זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 97 דקות
מס’ מנות: 5-6 מנות
מצרכים:
בצל גדול קצוץ
3 שיני שום פרוסות
8-10 חתיכות עוף (שוקיים, כנפיים, ירכיים וכו’)
300 גרם ערמונים קלופים מוכנים לאכילה
2.5 כוסות מים
תיבול: 3 כפות סילאן, כפית מלאה אבקת מרק, חצי כפית מלח, פלפל שחור לפי הטעם
אופן הכנה:
-מחממים סיר גדול עם 1-2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את פרוסות השום ומערבבים כחצי דקה.
-מוסיפים את חלקי העוף ומטגנים כדקה מכל צד. מוסיפים ערמונים, מים רותחים ומתבלים בסילאן, אבקת מרק, מלח ופלפל שחור. מערבבים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה.
-מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומבשלים עם מכסה במשך כשעה וחצי. מומלץ לערבב את התבשיל כל 20 דקות.
הערה: אפשר להכין את העוף בתנור ב-180 מעלות במשך כשעה וחצי. יש לחתוך את הבצל גס. במקום 2.5 כוסות מים יש לשים חצי כוס מים ולעקוב אחרי האפיה. אם במקרה התחתית יבשה יש להוסיף עוד מים במהלך האפיה.
- שווארמה פרגית ופטריות |
- עוף שלם בנינג’ה |
- עוף בזעתר |
- עוף ביין לבן ושום |
- עוף בתיבול פיקנטי |
- שוקיים בסיר
הי,
אולי יש לך ידע איך מכינים ערמונים שקונים במישקל בשוק? שיצאו רכים ויתקלפו בקלות??
היי שושנה,
האמת שאין לי שיטה מיוחדת שיתקלפו בקלות.
לרוב אני קונה אותם מוכנים בואקום.
בתור אישה צעירה, עשיתי השבת שבת ראשונה בבית-
וכמעט כל השבת הייתה ממתכונים בעשר דקות…
אין מילים!
כל מתכון יותר מוצלח מהשני… והכל פשוט ומובן!
והועף הזה… אין עליו!
איזה כיף לשמוע!
תודה רותי יקרה❤️
האם אפשרי להכין בשקית קוקי
ואם כן, מה צורת האפייה ?
כן אפשר.
מכיסים לשקית קוקי גדולה, קושרים את השקית, מחוררים שני חורים קטנים בחלק העליון ומניחים בתנוך תבנית חד”פ ענקית.
מכניסים לתנור למשך שעה ב190 מעלות, אח”כ מנמיכים ל-170 מעלות וצולים עוד כשעה.
אפשר לקראת הסוף לגזור את השקית כדי שהעוף יקבל השחמה.
טעים בטירוף. כמה פשוט, ככה מענג. כל המשפחה נהנתה, כולל הבררנים מביניהם 🙂
איזה כיף שאהבתם את המתכון!
תודה שחזרת לשתף🌺
אפשר להוסיף כוס אורז לתבשיל? האם זה משנה את התיבול ואת זמן הבישול?
תודה 🙂
אפשר להוסיף אורז אחרי העוף, לטגן עוד קצת ואז להוסיף את הערמונים, 3-3 וחצי כוסות מים (להוסיף לפי הצורך במהלך הבישול) ואת התבלינים.
השינוי היחיד בתבלינים הוא שכדאי להגדיל את כמות המלח לכפית מחוקה, אפשר להוסיף עוד לפי הטעם.
אין שינוי במשך הבישול.
בהצלחה!
היי אפרת, קודם כל המון תודה על מתכונים קלים שהופכים אותי ל”בשלנית”, וקוצרים המון מחמאות 🙂
שאלה לגבי העוף, האם חובה לטגן אותו לפני הבישול או אפשר פשוט לשים בסיר עם כל המצרכים. יש לי 3 ק”ג של שוקיים+ כרעיים שאני רוצה לבשל, ואין מקום בשכבה אחת להכל.
תודה.
היי,
תודה על המילים החמות!
הטיגון של חלקי העוף ‘סוגר’ אותם ומשפר מאד את המרקם, אז כדאי שלא לוותר על זה.
