שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 90 דקות

מצרכים:

10 חלקי עוף (לדוג’ שוקיים, ירכיים)

10 שזיפים יבשים מגולענים

10 משמשים יבשים

10 שיני שום שלמות קלופות

בצל גדול חתוך ל-4

בטטה גדולה חתוכה לעיגולים או לפלחים

שליש כוס עלי כוסברה טריים קצוצים

רוטב לעוף: 3 כפות שמן זית, 3 כפות רוטב סויה, 3 כפות סילאן, שן שום שמנה כתושה, כף מלאה פפריקה מתוקה, שליש כפית אבקת קינמון, שליש כפית כמון, רבע כפית פלפל שחור.

אופן הכנה:

מניחים את חלקי העוף, הבטטה, הבצל, שיני השום והפירות היבשים בתבנית.  מערבבים בקערית את כל חומרי הרוטב ויוצקים מעל. מערבבים היטב בצורה אחידה, מפזרים מעל כוסברה קצוצה ומכניסים לתנור שחומם ל180 מעלות במשך כשעה וחצי.

הפעל טיימר (90 דק’)
+
טיימר פועל

*הערה: אם התנור שלכם חזק ומייבש את העוף, מומלץ לכסות את התבנית בנייר כסף במהלך השעה הראשונה ולאחר מכן להסיר את הכיסוי ולהמשיך לצלות בתנור חצי שעה נוספת, עד לקבלת צבע יפה.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
בורקס תפוחי אדמה ברוטב פטריות
סלט כרוב חמוץ

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
מורן (09:15 6.09.2021)

הי אפרת
קודם כל יש לל מתכונים מעולים!!
קלים ומביאים
האם אפשר להוסיף עלי טימין או רוזמרין במקום פטרוזיליה או כוסברה?
ובאיזה שלב להוסיף אותם?
תודה רבה, מורן

מתכונים ב-10 דקות (11:57 6.09.2021)

היי מורן,
שמחה שאת נהנית מהמתכונים באתר!
אפשר להוסיף טימין/ רוזמרין, לפזר מעל העוף לפני הכנסתו לתנור.
חג שמח😊

חנה (22:29 4.09.2021)

מה ההבדל בין עוף טרי לקפוא?
מה עדיף?

מתכונים ב-10 דקות (23:03 4.09.2021)

היי חנה,
נהוג לומר שעוף טרי עדיף על קפוא היות וטעמו נשמר בצורה הכי קרובה למקורית. אבל גם עף קפוא זה מעולה וכמעט שלא מרגישים הבדל ביניהם.

דוד (06:51 5.02.2021)

תרכיז רימונים במקום סילן זה בזבוז או שיוסיף צבע ויטעמו אותו?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (07:35 5.02.2021)

עדיף סילאן.

דניאל (23:22 27.12.2020)

היי אפרת, האם אפשר להוסיף לתבנית תפוחי אדמה ואם כן, האם זה משנה משהו מבחינת זמן האפייה ושאר החומרים? תודה.

מתכונים ב-10 דקות (09:50 28.12.2020)

היי דניאל
אפשר לשלב בין בטטה ותפו”א ואין בעיה לאפות את הכל ביחד בתנור עם העוף והפירות היבשים. את הבטטה מומלץ לחתוך לפלחים גדולים יותר בעוד שאת תפוחי האדמה לפלחים קטנים יותר.
יום נפלא🌸

אירנה (01:12 6.11.2020)

יצא מעולה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:14 7.11.2020)

נראה מעולה!
תודה על השיתוף ❤️

תהילה (23:25 9.03.2020)

אני רוצה להכין את זה וזה נראה ממש טעים אבל עים אין לי רוטב סויה מה אני יכולה לשים במקום?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:00 10.03.2020)

אפשר לוותר על הסויה.

שירה (23:12 25.09.2019)

תנור 180 מעלות – טורבו? חום תחתון ועליון?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:04 26.09.2019)

חום עליון וחום תחתון.

פנינה (12:28 16.04.2019)

האם אפשר לוותר על הסויה ובמקום לשים מיץ תפוזים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:39 16.04.2019)

אפשר. תוסיפי כחצי כפית מלח.

