זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 90 דקות
מצרכים:
10 חלקי עוף (לדוג’ שוקיים, ירכיים)
10 שזיפים יבשים מגולענים
10 משמשים יבשים
10 שיני שום שלמות קלופות
בצל גדול חתוך ל-4
בטטה גדולה חתוכה לעיגולים או לפלחים
שליש כוס עלי כוסברה טריים קצוצים
רוטב לעוף: 3 כפות שמן זית, 3 כפות רוטב סויה, 3 כפות סילאן, שן שום שמנה כתושה, כף מלאה פפריקה מתוקה, שליש כפית אבקת קינמון, שליש כפית כמון, רבע כפית פלפל שחור.
אופן הכנה:
מניחים את חלקי העוף, הבטטה, הבצל, שיני השום והפירות היבשים בתבנית. מערבבים בקערית את כל חומרי הרוטב ויוצקים מעל. מערבבים היטב בצורה אחידה, מפזרים מעל כוסברה קצוצה ומכניסים לתנור שחומם ל180 מעלות במשך כשעה וחצי.
*הערה: אם התנור שלכם חזק ומייבש את העוף, מומלץ לכסות את התבנית בנייר כסף במהלך השעה הראשונה ולאחר מכן להסיר את הכיסוי ולהמשיך לצלות בתנור חצי שעה נוספת, עד לקבלת צבע יפה.
אפשר בשקית קוקי?
כן
אפרת יקרה,
תודה על המתכון המיוחד, יצא מדהיםםם
שמחה שיצא מוצלח!
תודה שחזרת לשתף😊
יש אפשרות להכין בסיר?
אפשר גם להכין בסיר.
יש לקצוץ את הבצל ולטגן אותו עם 2-3 שמן.
לאחר מכן להוסיף את חלקי העוף ולטגן כדקה מכל צד.
להוסיף את השום הכתוש, הבטטה והפירות היבשים, להוסיף כוסברה קצוצה ולתבל בסויה, סילאן, פפריקה, קינמון, כמון ופלפל שחור. לשפוך לסיר בין חצי לכוס מים ולבשל עם מכסה על אש נמוכה במשך כשעה עד שעה וחצי.
יש להרים את המכסה מידי פעם ולערבב וכמובן לוודא שהתבשיל עסיסי ולא מתייבש. במידה וכן יש להוסיף מים במידת הצורך.
שלום לך,
יש לך מתכון לעוף בטנזייה?
תודה!
היי,
יד מתכון לטנזיה שאפשר להוסיף אליה עוף.
מחליפה לחזה עוף ומבשלת על הגז, כמה זמן בישול חושבת שצריך שלא יתייבש?
דרך אגב לפני 3 חודשים אני ואחיותיי בישלנו לחינה של ביתי (80 איש) וניסינו לעשות כמה שיותר הכנות מראש, הכנתי את החזה עוף עם כל הטיבול חוץ מבטטה, כוסברה ואגוזים (שמתי במקום משמש) ערב לפני הוצאתי להפשרה, ביום של החינה הוספנו את הדברים הנוספים ולתנור, יצא פיצוץ, אנשים עפו אז מלא מלא תודה!!
היי,
זמן הבישול אמור להיות כ-30-40 דקות.
שמחה מאד שאהבתם את המתכון ושיצא מוצלח🙂
❤️
הי,
יש לי שזיפים שכבר עבר זמנם.. יכול להתאים כאן במקום שזיפים מיובשים?
היי,
שזיפים טריים פחות יתאימו.
ועוד שאלת המשך לא רוצה שהבשר/הפירות היבשים יחרכו/ישרפו אז כמה זמן לשים בתנור?
את יכולה לכסות את התבנית בנייר כסף במהלך השעה הראשונה ולאחר מכן להסיר את הכיסוי ולהמשיך לצלות בתנור חצי שעה נוספת, עד לקבלת צבע יפה.
אם רוצה לעשות חזה עוף עם תמרים ושזיפים חייב לטגן לפני?(האמת אם אפשר מקוה שלא בקטע בריאותי),או שאפשר לעשות מרינדה להשאיר כל הלילה עם החזה עוף ולהכניס לאפיה ארוכה והאם אפשר במקרה כזה להסתפק בכף סילאן אחת בגלל מתיקות התמרים והשזיפים?