אפשר להשתמש ברצועות חזה עוף ולהוסיף לתבשיל אורז?
אם כן, כמה זמן בישול? הכמויות נשארות אותו דבר?
את יכולה להכין את המתכון הזה לאורז וערמונים ולהוסיף חזה עוף לאחר הבצל (לטגן 2-3 דקות עד להזהבה ולהמשיך במתכון).
אם עושים עם כנפיים הזמן משתנה?
היי,
כנפיים בתנור מומלץ לאפות על 190 מעלות למשך כ-30-40 דקות או עד למידת העשייה הרצויה.
היי אפרת
דבר ראשון תודה על כל המכונים המוצלחים!!!
דבר שני רציתי לשאול אם אין לי אבקת מרק עוף בבית מה אני יכולה לשים במקום?
אשמח לתשובה🤗
היי חני,
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים(:
אפשר להכין אבקת מרק ביתית אם רוצים להשקיע, ואפשר גם לוותר על אבקת מרק ופשוט להוסיף מעט מלח לפי הטעם.
היי אפרת, נהנית מכל המתכונים שלך. כמה קלים, ככה טעימים! 🙂 ממש בא לי להכין עוף עם ערמונים ליומולדת של אימי, אבל היא לא אוהבת מתוק בבישול. יש מתכון עם ערמונים, ופטריות אפילו, אבל בלי סילאן/דבש, על בסיס תבלין גריל אולי? אשמח לקישורים 🙂 את התבשיל המתוק אכין לשבת אחרת . תודה רבה!
היי,
איזה כיף שאת נהנית מהמתכונים!
את יכולה לוותר על הסילאן ולהכין את המתכון הזה ללא שינוי נוסף.
תודה על התשובה המהירה. זה לא יהיה טפל מידי בלי סילאן? איך זה יהיה עם תבלין גריל, פילדלפיה או פפריקה? מתאים בכלל לערמונים?
זה לא יהיה טפל, אבל כן רצוי להוסיף תיבול- למשל עלי תבלין כמו רוזמרין/כוסברה וטימין ותבלינים כמו פפריקה, מעט אבקת שום. תבלין גריל פחות מתאים כאן.
יופי. תודה.
הכנתי לראש השנה, ועכשיו אני מכינה לשמחת תורה…. היו לי הרבה אורחים בחג וחלק גדול מהם אמרו לי שהם לא אוהבים/ אהבו ערמונים אבל העוף הזה שינה להם את הדעה. יצא מוצלח ברמות אחרות.
תודה אפרת על אתר מדהים (חלק ניכר מהבישולים שלי לחגים ושבתות האחרונים היו מהאתר וכל מתכון פשוט מוצלח)
תודה רבה רבה
פתקא טבא
שמחה מאד שהמתכון הצליח וכולם אהבו(:
תודה לך על המילים החמות וחג שמח❤
יצא מושלםםם♡
תודה רבההה❤❤❤
איזה כיף שאהבת את המתכון! תודה על השיתוף❤
כמו שכתבת: פשוט וטעים😋
מצורף צילום
נראה טעים, מעולה(:
שמחה שאהבת את המתכון❤
היי,
אם אני עושה את התבשיל בתנור, אני צריכה לכסות אותו זמן כלשהו? או להשאיר ללא מכסה כל השהייה בתנור?
תודה רבה
היי נטע,
את יכולה לכסות בתחילת האפייה (חצי שעה-שעה) ולהמשיך ללא כיסוי. שימי בהתחלה כחצי כוס מים (העוף מפריש נוזלים במהלך האפייה) ובמידת הצורך תוסיפי עוד.
הי! המתכון נשמע מעולה. חשבתי להוסיף גריסי פנינה. לבשל בנפרד או שאפשר להוסיף לסיר ואם כן האם צריך להגדיל את כמות המים
היי דנה,
אפשר להוסיף ישירות לסיר, רק מומלץ להשרות אותם קודם במים כשעה לפחות.
אם את רואה במהלך הבישול שחסרים נוזלים אז תוסיפי.
שלום! קודם כל תודה על עזרתך ועל המתכונים.
