להוסיף לתבשיל יחד עם הפסטה.
האם במקום צ׳ילי מצוק אפשר לשים טריאקי ?
אפשר לשים טריאקי במקום הצ’ילי והסילאן.
היי,
יש לי שאריות של עוף בתנור. האם אני יכולה לחתוך את העוף ולהכניס את החתיכות לפסטה במקום להכין חזה עוף?
כן אפשר.
הי
האם באפשרות תיבול השניה לא צריך איזה נוזלים?
לא כי הרטבים נוזליים.
היי אפרת.
באפשרות תיבול 2- האם ניתן להחליף סילאן בדבש? או במשהו אחר.. אין לי סילאן. תודה
הסילאן מוסיף צבע אבל אפשר לשים גם דבש (לדעתי מספיק כף אחת).
יש לי כרגע בבית רק קמח שמרים. אפשרי?
כן.
בוקר טוב אפרת
הבן הקטן שלי בחר בפסטה זו.
האם תיבול העוף אפשרי בקמח כוסמין לבן (ולגבי קמח כוסמין 80 אחוז?) או שפחות?
בתודה.
אפשר בקמח כוסמין לבן.
אפשר להוסיף בצל מטוגן או אין צורך?
אפשר למרות שזה טעים גם בלי.
כל כך אוהבת את האתר שלך, המון תודה לך!!! רציתי לשאול אם אפשר להכין את זה ללא הצ׳ילי, האם להחליף בשום כתוש?
כן אפשר. שימי כחצי כפית שום כתוש.
יום מקסים 🌺
כשמטגנים את החזה הוא אמור להיות מוכן? או רק כשמוסיפים אותו לפסטה הוא מתבשל יותר?
העוף ממשיך להתבשל כשמוסיפים אותו לפסטה.
יצא מצוין תודה רבה
שמחה לשמוע 🙂
מתכון פשוט מושלם!!!!!!!!!!!!
שמחה שאהבת ❤️
אפשר לאכול קר?
אפשר לאכול בטמפ’ החדר לכן כדאי להוציא מהמקרר כשעה לפני שאוכלים.
היי אפרת אני רוצה להכין פסטה צהובה ללא החזה עוף האם אפשר להשתמש במתכון הזה ? כלומר להכין את הפסטה ואז לתבל ?
כן, אפשר.
אפשרות תיבול ראשונה: חצי כוס מים רותחים…..איני מבינה באיזה שלב עושים את התיבול הזה
אחרי שאת מערבבת את חזה העוף עם הפסטה את מוסיפה את המים והתבלינים.
יצא מוושלם
תודה לך
נראה מעולה 🙂
תודה מירי
חייב פטרוזיליה מיובשת? יש תחליף?
אפשר לוותר.
יצא מעולה!
שמחה לשמוע 🙂
האם חיב את החזה עוף לתבל בקמח או קונפלור ?
לא חייבים. זה פשוט עושה את העוף במרקם יותר רך.
היי
האם יש איזה טריק אחר חוץ מלטגן את העוף בשמן וחוץ ממחבת נון סטיק (כמו למשל אידוי בצל במים במקום טיגון )
גם אם זה יהיה לא אותו טעם (משתדלת להמנע מטיגון בשמן )
יש לך רעיון?
תודה.
סורי, אני לא מכירה משהו אחר.
אפשר לאפות אבל זה ייצא קצת יבש.
היי, אפשר עם פרגית?
כן בטח.
היי
אפשר עם אורז במקום פסטה?
היי יעל,
יש מתכונים לאורז עם חזה עוף:
אורז עם חזה עוף ותירס
אורז עם פלפלים וחזה עוף
תבשיל אורז עוף ואפונה
אורז אדום עם עוף