זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 14-16 דקות

מס’ מנות: 4-5 מנות

סוג: פרווה

מצרכים:

2 סלסלות פטריות טריות פרוסות

2 בצלים בינוניים פרוסים לחצאי עיגולים

תיבול: חצי כפית כמון, חצי כפית כורכום, כפית מלח, פלפל שחור לפי הטעם




אופן הכנה:

-מחממים מחבת רחבה עם 3 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה.

-מוסיפים את הפטריות, ממליחים מעט עם המלחייה ומבשלים עם מכסה במשך 8-10 דקות, עד שהפטריות מצטמצמות ומגירות נוזלים (יש לערבב מידי פעם).

-מתבלים בכמון, כורכום, מלח ופלפל שחור ומערבבים כדקה.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
קציצות הודו ברוטב צהובקציצות הודו ברוטב צהוב
עוגיות בננה וחמאת בוטנים עוגיות בננה וחמאת בוטנים
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
avatar
רחלי (17:57 5.09.2021)

היי
אפשר לשמור במקרר?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:14 5.09.2021)

כן, אפשר.

avatar
חיים (16:42 25.05.2021)

רוצים לוותר על הכורכום והכמון. מה במקום? פשוט אוהבים פיקנטי עדין.

תודה ענקית

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:57 25.05.2021)

היי,
אפשר לשים כל תבלין שאת אוהבת (רוזמרין, טימין וכו’)😊

avatar
בן 13 (16:41 7.02.2021)

יצא מעולה
תודה רבה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:14 7.02.2021)

שמחה לשמוע❤️

avatar
שולמית (21:41 22.12.2020)

שלום, האם יצא טעים גם בתנור? אם כן, מכוסה או לא? כמה זמן אפייה? והאם יצא טוב עם בצל מטוגן קנוי כזה בקוביות מוכן או שלא יצא טעים ככה?
תודה רבה!

avatar
שולמית (21:43 22.12.2020)

אה וגם אין לי כרגע כמון וכורכום נראה לי, מספיק מלח ופלפל שחור או תפל מדי?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:07 22.12.2020)

היי שולמית,
לא ניסיתי בתנור אבל אני מניחה שאפשרי. קוביות בצל פחות יתאימו לכאן כי הנוכחות שלהן קטנה מדי
וכך גם השימוש רק במלח פלפל- לא הייתי מוותרת על הכמון והכורכום כי זה כל הטעם

avatar
שולמית (17:13 23.12.2020)

תודה רבה?

avatar
אורית (13:00 29.11.2020)

סורי שאני משגעת
אני יכולה לשים גם פיטריות מקופסת שימורים???

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:04 29.11.2020)

כן אין בעיה אורית 🙂
רק לנקז את הנוזלים כמובן

avatar
אורית (13:09 29.11.2020)

תנקסססססססס..
נראה פצצהההה 👍👍
תודה על התגובות המהירות!!!!!!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:10 29.11.2020)

❤️

avatar
אורית (12:50 29.11.2020)

היי אפרת!!
באיזה שמן מטגנים את הבצל ????
אגב נראה מצוין
אני חולה על המתכונים שלך!!❤😘

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:51 29.11.2020)

היי אורית, תודה רבה! 🙂
שמן זית או שמן קנולה, מה שאת בוחרת ♥

avatar
חיה (12:42 14.08.2020)

הי,
האם הכמון הכרחי כאן?
מה אפשר לשים במקום?
באופן כללי אני לא אוהבת כמון ולכן אינלי אותו בבית..

והאם זה מתאים לצד אורז ובורקס בשר?
תודה רבה!!!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:12 14.08.2020)

אפשר לוותר על הכמון וכן, זה מתאים לצד אורז ובורקס בשר.

avatar
רחלי (10:16 12.06.2020)

היי אפרת
רוצה להכין משהו כזה כדי לשים באמצע החומוס (ממרח)
יש משהו שאני יכולה להכין בלי בצל?
יש לי אורח שלא אוכל בצל מטוגן.
תודה רבה שבת שלום

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:17 12.06.2020)

הבצל מוסיף המון טעם אבל את יכולה להכין את הפטריות בלי בצל.
שבת שלום 🙂

avatar
הדר (11:46 24.05.2020)

יתאים גם עם בצל סגול?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:22 24.05.2020)

עדיף בצל לבן אבל אם אין לך אז תכיני עם סגול.

avatar
לילך (12:45 1.04.2020)

מתכון מעולה!!! מתאים כתוספת מעל הפירה ולשווארמה.
אין צורך להוסיף מלח, הכמון עצמו מספיק מלוח.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:59 1.04.2020)

תודה לילך 🙂

avatar
אני (00:50 2.02.2020)

אפשרי להוסיף בהתחלה פלפל וגזר וצילי לבשל ואז לשים את התבלינים?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:28 2.02.2020)

כן.

avatar
רינת (18:14 26.12.2019)

הי
אני יכולה להוסיף חצי שקית של מיני כרובית למתכון ?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:15 26.12.2019)

נראה לי שכן.

