זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 14-16 דקות
מס’ מנות: 4-5 מנות
סוג: פרווה
מצרכים:
2 סלסלות פטריות טריות פרוסות
2 בצלים בינוניים פרוסים לחצאי עיגולים
תיבול: חצי כפית כמון, חצי כפית כורכום, כפית מלח, פלפל שחור לפי הטעם
אופן הכנה:
-מחממים מחבת רחבה עם 3 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה.
-מוסיפים את הפטריות, ממליחים מעט עם המלחייה ומבשלים עם מכסה במשך 8-10 דקות, עד שהפטריות מצטמצמות ומגירות נוזלים (יש לערבב מידי פעם).
-מתבלים בכמון, כורכום, מלח ופלפל שחור ומערבבים כדקה.
ראו גם
- אורז עם אטריות |
- פוטטוס בתנור |
- שווארמה פרגית ופטריות |
- סטייק כרובית |
- אורז כרובית |
- שעועית ירוקה בפסטו
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים אחרונים
היי, אפשר להקפיא את הפטריות אחרי שבושלו ? האם הן משמרות את טעמן ?
לא יצא לי להקפיא אבל שמעתי שהן משנות קצת את המרקם שלהן לאחר הפשרה.
שלום אפרת,
הכנתי וממש טעים. הוספתי קצת יותר מחצי כוס מים כדי שבחימום על הפלטה לא יישרף.
ממש טעים רוצה להגיש את זה מעל ממרח חומוס- כסלט.
תודה רבה ושבת שלום
רעיון מעולה לשים מעל חומוס🙂
תודה ושבת שלום
היי
אפשר לשמור במקרר?
כן, אפשר.
רוצים לוותר על הכורכום והכמון. מה במקום? פשוט אוהבים פיקנטי עדין.
תודה ענקית
היי,
אפשר לשים כל תבלין שאת אוהבת (רוזמרין, טימין וכו’)😊
יצא מעולה
תודה רבה
שמחה לשמוע❤️
שלום, האם יצא טעים גם בתנור? אם כן, מכוסה או לא? כמה זמן אפייה? והאם יצא טוב עם בצל מטוגן קנוי כזה בקוביות מוכן או שלא יצא טעים ככה?
תודה רבה!
אה וגם אין לי כרגע כמון וכורכום נראה לי, מספיק מלח ופלפל שחור או תפל מדי?
היי שולמית,
לא ניסיתי בתנור אבל אני מניחה שאפשרי. קוביות בצל פחות יתאימו לכאן כי הנוכחות שלהן קטנה מדי
וכך גם השימוש רק במלח פלפל- לא הייתי מוותרת על הכמון והכורכום כי זה כל הטעם
תודה רבה?
סורי שאני משגעת
אני יכולה לשים גם פיטריות מקופסת שימורים???
כן אין בעיה אורית 🙂
רק לנקז את הנוזלים כמובן
תנקסססססססס..
נראה פצצהההה 👍👍
תודה על התגובות המהירות!!!!!!!!
❤️
היי אפרת!!
באיזה שמן מטגנים את הבצל ????
אגב נראה מצוין
אני חולה על המתכונים שלך!!❤😘
היי אורית, תודה רבה! 🙂
שמן זית או שמן קנולה, מה שאת בוחרת ♥
הי,
האם הכמון הכרחי כאן?
מה אפשר לשים במקום?
באופן כללי אני לא אוהבת כמון ולכן אינלי אותו בבית..
והאם זה מתאים לצד אורז ובורקס בשר?
תודה רבה!!!
אפשר לוותר על הכמון וכן, זה מתאים לצד אורז ובורקס בשר.
היי אפרת
רוצה להכין משהו כזה כדי לשים באמצע החומוס (ממרח)
יש משהו שאני יכולה להכין בלי בצל?
יש לי אורח שלא אוכל בצל מטוגן.
תודה רבה שבת שלום
הבצל מוסיף המון טעם אבל את יכולה להכין את הפטריות בלי בצל.
שבת שלום 🙂
יתאים גם עם בצל סגול?
עדיף בצל לבן אבל אם אין לך אז תכיני עם סגול.
מתכון מעולה!!! מתאים כתוספת מעל הפירה ולשווארמה.
