זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 107 דקות
מצרכים:
8-10 חלקי עוף (ירכיים, שוקיים וכו’)
1 בצל גדול קצוץ דק
2 גזרים גדולים קלופים חתוכים לעיגולים או חצאי עיגולים
2 קישואים גדולים קלופים חתוכים לעיגולים או חצאי עיגולים
פלפל אדום (גמבה) חתוך לקוביות
פלפל צהוב חתוך לקוביות
עגבניה גדולה חתוכה לקוביות
¾ כוס עלי פטרוזיליה קצוצים (או כפית פטרוזיליה/כוסברה מיובשת – מומלץ לשלב)
¾ כוס (180 מ”ל) מים
תיבול: כפית גדושה פפריקה מתוקה, רבע כפית כורכום, כפית מלח, מעט פלפל שחור
אופן הכנה:
-מטגנים את הבצל עם 2 כפות שמן עד להזהבה קלה.
-מזיזים את הבצל לצד הסיר, מוסיפים את חלקי העוף ומטגנים כדקה מכל צד.
-מוסיפים את הירקות ומתבלים בפפריקה מתוקה, כורכום, מלח ופלפל שחור.
-מוסיפים מים ומערבבים. מביאים לרתיחה על אש גבוהה. מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומבשלים עם מכסה במשך שעה וחצי (מומלץ לערבב כל חצי שעה).
-מוסיפים את עלי הפטרוזיליה, מערבבים ומבשלים כ-10 דקות נוספות.
הערה: אם במהלך הבישול התחתית מתייבשת יש להוסיף כחצי כוס מים.
- שווארמה פרגית ופטריות |
- מתכון לסלמון בטריאקי |
- סלמון בחרדל ודבש |
- סינייה |
- עוף שלם בנינג’ה |
- סלמון במרינדה
לא הבנתי את העוף והירקות מתבשלים אם המים לא מכסים אותם…?
יש לכסות את הסיר.
תודה על התגובה אפרת.
ברור לי שמכסים את הסיר, אני שואלת איך הכל מתבשל אם המים עצמם לא מכסים את העוף והירקות?
המים לא צריכים לכסות את העוף, זה מתבשל טוב🙂
במהלך הבישול העוף ממשיך להפריש נולים.
חשוב רק לבשל על אש בינונית-נמוכה.
האם ניתן לעשות את המתכון בסיר לחץ חשמלי? במידה וכן, מטגנים את הבצל במחבת נפרדת או שפשוט ‘זורקים הכל לסיר’?
ומהם זמני הבישול
כדאי לטגן קצת את הבצל לפני.
זמן בישול כ-15 דקות מרגע שהסיר שורק.
תודה רבה!
היי, תודה על מתכונים נהדרים.
איך אפשר לשלב בטטה? תודה
אפשר לחתוך בטטה לקוביות ולהוסיף יחד עם הירקות.
תודה רבה
ערב טוב
אפשר להוסיף קולורבי לתבשיל או שהוא לא קשור
כן אפשר.
אם אני מכינה עם פילה עוף זמן הבישול מתקצר?
את צריכה קודם לבשל בנפרד את הירקות עד לריכוך ורק בסוף להוסיף את נתחי הפילה ולבשל כ5 דקות.
אין צורך להוסיף מים אבל חשוב להשתמש בסיר/מחבת עם ציפוי שאינו נדבק.
פשוט מקסים!
תודה דינה🙂
באיזה סיר מומלץ לבשל?
סוטאג’ או גבוה יותר?
אם יש לך סיר סוטאג’ רחב אז אפשר.
אם לא, תכיני בגבוה יותר.
כדאי רק שיהיה סיר עם ציפוי נון סטיק/שאינו נדבק.
וואו. יצא ממש מצוין ב”ה וטעים…
אפרת תודה רבה על המתכונים את ממש מסבירה לפרטי פרטים כמו שאני אוהבת:)
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
יצא מצויין! הילדים אהבו מאוד!! הגשתי עם אורז לבן ליד.
אפרת, תודה רבה על מתכונים נהדרים. שתהיה לך שנה טובה ומתוקה ולכל עם ישראל.
איזה כיף שאהבתם את המתכון!
תודה שחזרת לשתף וחג שמח❤️
היי,
שעה וחצי על אש בינונית-נמוכה לא הופך את הירקות, בעיקר הפלפלים, ליותר מדי mushy (רך / מתפרק / לא מוצק / עיסתי)?