avatar
שייקה לב טוב (08:32 20.12.2019)

תבשיל של פיטריות ובצל עם רוטב כמצע לקציצות בשר … יש דבר כזה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:13 20.12.2019)

המתכון הזה יכול להיות מתאים.

avatar
רונה לי (12:42 5.09.2019)

שלום רב! המתכון נוסה וטעים מאד. בן זוני ביקש שיהיה יותר סמיך, והציע קורנפלור מעורבב במים. אני רוצה סמיך אבל בלי עזרת קורנפלור. יש משהו אחר? אשמח להמלצתך. תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:37 5.09.2019)

היי רונה,
הכוונה לסמיך ברוטב? כי בסוף הבישול לא אמורים להיות כמעט נוזלים.

avatar
דבי (13:47 5.04.2019)

הי,

בישלתי כמה שעות ושמתי פפריקה ופ. שחור, מתאים להוסיף את התבלינים שלך?

תודה רבה ושבת שלום!

קצת דחוף!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:23 5.04.2019)

כן.
שבת שלום

avatar
טויטו גילה (18:20 4.07.2018)

חבל על הזמן יצא ממש טעים

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:15 4.07.2018)

שמחה שאהבת 🙂
תודה גילה

avatar
דבי (13:05 7.05.2018)

קניתי פטריות טריות כי הן מעדן.הכנתי בזמן קצר שנותר על פי המתכון שמצאתי פה ויצא טעים!אם כן-קל.מהיר וטעים!תודה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:51 7.05.2018)

תודה דבי 🙂

avatar
אפרת (18:29 27.04.2018)

תודה על מתכון קל וטעים! מעולה עם חומוס ביתי!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:57 27.04.2018)

תודה אפרת 🙂

avatar
יעל (18:21 31.12.2017)

הי.
שמתי לב שאת מוסיפה אבקת מרק לתבשילים.אשמח לדעת במה ניתן להחליף את אבקת המרק?
תודה יעל

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:57 31.12.2017)

היי יעל,
במתכון הזה אין אבקת מרק אבל לגבי מתכונים אחרים יש באתר מתכון לאבקת מרק ביתית.
אפשר גם לוותר בכלל על אבקת המרק ולתבל ביותר מלח. יש תבשילים שגם חוואיג’ למרק יכול להיות להוסיף לטעם ולהוות כתחליף לאבקת המרק.

avatar
רועי (10:51 7.12.2017)

היי, אני מת על המתכונים שלך,רק בזכותך התחלתי קצת להכין אוכל בבית.
(חביתה לא ידעתי להכין)
בקשר למתכון- אחרי שהבצל מוזהב להוציא אותו מהסיר?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:27 7.12.2017)

היי רועי,
קודם כל תודה, כיף לשמוע 🙂
לגבי המתכון, לאחר שהבצל מוזהב יש להשאיר אותו במחבת ולהוסיף את הפטריות.
יום מעולה!

avatar
ישראל (19:43 20.10.2017)

היי,
הכנתי עכשיו,יצא טעים מועלה.
הוספתי קצת כוסברה ושמיר קצוצים.
השתמשתי בפטריות מקופסאות שימורים.(זה מה שהיה)

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:43 21.10.2017)

תודה ישראל, שמחה שיצא טעים 🙂

avatar
אורטל (12:14 2.10.2017)

היי אפרת, זו הפעם הראשונה שאני נחשפת לאתר שלך והמתכונים נראים מצוין!
טעימים, מהירים וקלים להכנה – בדיוק מה שאני מחפשת!

אשמח לדעת מה כמות הפטריות המתאימה למתכון זה? (יש לי בבית קופסאות שימורים)

תודה.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:16 2.10.2017)

ברוכה הבאה, מקווה שתהני 🙂
את יכולה לשים 2 קופסאות שימורים של פטריות (מסוננות מנוזלים).
יום מקסים!

avatar
דני (14:43 23.08.2017)

היי
על מצע של פירה או אורז הולך?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:57 23.08.2017)

כן, עם פירה הכי הולך.

avatar
Zipi (16:00 17.08.2017)

מחכה בקוצר רוח ליום חמישי ומתכונייך. האם פטריות הטריות להשתמש גם ברגל הפטריה. אלפי תודות אליך אפרת היקרה.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:02 17.08.2017)

שמחה לשמוע יקירה 🙂
במקרה הזה אפשר להסיר את הרגליים או להשתמש בהן.

avatar
דודו (08:32 16.08.2017)

היי.
אפשר להכין יום לפני ולהגיש למחרת ???