אני שוקלת להכין את המתכון הזה,אך, חסרים לי כמה חומרים ויש לי כמה חומרים שונים שהייתי שמחה למצוא להם שימוש, לכן:
א. האם אפשר לעשות את המתכון הזה עם פילה עוף בתנור
ב.עם חתיכות בצל מטוגן קוביות כזה מוכן מראש(נתקעתי עם חבילה כזו בפריזר שלא יודעת מה לעשות עם זה חח),
ג.עם דבש במקום סילאן
ד. וללא אבקת מרק?
והאם את ממליצה להוסיף פטריות שמפיניון ?
האם אחרי כל השינוים הללו עדיין יצא טוב? תודה רבה!
היי שולמית,
חזה עוף בתנור מתייבש מהר יותר כך שכל אופן הכנת המתכון משתנה.
הייתי מציעה לך להכין את המתכון- חזה עוף עם פטריות וגמבה ולהוסיף ערמונים אם תרצי 🙂
כך תוכלי להשתמש גם בקוביות הבצל, דבש (מספיק לשים 2 כפות כי הדבש מתוק יותר ) ופילה העוף.
בהצלחה 🙂
היי אפרת,
הכנתי את זה לחג כמנה עיקרית – יצא מצויין, קיבלתי מחמאות מכולם 🙂
*למתכון הוספתי גם כמה גזרים חתוכים
*ניסיתי לכתוב בהמהלך החג אך כנראה השבתת את התגובות.
תודה רבה על רעיונות נהדרים
שמחה שיצא טעים.
תודה לך 🙂
יצא ממש טעים כולם אהבו!
שמחה לשמוע 🙂
לאפרת המדהימה אין על האתר שלך פשוט כל מתכון יוצא טוב תבורכי מן השמים!!!!!
הכנתי את העוף יצא מושלםםםםם
שתי גריל עוף במקום א.מרק וגם כוס יין מתוק מתוך כמות המים יצא טעיםםםם תודה שוב וחג שמח!!!!!!!!!!!
שמחה שיצא טעים ❤️
תודה ברכי וחג שמח!
בתכלס עשית מתכון אחר לגמרי
האם אפשר להחליף את הסילאן בדבש? ובשביל הצבע עם הדבש, האם אפשרי לשלב גם סוכר חום?
תודה מראש!
אני חושבת שכן.
חג שמח 🙂
זה יהיה טוב לדעתך עם חתיכות פילה עוף ? האם זמני הבישול נשארים אותו דבר?
אפשר להכין עם חתיכות פילה בלי להוסיף את המים. זמן בישול מתקצר ל10-15 דקות.
שלום, האם אפשר לעשות בסיר לחץ?
כן אפשר. בסביבות 45 דקות לאחר שהסיר שורק.
יצא מעולה, תודה רבה! במקום אבקת מרק עוף שמתי אבקת מרק פטריות. תודה רבה לך על מתכונים מעולים 🙂
מעולה 🙂
תודה קרן
שלום אפרת,
אני רוצה להכין את המתכון ל-5 חלקי עוף.
א. מה כמות המצרכים למתכון? (חצי מכל דבר?)
ב. אני רוצה להוסיף בטטות (2 בינוניות), האם זה משנה את כמויות המתכון?
תודה רבה
היי חנה,
את יכולה להכין את אותו מתכון עם 5 חלקי עוף ועם 2 בטטות בינונית.
בהרט יהיה מתאים כאן?
אפשר להוסיף קצת.
חג שמח 🌺
הוספתי פפריקה כרגע בתנור מקווה שייצא טעים
מעולה 🙂
שנה טובה!
היי, אני רוצה להוסיף שני תפוח אדמה, בטטה בינונית ושני גזרים – האם משהו צריך להשתנות בתיבול?
כדאי להגדיל את כמויות התיבול: 4.5 כפות סילאן, כפית וחצי אבקת מרק, ¾ כפית מלח, פלפל שחור לפי הטעם
שלום אפשר להחליף את העוף בפרגיות?
כן אפשר. זמן הבישול מתקצר ל 20-25 דקות.
עשיתי עם שזיפים 100 גרם וערמונים 100(כי לא היה לי יותר) גרם תפו”א וגזר גמדי
רק צריך יותר מלח ויותר סילאן כי הירקות נותנים עוד נפח, כמה נראה לך שצריך לתבנית גדולה מרובעת, מלח?כפית זה יותר מדאי?
