שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 14-16 דקות

מס’ מנות: 4-5 מנות

סוג: פרווה

מצרכים:

2 סלסלות פטריות טריות פרוסות

2 בצלים בינוניים פרוסים לחצאי עיגולים

תיבול: חצי כפית כמון, חצי כפית כורכום, כפית מלח, פלפל שחור לפי הטעם




אופן הכנה:

-מחממים מחבת רחבה עם 3 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה.

-מוסיפים את הפטריות, ממליחים מעט עם המלחייה ומבשלים עם מכסה במשך 8-10 דקות, עד שהפטריות מצטמצמות ומגירות נוזלים (יש לערבב מידי פעם).

-מתבלים בכמון, כורכום, מלח ופלפל שחור ומערבבים כדקה.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
קציצות הודו ברוטב צהוב
עוגיות בננה וחמאת בוטנים

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
רחלי (17:57 5.09.2021)

היי
אפשר לשמור במקרר?

מתכונים ב-10 דקות (18:14 5.09.2021)

כן, אפשר.

חיים (16:42 25.05.2021)

רוצים לוותר על הכורכום והכמון. מה במקום? פשוט אוהבים פיקנטי עדין.

תודה ענקית

מתכונים ב-10 דקות (17:57 25.05.2021)

היי,
אפשר לשים כל תבלין שאת אוהבת (רוזמרין, טימין וכו’)😊

בן 13 (16:41 7.02.2021)

יצא מעולה
תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות (19:14 7.02.2021)

שמחה לשמוע❤️

שולמית (21:41 22.12.2020)

שלום, האם יצא טעים גם בתנור? אם כן, מכוסה או לא? כמה זמן אפייה? והאם יצא טוב עם בצל מטוגן קנוי כזה בקוביות מוכן או שלא יצא טעים ככה?
תודה רבה!

שולמית (21:43 22.12.2020)

אה וגם אין לי כרגע כמון וכורכום נראה לי, מספיק מלח ופלפל שחור או תפל מדי?

מתכונים ב-10 דקות (22:07 22.12.2020)

היי שולמית,
לא ניסיתי בתנור אבל אני מניחה שאפשרי. קוביות בצל פחות יתאימו לכאן כי הנוכחות שלהן קטנה מדי
וכך גם השימוש רק במלח פלפל- לא הייתי מוותרת על הכמון והכורכום כי זה כל הטעם

שולמית (17:13 23.12.2020)

תודה רבה?

אורית (13:00 29.11.2020)

סורי שאני משגעת
אני יכולה לשים גם פיטריות מקופסת שימורים???

מתכונים ב-10 דקות (13:04 29.11.2020)

כן אין בעיה אורית 🙂
רק לנקז את הנוזלים כמובן

אורית (13:09 29.11.2020)

תנקסססססססס..
נראה פצצהההה 👍👍
תודה על התגובות המהירות!!!!!!!!

מתכונים ב-10 דקות (13:10 29.11.2020)

❤️

אורית (12:50 29.11.2020)

היי אפרת!!
באיזה שמן מטגנים את הבצל ????
אגב נראה מצוין
אני חולה על המתכונים שלך!!❤😘

מתכונים ב-10 דקות (12:51 29.11.2020)

היי אורית, תודה רבה! 🙂
שמן זית או שמן קנולה, מה שאת בוחרת ♥

חיה (12:42 14.08.2020)

הי,
האם הכמון הכרחי כאן?
מה אפשר לשים במקום?
באופן כללי אני לא אוהבת כמון ולכן אינלי אותו בבית..

והאם זה מתאים לצד אורז ובורקס בשר?
תודה רבה!!!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:12 14.08.2020)

אפשר לוותר על הכמון וכן, זה מתאים לצד אורז ובורקס בשר.

רחלי (10:16 12.06.2020)

היי אפרת
רוצה להכין משהו כזה כדי לשים באמצע החומוס (ממרח)
יש משהו שאני יכולה להכין בלי בצל?
יש לי אורח שלא אוכל בצל מטוגן.
תודה רבה שבת שלום

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:17 12.06.2020)

הבצל מוסיף המון טעם אבל את יכולה להכין את הפטריות בלי בצל.
שבת שלום 🙂

הדר (11:46 24.05.2020)

יתאים גם עם בצל סגול?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:22 24.05.2020)

עדיף בצל לבן אבל אם אין לך אז תכיני עם סגול.

לילך (12:45 1.04.2020)

מתכון מעולה!!! מתאים כתוספת מעל הפירה ולשווארמה.
אין צורך להוסיף מלח, הכמון עצמו מספיק מלוח.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:59 1.04.2020)

תודה לילך 🙂

אני (00:50 2.02.2020)

אפשרי להוסיף בהתחלה פלפל וגזר וצילי לבשל ואז לשים את התבלינים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:28 2.02.2020)

כן.

רינת (18:14 26.12.2019)

הי
אני יכולה להוסיף חצי שקית של מיני כרובית למתכון ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:15 26.12.2019)

נראה לי שכן.