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:02 16.08.2017)

כן דודו, אפשר.
יום נפלא

avatar
רינה (09:33 11.08.2017)

היי. אני מאוד אוהבת את האתר שלך. משתמשת בו הרבה!! תודה רבה. אני לא רוצה תיבול מזרחי.. אם אני כן רוצה פטריות ובצל עם ירק- אילו תבלינים/ ירק יתאימו?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:03 11.08.2017)

היי רינה,
אפשר לתבל בכפית אבקת מרק, מרק ופלפל שחור.
אפשר לתבל ב 2-3 כפות רוטב טריאקי.
אפשר לתבל ב2 כפות רוטב סויה ו2 כפות רוטב צ’ילי מתוק.
מתאים להוסיף בצל ירוק קצוץ.

avatar
דקלה (18:54 9.08.2017)

הי אפרת,
קודם כל תודה על האתר המדהים.
דבר שני , האם ניתן להוסיף גם תחתיות ארטישוק למתכון?
תודה.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:22 9.08.2017)

נראה לי שכן.

avatar
אודליה (23:59 5.08.2017)

היי אפרת. זה נראה מעולה! רוצה להכין השבוע – הייתי רוצה לשלב גם פרוסות/קוביות תפוח אדמה. האם לדעתך זה שייך ואם כן, איך עושים את זה?? והאם צריך לשנות משהו מבחינת כמות התיבול? תודה רבה ושבוע טוב 🙂

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (00:13 6.08.2017)

שבוע טוב אודליה,
תפוחי אדמה יכולים להשתלב מצוין. ממליצה לחתוך לקוביות קטנות ולטגן במחבת לאחר טיגון הבצל עד שהם מתרככים ואז להוסיף את הפטריות ולהמשיך כרגיל. חשוב רק להשתמש במחבת כמה שיותר רחבה, עם ציפוי שאינו נדבק (נירוסטה פחות מומלץ במקרה הזה) ולא לערבב יותר מידי כדי שתפוחי האדמה לא יהפכו לעיסה. מבחינת תיבול תשאירי את הכמויות כמו שהן ותטעמי בסוף.

avatar
אודליה (11:54 24.09.2017)

היי אפרת, נורא רציתי להכין כתוספת לסעודת ראש השנה אבל לא הספקתי לפני כניסת החג, מרוב הבישולים האחרים שהכנתי! אין לי אפשרות לבשל בחג עצמו ואז פשוט עשיתי ניסיון, שמתי הכל “חי” בתוך תבנית זכוכית, כולל תפו”א, הנחתי במרכז הפלטה וכיסיתי וחיכיתי לבדוק אם יתבשל (ערבבתי מדי פעם). לשמחתי תוך פחות משעתיים חזרתי לטעום והיה ממש מעדן!!! הכנתי גם (לא על הפלטה 🙂 ) עוגת דבש, עוגת תפוחים, קציצות דגים ברוטב, עוגיות ג’ינג’ר, מאפינס בננה ועוד דברים שאני כבר לא זוכרת חחח והכל בזכותך! אז קודם כל תודה רבה!! ובהזדמנות זאת, רוצה גם לאחל לך ולבני משפחתך, גמר חתימה טובה, שיהיה לכם שנה של בריאות, אושר ובשורות טובות! 🙂

avatar
אודליה (11:57 24.09.2017)

אהה, והזמנתי גם 2 עותקים של הספר שלך (אחד, כמובן, בשבילי, והשני ל”זיכוי הרבים” 🙂 ), מחכה כבר שיגיעו 🙂 תודה רבה!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:44 24.09.2017)

היי יקירה,
שמחה שהכל יצא טעים! תודה שחזרת לעדכן.
ואיזה כיף שהזמנת את הספר, מקווה שתהני ממנו 🙂
שנה טובה ומבורכת וגמר חתימה טובה!

avatar
רעות (19:23 13.07.2017)

ערב טוב.
הכנתי כתוספת לסיום צום י”ז בתמוז והגשתי עם דגים.
יצא טעים במיוחד, וקל כל כך, משדרג ממש את המנה…
תודה אפרת.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:29 13.07.2017)

תודה רעות, שמחה שיצא טעים 🙂

avatar
מלכה (00:15 11.07.2017)

הכנתי ויצא כרגיל מ – ע – ד – ן ! ! !
אני כל כך אוהבת את האתר הזה!!!
מתכונים קלים + טעימים !!!!
תודה אפרת יקרה !

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:44 11.07.2017)

תודה מלכה, אני ממש שמחה לשמוע 🙂
יום נפלא!

avatar
אצילה (11:54 12.05.2017)

הפטריות והבצל מעולה!!!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:18 12.05.2017)

תודה אצילה, שמחה שאהבת 🙂
שבת שלום!

avatar
אור (00:26 12.05.2017)

אם מוסיפים תבלין גריל עוף ופפריקה זה יוצא ממש דומה לשווארמה.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:02 12.05.2017)

נכון 🙂
שבת שלום

avatar
ליאת (17:02 10.05.2017)

האם ניתן להקפיא את התבשיל?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:13 10.05.2017)

לדעתי כן.

avatar
יעקב (10:44 8.05.2017)

זה יילך גם עם פטריות מקופסת שימורים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:52 8.05.2017)

כן, למרות שעם פטריות טריות נראה לי יותר טעים.
יום נפלא 🙂

avatar
יעקב (12:08 8.05.2017)

ללא ספק פטריות טריות זה יותר טעים.
אבל מה לעשות שלפעמים אין אותם בבית
🙂

יום טוב אפרת

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות