זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 35-37 דקות
מס’ מנות: פיצה בקוטר 30 ס"מ
סוג: חלבי
מצרכים:
3 כוסות דחוסות פרחי כרובית טחונים לפירורים קטנים (במעבד מזון)
שן שום כתושה
2 כפות שמן זית
כף גבינה לבנה
1 ביצה
תיבול לבצק כרובית: חצי כפית מלח, חצי כפית תבלין אורגנו, קמצוץ פלפל שחור
רוטב פיצה: 3 כפות עגבניות מרוסקות (משימורים), כף שטוחה רסק עגבניות, שן שום כתושה, חצי כפית תבלין אורגנו, רבע כפית מלח.
מוצרלה/גבנ”צ מגורדת
אופן הכנה:
-כדי לייבש את פירורי הכרובית יש לעשות אחת משתי הפעולות הבאות:
(1) להכניס את פירורי הכרובית למיקרוגל ולהפעיל למשך 3 דקות. להוציא ולערבב. להחזיר ל-2 דקות נוספות.
(2) לחמם מחבת רחבה על אש גבוהה (בלי לשמן), להוסיף את פירורי הכרובית ולערבב במשך כ-5 דקות (יש לשים לב שזה לא נשרף).
לאחר מכן יש להניח לפירורי הכרובית להתקרר.
-מוסיפים לפירורי הכרובית שן שום כתושה, שמן זית, גבינה לבנה, ביצה ומערבבים לתערובת אחידה.
-פורשים נייר אפיה על תבנית התנור, מעבירים אליה את תערובת הכרובית ומשטחים בעזרת הידיים לעיגול בקוטר כ-30 ס”מ, עובי 3-4 מ”מ (אם התערובת דביקה ניתן להרטיב את הידיים. שימו לב שלא לרדד דק מידי).
-מכניסים לתנור שחומם מראש ל200 מעלות למשך 25 דקות.
-בינתיים מערבבים את חומרי רוטב הפיצה בקערית. כשהבצק מוכן, מוציאים מהתנור (משאירים את התנור דולק), מורחים עליו את רוטב הפיצה ומפזרים מוצרלה/גבנ”צ.
-מחזירים לתנור למשך 5-7 דקות נוספות, עד שהגבינה מותכת.
הערה: אל תצפו לתחתית פריכה, כי היא לא. אבל היא טעימה והיא בהחלט תחליף ראוי לרגישים לגלוטן, לפסח או למי שרוצה לאכול פיצה דיאטטית בלי ייסורי מצפון.
- קניידלך לפסח |
- קציצות פרסה בנינג’ה |
- מתכון לזרוע |
- פיצה מבצק מוצרלה |
- לחמניות טחינה ללא גלוטן |
- בואיקוס לפסח
וואו. שווה. זה ממש טעם דומיננטי של כרובית או שהרוטב והגבינה הופכת את הטעם ליותר עדין? האם אפשר להשתמש בגבינה צהובה 5 אחוז?
היי
הטעם של הכרובית עדין יותר.
אפשר להשתמש בכל אחוזי שומן שמעדיפים(:
קראתי מתכון כזה וצוין שיש לבשל את פרחי הכרובית כמה דקות לפני הבחינה ואז לסחוט את הנוזלים.
האם במתכון הזה גם נדרשים לבשל לפני?
אין צורך בבישול מקדים, היות ויש את שתי הדרכים להכנה מקדימה (במיקרוגל או במחבת).
אפשר להכין את העיסה יום קודם ולשמור במקרר? תודה
אפשר להכין את התערובת יום לפני, להעביר לתבנית ולשמור אותה במקרר עד לאפייה.
תודה על המענה
האם ניתן להשאיר בקערה ורק למחרת לשטח בתבנית? מפאת מקום במקרר…
פחות מומלץ להתעסק עם הבצק לאחר ששהה במקרר למשך כזה.
הי, האם יש תחליף לכרובית?.. לילדים שלא אוהבים את הטעם..
היי,
במתכון הנוכחי אין תחליף טוב לכרובית.
אם מדובר בילדים שנמנעים מגלוטן אני ממליצה להכין את המתכון לפיצה ללא גלוטן או פיצה מבצק מוצרלה.
כרגיל.. כל מתכון הצלחה..
תודה!
נראה מדהים! שמחה שיצא מוצלח ותודה שחזרת לשתף(:
שלום אפרת האם אפשר להוריד את הגבינה ולהוסיף במקום טחינה ?