שייקה לב טוב (08:32 20.12.2019)

תבשיל של פיטריות ובצל עם רוטב כמצע לקציצות בשר … יש דבר כזה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:13 20.12.2019)

המתכון הזה יכול להיות מתאים.

רונה לי (12:42 5.09.2019)

שלום רב! המתכון נוסה וטעים מאד. בן זוני ביקש שיהיה יותר סמיך, והציע קורנפלור מעורבב במים. אני רוצה סמיך אבל בלי עזרת קורנפלור. יש משהו אחר? אשמח להמלצתך. תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:37 5.09.2019)

היי רונה,
הכוונה לסמיך ברוטב? כי בסוף הבישול לא אמורים להיות כמעט נוזלים.

דבי (13:47 5.04.2019)

הי,

בישלתי כמה שעות ושמתי פפריקה ופ. שחור, מתאים להוסיף את התבלינים שלך?

תודה רבה ושבת שלום!

קצת דחוף!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:23 5.04.2019)

כן.
שבת שלום

טויטו גילה (18:20 4.07.2018)

חבל על הזמן יצא ממש טעים

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:15 4.07.2018)

שמחה שאהבת 🙂
תודה גילה

דבי (13:05 7.05.2018)

קניתי פטריות טריות כי הן מעדן.הכנתי בזמן קצר שנותר על פי המתכון שמצאתי פה ויצא טעים!אם כן-קל.מהיר וטעים!תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:51 7.05.2018)

תודה דבי 🙂

אפרת (18:29 27.04.2018)

תודה על מתכון קל וטעים! מעולה עם חומוס ביתי!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:57 27.04.2018)

תודה אפרת 🙂

יעל (18:21 31.12.2017)

הי.
שמתי לב שאת מוסיפה אבקת מרק לתבשילים.אשמח לדעת במה ניתן להחליף את אבקת המרק?
תודה יעל

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:57 31.12.2017)

היי יעל,
במתכון הזה אין אבקת מרק אבל לגבי מתכונים אחרים יש באתר מתכון לאבקת מרק ביתית.
אפשר גם לוותר בכלל על אבקת המרק ולתבל ביותר מלח. יש תבשילים שגם חוואיג’ למרק יכול להיות להוסיף לטעם ולהוות כתחליף לאבקת המרק.

רועי (10:51 7.12.2017)

היי, אני מת על המתכונים שלך,רק בזכותך התחלתי קצת להכין אוכל בבית.
(חביתה לא ידעתי להכין)
בקשר למתכון- אחרי שהבצל מוזהב להוציא אותו מהסיר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:27 7.12.2017)

היי רועי,
קודם כל תודה, כיף לשמוע 🙂
לגבי המתכון, לאחר שהבצל מוזהב יש להשאיר אותו במחבת ולהוסיף את הפטריות.
יום מעולה!

ישראל (19:43 20.10.2017)

היי,
הכנתי עכשיו,יצא טעים מועלה.
הוספתי קצת כוסברה ושמיר קצוצים.
השתמשתי בפטריות מקופסאות שימורים.(זה מה שהיה)

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:43 21.10.2017)

תודה ישראל, שמחה שיצא טעים 🙂

אורטל (12:14 2.10.2017)

היי אפרת, זו הפעם הראשונה שאני נחשפת לאתר שלך והמתכונים נראים מצוין!
טעימים, מהירים וקלים להכנה – בדיוק מה שאני מחפשת!

אשמח לדעת מה כמות הפטריות המתאימה למתכון זה? (יש לי בבית קופסאות שימורים)

תודה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:16 2.10.2017)

ברוכה הבאה, מקווה שתהני 🙂
את יכולה לשים 2 קופסאות שימורים של פטריות (מסוננות מנוזלים).
יום מקסים!

דני (14:43 23.08.2017)

היי
על מצע של פירה או אורז הולך?

מתכונים ב-10 דקות (14:57 23.08.2017)

כן, עם פירה הכי הולך.

Zipi (16:00 17.08.2017)

מחכה בקוצר רוח ליום חמישי ומתכונייך. האם פטריות הטריות להשתמש גם ברגל הפטריה. אלפי תודות אליך אפרת היקרה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:02 17.08.2017)

שמחה לשמוע יקירה 🙂
במקרה הזה אפשר להסיר את הרגליים או להשתמש בהן.

דודו (08:32 16.08.2017)

היי.
אפשר להכין יום לפני ולהגיש למחרת ???

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:02 16.08.2017)

כן דודו, אפשר.
יום נפלא

רינה (09:33 11.08.2017)

היי. אני מאוד אוהבת את האתר שלך. משתמשת בו הרבה!! תודה רבה. אני לא רוצה תיבול מזרחי.. אם אני כן רוצה פטריות ובצל עם ירק- אילו תבלינים/ ירק יתאימו?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:03 11.08.2017)

היי רינה,
אפשר לתבל בכפית אבקת מרק, מרק ופלפל שחור.
אפשר לתבל ב 2-3 כפות רוטב טריאקי.
אפשר לתבל ב2 כפות רוטב סויה ו2 כפות רוטב צ’ילי מתוק.
מתאים להוסיף בצל ירוק קצוץ.

דקלה (18:54 9.08.2017)

הי אפרת,
קודם כל תודה על האתר המדהים.
דבר שני , האם ניתן להוסיף גם תחתיות ארטישוק למתכון?
תודה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:22 9.08.2017)

נראה לי שכן.

אודליה (23:59 5.08.2017)

היי אפרת. זה נראה מעולה! רוצה להכין השבוע – הייתי רוצה לשלב גם פרוסות/קוביות תפוח אדמה. האם לדעתך זה שייך ואם כן, איך עושים את זה?? והאם צריך לשנות משהו מבחינת כמות התיבול? תודה רבה ושבוע טוב 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (00:13 6.08.2017)

שבוע טוב אודליה,
תפוחי אדמה יכולים להשתלב מצוין. ממליצה לחתוך לקוביות קטנות ולטגן במחבת לאחר טיגון הבצל עד שהם מתרככים ואז להוסיף את הפטריות ולהמשיך כרגיל. חשוב רק להשתמש במחבת כמה שיותר רחבה, עם ציפוי שאינו נדבק (נירוסטה פחות מומלץ במקרה הזה) ולא לערבב יותר מידי כדי שתפוחי האדמה לא יהפכו לעיסה. מבחינת תיבול תשאירי את הכמויות כמו שהן ותטעמי בסוף.

אודליה (11:54 24.09.2017)

היי אפרת, נורא רציתי להכין כתוספת לסעודת ראש השנה אבל לא הספקתי לפני כניסת החג, מרוב הבישולים האחרים שהכנתי! אין לי אפשרות לבשל בחג עצמו ואז פשוט עשיתי ניסיון, שמתי הכל “חי” בתוך תבנית זכוכית, כולל תפו”א, הנחתי במרכז הפלטה וכיסיתי וחיכיתי לבדוק אם יתבשל (ערבבתי מדי פעם). לשמחתי תוך פחות משעתיים חזרתי לטעום והיה ממש מעדן!!! הכנתי גם (לא על הפלטה 🙂 ) עוגת דבש, עוגת תפוחים, קציצות דגים ברוטב, עוגיות ג’ינג’ר, מאפינס בננה ועוד דברים שאני כבר לא זוכרת חחח והכל בזכותך! אז קודם כל תודה רבה!! ובהזדמנות זאת, רוצה גם לאחל לך ולבני משפחתך, גמר חתימה טובה, שיהיה לכם שנה של בריאות, אושר ובשורות טובות! 🙂

אודליה (11:57 24.09.2017)

אהה, והזמנתי גם 2 עותקים של הספר שלך (אחד, כמובן, בשבילי, והשני ל”זיכוי הרבים” 🙂 ), מחכה כבר שיגיעו 🙂 תודה רבה!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:44 24.09.2017)

היי יקירה,
שמחה שהכל יצא טעים! תודה שחזרת לעדכן.
ואיזה כיף שהזמנת את הספר, מקווה שתהני ממנו 🙂
שנה טובה ומבורכת וגמר חתימה טובה!

רעות (19:23 13.07.2017)

ערב טוב.
הכנתי כתוספת לסיום צום י”ז בתמוז והגשתי עם דגים.
יצא טעים במיוחד, וקל כל כך, משדרג ממש את המנה…
תודה אפרת.

מתכונים ב-10 דקות (19:29 13.07.2017)

תודה רעות, שמחה שיצא טעים 🙂

מלכה (00:15 11.07.2017)

הכנתי ויצא כרגיל מ – ע – ד – ן ! ! !
אני כל כך אוהבת את האתר הזה!!!
מתכונים קלים + טעימים !!!!
תודה אפרת יקרה !

מתכונים ב-10 דקות (08:44 11.07.2017)

תודה מלכה, אני ממש שמחה לשמוע 🙂
יום נפלא!

אצילה (11:54 12.05.2017)

הפטריות והבצל מעולה!!!!!

מתכונים ב-10 דקות (12:18 12.05.2017)

תודה אצילה, שמחה שאהבת 🙂
שבת שלום!

אור (00:26 12.05.2017)

אם מוסיפים תבלין גריל עוף ופפריקה זה יוצא ממש דומה לשווארמה.

מתכונים ב-10 דקות (08:02 12.05.2017)

נכון 🙂
שבת שלום

ליאת (17:02 10.05.2017)

האם ניתן להקפיא את התבשיל?

מתכונים ב-10 דקות (20:13 10.05.2017)

לדעתי כן.

יעקב (10:44 8.05.2017)

זה יילך גם עם פטריות מקופסת שימורים?

מתכונים ב-10 דקות (10:52 8.05.2017)

כן, למרות שעם פטריות טריות נראה לי יותר טעים.
יום נפלא 🙂

יעקב (12:08 8.05.2017)

ללא ספק פטריות טריות זה יותר טעים.
אבל מה לעשות שלפעמים אין אותם בבית
🙂

יום טוב אפרת

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.