זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 15-17 דקות
מס’ מנות: 16 ריבועים
סוג: חלבי
רכיבים
6 דפי פילו
רוטב פיצה ביתי או קנוי
גבינה צהובה או מוצרלה מגורדת (200 גרם)
פרוסות זיתים (לא חובה)
אופן ההכנה
-מחממים תנור מראש ל-190 מעלות.
-מניחים נייר אפיה בתבנית ענקית ומשמנים את הנייר.
-מניחים דף פילו על נייר האפיה ומשמנים אותו. שמים מעל דף פילו וגם אותו משמנים. כך ממשיכים עד שמגיעים ל- 6 שכבות של דפים.
-מורחים רוטב פיצה ומפזרים גבינה צהובה וזיתים.
-מכניסים לתנור החם ואופים במשך 10 דקות.
הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל
-מעבירים את התבנית לרשת התנור התחתונה ואופים 5-7 דקות נוספות עד שהגבינה נמסה ושולי הפיצה מזהיבים יפה.
הפעל טיימר (5 דק’)
+
טיימר פועל
ראו גם
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים לארוחת ערב
שלום,
משום מה נרתעתי עד היום מלהתעסק עם בצק פילו…
בכל זאת קניתי. היות והוא לא מוכר לי רציתי לדעת האם הוא מפשיר מהר? האם להוציא אותו להפשרה לילה שלם? במקרר?
תודה על האתר המדהים!
היי שרית,
מומלץ להפשיר אותו כל הלילה במקרר.
גם אם הדפים קצת נקרעים אל תתרגשי, זה בסדר:)
תודה רבה!!
יצא מוצלח מאוד.
איזה כיף שחזרת לעדכן💜
הכנתי פיצה טבעונית טעים מאוד שמתי גבינות טבעוניות טעים מאוד כיף שאפשר לטבען את המתכון.
נראה טעים! שמחה שיצא מוצלח😊
באיזה אופן לחמם את התנור טורבו או עליון – תחתון ?
האם זה לא מעט מידי 10 דק לאפיית הבצק?
היי
אפשר בטורבו ואפשר בקו עליון ותחתון, תבחרי בתכנית שהכי טובה אצלך בתנור. זמן האפייה אמור להספיק אבל אפשר לאפות עוד קצת אם צריך.
האם אפשר להקפיא?
ואם כן , כיצד לחמם א״כ ?
תודה
היי
הפיצה במיטבה סמוך להכנה, אבל אפשר להקפיא ולחמם בתנור על 180 מעלות כ-10 דקות או במיקרו.
תודה רבה 🙂
האם אפשר להקפיא?
פחות מומלץ אבל אפשר.
הי אפשר להכין , לשמור במקרר ולחמם על הפלטה למחרת ? (שבת)
היי,
אפשר, אך הפיצה במיטבה סמוך להכנה.
תודה רבה על המתכון!
יצא מצוין
נראה מעולה ממש!
תודה על השיתוף😊
מה זה רשת התנור התחתונה?
בתנור בגודל סטנדרטי יש 3 קומות. תניחי על הרשת של הקומה הכי תחתונה.
ואוו מטורף