עינת (21:25 27.03.2019)

הי. האם אפשר להכין את העוף בסיר ולא בתנור?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:31 28.03.2019)

כן. את הבצל כדאי לקצוץ ולטגן לפני. כדאי להוסיף כחצי כוס מים ולוודא שהתבשיל לא מתייבש. אם כן יש להוסיף מים.

שרון (12:48 18.03.2019)

היי אם אני רוצה להשתמש ברוטב שזיפים לעוף פה איך ומתי או במקום מה זה יכול להשתלב במנה ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:50 18.03.2019)

אפשר להכין עם 3 כפות שמן זית, 3 כפות רוטב שזיפים, כף רוטב סויה, כף סילאן, שן שום שמנה כתושה, כפית פפריקה מתוקה, שליש כפית אבקת קינמון, שליש כפית כמון, רבע כפית פלפל שחור.

שרון (14:55 18.03.2019)

קודם כל תודה על המענה !
האם זה ייצא כמו שלך או שרצוי בלי הרוטב שזיפים המוכן?
האם לפי המנה שלך זה יוצא מתוק מאוד?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:01 18.03.2019)

הרוטב שבמתכון לא מאוד מתוק. אני מציעה שתטעמי את רוטב השזיפים ותחליטי.

אילנית (18:47 20.01.2019)

היי אפרת עשיתי את העוף יצא מהמם הילדים נהנו עד השמים מתאים בול לטו בשבט תודה על כל המתכונים הנפלאים כל מה שעשיתי עד עכשיו יצא מעולה אלפיי תודות

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:10 20.01.2019)

שמחה שנהניתם!
תודה וט”ו בשבט שמח 🌷

אינה (12:47 1.11.2018)

היי, נראה מתכון מהמם! אם אין לי משמשים מה אפשר להוסיף במקום? תמרים? צימוקים?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:43 1.11.2018)

היי אינה,
אפשר להכין בלי המשמשים או להוסיף קצת צימוקים.

דבי (16:59 20.09.2018)

יצא 10
פשוט נפלא!!!
אין עליך

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:59 20.09.2018)

תודה דבי 💕

שרה (20:53 3.09.2018)

האם אפשר להקפיא את העוף עם הפירות היבשים? רוצה להכין מראש לחג אך לא יודעת אם ההקפאה תקלקל את הפירות היבשים.
בנוסף האם יש הרבה רוטב? כלומר שכאשר אפשיר לחג עדיין יהיה רוטב נוזלי בתבשיל?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:57 3.09.2018)

היי שרה,
לדעתי אפשר להקפיא. אפשר להוסיף לתבנית בין חצי כוס לכוס מים כדי שיהיה מספיק רוטב.
שנה טובה 🙂

רוני (15:40 2.09.2018)

פטרוזיליה במקום כוסברה הולך?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:17 2.09.2018)

כן.

עדי (08:21 20.07.2018)

היי, האם אפשר להכין את העוף והרוטב ולשמור מס’ שעות במקרר עד האפייה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:37 20.07.2018)

כן אפשר.

ברק (10:50 9.05.2018)

שלום

האם אפשר להחליף את הסילאן בדבש?

אין לי סילאן..

תודה

ברק

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:40 9.05.2018)

אפשר. הסילאן פשוט נותן לעוף יותר צבע.

ענת (15:27 3.03.2018)

יצא מעדן תודה רבה!!! הדבר היחיד שעשיתי הוא שהוספתי מים כי הרוטב היה סמיך מדי, וגם אחרי שהסרתי את נייר הכסף הוספתי עוד קצת סילאן. פשוט מתכון מוצלח, טעים וקל!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:42 3.03.2018)

תודה ענת, שמחה שיצא טעים 🙂

מלכי (13:18 18.01.2018)

שלום לך אפרת
אני מחפשת מתכון לעוף עם ערמונים.
יש לך משהו להציע?
תודה רבה מאד

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:30 18.01.2018)

סורי אין לי. אבל רשמתי לעצמי להכין בהמשך 🙂

רינת (17:24 15.11.2017)

תודה על המתכון. אני באמצע הכנתו.

האם אין צורך להוסיף נוזלים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:57 15.11.2017)

היי רינת,
אין צורך כי העוף מפריש נוזלים במהלך האפיה. בכל מקרה כדאי לעקוב אחרי האפיה ולוודא שזה לא מתייבש. אם כן אז להוסיף מים.

