שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 97 דקות

מס’ מנות: 5-6 מנות

מצרכים:

בצל גדול קצוץ

3 שיני שום פרוסות

8-10 חתיכות עוף (שוקיים, כנפיים, ירכיים וכו’)

300 גרם ערמונים קלופים מוכנים לאכילה

2.5 כוסות מים

תיבול: 3 כפות סילאן, כפית מלאה אבקת מרק, חצי כפית מלח, פלפל שחור לפי הטעם




אופן הכנה:

-מחממים סיר גדול עם 1-2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את פרוסות השום ומערבבים כחצי דקה.

-מוסיפים את חלקי העוף ומטגנים כדקה מכל צד. מוסיפים ערמונים, מים רותחים ומתבלים בסילאן, אבקת מרק, מלח ופלפל שחור. מערבבים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה.

-מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומבשלים עם מכסה במשך כשעה וחצי. מומלץ לערבב את התבשיל כל 20 דקות.

הפעל טיימר (90 דק’)
+
טיימר פועל

הערה: אפשר להכין את העוף בתנור ב-180 מעלות במשך כשעה וחצי. יש לחתוך את הבצל גס. במקום 2.5 כוסות מים יש לשים חצי כוס מים ולעקוב אחרי האפיה. אם במקרה התחתית יבשה יש להוסיף עוד מים במהלך האפיה.

הפעל טיימר (90 דק’)
+
טיימר פועל

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
ריבועי ריבת חלבריבועי ריבת חלב
אורז עם עדשים, פטריות וגזר אורז עם עדשים, פטריות וגזר
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
שושנה (14:47 3.01.2024)

הי,
אולי יש לך ידע איך מכינים ערמונים שקונים במישקל בשוק? שיצאו רכים ויתקלפו בקלות??

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:10 3.01.2024)

היי שושנה,
האמת שאין לי שיטה מיוחדת שיתקלפו בקלות.
לרוב אני קונה אותם מוכנים בואקום.

avatar
רותי (09:13 18.12.2023)

בתור אישה צעירה, עשיתי השבת שבת ראשונה בבית-
וכמעט כל השבת הייתה ממתכונים בעשר דקות…
אין מילים!
כל מתכון יותר מוצלח מהשני… והכל פשוט ומובן!
והועף הזה… אין עליו!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:11 18.12.2023)

איזה כיף לשמוע!
תודה רותי יקרה❤️

avatar
יעל (13:54 9.11.2023)

האם אפשרי להכין בשקית קוקי
ואם כן, מה צורת האפייה ?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:22 9.11.2023)

כן אפשר.
מכיסים לשקית קוקי גדולה, קושרים את השקית, מחוררים שני חורים קטנים בחלק העליון ומניחים בתנוך תבנית חד”פ ענקית.
מכניסים לתנור למשך שעה ב190 מעלות, אח”כ מנמיכים ל-170 מעלות וצולים עוד כשעה.
אפשר לקראת הסוף לגזור את השקית כדי שהעוף יקבל השחמה.

avatar
גל (12:48 16.04.2023)

טעים בטירוף. כמה פשוט, ככה מענג. כל המשפחה נהנתה, כולל הבררנים מביניהם 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:48 16.04.2023)

איזה כיף שאהבתם את המתכון!
תודה שחזרת לשתף🌺

avatar
שלומית (06:16 10.03.2023)

אפשר להוסיף כוס אורז לתבשיל? האם זה משנה את התיבול ואת זמן הבישול?
תודה 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:21 10.03.2023)

אפשר להוסיף אורז אחרי העוף, לטגן עוד קצת ואז להוסיף את הערמונים, 3-3 וחצי כוסות מים (להוסיף לפי הצורך במהלך הבישול) ואת התבלינים.
השינוי היחיד בתבלינים הוא שכדאי להגדיל את כמות המלח לכפית מחוקה, אפשר להוסיף עוד לפי הטעם.
אין שינוי במשך הבישול.
בהצלחה!

avatar
אלה (12:15 27.02.2023)

היי אפרת, קודם כל המון תודה על מתכונים קלים שהופכים אותי ל”בשלנית”, וקוצרים המון מחמאות 🙂

