שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 35-37 דקות

מס’ מנות: פיצה בקוטר 30 ס"מ

סוג: חלבי

ספרי מתכונים ב10 דקות

מצרכים:

3 כוסות דחוסות פרחי כרובית טחונים לפירורים קטנים (במעבד מזון)

שן שום כתושה

2 כפות שמן זית

כף גבינה לבנה

1 ביצה

תיבול לבצק כרובית: חצי כפית מלח, חצי כפית תבלין אורגנו, קמצוץ פלפל שחור

רוטב פיצה: 3 כפות עגבניות מרוסקות (משימורים), כף שטוחה רסק עגבניות, שן שום כתושה, חצי כפית תבלין אורגנו, רבע כפית מלח.

מוצרלה/גבנ"צ מגורדת

אופן הכנה:

-כדי לייבש את  פירורי הכרובית יש לעשות אחת משתי הפעולות הבאות:

(1) להכניס את פירורי הכרובית למיקרוגל ולהפעיל למשך 3 דקות. להוציא ולערבב. להחזיר ל-2 דקות נוספות.

(2) לחמם מחבת רחבה על אש גבוהה (בלי לשמן), להוסיף את פירורי הכרובית ולערבב במשך כ-5 דקות (יש לשים לב שזה לא נשרף).

לאחר מכן יש להניח לפירורי הכרובית להתקרר.

-מוסיפים לפירורי הכרובית שן שום כתושה, שמן זית, גבינה לבנה, ביצה ומערבבים לתערובת אחידה.

-פורשים נייר אפיה על תבנית התנור, מעבירים אליה את תערובת הכרובית ומשטחים בעזרת הידיים לעיגול בקוטר כ-30 ס"מ, עובי 3-4 מ"מ (אם התערובת דביקה ניתן להרטיב את הידיים. שימו לב שלא לרדד דק מידי).

-מכניסים לתנור שחומם מראש ל200 מעלות למשך 25 דקות.

הפעל טיימר (25 דק’)
+
טיימר פועל

-בינתיים מערבבים את חומרי רוטב הפיצה בקערית. כשהבצק מוכן, מוציאים מהתנור (משאירים את התנור דולק), מורחים עליו את רוטב הפיצה ומפזרים מוצרלה/גבנ"צ.

-מחזירים לתנור למשך 5-7 דקות נוספות, עד שהגבינה מותכת.

הערה: אל תצפו לתחתית פריכה, כי היא לא. אבל היא טעימה והיא בהחלט תחליף ראוי לרגישים לגלוטן, לפסח או למי שרוצה לאכול פיצה דיאטטית בלי ייסורי מצפון.

פיצה מבצק כרובית

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
רוגעלך שוקולד
מרק אטריות

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
Avatar
כבי (18:43 30.04.2020)

הכנתי היום את הפיצה יצא מצוין אבל לא כ\"כ יציב מה אפשר לעשות כדי ליצב אותו עוד?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:20 30.04.2020)

השתמשת בביצה קטנה או גדולה?

Avatar
ענת (18:21 20.04.2020)

הי, כיצד את מטפלת בחרקים בכרובית הטריה טרום התחלת העבודה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:32 20.04.2020)

מומלץ לפרק את הכרובית לפרחים ולהשרות במים עם חומץ 5%.

Avatar
אלעד (21:03 9.08.2020)

טונת אותם ואז זה ירק עם חלבון

Avatar
אלעד (21:04 9.08.2020)

טוחנת*

Avatar
שירה (15:07 13.04.2020)

היי מועדים לשמחה!
לפי התגובות הבנתי שאפשר להשתמש בכרובית קפואה עם יותר זמן בתנור…
השאלה שלי האם צריך לדלג על שלב הייבוש במיקרוגל איתה?
ז\"ת לטחון אחרי הפשרה וזהו?
והאם צריך לאפות אותה לפני שמורחעם את הרוטב עם המוצרלה?
תודה מראש

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:05 13.04.2020)

היי שירה,
אני חושבת שעדיין כדאי לייבש אותה במיקרוגל אחרי שטוחנים.
כן, יש לאפות לפני.