היי,
לא ניסיתי כך שאני לא בטוחה איך יצא, אבל אפשר לנסות- אמור לצאת טוב.
החלפתי גבינה בטחינה, השתמשתי בכרובית מגוררת של סאנפרוסט. מעולה תודה רבה
שמחה מאד שיצא מוצלח! תודה על השיתוף❤
הי אפרת, יש דרך להשתמש לשם כך בכרובית מההקפאה? אני אוכלת רק בדץ’ וכרוביות כאלה נדירות וזמינות יותר בהקפאה
היי ליאורה,
פחות כדאי להשתמש בכרובית קפואה היות והתחתית יוצאת יותר רטובה ולא יציבה.
אם אין אפשרות להשתמש בכרובית טרייה אפשר להשתמש בקפואה אבל זמן האפייה לכל צד עשוי להתארך בכ-10 דקות נוספות.
תודה רבה על התשובה המהירה ועל כל התכנים הנהדרים באתר שלך
כמה קלוריות יוצא?
היי הילה,
בסביבות 100 קלוריות למשולש (בהנחה וחותכים את הפיצה ל-6 משולשים).
יום מקסים 🙂
יצא מושלםםםםם
פיצוי הוגן לילד שלא יכול לאכול פיצה רגילה (רגיש לגלוטן)
אני משתמשת בכרובית קפואה ומייבשת במחבת התחתית לא יוצאת מאד יציבה אבל זה עדיין טעים😋
תודה על כל המתכונים
נראה טעים:) תודה על השיתוף אביבה.
הכנתי היום את הפיצה יצא מצוין אבל לא כ\”כ יציב מה אפשר לעשות כדי ליצב אותו עוד?
השתמשת בביצה קטנה או גדולה?
הי, כיצד את מטפלת בחרקים בכרובית הטריה טרום התחלת העבודה?
מומלץ לפרק את הכרובית לפרחים ולהשרות במים עם חומץ 5%.
טונת אותם ואז זה ירק עם חלבון
טוחנת*
היי מועדים לשמחה!
לפי התגובות הבנתי שאפשר להשתמש בכרובית קפואה עם יותר זמן בתנור…
השאלה שלי האם צריך לדלג על שלב הייבוש במיקרוגל איתה?
ז\”ת לטחון אחרי הפשרה וזהו?
והאם צריך לאפות אותה לפני שמורחעם את הרוטב עם המוצרלה?
תודה מראש
היי שירה,
אני חושבת שעדיין כדאי לייבש אותה במיקרוגל אחרי שטוחנים.
כן, יש לאפות לפני.
הכנתי את הפיצה הזו היום. במקום ביצה המרתי לכף טחינה+3 כפות מים.
בסה\”כ יצא בסדר, למרות שהבצק לא היה הכי יציב, והתפורר קצת.
אחלה מתכון אבל, אם אחי הבעייתי באוכל אהב זאת, זה עבר בהצלחה 🙂
תודה שחזרת לשתף 🙂
מתכון מעולה! פעם ראשונה שהכרובית יוצאת לי יציבה כמו בצק וניתן להחזיק את משולשי הפיצה. תענוג!
נראה מעולה!
תודה על השיתוף.
חג שמח 🌺
היי אפרת
אין לי ממש מעבד מזון.. האם יש אפשרות לטחון כרובית בבלנדר טוב?
אפשר לנסות. הבעיה בבלנדר זה שלפעמים יש צורך להוסיף נוזלים כדי שזה יטחן בצורה טובה ובמקרה הזה לא מומלץ להוסיף נוזלים כי חשוב שהתערובת תהיה כמה שיותר יבשה.
אולי תנסי בכמות קטנה בכל פעם.
היי
מתה על המתכונים שלך!
יצא מושלם!!
הוספתי עוד ביצה ו35 דק בתנור
תודה:-)
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שי
שלום
האם יש מתכונים נוספים שאפשר להשתמש בבצק כרובית ?
תודה
לא מכירה.
האם ניתן להשתמש בפתיתי כרובית קפואים?
אני ממליצה להשתמש בכרובית טריה מאחר והקפואה מלאה בנוזלים, מה שעשוי להרטיב את התחתית.
היי, אפשרי להחליף את הגבינה הלבנה בקוטג׳?
מניחה שכן.
זה בלוג הבישול הכי טוב באינטרנט!