שאלה לגבי העוף, האם חובה לטגן אותו לפני הבישול או אפשר פשוט לשים בסיר עם כל המצרכים. יש לי 3 ק”ג של שוקיים+ כרעיים שאני רוצה לבשל, ואין מקום בשכבה אחת להכל.
תודה.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:05 27.02.2023)

היי,
תודה על המילים החמות!
הטיגון של חלקי העוף ‘סוגר’ אותם ומשפר מאד את המרקם, אז כדאי שלא לוותר על זה.

avatar
רוז (12:05 10.01.2023)

אפשר להשתמש ברצועות חזה עוף ולהוסיף לתבשיל אורז?
אם כן, כמה זמן בישול? הכמויות נשארות אותו דבר?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:40 10.01.2023)

את יכולה להכין את המתכון הזה לאורז וערמונים ולהוסיף חזה עוף לאחר הבצל (לטגן 2-3 דקות עד להזהבה ולהמשיך במתכון).

avatar
שחר (13:43 31.05.2022)

אם עושים עם כנפיים הזמן משתנה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:58 31.05.2022)

היי,
כנפיים בתנור מומלץ לאפות על 190 מעלות למשך כ-30-40 דקות או עד למידת העשייה הרצויה.

avatar
חני (12:16 26.01.2022)

היי אפרת
דבר ראשון תודה על כל המכונים המוצלחים!!!
דבר שני רציתי לשאול אם אין לי אבקת מרק עוף בבית מה אני יכולה לשים במקום?
אשמח לתשובה🤗

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:51 26.01.2022)

היי חני,
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים(:
אפשר להכין אבקת מרק ביתית אם רוצים להשקיע, ואפשר גם לוותר על אבקת מרק ופשוט להוסיף מעט מלח לפי הטעם.

avatar
אורנה (17:31 23.12.2021)

היי אפרת, נהנית מכל המתכונים שלך. כמה קלים, ככה טעימים! 🙂 ממש בא לי להכין עוף עם ערמונים ליומולדת של אימי, אבל היא לא אוהבת מתוק בבישול. יש מתכון עם ערמונים, ופטריות אפילו, אבל בלי סילאן/דבש, על בסיס תבלין גריל אולי? אשמח לקישורים 🙂 את התבשיל המתוק אכין לשבת אחרת . תודה רבה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:22 23.12.2021)

היי,
איזה כיף שאת נהנית מהמתכונים!
את יכולה לוותר על הסילאן ולהכין את המתכון הזה ללא שינוי נוסף.

avatar
אורנה (19:50 23.12.2021)

תודה על התשובה המהירה. זה לא יהיה טפל מידי בלי סילאן? איך זה יהיה עם תבלין גריל, פילדלפיה או פפריקה? מתאים בכלל לערמונים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:16 23.12.2021)

זה לא יהיה טפל, אבל כן רצוי להוסיף תיבול- למשל עלי תבלין כמו רוזמרין/כוסברה וטימין ותבלינים כמו פפריקה, מעט אבקת שום. תבלין גריל פחות מתאים כאן.

avatar
אורנה (21:24 23.12.2021)

יופי. תודה.

avatar
רבקה (22:29 26.09.2021)

הכנתי לראש השנה, ועכשיו אני מכינה לשמחת תורה…. היו לי הרבה אורחים בחג וחלק גדול מהם אמרו לי שהם לא אוהבים/ אהבו ערמונים אבל העוף הזה שינה להם את הדעה. יצא מוצלח ברמות אחרות.
תודה אפרת על אתר מדהים (חלק ניכר מהבישולים שלי לחגים ושבתות האחרונים היו מהאתר וכל מתכון פשוט מוצלח)
תודה רבה רבה
פתקא טבא

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:22 26.09.2021)

שמחה מאד שהמתכון הצליח וכולם אהבו(:
תודה לך על המילים החמות וחג שמח❤

avatar
טליה (13:34 17.09.2021)

יצא מושלםםם♡
תודה רבההה❤❤❤

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:48 17.09.2021)

איזה כיף שאהבת את המתכון! תודה על השיתוף❤

avatar
שרית (21:41 6.08.2021)

כמו שכתבת: פשוט וטעים😋

avatar
שרית (21:45 6.08.2021)

מצורף צילום

עוף עם ערמונים
avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:10 7.08.2021)

נראה טעים, מעולה(:

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:09 7.08.2021)

שמחה שאהבת את המתכון❤

avatar
נטע (11:08 28.02.2021)

היי,
אם אני עושה את התבשיל בתנור, אני צריכה לכסות אותו זמן כלשהו? או להשאיר ללא מכסה כל השהייה בתנור?

