זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 90-120 דקות
מצרכים:
עוף שלם או 8 חלקי עוף (ירכיים, שוקיים, כנפיים)
4 תפוחי אדמה בינוניים קלופים חתוכים לקוביות בגודל 2X2 ס”מ
רוטב לעוף: 2 כפות שמן זית, 3 כפות מלאות ריבת תפוזים, כפית שום כתוש, כף מלאה דבש, כף רוטב סויה, חצי כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור
אופן הכנה:
-מערבבים את חומרי הרוטב בקערית ומתבלים את העוף ותפוחי האדמה.
-מניחים בתבנית ענקית ומכניסים לתנור שחומם ל-180 מעלות במשך שעה וחצי-שעתיים (חום עליון וחום תחתון).
הפעל טיימר (90 דק’)
+
טיימר פועל
ראו גם
- שווארמה פרגית ופטריות |
- מתכון לסלמון בטריאקי |
- סלמון בחרדל ודבש |
- סינייה |
- עוף שלם בנינג’ה |
- סלמון במרינדה
מתכון זה שייך לאוסף: עוף ובשר
לדעתי צריך לכסות את העוף אחרי שעה אחרת הריסה נשרפת
הי
ראיתי שאת כותבת פה לאפות בתכנית של קו עליון ותחתון.
רציתי לשאול- יש לי תנור חדש וממש חזק ויקר
אבל כשהכנתי עוף בתכנית הזו לקח לו מלאאא זמן וכמעט לא נאפה, רק ששמתי על טורבו (מכוסה..) הענינים התחילו לזוז …
מה את אומרת?
היי,
במתכון הספציפי הזה מומלץ לאפות בתכנית קו עליון ותחתון על מנת לתת צלייה איטית שתשמור על עוף עסיסי.
אם את ממהרת- אפשר גם בטורבו.
שלום אפרת, לכסות את העוף? תודה
היי,
לא חייב אם זה עוף שלם, אבל אפשר לאפות עם נייר כסף בשעה וחצי הראשונות ואח”כ להסיר את הכיסוי ולאפות 30-40 דקות נוספות, עד להשחמה.
היי אפרת האם העוף יוצא מתוק ? כי אצלנו לא אוהבים
היי אירית,
העוף יוצא מעט מתקתק.
שבוע טוב(:
היי
אפשר להכין בריבת משמש?
מניחה שכן.
היי אפרת
אפשר להכין את העוף בשקית קןקי ? הוא יצא יותר רך ?
כן אפשר. בדר”כ עוף יוצא עסיסי ורך יותר כשמכינים בשקית קוקי.
כדאי להוציא אותו מהשקית לאחר כשעה וקצת כדי שיקבל צבע.
מיוחד ממש
שמחה שאהבת 🙂
שלום אפרת, יש לי מספר שאלות:-האם ניתן להמיר את הריבה בריבת שזיפים? -במה ניתן להמיר את הסויה? -איך ניתן לאפות את העוף באופן שיצא עסיסי ולא יבש ובאיזה תוכנית בתנור..
תודה רבה.
היי רחל,
אפשר להשתמש בריבת שזיפים.
אפשר לוותר על הסויה.
אם זה עוף שלם הוא בדר”כ נשאר עסיסי כי העור מגן עליו.
אם אלה חלקי עוף אז אפשר לאפות עם נייר כסף בשעה וחצי הראשונות ואח”כ להסיר את הכיסוי ולאפות 30-40 דקות נוספות, עד להשחמה.
תוכנית רגילה של קו עליון וקו תחתון.
בלי תוספת של מתיקות?
תודה רבה!
יש כף מלאה דבש במתכון. זה מספיק. את המתכון אני הכנתי מריבת תפוזים ללא סוכר ויצא בסדר גמור.
ערב טוב אפרת,
אם רוצים להמשיך אפייה של עוף שכבר מוכן על חום נמוך, כמה שיותר זמן.
באיזה חום כדאי וכמה זמן מקסימום אפשר? (שיהיה רררררךךךך!)
עוד שאלה, יש לי מעדן פרי תפוז ללא סוכר מאה אחוז מרכיבי פרי., מתאים כאן?
הרבה תודה וקיץ רגוע ובריא!
לאחר שהעוף מוכן אפשר להשאיר אותו בתנור בחום של 140 מעלות במשך 2-3 שעות נוספות.
לגבי המעדן, אפשר (אני השתמשתי בזה).
חודש טוב ומבורך ושיהיו לנו בשורות טובות!
אפשר להכין על הגז??
אם זה עוף שלם אז עדיף בתנור.
סליחה, לא הייתי ברורה.
אני אופה את העופות בנפרד מהתפו”א
האם הכמויות ברוטב לעופות משתנות?
לא. אין שינוי.
אפרת יקרה!
אם אני אןפה את התפו”א בנפרד
הכמויות של הרוטב משתנות?
אם זה רק תפוחי אדמה אז מספיק לשים 2 כפות ריבת תפוזים. יתר הכמויות רגיל לפי מה שרשום.
שלום אפרת, שוב תודה על המתכונים,
כמה זמן אפייה אם אופים חלקי עוף?
שעה וחצי.
יום מקסים 🙂
תודה רבה!
יש כזה בתנור?
את יכולה להכין את המתכון של העוף ברוטב עגבניות בתנור.
את הבצלים תחתכי ל-4 ותשימי בתבנית עם העוף, גמבה, קישוא, תפו”א, עגבניה חתוכה לשניים.
תערבבי בנפרד: 2 כפות שמן, 2 כפות רסק עגבניות, חצי כפית מלח, 2 כפיות גדושות פפריקה מתוקה, כפית גדושה אבקת מרק ביתית, פלפל שחור לפי הטעם ותתבלי את הכל. 180 מעלות שעה וחצי-שעתיים.
נראה משהו!
אבל מתחשק לי להכין עוף בטעם של רסק עגבניות, יש לך כזה?
תודה רבה ובוקר טוב!
היי דבי,
יש מתכון לעוף ברוטב עגבניות. ראית?
מה אפשר לשים במקום ריבת תפוזים?
יש לי תפוזים טריים בבית
היי לאה,
יש מתכון לעוף ברוטב תפוזים שניתן להכין עם תפוזים טריים.
היי אפרת, תודה על המענה.
כרגע נתקעתי בלי עוף ויש לי רק תפוחי אדמה למיקרו
אם לוקחת שתי שקיות של תפודים למיקרו (1.4 קילו) מה עשה מבחינת כמויות התבלינים?
כמו כן היות ואין עוף ויש רק תפודים שהם למיקרו כמה זמן ובאיזה חום להחזיק אותם בתנור?
המון המון תודה
תכיני את כמויות התיבול שבמתכון רק שימי 3-4 כפות שמן זית.
אפיה ב-190 מעלות במשך 40-50 דקות, עד לריכוך והשחמה.
היי אפרת, תודה על מתכון מדהים
כמה שאלות:
1. כמה מנות זה יוצא?
2. ניתן להשתמש בשום כתוש קנוי מהמקרר ואם כן כמה לשים?
3. זה לא מעט מידי ארבע פוחי אדמה על שמונה שוקיים? אם אשים במקום ארבע תפוחי אדמה שמונה אז כמה לשים מכל אחד ממרכיבי הרוטב? האם זמן האפייה או חום התנור ישתנו?
המון המון תודה
1. בסביבות 4-6 מנות.
2. כן. כפית.
3. תכפילי את כמויות הרוטב ב1.5. אין שינוי.