שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 90 דקות

מצרכים:

10 חלקי עוף (לדוג’ שוקיים, ירכיים)

10 שזיפים יבשים מגולענים

10 משמשים יבשים

10 שיני שום שלמות קלופות

בצל גדול חתוך ל-4

בטטה גדולה חתוכה לעיגולים או לפלחים

שליש כוס עלי כוסברה טריים קצוצים

רוטב לעוף: 3 כפות שמן זית, 3 כפות רוטב סויה, 3 כפות סילאן, שן שום שמנה כתושה, כף מלאה פפריקה מתוקה, שליש כפית אבקת קינמון, שליש כפית כמון, רבע כפית פלפל שחור.




אופן הכנה:

מניחים את חלקי העוף, הבטטה, הבצל, שיני השום והפירות היבשים בתבנית.  מערבבים בקערית את כל חומרי הרוטב ויוצקים מעל. מערבבים היטב בצורה אחידה, מפזרים מעל כוסברה קצוצה ומכניסים לתנור שחומם ל180 מעלות במשך כשעה וחצי.

הפעל טיימר (90 דק’)
+
טיימר פועל

*הערה: אם התנור שלכם חזק ומייבש את העוף, מומלץ לכסות את התבנית בנייר כסף במהלך השעה הראשונה ולאחר מכן להסיר את הכיסוי ולהמשיך לצלות בתנור חצי שעה נוספת, עד לקבלת צבע יפה.

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
בורקס תפוחי אדמה ברוטב פטריותבורקס תפוחי אדמה ברוטב פטריות
סלט כרוב חמוץ סלט כרוב חמוץ
תגובותתגובות

שימו לב – לפני שאתם שואלים בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם.

הוספת תגובה
avatar
חני (21:36 6.02.2023)

אפרת יקרה,
תודה על המתכון המיוחד, יצא מדהיםםם

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:05 6.02.2023)

שמחה שיצא מוצלח!
תודה שחזרת לשתף😊

avatar
רחל (09:12 2.02.2023)

יש אפשרות להכין בסיר?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:42 2.02.2023)

אפשר גם להכין בסיר.
יש לקצוץ את הבצל ולטגן אותו עם 2-3 שמן.
לאחר מכן להוסיף את חלקי העוף ולטגן כדקה מכל צד.
להוסיף את השום הכתוש, הבטטה והפירות היבשים, להוסיף כוסברה קצוצה ולתבל בסויה, סילאן, פפריקה, קינמון, כמון ופלפל שחור. לשפוך לסיר בין חצי לכוס מים ולבשל עם מכסה על אש נמוכה במשך כשעה עד שעה וחצי.
יש להרים את המכסה מידי פעם ולערבב וכמובן לוודא שהתבשיל עסיסי ולא מתייבש. במידה וכן יש להוסיף מים במידת הצורך.

avatar
דבי (05:57 24.11.2022)

שלום לך,
יש לך מתכון לעוף בטנזייה?
תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:06 24.11.2022)

היי,
יד מתכון לטנזיה שאפשר להוסיף אליה עוף.

avatar
אסנת (02:25 22.11.2022)

מחליפה לחזה עוף ומבשלת על הגז, כמה זמן בישול חושבת שצריך שלא יתייבש?
דרך אגב לפני 3 חודשים אני ואחיותיי בישלנו לחינה של ביתי (80 איש) וניסינו לעשות כמה שיותר הכנות מראש, הכנתי את החזה עוף עם כל הטיבול חוץ מבטטה, כוסברה ואגוזים (שמתי במקום משמש) ערב לפני הוצאתי להפשרה, ביום של החינה הוספנו את הדברים הנוספים ולתנור, יצא פיצוץ, אנשים עפו אז מלא מלא תודה!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:37 22.11.2022)

היי,
זמן הבישול אמור להיות כ-30-40 דקות.
שמחה מאד שאהבתם את המתכון ושיצא מוצלח🙂

avatar
אסנת (10:19 22.11.2022)

❤️

avatar
נעה (20:29 1.09.2022)

הי,
יש לי שזיפים שכבר עבר זמנם.. יכול להתאים כאן במקום שזיפים מיובשים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:18 1.09.2022)

היי,
שזיפים טריים פחות יתאימו.

avatar
‪haim (09:32 6.04.2022)