תודה רבה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:30 28.02.2021)

היי נטע,
את יכולה לכסות בתחילת האפייה (חצי שעה-שעה) ולהמשיך ללא כיסוי. שימי בהתחלה כחצי כוס מים (העוף מפריש נוזלים במהלך האפייה) ובמידת הצורך תוסיפי עוד.

avatar
דנה (16:45 24.12.2020)

הי! המתכון נשמע מעולה. חשבתי להוסיף גריסי פנינה. לבשל בנפרד או שאפשר להוסיף לסיר ואם כן האם צריך להגדיל את כמות המים

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:16 25.12.2020)

היי דנה,
אפשר להוסיף ישירות לסיר, רק מומלץ להשרות אותם קודם במים כשעה לפחות.
אם את רואה במהלך הבישול שחסרים נוזלים אז תוסיפי.

avatar
שולמית (14:00 24.12.2020)

שלום! קודם כל תודה על עזרתך ועל המתכונים.
אני שוקלת להכין את המתכון הזה,אך, חסרים לי כמה חומרים ויש לי כמה חומרים שונים שהייתי שמחה למצוא להם שימוש, לכן:
א. האם אפשר לעשות את המתכון הזה עם פילה עוף בתנור
ב.עם חתיכות בצל מטוגן קוביות כזה מוכן מראש(נתקעתי עם חבילה כזו בפריזר שלא יודעת מה לעשות עם זה חח),
ג.עם דבש במקום סילאן
ד. וללא אבקת מרק?
והאם את ממליצה להוסיף פטריות שמפיניון ?
האם אחרי כל השינוים הללו עדיין יצא טוב? תודה רבה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:47 24.12.2020)

היי שולמית,
חזה עוף בתנור מתייבש מהר יותר כך שכל אופן הכנת המתכון משתנה.
הייתי מציעה לך להכין את המתכון- חזה עוף עם פטריות וגמבה ולהוסיף ערמונים אם תרצי 🙂
כך תוכלי להשתמש גם בקוביות הבצל, דבש (מספיק לשים 2 כפות כי הדבש מתוק יותר ) ופילה העוף.
בהצלחה 🙂

avatar
גל בוסקו (11:01 22.09.2020)

היי אפרת,
הכנתי את זה לחג כמנה עיקרית – יצא מצויין, קיבלתי מחמאות מכולם 🙂
*למתכון הוספתי גם כמה גזרים חתוכים
*ניסיתי לכתוב בהמהלך החג אך כנראה השבתת את התגובות.
תודה רבה על רעיונות נהדרים

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:59 22.09.2020)

שמחה שיצא טעים.
תודה לך 🙂

avatar
גל (21:55 8.05.2020)

יצא ממש טעים כולם אהבו!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:41 9.05.2020)

שמחה לשמוע 🙂

avatar
ברכי (21:34 13.04.2020)

לאפרת המדהימה אין על האתר שלך פשוט כל מתכון יוצא טוב תבורכי מן השמים!!!!!
הכנתי את העוף יצא מושלםםםםם
שתי גריל עוף במקום א.מרק וגם כוס יין מתוק מתוך כמות המים יצא טעיםםםם תודה שוב וחג שמח!!!!!!!!!!!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:49 14.04.2020)

שמחה שיצא טעים ❤️
תודה ברכי וחג שמח!

avatar
אביאל (21:13 14.06.2020)

בתכלס עשית מתכון אחר לגמרי

avatar
הגר (13:31 7.04.2020)

האם אפשר להחליף את הסילאן בדבש? ובשביל הצבע עם הדבש, האם אפשרי לשלב גם סוכר חום?
תודה מראש!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:18 7.04.2020)

אני חושבת שכן.
חג שמח 🙂

avatar
ענת (17:33 6.04.2020)

זה יהיה טוב לדעתך עם חתיכות פילה עוף ? האם זמני הבישול נשארים אותו דבר?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:48 6.04.2020)

אפשר להכין עם חתיכות פילה בלי להוסיף את המים. זמן בישול מתקצר ל10-15 דקות.

avatar
איתי (12:24 4.04.2020)