לדעתי מספיק להוסיף עוד 1-2 כפות סילאן ורבע כפית מלח.
הכנתי נראה איך יצא תודה
מעולה 🙂
עוד שאלה
אין לי אבקת מרק מה יכול לבא במקום?
אפשר לוותר על אבקת המרק.
שלום
האם הולך עם שזיפים וערמונים ביחד?
האם ניסית?
ומה עם תפו”א וגזר גמדי?
אני פשוט רוצה שזה יהיה מנה עיקרית לשבת בבוקר בלי להכין עוד/יותר מדאי דברים נוספים ביחד
כן. אפשר להוסיף את הכל.
תקשיבי נשמה, בדכ לא חוזרת לשתף אבל עשיתי בתנור ואבא שלי אמר שהוא לא מאמין שהבת המפונקת שלו שברווקותה הכינה מקסימום פסטה הכינה את זה 😂 יצא מדהים
עשית לי את היום תבורכי
איזה כיף לשמוע 🙂
תודה לך שחזרת לשתף!
טעים מאד.
תודה!
נראה מעולה!
תודה דלית ושבת שלום 💕
יצא ממש טעים!!! לא חשבתי שאכין משהו עם ערמונים וזה יצא פשוט מעולה!
תודה רבה לך!
שמחה שאהבת 🙂
תודה חיה ויום נפלא!
תודה רבה על התגובה המהירה
שלום וברכה!
ראשית שוב תודה על האתר הנפלא את עוזרת לנו מלא
רציתי לדעת איך מכינים ערמונים בתנור בבישול או כל צורה אחרת
תודה מראש
נחמה
היי נחמה,
אפשר לבשל במים רותחים במשך 40-50 דקות ולסנן. לאחר מכן יש לחצות אותם עם סכין ולהוציא את התוכן בעזרת כפית.
אפשר לקלות אותם בתנור – חורצים צורת איקס קטנה עם סכין בחלק השטוח של כל ערמון, ואז מניחים את הערמונים בתבנית. מוסיפים קצת מים לתבנית. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. משאירים בתנור 30-40 דקות, בהתאם לגודל הערמונים, עד שהקליפה נסדקת ונשברת. את הקליפה כדאי להסיר כשהערמונים עדיין קצת חמים.
שבוע נפלא 🌷
מתכון מעולה!!! (כמו כל המתכונים שלך…)
כולם אהבו מאוד…
תודה לך
שמחה לשמוע 🙂
תודה ויום מקסים!
היי,
האם אפשר להשתמש בפרגיות במקום בעוף?
כן אפשר. זמן הבישול מתקצר ל 20 דקות.
שלום, העוף יוצא לי לבן מידי.. יש מה לעשות?
שמת מספיק סילאן? אני ממליצה שתוסיפי עוד קצת בשביל הצבע. יש הרבה נוזלים בסיר? כמה זמן זה כבר מתבשל?
יצא פצצה 😋😋😋☺️😋☺️☺️ מצרפת תמונה
שמחה שיצא טעים 🙂
*יכול להיות שהתמונה היתה מעל 8MB ובגלל זה לא עלתה.
שלום אפרת .
מה אפשר לשים במקום אבקת מרק עוף ?
אפשר פשוט לוותר על אבקת המרק.
חג שמח!
במקרה של אפיה-גם צריך לטגן קודם את העוף?
תודה!
אם אופים אין צורך לטגן.
חג שמח 🌺
שלום. האם אפשר להוסיף תפ״א? ואם כן האם צריך לשים יותר מים / תבלינים?
אפשר להוסיף 1-2 תפו”א חתוכים לקוביות בינוניות. אין צורך לשים יותר מים או תיבול.
בוקר טוב אפרת.
קיבלתי ערמונים טריים-לא קלויים, יש לך מושג אין מבשלים/קולים כזה דבר?
תודה ויום מוצלח
בוקר אור מלכי,
אפשר לבשל במים רותחים במשך 40-50 דקות ולסנן. לאחר מכן יש לחצות אותם עם סכין ולהוציא את התוכן בעזרת כפית.