ועוד שאלת המשך לא רוצה שהבשר/הפירות היבשים יחרכו/ישרפו אז כמה זמן לשים בתנור?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:26 6.04.2022)

את יכולה לכסות את התבנית בנייר כסף במהלך השעה הראשונה ולאחר מכן להסיר את הכיסוי ולהמשיך לצלות בתנור חצי שעה נוספת, עד לקבלת צבע יפה.

avatar
‪haim (08:28 6.04.2022)

אם רוצה לעשות חזה עוף עם תמרים ושזיפים חייב לטגן לפני?(האמת אם אפשר מקוה שלא בקטע בריאותי),או שאפשר לעשות מרינדה להשאיר כל הלילה עם החזה עוף ולהכניס לאפיה ארוכה והאם אפשר במקרה כזה להסתפק בכף סילאן אחת בגלל מתיקות התמרים והשזיפים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:23 6.04.2022)

היי,
במתכון לא כתוב שיש לטגן את הפירות לפני האפייה(:
אפשר להשאיר את העוף במרינדה לכמה שעות, בכל מקרה יש לאפות כפי שכתוב במתכון- למשך כשעה וחצי.
אפשר להפחית את כמות הסילאן לכף אחת אם לא אוהבים מתיקות מודגשת מאד.

avatar
חן (12:25 24.02.2022)

אני שוקל להכין כמות גדולה יותר מהרשום – כלומר 2 תבניות במקום אחת.
זה ייצא טוב אם אאפה את שתי התבניות ביחד בתנור ואשים על טורבו?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:53 24.02.2022)

היי,
אין בעיה לאפות בצורה כזו(:

avatar
דבי (09:52 14.01.2022)

בוקר אור!
יש לך מתכון לחזה עוף עם פירות יבשים?
איך אפשר להכין חזה עוף ברצועות עם פרות יבשים במינימום מתיקות?
תודה לך ושבת שלום!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:15 14.01.2022)

היי דבי,
אין לי מתכון כזה, אבל את יכולה להכין את המתכון לתבשיל פירות יבשים ובטטה (ניתן להפחית כף סילאן אחת למתיקות מופחתת).
הוסיפי כ-500 גרם חזה עוף לאחר טיגון הבצל וטגני כמה דקות, לאחר מכן המשיכי במתכון כרגיל.
שבת שלום(:

avatar
מורן (09:15 6.09.2021)

הי אפרת
קודם כל יש לל מתכונים מעולים!!
קלים ומביאים
האם אפשר להוסיף עלי טימין או רוזמרין במקום פטרוזיליה או כוסברה?
ובאיזה שלב להוסיף אותם?
תודה רבה, מורן

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:57 6.09.2021)

היי מורן,
שמחה שאת נהנית מהמתכונים באתר!
אפשר להוסיף טימין/ רוזמרין, לפזר מעל העוף לפני הכנסתו לתנור.
חג שמח😊

avatar
חנה (22:29 4.09.2021)

מה ההבדל בין עוף טרי לקפוא?
מה עדיף?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:03 4.09.2021)

היי חנה,
נהוג לומר שעוף טרי עדיף על קפוא היות וטעמו נשמר בצורה הכי קרובה למקורית. אבל גם עף קפוא זה מעולה וכמעט שלא מרגישים הבדל ביניהם.

avatar
דוד (06:51 5.02.2021)

תרכיז רימונים במקום סילן זה בזבוז או שיוסיף צבע ויטעמו אותו?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (07:35 5.02.2021)

עדיף סילאן.

avatar
דניאל (23:22 27.12.2020)

היי אפרת, האם אפשר להוסיף לתבנית תפוחי אדמה ואם כן, האם זה משנה משהו מבחינת זמן האפייה ושאר החומרים? תודה.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:50 28.12.2020)

היי דניאל
אפשר לשלב בין בטטה ותפו”א ואין בעיה לאפות את הכל ביחד בתנור עם העוף והפירות היבשים. את הבטטה מומלץ לחתוך לפלחים גדולים יותר בעוד שאת תפוחי האדמה לפלחים קטנים יותר.
יום נפלא🌸

avatar
אירנה (01:12 6.11.2020)

יצא מעולה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:14 7.11.2020)

נראה מעולה!
תודה על השיתוף ❤️

avatar
תהילה (23:25 9.03.2020)