רינת (22:38 15.11.2017)

תודה רבה

הודיה (16:36 1.11.2017)

היי שלום! אפשר לעשות עם תמרים במקום שזיפים ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:26 1.11.2017)

היי הודיה,
עדיף שזיפים. אם אין לך שימי רק כ-5 תמרים.

אשר (21:50 21.10.2017)

טעים! תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:38 21.10.2017)

תודה אשר, שמחה שאהבת 🙂

מתחילה (19:33 19.10.2017)

אפשר לעשות גם אם עוף שלם?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:16 20.10.2017)

כן, אפשר.

אלישבע (17:17 24.09.2017)

שנה טובה וגמר חתימה טובה
האם אפשר להקפיא את העוף?
(בדרך כלל אני מקפיאה עופות לאחר הבישול – ובחימום על הפלטה יוצא מעדן – איני יודעת אם כאן יש משהו יוצא דופן)
תודה
אלישבע
נ.ב. כרגיל… ההכנות לחג מתחילות ב’מתכונים ב10 דקות’….)

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:59 24.09.2017)

כן, אפשר. לא רואה שום בעיה.
שנה טובה וגמר חתימה טובה 🙂

אסתר מעודה (16:56 19.09.2017)

היי רציתי לשאול אם אפשר לעשות את זה גם עם עוף שלם
תודה ושנה טובה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:44 19.09.2017)

כן, אפשר.
שנה טובה 🙂

קארין (11:32 19.09.2017)

הי, אני רוצה להכין את המתכון הזה למחר בערב. האם את ממליצה להשרות את העוף במרינדה לפני ואם כן כמה זמן? האם כבר מהיום?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:43 19.09.2017)

אין צורך להשרות מראש במרידנה (זה דווקא יכול לגרום למרינדה לא להתפס בעוף בגלל שהוא מפריש נוזלים).
אם אין לך אפשרות להכין מחר אפשר גם להכין היום את העוף ולשמור במקרר.
שנה טובה 🙂

יעל (23:47 13.09.2017)

היי אפרת

האם ניתן לאפות בשקית אפיה? קוקי?

תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:38 14.09.2017)

כן, אפשר.

שירלי (15:19 11.09.2017)

שלום אפרת, רציתי לדעת מה אפשר לשים במקום סויה?
תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:24 11.09.2017)

היי שירלי,
את יכולה לוותר על הסויה ולשים יותר סילאן (1-2 כפות נוספות). חשוב רק להוסיף מלח, בסביבות כפית שטוחה.

אור (14:28 30.03.2017)

שלום,
במידה ואין לי שזיפים כלל
צה מיתן לשים במקום?

מתכונים ב-10 דקות (15:16 30.03.2017)

היי אור,
אפשר פשוט לוותר על השזיפים.

איירין (20:32 17.03.2017)

מתכון נפלא! מאז הפעם הראשונה שהכנתי מקבלת בקשות ל”עוף הטעים הזה שלך” לפחות פעם בשבוע. בכלל האתר הפך להיות ספר המתכונים שלי. תודה!

מתכונים ב-10 דקות (09:56 18.03.2017)

שמחה לשמוע! תודה איירין 🙂

ג'וד (21:35 4.02.2017)

הי, חייבת לפרגן בענק! גם אני בעיקר “ממציאה” מתכונים… שמה מה שיש ויוצא מה שיוצא ואיכשהו לרוב זה מעולה… :). א ב ל כשאין לי שום חשק או רצון אפילו להתעסק בלחשוב על אוכל, נכנסת לאתר שלך ומקבלת רעיונות מעולים! העוף הזה מ ש ג ע!! מומלץ בחום! הוספנו גם דלורית ועוד המון בצל והיה להיט. תודה תודה, את עושה חשק לבשל וכל מתכון שלך מנצח. יישר כח!

מתכונים ב-10 דקות (22:15 4.02.2017)

תודה ג’וד!
שבוע טוב 🙂

אריאלה (16:22 28.01.2017)

אשמח לעזרתך.

כל בני משפחתי וגם אני לצערי הרב חולים במחלת סוכרת, ט”ו בשבט בשבילנו הוא במקום מסויים מקולל אבל אני מנסה כל פעם לתמרן בצורה כזאת שלא יהיה מתוק מדי ונכשלת לרוב.