היי,
במתכון לא כתוב שיש לטגן את הפירות לפני האפייה(:
אפשר להשאיר את העוף במרינדה לכמה שעות, בכל מקרה יש לאפות כפי שכתוב במתכון- למשך כשעה וחצי.
אפשר להפחית את כמות הסילאן לכף אחת אם לא אוהבים מתיקות מודגשת מאד.
אני שוקל להכין כמות גדולה יותר מהרשום – כלומר 2 תבניות במקום אחת.
זה ייצא טוב אם אאפה את שתי התבניות ביחד בתנור ואשים על טורבו?
היי,
אין בעיה לאפות בצורה כזו(:
בוקר אור!
יש לך מתכון לחזה עוף עם פירות יבשים?
איך אפשר להכין חזה עוף ברצועות עם פרות יבשים במינימום מתיקות?
תודה לך ושבת שלום!
היי דבי,
אין לי מתכון כזה, אבל את יכולה להכין את המתכון לתבשיל פירות יבשים ובטטה (ניתן להפחית כף סילאן אחת למתיקות מופחתת).
הוסיפי כ-500 גרם חזה עוף לאחר טיגון הבצל וטגני כמה דקות, לאחר מכן המשיכי במתכון כרגיל.
שבת שלום(:
הי אפרת
קודם כל יש לל מתכונים מעולים!!
קלים ומביאים
האם אפשר להוסיף עלי טימין או רוזמרין במקום פטרוזיליה או כוסברה?
ובאיזה שלב להוסיף אותם?
תודה רבה, מורן
היי מורן,
שמחה שאת נהנית מהמתכונים באתר!
אפשר להוסיף טימין/ רוזמרין, לפזר מעל העוף לפני הכנסתו לתנור.
חג שמח😊
מה ההבדל בין עוף טרי לקפוא?
מה עדיף?
היי חנה,
נהוג לומר שעוף טרי עדיף על קפוא היות וטעמו נשמר בצורה הכי קרובה למקורית. אבל גם עף קפוא זה מעולה וכמעט שלא מרגישים הבדל ביניהם.
תרכיז רימונים במקום סילן זה בזבוז או שיוסיף צבע ויטעמו אותו?
עדיף סילאן.
היי אפרת, האם אפשר להוסיף לתבנית תפוחי אדמה ואם כן, האם זה משנה משהו מבחינת זמן האפייה ושאר החומרים? תודה.
היי דניאל
אפשר לשלב בין בטטה ותפו”א ואין בעיה לאפות את הכל ביחד בתנור עם העוף והפירות היבשים. את הבטטה מומלץ לחתוך לפלחים גדולים יותר בעוד שאת תפוחי האדמה לפלחים קטנים יותר.
יום נפלא🌸
יצא מעולה
נראה מעולה!
תודה על השיתוף ❤️
אני רוצה להכין את זה וזה נראה ממש טעים אבל עים אין לי רוטב סויה מה אני יכולה לשים במקום?
אפשר לוותר על הסויה.
תנור 180 מעלות – טורבו? חום תחתון ועליון?
חום עליון וחום תחתון.
האם אפשר לוותר על הסויה ובמקום לשים מיץ תפוזים?
אפשר. תוסיפי כחצי כפית מלח.
הי. האם אפשר להכין את העוף בסיר ולא בתנור?
כן. את הבצל כדאי לקצוץ ולטגן לפני. כדאי להוסיף כחצי כוס מים ולוודא שהתבשיל לא מתייבש. אם כן יש להוסיף מים.
היי אם אני רוצה להשתמש ברוטב שזיפים לעוף פה איך ומתי או במקום מה זה יכול להשתלב במנה ?
אפשר להכין עם 3 כפות שמן זית, 3 כפות רוטב שזיפים, כף רוטב סויה, כף סילאן, שן שום שמנה כתושה, כפית פפריקה מתוקה, שליש כפית אבקת קינמון, שליש כפית כמון, רבע כפית פלפל שחור.