שלום, האם אפשר לעשות בסיר לחץ?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:19 4.04.2020)

כן אפשר. בסביבות 45 דקות לאחר שהסיר שורק.

avatar
קרן (22:44 9.11.2019)

יצא מעולה, תודה רבה! במקום אבקת מרק עוף שמתי אבקת מרק פטריות. תודה רבה לך על מתכונים מעולים 🙂

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:23 10.11.2019)

מעולה 🙂
תודה קרן

avatar
חנה (20:51 30.10.2019)

שלום אפרת,
אני רוצה להכין את המתכון ל-5 חלקי עוף.
א. מה כמות המצרכים למתכון? (חצי מכל דבר?)
ב. אני רוצה להוסיף בטטות (2 בינוניות), האם זה משנה את כמויות המתכון?
תודה רבה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:50 31.10.2019)

היי חנה,
את יכולה להכין את אותו מתכון עם 5 חלקי עוף ועם 2 בטטות בינונית.

avatar
שני (08:37 13.10.2019)

בהרט יהיה מתאים כאן?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:11 13.10.2019)

אפשר להוסיף קצת.
חג שמח 🌺

avatar
סיגל לוי (13:09 29.09.2019)

הוספתי פפריקה כרגע בתנור מקווה שייצא טעים

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:26 29.09.2019)

מעולה 🙂
שנה טובה!

avatar
ליאור (16:36 22.08.2019)

היי, אני רוצה להוסיף שני תפוח אדמה, בטטה בינונית ושני גזרים – האם משהו צריך להשתנות בתיבול?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:15 22.08.2019)

כדאי להגדיל את כמויות התיבול: 4.5 כפות סילאן, כפית וחצי אבקת מרק, ¾ כפית מלח, פלפל שחור לפי הטעם

avatar
מוטי (10:18 16.08.2019)

שלום אפשר להחליף את העוף בפרגיות?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:39 16.08.2019)

כן אפשר. זמן הבישול מתקצר ל 20-25 דקות.

avatar
ברכי (17:04 15.08.2019)

עשיתי עם שזיפים 100 גרם וערמונים 100(כי לא היה לי יותר) גרם תפו”א וגזר גמדי
רק צריך יותר מלח ויותר סילאן כי הירקות נותנים עוד נפח, כמה נראה לך שצריך לתבנית גדולה מרובעת, מלח?כפית זה יותר מדאי?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:10 15.08.2019)

לדעתי מספיק להוסיף עוד 1-2 כפות סילאן ורבע כפית מלח.

avatar
ברכי (11:14 8.08.2019)

הכנתי נראה איך יצא תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:06 8.08.2019)

מעולה 🙂

avatar
ברכי (23:38 7.08.2019)

עוד שאלה
אין לי אבקת מרק מה יכול לבא במקום?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (00:57 8.08.2019)

אפשר לוותר על אבקת המרק.

avatar
ברכי (23:36 7.08.2019)

שלום
האם הולך עם שזיפים וערמונים ביחד?
האם ניסית?
ומה עם תפו”א וגזר גמדי?
אני פשוט רוצה שזה יהיה מנה עיקרית לשבת בבוקר בלי להכין עוד/יותר מדאי דברים נוספים ביחד

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (00:57 8.08.2019)

כן. אפשר להוסיף את הכל.

avatar
איילת (20:20 6.06.2019)

תקשיבי נשמה, בדכ לא חוזרת לשתף אבל עשיתי בתנור ואבא שלי אמר שהוא לא מאמין שהבת המפונקת שלו שברווקותה הכינה מקסימום פסטה הכינה את זה 😂 יצא מדהים
עשית לי את היום תבורכי

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:44 9.06.2019)

איזה כיף לשמוע 🙂
תודה לך שחזרת לשתף!

avatar
דלית (16:51 12.04.2019)

טעים מאד.
תודה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:38 12.04.2019)

נראה מעולה!
תודה דלית ושבת שלום 💕

avatar
חיה (09:02 25.03.2019)

יצא ממש טעים!!! לא חשבתי שאכין משהו עם ערמונים וזה יצא פשוט מעולה!
תודה רבה לך!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:24 25.03.2019)

שמחה שאהבת 🙂
תודה חיה ויום נפלא!

avatar
נחמה (19:28 24.02.2019)