Avatar
אסף (21:58 11.04.2020)

הכנתי את הפיצה הזו היום. במקום ביצה המרתי לכף טחינה+3 כפות מים.
בסה\"כ יצא בסדר, למרות שהבצק לא היה הכי יציב, והתפורר קצת.
אחלה מתכון אבל, אם אחי הבעייתי באוכל אהב זאת, זה עבר בהצלחה 🙂

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:01 11.04.2020)

תודה שחזרת לשתף 🙂

Avatar
Shai Carmi Borenstein (21:23 7.04.2020)

מתכון מעולה! פעם ראשונה שהכרובית יוצאת לי יציבה כמו בצק וניתן להחזיק את משולשי הפיצה. תענוג!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:42 7.04.2020)

נראה מעולה!
תודה על השיתוף.
חג שמח 🌺

Avatar
רוית גולדברג (23:40 1.04.2020)

היי אפרת
אין לי ממש מעבד מזון.. האם יש אפשרות לטחון כרובית בבלנדר טוב?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:39 2.04.2020)

אפשר לנסות. הבעיה בבלנדר זה שלפעמים יש צורך להוסיף נוזלים כדי שזה יטחן בצורה טובה ובמקרה הזה לא מומלץ להוסיף נוזלים כי חשוב שהתערובת תהיה כמה שיותר יבשה.
אולי תנסי בכמות קטנה בכל פעם.

Avatar
שי (18:04 30.03.2020)

היי
מתה על המתכונים שלך!
יצא מושלם!!
הוספתי עוד ביצה ו35 דק בתנור
תודה:-)

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:55 30.03.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שי

Avatar
אפרת (08:17 22.11.2019)

שלום
האם יש מתכונים נוספים שאפשר להשתמש בבצק כרובית ?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:31 22.11.2019)

לא מכירה.

Avatar
סימה (19:00 13.11.2019)

האם ניתן להשתמש בפתיתי כרובית קפואים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:00 13.11.2019)

אני ממליצה להשתמש בכרובית טריה מאחר והקפואה מלאה בנוזלים, מה שעשוי להרטיב את התחתית.

Avatar
שרון (17:41 9.11.2019)

היי, אפשרי להחליף את הגבינה הלבנה בקוטג׳?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:34 9.11.2019)

מניחה שכן.

Avatar
ענבל (20:43 6.11.2019)

זה בלוג הבישול הכי טוב באינטרנט!
מדהים
תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:18 7.11.2019)

תודה ענבל ❤️

Avatar
שרון (19:57 28.03.2019)

היי אפרת,
אני טחנתי במעבד -המזון כרובית קפואה למרקם גרגרי,ולאחר מכן,הוספתי את שאר המצרכים שבמתכון ,
אפרת יקרה אכן את צודקת כי הבסיס אכן היה רטוב,
אבל בסבלנות רבה בתנור כ-40 דקות,התחתית התייבשה ממחצית מהנוזלים,והצלחתי להפוך אותה לצידה השני,
ולאפות לעוד 20 דקות אפייה,עד להזהבה יפה.
יצאה לנו פיצה מוזהבת ומאוד טעימה,כאמור מכרובית קפואה שבשקית.הניסיון השתלם לאחר שעבר בהצלחה.
ותודה רבה רבה על הרעיון לפיצה ללא קמח,שתתאים לנו גם לחג הפסח.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:08 28.03.2019)

תודה לך שחזרת לעדכן 🌷

Avatar
עינב (10:54 14.06.2018)

היי אפרת,
המתכון נשמע נהדר ובא לי כבר להכין אותו!
יש לי רק מס׳ שאלות:
1. אפשר להשתמש בעגבניות טריות? אין לי שימורים…אם כן אז כמה?
2. כמה כרובית זה בערך 3 כוסות? שאדע כמה לטחון..
3. צריך לסחוט בשלב כלשהוא את המסה או שהפעולות שציינת מספיקות לצורך יייבוש הנוזלים??