אני רוצה להכין את זה וזה נראה ממש טעים אבל עים אין לי רוטב סויה מה אני יכולה לשים במקום?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:00 10.03.2020)

אפשר לוותר על הסויה.

avatar
שירה (23:12 25.09.2019)

תנור 180 מעלות – טורבו? חום תחתון ועליון?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:04 26.09.2019)

חום עליון וחום תחתון.

avatar
פנינה (12:28 16.04.2019)

האם אפשר לוותר על הסויה ובמקום לשים מיץ תפוזים?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:39 16.04.2019)

אפשר. תוסיפי כחצי כפית מלח.

avatar
עינת (21:25 27.03.2019)

הי. האם אפשר להכין את העוף בסיר ולא בתנור?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:31 28.03.2019)

כן. את הבצל כדאי לקצוץ ולטגן לפני. כדאי להוסיף כחצי כוס מים ולוודא שהתבשיל לא מתייבש. אם כן יש להוסיף מים.

avatar
שרון (12:48 18.03.2019)

היי אם אני רוצה להשתמש ברוטב שזיפים לעוף פה איך ומתי או במקום מה זה יכול להשתלב במנה ?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:50 18.03.2019)

אפשר להכין עם 3 כפות שמן זית, 3 כפות רוטב שזיפים, כף רוטב סויה, כף סילאן, שן שום שמנה כתושה, כפית פפריקה מתוקה, שליש כפית אבקת קינמון, שליש כפית כמון, רבע כפית פלפל שחור.

avatar
שרון (14:55 18.03.2019)

קודם כל תודה על המענה !
האם זה ייצא כמו שלך או שרצוי בלי הרוטב שזיפים המוכן?
האם לפי המנה שלך זה יוצא מתוק מאוד?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:01 18.03.2019)

הרוטב שבמתכון לא מאוד מתוק. אני מציעה שתטעמי את רוטב השזיפים ותחליטי.

avatar
אילנית (18:47 20.01.2019)

היי אפרת עשיתי את העוף יצא מהמם הילדים נהנו עד השמים מתאים בול לטו בשבט תודה על כל המתכונים הנפלאים כל מה שעשיתי עד עכשיו יצא מעולה אלפיי תודות

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:10 20.01.2019)

שמחה שנהניתם!
תודה וט”ו בשבט שמח 🌷

avatar
אינה (12:47 1.11.2018)

היי, נראה מתכון מהמם! אם אין לי משמשים מה אפשר להוסיף במקום? תמרים? צימוקים?
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:43 1.11.2018)

היי אינה,
אפשר להכין בלי המשמשים או להוסיף קצת צימוקים.

avatar
דבי (16:59 20.09.2018)

יצא 10
פשוט נפלא!!!
אין עליך

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:59 20.09.2018)

תודה דבי 💕

avatar
שרה (20:53 3.09.2018)

האם אפשר להקפיא את העוף עם הפירות היבשים? רוצה להכין מראש לחג אך לא יודעת אם ההקפאה תקלקל את הפירות היבשים.
בנוסף האם יש הרבה רוטב? כלומר שכאשר אפשיר לחג עדיין יהיה רוטב נוזלי בתבשיל?
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:57 3.09.2018)

היי שרה,
לדעתי אפשר להקפיא. אפשר להוסיף לתבנית בין חצי כוס לכוס מים כדי שיהיה מספיק רוטב.
שנה טובה 🙂

avatar
רוני (15:40 2.09.2018)

פטרוזיליה במקום כוסברה הולך?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:17 2.09.2018)

כן.

avatar
עדי (08:21 20.07.2018)

היי, האם אפשר להכין את העוף והרוטב ולשמור מס’ שעות במקרר עד האפייה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:37 20.07.2018)

כן אפשר.

avatar
ברק (10:50 9.05.2018)

שלום

האם אפשר להחליף את הסילאן בדבש?

אין לי סילאן..

תודה

ברק

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:40 9.05.2018)

אפשר. הסילאן פשוט נותן לעוף יותר צבע.

avatar
ענת (15:27 3.03.2018)

יצא מעדן תודה רבה!!! הדבר היחיד שעשיתי הוא שהוספתי מים כי הרוטב היה סמיך מדי, וגם אחרי שהסרתי את נייר הכסף הוספתי עוד קצת סילאן. פשוט מתכון מוצלח, טעים וקל!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:42 3.03.2018)

תודה ענת, שמחה שיצא טעים 🙂

avatar
מלכי (13:18 18.01.2018)

שלום לך אפרת
אני מחפשת מתכון לעוף עם ערמונים.
יש לך משהו להציע?
תודה רבה מאד

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:30 18.01.2018)

סורי אין לי. אבל רשמתי לעצמי להכין בהמשך 🙂

avatar
רינת (17:24 15.11.2017)

תודה על המתכון. אני באמצע הכנתו.