תודה רבה על התגובה המהירה

avatar
נחמה (15:27 24.02.2019)

שלום וברכה!
ראשית שוב תודה על האתר הנפלא את עוזרת לנו מלא
רציתי לדעת איך מכינים ערמונים בתנור בבישול או כל צורה אחרת
תודה מראש
נחמה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:39 24.02.2019)

היי נחמה,
אפשר לבשל במים רותחים במשך 40-50 דקות ולסנן. לאחר מכן יש לחצות אותם עם סכין ולהוציא את התוכן בעזרת כפית.
אפשר לקלות אותם בתנור – חורצים צורת איקס קטנה עם סכין בחלק השטוח של כל ערמון, ואז מניחים את הערמונים בתבנית. מוסיפים קצת מים לתבנית. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. משאירים בתנור 30-40 דקות, בהתאם לגודל הערמונים, עד שהקליפה נסדקת ונשברת. את הקליפה כדאי להסיר כשהערמונים עדיין קצת חמים.
שבוע נפלא 🌷

avatar
sari (10:44 7.01.2019)

מתכון מעולה!!! (כמו כל המתכונים שלך…)
כולם אהבו מאוד…
תודה לך

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:23 7.01.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה ויום מקסים!

avatar
רינת (14:05 20.12.2018)

היי,
האם אפשר להשתמש בפרגיות במקום בעוף?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:45 20.12.2018)

כן אפשר. זמן הבישול מתקצר ל 20 דקות.

avatar
רבקה (23:29 1.11.2018)

שלום, העוף יוצא לי לבן מידי.. יש מה לעשות?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:31 1.11.2018)

שמת מספיק סילאן? אני ממליצה שתוסיפי עוד קצת בשביל הצבע. יש הרבה נוזלים בסיר? כמה זמן זה כבר מתבשל?

avatar
זיוית (15:11 1.11.2018)

יצא פצצה 😋😋😋⁦☺️⁩😋⁦☺️⁩⁦☺️⁩ מצרפת תמונה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:11 1.11.2018)

שמחה שיצא טעים 🙂
*יכול להיות שהתמונה היתה מעל 8MB ובגלל זה לא עלתה.

avatar
דורית (13:11 11.10.2018)

שלום אפרת .
מה אפשר לשים במקום אבקת מרק עוף ?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:00 11.10.2018)

אפשר פשוט לוותר על אבקת המרק.

avatar
אסנת (10:40 27.09.2018)

חג שמח!

במקרה של אפיה-גם צריך לטגן קודם את העוף?

תודה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:37 27.09.2018)

אם אופים אין צורך לטגן.
חג שמח 🌺

avatar
נעמה (15:59 20.09.2018)

שלום. האם אפשר להוסיף תפ״א? ואם כן האם צריך לשים יותר מים / תבלינים?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:05 20.09.2018)

אפשר להוסיף 1-2 תפו”א חתוכים לקוביות בינוניות. אין צורך לשים יותר מים או תיבול.

avatar
מלכי (07:29 16.08.2018)

בוקר טוב אפרת.
קיבלתי ערמונים טריים-לא קלויים, יש לך מושג אין מבשלים/קולים כזה דבר?
תודה ויום מוצלח

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:50 16.08.2018)

בוקר אור מלכי,
אפשר לבשל במים רותחים במשך 40-50 דקות ולסנן. לאחר מכן יש לחצות אותם עם סכין ולהוציא את התוכן בעזרת כפית.
אפשר לקלות אותם בתנור – חורצים צורת איקס קטנה עם סכין בחלק השטוח של כל ערמון, ואז מניחים את הערמונים בתבנית. מוסיפים קצת מים לתבנית. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. משאירים בתנור 30-40 דקות, בהתאם לגודל הערמונים, עד שהקליפה נסדקת ונשברת. את הקליפה כדאי להסיר כשהערמונים עדיין קצת חמים.
יום מקסים

avatar
אוראל (14:47 19.06.2018)

מושללללםםםם!
תודה רבה רבה על עוד מתכון מוצלח.
אני אומנם צימחונית אז אני לא זאת שאוכלת אבל כשבעלי אוכל את האוכל שאני מכינה בזכותך והתגובות הן כאלה אז זה שווה הכל.
תודה לך ❤

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:53 19.06.2018)

תודה אוראל! 🌷

avatar
רון (20:02 18.06.2018)

שתי שאלות
למה הכוונה לחמם שמן בסיר, הכוונה כמה זמן זה לוקח?
כשכתבת לטגו את חלקי העוף כדקה מכל צד – אז אין לי סיר שאפשר לשים את כל המתחים זה ליד זה, האם זה בסדר שבזמן הטיגון הראשוני החלקים יהיו אחד על גבי השני? או מה עושים?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:09 19.06.2018)

1. חצי דקה.
2. אם אין ברירה אז כן.

avatar
דבי (21:40 16.06.2018)

מוצלח מאד!