תודה רבה ויום נפלא
עינב

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:39 14.06.2018)

היי עינב,
1. אפשר לרסק או לגרד עגבניה ולהשתמש ב-3 כפות. קחי בחשבון שמאחר וזאת עגבניה טריה הטעם של הרוטב יהיה יותר חמצמץ והעגבניה תורגש יותר.
2. אם אני זוכרת נכון, זה יוצא כרובית קטנה.
3. מספיק לייבש באחת הדרכים הרשומות במתכון.

Avatar
עינב (22:18 16.06.2018)

תודה רבה 🙂

Avatar
אלינור (15:54 5.04.2018)

היי, תודה על כל המתכונים הנפלאים!
יש אפשרות להכין את הבצק בבוקר ולהוסיף את הרסק והגבינה בערב? אם כן איפה כדאי לשמור את הבצק? בחוץ או במקרר?
חג שמח 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:21 5.04.2018)

כן אפשר.
אם מכינים בבוקר ואופים בערב כדאי לשמור במקרר.
חג שמח 🙂

Avatar
מיכל (22:04 4.04.2018)

היי אפרת, יצא ממש טעים, אבל הבצק דיי התפורר. איך אפשר להגיע לבצק אחיד? חג שמח!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:49 4.04.2018)

היי מיכל,
נכון, הבצק של הכרובית הוא עדין ומעט מתפורר. לדעתי תוספת של ביצה נוספת תסייע בהדבקת החומרים והתוצאה תהיה פחות מתפוררת.

Avatar
גלי (19:15 23.02.2018)

שלום אפרת, האם ישנה אפשרות לטבען (טבעוני) את בצק הכרובית ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:21 24.02.2018)

היי גלי,
לא ניסיתי אבל אבל אפשר לנסות לשים 2-3 כפות ממרח שקדים או טחינה גולמית (במקום הביצה והגבינה הלבנה).

Avatar
ליאת (09:08 28.01.2018)

שלום אפרת,

האם אפשר להקפיא את הפיצה? ולכמה זמן? אני מעוניינת להכין אותה כמה ימים מראש.

תודה רבה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:30 28.01.2018)

היי ליאת,
אני לא בטוחה שכדאי. אני חוששת שההקפאה תגרום לתחתית להפריש נוזלים וכתוצאה מכך התחתית תפגע.
שבוע נפלא 🙂

Avatar
ליאת (07:48 29.01.2018)

תודה רבה על התגובה המהירה.

שבוע נפלא ומקסים גם לך אפרת.

Avatar
נטלי (03:34 10.01.2018)

היי כמה קלוריות יש במתכון הזה? 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:35 10.01.2018)

היי נטלי,
בסביבות 100 קלוריות למשולש (בהנחה וחותכים את הפיצה ל-6 משולשים).
יום מקסים 🙂

Avatar
הילה (14:31 26.12.2017)

צריך לבשל את הכרובית? זה לא מצויין כאן

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:39 26.12.2017)

לא, אין צורך לבשל אבל כן לעשות את אחת מ2 הפעולות המקדימות (חימום במיקרוגל או במחבת).

Avatar
ניקול (09:06 21.12.2017)

נשמע מעולה 🙂
האם יש אפשרות להחליף את הגבינה הלבנה במצרך לא חלבי? או לוותר על הגבינה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:20 21.12.2017)

היי ניקול,
זה מוצלח יותר עם גבינה אבל אני חושבת שאפשר פשוט לוותר על הגבינה ולהשתמש בביצה L או XL.
יום נפלא 🙂

Avatar
שרון (13:40 19.12.2017)

היי,
האם ניתן להשתמש בכרובית סנפרוסט או חייבים כרובית טרייה?
חג שמח

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:49 19.12.2017)

היי שרון,
אני ממליצה יותר להשתמש בכרובית טריה מאחר והקפואה מלאה בנוזלים, מה שעשוי להרטיב את התחתית.

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.