אשמח אם תוכלי לסייע לי איך לשמור על המסורת מבחינת עוף ובשר שלא יהיה מתוק מדי אבל עם ניחוח קל של מתיקות מפירות יבשים…

המון תודה לך.

מתכונים ב-10 דקות (23:42 28.01.2017)

היי אריאלה,
את יכולה להכין את העוף בתיבול רגיל שמתאים לכם ולפזר קצת פירות יבשים. כך העוף יקבל במהלך האפיה ניחוח ומתיקות קלה מהפירות היבשים.
שבוע טוב 🙂

שולי (10:54 29.12.2016)

שלום,

האם אפשר להשתמש בפטרוזיליה במקום כוסברה?

מתכונים ב-10 דקות (11:23 29.12.2016)

כן שולי, אפשר.

אור (10:51 1.12.2016)

קודם כל תודה על המתכונים הנפלאים! אני משתמשת בהם הרבה ותמיד קוצרת שבחים 🙂
לגבי המתכון הנוכחי, עשיתי קניות וגליתי שחסרים לי כוסברה וקינמון,
במה אפשר להחליף אותם?
תודה מראש!

מתכונים ב-10 דקות (11:08 1.12.2016)

היי אור,
אפשר להכין גם בלי הכוסברה והקינמון.
יום נפלא 🙂

אורית (14:02 16.10.2016)

יצא מאסטר פיס!
אילו השבחים שקצרתי. בחרתי בדרך של חימום בתבנית מכוסה לשעה וחצי ואז הורדתי את הכיסוי עד להשחמה. העוף יצא רך וטעים. תודה על המתכון המעולה והקל.

מתכונים ב-10 דקות (14:05 16.10.2016)

שמחה לשמוע!
תודה אורית וחג שמח 🙂

דיקלה (21:02 6.10.2016)

יצא מעולה,תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות (21:39 6.10.2016)

שמחה שיצא טעים 🙂

דבי (21:57 4.10.2016)

שנה טובה!

עשיתי עם פרגיות יצא מצוין!
תודה!

מתכונים ב-10 דקות (22:01 4.10.2016)

תודה דבי ושנה טובה!

דיקלה (10:53 2.10.2016)

כן יום שלם היו בייבוש

מתכונים ב-10 דקות (11:23 2.10.2016)

לתבשילים או לאפיה זה בדר”כ יוצא בסדר. לשימוש בסלט טרי פחות.
בכל מקרה תודה שחזרת לעדכן ושנה טובה 🙂

דיקלה (10:31 2.10.2016)

לא מומלץ להקפיא את הפטרוזיליה וה כוסברה,הוצאתי כעת וזה מושי.

מתכונים ב-10 דקות (10:38 2.10.2016)

היי דיקלה,
ייבשת אותם טוב לפני ההקפאה?

דיקלה (12:51 28.09.2016)

תודה רבה ויישר כח

דיקלה (12:46 28.09.2016)

שוב שלום לך,רציתי לדעת מה דעתך: האם אני יכולה לשטוף מהיום את הכוסברה והפטרוזילה לקצוץ ולהקפיא?על מנת שיהיה לי פחות התעסקות ביום ראשון שאני מכינה את העוף והרוטב.תודה

מתכונים ב-10 דקות (12:49 28.09.2016)

כן דיקלה, את יכולה בהחלט. רק חשוב לייבש היטב את העלים לפני ההקפאה.

טלי (12:54 25.09.2016)

הי מתכונים מדהימים הייתי מעוניינת להוסיף תפוח אדמה ובטטה שאלתי אי אם יש אפשרות לשלב את שניהם כידוע לי שבטטה מתבשלת יותר מהר מתפוח אדמה ואם לא אוציא בזמן זה יהיה מושי
מה ניתן לעשות על מנת שכולם יהיו יחד ברוטב עם הבשר והפירות?

