זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 20-25 דקות
מס’ מנות: 4 מנות
סוג: פרווה
רכיבים
4 תפוחי אדמה לבנים גדולים עם קליפה (שטופים ומיובשים היטב) חתוכים לפלחים
תיבול: 6 כפות שמן זית, כף וחצי קורנפלור, כף מיונז, כף קטשופ, כפית פפריקה מתוקה, כפית תבלין גריל, חצי כפית אבקת שום, כפית שטוחה מלח, קמצוץ פלפל שחור, רבע כפית צ’ילי גרוס (לא חובה)
אופן ההכנה
-מבשלים את פלחי תפוחי האדמה במים (אש בינונית) עד שמזלג ננעץ בהם בקלות. מסננים מהמים ומנגבים היטב עם נייר מגבת.
-מערבבים את כל חומרי התיבול בקערית.
-מניחים את תפוחי האדמה בתבנית ענקית על נייר אפיה ומתבלים באופן אחיד בתערובת התיבול.
-מכניסים לתנור שחומם מראש בתוכנית טורבו ל-190 מעלות ואופים במשך 20-25 דקות, עד להזהבה יפה.
הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל
ראו גם
- כרובית אפויה בתנור |
- צ’יפס קליפות תפוח אדמה |
- מתכון לניוקי |
- אורז עם אטריות |
- עוגת עוגיה |
- קיש טורטיה
מתכון זה שייך לאוסף: תוספות
רוצה להודות לך תודה ענקית!!! אני נעזרת המון במתכונים שלך, מפורטים שלב אחר שלב בצורה הכי ברורה ונגישה.
גרמת לי לרצות לבשל יותר ובהנאה.
וכמובן שעפים על האוכל.
תודה רבה רבה, מאחלת לך כל טוב♥️✨
שימחת אותי♥️
תודה רבה יקרה
אין עליך זה טעים ברמה שרק יצא מהתנור וזה נגמר
שמחה שיצא טעים❤️
הי אפרת אשמח לעזרתך
אני רוצה להכין את התפו”א היום לארוחת צהרים של מחר שיהיה מוכן כבר עם כל התיבול במקרר ומחר רק להכניס לתנור האם נראה לך בעיתי?
והאם יש תחליף למיונז? אין לי בבית
ולגבי התבלין גריל האם אפשרי גריל עוף?
תודה רבה על מתכונים מושלמים וטעימים!
נראה לי שעדיף להכין את התיבול בנפרד ולתבל לפני ששמים בתנור.
אפשר לוותר על המיונז.
אפשר גריל עוף.
אפשר לעשות בלי גריל
כן
תפוחי אדמה אדומים גם להשאיר עם קליפה?
עדיף לקלף
מכינה לפחות פעם בשבוע לארוחת צהרים
הארוחת צהרים הכי טעימה!
❤️❤️
הייי
מה אפשר להחליף במקום קטשופ
תודהההה
חצי כפית רסק עגבניות.
הי אפרת
המתכונים שלך מעולים ממש.
הכנתי והציפוי יצא גבישי ולא אחיד, ולא ציפה טוב את התפו”א. מה יכול להיות?
היי רחל,
בגלל שהציפוי סמיך הוא לא תמיד נתפס טוב בתפוחי האדמה וזה בסדר.
היי, הכנתי את זה עכשיו נראה טוב אבל בתנור הבשרי אין לי טורבו אז שמתי את זה בהתחלה על חום גבוה ואחר כך הנמכתי מקווה שהבנות שלי יאהבו בדרך כלל הם אוהבות רק צ’יפס כשמדובר בתפו”א
תעדכני:)
סליחה שלא חזרתי לעדכן אתמול הבנות דווקא אהבו את זה אבל למה הרוטב התייבש על הנייר עוד לפני שכל התפו”א היו אפויים?
שמחה שאהבו🙂
זה קורה בגלל שהרוטב סמיך ולא תמיד הוא “נתפס” כמו שצריך בתפוחי האדמה.
היי אפרת ערב טוב אם אין לי תבלין גריל
ואבקת שום
אפשר לשים כפית אבקת מרק במקום.
היוש,
שתי שאלות:
אפשר לוותר על שלב הבישול המקדים?
אפשר לשלב עם בטטה?
לא מומלץ לוותר על ריכוך תפוחי האדמה. זה ממש מוסיף למרקם הסופי.
אפשר לשלב עם בטטה.
הכנתי כבר כמה פעמים ויצא מעדן!!!
איזה כיף לשמוע🙂
תודה ציפי
האם חייבים תפוחי אדמה לבנים או שאפשר גם אדומים?
אפשר גם אדומים.
מי היפיפייה הזאת?…
מתכון קל ובטוח שטעים. ננסה אותו 🌷
❤️❤️
היכן מניחים את הפוטטס בתנור…למעלה או באמצע…תודה
את התבנית יש להניח על רשת התנור המונחת בשלב השני מלמטה.
פורים שמח אפרת 🙂 הכנתי את הפוטטוס היום כתוספת לסעודת הפורים וזה היה פשוט מושלם! חוסל תוך דקות ספורות! ממליצה להכפיל כמויות 🙂 תודה רבה על עוד מתכון מנצח, בא לי להכין שוב מחר, סתם כנשנוש חחח. לילה טוב יקירה ושוב תודה!
תודה אודליה.
פורים שמח יקרה:)
הי
האם אפשר לעשות תפו”א בלי קליפה?
תודה
כן אפשר.
תודה!!
היי אפרת, נראה מעולה!
חותכים לצ’יפס ומבשלים ואח”כ אופים עם התיבול?
כן:)
היי, אפשר להחליף את הקורנפלור?
אפשר לשים כף קמח תפוח אדמה במקום או כפית קמח רגיל.
נראה ממש טוב…
האם אפשר להוריד את המיונז או להחליף אותו במשהו??
אפשר לוותר על המיונז.