זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 10 דקות
מס’ מנות: 24 מיני פנקייק
סוג: חלבי/ פרווה
מצרכים:
ביצה גדולה
3 כפות גדושות סוכר
3 כפות שמן
חצי כפית תמצית וניל
כוס חלב או מיץ תפוזים מבקבוק לשתיה קלה
כוס קמח תופח
תוספות לבחירה: שוקולד צ’יפס, מקופלת קצוצה, ממרח שוקולד, בננה קצוצה, תותים קצוצים, פירות יער קפואים קצוצים.
אופן הכנה:
-מחממים תנור מראש ל180 מעלות ומשמנים תבנית שקעים (מומלץ להשתמש בתבנית שקעים מסיליקון).
-מערבבים את כל החומרים בקערה לפי הסדר הרשום עד לקבלת תערובת נוזלית וחלקה (אין לערבב יותר מידי אחרת מרקם הפנקייקים עלול להפגע).
-יוצקים כף מלאה מהתערובת לכל שקע (זה נראה מעט אבל זה תופח). מפזרים תוספות לפי הטעם ומכניסים לתנור החם למשך 10 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.
*הערה: הפנקייקים יוצאים בעובי כ-1 ס”מ. אם רוצים אותם יותר עבים אפשר לצקת כף וחצי מהתערובת לכל שקע (קחו בחשבון שהכמות תהיה קטנה יותר וזמן האפיה עשוי להתארך ב-5 דקות). אם יש לכם תבנית מאפינס של 12 שקעים, אפשר להכין בפעמיים. חשוב לשמן את השקעים בשתי הפעמים.
אפשר להכין גם ללא תוספות ולהגיש עם סירופ מייפל.
- סלט כרוב עם פיצוחים |
- עוגת בננה ללא סוכר |
- פוקצה בטאבון נינג’ה |
- ריבועי לוטוס וקצפת |
- ארוחת בשרים בנינג’ה |
- פחזניות קצפת והשחר
הי אפרת אפשר להקפיא? תודה
אני חושבת שכן:)
תודה!!!
היי, אפשר לשים מים במקום חלב/מיץ תפוזים?
היי
אם אין אפשרות אחרת אפשר(:
היי
האם אפשר במקום מיץ או חלב רגיל לשים חלב סויה/חלב אורז?
היי,
אפשר(:
יצא מטוווווווווורף וטעים! מתכון מוצלח ניגמר על השנייה הראשונה
תודה רבה
איזה כיף שיצא מוצלח😊
תודה שחזרת לשתף(:
היי אפרת,
הכנתי בתבנית טפלון של 12 מאפינס. אבל ממש נדבק לי, יש איזה טיפ מנצח איך מוציאים מהתבנית?
אם קונים חד פעמי / תבנית סיליקון יותר קל להוציא?
תודה רבה!
היי,
האם הקפדת לשמן היטב את התבניות? שימון יסודי מקל מאד על חילוץ הפנקייקים.
תבנית סיליקון מומלצת- קל יותר לחלץ ממנה.
הכנתי אתמול, היום כבר הייתי חכמה יותר והכפלתי כמויות! כלום עבודה ויוצא טעיםםםםם, תודה!!!
איזה כיף שאהבתם את המתכון! תודה על השיתוף🌺
הכנתי ויצא יאמייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייי
איזה כיף! תודה על השיתוף❤
היי, כתבת שאפשר לשים פרות יער קפואים קצוצים איך לקצוץ אותם?
תודה רבה!
היי,
אפשר להפשיר אותם מעט כדי שיהיה אפשר לקצוץ בסכין.
האם אפשר לטגן מאותו מתכון?
היי ברוריה,
אני מניחה שאפשר, רק חשוב לשמן את המחבת לפני הטיגון.
נתקעתי בלי ביצה. יש תחליפים? תודה רבה!
היי סיון,
אפשר להחליף את הביצה במספר תחליפי ביצה, אבל המרקם יצא שונה(:
שלום אפרת
הכנתי לאחרונה ויצא מדהים
האם ניתן לאפות בתבנית רגילה על נייר אפיה? אין לי זמן וסבלנות כרגע לנגלות…
היי בצי,
שמחה שאהבת את המתכון!
אני לא בטוחה שיצא טוב ללא תבניות שקעים משום שהתערובת עלולה להשתטח לגמרי באפייה, אבל את יכולה לנסות להכין כך.
הי אפרת,
אפשר להכין עם קמח ללא גלוטן?
אשמח אם תעני מהר….
תודה רבה!!!!
המרקם עשוי להשתנות, אבל אפשר(:
מעדכנת שהכנתי עם קמח כרגיל ויצא מעולה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
תודה רבה אפרת יקרה!
איזה כיף שחזרת לעדכן! שמחה שיצא מוצלח😊
הכנתי היום פעם ראשונה יצא מעולה, תודה לך על אתר נפלא!!
נראה מעולה! תודה על השיתוף😊
כל מתכון שלך מושלם! הכנתי עם בננה.
במקום סוכר שלוש כפות מייפל
לתינוק בן 10 חודשים.
כולנו טרפנו את זה עם הקפה של הבוקר. תודה רבה
איזה כיף לשמוע:) תודה יעל
הי, הכנתי את הפנקייק כמה פעמים, הוא יוצא טעים בטעם אבל כאילו לא מוכן מבפנים. לא ערבבתי הרבה, מה עוד יכולה להיות הסיבה? תודה על כל המתכונים!
היי סיון,
פעם הבאה תנמיכי קצת את האש ותכסי את המחבת.
איזה מחבת? זה בתנור לא?
צודקת, טעות שלי 🙂
תאפי יותר זמן בתנור. לפחות 15 דקות ותבדקי עם קיסם.
אפשר למור את הבלילה של הפנקיק במקרר ליום המחרת?
היי הדס,
הבלילה יכולה להמתין במקרר כמה שעות לפי ההכנה למרות שככל שאופים סמוך להכנה כך הפנקייקים יוצאים יותר אווריריים לכן ההמלצה שלי היא להכין וישר לאפות כדי לקבל תוצאה הכי טובה.
יצא לי גושים בבלילה, זה בסדר?
היי דנה,
לא.. בעזרת מטרפה תערבבי ותעלימי את הגושים
יצא ממש טעים, תודה על המתכון, מה לעשות פעם הבאה כדי להימנע מהגושים? הכנסתי את כל המרכיבים הרטובים ואז עירבבתי , ואז את הקמח ועירבבתי .
היי דנה,
מומלץ לערבב במטרפה ידנית ולא בכף.
אפשר לשים חמאת בוטנים?
אני מניחה שאפשר 🙂
להוסיף בעזרת כפית לבלילה לפני ההכנסה לאפייה
תודה על המתכון! הבת שלי רצתה פנקייק ואין לי כח כרגע לעמוד ולטגן..
וגם האתר מדהים ועוזר לי מאוד במטבח, יש לי מתכונים שעשיתי עשרות פעמים! תבורכי ותצליחי בעזרת השם
תודה רבה שולמית!
שמחה לקרוא שאת נהנת ❤️
הי..
האם אפשר לשים יוגורט במקום מיץ תפוזים/חלב?
כן. אפשר לשים גביע יוגורט (200 מ”ל). אם המרקם יוצא סמיך מידי אפשר לדלל עם כמה כפות חלב או מים.
מתכון נהדר! כל כך מיוחד וקל להכנה.
הכנתי היום בפעם הראשונה ואני מאוד מרוצה.
אכין שוב בשבוע הבא לנכדים שלי.
שמחה שאהבת 🙂
תודה לידיה.
הפך להיות הלהיט הקבוע של שבת בבית… קל ומהיר הכנה כך שאפשר להכין בקלות גם כשיש תינוק בידיים… והכי כיף לשחק עם התוספות
נראה מעולה!!
תודה על השיתוף 🙂
יצא מושלם! זללנו אני והקטנטנות… פתרון מעולה לאמהות שתלוי עליהן כל הזמן ילד ולא יכולות לעמוד ולטגן…דרך מצוינת לפתוח את השבת…
אתר נפלא!
שמחה שנהניתן 🙂
תודה רויטל.
אפשר במקום קמח טופח לשים קמח רגיל ואבקת אפיה?
אם כן כמה?
תודה רבה
היי שיר,
אפשר לשים כוס קמח רגיל + כפית מלאה אבקת אפיה. לערבב לפני בנפרד ורק אז להוסיף לתערובת.
חנוכה שמח 💛
המתכון נראה מעולה.
האם אפשר להקפיא את הפנקייקס לאחר האפיה? (אני רוצה להכין מראש לארוע)
אני חושבת שכן.
וואי הכנתי במולטיקייק בתבנית וופל אפילו סרבן הפנקייק שלי טחן 🙂
שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן
היי!
אם יש לי תבנית קאפקייקס והיא מברזל לא מסיליקון או חד פעמי והיא דיי גדולה אז איך אני ישים את הפנקייקים ועוד שאלה מסליחתך כמה זמן אני יכולה לשים את הבליחה במקרר?
היי תאיר,
אם זו תבנית מברזל מומלץ לשים בשקעים מנג’טים מנייר ולתוכם לצקת את הבלילה.
הבלילה יכולה להמתין במקרר כמה שעות לפי ההכנה למרות שככל שאופים סמוך להכנה כך הפנקייקים יוצאים יותר אווריריים לכן ההמלצה שלי היא להכין וישר לאפות כדי לקבל תוצאה הכי טובה.
הי,
אני מאוד אוהבת את המתכונים
האם יש אפליקציה שיהיה יותר נוח?
ושוב,תודה…
היי ציפי,
כרגע אין אפליקציה. אולי בהמשך תהיה. כמובן שאעדכן באתר.
שאלה:
לדעתך, קינוח שמשולב בו קצפת ריץ’ אפשר להקפיא שנית?
מבחינה בריאותית.
תודה לך, אפרת יקרה!
אם זה ריץ’ אז לא אמורה להיות בעיה.
היי!
אם אני עושה עם קמח רגיל,
כמה אבקת אפיה אני צריכה?
תודה מראש
מור
כפית אבקת אפיה. יש לערבב את אבקת האפיה קודם עם הקמח ורק אז להוסיף לתערובת.
היי!
אם אני מחליפה לקמח כוסמין צריך להוסיף אבקת אפייה או שייצא סבבה גם ככה.?
עוד משהו, את השמן אפשר להחליף בשמן קוקוס..? כמה..?
ואת הסוכר אפשר להחליף בסילאן או סירופ חרובים..?
תודה רבה!!!
היי אנה,
צריך להוסיף לכוס קמח כוסמין כפית אבקת אפיה. יש לערבב קודם בנפרד ורק אז להוסיף לתערובת.
אפשר להמיר את השמן ב-3 כפות שמן קוקוס מומס.
ממליצה להמיר רק חלק מהסוכר בסילאן או סירופ חרובים אחרת הטעם ייצא חזק.
בהצלחה 🙂
זה ניראה טוב, אבל זה יוצא כמו פנקיקס???
זה לא יוצא יבש כזה כמו עוגה?
בגלל שזה אפוי זה יוצא כמו פנקייק במרקם של עוגה. אם רוצים שזה יהיה כמו פנקייק חשוב לעשות את זה דק. אם זה עבה, זה כבר דומה יותר למאפינס.
שלום אפרת,
יש לך מתכונים מעולים אחד אחד!!!
האם אפשר להכין את הבלילה בערב ולהכניס לתנור למחרת בבוקר?
שאלה נוספת? יש לך מתכון פשוט ללחם קל מקמח מלא ולחלה לא מתוקה?
תודה וחג שמח!!
היי גלית,
ראי תשובתי לשאלותיך בתגובה אחת לפני הקודמת.
חג שמח ושבוע טוב 🙂
אפשר להוסיף קוואקר ?
היי מיכל,
אני מניחה שאפשר להוסיף בסביבות רבע-שליש כוס קוואקר. רצוי להפחית את כמות הקמח בכף אחת.
הי אפרת,
יש לך אתר מדהים ומתכונים מעולים! אחד אחד!!
שתי שאלות:
1. האם אפשר להכין את הבלילה בערב ולהכניס לתנור למחרת בבוקר?
2. יש לך במקרה מתכון ללחם קל מקמח מלא ולחלה לא מתוקה?
תודה וחג שמח!
היי גלית,
1. עדיף להכין את הבלילה לפני האפיה מאחר וככל שעובר זמן האפקט של חומרי ההתפחה נפגע והפנקייק יתפח פחות.
2. אין לי מתכון ללחם קל מלחם מלא אבל יש מתכון לחלה (אם את רוצה שהיא לא תהיה מתוקה בכלל תפחיתי מכמות הסוכר 2 כפות).
חג שמח 🙂
אהלן
אין לי תמצית וניל.
זה קריטי?
מה אפשר לשים במקום?
תודה!
היי הודיה,
אפשר לשים במקום סוכר וניל (ולקזז מכמות הסוכר בהתאם). אם אין, תכיני בלי.
הי
הכנתי שלי ויצא מעולה 🙂
תודה!
שאלה נוספת, אם אני רוצה להכין חצי כמות אז מה אני עושה עם הביצה – שמה חצי מכמות הביצה או שאפשר לשים ביצה שלימה?
וגם, אם אני רוצה להחליף את השמן בחמאה כף שמן = כף חמאה?
תודה!הודיה
* הכנתי בלי
שמחה שיצא טעים 🙂
אם את מכינה חצי כמות עדיף שתשימי חצי מהבלילה של הביצה (אולי אפילו קצת יותר חצי).
במקום שמן אפשר לשים 3 כפות חמאה מומסת.
ממליצה לשים קינמון אם אין וניל.
היי, יש לי שאלה.
אם יש לי רק ביצים בגודל מדיום, אפשר להשתמש בהן?
תודה רבה מראש
כן יהודית, אפשר.
שאלה נוספת
האם אפשר להוסיף מים במקום החלב או המיץ?
בוקר טוב אפרת
1. האם אפשר במקום קמח לבן להשתמש בקמח כוסמין (70%)?
2. האם אפשר להוריד כף שמן ובמקומה להוסיף כף טחינה גולמית (מלאה)?
(מכינה בדרך כלל פנקקים בטיגון עם חמאה – החמאה נשרפת מהר, האם בריא יותר יהיה לטגן במחמאה שיש בה פחות מחצי אחוז שומן טראנס?)
היי שגית,
אפשר להשתמש בקמח כוסמין.
לא ניסיתי עם הטחינה אבל אני מניחה שאפשר.
הפנקייק הוא באפיה ולא בטיגון (כשאני מטגנת פנקייקים אני שמה שמן קנולה).
אפשר לשים מים אבל זה ייצא פחות טעים מאשר עם מיץ או חלב.
תודה רבה 🙂
בוקר מרנין!
כתבת בתמתכון שיוצקים ”כף”
הכוונה היא למצקת או לכף רגילה?
תודה!
נ.ב
אם יש לי רק קמח רגיל ולא תופח, אפשר להשתמש בקמח רגיל ואבקת אפייה? כמה אבקת אפייה בערך זה יוצא?
היי דנה,
הכוונה לכף רגילה.
אפשר לערבב כוס קמח רגיל עם כפית אבקת אפיה.
יום מקסים 🙂