האם אין צורך להוסיף נוזלים?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:57 15.11.2017)

היי רינת,
אין צורך כי העוף מפריש נוזלים במהלך האפיה. בכל מקרה כדאי לעקוב אחרי האפיה ולוודא שזה לא מתייבש. אם כן אז להוסיף מים.

avatar
רינת (22:38 15.11.2017)

תודה רבה

avatar
הודיה (16:36 1.11.2017)

היי שלום! אפשר לעשות עם תמרים במקום שזיפים ?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:26 1.11.2017)

היי הודיה,
עדיף שזיפים. אם אין לך שימי רק כ-5 תמרים.

avatar
אשר (21:50 21.10.2017)

טעים! תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:38 21.10.2017)

תודה אשר, שמחה שאהבת 🙂

avatar
מתחילה (19:33 19.10.2017)

אפשר לעשות גם אם עוף שלם?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:16 20.10.2017)

כן, אפשר.

avatar
אלישבע (17:17 24.09.2017)

שנה טובה וגמר חתימה טובה
האם אפשר להקפיא את העוף?
(בדרך כלל אני מקפיאה עופות לאחר הבישול – ובחימום על הפלטה יוצא מעדן – איני יודעת אם כאן יש משהו יוצא דופן)
תודה
אלישבע
נ.ב. כרגיל… ההכנות לחג מתחילות ב’מתכונים ב10 דקות’….)

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:59 24.09.2017)

כן, אפשר. לא רואה שום בעיה.
שנה טובה וגמר חתימה טובה 🙂

avatar
אסתר מעודה (16:56 19.09.2017)

היי רציתי לשאול אם אפשר לעשות את זה גם עם עוף שלם
תודה ושנה טובה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:44 19.09.2017)

כן, אפשר.
שנה טובה 🙂

avatar
קארין (11:32 19.09.2017)

הי, אני רוצה להכין את המתכון הזה למחר בערב. האם את ממליצה להשרות את העוף במרינדה לפני ואם כן כמה זמן? האם כבר מהיום?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:43 19.09.2017)

אין צורך להשרות מראש במרידנה (זה דווקא יכול לגרום למרינדה לא להתפס בעוף בגלל שהוא מפריש נוזלים).
אם אין לך אפשרות להכין מחר אפשר גם להכין היום את העוף ולשמור במקרר.
שנה טובה 🙂

avatar
יעל (23:47 13.09.2017)

היי אפרת

האם ניתן לאפות בשקית אפיה? קוקי?

תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:38 14.09.2017)

כן, אפשר.

avatar
שירלי (15:19 11.09.2017)

שלום אפרת, רציתי לדעת מה אפשר לשים במקום סויה?
תודה רבה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:24 11.09.2017)

היי שירלי,
את יכולה לוותר על הסויה ולשים יותר סילאן (1-2 כפות נוספות). חשוב רק להוסיף מלח, בסביבות כפית שטוחה.

avatar
אור (14:28 30.03.2017)

שלום,
במידה ואין לי שזיפים כלל
צה מיתן לשים במקום?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:16 30.03.2017)

היי אור,
אפשר פשוט לוותר על השזיפים.

avatar
איירין (20:32 17.03.2017)

מתכון נפלא! מאז הפעם הראשונה שהכנתי מקבלת בקשות ל”עוף הטעים הזה שלך” לפחות פעם בשבוע. בכלל האתר הפך להיות ספר המתכונים שלי. תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:56 18.03.2017)

שמחה לשמוע! תודה איירין 🙂

avatar
ג'וד (21:35 4.02.2017)

הי, חייבת לפרגן בענק! גם אני בעיקר “ממציאה” מתכונים… שמה מה שיש ויוצא מה שיוצא ואיכשהו לרוב זה מעולה… :). א ב ל כשאין לי שום חשק או רצון אפילו להתעסק בלחשוב על אוכל, נכנסת לאתר שלך ומקבלת רעיונות מעולים! העוף הזה מ ש ג ע!! מומלץ בחום! הוספנו גם דלורית ועוד המון בצל והיה להיט. תודה תודה, את עושה חשק לבשל וכל מתכון שלך מנצח. יישר כח!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:15 4.02.2017)

תודה ג’וד!
שבוע טוב 🙂

avatar
אריאלה (16:22 28.01.2017)

אשמח לעזרתך.