אפשר לקלות אותם בתנור – חורצים צורת איקס קטנה עם סכין בחלק השטוח של כל ערמון, ואז מניחים את הערמונים בתבנית. מוסיפים קצת מים לתבנית. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. משאירים בתנור 30-40 דקות, בהתאם לגודל הערמונים, עד שהקליפה נסדקת ונשברת. את הקליפה כדאי להסיר כשהערמונים עדיין קצת חמים.
יום מקסים
מושללללםםםם!
תודה רבה רבה על עוד מתכון מוצלח.
אני אומנם צימחונית אז אני לא זאת שאוכלת אבל כשבעלי אוכל את האוכל שאני מכינה בזכותך והתגובות הן כאלה אז זה שווה הכל.
תודה לך ❤
תודה אוראל! 🌷
שתי שאלות
למה הכוונה לחמם שמן בסיר, הכוונה כמה זמן זה לוקח?
כשכתבת לטגו את חלקי העוף כדקה מכל צד – אז אין לי סיר שאפשר לשים את כל המתחים זה ליד זה, האם זה בסדר שבזמן הטיגון הראשוני החלקים יהיו אחד על גבי השני? או מה עושים?
1. חצי דקה.
2. אם אין ברירה אז כן.
מוצלח מאד!
לדעתי חייבים את האבקת מרק (הביתית כמובן) או לפחות משהו אחר במקום.
הרבה תודה ושבוע טוב!
תודה דבי ושבוע טוב! 🌷
שתי שאלות:
1. עברתי ליחידת דיור ויש לי מקרר משרדי קטן. סיר עם עוף לא יכנס לתוכו. אם אני מסיים להכין את זה בארבע וחצי בצהריים ומשאיר על השיש עד הארוחת ערב עם החבר’ה ב 11 בערב האם זה יתקלקל? 6 שעות על השיש זה מוגזם?
2. אם יש לי עוף קפוא ואני רוצה להתחיל להכין את המתכון בערך בשתיים וחצי בצהריים ואני מעביר את העוף מהפריזר למקרר ערב לפני האם העוף יספיק להפשיר? האם להשאיר אותו במקרר עד ההכנה או להוציא אותו לפני לשיש?
אם זה לא יום חם במיוחד אז לא אמורה להיות בעיה בתנאי ששומרים את זה במקום מוצל במטבח (ולא ליד חלון עם שמש ישירה).
אני ממליצה לבדוק את העוף בבוקר. אם הוא לא הפשיר לגמרי, אפשר לשים אותו בקערה עם מים ולדעתי תוך 20 דקות הוא יופשר לגמרי כי הוא כבר חצי מופשר.
פעם ראשונה שהולך להכין משהו רציני כזה ועוד עם ערמונים ויש לי כמה תהיות:
– לגבי העוף: הולך להשתמש בשוקיים קפואות. רוצה להכין את המתכון מחר, איך, מתי, ובמשך כמה זמן אני מפשיר את השוקיים?
– לגבי הבצל: כמה זמן בערך לוקח לטגן אותו, שיהיה לי כיוון כללי?
– לגבי הפלפל: כמה בערך צריך לשים, שוב שיהיה לי כיוון כללי?
– לגבי הערמונים: מעולם לא הכנתי כלום עם ערמונים וגם לא ממש אכלתי משהו אז תוהה לגבי שני דברים – א. האם צריך לחצות אותם או משהו או פשוט להוציא מהשקית שלמים וקלופים כמו שהם? ב. האם כשהמתכון מוכן אוכלים גם את הערמונים או שהם נועדו רק לטעם?
– לגבי התבשיל עצמו: א. אם מכין את זה בבוקר ויוצא מהבית אחרי שסיימתי לבשל ורוצה לבקש מהילד להכניס את זה למקרר, אחרי כמה זמן בערך אפשר כבר להכניס את זה למקרר? לחילופין כמה זמן מקימום זה יכול להישאר בחוץ? ב. האם התבשיל הזה טוב גם לאחר חימום אחרי שהיה במקרר? אם כן איך מחממים?