אין צורך להוסיף מלח, הכמון עצמו מספיק מלוח.
תודה לילך 🙂
אפשרי להוסיף בהתחלה פלפל וגזר וצילי לבשל ואז לשים את התבלינים?
כן.
הי
אני יכולה להוסיף חצי שקית של מיני כרובית למתכון ?
נראה לי שכן.
תבשיל של פיטריות ובצל עם רוטב כמצע לקציצות בשר … יש דבר כזה?
המתכון הזה יכול להיות מתאים.
שלום רב! המתכון נוסה וטעים מאד. בן זוני ביקש שיהיה יותר סמיך, והציע קורנפלור מעורבב במים. אני רוצה סמיך אבל בלי עזרת קורנפלור. יש משהו אחר? אשמח להמלצתך. תודה
היי רונה,
הכוונה לסמיך ברוטב? כי בסוף הבישול לא אמורים להיות כמעט נוזלים.
הי,
בישלתי כמה שעות ושמתי פפריקה ופ. שחור, מתאים להוסיף את התבלינים שלך?
תודה רבה ושבת שלום!
קצת דחוף!
כן.
שבת שלום
חבל על הזמן יצא ממש טעים
שמחה שאהבת 🙂
תודה גילה
קניתי פטריות טריות כי הן מעדן.הכנתי בזמן קצר שנותר על פי המתכון שמצאתי פה ויצא טעים!אם כן-קל.מהיר וטעים!תודה!
תודה דבי 🙂
תודה על מתכון קל וטעים! מעולה עם חומוס ביתי!
תודה אפרת 🙂
הי.
שמתי לב שאת מוסיפה אבקת מרק לתבשילים.אשמח לדעת במה ניתן להחליף את אבקת המרק?
תודה יעל
היי יעל,
במתכון הזה אין אבקת מרק אבל לגבי מתכונים אחרים יש באתר מתכון לאבקת מרק ביתית.
אפשר גם לוותר בכלל על אבקת המרק ולתבל ביותר מלח. יש תבשילים שגם חוואיג’ למרק יכול להיות להוסיף לטעם ולהוות כתחליף לאבקת המרק.
היי, אני מת על המתכונים שלך,רק בזכותך התחלתי קצת להכין אוכל בבית.
(חביתה לא ידעתי להכין)
בקשר למתכון- אחרי שהבצל מוזהב להוציא אותו מהסיר?
היי רועי,
קודם כל תודה, כיף לשמוע 🙂
לגבי המתכון, לאחר שהבצל מוזהב יש להשאיר אותו במחבת ולהוסיף את הפטריות.
יום מעולה!
היי,
הכנתי עכשיו,יצא טעים מועלה.
הוספתי קצת כוסברה ושמיר קצוצים.
השתמשתי בפטריות מקופסאות שימורים.(זה מה שהיה)
תודה ישראל, שמחה שיצא טעים 🙂
היי אפרת, זו הפעם הראשונה שאני נחשפת לאתר שלך והמתכונים נראים מצוין!
טעימים, מהירים וקלים להכנה – בדיוק מה שאני מחפשת!
אשמח לדעת מה כמות הפטריות המתאימה למתכון זה? (יש לי בבית קופסאות שימורים)
תודה.
ברוכה הבאה, מקווה שתהני 🙂
את יכולה לשים 2 קופסאות שימורים של פטריות (מסוננות מנוזלים).
יום מקסים!
היי
על מצע של פירה או אורז הולך?
כן, עם פירה הכי הולך.
מחכה בקוצר רוח ליום חמישי ומתכונייך. האם פטריות הטריות להשתמש גם ברגל הפטריה. אלפי תודות אליך אפרת היקרה.
שמחה לשמוע יקירה 🙂
במקרה הזה אפשר להסיר את הרגליים או להשתמש בהן.
היי.
אפשר להכין יום לפני ולהגיש למחרת ???
כן דודו, אפשר.
יום נפלא
היי. אני מאוד אוהבת את האתר שלך. משתמשת בו הרבה!! תודה רבה. אני לא רוצה תיבול מזרחי.. אם אני כן רוצה פטריות ובצל עם ירק- אילו תבלינים/ ירק יתאימו?
היי רינה,
אפשר לתבל בכפית אבקת מרק, מרק ופלפל שחור.
אפשר לתבל ב 2-3 כפות רוטב טריאקי.
אפשר לתבל ב2 כפות רוטב סויה ו2 כפות רוטב צ’ילי מתוק.
מתאים להוסיף בצל ירוק קצוץ.
הי אפרת,
קודם כל תודה על האתר המדהים.
דבר שני , האם ניתן להוסיף גם תחתיות ארטישוק למתכון?
תודה.
נראה לי שכן.
היי אפרת. זה נראה מעולה! רוצה להכין השבוע – הייתי רוצה לשלב גם פרוסות/קוביות תפוח אדמה. האם לדעתך זה שייך ואם כן, איך עושים את זה?? והאם צריך לשנות משהו מבחינת כמות התיבול? תודה רבה ושבוע טוב 🙂
שבוע טוב אודליה,
תפוחי אדמה יכולים להשתלב מצוין. ממליצה לחתוך לקוביות קטנות ולטגן במחבת לאחר טיגון הבצל עד שהם מתרככים ואז להוסיף את הפטריות ולהמשיך כרגיל. חשוב רק להשתמש במחבת כמה שיותר רחבה, עם ציפוי שאינו נדבק (נירוסטה פחות מומלץ במקרה הזה) ולא לערבב יותר מידי כדי שתפוחי האדמה לא יהפכו לעיסה. מבחינת תיבול תשאירי את הכמויות כמו שהן ותטעמי בסוף.
היי אפרת, נורא רציתי להכין כתוספת לסעודת ראש השנה אבל לא הספקתי לפני כניסת החג, מרוב הבישולים האחרים שהכנתי! אין לי אפשרות לבשל בחג עצמו ואז פשוט עשיתי ניסיון, שמתי הכל “חי” בתוך תבנית זכוכית, כולל תפו”א, הנחתי במרכז הפלטה וכיסיתי וחיכיתי לבדוק אם יתבשל (ערבבתי מדי פעם). לשמחתי תוך פחות משעתיים חזרתי לטעום והיה ממש מעדן!!! הכנתי גם (לא על הפלטה 🙂 ) עוגת דבש, עוגת תפוחים, קציצות דגים ברוטב, עוגיות ג’ינג’ר, מאפינס בננה ועוד דברים שאני כבר לא זוכרת חחח והכל בזכותך! אז קודם כל תודה רבה!! ובהזדמנות זאת, רוצה גם לאחל לך ולבני משפחתך, גמר חתימה טובה, שיהיה לכם שנה של בריאות, אושר ובשורות טובות! 🙂
אהה, והזמנתי גם 2 עותקים של הספר שלך (אחד, כמובן, בשבילי, והשני ל”זיכוי הרבים” 🙂 ), מחכה כבר שיגיעו 🙂 תודה רבה!!
היי יקירה,
שמחה שהכל יצא טעים! תודה שחזרת לעדכן.
ואיזה כיף שהזמנת את הספר, מקווה שתהני ממנו 🙂
שנה טובה ומבורכת וגמר חתימה טובה!
ערב טוב.
הכנתי כתוספת לסיום צום י”ז בתמוז והגשתי עם דגים.
יצא טעים במיוחד, וקל כל כך, משדרג ממש את המנה…
תודה אפרת.
תודה רעות, שמחה שיצא טעים 🙂
הכנתי ויצא כרגיל מ – ע – ד – ן ! ! !
אני כל כך אוהבת את האתר הזה!!!
מתכונים קלים + טעימים !!!!
תודה אפרת יקרה !
תודה מלכה, אני ממש שמחה לשמוע 🙂
יום נפלא!
הפטריות והבצל מעולה!!!!!
תודה אצילה, שמחה שאהבת 🙂
שבת שלום!
אם מוסיפים תבלין גריל עוף ופפריקה זה יוצא ממש דומה לשווארמה.
נכון 🙂
שבת שלום
האם ניתן להקפיא את התבשיל?
לדעתי כן.
זה יילך גם עם פטריות מקופסת שימורים?
כן, למרות שעם פטריות טריות נראה לי יותר טעים.
יום נפלא 🙂
ללא ספק פטריות טריות זה יותר טעים.
אבל מה לעשות שלפעמים אין אותם בבית
🙂
יום טוב אפרת