כל בני משפחתי וגם אני לצערי הרב חולים במחלת סוכרת, ט”ו בשבט בשבילנו הוא במקום מסויים מקולל אבל אני מנסה כל פעם לתמרן בצורה כזאת שלא יהיה מתוק מדי ונכשלת לרוב.

אשמח אם תוכלי לסייע לי איך לשמור על המסורת מבחינת עוף ובשר שלא יהיה מתוק מדי אבל עם ניחוח קל של מתיקות מפירות יבשים…

המון תודה לך.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:42 28.01.2017)

היי אריאלה,
את יכולה להכין את העוף בתיבול רגיל שמתאים לכם ולפזר קצת פירות יבשים. כך העוף יקבל במהלך האפיה ניחוח ומתיקות קלה מהפירות היבשים.
שבוע טוב 🙂

avatar
שולי (10:54 29.12.2016)

שלום,

האם אפשר להשתמש בפטרוזיליה במקום כוסברה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:23 29.12.2016)

כן שולי, אפשר.

avatar
אור (10:51 1.12.2016)

קודם כל תודה על המתכונים הנפלאים! אני משתמשת בהם הרבה ותמיד קוצרת שבחים 🙂
לגבי המתכון הנוכחי, עשיתי קניות וגליתי שחסרים לי כוסברה וקינמון,
במה אפשר להחליף אותם?
תודה מראש!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:08 1.12.2016)

היי אור,
אפשר להכין גם בלי הכוסברה והקינמון.
יום נפלא 🙂

avatar
אורית (14:02 16.10.2016)

יצא מאסטר פיס!
אילו השבחים שקצרתי. בחרתי בדרך של חימום בתבנית מכוסה לשעה וחצי ואז הורדתי את הכיסוי עד להשחמה. העוף יצא רך וטעים. תודה על המתכון המעולה והקל.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:05 16.10.2016)

שמחה לשמוע!
תודה אורית וחג שמח 🙂

avatar
דיקלה (21:02 6.10.2016)

יצא מעולה,תודה רבה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:39 6.10.2016)

שמחה שיצא טעים 🙂

avatar
דבי (21:57 4.10.2016)

שנה טובה!

עשיתי עם פרגיות יצא מצוין!
תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:01 4.10.2016)

תודה דבי ושנה טובה!

avatar
דיקלה (10:53 2.10.2016)

כן יום שלם היו בייבוש

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:23 2.10.2016)

לתבשילים או לאפיה זה בדר”כ יוצא בסדר. לשימוש בסלט טרי פחות.
בכל מקרה תודה שחזרת לעדכן ושנה טובה 🙂

avatar
דיקלה (10:31 2.10.2016)

לא מומלץ להקפיא את הפטרוזיליה וה כוסברה,הוצאתי כעת וזה מושי.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:38 2.10.2016)

היי דיקלה,
ייבשת אותם טוב לפני ההקפאה?

avatar
דיקלה (12:51 28.09.2016)

תודה רבה ויישר כח

avatar
דיקלה (12:46 28.09.2016)

שוב שלום לך,רציתי לדעת מה דעתך: האם אני יכולה לשטוף מהיום את הכוסברה והפטרוזילה לקצוץ ולהקפיא?על מנת שיהיה לי פחות התעסקות ביום ראשון שאני מכינה את העוף והרוטב.תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:49 28.09.2016)

כן דיקלה, את יכולה בהחלט. רק חשוב לייבש היטב את העלים לפני ההקפאה.

avatar
טלי (12:54 25.09.2016)

הי מתכונים מדהימים הייתי מעוניינת להוסיף תפוח אדמה ובטטה שאלתי אי אם יש אפשרות לשלב את שניהם כידוע לי שבטטה מתבשלת יותר מהר מתפוח אדמה ואם לא אוציא בזמן זה יהיה מושי
מה ניתן לעשות על מנת שכולם יהיו יחד ברוטב עם הבשר והפירות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:04 25.09.2016)