סליחה על השאלות הכנראה מגוכחות אני פשוט אבא גרוש טרי שמנסה לעשות את צעדיו הראשונים במטבח
1. מפשירים לגמרי, כמה זמן שזה לוקח
2. 4-5 דקות
3. קמצוץ עם האצבעות
4. שלמים. אוכלים את הערמונים.
5. אחרי 3-5 שעות אפשר להכניס למקרר.
6. כן. אפשר לחמם בכל צורה. במיקרוגל, על הגז או בתנור.
תודה רבה על התשובות המפורטות.
לגבי השוקיים הקפואים – איפה להפשיר אותם על השיש? אם רוצה להכין בבוקר צריך להוציא בערב? כמה זמן זה לוקח בערך שתהיה לי הערכה גסה לפחות?
עדיף להפשיר במקרר כל הלילה. אם רוצים לזרז הפשרה אפשר לשים בתוך קערה עם מים. זה יכול לקחת כשעה עד שזה מפשיר.
אפשר לוותר עח אבקת מרק העוף מפריש די טעמים היכול אני למשל לשפוך מיץ תפוזים במקום סילן+כפית דבש? ומה עם לפורר קצת או לחצות את הערמונים?
הסילאן נותן יותר צבע ומתאים עם הערמונים אבל אם לא, אפשר לשים כשליש כוס מיץ תפוזים ו 1-2 כפות דבש.
אין צורך לפורר את הערמונים. לפעמים הם נחצים בזמן הבישול והם גם טעימים כמו שהם.
ליל טוב!/בוקר אור!
משום מה אני תמיד צריכה לבשל, גם פרגיות, הרבה זמן.
לכן נראה לי שאשים בגריל ואעביר לסיר.
יתאים לטגן בצלצלים קטנטנים ולהמשיך לפי הוראות?
איזה ירק אפשר להוסיף (חוץ מבטטה), גזר? פשוט לחסוך בישול של תוספת ירק.
הרבה תודה!
באיזה גודל נתחים את משתמשת? אלה פרגיות ללא עצם נכון?
כן, אפשר לטגן בצלצלים קטנים.
אפשר להוסיף גזר ותפו”א.
היי, חושבת להכין למחר את העוף. הבעיה שראיתי בתגובות שצריך סיר 5 ליטר לפחות. המקימום שיש לי זה 4.2. האם עדיין ניתן להכין 10 שוקיים? או שאפשר רק 8? או פחות? ומה קורה מבחינת שאר המרכיבים אם מורידים כמות של שוקיים?
היי עירית,
את יכולה להכין 10 שוקיים בסיר שיש לך.
ניסיון ראשון במטבח. הולך לשתמש ב 10 שוקיים. באיזה סיר להשתמש? סוטאז או רגיל? יש לנו מגוון גגדלים של סירים (2.5, 3, 3.5, 4, 4.5, 5, 5.5 , 6 ליטר) במה להשתמש
תודה על מתכונים שגם גבר יכול להכין ולפנק את אשתו
סיר רגיל, רצוי מטפלון. נפח של 5 ליטר לפחות.
סיר יציקה אפשר?
כן.
ערב טוב לך,
חושבת להכין לשבת עם פרגיות.
כשאני מכינה עוף בתנור אני מפזרת תבלינים ושמה בגריל למשהו כמו 20 דקות עד צבע חזק ואז מנמיכה, מכסה וממשיכה אפיה
ב-180 מעלות.
שאלתי:
אפשר כך גם בפרגיות?
להוסיף את הערמונים רק אחרי הגריל?
תודה רבה!
היי דבי,
פרגיות בדר”כ רצוי לאפות על 200 מעלות במשך 10-15 דקות מכל צד כדי שיישארו עסיסיות.
במקום 200 מעלות בתוכנית רגילה אפשר לשים על מצב גריל.
בגלל שזו אפיה יחסית קצרה (סה”כ 25-30 דקות) אפשר לשים את הערמונים מהתחלה.
הי, אני רוצה לעשות את המתכון בתנור.. האם אפשר להוסיף תפו”א?
כן בטח.
לילה טוב,
אפשר בתנור?
תודה לך!
כן. את הבצל חתכי גס. שימי בהתחלה כחצי כוס מים (העוף מפריש נוזלים במהלך האפיה).
180 מעלות, כשעה וחצי.