היי
הירקות הופכים לרכים אבל לא מדי. את יכולה לקצר מעט את משך הבישול אם הכל מוכן.
אוקיי. האש צריכה להיות יותר לכיוון הנמוכה או יותר לכיוון הבינונית? יש לי 7 רמות בגז אצלי, על איזה לשים? איך אמור להראות הבעבוע? סליחה על החפירה, פשוט לא רוצה לטעות…
יותר לכיוון הנמוך, הייתי שמה ברמה 3. כשהתבשיל מגיע לרתיחה תראי ותשמעי בועות והתבשיל יעלה אדים.4
היי 🙂
האם זה יוצא דומה בטעם למתכון של חזה עוף וירקות?
היי
די דומה(:
יש דרך להמנע מכל מיני גבשושונים שחורים מגעולילים כאלו שנופלים מחלקי העוף ומתערבבים עם הכל או שאין דרך? תודה
היי
יש לנקות אותו לפני…
יש אפשרות לשלב עגבניות מרוסקות (שימורים)?
כן, אפשר(:
מתכון מצויין! מכיוון שהוספתי בטעות יותר מידי מים, הוספתי לסיר כוס אורז 20 דק לפני שכיביתי את הגז ויצא פשוט מטריף חושים! האורז ספג את כל הטעמים ויצא מדהים.
תודה רבה על מתכון נהדר
שמחה שיצא מוצלח!
תודה על השיתוף😊
האם מתאים להוסיף פטריות מקופסת שימורים?
כן, עדיף פטריות טריות אבל אפשר גם שימורים.
היי,
יצא מושלם!
אני הכנתי בסיר סוטאז’ ויצא מעולה.
שמחה שיצא מוצלח! תודה על השיתוף🙂
מתכון ממש מוצלח וטעים!!
מכינה את זה כבר בפעם השנייה!
איזה כיף שאהבת את המתכון ושיצא מוצלח! תודה שחזרת לשתף🌺
אפרת יקרה תודה רבה על כל המתכונים הטעימים והקלים להכנה!! בטוחה שגם זה יהיה מוצלח:)
ממש שמחה לשמוע שאת נהנית מהמתכונים!
תודה שני🌺
תודה על המתכונים!
רציתי לשאול אם יתאים המתכון הזה לתוספת https://www.10dakot.co.il/recipe/%d7%99%d7%a8%d7%a7%d7%95%d7%aa-%d7%91%d7%a6%d7%99%d7%9c%d7%99/
[קוביות בטטה תפוא וקישוא ברוטב צ’ילי ליד]
ואם לא יש לך רעיון לתוספת אחרת מענינת- מתפוא- ולא אורז/פתיתים/קוסוקוס- אבל משהו מעניין לא פירה, אלאמשהו יותר מעניין
תודה רבה!
היי,
במנת העוף כבר יש ירקות כך שאני הייתי מכינה תוספת אחרת, אבל כמובן שאת יכולה להכין אותה.
את יכולה להכין מניפות תפוחי אדמה או הום פרייז. את יכולה להכין גם בורגול או קינואה אם אוהבים אצלך.
בס”ד
היות ולקינואה יש טעם מריר, קראתי שצריך לטגן אותה קודם.
אחד מהמשיבים אמר שהוא מרתיח אותה ל2 דקות, שוטף היטב
ואחר כך מטגן. לאחר שנמנענו מהקינואה זמן ארוך בגלל המרירות –
עשינו כעצתו ויצאה לנו קינואה נהדרת, טעימה, עדינה, מקסימה!
שבת שלום!
תודה על השיתוף ושבת שלום(:
הי אפרת, מה ניתן לשים במקום כורכום?
היי,
אפשר לוותר על הכורכום או להוסיף מעט כמון או כל תערובת תבלינים לעוף אם יש לך.
אין לי פלפל צהוב ועגבניה
זה יוריד לי מהטעם?
הירקות הללו מאד מוסיפים אבל אפשר לוותר עליהם(:
היי בוקר טוב!!
אם אני מוותרת על הפטרוזיליה, כמה זמן אני צריכה לבשל את העוף? רק שעה וחצי או שעה וארבעים?
היי תהילה,
שעה וחצי אמורה להספיק🙂
הי
אפשר לעשות בסיר לחץ? כמה זמן?
אפשר.
בערך 25 דקות לאחר שהסיר שורק.
שבת שלום 🙂
אפרת היי עושה תמיד את המתכונים שלך והם מעולים , שאלה לגבי העוף יש לי כיריים אינדוקציה וכשאני מבשלת תבשיל עם עוף לא תמיד יוצא רך רך רציתי לדעת על איזה חום ( מס’) לשים את העוף לאחר ההרתחה? אולי פשוט לא מבשלת עם החום המתאים .
תודה.
היי יפה,
ניסית לבשל את התבשיל במשך שעתיים כמו במתכון? העוף אמור להיות רך מאוד אחרי בישול של שעתיים
וזה תלוי בטווח מספרים שיש לאינדוקציה, בעיקרון זה צריך להיות באמצע- 5 במידה ויש לך עד 10 וכ’ו…
בהצלחה!
תודה , את מקסימה אני בישלתי עם חום 6-7 אולי בגלל זה , אנסה עם 5
תודה רבה על המתכון ועל מתכונים רבים אחרים! את עוזרת לסטודנט לאכול בריא וטוב. תודה מכל הלב!
שמחה לשמוע!
❤️
ראיתי בתגובות שהעוף יוצא בסדר בהקפאה, בעוד שהירקות יוצאים סמרטוטים.
יש לך מתכון של עוף שניתן להקפיא אותו.
תודה מראש
אפשר להקפיא כל מתכון של עוף בלי ירקות.
את יכולה להקפיא גם את זה. את הירקות תקפיאי בקופסה נפרדת ותחליטי אחרי ההפשרה, אולי זה לא כל כך נורא.
שלום:)
המתכון נראה מעולה אני מכינה מהמתכונים שלך כבר כמה זמן וכולם יוצאים נהדר!
יש לי שאלה, אם רוצים להוסיף תפו”א כמה צריך להוסיף והאם צריך לקלף ו/או לבשל אותם לפני ו/או לאיזה צורה לחתוך אותם? ריבועים?
(דרך אגב לכמה אנשים המנה יוצאת?)
סליחה על כמות השאלות ששאלתי😅
בוקר טוב,
אפשר להוסיף 1-2 תפו”א. מומלץ לקלף ולחתוך לקוביות.
הכמות במתכון מספיקה ל5-6 אנשים, תלוי כמה חתיכות עוף את שמה וכמה כל אחד אוכל.
יום נפלא 🙂
תודה על התשובה אכין את זה מחר 🙂
הכנתי היום. פשוט מתכון מ-ע-ו-ל-ה!!! טעים, בריא ומתאים גם לימים החמים של הקיץ. תודה רבה!!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה סמדר
אפרת, הכנתי לשבת ויצא מדהים!כל כך טעים ורך!!!תודה רבה!!!פשוט כיף שיש את האתר המושלם שלך…כל מה שאני רוצה להכין אני מוצאת כאן ואף פעם לא מתאכזבת…
תודה הדס, שמחה לשמוע ❤️
אין לי קישואים
צריך לשנות משהו בשאר המצרכים?
לא, אין שינוי.
היי אני בדיוק מכינה והכמות של המים ממש קצת זה אפילו לא מכסה וניסיתי בשני סוגי סירים שתוך ועמוק.
הוספתי קצת יותר מידי מים עד כמה זה גרוע?
היי לאה,
המים לא אמורים לכסות את הירקות והעוף (זה לא מרק).
ממליצה לשפוך קצת מהנוזלים.
שלום לך
רציתי לדעת בבקשה האם ניתן להוסיף תפוחי אדמה לסיר?
כן אפשר.
הי, מאד אוהבת את האתר שלך 🙂 תודה!
אפשר להוסיף אפונה קפואה? כמה זמן לפני סוף הבישול?
כן, אפשר להוסיף 20 דקות לפני סוף הבישול.
היי אפרת
שתי שאלות:
1. אם אני רוצה שזה יהיה פחות מימי ויותר סמיך שיהיה ממש “רוטב”… מה להוסיף ? (רסק/פחות מים אולי)..
2. אני רוצה שהתיבול יהיה יותר חזק ומורגש, האם יש עוד תבלין שאפשר לשפר את הטעם? (לא טעמתי עדיין יכול להיות שהתיבול ממש טוב… חחח)
תודה! 🙂
היי נוי,
1. אפשר להוסיף לרוטב כף קורנפלור מעורבב עם 2-3 כפות מים קרים (זה הכי מומלץ כי הוספת רסק יכולה להשפיע על הטעם).
2. אם את רוצה טעם חזק יותר של עגבניות אז אפשר להוסיף רסק או להוסיף יותר פפריקה, מלח ופלפל שחור (ממליצה לטעום לפני 🙂 )
אם אני מכינה כמות גדולה ורוצה להקפיא איך העוף הזה בהקפאה?
תודה רבה!!!
העוף יוצא בסדר גמור. הירקות בהפשרה יוצאים קצת “סמרטוטיים” אבל הטעם בסדר.
מתכונים מצוינים הכנתי לפסח כמה מתכונים מהאתר שלך יצא מושלם והעוף עם הערמונים עלה על כולם תודה רבה
שמחה לשמוע 🙂
תודה לך
היי
כוסברה טחונה גם בסדר? במידה וכן, באיזה שלב להוסיף?
יש אפשרות להוסיף סילאן או שזה לא מתאים? (אם כן אשמח שתרשימי כמה).
תודה רבה על המתכונים המעולים!
היי שלמה,
אפשר לשים חצי כפית כוסברה טחונה, יחד עם כל התבלינים.
אפשר להוסיף כף סילאן.
חג שמח 🌺
מזיזים את הבצל לצד הסיר, מוסיפים את חלקי העוף ומטגנים כדקה מכל צד.
את יכולה בבקשה הסביר מה זה אומר. איך עושים את זה.
תודה רבה
אין כמוך
לאחר שמטגנים את הבצל, במקום להוציא את הבצל מהסיר כדי לטגן את חלקי העוף, מזיזים אותו לצד אחד של הסיר ובחלק הריק מטגנים את חלקי העוף.
בס”ד
שלום אפרת
עשיתי את המתכון לשבת, הוספתי קצת תפו”א ויצא פשוט מעדן!
תודה רבה 🙂
שבוע טוב
שמחה שיצא טעים!
תודה הילה ושבוע טוב 🌷
היי אפרת, מעולם לא בישלתי עוף (ובשר). תוכלי לכתוב את כל השלבים שלפני בישול העוף,כשרוצים להפשיר אותו ולנקות אותו טוב (השטיפה שלו במים חמים כמה פעמים, כמה זמן ואיפה להפשיר אותו, וכו’). לא מוצאת במקום אחר, תודה רבה
היי זוהר,
אם העוף קפוא הכי מומלץ להפשיר אותו במקרר (בדר”כ לילה לפני). אם ממהרים אז אפשר להפשיר אותו בחוץ ולהניח אותו כשהוא עטוף בשקית אטומה בתוך קערת מי ברז. יש להחליף את המים מדי פעם עד שהעוף יופשר.
אין צורך לנקות את העוף אם קנית אותו כבר חתוך לחלקים.
לגבי הרתחה, יש שנוהגים להרתיח את העוף לפני הבישול ויש שלא. אומרים שהרתחת העוף במים במשך כ-10 דקות מוציאה חלק מהשומנים שלו (אין קשר ללכלוך).
בכל מקרה, אם מרתיחים או לא מרתיחים את העוף אין לשטוף את העוף מתחת לברז מחשש לחיידקים שיתפזרו (זוהי אגב הנחייה של משרד הבריאות).
בהצלחה 🙂
וואו, ועוד הפעם וואו. יצא מושלםםםם. הקטנצ’יק אכל בתיאבון רב.תודה רבה רבה על מתכון מעולה, קל להכנה וטעיםםם.
איזה כיף לשמוע!
תודה חלי 🙂
הכנתי בשבת ויצא מאוד טעים. תודה
חייבת להגיד שיש לך אתר מדהים! המון אנשים נותנים מתכונים עם הכותרת “קלי קלות” או “כלום עבודה” ועבורי זה יוצא לא כזה פשוט. אולי יחסית למתכונים מורכבים זה קל אבל יחסית לאחת שלא מבשלת זה לא. חייבת לציין שאצלך זה מעולם לא קרה הכנתי כבר מעל עשר מתכונים ואצלך באמת כולם קלים. המתכון הספציפפי הזה התעלה על עצמו. 20 דקות וזה היה מוכן. אפ עבודה ואפס מאמץ וטעם של מליון דולר. תודה לך על מתכונים שהם קלים באמת
תודה 🙂
היי אפרת, האמת שלא ממש אוהבת עוף מבושל, מעדיפה עוף בתנור ומכורה למתכון שלך של עוף ואורז בתנור.. לצערי בסופש האחרון התקלקל לי התנור ונאלצתי לחפש מתכון לעוף על כיריים. ביום ראשון הכנתי לארוחת צהריים את המתכון הזה ולא ציפיתי ליותר מידי כי כאמור אני טיפוס של עוף בתנור ולא עוף מבושל אבל יצא פשוט טעים בצורה יוצאת דופן.. אז כל דבר לטובה, גם תנור שמתקלקל 🙂
שמחה לשמוע 🙂
תודה על העדכון.
אפרת שבוע טוב,
מה שלומך?
חזרתי לדווח….. הכנתי ביום שישי, שמתי גם שוקיים וגם פרפר (חזה עוף), הוספתי פרוסות תפו”א,
יצא מעולה! כתוספת, הכנתי אורז לבן כפי שהצעת. הנכדה שלי הקטנה אכלה, וכמובן שאני שמחתי מאד! נתתי לבת
שלי בקופסא הביתה.
המון המון תודה
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן!
שבוע נפלא
היי אפרת,
רציתי להודות לך על המתכון המושלם! הכנתי היום ויצא מהמם! אני גרה בקנדה וחיפשתי מתכון שיזכיר לי את הטעמים הישראליים וזה ענה בדיוק על המטרה! מעולה מעולה מעולה!
שמחה מאוד לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן 🌺
באיזה גודל סיר להשתמש? זה קריטי שהעוף יהיה אחד על השני ולא אחד ליד השני?
כשמוסיפים את המים איזה מים להוסיף רותחים או מי ברז?
כמה מנות זה יוצא בערך? מספיק לארבעה אנשים?
סיר גדול. עדיף שהעוף יהיה אחד ליד השני אם אפשר.
מים רגילים או רותחים, לא משנה.
מספיק ל-4 אנשים.
צהריים טובים,מה שלומך?
האם אפשר להכין עם חזה עוף (פרפר?).
מתגובות אחרות, הבנתי שאפשר גם להוסיף תפו”א לתבשיל.
אודה על תגובתך.
יום נעים,רותי
היי רותי,
אפשר להכין עם חזה עוף שלם. לדעתי זמן הבישול יתקצר לשעה.
וכן, אפשר להוסיף תפו”א לתבשיל.
יום מקסים 🌷
אפרת,
המון המון תודה על תגובתך המהירה!
ברשותך:
1. האם להוסיף את תפו”א לתבשיל, ישר מההתחלה?
2. האם גם את החזה עוף השלם, צריך לטגן בהתחלה?
סליחה על ההפרעה.
רותי 😊
1. כן. כדאי לחתוך לקוביות.
2. כן.
אפרת בוקר טוב,
אני מעריכה מאד ומודה לך על היחס הנעים שלך.
יום נפלא שיהיה לך
רותי
ערב טוב אפרת הכנתי את העוף ליום שישי ולתוספת הכנתי קוסקום ומעל את הירקות של העוף עם הרוטב יצאה מנה מושלמת. תודה ולילה טוב
שמחה לשמוע 🙂
תודה רעיה.
לילה טוב 🌷
האם אפשר להכין בתנור?
אני רוצה להוסיף גם תפו”א..
אפשר להוסיף תפו”א ולהכין בתנור – לאפות ב180 מעלות במשך כשעה וחצי- שעתיים.
שבוע נפלא 🌷
הי
נראה ממש טעים אני מכינה משו דומה לזה רק עם תפוא וככה יש ארוחה שלימה בתוך סיר אחד
מומלץ מאד
מעולה 🙂
תודה מלי
נראה מעולה.
האם וכיצד ניתן להמיר/לוותר על הפטרוזיליה והכוסברה?
תודה!
אפשר לוותר.
בוקר טוב לך, מה שלומך?
נקרא מתכון מעולה!
בלי נדר, אדאג באחד הימים הקרובים, ללכת לקנות עוף, ולהכין.
ואקח את ההמלצה שלך, להכין כתוספת אורז לבן! יאמי יאמי
תודה רבה לך שאת דואגת להעשיר לכולנו את המטבח.
יום נעים
רותי
מעולה 🙂
תודה רותי ויום מקסים ❤️