לדעתי חייבים את האבקת מרק (הביתית כמובן) או לפחות משהו אחר במקום.

הרבה תודה ושבוע טוב!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:29 16.06.2018)

תודה דבי ושבוע טוב! 🌷

avatar
ארנון (12:06 16.06.2018)

שתי שאלות:
1. עברתי ליחידת דיור ויש לי מקרר משרדי קטן. סיר עם עוף לא יכנס לתוכו. אם אני מסיים להכין את זה בארבע וחצי בצהריים ומשאיר על השיש עד הארוחת ערב עם החבר’ה ב 11 בערב האם זה יתקלקל? 6 שעות על השיש זה מוגזם?
2. אם יש לי עוף קפוא ואני רוצה להתחיל להכין את המתכון בערך בשתיים וחצי בצהריים ואני מעביר את העוף מהפריזר למקרר ערב לפני האם העוף יספיק להפשיר? האם להשאיר אותו במקרר עד ההכנה או להוציא אותו לפני לשיש?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:13 16.06.2018)

אם זה לא יום חם במיוחד אז לא אמורה להיות בעיה בתנאי ששומרים את זה במקום מוצל במטבח (ולא ליד חלון עם שמש ישירה).
אני ממליצה לבדוק את העוף בבוקר. אם הוא לא הפשיר לגמרי, אפשר לשים אותו בקערה עם מים ולדעתי תוך 20 דקות הוא יופשר לגמרי כי הוא כבר חצי מופשר.

avatar
נדב (14:43 15.06.2018)

פעם ראשונה שהולך להכין משהו רציני כזה ועוד עם ערמונים ויש לי כמה תהיות:
– לגבי העוף: הולך להשתמש בשוקיים קפואות. רוצה להכין את המתכון מחר, איך, מתי, ובמשך כמה זמן אני מפשיר את השוקיים?
– לגבי הבצל: כמה זמן בערך לוקח לטגן אותו, שיהיה לי כיוון כללי?
– לגבי הפלפל: כמה בערך צריך לשים, שוב שיהיה לי כיוון כללי?
– לגבי הערמונים: מעולם לא הכנתי כלום עם ערמונים וגם לא ממש אכלתי משהו אז תוהה לגבי שני דברים – א. האם צריך לחצות אותם או משהו או פשוט להוציא מהשקית שלמים וקלופים כמו שהם? ב. האם כשהמתכון מוכן אוכלים גם את הערמונים או שהם נועדו רק לטעם?
– לגבי התבשיל עצמו: א. אם מכין את זה בבוקר ויוצא מהבית אחרי שסיימתי לבשל ורוצה לבקש מהילד להכניס את זה למקרר, אחרי כמה זמן בערך אפשר כבר להכניס את זה למקרר? לחילופין כמה זמן מקימום זה יכול להישאר בחוץ? ב. האם התבשיל הזה טוב גם לאחר חימום אחרי שהיה במקרר? אם כן איך מחממים?
סליחה על השאלות הכנראה מגוכחות אני פשוט אבא גרוש טרי שמנסה לעשות את צעדיו הראשונים במטבח

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:49 15.06.2018)

1. מפשירים לגמרי, כמה זמן שזה לוקח
2. 4-5 דקות
3. קמצוץ עם האצבעות
4. שלמים. אוכלים את הערמונים.
5. אחרי 3-5 שעות אפשר להכניס למקרר.
6. כן. אפשר לחמם בכל צורה. במיקרוגל, על הגז או בתנור.

avatar
נדב (19:00 15.06.2018)

תודה רבה על התשובות המפורטות.
לגבי השוקיים הקפואים – איפה להפשיר אותם על השיש? אם רוצה להכין בבוקר צריך להוציא בערב? כמה זמן זה לוקח בערך שתהיה לי הערכה גסה לפחות?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:09 15.06.2018)

עדיף להפשיר במקרר כל הלילה. אם רוצים לזרז הפשרה אפשר לשים בתוך קערה עם מים. זה יכול לקחת כשעה עד שזה מפשיר.

avatar
הנסי (00:47 15.06.2018)

אפשר לוותר עח אבקת מרק העוף מפריש די טעמים היכול אני למשל לשפוך מיץ תפוזים במקום סילן+כפית דבש? ומה עם לפורר קצת או לחצות את הערמונים?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:42 15.06.2018)

הסילאן נותן יותר צבע ומתאים עם הערמונים אבל אם לא, אפשר לשים כשליש כוס מיץ תפוזים ו 1-2 כפות דבש.
אין צורך לפורר את הערמונים. לפעמים הם נחצים בזמן הבישול והם גם טעימים כמו שהם.

avatar
דבי (23:19 14.06.2018)

ליל טוב!/בוקר אור!

משום מה אני תמיד צריכה לבשל, גם פרגיות, הרבה זמן.

לכן נראה לי שאשים בגריל ואעביר לסיר.

יתאים לטגן בצלצלים קטנטנים ולהמשיך לפי הוראות?

איזה ירק אפשר להוסיף (חוץ מבטטה), גזר? פשוט לחסוך בישול של תוספת ירק.

הרבה תודה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:39 15.06.2018)

באיזה גודל נתחים את משתמשת? אלה פרגיות ללא עצם נכון?
כן, אפשר לטגן בצלצלים קטנים.
אפשר להוסיף גזר ותפו”א.

avatar
עירית (13:20 14.06.2018)

היי, חושבת להכין למחר את העוף. הבעיה שראיתי בתגובות שצריך סיר 5 ליטר לפחות. המקימום שיש לי זה 4.2. האם עדיין ניתן להכין 10 שוקיים? או שאפשר רק 8? או פחות? ומה קורה מבחינת שאר המרכיבים אם מורידים כמות של שוקיים?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:15 14.06.2018)

היי עירית,
את יכולה להכין 10 שוקיים בסיר שיש לך.

avatar
נדב (21:31 13.06.2018)

ניסיון ראשון במטבח. הולך לשתמש ב 10 שוקיים. באיזה סיר להשתמש? סוטאז או רגיל? יש לנו מגוון גגדלים של סירים (2.5, 3, 3.5, 4, 4.5, 5, 5.5 , 6 ליטר) במה להשתמש
תודה על מתכונים שגם גבר יכול להכין ולפנק את אשתו

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:06 13.06.2018)

סיר רגיל, רצוי מטפלון. נפח של 5 ליטר לפחות.

avatar
נדב (01:08 14.06.2018)

סיר יציקה אפשר?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:50 14.06.2018)

כן.

avatar
דבי (21:34 11.06.2018)

ערב טוב לך,

חושבת להכין לשבת עם פרגיות.

כשאני מכינה עוף בתנור אני מפזרת תבלינים ושמה בגריל למשהו כמו 20 דקות עד צבע חזק ואז מנמיכה, מכסה וממשיכה אפיה

ב-180 מעלות.

שאלתי:

אפשר כך גם בפרגיות?

להוסיף את הערמונים רק אחרי הגריל?

תודה רבה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:52 11.06.2018)

היי דבי,
פרגיות בדר”כ רצוי לאפות על 200 מעלות במשך 10-15 דקות מכל צד כדי שיישארו עסיסיות.
במקום 200 מעלות בתוכנית רגילה אפשר לשים על מצב גריל.
בגלל שזו אפיה יחסית קצרה (סה”כ 25-30 דקות) אפשר לשים את הערמונים מהתחלה.

avatar
הדס (17:09 11.06.2018)

הי, אני רוצה לעשות את המתכון בתנור.. האם אפשר להוסיף תפו”א?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:10 11.06.2018)

כן בטח.

avatar
דבי (00:46 11.06.2018)

לילה טוב,

אפשר בתנור?

תודה לך!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:10 11.06.2018)

כן. את הבצל חתכי גס. שימי בהתחלה כחצי כוס מים (העוף מפריש נוזלים במהלך האפיה).
180 מעלות, כשעה וחצי.

לקריאת כל התגובות