מתכונים ב-10 דקות (14:04 25.09.2016)

היי טלי,
אפשר לשלב בין בטטה ותפו”א ואין בעיה לאפות את הכל ביחד בתנור עם העוף והפירות היבשים. את הבטטה מומלץ לחתוך לפלחים גדולים יותר בעוד שאת תפוחי האדמה לפלחים קטנים יותר.
שבוע נפלא 🙂

רחלי (21:27 31.05.2016)

האם אפשר להוסיף צימוקים?אין לי מספיק שזיפים ומשמשים אז חשבתי להוסיף גם צימוקים, מתאים לדעתך?

מתכונים ב-10 דקות (21:53 31.05.2016)

כן רחלי, את יכולה להוסיף צימוקים.

בתאל (20:59 29.05.2016)

והעוף

בתאל (20:58 29.05.2016)

היי אפרת,
תודה רבה על אינספור מתכונים מעולים!! כל דבר שהכנתי יצא מוצלח..
את העוף עשיתי לשבת בתוך שקית קוקי וזה שידרג ברמות כי נשאר מלא רוטב והיום היה רך רך וטעיםםם..
שוב תודה ושבוע טוב..:)

מתכונים ב-10 דקות (21:45 29.05.2016)

היי בתאל,
אני ממש שמחה לשמוע 🙂
תודה ושבוע טוב!

דליה (13:18 6.05.2016)

שלום. אני רוצה להכין את זה אבל אין לי בטטה. האם אפשר במקום הבטטה לשים תפוח אדמה?

מתכונים ב-10 דקות (13:43 6.05.2016)

כן דליה, אפשר.
שבת שלום 🙂

דבי (18:26 26.04.2016)

הי!

חושבת לעשות את זה עם פרגיות. מה אפשר במקום הסויה והסילאן?
אלפי תודות!

מתכונים ב-10 דקות (18:41 26.04.2016)

היי דבי,
שימי 3-4 כפות דבש.

דבי (10:31 28.04.2016)

תודה !

אין לי גם כמון. מה עושים? יש מקום לשים יין במקום הדברים החסרים?

אלפי תודות וחג שמח!

דבי (10:40 28.04.2016)

וכעת יש לי כבר סילאן. זאת אומרת שחסר לי כמון וסויה ומשמש עוד נראה. מ’תאומרת?
תודה רבה!

מתכונים ב-10 דקות (11:25 28.04.2016)

היי דבי,
שימי 4 כפות סילאן. אני לא בטוחה אם יין יתאים.
חג שמח!

איילת (19:37 5.04.2016)

היי, מה ניתן לשים במקום סילאן?

מתכונים ב-10 דקות (19:46 5.04.2016)

היי איילת,
במקום הסילאן אפשר לשים דבש.

דורית (12:05 28.01.2016)

היי אפרת

לא צריך מלח?
נראה מדהים! יש לי בשבת אורחים ואני רוצה להכין להם.

מתכונים ב-10 דקות (12:20 28.01.2016)

היי דורית,
הסויה מספיק מלוחה ולכן לטעמי לא היה צריך תוספת של מלח. בכל מקרה, אפשר לטעום את הרוטב לאחר שהוא מוכן ולהוסיף במידת הצורך ולפי הטעם 🙂
יום נפלא!

דורית (13:54 28.01.2016)

תודה רבה.
כמובן אדווח.

דורית (14:29 30.01.2016)

הכנתי וכרגיל…..יצא מדהים!

מתכונים ב-10 דקות (14:57 30.01.2016)

מעולה! תודה דורית 🙂

אסף (23:18 27.01.2016)

שלום. רציתי לשאול אם אפשר גם בבישול. תודה על האתר המוצלח.

מתכונים ב-10 דקות (23:26 27.01.2016)

כן אסף, אפשר גם לבשל.
יש לקצוץ את הבצל ולטגן אותו עם 2-3 שמן. לאחר מכן להוסיף את חלקי העוף ולטגנם כדקה מכל צד. להוסיף את השום הכתוש, הבטטה והפירות היבשים, להוסיף כוסברה קצוצה ולתבל בסויה, סילאן, פפריקה, קינמון, כמון ופלפל שחור. לשפוך לסיר בין חצי לכוס מים ולבשל עם מכסה על אש נמוכה במשך כשעה עד שעה וחצי. יש להרים את המכסה מידי פעם ולערבב וכמובן לוודא שהתבשיל עסיסי ולא מתייבש. במידה וכן יש להוסיף מים במידת הצורך.
בהצלחה 😉

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.