היי טלי,
אפשר לשלב בין בטטה ותפו”א ואין בעיה לאפות את הכל ביחד בתנור עם העוף והפירות היבשים. את הבטטה מומלץ לחתוך לפלחים גדולים יותר בעוד שאת תפוחי האדמה לפלחים קטנים יותר.
שבוע נפלא 🙂

avatar
רחלי (21:27 31.05.2016)

האם אפשר להוסיף צימוקים?אין לי מספיק שזיפים ומשמשים אז חשבתי להוסיף גם צימוקים, מתאים לדעתך?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:53 31.05.2016)

כן רחלי, את יכולה להוסיף צימוקים.

avatar
בתאל (20:59 29.05.2016)

והעוף

avatar
בתאל (20:58 29.05.2016)

היי אפרת,
תודה רבה על אינספור מתכונים מעולים!! כל דבר שהכנתי יצא מוצלח..
את העוף עשיתי לשבת בתוך שקית קוקי וזה שידרג ברמות כי נשאר מלא רוטב והיום היה רך רך וטעיםםם..
שוב תודה ושבוע טוב..:)

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:45 29.05.2016)

היי בתאל,
אני ממש שמחה לשמוע 🙂
תודה ושבוע טוב!

avatar
דליה (13:18 6.05.2016)

שלום. אני רוצה להכין את זה אבל אין לי בטטה. האם אפשר במקום הבטטה לשים תפוח אדמה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:43 6.05.2016)

כן דליה, אפשר.
שבת שלום 🙂

avatar
דבי (18:26 26.04.2016)

הי!

חושבת לעשות את זה עם פרגיות. מה אפשר במקום הסויה והסילאן?
אלפי תודות!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:41 26.04.2016)

היי דבי,
שימי 3-4 כפות דבש.

avatar
דבי (10:31 28.04.2016)

תודה !

אין לי גם כמון. מה עושים? יש מקום לשים יין במקום הדברים החסרים?

אלפי תודות וחג שמח!

avatar
דבי (10:40 28.04.2016)

וכעת יש לי כבר סילאן. זאת אומרת שחסר לי כמון וסויה ומשמש עוד נראה. מ’תאומרת?
תודה רבה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:25 28.04.2016)

היי דבי,
שימי 4 כפות סילאן. אני לא בטוחה אם יין יתאים.
חג שמח!

avatar
איילת (19:37 5.04.2016)

היי, מה ניתן לשים במקום סילאן?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:46 5.04.2016)

היי איילת,
במקום הסילאן אפשר לשים דבש.

avatar
דורית (12:05 28.01.2016)

היי אפרת

לא צריך מלח?
נראה מדהים! יש לי בשבת אורחים ואני רוצה להכין להם.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:20 28.01.2016)

היי דורית,
הסויה מספיק מלוחה ולכן לטעמי לא היה צריך תוספת של מלח. בכל מקרה, אפשר לטעום את הרוטב לאחר שהוא מוכן ולהוסיף במידת הצורך ולפי הטעם 🙂
יום נפלא!

avatar
דורית (13:54 28.01.2016)

תודה רבה.
כמובן אדווח.

avatar
דורית (14:29 30.01.2016)

הכנתי וכרגיל…..יצא מדהים!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:57 30.01.2016)

מעולה! תודה דורית 🙂

avatar
אסף (23:18 27.01.2016)

שלום. רציתי לשאול אם אפשר גם בבישול. תודה על האתר המוצלח.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:26 27.01.2016)

כן אסף, אפשר גם לבשל.
יש לקצוץ את הבצל ולטגן אותו עם 2-3 שמן. לאחר מכן להוסיף את חלקי העוף ולטגנם כדקה מכל צד. להוסיף את השום הכתוש, הבטטה והפירות היבשים, להוסיף כוסברה קצוצה ולתבל בסויה, סילאן, פפריקה, קינמון, כמון ופלפל שחור. לשפוך לסיר בין חצי לכוס מים ולבשל עם מכסה על אש נמוכה במשך כשעה עד שעה וחצי. יש להרים את המכסה מידי פעם ולערבב וכמובן לוודא שהתבשיל עסיסי ולא מתייבש. במידה וכן יש להוסיף מים במידת הצורך.
בהצלחה 😉

לקריאת כל התגובות