מדהים
תודה רבה
תודה ענבל ❤️
היי אפרת,
אני טחנתי במעבד -המזון כרובית קפואה למרקם גרגרי,ולאחר מכן,הוספתי את שאר המצרכים שבמתכון ,
אפרת יקרה אכן את צודקת כי הבסיס אכן היה רטוב,
אבל בסבלנות רבה בתנור כ-40 דקות,התחתית התייבשה ממחצית מהנוזלים,והצלחתי להפוך אותה לצידה השני,
ולאפות לעוד 20 דקות אפייה,עד להזהבה יפה.
יצאה לנו פיצה מוזהבת ומאוד טעימה,כאמור מכרובית קפואה שבשקית.הניסיון השתלם לאחר שעבר בהצלחה.
ותודה רבה רבה על הרעיון לפיצה ללא קמח,שתתאים לנו גם לחג הפסח.
תודה לך שחזרת לעדכן 🌷
היי אפרת,
המתכון נשמע נהדר ובא לי כבר להכין אותו!
יש לי רק מס׳ שאלות:
1. אפשר להשתמש בעגבניות טריות? אין לי שימורים…אם כן אז כמה?
2. כמה כרובית זה בערך 3 כוסות? שאדע כמה לטחון..
3. צריך לסחוט בשלב כלשהוא את המסה או שהפעולות שציינת מספיקות לצורך יייבוש הנוזלים??
תודה רבה ויום נפלא
עינב
היי עינב,
1. אפשר לרסק או לגרד עגבניה ולהשתמש ב-3 כפות. קחי בחשבון שמאחר וזאת עגבניה טריה הטעם של הרוטב יהיה יותר חמצמץ והעגבניה תורגש יותר.
2. אם אני זוכרת נכון, זה יוצא כרובית קטנה.
3. מספיק לייבש באחת הדרכים הרשומות במתכון.
תודה רבה 🙂
היי, תודה על כל המתכונים הנפלאים!
יש אפשרות להכין את הבצק בבוקר ולהוסיף את הרסק והגבינה בערב? אם כן איפה כדאי לשמור את הבצק? בחוץ או במקרר?
חג שמח 🙂
כן אפשר.
אם מכינים בבוקר ואופים בערב כדאי לשמור במקרר.
חג שמח 🙂
היי אפרת, יצא ממש טעים, אבל הבצק דיי התפורר. איך אפשר להגיע לבצק אחיד? חג שמח!
היי מיכל,
נכון, הבצק של הכרובית הוא עדין ומעט מתפורר. לדעתי תוספת של ביצה נוספת תסייע בהדבקת החומרים והתוצאה תהיה פחות מתפוררת.
שלום אפרת, האם ישנה אפשרות לטבען (טבעוני) את בצק הכרובית ?
היי גלי,
לא ניסיתי אבל אבל אפשר לנסות לשים 2-3 כפות ממרח שקדים או טחינה גולמית (במקום הביצה והגבינה הלבנה).
שלום אפרת,
האם אפשר להקפיא את הפיצה? ולכמה זמן? אני מעוניינת להכין אותה כמה ימים מראש.
תודה רבה.
היי ליאת,
אני לא בטוחה שכדאי. אני חוששת שההקפאה תגרום לתחתית להפריש נוזלים וכתוצאה מכך התחתית תפגע.
שבוע נפלא 🙂
תודה רבה על התגובה המהירה.
שבוע נפלא ומקסים גם לך אפרת.
היי כמה קלוריות יש במתכון הזה? 🙂
היי נטלי,
בסביבות 100 קלוריות למשולש (בהנחה וחותכים את הפיצה ל-6 משולשים).
יום מקסים 🙂
צריך לבשל את הכרובית? זה לא מצויין כאן
לא, אין צורך לבשל אבל כן לעשות את אחת מ2 הפעולות המקדימות (חימום במיקרוגל או במחבת).
נשמע מעולה 🙂
האם יש אפשרות להחליף את הגבינה הלבנה במצרך לא חלבי? או לוותר על הגבינה?
היי ניקול,
זה מוצלח יותר עם גבינה אבל אני חושבת שאפשר פשוט לוותר על הגבינה ולהשתמש בביצה L או XL.
יום נפלא 🙂
היי,
האם ניתן להשתמש בכרובית סנפרוסט או חייבים כרובית טרייה?
חג שמח
היי שרון,
אני ממליצה יותר להשתמש בכרובית טריה מאחר והקפואה מלאה בנוזלים, מה שעשוי להרטיב את התחתית.