קודם כל תודה על המענה !
האם זה ייצא כמו שלך או שרצוי בלי הרוטב שזיפים המוכן?
האם לפי המנה שלך זה יוצא מתוק מאוד?
הרוטב שבמתכון לא מאוד מתוק. אני מציעה שתטעמי את רוטב השזיפים ותחליטי.
היי אפרת עשיתי את העוף יצא מהמם הילדים נהנו עד השמים מתאים בול לטו בשבט תודה על כל המתכונים הנפלאים כל מה שעשיתי עד עכשיו יצא מעולה אלפיי תודות
שמחה שנהניתם!
תודה וט”ו בשבט שמח 🌷
היי, נראה מתכון מהמם! אם אין לי משמשים מה אפשר להוסיף במקום? תמרים? צימוקים?
תודה
היי אינה,
אפשר להכין בלי המשמשים או להוסיף קצת צימוקים.
יצא 10
פשוט נפלא!!!
אין עליך
תודה דבי 💕
האם אפשר להקפיא את העוף עם הפירות היבשים? רוצה להכין מראש לחג אך לא יודעת אם ההקפאה תקלקל את הפירות היבשים.
בנוסף האם יש הרבה רוטב? כלומר שכאשר אפשיר לחג עדיין יהיה רוטב נוזלי בתבשיל?
תודה
היי שרה,
לדעתי אפשר להקפיא. אפשר להוסיף לתבנית בין חצי כוס לכוס מים כדי שיהיה מספיק רוטב.
שנה טובה 🙂
פטרוזיליה במקום כוסברה הולך?
כן.
היי, האם אפשר להכין את העוף והרוטב ולשמור מס’ שעות במקרר עד האפייה?
כן אפשר.
שלום
האם אפשר להחליף את הסילאן בדבש?
אין לי סילאן..
תודה
ברק
אפשר. הסילאן פשוט נותן לעוף יותר צבע.
יצא מעדן תודה רבה!!! הדבר היחיד שעשיתי הוא שהוספתי מים כי הרוטב היה סמיך מדי, וגם אחרי שהסרתי את נייר הכסף הוספתי עוד קצת סילאן. פשוט מתכון מוצלח, טעים וקל!
תודה ענת, שמחה שיצא טעים 🙂
שלום לך אפרת
אני מחפשת מתכון לעוף עם ערמונים.
יש לך משהו להציע?
תודה רבה מאד
סורי אין לי. אבל רשמתי לעצמי להכין בהמשך 🙂
תודה על המתכון. אני באמצע הכנתו.
האם אין צורך להוסיף נוזלים?
היי רינת,
אין צורך כי העוף מפריש נוזלים במהלך האפיה. בכל מקרה כדאי לעקוב אחרי האפיה ולוודא שזה לא מתייבש. אם כן אז להוסיף מים.
תודה רבה
היי שלום! אפשר לעשות עם תמרים במקום שזיפים ?
היי הודיה,
עדיף שזיפים. אם אין לך שימי רק כ-5 תמרים.
טעים! תודה
תודה אשר, שמחה שאהבת 🙂
אפשר לעשות גם אם עוף שלם?
כן, אפשר.
שנה טובה וגמר חתימה טובה
האם אפשר להקפיא את העוף?
(בדרך כלל אני מקפיאה עופות לאחר הבישול – ובחימום על הפלטה יוצא מעדן – איני יודעת אם כאן יש משהו יוצא דופן)
תודה
אלישבע
נ.ב. כרגיל… ההכנות לחג מתחילות ב’מתכונים ב10 דקות’….)
כן, אפשר. לא רואה שום בעיה.
שנה טובה וגמר חתימה טובה 🙂
היי רציתי לשאול אם אפשר לעשות את זה גם עם עוף שלם
תודה ושנה טובה
כן, אפשר.
שנה טובה 🙂
הי, אני רוצה להכין את המתכון הזה למחר בערב. האם את ממליצה להשרות את העוף במרינדה לפני ואם כן כמה זמן? האם כבר מהיום?
אין צורך להשרות מראש במרידנה (זה דווקא יכול לגרום למרינדה לא להתפס בעוף בגלל שהוא מפריש נוזלים).
אם אין לך אפשרות להכין מחר אפשר גם להכין היום את העוף ולשמור במקרר.
שנה טובה 🙂
היי אפרת
האם ניתן לאפות בשקית אפיה? קוקי?
תודה
כן, אפשר.
שלום אפרת, רציתי לדעת מה אפשר לשים במקום סויה?
תודה רבה
היי שירלי,
את יכולה לוותר על הסויה ולשים יותר סילאן (1-2 כפות נוספות). חשוב רק להוסיף מלח, בסביבות כפית שטוחה.
שלום,
במידה ואין לי שזיפים כלל
צה מיתן לשים במקום?
היי אור,
אפשר פשוט לוותר על השזיפים.
מתכון נפלא! מאז הפעם הראשונה שהכנתי מקבלת בקשות ל”עוף הטעים הזה שלך” לפחות פעם בשבוע. בכלל האתר הפך להיות ספר המתכונים שלי. תודה!
שמחה לשמוע! תודה איירין 🙂
הי, חייבת לפרגן בענק! גם אני בעיקר “ממציאה” מתכונים… שמה מה שיש ויוצא מה שיוצא ואיכשהו לרוב זה מעולה… :). א ב ל כשאין לי שום חשק או רצון אפילו להתעסק בלחשוב על אוכל, נכנסת לאתר שלך ומקבלת רעיונות מעולים! העוף הזה מ ש ג ע!! מומלץ בחום! הוספנו גם דלורית ועוד המון בצל והיה להיט. תודה תודה, את עושה חשק לבשל וכל מתכון שלך מנצח. יישר כח!
תודה ג’וד!
שבוע טוב 🙂
אשמח לעזרתך.
כל בני משפחתי וגם אני לצערי הרב חולים במחלת סוכרת, ט”ו בשבט בשבילנו הוא במקום מסויים מקולל אבל אני מנסה כל פעם לתמרן בצורה כזאת שלא יהיה מתוק מדי ונכשלת לרוב.
אשמח אם תוכלי לסייע לי איך לשמור על המסורת מבחינת עוף ובשר שלא יהיה מתוק מדי אבל עם ניחוח קל של מתיקות מפירות יבשים…
המון תודה לך.
היי אריאלה,
את יכולה להכין את העוף בתיבול רגיל שמתאים לכם ולפזר קצת פירות יבשים. כך העוף יקבל במהלך האפיה ניחוח ומתיקות קלה מהפירות היבשים.
שבוע טוב 🙂
שלום,
האם אפשר להשתמש בפטרוזיליה במקום כוסברה?
כן שולי, אפשר.
קודם כל תודה על המתכונים הנפלאים! אני משתמשת בהם הרבה ותמיד קוצרת שבחים 🙂
לגבי המתכון הנוכחי, עשיתי קניות וגליתי שחסרים לי כוסברה וקינמון,
במה אפשר להחליף אותם?
תודה מראש!
היי אור,
אפשר להכין גם בלי הכוסברה והקינמון.
יום נפלא 🙂
יצא מאסטר פיס!
אילו השבחים שקצרתי. בחרתי בדרך של חימום בתבנית מכוסה לשעה וחצי ואז הורדתי את הכיסוי עד להשחמה. העוף יצא רך וטעים. תודה על המתכון המעולה והקל.
שמחה לשמוע!
תודה אורית וחג שמח 🙂
יצא מעולה,תודה רבה
שמחה שיצא טעים 🙂
שנה טובה!
עשיתי עם פרגיות יצא מצוין!
תודה!
תודה דבי ושנה טובה!
כן יום שלם היו בייבוש
לתבשילים או לאפיה זה בדר”כ יוצא בסדר. לשימוש בסלט טרי פחות.
בכל מקרה תודה שחזרת לעדכן ושנה טובה 🙂
לא מומלץ להקפיא את הפטרוזיליה וה כוסברה,הוצאתי כעת וזה מושי.
היי דיקלה,
ייבשת אותם טוב לפני ההקפאה?
תודה רבה ויישר כח
שוב שלום לך,רציתי לדעת מה דעתך: האם אני יכולה לשטוף מהיום את הכוסברה והפטרוזילה לקצוץ ולהקפיא?על מנת שיהיה לי פחות התעסקות ביום ראשון שאני מכינה את העוף והרוטב.תודה
כן דיקלה, את יכולה בהחלט. רק חשוב לייבש היטב את העלים לפני ההקפאה.
הי מתכונים מדהימים הייתי מעוניינת להוסיף תפוח אדמה ובטטה שאלתי אי אם יש אפשרות לשלב את שניהם כידוע לי שבטטה מתבשלת יותר מהר מתפוח אדמה ואם לא אוציא בזמן זה יהיה מושי
מה ניתן לעשות על מנת שכולם יהיו יחד ברוטב עם הבשר והפירות?
היי טלי,
אפשר לשלב בין בטטה ותפו”א ואין בעיה לאפות את הכל ביחד בתנור עם העוף והפירות היבשים. את הבטטה מומלץ לחתוך לפלחים גדולים יותר בעוד שאת תפוחי האדמה לפלחים קטנים יותר.
שבוע נפלא 🙂
האם אפשר להוסיף צימוקים?אין לי מספיק שזיפים ומשמשים אז חשבתי להוסיף גם צימוקים, מתאים לדעתך?
כן רחלי, את יכולה להוסיף צימוקים.
והעוף
היי אפרת,
תודה רבה על אינספור מתכונים מעולים!! כל דבר שהכנתי יצא מוצלח..
את העוף עשיתי לשבת בתוך שקית קוקי וזה שידרג ברמות כי נשאר מלא רוטב והיום היה רך רך וטעיםםם..
שוב תודה ושבוע טוב..:)
היי בתאל,
אני ממש שמחה לשמוע 🙂
תודה ושבוע טוב!
שלום. אני רוצה להכין את זה אבל אין לי בטטה. האם אפשר במקום הבטטה לשים תפוח אדמה?
כן דליה, אפשר.
שבת שלום 🙂
הי!
חושבת לעשות את זה עם פרגיות. מה אפשר במקום הסויה והסילאן?
אלפי תודות!
היי דבי,
שימי 3-4 כפות דבש.
תודה !
אין לי גם כמון. מה עושים? יש מקום לשים יין במקום הדברים החסרים?
אלפי תודות וחג שמח!
וכעת יש לי כבר סילאן. זאת אומרת שחסר לי כמון וסויה ומשמש עוד נראה. מ’תאומרת?
תודה רבה!
היי דבי,
שימי 4 כפות סילאן. אני לא בטוחה אם יין יתאים.
חג שמח!
היי, מה ניתן לשים במקום סילאן?
היי איילת,
במקום הסילאן אפשר לשים דבש.
היי אפרת
לא צריך מלח?
נראה מדהים! יש לי בשבת אורחים ואני רוצה להכין להם.
היי דורית,
הסויה מספיק מלוחה ולכן לטעמי לא היה צריך תוספת של מלח. בכל מקרה, אפשר לטעום את הרוטב לאחר שהוא מוכן ולהוסיף במידת הצורך ולפי הטעם 🙂
יום נפלא!
תודה רבה.
כמובן אדווח.
הכנתי וכרגיל…..יצא מדהים!
מעולה! תודה דורית 🙂
שלום. רציתי לשאול אם אפשר גם בבישול. תודה על האתר המוצלח.
כן אסף, אפשר גם לבשל.
יש לקצוץ את הבצל ולטגן אותו עם 2-3 שמן. לאחר מכן להוסיף את חלקי העוף ולטגנם כדקה מכל צד. להוסיף את השום הכתוש, הבטטה והפירות היבשים, להוסיף כוסברה קצוצה ולתבל בסויה, סילאן, פפריקה, קינמון, כמון ופלפל שחור. לשפוך לסיר בין חצי לכוס מים ולבשל עם מכסה על אש נמוכה במשך כשעה עד שעה וחצי. יש להרים את המכסה מידי פעם ולערבב וכמובן לוודא שהתבשיל עסיסי ולא מתייבש. במידה וכן יש להוסיף מים במידת הצורך.
בהצלחה 😉